Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 622 310
  • 2 175

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bortuzzolle tuli sitten sairaslomaa 3-4 viikkoa.

Kun Samuelsson kerta lähti waiversiin, niin olisikohan kauden avauksessa seuraavanlainen puolustus:

Ehrhoff-Letang
Määttä-Martin
Scuderi-Harrington
Despres
(LTIR: Bortuzzo)

Despres ja Harrington voivat myös olla toisin päin, tai sitten Määtän tilanteesta riippuen (eli jos ei vielä ole pelikuntoinen silloin) Despres voi olla siinä hänen tilallaan.

Harringtonin lisäksi vielä mukana taistelussa seiskapakin paikasta ovat Dumoulin ja Chorney. Jälkimmäisen odottaisin menevän waiversiin jossain vaiheessa, ellei sitten jostain syystä tästä haluta ylös kokenutta seiskapakkia. Mutta epäilen. Lisäksi vielä Pouliot on ylhäällä, mutta on jo siirretty WBS:än harjoittelemaan, ja eiköhän virallisesti lähetetä sinne kun on toipunut sellaiseen kuntoon että sen voi tehdä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tappio Minesotalle ja vain 1 maali saatiin tehtyä. "Hieman" on nihkeetä ollut näissä harkkamatseissa tuo maalien tekeminen, mutta luotetaan siihen, että kun Crosby ja Malkin saadaan takaisin niin myös tulosta alkaa tulemaan. Downien maali oli muuten aika komia, Letangilta huikea esityö kyseiseen maaliin. Vielä yksi harkkamatsi jäljellä, pelaakohan Sid siinä?

Bortuzzon loukkaantuminen on ikävä asia, kyseessä on Penguinsin ainut puolustaja jolta voi odottaa kovuutta oman maalin edessä ja nyt hänkin sivussa. Pakisto on kiekollinen ja hyvin liikkuva, mutta kyllä allekirjoittanutta ainakin mietityttää toi pakiston kovuus tai siis sen puuttuminen. Kauden avauksessa siel saa todennäköisesti Penguinsin maalinsuulla hääriä Getzlaf, Perry ja kumppanit ilman mitään pelkoa siitä, että joutuisi maksamaan hintaa.

Kauden avaus se on muuten ensi viikon torstai-perjantai välisenä yönä!
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Sidistä:

"The Penguins said Sunday that Crosby would make his preseason debut at Xcel Energy Center, but he returned to Nova Scotia for the funeral of his grandmother, who died Saturday."

Että semmoista, lähteenä nhl.com
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Penguinsilla nyt siis viisi harjoitusottelua takana ja yksi jäljellä. Nihkeää on maalinteon saralla tosiaan ollut, mutta ilman Crosbya ja Malkinia tuon saattaakin ymmärtää. Ja pisteitä aletaan jakamaan vasta reilun viikon päästä, joten itse en ainakaan anna paljoa painoarvoa näille peleille.

Huomionarvoista kuitenkin on, että Penguins on voittanut laukaukset maalia kohti selkeästi vastustajiinsa nähden. Ja vieläpä jokaisessa ottelussa melkoisen ylivoimaisesti. Yhteensä näissä viidessä harjoituspelissä Pens on laukonut maalia kohden 169 kertaa, kun omaa maalia kohti on anntettu vain 110 laukausta. Maaleja on tehty 7, ja päästetty 11. Ylivoima on tehnyt 2 maalia 16:ta yrityksestä, ja alivoimalla on päästetty 5 maalia 20:ta yrityksestä.

Olisi tietysti mukavaa, jos näissä peleissä olisi vastustajan maaliverkot heiluneet jo oikein urakalla, ja sitä kautta pelaajien itseluottamus kasvanut, mutta huolissaan tästä ei missään nimessä kannata olla. Kauden alku voi toki olla hankala, koska Crosbyn ja Malkinin pelituntuma tulee olemaan todennäköisesti hieman hakusessa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sikäli mikäli tulevan kauden kakkosmaalivahdista oli jollekin epäselvyyttä, niin eilisen pelin koosteen perusteella tuskin on enää. Sanoisinko että pari helpohkon puoleista maalia Zatkoffille, kun taas Greiss ei mielestäni mahtanut mitään Granlundin tarjotessa kiekon ylivoimalla upeasti Pariselle ohjattavaksi maaliin. Olihan se Greissin paikka kakkosmaalivahtina käytännössä selvä heti tämän tehdessä sopimuksen, mutta viimeöiset esitykset Greissilta ja Zatkoffilta viimeistään luultavasti sinetöivät Zatkoffin matkalipun waiversiin. En ihmettelisi jos se tapahtuisi heti tänään, kun vielä olisi hyvä paikka yrittää ujuttaa tämä waivereista läpi kun mitään suurempia loukkaantumisia ei taida olla minkään joukkueen maalivahdeilla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Samuelsson sekä PL3 läpäisivät waiversit ja jatkavat siten kauttaan Wilkes/Barre-Scantonissa. Hieno homma että Samuelsson saatii pidettyä organisaatiossa. Vaikka tuo waiversiin joutuminen mielestäni onkin tietynlainen vedenjakaja pelaajan NHL-uralle, ja waiversin läpäisemisen jälkeen toiveita sekä todennäköisyyksiä NHL-uran tekemisestä voidaankin laskea merkittävästi, niin silti Samuelsson edelleen omaa potentiaalia nousta luotettavaksi kolmospakkiparin luutijaksi. Kyseessä kuitenkin vasta vastikään 23 vuotta täyttänyt puolustaja. Yksi lisävuosi AHL:ssä on hyväksi Samuelssonin kehitykselle pelaajana, ja voi nyt rauhassa kehittää peliään lisää. Samuelsson aikoinaan lähti ennen aikojaan yliopistosta vain kahden kauden jälkeen ammattilaiseksi, vaikka olisi ideaalitilanteessa organisaation kannalta viettänyt yliopistosta useamman vuoden. Muistaakseni ammattilaiseksi siirtyminen ei ollutkaan ihan organisaation mieleen, vaan tapahtui ihan pelaajan omasta tahdosta. Hieman liian aikaisin siirtyi AHL:ään ja kahdella ensimmäisellä kaudella ei ihmeempiä vielä osoittanut siellä. Viime kaudella viimein kuitenkin otti askeleita eteenpäin urallaan AHL:n puolella ja pääsi myös kokeilemaan menoa NHL:n puolella. Ehdottomasti hyvä ettei menetetty tässä vaiheessa ilmaiseksi, vaan Samuelsson saa jatkaa kehittymistä farmin puolella ja tarjota edelleen syvyyttä organisaation puolustusosastolle. Samuelssonin edellä on kuitenkin omasta takaa usea puolustaja tässä vaiheessa, joten Ulfin poika saanee rauhassa viettää koko kauden farmissa ja sitten ensi syksynä voidaan uudelleen katsoa että missä tämän peli on yhden farmissa vietetyn lisävuoden jälkeen. Jos siis tekee jatkosopimuksen ensi kesänä, tai ei tule kaupatuksi. Mutta nyt kuitenkin hyvä että saatiin pidettyä entinen toisen kierroksen varausvuoro vielä organisaatiossa.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
odotetaan odotetaan tottakai, että Sid ja Geno sieltä takaisin tulee, mut jos maalinteko jää näiden kahden varaan, tai kahden ketjun varaan... Niin on aika selvää, että tämän kauden pleijarit menee kuten viime kaudella penssin osalta. Onneksi harkkapelit ei aina kerro koko totuutta, vaan luotetaan, että tulosta tulee muiltakin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kapasesta juttua Penguinsin sivuilla: http://penguins.nhl.com/club/news.htm?id=732439&navid=DL|PIT|home

Laitetaan vielä päivitetty leirimiehitys tähän:

G (3): Fleury, Greiss, Zatkoff
D (11) : Letang, Martin, Ehrhoff, Scuderi, Despres, Määttä, Bortuzzo*, Harrington, Dumoulin, Pouliot, Chorney
F (18): Crosby, Malkin, Kunitz, Hörnqvist, Dupuis, Sutter, Spaling, Downie, Goc, Comeau, Bennett*, Adams, Sill, Farnham, Ebbett, Kapanen, Sundqvist, Carcillo**

* Aloittaa kauden IR-listalla
** Try-out sopimus

Tuosta kun aloittaa karsimisen maalivahdeista, niin Zatkoff tippunee farmiin waivereiden kautta.

Puolustuksessa Määtän tilanteesta (ei pelaa tänään viimeisessä harjoitusottelussa) riippuen sieltä tippuu joko kaksi tai kolme vielä farmiin ennen kauden alkua, ja ylös jäisi seitsemän tervettä puolustajaa. Yksi heistä on WBS:n mukana jo harjoittelemassa oleva Pouliot, joka tippunee farmiin kunhan on toipunut siihen kuntoon että sen voi tehdä. Tai sitten aloittaa kauden IR-listalla. Mikäli Määttä on kunnossa, niin Chorney voi mahdollisesti jäädä ylös seiskapakiksi, ja Dumoulin ja Harrington lähtevät pelaamaan farmiin, mutta silti odottaisin siitä Chorneyn menevän kuitenkin waivereiden kautta farmiin. Saisi toinen Dumoulin/Harrington-kaksikosta sitten hieman kokemusta NHL:stä, vaikka seiskapakin roolista. Tiukan cappitilanteen ja Bortuzzon pienen palkan vuoksi laittaisin Harringtonin etusijalle, kun tällä on Dumoulinia pienempi palkka. Harrington myös käsittääkseni pelannut Dumoulinia enemmän oikealla puolella, joten sekin puoltaa tätä. Dumoulin olisi sitten palkkansa ja vasemmalla puolella pelaamisen puolesta sopivampi korvaaja Määtälle, jos tämä ei vielä heti alusta saakka ole pelikunnossa.

Ylhäällä Malkinin tilanne luonnollisesti sanelee pitkälti noita päätöksiä, mutta jos on pelikunnossa heti kauden avauksessa, niin ei siellä olisi kuin yksi vapaa paikka. Sillin kun melkein laskisin tässä vaiheessa jo tuolle 13.hyökkääjän paikalle. Farnham tippunee farmiin kun sen voi tehdä ilman waivereita. Ebbett mennee waivereiden kautta farmiin, jos Malkin on pelikunnossa. Kapanen, Sundqvist ja Carcillo olisivat sitten tyrkyllä Bennettin korvaajaksi alkukaudesta. Tai no Carcillo lähinnä nyt rosteripaikan puolesta. Mikäli LTIR:ään menee vain Bennett ja Bortuzzo kauden alussa, niin ei siellä capissa ole tilaa sekä Carcillolle (vaikka minimisopimuksella) sekä Kapaselle. Sen sijaan alkukaudesta Carcillo lähes minimipalkkaisella sopimuksella olisi ujutettavissa sinne capin alle yhdessä Sundqvistin kanssa. Ebbett minimipalkkansa vuoksi myös ehkä sitten kuitenkin aika vahvoilla loukkaantumisten korvaajaksi.

Hyökkäyksen osalta tulossa mielenkiintoisimmat ja vaikeimmat ratkaisut. Puolustuksen tilanne suhteellisen selkeä, ja loukkaantuneille löytyy päteviä ja valmiita korvaajia. Hyökkäyksen osalta tilanne ei ole samanlainen, ja tiukka cappitilanne pakottaa myös vaikeisiin ratkaisuihin kun capin alla ei juurikaan ole tilaa kuin 22 pelaajalle. Ainoa keino alkukaudesta 23. pelaajan saamiselle capin alle (nykyinen loukkaantumistilanne huomioiden ja Malkinin pelikuntoon luottaen) on Bortuzzon ja Bennettin laittaminen LTIR:ään ja korvaaminen Harringtonilla ja Sundqvistilla. Tällöin Carcillolle olisi varaa antaa lähes minimihintainen sopimus, tai sitten pitää Ebbett ylhäällä. Kapanen ja 23. pelaaja ei millään mahdu sinne samanaikaisesti. Mikäli vielä Malkin on sivussa siten ettei tätä voi laittaa LTIR:ään, niin tilanne on heti alusta saakka vaikea korvaajien suhteen. Botterill joutuu taas tekemään palkkansa edestä töitä junaillakseen tuon rosterin capin mukaiseksi alkukaudesta. Ei voi kuin todeta että tuo Scuderin sopimus on cappitilanteen kannalta ongelmallinen. Puolustuksessa olisi nuoria, paremmin liikkuvia ja halvempia pakkeja siihen rooliin, joukkue tarvitsisi enemmän liikkumatilaa cappiin ja vahvistuksia hyökkäykseen. Tuon kun JR onnistuisi kauppaamaan jonnekin (ja heittämään Adamsin siihen kylkiäisiksi), niin näyttäisi todella hyvälle. Muutoin menee taas koko kausi todelliseksi capin kanssa taisteluksi. No katsellaan mitä tapahtuu, ja miten se rosteri tuosta muovautuu kun seuraavan viikon sisään siellä toimistolla tehdään lopullisia päätöksiä.

Alkaisi jo.
 

Pengu

Jäsen
Kapteeni tänään kokoonpanossa Red Wingsiä vastaan!

Kokoonpano vs. Red Wings:

PENGUINS LINEUP

GOALTENDERS

1 Thomas Greiss - G
29 Marc-Andre Fleury - G
37 Jeff Zatkoff - G

POS. PLAYERS

4 Rob Scuderi - D
6 Scott Harrington - D
7 Paul Martin - D
9 Pascal Dupuis - F
10 Christian Ehrhoff - D
13 Nick Spaling - F
14 Chris Kunitz - F
16 Brandon Sutter - F
17 Blake Comeau - F
23 Steve Downie - F
27 Craig Adams - F
38 Zach Sill - F
47 Simon Despres - D
49 Oskar Sundqvist - F
57 Marcel Goc - F
58 Kris Letang - D
72 Patric Hornqvist - F
87 Sidney Crosby - F
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Hockeys Streamisillä mennään jälleen tämäkin kausi. Detroithöntsästä tuli kuitenkin katsottua vain kohokohdat NHL.comin kautta.

Ensimmäisessä maalissä näkyi, jotakin mitä ei oikeastaan viime kaudella ollut - kolme isohkoa kaveria (Comeau, Spalling ja Goc) ajoivat maalille ja hakkasivat riparin sisään. Jos tuollaisia otteita tulee alemmilta kentiltä, niin hienoa. Toivon mukaan tuota sota-alueelle menemistä tullaan näkemään kautta linjan. Sen kun saa sekoitettua taitoon, nopeuteen ja kiekolliseen hallintaan, niin olisin todella tyytyväinen.

Tässä juttua Pens prospekteista:

http://www.hockeysfuture.com/articl...guins-prospects-vying-final-nhl-roster-spots/
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Penguis voitti Red Wingsit 2-0, mutta ilahduttavinta oli nähdä pitkästä aikaa Crosbyn maagisia syöttöjä highlightseissa. Tarjoili mm. Letangille taas sellaista tonttia, että ei edelleenkään voi muuta kuin ihmetellä mistä Sid ne paikat ja välit näkee. Comeau ja Sundqvista maalintekijöinä, Spalingille kaksi syöttöä. Fleurylle nollapeli 25 torjunnalla. Comeau - Goc - Spaling ketju sai kehuja.

Penguinsin seuraava matsi onkin sitten kauden avauspeli 9. päivä Ducksia vastaan, joten toivottavasti ukkoja saadaan sairaslistalta siihen mennessä tervehtymään. Pre-season oli osittain loukkaantumisistakin huolimatta vähän kaksijakoinen päättyen 3-3-0, mutta toisaalta käynnistysmisvaikeuksia voi olla luvassa runkosarjassakin kun pitää mielessä miten mittavia uudistuksia joukkue kesän aikana koki.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toivotaan että tuo Malkin saadaan mukaan avausotteluun sitten. 2-0 voitto viime yöltä, ei niitä maaleja taaskaan paljoa tehty, mutta nollapeli kumminkin Fleurylle ja näin ollen nuo maalit riittivät punasiipien kaatoon. Nyt kun nämä harkkamatsit ovat takana päin niin voisi kysyä varmaan, että miltä uusien kavereiden meno on näyttänyt ja myös näiden nuorten prospectien? Sundqvist räpäytti ainakin yhden maalin viime yönä. Hörnqvist ei ole tainnut pahemmin pisteillä mättäillä tai sit on mennyt allekirjoittaneelta ohitse.

Toivotaan Carcillon kanssa sitä sopimusta, toisi hyvää leveyttä ja vittumaisuutta alempiin ketjuihin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Niin näkymätön Carcillo oli Wingsejä vastaan että luulen sopimuksen olevan allekirjoitusta vaille valmis. Kotiselostajien jossain kohtaa pelin aikana antamiin kehuihin Fleuryn otteista on helppo yhtyä, hyvä ja rauhallinen esitys maalinsuulla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pierre Lebrun haastatellut Ray Sheroa (ja George McPheeta). Eipä tuossa artikkelissa nyt mitään ihmeempiä ole, mutta taitaa olla ensimmäinen kerta (ainakin mitä itse olen nähnyt) kun Shero on julkisuudessa potkujensa jälkeen joten laitetaan nyt linkki tänne:

http://espn.go.com/blog/nhl/post/_/...-shero-refreshed-and-ready-to-be-back-in-game

Muista entisistä Penguinseista vielä sen verran, että James Neal on ainakin harjoitusotteluissa ollut Predatorsin varakapteeni eli johtajan roolia tarjotaan heti kättelyssä.

Mitä tulee taas tämän kauden Penguinseihin, niin tuo Orpkilta vapaaksi jäänyt kolmannen varakapteenin rooli on edelleen avoinna. Saa nähdä tullaanko sitä täyttämään vielä ennen kauden alkua, tai sitten kauden aikana. Useamman vuodenhan sitä on ollut jo kolme varakapteenia (Malkin sekä Orpik ja sitten ensin Staal ja tämän jälkeen Kunitz). Harjoitusotteluissa varakapteeneina erinäisissä peleissä (Kunitzin ohella) ovat toimineet Martin, Scuderi, Sutter, Letang, Adams ja Dupuis. Noista itse nostaisin Letangin jo kapteenistoon.

--------

Juuri tulleen tiedon mukaan Carcillo vapautettu try-outista eli ei saanut sopimusta. Harmin paikka. Loukkaantumisen vuoksi ei päässyt kunnolla antamaan näyttöjä, ja ne vähäiset näytöt eivät sitten riittäneet. Olisihan tuo itselleni kelvannut oikein hyvin joukkueeseen.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jahas, pää auki täälläkin eli tuon viimeisen harkkamatsin seurailin puolella silmällä töiden ohessa. Ihan täyttä panosta en siis vielä antanut, kaudesta tulee kuitenkin pitkästä aikaa intensiivinen, kun ihan uudella uskolla lähdetään ilman Bylsmaa näihin karkeloihin.

Tästä yhdestä matsista jäi ainakin yllättävän positiivinen kuva Pensin pelaamisesta. Vaikka uusi koutsi julkisuudessa painottaa puck possessionia ja kiekottelua (kuka nyt ei) niin ainakin eilen sellainen vitunaikanen turha kulmissa pyöriminen ja sektorin ulkopuolelle hakeutuminen loisti poissaolollaan ja sinne maalille tosiaan mentiin sellaisella ryminällä että Kronwallia alkoi jo itkettää. Tästä huolimatta tilanteissa, joissa kiekko päätyi päätyyn tai kulmiin, kunnon vanhanaikainen kulmapelipyöritys löytyi hihasta edelleen. Minä ainakin hykertelin iloisena ja jatkan samaa rataa jos homma menee noin tosipeleissäkin - jokainen hyökkäys päättyy maalintekoyritykseen, jonka jälkeen voidaan sitten päätyä kulmiin, josta rakennetaan uusi maalintekoyritys. Eli ei pelkkää "silmät kiinni ja sinnepäin" hokia, muttei mitään tarkoituksenmukaista kulmajunaa ja laidoilla kynäilyä ja lipuilua kuten parina viimekautena on aivan liikaa nähty.

Fleury oli silminnähden rauhoittunut, tosin helppohan se on paineettomissa harkkapeleissä taas nollata Detroit. Kädet kyynärpäitä myöden ristissä toivon että ylitorjunnat ja hyörintäpyörintä missä sattuu on nyt ohi ja kaveri vetää jotain rauhottavia bonsaipuun alla joogaten. Näytti myös pysyvän pystyssä enemmän kuin aiemmin, mutta ehkä se vaan näytti siltä kun pitkästä aikaa näki.

Maalinteosta en olisi niin huolissani, koska paikkoja luodaan ihan riittämiin ja lähinnä pomppivat kiekot ja vielä kohmeiset kynäilykädet olivat syynä vähämaalisuuteen. Crosbylläkin kiekko vähän poltteli lavassa, mutta jumalauta oli nättiä nähdä ne pyörähdykset parilla potkulla irti vastustajasta ja se uskomaton pelisilmä. Kyllä noista passeista joku Dupuiskin kiskoo parikytä uunia. Hörnqvist on taas sen tyylinen pelaaja, josta ei voi olla pitämättä; tekee helvetisti duunia, on vittumainen, ottaa iskuja vastaan ja uskaltaa mennä sota-alueille. Kiekollisena vielä vähän kysymysmerkki, eikä nyt mitään hirmutehoja kai voi odotellakaan mutta täyttänee ruutunsa.

Se kolmosketju oli kyllä hyvä, mutta taisi pelata suurimman osan ajasta jotain kääpiöjunioreja vastaan, joiden yli kyllä käveli muutamaan kertaan oikein mukavasti. Toivotaan ryminää ja maalille jyräystä, eipä sitä paljon muuta voi vaatia.

Carcillo oli kyllä ihan turisti, liike aivan töpöttelyä eikä ehtinyt mihinkään tilanteisiin. Harmi että loukkaantui eikä päässyt ilmeisesti kondikseen, mutta tuollaisella menolla ei kyllä mitään asiaa jengiin vaikka ikisuosikkipelaajani onkin. Napinpainallusta vailla oli jo uusi Pens-paita Carcillolla, mutta it was not meant to be.

Helvetti, tästähän tuli ihan käsittämättömän positiivinen viesti. Lupaan ettei toistu. Kiekko jäähän, saatana!
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Hörnqvist on taas sen tyylinen pelaaja, josta ei voi olla pitämättä; tekee helvetisti duunia, on vittumainen, ottaa iskuja vastaan ja uskaltaa mennä sota-alueille. Kiekollisena vielä vähän kysymysmerkki, eikä nyt mitään hirmutehoja kai voi odotellakaan mutta täyttänee ruutunsa.

Itse koen kyllä että niitä tehoja voi odottaa ihan reilusti Hörnqvistiltä. 35 häkkiä ei ole tosiaankaan mikään mahdottomuus. Jos kerran pystyy jossain puolustusvoittoisessa Nääsvillessä tekemään jonkun Arnottin vierellä 30 maalia, niin Malkinin vierellä meininki on hiukan eri tasolla. Ehkä Nealin lukemiin ei päästä mutta tuskin sitä puolestaan kukaan odottaa koska Hörnqvistillä on ihan muitakin apuja.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllä Hörnqvistiltä on pakko maaleja odottaa, sillä käytännössä mies täyttää kuitenkin Nealin saappaita, vaikka aivan erilainen pelaaja onkin. Toiselta laidalta voi sitten tulla kompensaatiota, jos Bennett onnistuisi jotenki ihmeellisesti pelaamaan enemmän kuin makaamaan leikkauspöydällä. Itselläni on nimittäin vahva luotto siihen, että yhden täyden kauden jälkeen kukaan ei enää edes muista, että kuka helvetin kalajokinen siinä Malkinin vierellä aiemmin oli, kun kalifornialainen on heittänyt jotkut 30+30 bongot.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hörnqvist on taas sen tyylinen pelaaja, josta ei voi olla pitämättä; tekee helvetisti duunia, on vittumainen, ottaa iskuja vastaan ja uskaltaa mennä sota-alueille. Kiekollisena vielä vähän kysymysmerkki, eikä nyt mitään hirmutehoja kai voi odotellakaan mutta täyttänee ruutunsa.

Jos tää kaveri tulee kauden aikana olemaan kiekollisesti kysymysmerkki ja ei tule tekemään pisteitä niin ei todellakaan tällöin ole täyttänyt omaa ruutuaan. Pitää nyt muistaa, että tästä kaverista maksettiin viimeiset kolme kautta Penguinsissa noin PPG-tahtia pelannut, noin 0,5 maalia/matsi tehnyt ja hyvällä sopimuksella pelannut James Neal. 30 maalia ja 60 pistettä ehjänä ollessa pitäisi ylittyä, muuten voi olla pettynyt Hörnqvistin panokseen.


Juuri tulleen tiedon mukaan Carcillo vapautettu try-outista eli ei saanut sopimusta. Harmin paikka. Loukkaantumisen vuoksi ei päässyt kunnolla antamaan näyttöjä, ja ne vähäiset näytöt eivät sitten riittäneet. Olisihan tuo itselleni kelvannut oikein hyvin joukkueeseen.

Harmi, mielestäni kun Penguins olisi huutanut Carcillon tyylistä pelaajaa sinne nelosketjuun, mutta jos mies on rikki ja valmennus ei näe käyttöä kaverille niin eihän sille sitten mitään mahda. Olisi vain omissa papereissa mennyt Adamsin edelle heittämällä, myös puolikuntoisena.

Niin ja se varakapteenin merkki ehdottomasti Letangin rintaan. Penguins on Crosbyn, Malkinin ja Letangin joukkue. Viimeksi mainitulta on lupa odottaa nyt hyvää kautta vaikean viime kauden jälkeen jotta on uuden sopimuksensa veroinen.

Loppuun pieni villi veikkaus: Uskon, että kauden aikana Greiss ryövää MAF:ltä ykköstorjujan paikan itselleen...
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Dumoulin ja Farnham lähetetty farmiin. Lisäksi Zatkoff, Sill, Ebbett ja Chorney laitettu waiversiin. Sill tuli pienenä yllätyksenä. Noista neljästä Zatkoff menee farmiin jos läpäisee waiversit, muut eivät ainakaan suoraan mene sinne. Mutta jos niin käy että heidänkin tie vie farmiin waiversien jälkeen, niin rosterissa olisi enää 22 pelaajaa mukana ja rosteri kauden avaukseen kasassa:

Kunitz-Crosby-Dupuis
Kapanen-Malkin-Hörnqvist
Spaling-Sutter-Downie
Comeau-Goc-Sundqvist
Adams

Ehrhoff-Letang
Scuderi-Martin
Despres-Harrington
Määttä

Fleury
Greiss

LTIR: Bennett ja Bortuzzo
Non-roster IR: Pouliot (jos ei sitä ennen voida lähettää farmiin)

Tuo menisi tosiaan capin alle, mutta 23. pelaajaa varten ei ole capissa tilaa. Toisin sanoen esimerkiksi Chorneya ei voi Määtän tilanteen varalta pitää ylhäällä kahdeksantena puolustajana, ellei sitten Määttä mene LTIR:ään. Ja tuskin menee kun on saanut saanut luvan kontaktiharjoitteluun ja voi mahdollisesti pelata jo ensi torstaina.

Kapasen ja Sundqvistin ylhäällä pitämiseksi kuitenkin pidettiin nyt mahdollisuus, kun laitettiin Sill waiversiin. Kaikille kolmelle ei oikein ole tilaa samanaikaisesti tiukan cappitilanteen vuoksi. Saa nähdä sitten selviävätkö nuorukaiset rosterissa vielä kellon lyödessä 00:01 Suomen aikaa keskiviikkona. Tiistaina puolen yön aikaa kun pitää olla rosterit kunnossa (max. 23 pelaajaa, min. 20 pelaajaa ja joukkue capin alla).

Malkinin tilanne myös vielä täysin ilmassa. Päässyt kuitenkin parin viime päivän aikana jo treenaamaan ja tänään kävi ennen harjoituksia jäällä. Tiukalle menee kerkeääkö pelikuntoon torstaihin mennessä, mutta vielä on onneksi aikaa hieman. Toivotaan parasta.
 

Tekila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Onko jollain tehtynä Googlen kalenteriin pelipäivät? Tai tietääkö joku mistä saisi ladattua ko. päivityksen?
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onko jollain tehtynä Googlen kalenteriin pelipäivät? Tai tietääkö joku mistä saisi ladattua ko. päivityksen?

Palstalla ei ilmeisesti vieläkään toimi linkkien jakaminen aivan niin kuin olisi tarkoitus, joten tässä tulee. http://penguins.nhl.com/club/page.htm?id=56277 tuolta saa ladattua .ics-tiedoston, minkä pystyy liittämään suoraan googlen kalenteriin. Tätäkö hait takaa?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Jos tää kaveri tulee kauden aikana olemaan kiekollisesti kysymysmerkki ja ei tule tekemään pisteitä niin ei todellakaan tällöin ole täyttänyt omaa ruutuaan. Pitää nyt muistaa, että tästä kaverista maksettiin viimeiset kolme kautta Penguinsissa noin PPG-tahtia pelannut, noin 0,5 maalia/matsi tehnyt ja hyvällä sopimuksella pelannut James Neal. 30 maalia ja 60 pistettä ehjänä ollessa pitäisi ylittyä, muuten voi olla pettynyt Hörnqvistin panokseen.


Juu tarkoitin kiekkolisena kysymysmerkkinä sitä, että en minä ainakaan odota että Hörö rakentaa peliä, pyörittää ylivoimaa tai tekee jalkakyniä ynnä ilmaveivejä tai että ampuilee Nealmäisiä lasereita kolmesta metristä yläpömpeliin. Kaikki em. toiminnot on plussaa, mutta kyllähän (kokonaisen yhden harjoituspelin otannalla) Hörnqvistin rooli lienee paljon enemmän työmyyrämäinen ja tehnee enemmänkin niitä haistavittumaaleja ripareista ja maalinedustalta röyhimällä. Which is nice. Toivonmukaan siten luo ketjun taitavammille kavereille tilaa ja kuten sanoin, Crosbyn vierellä joku dupuiskin painaa 30 kaappia. Ts. Hörnqvistin arvo toivottavasti realisoituu muullakin tavalla kuin pisteinä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös