JYPin mediaketju

  • 1 794 932
  • 7 860

Sudan1

Jäsen
Tervetuloa Neuvostoliittoon! Eikun 2010-luvun Jyväskylään. Lehdille sensuuri Puistokadun toimiston kautta? Hyvin hiljaiseksi vetää.

Kannattajat ovat väärässä, media on väärässä. Se ei ole sitä miltä se näyttää, meillä on norsunluutornissa kaikki hyvin, tämä on vain tietoisesti suunniteltua strategiaa. Vastaus, joka tulee jokaiseen kritiikkiin.

Ei pysty nyt parempaan.. Menee taas muutama päivä sulatellessa.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Pelillisiä asioita voidaan käsitellä niille sopivissa ketjuissa, mutta otetaan nyt lyhyesti kantaa tähän ulostuloon. Suomen suurin urheilujulkaisu tekee juttua ja siinä on paikka saada ilmaista mainosta, niin mitäpä tulee? Samoja kuluneita latteuksia huipputapahtumista ja syytöksiä, että mediassa on syy JYPin huonoon julkisuuskuvaan. On tuo jotenkin hupaisaa, että syy on aina jossain muualla kuin omassa toiminnassa. Eihän tuo nyt vaan saa olla ajatusmalli, että (printti)median tehtävä on tukea ja "luoda yhteisöllisyyttä". Etenkin kun mietitään kuinka ylistävästi joku KSML on viime vuosina JYPistä muutenkin kirjoittanut. Näinköhän tuo Kulmalan kolumni on ravistellut enemmän kuin ajateltiinkaan?
 

Sudan1

Jäsen
Toimitusjohtaja X XX, miten kommentoisitte laskevia yleisömääriä ja niihin johtaneita syitä?

vaihtoehto A: "Televisio on tehnyt liian hyvän tuotteen, kun kaikki ottelut televisioidaan, että ihmiset haluavat jäädä mukavoitumaan kotisohvalle, sen sijaan että tulisivat halliin (epämukavoitumaan?). Lisäksi media kirjoittaa meistä liikaa negatiivista, siksi yleisö ei varmaankaan tule. Ehdotamme, että JYPin ottelut pimennetään Keski-Suomen alueella, ja että lehdet kirjoittaisivat meistä enemmän positiivisia juttuja."

vaihtoehto B: "Televisio on tehnyt loistavan tuotteen, jonka avulla yhteistyökumppanimme saavat ennennäkemätöntä näkyvyyttä valtakunnallisella tasolla. Tämä asettaa meille paikallisesti mielenkiintoisen haasteen, johon haluammekin vastata jatkuvalla ottelutapahtuman kehittämisellä. Haluamme tehdä hurrikaanielämyksestä entistä monipuolisemman! Haluamme kehittää tätä elämystä jatkossa yhdessä kannattajien kanssa heidän ajatuksilla, koska kannattajien vuoksihan koko seura on pohjimmiltaan olemassa."
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tynin ulostulo on niin harkitsematon moneltakin kantilta. Jos unohdetaan kuka on oikeassa ja kuka väärässä (=Tyni) niin, Late_show mainitsema median prinsessa efekti pitää aina muistaa. Media ei ole koskaan väärässä. Mediaan kannattaa suhtautua kuin MTV:n My Sweet Sixteen tositv-tähtiin jossa upporikkaat ritsapillut kiukuttelevat kun saavat kermanvärisen urheiluauton vaikka selväsanaisesti pyydettiin helmenväristä.

Mutta tällä kertaa hemmoteltu ritsapillu ei ollut väärässä. Media ei ole lietsonut kannattajia masennukseen vaan media mukaanlukien paikallinen aviisi on vittuillut kannattajille jotka viime joulusta asti ovat olleet huolissaan seuran suunnasta ja tulevaisuudesta. TV-lähetysten kommentaattorit (Kölli) ja selostajat (Anssi Ritari) jaksoivat hihitellä kannattajille jolla oli "masu täynnä". Median mukaan kannattajien huoli pudotuspeleistä pärjäämisestä oli aivan turha sillä olihan JYP neljäs...eiku nyt se tippu viidenneksi. No, pudotuspeleissä tuli turpaan ekalla kierroksella mutta media ei vieläkään herännyt kyseenalaistamaan tätä JYPin omaa uudistusmisprojektia.

Nyt kymmenen kuukautta jälkijunassa media alkoi heräämään niihin tunnelmiin missä kannattajat ovat rypeneet viime joulusta asti. Tämä saatanan setämies-Tyni on ohittanut kaikki sosiaalisesta mediasta läiskyneet kannattajien tunnelmat jonain 17-vuotiaiden mikkeliläisten tradenomien puuhasteluna sillä eihän siellä internetissä ole kuin lapset. Tähän tämä meidän setämies päätti tehdä täsmäiskun lähettämällä avoimen kirjeen jossa aikuisille puhuttiin kuin idiooteille ja jossa luvattiin muutosta jota ei koskaan tullut. Kauden päätteeksi paikallisessa aviisissa kerrottiin ettei JYP voi välittää muiden mielipiteistä. Kuten olen aiemminkin sanonut niin olisipa hauska nähdä mitä tapahtuisi Valioliigassa jos Evertonin GM ilmottaisi ettei kannattajien mielipiteellä ole väliä.

Nyt kun se paikallisen aviisin pitkäaikaisin toimittaja sanoo samat asiat niin Tynin päässä media on se joka lietsoo epävarmuutta ja negatiivisuutta. Nyt kun se lukee printtimediassa Ilkka Kulmalan kirjoittamana niin sunnuntaina meni croisantit väärään kurkkuun. Viime keväinen Micke Suopuron lievä kritisointi varmaan kuitattiin kakaran nenillehyppimisenä. Ei jumalauta kuinka syvällä perseessä jonkun pää voi olla? Tyni on käsittämätön mikstuuri pihallaoloa ja ylimielisyyttä, eräänlainen viiksekäs sirkushahmo jostain 70-luvulta.
 
Viimeksi muokattu:

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tyni pyöri muutama viikko sitten työpaikallani ja kyllä teki mieli avautua, mutta pakko hillitä itsensä. Hommat ovat olleet levällään jo pari kautta, eikä loppua näy!

Vittumainen tilanne kaikinpuolin.

Jos voittaisin paljon rahaa, niin eka sijoitus lähtisi Puistokadulle ja viesti olisi se, että Virtanen mahdollisimman kauaksi ja milli käteen. Muuten käytän kymmenet miljoonat Diskoksen uuteen nousuun...
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Onhan asia nyt niin että jos seuran pääomistaja on vähänkään hereillä niin Tynin lähtölaskenta alkoi viimeistään tämän "medianhallinnan" jälkeen. Pienemmästäkin on laitettu ulos osakeyhtiöissä toimitusjohtajaa. Julkisuuskuvalla ja fanien arvostuksella voi olla yllättävän iso merkitys katsojamääriinkin. Sponsoreille se on elintärkeä. Nyt Seppänen ratkaisuja. Tyni on suurempi taakka kuin M.Virtanen.
 

Kobe

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hiljaiseksi vetää tämä uusin ulostulo, eikös Tyni kuitenkin ole jonkin sortin viestintäalan ammattilainen? Näillä kommenteilla vetää kyllä maton altaan ja tuhoaa siinä ohi mennen viimeisetkin rippeet JYPin imagosta. Muut on väärässä ja tyhmiä, minua ei saa kritisoida. Kritiikissä ei ole konkretiaa, no sitä konkretiaa täällä on sivukaupalla kyllä lueteltu.

Kuka muistaa vielä "Mj-tason pelaajauutiset" jolla houkuteltiin mediaa pikkaisen tavallista enemmän paikalle. Siitä se kaikki lähti, se taisi olla ensimmäinen Tynin vituttamaan pistänyt viestintäosaamisen näyttö ja tämän jälkeen niitä onkin tullut tasaiseen tahtiin.
 

Euroviljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jotenkin uskomatonta vaan ei mitenkään yllättävää ulostuloa taas Tyniltä. Syitä ei vieläkään löydetä mistään kuin muualta ja omassa toiminnassa ei ole mitään. Nämä Tynin ulostulot mediassa alkavat olemaan jo legendaarisia ja naurattaisi jos ei itkettäisi kun kyseessä on kuitenkin seura jota on kannattanut jo yli 30 vuotta ja seurannut enemmän tai vähemmän tiiviisti divariajoista lähtien.

Tuntuu että aina kun Tyni avaa suunsa ja avautuu mediassa tulee vaan entistä enemmän vahinkoa seuralle. Ensimmäiset tempaukset maajoukkuetason pelaajauutisineen vielä menivät vaikkakin enteilivät jo sitä asennetta joka Tynillä on kannattajia kohtaan. Onhan mies kertonut julkisesti että tietää JYP:stä ja jääkiekosta enemmän kuin kukaan muu jyväskyläinen kun on seurannut niin ja niin monta pelia selostajana.

Pelaajauutisista luonnollinen jatkumo olikin sitten muille joukkueille vittuilu klassikopaidoissa. Tämän jälkeen oli vuorossa omat fanit ja nyt viimeisimpänä saavutuksena media. Nyt alkaa olemaan jo vähissä tahot joille voi enää vittuilla ja suututtaa ne: pelaajat, sponsorit ja muut omistajat. Veikkaisin että seuraava on sitten sponsorit ja yhteistyökumppanit.

Arvoisa Kari Tyni. Lupaan etten tule paikanpäälle seuraamaan Hippokselle yhtään peliä niin kauan kuin toimit JYP Jyväskylän organisaatiossa. Jotenkin voisin kuvitella pyörtäväni päätökseni jos myöntäisit julkisesti virheesi ja pahoittelisit niitä ja myöntäisit että joukkue tarvitsee myös faneja ja heidän mielipiteitään mutta turha kuvitella että siihen nöyrtyisit.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Olen koettanut sulatella tätä Tynin toimintaa viimeisenä puolenatoista vuotena ja verrannut sitä Elopin toimintaan Nokian johdossa. Siinä missä Elopilla oli omat insentiivit ajaa Nokia Microsoftin syliin Tyniltä näyttäisi puuttuvan samantyylinen motivaattori.

Ellei sitten Tynin tarkoituksena ole romahduttaa JYPin arvo ja ostaa Jukka Seppänen ulos pilkkahinnalla. Tämän jälkeen Tyni saisi itsevaltiaana toimia mr. JYPinä.

Eihän tämäntyyliseen toimintaan voi olla muuta rationaalista syytä
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Ohhoh! Olipahan rimanalitus herra toimitusjohtaja Kari Tyniltä. Enemmän valitettavaa on se ettei tämä paljoa edes yllättänyt. Muistan vähän vastaavan avautumisen muutama vuosi takaperin kun Keskisuomalaisessa vähän uskallettiin kritisoida JYPin toimintaa. Silloin ilmeisesti oli Keskarin toimitukseen soitettu syyttävään sävyyn että ei saa haukkua, pitää kehua. Tämä ilmeni jonkun kolumnin sivulauseessa. Tämä julkinen avautuminen on kuitenkin jotain muuta. Se on paljon pahempaa. Ei siksi ettei saisi avautua, vaan siksi että syyt AINA vieritetään jonkun muun niskoille eikä koskaan viitsitä myöntää että moka on tehty ja on peiliin katsomisen paikka. Samalla annetaan kuva että katsotaan kaikkia alaspäin ja ollaan ylimielisiä varsinkin rivikatsojaa tai kannattajia kohtaan.

Kuten jo mainittua, julkisuuskuva on todella iso asia siihen miten kuluttaja näkee yrityksen toiminnan ja Tyni todellakin ajaa seuran julkisuuskuvaa todella pohjamutiin. Se tekee JYPin ottelutapahtumien markkinointia vielä vaikeammaksi kuin se nyt jo on. Miksi kukaan lähtisi JYPin ottelutapahtumiin jos kokee olevansa vain maksamassa Tynin palkkaa ja saavansa palkkioksi halveksuntaa juuri Tyniltä jonka pitäisi olla seuran kasvot julkisuudessa?

Mielestäni olisi hyvä jos joku instanssi protestoisi Tynin toimintaa ottelutapahtumassa. Tosin luulen että sellaisessa tilanteessa Tyni tekee Kal€t eli kieltää kaikenlaisen mielenilmaisun ottelutapahtumassa ja samalla käskee hallin turvallisuudesta vastaavat henkilöt heittämään uhmakkaat henkilöt hallista ulos.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt meni kyllä lopullisesti hermot Tyniin. Kenkää ja välittömästi!

Ei minkään seuran toimitusjohtaja voi saada jatkaa toimessaan, jos esiintyy julkisuudessa näin idioottimaisesti. Pitää jumalauta pystyä ottamaan vastuuta itse, eikä vierittää syytä muiden niskaan.

Ei helvetti että pistää vihaksi.
 

Jarzki

Jäsen
Nyt alkaa olemaan jo vähissä tahot joille voi enää vittuilla ja suututtaa ne: pelaajat, sponsorit ja muut omistajat. Veikkaisin että seuraava on sitten sponsorit ja yhteistyökumppanit.

Ilmeisesti ainakin jossain määrin tätäkin on jo ollut, en viitsi tarkemmin eritellä nimiä, yrityksiä tai tapahtuneita asioita, kun en ihan kaikkia käänteitä tiedä, mutta erittäin huolestuttavalta kuulostanut näin kannattajan korviin.

Nämä Tynin ulostulot ovat kyllä saaneet jo tragikoomisia piirteitä. Eihän kukaan tj oikeasti voi lähteä median kautta ryöpyttämään mediaa. Menkööt jossain sisäisissä keskusteluissa, mutta että yhdessä suurimmista urheilulehdistä rupeat valittamaan suhtautumista ja kirjoittelun sävyä, ei hyvää päivää. Media on kuitenkin se, joka niitä mielikuvia herättää suuren yleisön silmissä ja tässä tapauksessa niitä positiivisia uutisia on vieläkin vähemmän luvassa.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Itse odotan uutta avointa kirjettä keski-suomen kiekkoväelle, jossa pyydetään tukea joukkueelle ja toivotaan että kaikki toimijat puhaltavat kivasti yhteen hiileen. Huipputapahtumia on luvassa Hippoksella ja JYP menee organisaationa eteenpäin.
 
JYPn pääsponsori Valtra näköjään talousvaikeuksissa. Kohta Tyni saapuu median eteen kertomaan, että ilkeät toimittajat ovat syyllisiä Valtran ongelmiin.
 

Captain Slow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KR69, K11ng Perrin, Bratislavan mm-miehistö 2019
Lisäksi en itse syyttäisi Virtasen pelityyliä ollenkaan. Ehkä muutama hassu lisäkatsoja saataisiin halliin lisää jos Virtanen potkittaisiin ulos, mutta kyllä tuon Virtasen pelitavan roolia nyt liioitellaan. Enemmän hallaa Kari Tyni on tehnyt JYPin yleisökeskiarvolle kuin Marko Virtanen.
Tämä. Ei tuo Virtasen pelitapa oo minun(kaan) mieleen, mutta nyt kun oikein miettii, niin ei se harmita niin paljoa kuin tää tapaus Tyni.

Menee samojen asioiden jankkaukseksi, mutta on meillä hieno toimitusjohtaja. Varmaan tälläkin hetkellä miettii hassunhauska klassikkopaita päällään että milloin mikittäisi seuraavan kerran rumpuja ja mitä sanoisi Urheilusanomien haastattelussa.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
"Tulee laulaa hypestä, tulee laulaa posista; laulaa siitä kuinka vastuksista huolimatta; he saavat voittonsa ja kuinka otsansa; kirkas on ja valoisa; voi hurrikaania".

Kolmannen naisen riimejä rääkäten kuvasin miten median ei pitäisi toimia. Paitsi jos on Demarin kaltainen puoluelehti, jolta tilaajat odottavat fiksattua näkökulmaa uutisvirtaan. Myöskin Keskisuomalaiselle sallitaan keskisuomalaisen näkökulman ottaminen, varsinkin politiikassa ja koko maata koskevissa talousasioissa. Mutta jos yritys A ja yritys B kamppailevat paremmuudesta, on kieltä laitettava keskemmälle suuta ja muistettava objektiivisuus. Niin vaikeaa kuin se onkin.

On selvä, että puoliväliin täytetty lasi kuvataan klikkimediassa useasti tyhjänä. Mutta jos lasissa on jäljellä väkeviä enää neljännes, ei alavireinen kirjoittelu ole enää "omaan pesään kusemista". Asia on niin jos siltä näyttää, tokaisi tunnettu poliitikko takavuosina. Tielakia pilkulleen tulkiten ojakin on vielä tietä, mutta tiellä JYP-auto ei näytä kokonaan olevan.

Apeaksi tämä vetää. Kai siellä parasta yritetään JYPin eteen tehdä, mutta tuollainen julkinen purkautuminen...merkki kovista paineista?

EDIT: Eppujen sijaan kunnia jolle se kuuluu! Tj:lle kiitokset, moisista virheistä sietää jo huomauttaakin.
 
Viimeksi muokattu:

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Muistetaan myös se että jos Tynillä,on myös faneilla tyypillistä ottaa joku sylkykupiksi mitä vuorollaan hiillostetaan. Välillä joku pelaaja sitten valmentaja ja nyt Tyni. SoMe on media ilman mitään itsekritiikkiä ja vastuuta. Varsinkin näin nimimerkin takaa. Niin ja tätäkin palstaa luetaan paljon pitentiaalisten hallilla kävijöiden joukossa.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
"Tulee laulaa hypestä, tulee laulaa posista; laulaa siitä kuinka vastuksista huolimatta; he saavat voittonsa ja kuinka otsansa; kirkas on ja valoisa; voi hurrikaania".

Eppujen riimejä rääkäten kuvasin miten median ei pitäisi toimia.

Nyt on kyllä suomirockin tuntemuksessa aukkoja, jos tuota Epuille koetat sovittaa!
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
http://www.ksml.fi/urheilu/kiekko/k...a-lukijat-jattavat-jypin-pelit-valiin/1906201

Ja päivän paperikeskarissa Tyni ottaa kantaa: "On rankkaa kuulla arvioita siitä että seura olisi asettanut itsensä jalustalle. Tämänkaltainen palaute on se pahin isku sydämeen". Niinpä Kari. Sitä saa mitä tilaa.

"Itse olemme ainakin pyrkineet siihen että ammumme arjen toiminnassamme heti alas kaikki oireetkin ylimielisyydestä" Mahtuihan siihenkin haastatteluun yksi puhdas valhe.
 

kummitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
"Itse olemme ainakin pyrkineet siihen että ammumme arjen toiminnassamme heti alas kaikki oireetkin ylimielisyydestä" Mahtuihan siihenkin haastatteluun yksi puhdas valhe.
Se, että Tyni on jonkun mielestä ylimielinen, ei tee asiaa faktaksi. Se on mielipidekysymys. Kuitenkin, jos tällaista käsitystä toistetaan mielipidevaikuttajien toimesta medioissa, kuten tämäkin palsta on, suuren yleisön mielissä tuo subjektiivinen mielipide alkaa vaikuttamaan lopulta faktalta. Sekin, että kun Tyni yrittää perustellen puolustaa itseään melko kovia ja kohtuuttomiakin väitteitä vastaan, tulkitaan ylimielisyydeksi suoralta kädeltä, vaikuttaa jo lähes ajojahdilta. Mies on totisesti ajettu umpikujaan. On Tyni tunnustanut myös sen, että monia asioita olisi voitu hoitaa paremminkin ja painottanut kehityksen eteen tehtävän töitä niillä resursseilla mitä on. Ja ovathan he jo tehneetkin. Seurajohto on tunnustanut jukisuudessa virheitään, se ei ole ylimielisyyttä. Kaikkea, mistä täälläkin valitetaan, ei mielestäni voi kaataa näiden miesten niskaan. Tuntuu kohtuuttomalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös