Jokerien peliotteet kaukalossa kaudella 2014–2015

  • 146 695
  • 520

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
AJ:n mukaan Irving olisi halunnut jatkaa Jokereissa, mutta sopparia ei tarjottu. Tiedä sitten mikä on totuus. Eilinen peli ratkesi Irvingin huippupeliin ja Jokereiden heikkoon erikoistilannepelaamiseen. Jere oli varsinkin ensimmäisessä erässä täysin kuutamolla ja oli osasyyllinen kahteen ekaan veskaan. Muutenkin hänen avauksensa viivalla seisoville pelaajilla ja jatkuva löysäily (lue: ei pysy vauhdissa mukana) alkoi vituttamaan. Paransi sentään vähän loppua kohti, mutta hirveästi luottoa häneen ei viime aikojen esitysten perusteella juuri nyt ole.

Jokerit on tällä hetkellä täysin yhden ketjun jengi ja sillä ei pitkälle pötkitä. Loukkaantumisille ei voi mitään, mutta luulisi nyt muiden ketjujen saavan jotain muutakin aikaiseksi kuin satunnaisia viiden sekunnin pyörityksiä vastustajan päähän.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Oliko eilen UFA todella hyvä vai Jokerit sunnuntai fiiliksillä? Omaan silmään vaikutti jälkimmäiseltä. Taklaukset puuttuivat, syötöt oli epätarkkoja eli ei oltu valmiina peliin.

Aika kummalista, jos Irvinille ei tarjottu mitään pahvia, jos haluja oli jatkaa.
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Oliko eilen UFA todella hyvä vai Jokerit sunnuntai fiiliksillä? Omaan silmään vaikutti jälkimmäiseltä. Taklaukset puuttuivat, syötöt oli epätarkkoja eli ei oltu valmiina peliin.

Aika kummalista, jos Irvinille ei tarjottu mitään pahvia, jos haluja oli jatkaa.

Pakko sanoa myös, että Jokerit pelasi mielestäni hyvin vain viimeisen erän. Tietenkin voidaan spekuloida sillä ryhtyikö UFA varmistelemaan voittoansa. Toisaalta uskallan väittää, että meillä kävi vain helvetin huono tuuri, että se yksi erä ei riittänyt pisteisiin. Pyöri kuitenkin kiekkoa tolpissa, maaliviivalla, oli itse sössittyä rankkua (maalivahtia vastaan joka ei saisi jääkaappipakastinta kiinni läpiajosta) ja ylivoimaakin päästiin pelaamaan. Pienet asiat vaikuttaa, mutta jos viimeiset minuutit oltaisiin oltu vain yhden maalin takaa-ajossa niin aivan varmasti olisi tultu rinnalle. Tämä on toki vain minun mielipiteeni, mutta vähän ihmetyttää kun perinteinen "me ollaan hävitty tää kausi" asenne nostaa päätään.
 

Freebird

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokerit, SaiPa
Kyllä se taitaa niin olla, että tällä hetkellä muiden ketjujen pääasiallinen tehtävä on pelata 0-0 ja LOKOMO ketjulta odotellaan sitten plussan puolen tuloksia. Ja todellakaan en väitä että näin olisi sovittu, vaan yksinkertaisesti kapasiteetti vain ei riitä muuhun näiden kolmen muun ketjun osalta. Ainakin näitä kovia joukkueita vastaan. Ei pitäisi yhden kovan pelin perusteella tuomita, mutta siltä tuo eilinen vain näytti hyvinkin hankalata muiden ketjujen osalta. Hieman alkaa olemaan Hakkia ikävä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tosta maalivahtipeli mua arveluttaa myös ihan kuin coboliakin, mutta joku sisälläni haluaa sanoa, että kaksikko klaaraa ihan hyvin ja heistä vielä alkukauden perusteella ehkä vähän järjenvastaisesti Karlsson tulee olemaan se peruskivi siellä ja Helenius hyvä stuntti.
Täytyy muistaa että Jokerit on ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta onnistunut ihan helvetin hyvin valitsemaan pelaavaksi maalivahdiksi sen, joka on ollut hyvässä vireessä. Pitkässä juoksussa riski kasvaa että osutaan päin seiniä. En tiedä kuka pelaavan maalivahdin valitsee, mutta jollakulla on kyllä kohta varmaan vatsahaava tästä syystä. En kyllä toistaiseksi itse murehdi maalivahtipeliä yhtä paljon kuin esim puolustuksen ongelmia (Karalahden liike, Ohtamaan arkuus).
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Kyllä se taitaa niin olla, että tällä hetkellä muiden ketjujen pääasiallinen tehtävä on pelata 0-0 ja LOKOMO ketjulta odotellaan sitten plussan puolen tuloksia. Ja todellakaan en väitä että näin olisi sovittu, vaan yksinkertaisesti kapasiteetti vain ei riitä muuhun näiden kolmen muun ketjun osalta.

Näin se menee. LOKOMO on tällä hetkellä aivan terävintä kärkeä koko KHL:ssä ja jokaisen joukkueen puolustus on helisemässä sen kanssa. Jokainen voi laskea kuinka paljon vähemmän pisteitä olisi tullut ilman LOKOMO:n lentoa. Hieman hirvittään se, että jos joku ketjusta, erityisesti Moses tai Omark loukkaantuu. Varsinkin Moseksen pelaaminen hyökkäysalueella on niin riskialtista miehelle itselleen, että täytyy toivoa ettei sitä ajeta pystyyn. Pari kertaa on ollut jo aika kintaalla.

Taitovaje taitaa olla se suurin yksittäinen tekijä verrattuna KHL:n kärkinippuihin. Kun Jokereilla lisäksi se osasto on verraten kapea ja kun 1/2 sen tekijöistä sakkaa on tuloksena Jokereille tyypillinen nippu, jossa yksi ketju dominoi ja muut pelaavat nolla-nollaa. Haalarilätkälläkin voi menestyä huippujoukkueita vastaan, mutta silloin viisikkopuolustuksen on oltava aivan priimaa, jota tukee voittava maalivahtityöskentely. Jokereilta puuttuu nämä elementit toistaiseksi. Onneksi näitä asioita on aikaa hieroa ja toivottavasti JMA herää Ruususen unestaan viimeistään Niken palattua kehiin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakko sanoa myös, että Jokerit pelasi mielestäni hyvin vain viimeisen erän.
Joo, kolmas oli parempi, mutta peli kestää 60min ja siinä leikissä UFA oli selkeästi edellä eilen. Erän lopussa vaikutti siltä, että UFA nosti jalan kaasulta ja siten viimeiset 3 minuuttia oli Jokereille erittäin hyvää.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä UFA pelasi hyvän vieraspelin. Jokerit oli haluton ja huolimaton varsinkin syöttöpelissä, mutta kyllä myös UFA:n karvaus ja puolustus piti Jokerit täysin laitojen lähellä ja hyökkäyspään keskustaan hyvälle maalisektorille ei ollut asiaa kiekon kanssa ja siellä vetopaikkaa hakeneet miehet pelattiin myös todella hyvin pois. Kaikenkaikkiaan UFA:n karvaus ja puolustus teki Jokerit todella aseettomaksi, eikä asiaa helpottanut yhtään Jokereitten oma huono esitys. Siihen päälle vielä Irvingiltä todella hyvä peli, niin eipä tossa kyllä ollut epäselvyyttä paremmasta joukkueesta eilen.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Hieman hirvittään se, että jos joku ketjusta, erityisesti Moses tai Omark loukkaantuu. Varsinkin Moseksen pelaaminen hyökkäysalueella on niin riskialtista miehelle itselleen, että täytyy toivoa ettei sitä ajeta pystyyn. Pari kertaa on ollut jo aika kintaalla.

Minä en pelkää Moseksen taklauksen alle jäämistä mutta se hieman hirvittää jos joku puujalkapakki levittää polven eteen kun Moses pujahtaa hurjalla vauhdilla ohi niin ihan fysiikan lakien mukaan pienikokoinen Mosse ottaa silloin isommat iskut itseensä ja siinä ei välttämättä hyvä heilu jos taivaankappaleet ei ole sopivassa asennossa.
 

Kennel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tullut jo muutaman kerran capseilla tällä sivulla, joten viilataan sen verran, että Ufa ei ole lyhenne, vaan kaupungin nimi.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Vaikea tällaisesta pelistä keksiä mitään positiivista, mutta kyllä sieltä jotain löytyi.

+++ Topi Jaakola, kuningas.
++ Daine Todd
+ Loko(mo)-ketju

- Turhat jäähyt
-- Repaleinen puolustus. Väänänen oli myös tänään omituisen huono omalla alueella.
--- Pitkästä aikaa tunnelmaltaan kuin Liiga-ottelu. Toivottavasti johtui vain vastustajasta (ja heikosta kotijoukkueesta)
 

P.R. 33

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit & Colorado Avalanche
Polttaa ohimoita tämä tappio. Tasainen peli ja hyvää viisikkopelaamista molemmilta jengeiltä. Eniten tässä alkaa nyt vituttaa se, että milloinkahan viimeksi ollaan menty 1-0 johtoon? Jatkuvasti joudutaan näissä peleissä jahtaamaan ja Omsk pelasi todella jämäkkää puolustuspään pelaamista. Ei saatu paljoa pitkiä pyörityksiä ja kyllä tämä jengi nyt suorastaan huutaa Niklas Hagmania. Liian paljon systemaattinen hyökkäyspaineen luominen on tällä hetkellä tuon LOKoMo-ketjun harteilla. Vielä on opettelua meidän jengillä myöskin tuossa momentumien käytössä. Näissä peleissä isoja jengejä vastaan ei voi koskaan hallita koko peliä ja silloin momentumit on käytettävä tehokkaammin hyväksi. Omsk sai toisessa erässä lievän otteen ja sen aikana sai ratkaistua illan.

Kyllä meidän jengillä osaaminen riittäisi voittamaan näitä, mutta vähän oppirahojen kylvämistä nämä nyt on ollut. Ei se paljosta ollut kiinni tänään, mutta juuri tuon verran. Maalineduspelaaminen molemmissa päissä pitää terävöityä. Omissa varsinkin tuijotellaan edelleen liikaa kiekkoa (eka maali Mäki) ja se on nyt kertakaikkiaan laitettava kaaliin, että tässä(kään) sarjassa niin ei voi tehdä. Ne syöttövälien katkomiset ja vastustajan mailojen poispelaamiset on oltava paremmalla tasolla näitä supermuskeliseuroja vastaan. Ihan hyvä peli meiltä, mutta ihan hyvä ei riitä. Parempaa pitää vaatia ja suorittaa.

Vituttaa, mutta minkäs teet. Nyt vajaa viikko huilia ja sit jatketaan.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Omasta mielestä ei kyllä tiukoista numeroista huolimatta oltu edes lähellä tasuria tai voittoa tänään. Omsk vaan oli joka osa-alueella parempi ja vielä korostettuna parempi Joukkue. Bensa vaikutti olevan lopussa ja henkilökohtaisia virheitä aivan järjetön määrä: harhasyöttöjä tai muuten vaan huonoja syöttöjä, huonoja haltuunottoja, enemmän paitsioota kuin koko kaudella yhteensä tähän asti. Laitojen vieressä Jokerit oli kuin arkoja pikkupoikia ja niistä väännöistä tuli noin kerran kymmenestä kiekon kanssa pois, lähinnä vain Omarkin toimesta. Karlsson teki mitä tehtävissä oli, mut joukkueelle ei maistunut. Pakeista Jaakola ainoa joka pysyi mukana pelissä kummassakin päässä kenttää ja Todd/Gunderson kiekon kanssa. Aaltonen, nojoo.. Jos Ufaa vastaan oli huono niin nyt vielä asteen huonompi. Ikävä kyllä vetänyt myös Kapasen tason alas ja huonoa suorittamista silläkin. Väänänen ei kyllä yhtään pysynyt mukana pelissä ja paljon pitää parantaa, että ansaitsee paikan kentällä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Aika HMV-matsi tänään. Ramin Avangard pelasi erittäin Summasmaista kiekkoa, eli sumputti vahvasti keskialueen ja oman maalin edustan pelaten samalla hyvin tiiviisti.

Ossi Väänänen kiteytti aika hyvin omat fiilikseni äsken YLE Puheella. Jokerit ihan hyvin mukana pelissä ja vastustaja oli täysin lyötävissä, mutta olisi pitänyt olla suoraviivaisempi ja röyhkeämpi noin tiiviisti sumputtavaa nippua vastaan.

Eipä tuosta paljon tarinoitavaa jäänyt... Viikon paussi tulee ihan hyvään saumaan nyt.
 

zuuzo97

Jäsen
Kaksi pelifilosofialtaan samanlaista joukkuetta vastakkain. Ramin filosofiahan perustuu vahvasti siihen mitä Westerlund omissa tutkimuksissaan todisti 90-luvun lopulla: parhaat maalipaikat syntyvät kiekonriistoista hyökkäys- tai keskialueella. Nähtiin taktisesti todella mielenkiintoinen matsi joka kuitenkin materiaalieron vuoksi kääntyi vieraille.

Mutta täytyy sanoa, että onpa Summanen saanut hommansa skulaamaan oikeasti tuolla Omskissa. Todella työteliäs ja kurinalainen viisikkopelaamiseen pelinsä perustava joukkue.
 

gcz_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Se osa-alue, jossa Jokerit häviävät pahiten näille kärkijoukkueille, on fyysisyys. Tänäänkin Omsk piti maalinedustansa aika hyvin sumpussa, eikä Jokereilla ollut oikein keinoja päästä kunnon tilanteisiin. Näkisinkin, että nopeus on Jokereiden valtti ennakkosuosikkeja vastaan, sillä kulmapainissa Jokereilla ei ole saumoja, mutta isolla hyökkäysalueella pääsevät nämä Mosekset ja muut hyville paikoille vahvalla liikkeellä. Jengistä löytyykin hyvin jalkoja, mutta kyllä tuo kokoonpano vielä yhtä vikkelää laitahyökääjää kaipaisi.
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
...

Mutta täytyy sanoa, että onpa Summanen saanut hommansa skulaamaan oikeasti tuolla Omskissa. Todella työteliäs ja kurinalainen viisikkopelaamiseen pelinsä perustava joukkue.

Kyllä vahva sama. Omsk oli kyllä kompaktein joukkue toistaiseksi Arenalla. Viisikoiden välit eivät juurikaan repeilleet. Lisäksi kiekkojen eteen heittäydyttiin surutta. Ramille rispektiä siitä, että on saanut taitelijat pelaamaan vahvasti joukkueelle eikä itselleen. Tänään Barulin oli kyllä todella hyvä, mutta kyllä myös Henkka antoi mahdollisuuden pelata voitosta.
 

Infinity

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue
Hyvä peli Omskilta, mutta itseäni etenkin jäi vaivaamaan Jokereilta uupunut fyysisyys. Omsk oli varsinkin sillä osa-alueella selkeästi parempi, toki myös puolusti tiiviisti ja palasi johtoasemassaan viisaasti. Jokerit ovat pelanneet paljon, mutta kauden alussa nimenomaa fyysisyyden ja tiiviin viisikkopelaamisen piti olla meidän suurin vahvuutemme merkittävän yksilötaituruuden puuttuessa. Tänään hävittiin paljon kaksinkamppailuita ja Omskin pelaajat saivat suojattua oman maaliedustansa vaivatta. Syöttöpelikin ontui tänään monella pelaajalla. Toivotaan, että kaverit ovat todella vain väsyneitä, mutta onhan tässä vielä 2/3 kautta kynnettävänä. Eli eemmän draivia olisi saatava, on se sitten henkistä tai fyysistä.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän vaikutti tänään siltä että löpö alkoi ratkaisupelaajilta olla aika vähissä. Kun luistin ei kulkenut niin tuon tasoista puolustussumppua vastaan on hemmetin vaikeaa päästä maalipaikoille. Pari hyvää mestaa sieltä löytyi, mutta Omarkin ja JMAn ruuti oli märkää. Kyllähän se on karu totuus että Hagmanin loukkaannuttua ykköseen pitäisi löytyä Mäkeä/Huhtalaa/Sallista taitavampi kaveri. Ehkä Juhiskin saisi syötöt paremmin perille kun toinen laituri hakisi paremmin paikkaa, nyt ne lätyt alkavat jo vähitellen vituttaa.

Tuomareilta pari hiukan erikoista tuomiota tänään. Varsinkin se Barulinin kakkonen kiekon pitämisestä oli kyllä aikamoinen tuomio. Toinen lievästi kohtuuton oli Ossin kymppi sen kakkosen päälle.

Positiivista on että "isoja" vastaan ovat pelit kuitenkin olleet jotenkuten tasaisia. Mutta en todellakaan pane pahitteeksi jos joukkuetta vielä vahvistettaisiin kärkiosaamisella.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Jokereiden hyökkäyksen kärki on tällä hetkellä osin johtuen loukkaantumisista todella pienikokoinen ja osin epäfyysinen, eikä tällaisia otteluita yleensä voiteta ellei voiteta maalinedustoja. Tästä esimerkkinä vaikkapa Omskin eka maali ja Jokereiden koko ottelun kestäneet vaikeudet päästä hyökkäyspäässä sektoriin. Lisäksi alkaa huolestuttavasti näyttämään siltä että ne äijät, joista on toivottu apua "secondary scoring"-osastolle ovat turisteja KHL-tasolla. Nyt puhun nimistä tyyliin Sallinen, Huhtala, Harju, Rita ja miksei myös McLean, josta tosin on hyötyä aloituksissa. Ykkösketjua ja JM Aaltosta voi oikeutetusti syyttää huonoista otteista viime peleissä, mutta kyllä pelikavereillakin on merkitystä. Käsi ylös ne joiden mielestä Tomi Mäki on KHL-joukkueen ykkösketjun laituri.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Eilinen peli oli luokatonta paskaa ja ensimmäisen kerran tällä kaudella matsissa oli tylsää, pelissä ei tapahtunut mitään kumpaakaan suuntaan ja kaikki tunne puuttui niin kenttäpelistä kuin katsomon puoleltakin. Liigassa näissä peleissä Cheer Up Teamin tytöt sentään hieman paransi tällaistenkin matsien katselunautintoa mutta nämä nykyiset Dance Teamin tytöt on lähinnä etäisiä lavalla pomppijoita. Peli oli varmaan Summasen haluamaa mutta Jokereiden ei olisi pitänyt lähteä tuohon samaan sapluunaan. Ja kyllä koko joukkueen tekeminen oli surkeaa räpistelyä, edes LoKoMo ei pystynyt esittämään käytännössä pelissä yhtään mitään. Ja Kapasen ketju alkaa olemaan nykyesityksillä lähinnä huono vitsi ja muiden hyökkäysavut on vieläkin heikommat. Jokereilla oli pelissä pari hyvää hetkeä mutta nekin tuli ylivoimalla muuten ei saatu mitään aikaan, tosin tuolla luistelulla ja tekemisen tasolla ei mitään ansainnutkaan. Molemmat kotitappiot tuli täysin ansaitusti surkean esityksen jälkeen ja tekemisen taso laski koko ajan. Alku kauden loistosta ja viihdyttävyydestä ollaan tultu valtavasti alaspäin näissä kahdessa pelissä, kotona ei vain saisi esittää tällaista paskaa.

Kurri voisi Vuorisen kanssa herätä talviunestaan ja alkaa katselemaan Hagmanille vähintään väliaikaista korvaajaa, niin Huhtala, Sallinen kuin Mäkikin on kaikki kokeiltu ja kukaan ei ole tuonut tuohon Kapasen ketjuun mitään ratkaisua. Aaltonen on menettänyt itseluottamuksensa ja tällä hetkellä Juhis vaeltelee varjojen mailla ja tekee järjestään huonoja ratkaisuja eikä osu edes hyvistä paikoista maaliputkien sisään. Kapanen sentään tekee jonkin verran oikeita asioita mutta aika neuvoton Kapanenkin on ollut ja kun ketjusta puuttuu viimeistelijä niin tulosta ei tule. LoKoMo ei pysty kantamaan jatkuvasti Jokereita voitosta voittoon vaikka se hyvässä lennossa on ollutkin, tosin viimeiset kaksi peliä senkin taso on laskenut ja tietenkin vastustajat pystyy ottamaan sen paremmin kiinni kun muu Jokerijoukkue ei tarjoa minkäänlaista uhkaa hyökkäyssuuntaan ja tämä on iso ongelma. Yhden ketjun joukkueet ei pärjänneet liigassa eikä ne tule pärjäämään KHL:ssä. Jotain pitäisi tehdä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Ykkönen (taas) kuutamolla, LOKOMOn peli ei toiminut ja vikan erän yv:t olivat surkeita, joten tuloksena ansaittu voitto vieraille. Erityisesti jäi vituttamaan McLeanin ottama jäähy lopussa. Kaveria ehkä vähän estettiin maalintekopaikassa hieman aikaisemmin, mutta ei sitä lähdetä kostamaan jengin ollessa 2-1 tappiolla. Tähän mokaan meni Jokereiden viimeinen hyvä tasoitusmahdollisuus.

Hallissa veikkailtiin, että Jokereihin olisi tulossa hyökkäykseen pari vahvistusta ja veskari. Ehkä toiveunta, mutta myös realistinen toive.
 

zuuzo97

Jäsen
Tulee nyt vähän myöhässä tämä analyysi mutta lörpöttellään nyt silti...

Tuossa matsissa Omskia vastaan näkyi aika selkeästi Jokereiden ehkä pienoiset ongelmat puolustusalueen puolustuspelaamisessa. Kun nyt Westerlund on PAPP:n nyansseja lähtenyt hiomaan, oon huomannut muutamia asioita verrattuna alkukauteen. Silloinhan tiukasti puolustettiin keskustaa, pyrittiin pitämään hyvä kenttätasapaino ja ennen kaikkea pideettin kiinni omista pelipaikoista: pakki ei saanut missään nimessä lähteä paineistamaan kiekollista oman tonttinsa ulkopuolelle vaan silloin toinen pelaaja iski kiinni. Pyrittiin pitämään simppelinä.

Nyt on nähtävissä tällaista asteittaista pelipaikatonta pelaamista PAPP:n suhteen. Otetaan esimerkiksi tilanne josta syntyi Omskin avausmaali. Tilanteessa ei periaatteessa mitään hätää, pelin alla on neljä pelaajaa, kenttätasapaino on hyvä. Siinä on kuitenkin tätä uutta juttua nähtävissä: vaihto oli kesken ja Gunderson lähti tavallaan paikkaamaan oikealle laidalle vaihtoon menneitä pelaajia jotta saadaan kenttätasapaino kohilleen mahd. nopeasti. Tällöin Mäki jäi paikkaamaan Gundersonia toisen pakin tontille kun Gunderson oli tavallaan hyökkääjän paikalla. Nyt vaan käy pari huonoa juttua: ensin Koukal, Gunderson ajavat molemmat samaan kiekkoon ja pelaavat itsensä ulos tilanteesta, ja Mäksä unohtaa miehensä takatolpalle.

Selkeästi murrosvaiheessa tämä homma. Pelinopeuden ja viisikon organisoitumisen kannalta tämähän on hyvä juttu sillä hyvällä pelaajien yhteistyöllä voidaan iskeä nopeammin ja tehokkaammin kiekolliseen kiinni. Kuten tässä nähtiin niin roolit eivät vaan ole vielä aivan selvillä, kun Mäksä unohtaa äijänsä takatolpalla.

Kohdassa 00:09 näkyy hyvin tilanne: Gunderson paineistamassa kiekollista oman sinisen tuntumassa ja Mäki liukuu painottoman pakin tontille. Ossi siinä vielä huitoo Mäelle että kato toi kaveri selkäs takana. Mäksä huomaa sen sekunnin kymmenyksen liian myöhään ja kaveri pääsee hänen etupuolelleen.

Koko toi homma tapahtuu niin perhanan nopeasti, että tuossa tarvitaan sitä kuuluisaa salamannopeaa reagointia ja viisikon saumatonta yhteistyötä. Jatkuva kenttätasapaino, pelinopeus ja kiekollisen paineistaminen ovat johtaneet tähän pelipaikattomaan pelaamiseen. Kun vaan yksityiskohdat saadaan skulaamaan niin hyvä tuosta tulee.

Tähän koko hommaanhan kuuluu vielä se että jos tuossa sinisen kohdalla oltaisiin saatu kiekonriisto, olisi Gunderson lähtenyt tukemaan hyökkäystä siten että saadaan rintamahyökkäys. Ei jäätäisi venaamaan että missäs se Mäksä viipyy. Tämä on sitä kuuluisaa pelinopeutta.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Olipahan melkoinen taistelu Vitjazin kanssa. Karlsson pelasi unelmapelin todella tärkeään paikkaan ja ykkösketju sai toivottuja onnistumisia!

+++ Karlsson
++ Jaakola
+ Huhtala

+/- Aaltonen

- Ohtamaan viimeistelykyky maalipaikoissa
-- Jäähyt pois!
--- Tuntui, että omissa oltiin pahemmassa pulassa välillä kuin Omskia ja Ufaa vastaan.

Westerlund on puhunut paljon "oman jutun" kehittämisestä, mutta tällä hetkellä se realisoituu niin että vastustajalle avautuu aivan liikaa ylivoimahyökkäyksiä omaan päähän. Jokereiden hyökkäyspelaaminenkaan ei loppujen lopuksi ollut tänään kovin kaksista, mutta riitti että teki harvoista paikoista maalit (paitsi Ohtamaa) ja Vitjazilla oli ruotsalaismörkö edessä. Mosekselle olisi suonut maalin hurjasta tsempistä ja pienet naurunpyrskähdyksetkin pääsi, kun suorastaan käveli Grebeshkovin ohi maalintekopaikkaan.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tiukka taistelu tosiaan tänään fyysistä Vitjazia vastaan. Huhtalalta kaksi todella tärkeää häkkiä, joista ensimmäinen JMAn loistavasta ja toinen JMAn todella tyhmästä syötöstä. Tyhmästä siksi että tuossa olisi todellakin pitänyt jo laukoa ja ainoastaan hirveällä hillolla kiekko jäi siihen maaliviivalle pyörimään. Ohtamaalla oli paikat pistää sisään neljäkin maalia, mutta ei kelvannut tänään. Karlssonilta hemmetin hieno peli ja tänään tarttuivat ne gamesaveritkin. Aika pahasti kiekot välillä pomppivat, mutta pääasia oli että yhtään (hyväksytyllä tavalla tehtyä) maalia ei mennyt omiin. Jäähyjä tuli aivan hirmuisesti liian paljon ja ylivoimakin olivat hiukan aneemisia. Karalahden pelaamisesta en tykkää sitten yhtään. Hidas ja hazardi.

Toinen asia josta en pidä ollenkaan on rintamahyökkäyksessä laidasta maalille ilman maskia sutaistut syötöt, jotka liian usein pomppivat keskelle miehittyneelle vastustajalle ja nopeat venäläiset saavat näistä helppoja vastahyökkäyksiä. Varsinkin pelin lopussa nämä poikittaissutaisut pitäisi saada pois ja viedä kiekko nöyrästi ja turvallisesti päätyyn saakka.

Todella tärkeät pisteet sarjasijoituksen kannalta ja hieno homma että saatiin orastanut tappioputki poikki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös