• 6 224
Two Degrees of Mike Sillinger
Tommi Turuselta löytyy myös kolme seuraa kaudella 1997-98. Nopeasti katsottuna on Jokilan ohella ainoa, joka on pelannut kaikissa vähintään kymmenen peliä.

Voihan sen noinkin sanoa. Pitkä historia liigassa ja alkuun aina häntäpäässä.

Edit. Varteenotettavista kilpailjoista (Pelicans, HPK, KalPa, SaiPa,...) kaikki ovat viihtyneet useampia kausia alemmilla sarjatasoilla.

HPK on itseasiassa aika paljonkin Lukkoa edellä kun peilataan menestystä esim. voittoprosenttiin. Lukolla se on 47,3 ja HPK:lla 51,4. KalPa, SaiPa ja Pelicans ovat sen sijaan reilusti Lukon takana. Muut nykyiset liigaseurat ovatkin sitten edellä (pl. tietenkin Sport, joka on pelannut vain yhden kauden).

Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Ehkäpä tämä on oikea ketju kysyä seuraavaa. Koska runkosarjan lopputilanne on ollut lähimpänä joukkueiden aakkosjärjestystä tai "öökkösjärjestystä"?

Hangon keksi

Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Ainakin kausina 1977-79 molempina kärkikolmikon muodostivat Ässät, TPS ja Tappara. Tosin muuten en tiedä miten hyvin öökkösjärjestys toteutui.

Valdin

Kärpät
Nythän olisi TPS:llä ja Kärpillä mahdollisuus erikoiseen ennätykseen. Kärpät on pussittanut kahdessa kauden avausottelussaan kiekon tyhjiin. TPS on puolestaan päästänyt tyhjiin samassa ajassa. Näiden ennätysten tarkistamiseen vaaditaan jo melkoista tilastoniiloutta.

PataJaska

Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Milloin on viimeksi suomalaisessa pääsarjatason kiekkoilussa ollut todistettavasti tilanne, että ottelun aikana maalivahti perää kokonaisen erän niin, että hänelle ei oikeasti tule yhtäkään torjuntaa? Jotkut ehkä huomasivatkin, että Ässien Rasmus Rinteellä nimittäin oli eilen toisessa erässä nolla torjuntaa. HPK saa siis joukkueena nimensä tällaisen tilastokummajaisen aiheuttajaksi..

Kennel

Jokereiden peleissä 2000-luvulla seuraavat tapaukset (tilastot liigan vanhoilta nettisivuilta, tarkistettu Hesarin arkistosta):

27.1.2005 TPS-Jokerit - Teemu Lassila T 11+9+9+3=32, Tim Thomas J 4+10+0+4=18
23.10.2008 Jokerit-HPK - Juuso Riksman J 9+13+13=35, Teemu Lassila H 11+0+5=16
18.1.2012 Jokerit-Blues - Eero Kilpeläinen J 7+6+0+1=14, Antti Ore B 10+6+8+8=32
28.1.2012 KalPa-Jokerit - Juha Toivonen K 11+0+12=23, Eero Kilpeläinen J 9+15+9=33
15.9.2013 Jokerit-HIFK - Leland Irving J 8+15+5=28, Brad Thiessen H 3+(0)+(0)=3, Antti Ore H 6+8+0=14

Lisäksi ottelu, jonka torjuntoja Hesari ei ilmoita. Liigan viime kauden tilastoissa oli kaksi virheellisesti ilmoitettua nollaerää, joten en tähänkään luota 100%.
8.2.2014 Kärpät-Jokerit - Jussi Rynnäs K 9+8+13=30, Leland Irving J 3+(0)+(0)=3, Timo Niemi J 2+14+0=16

PataJaska

Kennel: kiitoksia ansiokkaista tiedoista, tällaisia tapauksia on siis (ainakin) noin paljon, ja vieläpä ihan viime vuosiltakin. Suotta siis kuvittelin, että tämä olisi jokin aivan ultimatum tilastokummajainen

Ralph

Sitä en tiedä, onko noissa muissa otteluissa tuo merkattu oikein? Rasmus Rinteeltä jäi merkkaamatta nimittäin pari torjuntaa tuosta erästä.

Jotenkin muistelisin, että muutaman vuoden takaa HPK-JYP-ottelussa JYP:n Pekka Tuokkola tai Sinuhe Wallinheimo jäi nollaan torjuntaan toisessa erässä, mutta päästi maalin. Tai sitten torjui yhden ja päästi kaksi.

wunderveba

Ilves
Viime kaudella oli yksi Pelicans-Ilves matsi, jossa ensimmäinen torjunta Jere Myllyniemelle taisi tulla ekan erän viimeisellä sekunnilla. Lähellä oltiin myös silloin.

Mehumaija

Oulun Kärpät, Man City
Löytyisiköhän jostain varmistus asialle että Kärppien puolustaja Mikko Niemelä on pisimpään ilman maalia liigajäitä tahkonnut kiekkoilija?
Nopea googlettelu ei asiaan ratkaisua löytänyt.

Niemelä on toistaiseksi onnistunut pelaamaan 115 (!) onnistumatta maalinteossa.

Bruno

Helsingfors IFK, NP#4, Україна

Matti Hana 161 matsia tehoilla 0+6. Vielä on vähän matkaa tähän "ennätykseen".

E. Näin siis Eliteprospectsin mukaan.

Mane

Tampereen Ilves
Atte Pentikäinen on tehnyt urallaan peräti neljä liigamaalia, mutta parhaillaan on menossa 169 ottelun mittaiseksi venähtänyt maaliton putki.

motamoro

Antti Ylönen on myöskin pelannut 349 ottelua ja iskenyt huimat 3 osumaa. Ura alkoi 2002-03 ja ensimmäinen maalillinen kausi oli 2008-09 kun Ylönen täräytti 2 kertaa kiekon häkkiin (tässä vaiheessa maalittomia otteluita 118-171, en jaksa tarkistaa koska ensimmäinen maali syntyi tuolla kaudella), ja heti perään Ylönen iski seuraavan ja toistaiseksi viimeisen liigamaalinsa 2013-14, tässäkin oli vähintään 120 ottelun maaliton aika.

benicio

Rauman Lukko
Lukon pakiston keskipituus illan ottelussa on liigan tietojen mukaan 179,8cm. On tainnut tällä kaudella olla alempikin, esim SaiPaa vastaan 13.9. keskipituus oli 179,5cm, kokoonpanoon palaava Juho Tommila on nimittäin kasvanut kaksi senttiä viime kaudesta ja siten pyyhältänyt Forsbergin ohi. Hyökkääjien keskipituus on tänään 184,6cm.

Koska viimeksi liigajoukkueen pakiston keskimitta on ollut alle 180cm? Vai onko tälläkin hetkellä yhtä pieniä pakistoja?

Pratu

Ässät

Ässien alukukauden(Lindellin ollessa Dallasin leirillä) pakiston keskipituus oli 179,4cm

Noma

Edellisen kerran Liiga-joukkueen pakiston keskipituus (koko kauden ajalta) oli alle 180 cm Ässillä kaudella 1991-92.

Kaikkien aikojen lyhyin pakisto on ollut FPS:llä kaudella 1976-77, kun keskipituus oli 176,6cm.

Kaikkien aikojen pisin pakiston keskipituus on puolestaan ollut Ässillä sekin, kaudella 2000-01 peräti 188,3cm.

Ässät on kyllä kunnostautunut näissä ääripäissä muutenkin: lyhin hyökkäyskin löytyy sieltä, 176,2cm kaudelta 1975-76.

halogeeni

Sport
Mikähän on pisin putki joukkueena ilman maalia? Sport nyt ei ehkä vielä ennätyksiä tavoittele, mutta on "hyvässä" vauhdissa yli 8 erää kestäneellä maalittomuudellaan.

Kärpät
Päättikö Sport tulla sillä asenteella liigaan että nyt laitetaan ennätykset uusiksi? Taisitte lähteä vähän väärästä päästä niitä rikkomaan..

halogeeni

Sport
No toivottavasti tuollainen ennätys ei rikkoudu, mutta kyllähän se mieleen on tullut tuota tehottomuutta katsellessa. Pe ja la seuraavat pelit vieraissa ja vaikka maalihanat aukeasivatkin niin "mahdollisuudet" ennätykseen on ainakin kotipeleissä pisimpään ilman maalia, jota sitäkin nyt takana yli 6 erää.

Mr.Fox

TPS respektit: HIFK ja Ässät
Muistaakseni asiaa on käsitelty Sekalaisia kysymyksiä jääkiekosta -ketjussa pari-kolme vuotta sitten. Olisiko joukkue ollut JYP ja maaliton putki kestänyt jotain 12 (+/-2?) erää? Voi olla, että olen täysin hakoteillä!

EDIT: JYP kaudella 2004-05 lähes 300min

Oma viestini aiheeseen vuodelta 2010

Kärpät
Olisikohan tämä oikea ketju. Eilisessä Kärpät-KalPa matsissa puhallettiin vain yksi 2 min jäähy. Kärpät, joka ennen eilistä alkukaudella on ottanut liigassa eniten kahden minuutin jäähyjä, selvisi eilen kokonaan ilman rangaistuksia. En muista kyllä vastaavaa nähneeni Kärpiltä. KalPalle puhallettiin se yksi kakkonen kolmannessa erässä, sekä lisäksi Kärpille tuomittiin rankkari toisessa erässä KalPan rikkeestä. Peli oli siis kokonaisuudessaankin varsin siisti.

Kysymys kuuluu, kuinka harvinaista on että liigajoukkue selviää matsista ilman jäähyjä? Itse en muista aiemmin sellaista nähneeni, tai ei ainakaan lonkalta tule mieleen.

Kennel

Jokereiden historian aikana pelaamat runkosarjaottelut (98-99 ja 99-00 puuttuvat), joissa toinen joukkueista ei ole saanut yhtäkään jäähyä: