Kalkkuna-malja

  • 8 885
  • 34

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Kiinnostaisiko seuroja oikeasti tälläinen?

No ei tietenkään. Ehkä kopissa läppänä, mutta eihän se tietenkään seurojen toimintaan millä tavalla vaikuta. Mutta kyllähän tällaiset jutut voi usein jäädä elämään omaa elämäänsä ja tarkoituksena lähinnä antaa jonkinlaista häpeäpaalua jumbojoukkueelle (eli Ilvekselle aika usein). Kyllähän vuosittain jaetaan joku Oskareiden tyylinen palkinto vuoden huonoimmalle näyttelijälle tmv.

Hauska idea, joka tapauksessa. Enemmän pitäisin tätä sopivana vittuiluna suljetun sarjan vaikutuksille kuin mitään muuta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tästä tulee mieleen Jokerit, jotka 90-luvulla vetivät melkein koko vuosikymmenen niissä oksennuksen värisissä pelipaidoissa ja Hackmanin kattilat päässä kypärien tilalla. Se asukokonaisuus oli kyllä todella nolo ja varmasti aiheuttaisi myötähäpeää jos joku joukkue joutuisi vastaavantyylisissä kostyymeissä pelaamaan rangaistuksena jumbosijasta.

Tätähän tässä tavallaan haettiinkin! Tosin sillä erotuksella, että oletettavasti Hackman maksoi noista kattiloista (vrt. muuten vain ruma) jotain seuralle. Tuostahan voisi vetää vaikka markkinointihyödyn seuralle, tyyliin "Virallisena Jokerien sponsorina tuemme joukkuetta ja hyvää tarkoitusta. Olemmekin rahallisesti mukana ja pyrimme estämään Hackmannin tuotteiden käyttämistä osana perheväkivaltaa. Jokeriperheessä ei pannu heilu, vaan päät suojataan sekä kentällä että sen ulkopuolella!". Vaikka lähtökohtaisesti jokin asia voidaankin käsittää negaation kautta, voidaan siitä raapia esille hyvätkin puolet oikeiden kumppanien kanssa. Tämä taas vaatii seuralta oikeiden kontaktien hankkimista, mutta toisaalta jumbokin voi erottua markkinoilta. On kuitenkin hieman eri asia vetää joku "pakon sanelema" juttu mukana ja repiä siitä hyöty kuin vain kylmän viileästi heittää "oikeat" kypärät sivuun ja iskeä kattilat kaaliin. Joku pinkki kypärä olisi itsessään melko vaikea asia sietää jos se tehtäisiin vain rahan takia, mutta jos säännöt sitä vaativat ja asiasta on jotakin hyötyä, niin vastaanotto voisi olla toista. "OK, onhan se vitun ruma, mutta pakko on pakko ja parilla korulauseeella irtoaa sponssimassit".

edit: Ja pidetään silti mukana se puolivakava juttu. Hyvin kaukana ollaan tilanteesta, että kukaan voisi edes ajatustasolla vetää tiputanssia pelikiellonkin uhalla. Tuollaista sääntöä ei edes Järvelä saisi nuijittua läpi ja Kalen intresseissä tuskin on naaman tuleminen jumbon paitaan.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Pelataanhan KHL:ssäkin Toivon cuppia niin miksei tuollainen voisi tännekkin sopia niille, jotka eivät playoffeihin pääse, tosin vaikka käänteisenä kuka on huonoin.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Ainakaan tuon artikkelin mukaan ei siellä mitään puulusikkaa jaeta, eikä sellaista sarja tunnusta olemassa olevan, vaan kyseessä on kuvitteellinen palkinto,

Mitään fyysistä palkintoa ei siellä jaeta ja vaikkei sarja kyseistä palkintoa tunnustakkaan niin kaikki lajia seuraavat kyseisen palkinnon tuntevat ja aika hyvät tilastot löytyy palkinnon saajista jota ei ole edes olemassa. Puulusikan voittajasta pystyy lyömään vetoa ja puulusikasta myös puhutaan mediassa. Se on Ausseissa asia joka tunnetaan yhtä hyvin kuin mestaruuspokaali.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eli toisin kuin edellisessä viestissäsi väitit, niin sitä ei ole jaettu vuodesta 1897 asti, sitä ei saa palkinnoksi jumbojoukkue, eikä sitä ole kukaan saanut palkintokaappiinsa täytteeksi. Vaan kyseessä on hienosti tuulta allensa ottanut hassuttelumeemi, kuten rantapallot pudotuspelihäviäjille Suomessa.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Sinun mielipiteesi on ettei kyseistä palkintoa jaeta eikä sitä ole, minun mielipiteeni on, että kyseinen palkinto on olemassa ja se jaetaan vaikkei joukkue saakkaan fyysistä palkintoa itselleen palkintokaappia koristamaan ja kuinka moni joukkue sen edes laittaisi palkintokaappiinsa, jos sen voittaisi? Toki St. Kildalla olisi palkintokaapissa yhden pokaalin sijaan 28 pokaalia. Ja mikä estäisi joukkuetta itse hankkimasta puulusikkaa ja kaiverruttamasta siihen voitto vuotta?
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Eihän siitä kauaakaan ole - taisi olla joskus viime kauden aikana - kun täällä keskusteltiin erityisestä Pena-Trophy -palkinnon jakamisesta pahiten perseilevälle organisaatiolle. Tuo penailupalkinto pitäisi toki sisällään muutakin kuin huonon urheilullisen menestyksen.
Minustakaan ruutia ei kannata keksiä uudelleen, pyöräkin on hiukan siinä ja siinä. Vuosittainen Pena-trophy gaala, palkinnot jakaa Virmanen. Ei kai siinä muuta tarvita. Jos jotain kategorioita haluaa vielä lisätä, niin vuoden Turska-palkinnon jakaa Jääkiekkoleijona #79 parhaiten taloutensa sössineelle organisaatiolle.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mutta kyllähän tällaiset jutut voi usein jäädä elämään omaa elämäänsä ja tarkoituksena lähinnä antaa jonkinlaista häpeäpaalua jumbojoukkueelle (eli Ilvekselle aika usein). Kyllähän vuosittain jaetaan joku Oskareiden tyylinen palkinto vuoden huonoimmalle näyttelijälle tmv.

Hollywoodissa on jaettu vuodesta 1981 Golden Raspberries - eli Razzie awards, joka on paisunut vitsistä ihan uutiskynnyksen rikkovaksi uutisoinniksi, joka noteerataan media-alalla toiseksi ääripääksi Oscareille. Esimerkiksi Halle Berry ja Sandra Bullock on käynyt pokkaamassa palkinnon hyvällä huumorilla.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Golden_Raspberry

http://www.youtube.com/watch?v=U-7s_yeQuDg

Media voi tehdä epävirallisestakin asiasta - kuten edellä mainitusta aussien puulusikka-palkinnosta, ison jutun. Ja siten se alkaisi kyllä vaikuttaa jollain asteella pelaajiin ja kannattajiinkin. Riippuen painoarvosta, jonka media ja kannattajat sille antaa. Ja itse ainakin toivottaisin kyseisen palkinnon ilolla tervetulleeksi. Ei ole kovin realistista toivoa Bluesin nostelevan lähiaikoina Kanada-maljaa, joten olisi mukava jännätä sitä, etteivät joutuisi nostelemaan Kalkkuna-maljaa (johon "saavutus" kaiverrettaisiin pysyväksi häpeäksi). Ja vastaavasti jos joku inhokki-joukkueeni sattuisi ajautumaan hännille, niin olisi mukava toivoa niille sitä epämieluisaa kunniaa.

Pena-Trophy pahiten perseilevälle joukkueelle on hyvä ajatus myös, mutta mielestäni palkinto olisi hyvä sitoa urheilulliseen "menestykseen", jotta kannattajat voi jännittää sen puolesta/vastaan. Se olisi käytännössä pienenpieni korvike putoamiselle, joka oli ennen vanhaan se peikko, joka sai peräpään joukkueiden kannattajat silmäilemään sarjataulukkoa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olisi muuten oikeasti aika hienoa tehdä gonzo-journalismin hengessä sissi-isku tonne iänikuiselle Liigaristeilylle (come on, voiko kasarimpaa juttua olla?) ja lahjoittaa edellisen kauden Kalkkunalle malja ns. suorassa lähetyksessä. Tilanne toki taltioitaisiin kameroin ja julkaistaisiin Kalkkuna Maljan omalla youtube-kanavalla, ehkä jopa jälkihaastattelujen kera.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Idea on muuten aikas toimiva, mutta reiluuden nimissä tulisi useampien pelaajien ja joukkueiden saada omat palkintonsa. Täysin demarihenkisiä tässä ei kuitenkaan olla eli ihan kaikki eivät palkintoaan saa. Ehdotan seuraavia palkintoja SM-liigan palkintovalikoimaan:

Timo Helbling-palkinto: Jaetaan Liigan huonoimman +/- -tilaston haltijalle. Palkinto on nimetty Kärppien fanisuosikki Timo Helblingin mukaan.

Jarmo Myllys -palkinto: Tämä palkinto jaetaan SM-liigan maalivahtien pistepörssin voittajalle ja luontainen maalintekijä Jamo on ansainnut nimeään kantavan pystin.

Vesa-Matti Loiri -palkinto:Liigan vanhin pelaaja pokkaa Loirin nimeä kantavan kukkamaljan, koska Loiri on pitkän uran loistoesimerkki.

Janne Niinimaa -palkinto: Palkinnon "voittaa" eniten syöttöpisteitä tehnyt pelaaja, harmi vain, että tähän tilastoon lasketaan ainoastaan vastustajan maaliin johtaneet syötöt. Niinimaan kaikki tietävätkin.

Kalkkuna-maljasta pelattaisiin KHL:n tapaan niiden joukkueiden kesken jotka eivät playoffseihin pääse(Onko niitä joukkueita kohta enää yhtäkään?). Huonoimmalle annetaan Kalkkuna-malja jonka nimi toki olisi sponsorinimi. Esimerkiksi joku K-Citymarket -malja kuullostaisi melko hyvältä nimeltä. Samaan syssyyn voitaisi kaikki edellämainitsemani palkinnot nimetä sponsorinimin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös