Juhamatti Aaltonen Helsingin Jokereihin!

  • 268 870
  • 973

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jätän tähän oman viestini parin viikon takaa. Hyvä isä miksi annoit sen tapahtua?
Herra koettelee vaan ei hylkää...

Voi nimittäin olla ihan hyväkin, että välillä peli vähän notkahtaa. Saattaa hyvin olla, että jos kaikki olisi jatkunut alkukauden malliin ja ykkönen olisi mättänyt maaleja niin ehkä Mosset eivät olisi nousseet sille tasolle millä ovat nyt. Kun ykkönen yskähtelee niin kakkosen vastuu lisääntyy ja sitä rataa mahdollisuudet onnistua kasvavat ja lopputuloksenhan tiedämme. Pääasia että jengissä on sen verran reserviä, että yhden tai muutaman ukon menettäminen sairastuvalle ei saa junaa raiteiltaan ja näinhän Jokereissa näyttää olevan. Vielä kun Kurrikin on oikealla tavalla rauhallinen ja kertto ettei mitään hankintoja edes harkita niin joukkueessa taitaa pitkästä aikaa olla ihan aito työrauha.
 

Detritus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit-vuodesta 1972, KiVa.
Ei mikään hyvä peli Aaltoselta, mutta ei muiltakaan ykkösen hyökkääjiltä. Niko Kapasta ei näkynyt kuin aloituksissa ja Tommi Huhtalan panos jäi pariin jäähyn hankintaan. Juhiksen odotusarvot on vaan niin korkealla, että vain hänen pelaamiseensa suhtaudutaan niin voimakkaasti. Ei se eilenkään pelkästään "surffaillut" ja löysäillyt siellä. Toisessa erässä mm. kaksi kertaa pelasi pakeille (Lajunen, Jaakola) loistavat tekopaikat ympyröiden väliin, mutta molemmat paukutteli pleksejä. Kun Juhis meille sainattiin, tiedettiin mikä ukko on kyseessä. Siihen nähden mua vähän ihmetyttää, että aina jaksetaan marista, jos jostain syystä ei vaan kulje, niinkuin yleisö odottaa. Nytkin on aika selvä syy tähän huonompaan jaksoon koko ketjulla, eli Hagmanin puuttuminen ja sen seurauksena hyökkäysalueen pelisapluunan toteuttamisen vaikeus. Huhtala röyhii kulmissa ja päädyssä, Hagman ajeli jatkuvasti sota-alueelle, sitoi itseensä pari puolustajaa, ja antoi tilaa Kapasen ja varsinkin Aaltosen kaltaisille taitopelaajille. Hakille on miltei mahdotonta löytää alemmista ketjuista korvaajaa, mutta minkäs teet. Kurtis McLeania voisi kokeilla, kai se nyt osaa laidassa pelata?
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Ei siihen mitään syytä löydy. Välillä Juhia nappaa ja välillä ei. Tämä on ihan normi-meininkiä. Syytä voi yrittää hakea vaikka tuulen suunnasta, eli täysin turhaa.

Positiivista on kuitenkin että yleensä tosipeleissä alkaa sitten viimeistään kiinnostaa ja tulos on sen mukainen.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Juhin neljäntuulen lakki sojottaa välillä suuntaan jos toiseenkin, mutta hän ei todellakaan ole viimeistä virttään veisaamassa. Suuria hallelujaa-kohtauksia odotettavissa viimeistään keväällä ja fanit huutavat kuorossa: meidän jumalamme! =)
 

Gemondo

Jäsen
Suuria hallelujaa-kohtauksia odotettavissa viimeistään keväällä ja fanit huutavat kuorossa: meidän jumalamme! =)

Tätä todellakin toivon! Ja kai se on pakko uskoa kun napapiiriltä tätä toitotetaan lähes auringonvarmana tietona.

Kuitenkin Aaltosen tilastoja tutkiessa mielenkiintoista on se, että Aaltosen piste- ja maalikeskiarvo on pudonnut kevään ratkaisupeleissä jokaisessa sarjassa runkosarjasta, jossa hän on eläessään pelannut. Sitä en toki tiedä onko JMA nakuttanut playoffpisteensä juuri finaaleissa tai game seveneissä?
Osaako oululaiset vastata pitääkö Aaltonen jo neljännesvälieriä tosipeleinä, vai kannattaako suunnata katseet välieriin tai finaaleihin Juhiksen ihmetekoja odotellessa?
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Aaltonen on pelaaja, joka voi missä tahansa ottelussa tällä planeetalla ratkaista pelin omalla henkilökohtaisella suorituksellaan. Sellaisia pelaajia ei ole paljon ja sellaisia pitäisi jokaisella joukkueella olla. Mutta ei ole. Meillä on.

Miksi Aaltonen sitten välillä on unten mailla? Yksi lahjakkuuden laji on se, että saa aina itsestään irti maksimaalisen suorituksen. Aaltosella tuota lahjakkuutta on siunaantunut vähän, kaikkea muuta sitten sitäkin reilummin. Onneksi hän ei ole pelaaja, joka ei koskaan saa itsestään mitään irti.

Älkäämme huolestuko Juhiksesta. Hänen kanssaan on vain elettävä tunteiden vuoristorata. Ääripäät ovat kuitenkin siinä mielessä hyvin balanssissa, että ne huippuhetket korvaavat reilusti matalikot.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Miksi Aaltonen sitten välillä on unten mailla? Yksi lahjakkuuden laji on se, että saa aina itsestään irti maksimaalisen suorituksen. Aaltosella tuota lahjakkuutta on siunaantunut vähän, kaikkea muuta sitten sitäkin reilummin.

Jos Aaltosella olisi tuo lahjakkuus, hän ei pelaisi meillä missään olosuhteissa. Jos tuolla taitotasolla varustettu kaveri olisi varustettu tasaisuudella ja tietyllä asenteella, olisi hän tällä hetkellä NHL:ssa ollut jo vuosia. Jos Aaltosen vahvuudet nähdään hänen heikkouksiaan vahvemmiksi, voimme olla periaatteessa jopa tyytyväisiä noista puutteista. Ilman niitä nimittäin vahvuuksistakaan ei tarvitsisi täällä nauttia. Rudin kanssa oli vähän sama homma, silloin miehen hyvistä puolista nauttiminen vaati sen, että vastapainona nähdään noita sukelluksia, kyykkyjä sun muita perseilyjä. Rudin kanssa jäätiin mielestämme tappiolle, mutta se on toinen tarina se. Tällaisten pelaajien kanssa yksinkertaisesti vain tulee sekä Jekyll että Hyde, tosin pahemman puoliskon yleisyyttä voinee oikeassa ympäristöss hieman minimoida. Poistettua sitä tuskin saa mikään mahti pallolla, mutta... Niin, sen jälkeen NHL.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Kieltämättä Aaltonen alitti tasonsa tänään kaikkein radikaaleimmin, mutta luotto on vakaa, että kyllä se sieltä vielä nousee. Muistan, että ennen kautta Kärppä-puolen kirjoittajat varoittivat, että toisinaan JMA on joukkueen huonoin ja toisinaan joukkueen ylivoimaisesti paras pelaaja. Toivottavasti ne parhaat ajat osuu pleijareihin ja tämä masennus on vain kaamoksesta johtuvaa vitutusta.
 

Haastattelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Winnipeg Jets
Aaltosella otteet alkavat olla niin heikkoja, että se on siinä ja siinä riittääkö ajoittainen väläyttely oikeuttamaan paikan kokoonpanossa. Tänään tuhoton määrä harhasyöttöjä ja tuttuun tyyliinsä vältteli kontakteja.

Nyt on menty pari peliä ihan pimennossa, olisi taas väläyttelyn aika.

Toki olen valmis syömään pahat sanani, jos Juhis ratkoo kun se on tärkeintä, mutta onpahan ristiriitainen pelaaja. Eivät puhuneet oululaiset palturia.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Aaltosen "peli-ilo" heijastuu tällä hetkellä koko ykkösketjun tekemiseen. Kapasen ja Huhtalankin pelaaminen on mennyt siihen, että syötetään paikasta kuin paikasta Aaltoselle ja tämä sitten säheltää kiekon vastustajille, kun ei just nyt nappaa. Pari seuraavaa peliä tulee olemaan niin kovia, että parempi olisi alkaa heräilemään.
 

Gemondo

Jäsen
Pakko sanoa vaikka ei tekisi tämän iltaisen pelin jälkeen ketään mieli kritisoida, niin tänään Aaltonen esitti kyllä koko Jokeriuransa pohjanoteerauksen.
Silmiinpistävää välinpitämättömyyttä monessa tilanteessa jossa kirjaimellisesti jäi seisomaan paikoilleen omalle puolustusalueelle annettuaan syötön omille. Hyvä siinä sitten Kapasen ja Huhtalan hyökätä kaksin kohti vastustajan maalia. Unohtamatta aivan karmeaa määrää harhasyöttöjä joista vastustaja käänsi pelin Jokerien päätyyn lukemattoman monta kertaa.

Ottelun viimeisellä viidellä minuutilla ei sitten onneksi enää pelannutkaan, vaan Mäki korvasi Aaltosen ykkösen laidalla.

Voisin lyödä vaikka vetoa että Aaltosta ei Ufa-ottelun kokoonpanosta löydy.
 

DTremens

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
Hienoa huumoria täälä. Kaveri veti kauden alkun ~15 ottelua piste ja peli tahdilla ja sit täälä jotku pohtii ansaitseeko olla kokoonpanossa... Juhis on Juhis ja kun ketju ei toimi niin se ei toimi, eikä siihen varmaan popcornia syömällä ratkaisua löydy. Toki Juhiksellekin jonkun huilivuoron voi nyt helpommin antaa kuin tilaanteessa jossa ykkönen olisi se ainoa syömähammas. Hagmanin loukkaantuminen oli paha isku ykkösnyrkille, mutta jospa sielä joku meidän käytettävissä olevista paloista sopisi siihen edes kohtuullisesti sillävälin kun pikkuhakki parantelee pipiään. Kyllä se Juhiskin taas päätään nostaa kunhan askelmerkit löytävä trio löytyy. Hieno ja viihdyttävä pelaaja. Mahtava pelaaja Jokerit -viihdetuotteen kannalta vrt. keskimääräiseen suomalaisen kiekkokoulun kasvattiin eli tasaisesti "systeemin mukaan" puurtavaan, 2 kikkaa omaavaan ja huonosti viimeistelevään mutta tunnollisesti puolustavaan pelaajaan nähden. Peruspalasiakin tarvitaan iso kasa Erkan työkalupakkiin, mutta kyllähän Jokereiden viihdetuotteen kannalta Juhamatti Aaltonen ja Linus Omark on niitä keihäänkärkiä joiden ympärille se jääkiekollista erotiikkaa hipova viihde rakentuu kun sopivat ketjut saadaan kasaan. Onneksi Omark-Koukal-Moses kantaa meitä nyt kun ykkösellä on vaikeaa :)
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Karalahdelle pelin penkitys teki hyvää, mutta miten tämä toimisi kansantaiteilijan kohdalla?
 
Viimeksi muokattu:

NaPis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Chicago Blackhawks
Juhis oli eilen flegmaattinen ja helppoja harhasyöttöjä sattui useamman kerran.. Aaltosen ollessa pelipäällä koko ykköskenttä on liekeissä, mutta Juhiksen huonoina päivinä jokainen vaeltelee varjojen mailla.. Seuraavassa pelissä Harjua voitaisiin testata ykkösessä Huhtalan tilalla, sillä otteet ovat parantuneet selvästi ja se voisi olla Aaltoselle hyvä herätys.
 

Mauri-Antero

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Karalahdelle pelin penkitys teki hyää, mutta miten tämä toimisi kansantaiteilijan kohdalla?

Sellanen tuntuma ollu yleensä, että penkitys on yleensä tehnyt hyvää tällaisille raataja / taistelija- luonteen omaaville pelaajille. Taiteilijoille ja fiilis- pelaajille toimenpide voi viedä syvemmälle suohon. Eli käydään Juhin kanssa lounaalla ja keskustellaan mukavasti, ja kysytään oisko siistiä heittää pari häkkiä ens pelissä?
 

Gemondo

Jäsen
Aaltosen kolmannen erän esitys tänään oli parasta Aaltosta sitten.... en edes muista.

Harmi että ei saanut onnistumisia pisteiden valossa, nyt olisi sen ansainnut. Toivottavasti tästä lähtee Aaltosen uusi tuleminen, sillä tällähetkellä maaleja pystyy tekemään vain ja ainostaan LOKoMo.
 

YamahaGPR

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Taitava kaveri tämä Juhis mutta jotain kuitenkin puuttuu. Välillä maailmanluokan veivejä mutta valitettavan usein homma tyssää johonkin lapsukseen jossa vastustaja vie kiekon todella helposti lavasta. Kaveri yrittää liian näyttäviä tai vaikeita veivejä jolloin ehkä 1/5 harhautuksista onnistuu.

Jos vertaa vaikka Omarkiin niin ruotsalainen toimittaa 9/10 kertaa kiekon omille...
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos vertaa vaikka Omarkiin niin ruotsalainen toimittaa 9/10 kertaa kiekon omille...

Jos näitä kahta täytyy vertailla, niin varsinkin viimeisen ~10 matsin otannalla Omark on aivan suvereeni. Omarkilta tulee matsista toiseen enemmän maalintekopaikkoihin johtavia ratkaisuja, tietty viihdearvo on mielestäni korkeampi ja kiekottomana Omark tuntuu tekevän enemmän oikeita ratkaisuja.

Alkukaudesta Aaltonen oli suorastaan maaginen, mutta viimeistään Hagmanin loukkaantumisen jälkeen meno on ollut jopa varsin vittumaista. Mä ymmärrän taiteilijoiden olevan taiteilijoita, mutta silti odottaisin näiltä veijareilta enemmän kuin Aaltoselta on nyt nähty viimeaikoina. Toivottavasti mies saa taas juonesta kiinni tai pelaaminen noin muuten nappaa, nimittäin joukkue tarvitsee kovassa vedossa olevaa Aaltosta. Nykyisellään tuo pahimmillaan syö ketjukavereidenkin tehot.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mie veikkaan, kuten joku muukin Kärppä-fani täällä aiemmin, että Jokerimiehet veisaa "JMA on Jumala" keväällä, kun kaveri on ratkaissu Gagarin-cupin Helsinkiin. Voi olla että kaveri ei sitä toki tee, mutta kyllä se paljon todennäkösempää on että tekee. Mielenkiintoinen pelaaja siinäkin mielessä, että mitä parempi joukkue, sen enemmän Läänintaiteilija elää apurahalla ja surffailee varjojen mailla, kunnes yhtäkkiä napsahtaa ja pytty on kotona. Olkaa tyytyväisiä, että JMA on teillä, minä ainakin olisin jos asustelis Oulussa tällä hetkellä
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mua vituttaa suoraan sanoen tämä pelaaja asenteensa takia. Ja sitten mua vituttaa se, kuinka kaikki aina jaksaa muistuttaa siitä, että keväällä JMA on potentiaalinen ratkaisija. Näin toki voi ollakin ja silloin mua ei vituttaisi yhtään. MUTTA mä näen tämän pelaajan potentiaalisena uhkana kevään mahdolliselle menestykselle. Se ei vaadi kuin yhden sokkosyötön selän takaa väärään lapaan, niin kylmä tulee. Ja tämä pelaaja ei osaa pelata nöyrästi, joten uhka on todellinen.
 

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Attendon kanssa valittavan samoilla linjoilla.

Harhautukset eivät vie peliä eteenpäin ja päätyvät kulmiin. Harhasyöttöjen ja kiekonmenetysten määrä on valtava. Omanpään pelaamisesta ja asenteesta en viitsi edes sanoa.

Paljon pitää juhiksen parantaa pelaamistaan, jotta tuollainen löysäily voidaan antaa anteeksi. Viimeisen 20 pelin pistesaldo ei ole ihan roolin edellyttämällä tasolla.

Parissa viimepelissä ollut kuitenkin jo vähän näkyvissä merkkejä Juhiksen tulemisesta, joten ehkä se siitä vielä.

Valitettavasti itse näen Aaltosen vielä uhkana, enkä mahdollisuutena. Toivottavasti näkemykseni muuttuu kevään aikana.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mua vituttaa suoraan sanoen tämä pelaaja asenteensa takia. Ja sitten mua vituttaa se, kuinka kaikki aina jaksaa muistuttaa siitä, että keväällä JMA on potentiaalinen ratkaisija. Näin toki voi ollakin ja silloin mua ei vituttaisi yhtään. MUTTA mä näen tämän pelaajan potentiaalisena uhkana kevään mahdolliselle menestykselle. Se ei vaadi kuin yhden sokkosyötön selän takaa väärään lapaan, niin kylmä tulee. Ja tämä pelaaja ei osaa pelata nöyrästi, joten uhka on todellinen.

Uhka voi hyvin olla todellinen, mutta niin se on muidenkin kanssa. Ei se vaadi kuin sen yhden fiban. Aaltonen on ristiriitainen pelaaja, pelannut kaikkiaan 10 kautta Liigaa ja KHL:ää (enemmän kuin muutaman pelin) ja kahdeksana kautena pisteitä on kertynyt yli 30, kahtenakin muunakin vähintään 25. Tälläkin hetkellä ollaan hyvinkin samassa tahdissa, 30 matsia 22 pistettä. Tuo on aika kovaa dataa kaverille, jonka nimi on synonyymi sillon tällön sätkyjä saavalle lapamadolle :)
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Se on ihan normaalia että kannattajan usko horjuu tämän pelaajan kanssa pitkin kautta. Näin on aina ollut ja tulee iänkaikkisesti olemaan.

Kun kevät koittaa niin Juhia alkaa kiinnostaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös