New York Rangers 2014–2015

  • 133 360
  • 501

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Voisitko nyt sitten hieman perustella tuota "suonenvetoa"? Vai perustuuko tämä siihen, että kun aikaisemmat kaudet eivät menneet nappiin? Kyseessä on siis juuri 22-vuotta täyttänyt pelaaja, joka pelasi aikaisemmat kautensa 20-vuotiaana tai nuorempana ja fyysisesti raakileena. Voisiko vaikuttaa asiaan?

Kyse on juuri siitä, että siinä missä Stepan ei voi edes haaveilla olevansa ykköskorin pelaaja, on Johansenilla aivan kaikki ainekset sitä olla (ja on ollut varaamisestaan lähtien), ja on vieläpä pelannut jo läpimurtokautensa. Mikään ei takaa tason pysymistä, mutta kyllä puheet suonenvedosta ovat perusteetonta bullshittia.

Johansen teki tynkäkaudella 40 otteluun 5+7. Seuraavalla kaudella 82 otteluun 33+30. Väitteet suonenvedosta ovat paskaa, mutta läpimurrosta voi hyvin puhua?

Stepan ja Johansen ovat arvoltaan sen verran lähellä toisiaan, että Kreiderin lykkääminen kauppaan on liioiteltua. Tiedät varmasti vertailussa sen, että Stepan on joutunut pelaamaan nimellisesti kakkossentterin roolia jatkuvasti. Tuleva kausi on ensimmäinen ykköshevosena.

Johansenin historia fyysisenä raakileena ja niin edelleen voi jättää täysin omaan arvoonsa. Sinä saat antaa sille jotain funktiota, mutta minua kiinnostaa enemmän se, miten on NHL-tasolla missäkin roolissa suoriutunut. Pisti tuossa videossa silmään, että 2-1-hyökkäyksissä Johansenille syötettiin ja Ryan itse haki aina ratkaisun. Sitten kun ei uppoakaan veto samalla tavalla. Sen näemme varmaan jo ensi kaudella.

Summa summarum. Vaihtopaketti Stepan+Kreider+1st on koomisesti ylimitoitettu. Ja boldattu kohta pitää kirjoittaa "22 vuotta".
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Johansen teki tynkäkaudella 40 otteluun 5+7. Seuraavalla kaudella 82 otteluun 33+30. Väitteet suonenvedosta ovat paskaa, mutta läpimurrosta voi hyvin puhua?

Kysymys ei ollut minulle osoitettu, mutta vastaan silti. Kyllä minun mielestäni voi. Ei kukaan puhu tällä hetkellä, että Nathan MacKinnonin viime kausi oli suonenveto. Tai Mikael Granlundin. Tai kun Rick Nash voitti liigan maalipörssin kaudella 03-04 tehtyään tulokaskaudellaan vuotta aiemmin 17 maalia. Ei kukaan puhunut suonenvetokaudesta silloin, vaan läpimurrosta eliittiin.

Stepan on joutunut pelaamaan nimellisesti kakkossentterin roolia jatkuvasti. Tuleva kausi on ensimmäinen ykköshevosena...

Tähän vastaat ovelasti itse:

minua kiinnostaa enemmän se, miten on NHL-tasolla missäkin roolissa suoriutunut.

Nimenomaan. Johansen on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan ykkössentterinä tässä liigassa. Stepan ei sitä vielä ole tehnyt (toki voi sen tehdä jo tällä kaudella).

Ihan omakin mielipide on se, että näistä kahdesta Stepan on parempi ja valmiimpi pelaaja NHL:ään TÄLLÄ HETKELLÄ. Johansenilla on kuitenkin se järjetön potentiaali, mitä tuossa D jo kävikin läpi edellisissä viesteissä. Nykypäivänä siitä potentiaalista joutuu maksamaan.

Vähän karkasi tuo punainen lanka tästä keskustelusta, kun alunperin tosiaan puhuttiin siitä Johansenin kauppa-arvosta ja/tai mahdollisesta kauppahinnasta. Ei minunkaan mielestä ole(/olisi) järkevää tuolla hinnalla lähteä oikuttelevaa diivaa roudaamaan joukkueeseen. Jos NYR miehen haluaa, tuskin kuitenkaan halvemmalla liikahtaa.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Nimenomaan. Johansen on kuitenkin osoittanut pystyvänsä pelaamaan ykkössentterinä tässä liigassa. Stepan ei sitä vielä ole tehnyt (toki voi sen tehdä jo tällä kaudella).

Ihan omakin mielipide on se, että näistä kahdesta Stepan on parempi ja valmiimpi pelaaja NHL:ään TÄLLÄ HETKELLÄ. Johansenilla on kuitenkin se järjetön potentiaali, mitä tuossa D jo kävikin läpi edellisissä viesteissä. Nykypäivänä siitä potentiaalista joutuu maksamaan.

Ihan samanlaisia ajatuksia. Johansenin potentiaali on Stepanin vastaavaa suurempi, mutta Stepan on NHL-valmiimpi nyt. Ja kun on saamassa nyt paikan ykkössentterinä, vaihtaminen olisi hölmöä. Sama pätee muihin Stepanin tasoisiin senttereihin. Johansen kelpaisi monelle joukkueelle, mutta ei kenellekään tuollaisella hinnalla, jota pidettiin "minimihintana". Tietty se on CBJ:n minimi ja se ylittääkin varmuudella monen joukkueen maksimin. Johansen on näillä sopimusjutuillaan laskenut monen GM:n silmissä arvoaan.

Ensi kausi sen kertoo, onko läpimurto vai suonenveto. Näin kärjistetysti.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jaahas, että McDonaghia oltaisiin nostamassa kapteeniksi. No, mikäpäs siinä, itsekin olisin kyllä olettanut kunnian osuvan Girardille, mutta ilmeisesti nyt McD on jotenkin parempi. Staaliakin huhuillaan ehdokkaana, mutta tuo sopimuksen auki oleminen pudottanee miehen pois. Ensikerran muuten luin Staalin sopimusneuvotteluistakin jotain, kun Gross kirjoitti, että kesällä offseasonin aikana piti hieroa jatkoa, mutta (yllättäen) sitä nyt ei tapahtunutkaan. Olihan tuossa kaiken näköistä muutakin toki, katsotaan nyt tuleeko sopimukselle jatkoa kesken kauden, kuten tässä nyt on vähän tapana ollut vanhojen pelaajien suhteen. Itse olin kyllä melkoisen valmistautunut siihen että Staal lähtisi Carolinaan, enkä oikeastaan ennen muuta usko ennen kuin näen miehen Rangersin 15-16 kokoonpanossa.

Tuohon Johansenin väittelyyn ei juuri sanottavaa ole, mukavahan se on keskustelua saada, vaikkakin nyt tässä tapauksessa ihan vain kuviteltua puolta. Sen nyt voi sanoa, että kun Columbuksen ei ole pakko myydä (ts. voivat vaan iskeä rahat pöytään sopimukseen), niin tuollaisissa tapauksissa on myyjän markkinat - kuten kaikki tietävätkin. Kyllä niistä Stepaneista ja Kreidereistäkin vaan alettaisiin jotain maksamaan, jos olisi sama tilanne ja muut joukkueet olisivat 'selvän ykkössentterin' (camoon, sehän pelasi siinä joskus) ja 'uskomattoman nuoren maalitykin' (hei, kolme rookiekautta, eihän tämä kaveri vanhene ikinä) perässä ja kilvan vielä joukkueketjuissa kehuttaisiin miten omassa joukkueessa nämä puhkeaisivat lopulta täyteen loistoon.

No mutta jep, kausi alkaa lähestyä kuin puun takaa kovaa kyytiä ja ensi viikolla jo ensimmäiset harjoitusottelut. Maanantaina Devils (Suomessa seur. yö klo. 2:00) ja Perjantaina Blackhawks (3:30). Alain Vigneault joukkoineen on tehnyt kaksi ryhmää, jotka pelaavat kumpainenkin toisen peleistä. Itseasiassa treeniringissä on kolmaskin ryhmä, mutta siinä ovat ei-NHL-valmiit pelurit. AV ei sanonut vielä kumpi pelaa kummankin pelin, mutta tässä siis ryhmät jotka ekoissa peleissä näemme. Sen jälkeen leikataan rosteria pienemmäksi.

Team A:
Chris Kreider-Derek Stepan-Danny Kristo,
Ryan Malone-Matthew Lombardi-Marty St. Louis,
Carl Hagelin-J.T. Miller-Ryan Bourque,
Tanner Glass-Chris Mueller-Jesper Fast.

Dan Boyle, Steven Kampfer, Michael Kostka, Ryan Mantha, John Moore, Sam Noreau, Marc Staal, Petr Zamorsky

Henrik Lundqvist
Mackenzie Skapski


Team B:
Rick Nash-Derick Brassard-Anthony Duclair,
Marek Hrivik-Oscar Lindberg-Lee Stempniak,
Chris Bourque-Kevin Hayes-Mats Zuccarello,
Nick Tarnasky-Dominic Moore-Ryan Haggerty.

Conor Allen, Mat Bodie, Dan Girardi, Tommy Hughes, Matt Hunwick, Kevin Klein, Ryan McDonagh, Dylan McIlrath

Cam Talbot
Cedric Desjardins


Rangersin kotisivut ovat päivittäneet kaikkien uusien pelureiden numerot, joten isketään ne tähän loppuun. Loput varmaan pelaavat sillä mitä käteen annetaan ja näistäkään läheskään kaikki eivät aloita ylhäällä.

#12 Lee Stempniak, #15 Tanner Glass, #24 Ryan Malone, #39 Ryan Haggerty, #45 Matthew Lombardi, #59 Kevin Hayes, #71 Chris Bourque, #86 Chris Mueller, #91 Jesper Fast

#4 Michael Kostka, #22 Dan Boyle, #44 Matt Hunwick, #47 Steven Kampfer

Tästä se taas pikku hiljaa alkaa!
 

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Mielenkiintoista että AV on sijoittamassa Nashia vasempaan laitaan. Tarkoittanee ilmeisesti että alustava suunnitelma on rakentaa viimekautinen "ykkönen" Kreider - Stepan - Nash uuteen uskoon. Reenipeleissä erityismielenkiinto kohdistuu Duclair/Hayes kaksikkoon. Duclair on yksi joukkueen kovimpia prospecteja tällä hetkellä ja mielenkiintoista nähdä kuinka suoriutuu Nashin ja Brassardin kanssa.
Hayes palaa laiturivuosien jälkeen sentteriksi, ja nähtäväksi jääkin hänen valmiustilanne sentterin rooliin NHL-tason vastustajia vastaan pelatessa.

Nashin siirtyessä täyspäiväisesti vasemmalle on kokoonpano todennäköisesti jotain seuraavaa:

Kreider - Stepan - St. Louis
Nash - Brassard - Zuccarello
Hagelin - Miller/Lombardi - Stempniak
Malone - Moore - Glass

Training camp määrittelee toki pitkälti koostumukset ja juniorikaartin onnistuessa voidaan nähdä suuriakin muutoksia ketjuihin.

Brassard ja Zuccarello tekivät oivan työn viimekaudella ja saivat Pouliotin uran nousuun, toivotaan että he saavat Nashin heräämään uudelleen ja herra palaa takaisin liigan voimahyökkääjien eliittiin.

LGR!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Preseason: NYR-NJ 4-5

Joukkueen(-eiden) viimeistelevässä sisäisessä pelissä noista edellä mainituista joukkueista "Lundqvistin joukkue" voitti "Talbotin joukkueen" 6-4 ja kenties tästä syystä Vigneault valitsi tämän joukkueen aloittamaan Devilsiä vastaan. Stepan loukkasi itseään hieman ja on day-to-day ainakin valmentajan mukaan, joten ketjut elivät tämän takia hiukan. Myös maalivahdeista ilmoitettiin, että lähtökohtaisesti Lundqvist pelaa kaksi täyttä ja kaksi puolikasta peliä. Talbot yhden täyden ja kaksi puolikasta ja Cedric Desjardins saa myös yhden täyden ottelun. Erityistä mielenkiintoa tässä joukkueessa on nämä uudet pelaajat, erityisesti sentterit, joista kaikki taistelee kahdesta jäljellä olevasta paikasta Stepanin ja Brassardin (ja itseni mielestä kyllä vielä Mooren, eli yhdestä paikasta) jälkeen. AV sanoi että Mueller ja Lombardi ovat lähtökohtaisesti senttereitä joukkueessa.
Allaolevilla mentiin aamujäillä:

Ryan Malone-Matthew Lombardi-Marty St. Louis
Chris Kreider-Kevin Hayes-Danny Kristo
Carl Hagelin-J.T. Miller-Ryan Bourque
Tanner Glass-Chris Mueller-Jesper Fast

Marc Staal-Dan Boyle
Michael Kostka-John Moore
Steven Kampfer-Matt Hunwick
Ryan Mantha-Sam Noreau

Henrik Lundqvist
Cam Talbot

Näistä lähtökohdista lähdettiin siis otteluun.

Itse ottelusta tulikin taas perinteinen preseason-kauden avaustappio Devilsille. Devils meni johtoon heti kättelyssä kahdella maalilla, ensimmäistä en nähnyt (kiitos puoli peliä pätkineen koneen/netin/Flash Playerin/tms.), jälkikäteen tarkasteltuna Henriquen ohjaus maalin edestä, toinen oli kahden kimmokkeen pomppu Lundqvistin ohitse. Hagelin pääsi vielä jatkamaan kummallista pelin aloitusta Clemmensenin reippaalla avustuksella. Ennen erätaukoa Ryan Malone pistää vielä one timerista pelin tasoihin. Puolessa välissä peliä joukkueet vaihtoivat kakkosveskat tolpille. Toisessa erässä Devils siirtyi "maalinedustippausella" taas johtoon, jossa tilanteessa mentiikin viimeiseen erään. Kolmannessa Devilsin Gelinas tykitti kahden miehen ylivoimalla sellaisen pommin viivalta ja numerot 2-4 taululle, että ajattelin pelin olevan taputeltu. No mitä vielä, Kreider tuo ensin maalin päähän etunurkkavedollaan ja melkein heti perään Jesper Fast oltiin jätetty aivan yksin vastustajan maalille ja sinne syötön saatuaan tekee kieltämättä aika jännän pelimiehen ratkaisun ja lämää niin paljon kuin lähtee veskan edestä. No, tällä kertaa tolpan kautta sisään ja peli tasoihin. Tästä alkoi Rangersin myllytys ja yleisön odotellessa jopa varsinaisella peliajalla vielä voittomaalia, Devilsin Henrique tiputtaa tunnelman antikliimaksiin ja iskee vikalla minuutilla ranteella pakin längeistä ylänurkkaan suht vaarattomasta hyökkäyksessä. Se siitä.

Pelaajista ei oikein nyt jäänyt kauheasti mieleen näin kauden avauksessa, kun puolet on taas uusia naamoja ja numeroita. Valitettavasti etenkin noiden senttereiden suoritukset jäivät nyt vaille suurempaa huomiota. Jos jotain, niin tämä Hayes on kyllä I-S-O kaveri. Ja hieman toki kankea samalla... Todella jännä nähdä mitä miehestä tulee, vai tuleeko yhtään mitään. Jotenkin sellainen 'kaikki tai ei mitään' paistaa miehestä näin ensi silmäykseltä. Toinen, vaikka en niin hirveästi näiden muiden joukkueiden (aiheesta) hyljeksimien pelureiden keräilystä pidäkään, niin Ryan Malone oli kyllä näkyvä. Mies on myös kookas, mutta omaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Uskoisin että miehestä on hyötyä joukkueelle tulevaisuudessa ja näytti tykkäävän St. Louisin kanssa pelaamisesta. Ja varmasti alemmissakin kentissä miehen pelityyli pääsee oikeuksiinsa. Kolmannen maininnan saa Danny Kristo, joka rakensi ajoittain hyvinkin peliä. Mainitaan nyt vielä että Devilsin puolella myhäili vanhatuttu Ruslan Fedotenko.

Eipä nyt muuta, Blackhawks pe-la yönä sitten seuraavaksi uusilla miehillä.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Kiitos stiflat preseason -rapsasta. Mielenkiintoista jos Malone ja Hayes löytäisi itsensä rosterista vielä kauden alkaessa, koska olen pelännyt heistä floppeja. Toivottavasti Stepan ei loukkaantunut pahemmin.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kiitos stiflat preseason -rapsasta. Mielenkiintoista jos Malone ja Hayes löytäisi itsensä rosterista vielä kauden alkaessa, koska olen pelännyt heistä floppeja. Toivottavasti Stepan ei loukkaantunut pahemmin.
Mielestäni taas Malonesta ei voi saada floppia tekemälläkään. Kaksisuuntainen sopimus mahdollistaa kaikenlaista, ja ylhäälläkin palkka on juuri yli minimin. Hayes tuli taas pienellä hypellä sisään, joten pieniä odotuksia ja paineita on suuntaan ja toiseen.

Hyvinkin perinteinen Devils-matsi. Ohjauksilla kuritettiin kovalla kädellä, ja yksi helppo maali ottelun lopussa riitti voittoon. Devilsin hyökkäysosasto on kyllä äärimmäisen leveä, sieltä kannattaa odottaa tasaista neljän kentän vyörytystä. Rangersilla ei aivan samaan ole mahdollisuuksia, mutta onneksi kärki on terävämpi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=462576

Stepan loukkasi jalkansa ja edessä on sairaslomaa vielä määrittelemättömän ajan. Puhuttaneen kuitenkin kuukausista eli alkukausi jää ainakin väliin.

Sentteritilanne menikin ykkössentterin loukkaantumisen myötä ongelmaiseksi Rangersilla. Miller, Hayes ja Lindberg saavat heti näytönpaikkoja? Entuudestaankin noista jo yksi taisi olla vahvoilla yhdeksi kolmesta kärkisentteristä?
 

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
http://www.tsn.ca/nhl/story/?id=462576

Stepan loukkasi jalkansa ja edessä on sairaslomaa vielä määrittelemättömän ajan. Puhuttaneen kuitenkin kuukausista eli alkukausi jää ainakin väliin.

Sentteritilanne menikin ykkössentterin loukkaantumisen myötä ongelmaiseksi Rangersilla. Miller, Hayes ja Lindberg saavat heti näytönpaikkoja? Entuudestaankin noista jo yksi taisi olla vahvoilla yhdeksi kolmesta kärkisentteristä?

4-6 viikkoa näyttäisi olevan alustava tuomio Stepanille. Eli käytännössä lokakuun pelit menevät sivusuun. Tämä tarjoaa oivan paikan juuri nuoremmille. Miller on mitä suuremmalla todennäköisyydellä mukana joukkueessa oli Stepan pelikuntoinen tai ei. Tämä loukkaantuminen kuitenkin nostaa esimerkiksi juuri Hayesin mahdollisuuksia.
Toki joukkueen syvyydestä löytyy Lombardi ja Mueller jotka voivat tarvittaessa tehdä lyhyempiä tuurausjaksoja, olettaen ettei Hayes ole vielä valmis isojen poikien peleihin.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Itse tällä älyttömän kovalla valmennuskokemuksellani tekisinin niin, että kolme muuta kenttää koottaisiin ennakoidusti, ja Stepanin tilalle nostettaisiin ns. ylijäämä. Se saattaa olla hyvin AV:n papereissa Miller, jolloin ongelma on meidän palstalaisten silmissä ratkaistu. Eli jos Hayesia on suunniteltu esimerkiksi nelosen keskelle, ei häntä kannata istuttaa nyt Stepanin poissaolon ajaksi ykkösen keskelle.

Kreider-Miller-Nash voisi olla mielenkiintoinen kokeilu. Äkkiäkös se tuosta toimii, ja Stepan löytää itsensä esimerkiksi St. Louis'n ja Hagelinin keskeltä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Preseason: CHI-NYR 1-4

Anthony Duclair-Derick Brassard-Rick Nash
Chris Bourque-J.T. Miller-Mats Zuccarello
Marek Hrivik-Oscar Lindberg-Lee Stempniak
Nick Tarnpasky-Dominic Moore-Ryan Haggerty

Ryan McDonagh-Dylan McIlrath
John Moore-Dan Girardi
Conor Allen-Kevin Klein

Henrik Lundqvist
Cedric Desjardins

Näillä mentiin treeneissä, joten eiköhän se ole pelissä samat koostumukset. Stepan siis pois kuukauden päivät, ei tarvi onneksi kuitenkaan leikkausta. Avoimena olevaa sentterin paikkaa on nyt tavoittelemassa monia, jopa St. Louis oli kuulemma tekstannut Vigneaultille olevansa tarvittaessa käytössä sentteriksi, heh. Tätä AV ei ollut vielä harkinnut, mutta sen sijaan Hayesia tultaneen koittamaan laidassa, jossa puolustusvelvoitteet eivät ole niin isot. Mielestäni ihan hyväkin ratkaisu näkemäni perusteella. D.Mooren peliaikaa myös tultaneen suurentamaan aiotusta, joskin tänään se tuskin vielä näkyy.

Miller, J.Moore ja Lundquist ainoina myös ensimmäisessä pelissä mukana olleina. Pakeista mielenkiintoista taas nähdä mitä McIllrath saa aikaan. Ei kovin vakuuttavaa ainakaan lupaile, että miestä jo tässä vaiheessa ollaan pitämässä varmana AHL:ssä jatkajana. Tuleekohan tästä ikinä mitään?

Näistä lähtökohdista itse otteluun.

Peli alkaa taaskin vauhdikkaasti, kun alle minuutti pelattu ja Lindberg vetäisee jo Crawfordin lägeistä johdon. Rangers lisää vielä ensierässä johtoaan kahteen, kun Nashin hieno rystylätty löytää Duclairin maalin kulmalta. Täytyy myöntää etten niin perillä ollut prospecteista, että olisin muistanut tämän Duclairin olleen tummaihoinen. Tarnasky vetää vielä Chicagon Bassin kanssa tappelutuokion ja siinä mainittavimmat ensimmäisestä erästä. Hauskana yksityiskohtana Bass meinasi jo horjahtaa kumoon tappelun tuoksinassa, mutta Tarnasky piteli miehen pystyssä että saivat jatkaa. Ei oltukaan nähty vanhan ajan nyrkkihippaa Rangers-nutussa ties milloin. McIllrath on selvästi harkitsevampi liikkeissään kuin viimeksi nähtyäni. Mies tosin vieläkin on aika kankea. Zuccarello nopea ja uudet kaverit erittäin näkymättömiä.

Toisessa erässä Chicago kaventaa kun hyökkääjänsä ei oikein tiedä mitä kiekolla tekisi ja se kuin vahingossa lurahtaa maalinsuulle, josta joku vastapeluri sen tyrkkää sisään. McIllrath saa myös itsensä melkein heti ulos erästä, kun haki Chicagon kaverin tappeluun taklauksesta. Ei varmaan ihan sitä mitä odotetaan miehen näyttävän, mutta nyt toki tuli toi instigator vähän ehkä yllärinäkin. Duclair toimii hyvin yhteen Nashin kanssa, mutta muuten ei taida tästä joukosta löytyä uusia pelureita ylös (eikä siis Duclairkaan varmahkosti vielä ensi kaudeksi, vaan pelaa vielä junioreissa), jos ei nyt Milleriä lasketa. Desjardins puolessa välissä luukulle, joten meni ainakin sen suhteen suunnitelmista poiketen, että miehelle tulisi yksi täysi peli pelkästään.
McDonagh ja Girardi pelaavat sittenkin yhdessä. Vastustajalla hyökkäyksessä kaikki huiput, sekä myös Richards. Aika näkymätön ollut mies.

Tässä nyt ottelun kahdesta ensimmäisestä erästä havaintoja. Nyt täytyy kuitenkin lähteä untenmaille, joten näihin tunnelmiin täältä tähän.

jälkiedit: Miller ylivoimalla ja Hrivik erikoisella bumerangillaan viimeisten maalien tekijät kolmannessa erässä.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Preseason: NYR-PHI 6-3

Chris Kreider-Derick Brassard-Mats Zuccarello
Rick Nash-J.T. Miller-Marty St. Louis
Tanner Glass-Kevin Hayes-Jesper Fast
Anthony Duclair-Chris Mueller-Ryan Haggerty

Ryan McDonagh-Steven Kampfer
Marc Staal-Dan Boyle
Dylan McIlrath - Matt Hunwick

Henrik Lundqvist

Tällä kokoonpanolla illan otteluun. Näistä vanhemmanosaston uusista naamoista Lombardi jäi heti saikuttelemaan nivusvaivojen takia ja Malonellakin jotain pientä häikkää. Ei hyvin alkanut tältä osin heillä... ja tämä on kyllä aina näissä veteraanipelureiden hommaamisessa ehdottomasti huomioonotettava asia.
Kaksi ensimmäistä ketjua ovat jo mitä ilmeisemmin muodossaan, jolla aloitettaneen kausi (ilman Stepania siis). Hayes kuitenkin jostain syystä yhä sentterin tontilla ja Duclair nelosessa, kenties näyttämässä puolustusosaamistaan?

No eipä Duclair ensimmäisessä erässä kauheasti ehtinyt puolustustyötään esitellä, kun ketjunsa peli pyöri kokoajan vastustajan päädyssä. Mies esitti hyvää takakarvausta ja jopa läpiajonkin, mutta maalinsa mies rannasi kylmän viileästi vain luistelusta. Myös Rangersin toiseen maaliin mies sai syöttöpisteen, kun hienosti pysäytti/ohjasi kiekon Haggertylle, joka purjehti itse maalintekoon. Kommentaattori kehui kokoajan Duclairin nopeutta, mutta mielestäni hyvä pelinluku on miehen ehdoton vahvuus enemmänkin. Ehkä hyviä asioita tapahtuu hiukan tuurillakin, mutta kyllä miehestä paistaa hyvä pelaaja. Tiukaksi ainakin tekee valinnan jatkostaan toimiston väelle, vaikka alkuun miehen tie oli lähes varmasti takaisin junioreihin. Ehkä on vieläkin, kun siellä odottaa ehjä kausi ja lopputurnaus, johon hänen edustamallaan Quebec Rempartsilla on isäntäjoukkueen varma edustusoikeus. Mutta tästä pelurista on iloa varmasti viimeistään vuoden-parin päästä. Btw. mies on kolmoskierroksen varaus 2013.

Erän kolmannen maalin ohjasi polvellaan Fast Boylen rannarista. Tanner Glassille erityismaininta ensin Rinaldon taklaamisesta vaihtoaitioon ja sitten miehekkäästä tappelusta Zack Stortinin kanssa. Kommentaattori ainakin sanoi Phillyn miehen olevan sarjaa isommassa luokassa, mutta hyvännäköistä mäiskettä oli kummaltakin. Glassin miinus tulee tyhmästä hyökkäyspään jäähystä loppuerässä. Mutta täytyy myöntää, että toistaiseksi pisteet ovat kyllä nousussa, lähtökohdiltaan ne kun olivat (typerän tuntuisen sopimuksensa johdosta) aikalailla syvällä miinuksella jo valmiiksi. Erityismiinus pakki-Kampferille, joka samassa vaihdossa sai suoritettua kaksi luokatonta syöttöä omassa päässä.

Toisessa erässä Philly sai ensimmäisensä heti alkuun. Haggerty teki melkoisen samanlaisen maalillepurjehduksen kuin ensimmäisensä, Philly vastaa maalilla ja Mueller kiskaisee vielä ylivoimalla Rangersille erän viimeisen maalin sumpusta. Hayes oli pelissä kyllä kohtuu näkymätön ja aloittanee tällä vauhdilla AHL:stä, ellei se laidalle siirto tuo merkittävää muutosta. Jotain McIllrathista, niin mies pelasi erittäin näkymättömän pelin, joka hänen kohdallaan on vain positiivista, koska silloin on varmaankin keskittynyt siihen puolustamiseen.

Kolmannessa pelailu ottaa enemmän valtaa pelistä, jäähyjäkään ensimmäisen erän jälkeen ei tullut kuin toisessa erässä yksi kakkonen. Philly iskee vielä yhden maalin ja Rangers samoin, kun Hayes pistää hienon (tai "hienon", riippuen uskooko miehen nähneen Fastin maalin edessä) syötön Fastille, joka tällää toisen maalinsa maalin edestä. Näissä lukemissa peli eteni loppuun asti.

Nash jatkaa jotenkin samaa linjaansa viime kaudesta. Mies pääsee kyllä näennäisille maalipaikoille, mutta kiekko niistä menee todella heikolla prosentilla maaliverkkoihin asti. Jotain yhteispeliä St. Louisin kanssa oli havaittavissa, mutta ei kyllä kummempaa. Tämä peli oli uusien kasvojen. Jännä että kun Rangersissa uudet miehet käyttivät näyttöpaikkojaan, niin Phillyn miehistä ei kyllä kukaan erottunut mitenkään, jos ei Rinaldoa lasketa.

Huomenna jo uusi kohtaaminen Philadelphiassa. Tällä kertaa Talbot saa koko pelin maalilla ja varmaan ketjuissakin nähdään taas vaihtuvuutta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Preseason: PHI-NYR 4-2

Hagelin-Moore-Duclair
Kristo-Mueller-Hrivik
Bourque-Hayes-Stempniak
Tarnasky-Lindberg-Haggerty

Bodie, J.Moore, Kostka, Allen, Hunwick, Klein

Talbot
Missiaen

Jatketaan omia höpinöitä perään. Tänään samat vastukset, eri kaupungissa. Philadelphia selvästi NHL-kokeneemmalla joukkueella liikkeellä kuin viimeksi ja Rangersilla taas toisinpäin. Viimeisiä näyttöpaikkoja uusille kavereille, tämän pelin jälkeen leikataan rosteria pienemmäksi. Girardi myös lievästi loukkantuneiden kirjoissa ja ei kokoonpanossa Philadelphia-peleissä.

Ensimmäisessä erässä Moore karvaa kiekon alivoimalla keskialueella ja tuikkaa Hagelinin läpiajoon, josta mies laukaisee Rangersin johtoon. Philly tasoittaa erän puolivälissä kun Couturier rannaa tuurilla Bodien mailan varren kautta pelin tasoihin.

Toisessa erässä Philadelphia siirtyi kahden maalin johtoon, ensin Grossman vetää viivalta maalin ja sitten Simmonds ohjaa viivalta tulleen vedon maaliin. Toi Simmonds olisi kyllä sellainen peluri, joka sopisi Rangersiin kuin nakutettu. Ehkä vielä joskus... Noin muuten ketään ei oikein erotu Rangersin joukkueesta ja onneksi ei ihan näin nimettömällä rosterilla jouduta kauteen, olisi aika tylyä kyytiä. Voisi sanoa, että tästä hyökkääjistöstä tuskin Mooren ja Hagelinin lisäksi tarvii odottaa ainakaan kauden alussa NHL-jäille kuin ehkä Duclairia sen minkä säännöt sallivat ennen junioreihin lähettämistä. Ja taitaa toi Stempniak saada sopimuksensa ansiosta jonkun roolin myös, vaikka Stempniak ei ole kyllä mielestäni esittänyt mitään sellaisia otteita, että hänen monivuotinen NHL-kokemuksensa paistaisi läpi. Hyvin pörrää mukana, mutta ei kummempia. Ja neloseen toki ainakin ehdolla Lindberg sentterivajeesta johtuen.

Kolmannessa erässä Missiaen maalille, kaveri onkin muuten iso veska. Juuri kun ajattelin, että ehkä back-to-back -peleistä johtuen Duclairkin on palannut normaalikuolevaiseksi, niin mies paukauttaa taas maalin kolmannen alkuun. D.Moore tarjoilee laidasta toiselle, jossa Duclairilla on aikaa katsoa aukko ja sinnehän se luikahtaa. Näissä lukemissa loppuminuutille asti, kunnes Matt Read iskee tyhjään Rangers-häkkiin loppuluvut 4-2.

Vähänlaisesti on ollut vastustajajoukkueissa suomalaisia jäällä (0kpl), eikä harmiksi heidän otteitaan ole päässyt seuraamaan samalla. Tänään seurattavana oli mm. ex-Ranger Del Zotto, joka esitti aika pitkälti sitä mistä hänet muistamme. Ehkä kuvaavimpana jäi mieleen, kun toi todella vauhdikkaasti kyllä kiekon ylös, mutta ajautui sumppuun Rangersin viivalla ja seurauksena kiekonmenetys.

Perjantaina vielä Chicago ja lauantaina Devils preseason-peleistä.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Jaa että on St. Louis ilmoittanut Vigneaultille olevansa käytettävissä keskushyökkääjän tontille. Tehot varmasti vähän kärsivät tasakentällisin, mutta eiköhän Marty löydy b-pisteen kaarelta ylivoimalla. Ilmeisesti nyt Blackhawksia vastaan yritetään rakentaa kenttää hänen ympärilleen.

Kapteeninimityksen suhteen Vigneault sanoi ottavansa ainakin viikonlopun aikaa vielä. Viimeistään sarja-avauksen jälkeen C löytyy jonkun rintapielestä.

St. Louisin iskeminen keskelle on varmasti toimiessaankin vain osa-aikainen ratkaisu, sillä Stepan-Brassard-kaksikko riittää miehittämään ykkös- ja kakkoskenttien keskustat. Nykyiset loukkaantumiset huomioon ottaen voitaisiin mennä tällä koostumuksella:

Kreider - Miller - Nash
Hagelin - St. Louis - Hayes
Zuccarello - Brassard - Duclair
Glass - Moore - Stempniak/Fast

Malone sitten yhdeksän ottelun jälkeen Duclairin tilalle (=junnuihin) ja Stepanin tervehtyessä kentät uusiksi ja Glass syömään kallista popcornia.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
No niin, treenimatsit ovat ohi ja nokka täytyy siirtää St. Louisiin (siis siihen kaupunkiin) kohti kauden avausta.
Jatkoajan ennakkokin oli tullut, ihan hyvää jälkeä, mitä nyt tosin hiukan ennakoitiin jo McDonaghin kapteeniutta ja Lombardin kolmossentterin tonttia.

Rankkarivoitto Chicagosta ja nollille häviö Devilsistä viimeisten otteluiden saldo. Lombardi pelasi vasta toisen pelinsä ja ei ole edes varmaa onko nivusvaiva kokonaan hellittänyt. Kyllä on vähintään jännä tämä Rangersin sentteritilanne. Varmoja ovat siis Brassard ja Moore, joiden oikeat paikat olisi Brassardilla kolmonen - ehkä kakkonenkin ja Moorella nelonen. Nyt voivat olla kaksi kärkisentteriä. Sitten on kasa näitä muita, joihin selvästikään Vigneaultilla ei ole muodostunut luottoa oikein kehenkään. Tästä voisi olla osoituksena tosiaan toi St. Louisinkin testaaminen sentterinä, joka lähinnä kuulosti huumorille ensikuulemalta. Sieltä nyt kuitenkin pitäisi nostaa pari kaveria avaukseen, vähiten huonot kenties? Jotenkin tätä tosin oli odotettavissa Richardsin ulosostamisen jälkeen ja säästyneiden rahojen meneminen jatkosopimuksiin...

Duclairkin on osoittanut hyytymisen merkkejä hyökkäyksessä, syyksi arvioidaan että viime peleissä on vastustajilla ollut jo NHL-painoitteiset rosterit vastassa. Ehkä vähän yksinkertaistamista, ei kai sitä nyt joka matsissa voi kaverilta maaleja odottaa ja olihan muutenkin kyseessä back-to-back -pelit. Mutta ehkä tosiaan kannattaa olla hiukan varpaillaan, mielestäni voi Duclairia koittaa ne säännöissä annettavat pelit, mutta muistissa on viime vuoden Fast, joka oli erittäin hyvä preseasonilla, mutta kun pelit kovenivat mies vaipui näkymättömiin. Tosin, viime vuoden kaudenavaus ei ollut muultakaan joukkueelta mikään kovin täysipainoinen esitys...

Kuitenkin jos Duclairia halutaan testata, niin tosiaan jonkun pelurin pitää poistua tuosta 50:n pelurin maksimikatosta, jossa Rangers on jo kiinni. Yksi kiertotie tähän ilmeisesti on Stepanin laittaminen long-term injured reserve -listalle, jossa mies olisi sitten vähintään 10 peliä ja 24 päivää poissa kokoonpanosta.

Seiskapakin paikasta kamppailevat Hunwick ja Kostka. Sinänsä aika sama, koska AV ei tykännyt viime kaudellakaan muuttaa kuusikkoaan ilman loukkaantumisia, joten arvioisin saman menon jatkuvan.

Huomenna ilmoitetaan lopullinen kokoonpano ja siitä sitten kohti alkavaa kautta.

Missä muuten ovat kaikki Rangers-kirjoittajat näin kauden kynnyksellä? Onko vstk siepattuna siellä tamperelaisen hotellin saunassa, kun ei raportteja paikanpäältä ole näkynyt? Erling, JoukaHainen, Larppa, Pegu, Stuka, Superkakke, Captain_Cally? Ym. ym. mitä näitä nyt on...
SimBli ja Callahan sentään löytyvät vielä ja eiköhän Girardikin sieltä kaivaudu taas esiin kun pelit alkavat. Ja toki kaikki uudet ja vanhat nimet saavat mielellään kertoa näkymyksensä. Ja jospa jopa JLand sanoisi jotain painavaa, huh huh.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
No niin, treenimatsit ovat ohi ja nokka täytyy siirtää St. Louisiin (siis siihen kaupunkiin) kohti kauden avausta.
Jatkoajan ennakkokin oli tullut, ihan hyvää jälkeä, mitä nyt tosin hiukan ennakoitiin jo McDonaghin kapteeniutta ja Lombardin kolmossentterin tonttia.

Rankkarivoitto Chicagosta ja nollille häviö Devilsistä viimeisten otteluiden saldo. Lombardi pelasi vasta toisen pelinsä ja ei ole edes varmaa onko nivusvaiva kokonaan hellittänyt. Kyllä on vähintään jännä tämä Rangersin sentteritilanne. Varmoja ovat siis Brassard ja Moore, joiden oikeat paikat olisi Brassardilla kolmonen - ehkä kakkonenkin ja Moorella nelonen. Nyt voivat olla kaksi kärkisentteriä. Sitten on kasa näitä muita, joihin selvästikään Vigneaultilla ei ole muodostunut luottoa oikein kehenkään. Tästä voisi olla osoituksena tosiaan toi St. Louisinkin testaaminen sentterinä, joka lähinnä kuulosti huumorille ensikuulemalta. Sieltä nyt kuitenkin pitäisi nostaa pari kaveria avaukseen, vähiten huonot kenties? Jotenkin tätä tosin oli odotettavissa Richardsin ulosostamisen jälkeen ja säästyneiden rahojen meneminen jatkosopimuksiin...

Duclairkin on osoittanut hyytymisen merkkejä hyökkäyksessä, syyksi arvioidaan että viime peleissä on vastustajilla ollut jo NHL-painoitteiset rosterit vastassa. Ehkä vähän yksinkertaistamista, ei kai sitä nyt joka matsissa voi kaverilta maaleja odottaa ja olihan muutenkin kyseessä back-to-back -pelit. Mutta ehkä tosiaan kannattaa olla hiukan varpaillaan, mielestäni voi Duclairia koittaa ne säännöissä annettavat pelit, mutta muistissa on viime vuoden Fast, joka oli erittäin hyvä preseasonilla, mutta kun pelit kovenivat mies vaipui näkymättömiin. Tosin, viime vuoden kaudenavaus ei ollut muultakaan joukkueelta mikään kovin täysipainoinen esitys...

Kuitenkin jos Duclairia halutaan testata, niin tosiaan jonkun pelurin pitää poistua tuosta 50:n pelurin maksimikatosta, jossa Rangers on jo kiinni. Yksi kiertotie tähän ilmeisesti on Stepanin laittaminen long-term injured reserve -listalle, jossa mies olisi sitten vähintään 10 peliä ja 24 päivää poissa kokoonpanosta.

Seiskapakin paikasta kamppailevat Hunwick ja Kostka. Sinänsä aika sama, koska AV ei tykännyt viime kaudellakaan muuttaa kuusikkoaan ilman loukkaantumisia, joten arvioisin saman menon jatkuvan.

Huomenna ilmoitetaan lopullinen kokoonpano ja siitä sitten kohti alkavaa kautta.

Missä muuten ovat kaikki Rangers-kirjoittajat näin kauden kynnyksellä? Onko vstk siepattuna siellä tamperelaisen hotellin saunassa, kun ei raportteja paikanpäältä ole näkynyt? Erling, JoukaHainen, Larppa, Pegu, Stuka, Superkakke, Captain_Cally? Ym. ym. mitä näitä nyt on...
SimBli ja Callahan sentään löytyvät vielä ja eiköhän Girardikin sieltä kaivaudu taas esiin kun pelit alkavat. Ja toki kaikki uudet ja vanhat nimet saavat mielellään kertoa näkymyksensä. Ja jospa jopa JLand sanoisi jotain painavaa, huh huh.


Kiitos hyvästä analyysistä.

Hengissä ollaan.

Niin se kesä vain vierähti ja kausi alkaa jälleen loppuviikosta.

Sentteritilanne on brutaalin mahtipontisen hirveä tällä hetkellä. Mikäli Lombardikin tosiaan on hajalla (waivers-listalle kaveri siirrettiin vielä tässä) niin menee kyllä erittäin jännäksi.

Itsellä jotenkin sellainen jännä fiilis, että Marc Staal vaihtaa maisemaa vielä ja tilalle tulee keskushyökkääjä. Ilmeisesti Staalin ja NYR:n sopimusneuvottelut ovat ilmeisen jäissä. Mitään edistystä ei ole tapahtunut aikoihin.

Tilannetta ei helpota ensimmäisen ottelun vastus kun kivenkova St. Louis Blues (paperilla ainakin) asettuu vastaan.

Rangers on silti sentteritilanteestaan riippumatta mielestäni yksi liigan tasapainoisimpia joukkueita.
Syvyyttä löytyy jokaiselta osa-alueelta (sentterien ulkopuolelta) niin paljon, että AV kykenee osaavalla peluuttamisella korvaa Stepanin poissaoloa vähintään tyydyttävästi.

Laitahyökkääjiähän meillä on valtava määrä tällä hetkellä:
- Nash
- St. Louis
- Kreider
- Hagelin
- Stempniak
- Malone
- Glass
- Duclair (ei varma)
- Zuccarello
- Hayes (ei varma)
- Fast

Puolustuksemme on myös vahva:
- McDonagh
- Girardi
- Staal
- Boyle
- J. Moore
- Hunwick
- Kostka (waiversissa tällä hetkellä)

Maalivahtikaksikko Lundqvist & Talbot edustaa liigan parhaimmistoa.

Tulevalle kaudelle odotan muutaman pelaajan todellista läpilyöntiä:

- Ryan McDonagh:
Postseasonilla viime vuonna mies näytti mihin pystyi kun haastoi PK Subbanin ja Drew Doughtyn tasoiset kaverit playoffseissa. Todellinen franchise pelaajamme. Joukkueen tuleva kapteeni. Iso, vahva ja luotettava.
Tulevalla kaudella Norris-kandidaatti (voi ottaa talteen). Joukkueesemme hankittu kokenut hyökkäävä puolustaja Dan Boyle on täydellinen mentori McDonagh:lle. Juuri hyökkäyspeliä McDonagh:n tulisi vielä hioa pelaamisessaan.

- Chris Kreider:
Maalivahtien ja puolustajien luistelutaidon pahin painajainen. Iso (191 cm/105 kg), vahva ja varsinkin nopea. Pikkuhiljaa alkaa myös kädet ja sijoittauminen olla samassa suhteessa miehen nopeuden kanssa. Ensi kaudella todellien voimahyökkääjä ja pistelinko päästessään vauhtiin.

- Mats Zuccarello:
Ovela pieni mies Norjasta. Nopea luistelija, joka omaa taitavat kädet ja kohtuullisen laukauksen. Potentiaalia tehdä kovia pistemääriä ensi kaudella.

Näillä mietteillä pitkästä aikaa teen paluun ketjuumme.

Kohta taas valvotaan ja katsotaan peliä. Ei enää kauaa toverit.

Let's Go Rangers!
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Oletteko palstaveljet huomanneet sitä, kuinka arviot Rangersin tulevan kauden puolustuksesta vaihtelevat. Yleinen mielipide on kuitenkin se, että Rangers pääsi finaaleihin vahvan puolutuksensa vuoksi. Tai siis Rangers voitti väärin kolme kierrosta pudotuspelejä, koska hyökkäyksessä ei ollut kuin Martyn äidin haamu, Kreider ajoi Pricen yli tahallaan, kaikilla kävi tuuri ja MSG:n jää suosii kotijoukkeutta. Ja niin edelleen.

Mutta siis. Strålman vaihtui Dan Boyleen. Urheilusanomat naulaa puolustuksen keskinkertaiseksi ja heikentyneeksi. Jatkoaika ennakossaan monen muun tavoin pitää ryhmitystä edelleen vahvana. Henkilökohtaisesti ottaisin Dan Boylen samalla rahalla kahdeksi vuodeksi kuin Strålmanin neljäksi. Kokemus, hyökkäyspeli ja Richardsin rooli yv:llä viivalla puoltavat Boylea. Puolustuspeli Strålmanilla vahvempi, mutta jengistä löytyy jo McDonagh, Girardi, Staal ja Klein. John Moore ei mikään puolustuspään valio ole, mutta ei täysi turhakekaan.

Punasinivalkolasien läpi katsottuna puolustus on liigan tasolla top5-kamaa. Bruins heikentui Boychukin lähdön myötä, Blackhawks koki saman Leddyn vaihdon seurauksena. Kings on Mitchellin lähdön jälkeenkin hyvä. Bluesin kuusikon nostan ykköseksi, sitä ei ole haastamaan. Korostaa Lindbohmin suorituksen arvoa.

Rangers puolustaa hyvin ja yleisen luulon mukaan väärin, koska blokkaa laukauksia. "Ei blokkaus miestä pahenna" muistuu yhtenä juttuna mieleen eräältä WSH-fani-päätoimittajalta. Puolustuksen jälkeen peli käännetään nopeasti ylöspäin. Hagelin, Kreider, Zuccarello, St. Louis, Lombardi luistelevat tällä tasolla riittävän kovaa aiheuttaakseen hässäkkää maalilla ja vastustajalle jäähyjä. Jos ja kun tapahtuu kiekonmenetyksiä hyökkäyssinisellä, omissa olisi hyvä olla valmiina. Siksi luulenkin, että McDonaghin, Boylen ja Mooren roolit kiekollisena osana puolustusparia muuttuvat hieman puolustavammaksi.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Joo pahoittelen, että kirjoittelut ovat jääneet vähemmälle. Viime kevät meni reissussa ja hienoa pudotuspelisuorittamista seurasin milloin radiosta keskellä viidakkoa, milloin twitteristä Liman yökerhoissa. Finaalitappio jätti kuitenkin vähän tyhjän olon, ja Rangersin seuraaminen on tänä kesänä ollut aika rauhallista.

Oma luotto nykyiseen joukkueeseen on lähes yhtä ristiriitainen kuin joukkueesta esitetys kausiarviot (kuten SimBli yllä toteaa). En todellakaan uskonut, että viime kauden jengi pääsee noin pitkälle. Varsinkin kun sen todelliset hyökkäyskärjet enemmän ja vähemmän elisuorittivat. Todella vaikea sanoa, mihin joukkue venyy. Pontentiaalia todella on, ja joukkueella on erittäin mielenkiintoisia nuoria pelaajia tulossa esiin. Jos Nash syttyisi olisi joukkue varmasti pitelemätön.
Puolustukseen ja maalivahtipeliin toisaalta luotan kuin vuoreen. McDonagh on vasta tulossa parhaaseen ikään, Girardi voi vain parantaa viime kaudesta ja Staal on vihdoin jopa parempi kuin ennen loukkaantumistaan. Boyle on taas sitä mitä kuusikko kaipasi. Strålmania ei tule ikävä, oli mielestäni yksi pelaavan ryhmän heikoimpia.

Se mikä epävarmojen tähtien lisäksi aiheuttaa huolta on alakenttien muutokset. Uskon, että Brian Boylea tulee vielä ikävä ja en ymmärrä yhtään Lee Stempniakin tai Lombardin hankintoja. Glass on kallis, mutta pidän hänen pelistään. Paljon on myös kiinni siitä mihin suuntaan Kreiderin, Hagelinin, Zuccarellon ja Brassardin ura liikkuu; eivät mitenkään ole varmoja suorittajia kaudesta toiseen.

Täällä siis kuitenkin ollaan, ja seurataan taas kauden alkaessa aktiivisesti. Eniten jännittää kenestä tulee rangersyhteisön uusi sylkykuppi Richadrsin, Reddenin, Gomezin jalanjälillä. Pahoin pelkään, että se on Riku Nash...
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Parit harkkamatsit tuli katsottua ja etenkin phillyn 2 rosteria vastaan Rangers suorastaan lensi kentällä. Harvoin noin suurta tasoeroa (vaikkakin harkkamatsi) näkee. Rick Nashistä selostajat juttelivat että saanut reenata kunnolla ja se näkyy jäällä rohkeampana haastamisena ja maalille pyrkimyksinä( verrattuna viime kauteen). Jos oikein muistan niin oli loukkaantuneena viime kaudella tai kautta ennen.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Derek Stepan on siirretty Long Term Injury-listalle eli vähintään 10 peliä (tai 24 päivää pois kokoonpanosta täysin) on meidän kärkisentteri sivussa.

Tästä vapautuu väliaikaisesti 3,075 miljoonaa dollaria meidän palkkakattoon sekä yksi sopimuspaikka.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Derek Stepan on siirretty Long Term Injury-listalle eli vähintään 10 peliä (tai 24 päivää pois kokoonpanosta täysin) on meidän kärkisentteri sivussa.

Tästä vapautuu väliaikaisesti 3,075 miljoonaa dollaria meidän palkkakattoon sekä yksi sopimuspaikka.

23 pelaajan maksimirosteriin tosiaan vapautuu paikka, kun IR ja LTIR-listalla olevia pelaajia ei lasketa sitä vasten, mutta ei siitä sopimuspaikkaa sentään vapaudu. Rangersinhan on pakko tehdä kauppa vielä ennen keskiviikkoa, tai sitten menettää Mueller waivereiden kautta, jotta voivat pitää tuon Duclairin ylhäällä. 50 pelaajan sopimuskiintiössä kun ei muuten ole tilaa Duclairia varten.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
23 pelaajan maksimirosteriin tosiaan vapautuu paikka, kun IR ja LTIR-listalla olevia pelaajia ei lasketa sitä vasten, mutta ei siitä sopimuspaikkaa sentään vapaudu. Rangersinhan on pakko tehdä kauppa vielä ennen keskiviikkoa, tai sitten menettää Mueller waivereiden kautta, jotta voivat pitää tuon Duclairin ylhäällä. 50 pelaajan sopimuskiintiössä kun ei muuten ole tilaa Duclairia varten.

Aivan juurikin maksimirosteriin tulee paikka lisää. Allekirjoittaneella ajatuskatkos. Kiitos korjauksesta Bosco.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Siinähän se paikka sopimuskiintiöön sitten samantien tulikin:

Mark Spector @SportsnetSpec · 1 min
Minor trade: NYR acquire Joey Crabb from the Florida Panthers in exchange for defenseman Steven Kampfer and forward Andrew Yogan.

Aika helposti tuollaisen kaupan olisi voinut ennustaa. Crabbilla yksisuuntainen sopimus, joten Rangers hyödynsi siinä rikkauksiaan siirtämällä kaksi kaksisuuntaisella sopimuksella pelaavaa farmipelaajaa yhteen yksisuuntaisella sopimuksella pelaavaan farmipelaajaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ok, itsekin luulin että toi pitkäaikaisloukkantumislistalle laittaminen avaisi siksi aikaa paikan myös kokonaissopimusmäärässä, mutta ilmeisestikään näin siis ei ole. Jonkinnäköinen liike siis piti tapahtua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös