Ossi Väänänen

  • 206 375
  • 602

Masentaja

Jäsen
Ossi on pelannut nyt 10 peliä ja yhtään peliä ei ole ollut jossa olisi ollut edes keskinkertainen. Aivan jäätävän paskaa työskentelyä, ihan joka osa-alueella. Se helppo ensimmäinen syöttökin on jäätävää kuraa. Ei pääse prässissä mihinkään ja tosiaan kuten sanottu, viivalla ei mitään tekoa. Vois olla poppareitten paikka.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Eniten itseäni ärsyttää se, että oman maalin edustalla Ossi pelaa varsin varovaisesti ja ei pysty toimittamaan kiekkoa tarpeeksi varmasti hyökkääjän lapaan omalla alueella. Jos Ossin tyylinen pelaaja ei noilla osa-alueilla loista, niin hän on kentällä melko hyödytön näin rehellisesti sanoen. Kiekollisemmille kavereille voi antaa hyökkäyspään toiminnan takia tiettyjä asioita (pehmeys, satunnaiset kaksinkamppailujen häviämiset, jne.) helpommin anteeksi, mutta Ossin kohdalla tätä faktoria ei ole.

Vähän sellainen on käynyt mielessä, että onko Ossi nyt ihan oikeasti iskussa? Olympialaista ei nyt kuitenkaan niin hirveän kauan ole aikaa ja nykyinen Ossi on kuin haamu olympia-Ossista. Kun kokeneempi kaveri missaa täysipainoisen kesätreenin ja pelityyli vaatii fysiikalta paljon, niin yhtälö on varsin ikävä pelaajan kannalta. Jos muiden pakkien terveystilanne sen mahdollistaa ja vika on oikeasti tässä, niin Ossin voisi hetkeksi heittää rotaatiopakiksi ja vetää kovennettua treeniä.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Eikös tätä samaa valitettu täällä jo viime kaudella liigassa?
Viime kaudella ärsytti oikeastaan vain kiekollinen paskuus, mutta voi olla että muistan väärin. Väänäsellehän on ominaista antaa hitaita pakkipakkeja sokkona selän takaa maaliviivan takana ja toisaalta ottaa laitasyötöt vastaan korostetun selkeästi selkä kentälle käännettynä. Lisäksi se ei koskaan, ikinä, missään olosuhteessa lauo, kun olisi hyvä paikka. En silti muista, että Liigassa olisi ollut ongelmaa kovuuden tai liikkeen kanssa. Mutta kuten sanottu, voin muistaa ihan persiilleen.

Olympialaisista on turha vetää liiempiä johtopäätöksiä siksi, että se on todellakin vain lyhyt turnaus, jossa vastustaja ei ole samalla lailla organisoitunut kuin seurajoukkue yleensä on, varsinkin huipputasoinen seurajoukkue. Erkalla oli mahtava sapluuna juurikin tuollaiseen lyhyeen turnaukseen ja mentaliteettikin sitä kuvasi: "Kerran voimme voittaa kenet tahansa". Väänänen istui tähän sapluunaan hyvin, koska tehtäviä oli kentällä vähän verrattuna Jokereihin, jossa ei ole NHL-tason pelikavereita tukemassa eri puolilla kenttää.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Edelleen Väänänen on pääsääntöisesti edes paikalla, se että Ossi on viimeinen mies joka nähdään kun vastustajalla on ylivoimahyökkäys ei yleensä tarkoita että Ossi olisi se joka on tehnyt virheen vaan Ossi on se joka yrittää pelastaa veskarin ohella sen mitä pelastettavissa on. Se on kyllä totta että jos vastustaja pääsee paineistamaan kovaa niin Ossin rajalliset kiekolliset taidot tulee esiin, tämä varsinkin silloin kun sitä helppoa ja lyhyttä syöttöä ei pystytä antamaan tarjonnan puutteen ja paineen takia. Ossi pelasi eilen heikon pelin kuten koko joukkue mutta selvästi Ossi on ollut tuloillaan loukkaantumisen jäljiltä ja otteet on jämäköityneet. Pieni tauko todennäköisesti tulee silti tarpeeseen. Hyvää Ossissa on se että taso käytännössä säilyy vastustajasta riippumatta ja vauhti sekä pelisilmä riittää myös kovien kyydissä. Jaakolan ohella Väänänen on Jokereiden tärkeimpiä puolustavia pakkeja.
 

naapuri

Jäsen
Omaan silmään näyttää siltä että mitä vähemmän Ossilla on kiekko, sitä parempi. Väänäsen puolustustyöskentelyssä en ole nähnyt mitään suurempia ongelmia, mutta jatkuvat väärät ratkaisut kiekon kanssa tai hetkeä ennen kiekon saamista aiheuttavat harmaita hiuksia. Vaikea uskoa että ammattimiehellä kestäisi näin monta peliä saada musta pysymään lavassa ja syötöt osumaan kaverin lapaan. Onko sitten Erkan kuviot liian vaativia Ossin kiekolliselle taidolle vai mikä on? Muistaakseni majussa Ossin pelaaminen on aina ollut superyksinkertaista. Ei mitään kiekon nostamisia jalalla vaan helppo syöttö sentterille tai laiturille ja vaihtoon. Eilenkin Ossi nosti monesti itse kiekkoa ylös siihen pisteeseen asti ettei yksikään syöttösuunta ollut enää auki ja ainoa keino oli heittää keikko päätyyn, minne kukaan ei sitten enää ehtinytkään koska hyökkääjät joutuivat jarruttamaan siniselle. "Hauskana" yksityiskohtana eiliseltä jäi mieleen Ozzyn syöttö Gundersonille, mikä oli enemmänkin paniikinomainen kuljetus pakkiparin lapaan. "Ota sä tää, mä en halua!"

Kyllä mä uskon Väänäsen parantavan mutta mieluummin ennemmin kuin myöhemmin.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Ossi on pelannut nyt 10 peliä ja yhtään peliä ei ole ollut jossa olisi ollut edes keskinkertainen.
Mä voin heti nimetä yhden pelin: Slovan - Jokerit, jossa Ossi oli todella hyvä. Ehkä koko ottelun paras pelaaja.
 

Gemondo

Jäsen
Minä ainakin olen ollut ihan kohtuu tyytyväinen Viänäsen esityksiin tällä kaudella. Kun muistaa että Ozzylta meni enemmän tai vähemmän koko kesä ohi leikkauksesta toipuessa niin hieman hapuilua olikin odotettavissa.

Lähellekkään sitä Sotshissa nähtyä tasoa Väänänen ei ole yltänyt, eikä ikinä voikaan Jokereissa yltää mikäli rooli on ykkösparissa pääasiassa Kapasen tai Koukalin ketjun takana kuten on nyt ainakin muutaman pelin ollut. Väänäselle paras paikka olisi kolmosparissa pelkästään puolustavassa roolissa, jossa hän on edelleen yksi parhaista Euroopassa pelaavista puolustajista.

Mielenkiintoinen huomio on myös se että Väänänen on blokannut eniten laukauksia (15) koko jokkueesta, vaikka on seurannut 10 ottelua katsomosta.
 

TommyT

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olin epäillyt hetken jo että onko Ossi enää yhtä arvokas pelaaja Jokereille kuin joskus ennen. Nähtyäni tuon blokatun laukauksen tyhjän maalin edessä Sunnuntain matsissa Dynamoa vastaan en epäile enää.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
En tiedä oliko yllä oleva viesti tosissaan kirjoitettu, mutta eihän Väänänen ole yhdestä hienosta blokista huolimatta läheskään yhtä arvokas pelaaja Jokereille nykyään kuin joskus pari vuotta sitten. Ei tietysti tarvitsekaan olla, kun sarja on vaihtunut astetta kovempaan ja Väänäsen taso ymmärrettävästi laskenut, kun ikää on tullut lisää.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
...ja Väänäsen taso ymmärrettävästi laskenut, kun ikää on tullut lisää.
Ossi on 34-vuotias, eli ikä ei ole laskenut tasoa, jos se nyt on edes laskenut. Viimeisissä otteluissa se (taso) on ollut aika vahvasti nousemaan päin. Täytyy muistaa, että Väänänen toipui pelikuntoon vasta myöhään syksyllä, joten se paras taso on vieläkin ehkä tuloillaan. Huippukuntoinen Ossi Väänänen on edelleen erittäin arvokas pelaaja Jokereille, tosin niitä vastuunkantajia omassa päässä on nyt tietenkin enemmän kuin liiga-aikoina.
 

Gemondo

Jäsen
...mutta eihän Väänänen ole yhdestä hienosta blokista huolimatta läheskään yhtä arvokas pelaaja Jokereille nykyään kuin joskus pari vuotta sitten...

Mä olen tästä vähän eri mieltä. Minusta Ossi on tavallaan jopa tärkeämpi pelaaja Jokereille nyt, kuin oli Liigassa. Tämä siitä syystä että Liigassa Väänästä peluutettiin orjallisesti ykkösparissa, jossa Ossin vahvuudet menevät enemmän tai vähemmän hukkaan jopa Liigassa. Kiekollisesti kun Väänänen ei ole edes Liigassa mikään keskivertoa parempi pelaaja. Nyt, kun Väänänen toivottavasti pelaa Jokereissa pelkästään puolustavassa roolissa saadaan ex-kapteenista revittyä koko potentiaali irti. Aivan kuten on tehty niin NHL:ssä, olympialaisissa kuin MM-kisoissakin, ja noissa kekkereissä Ossi on näyttänyt kuuluvansa -jos ei maailman- niin ainakin Euroopan terävimpään kärkeen omassa roolissaan.

Summa summarum. Ossi Väänäsestä on enemmän hyötyä Jokereille KHL:ssä kuin oli Liigassa.
 

# Seiskakasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #65, #86 #51, #8, #12 #18
Öö. Tuon saitin statistiikat ovat päin persettä. Hakin maalin syöttivät Rita ja Korpikari. Tokan maalin teki Mosse Koukalin ja Omarkin syötöistä, ja vikan teki Ozzy tyhjiin. 1+1 sillä on ainoastaan, jos syötti oman maalinsa. Muuten kyllä tasapainoinen esitys #4.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Öö. Tuon saitin statistiikat ovat päin persettä. Hakin maalin syöttivät Rita ja Korpikari. Tokan maalin teki Mosse Koukalin ja Omarkin syötöistä, ja vikan teki Ozzy tyhjiin. 1+1 sillä on ainoastaan, jos syötti oman maalinsa. Muuten kyllä tasapainoinen esitys #4.
No tuohan nyt olikin ihan läppä. Eikä Ossi tehnyt sitä kolmatta maalia vaan Wirtanen.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
No tuohan nyt olikin ihan läppä. Eikä Ossi tehnyt sitä kolmatta maalia vaan Wirtanen.

Ossille tuo ensin (virheellisesti) kuulutettiin, joten pyyhkeitä voi heittää myös dumarien ja/tai toimitsijoiden suuntaan.

Ossilta tänään muutama aika maittava taklaus. Kun kiekon kanssa ei oikein vakuuta, niin noita on aina mukava nähdä. Varsinkin kun taklauksia ei tässä sarjassa liikaa ole ja pienelläkin fyysisellä panostuksella on mahdollista saada taiteilijoita sun muita primadonnia pois balanssista.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tänään pelas mielestäni Väänänen kuten pitäis pelata aina eli fyysiselllä oman pään pelillä vastustajaa katolleen!

Tätä lisää Ozzy!
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mä kans vähän kattelin, että välähdyksiä havaittavissa siitä Ossista jota ei muutamaan kauteen ole paljoa näkynyt.
Samaan tahtiin vaan ja äijäruuviin lisääkin kireyttä, niin nähdään se Ossi joka kapteeniksi aikoinaan valittiin.
 

Matza187

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Samaa mieltä kuin yllä, ainoana miinuksena se typerä jäähy, josta vastustaja iski voittomaalin.
 

faro

Jäsen
Ossi oli jälleen isäntä talossa, ja (paria poikkeusta lukuun ottamatta) oikeastaan ainoa puolustaja, joka jakeli painavia taklauksia. Jo pelkästään noiden taklausten ansiosta soisin Ossille paikan vakiokokoonpanoon loppukaudeksi (viihdyttävyyden kannalta). Harmi vaan, että mies tuntuu välillä olevan kentällä tyhmä kuin saapas, ja tänään se sitten kostautui pahemman kerran.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Olemme antaneet työkaverien kanssa Ossille lisänimen, joka kuuluu pössiossi. Nimi ei kuitenkaan ole kokonaan negatiivissävytteinen, sillä onhan Ossi miehekäs, kovaotteinen hyvä puolustaja, joka pelaa mahdollisimman yksinkertaisesti. Ossi ottaa vaan tasaisin väliajoin niitä ihme jäähyjä ja ei ole kiekon kanssa parasta luokkaa.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mä en kyllä tajuu tota itkemistä eilisestä Ossin jäähystä. Anto kovuutta maalin edessä roolinsa mukaisesti ja sai jäähyn. Jäähystä tuli sitten ribarista maali, mitä maalia muuten Lajunen todisti aitiopaikalta (liittyy ihmetykseeni toisessa ketjussa). Mutta jos täällä aletaan itkemään pelitilannejäähyistä, ni voi vittu sentään. Joku typerä koukku takaapäin on ihan eri asia kuin maalinedustahässäkässä saatu jäähy, niinkuin Ossin eilinen jäähy oli.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ihan turha turpaanveto tilanteen jälkeen. Kova pitääkin olla tiettyyn pisteeseen asti. Alivoima ei toiminut ja yksi syy oli hävitty aloitus, joita ei saa hävitä noin puhtaasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös