Boston Bruins 2014–2015

  • 216 532
  • 740

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Harjoituspelejä lätkittiin taas muutama tuossa viikonlopun aikaan, 4-5 jatkoaikatappio Capslandiasta ja 3-1 voitto köyhän autoläänin punasiivistä.

Detroitissa kamerat oli jätetty lataukseen joten kuvaa tapahtumasta ei lähetetty mutta Detroitin ketjun HF-boards-lainan perusteella Punasiiviltä nähtiin ottelussa monta hyvää suoritusta. Noh kohtaavat vielä kerran ennen kauden alkua joten tämä kova divisioonavastustaja tulee vielä nähtyä.

Washingtonin peli oli mukavaa viihdettä joka ikävä kyllä ratkesi Trotmanin puolustuspään heikkoon pelaamiseen. Capseilla oli ykkösylivoima koossa ja tämä maaliautomaatti jauhoikin Ovechkinin tekemänä pari häkkiä. On se hurja kaveri lämäämään mutta onneksi maailmasta ei taida löytyä voimaa joka saisi kasin pelaamaan tosissaan muualla kuin siellä hyökkäyspäässä. Epäreiluahan se oli peluuttaa tätä huippuporukkaa Bostonin pakkipoloja vastaan mutta tilannetta tasoitettiin sillä että Holtbylle annettiin vapaailta.
Karhusten puolelta mieltä lämmitti erityisesti Bobby Robinsin peli eikä hanskojen tippumista tarvinnut pitkään odotella. Toivottavasti saa tulevalla kaudella oikean NHL-pelin tilastoihin sillä pystyi hetkittäin pelaamaan ihan kivasti myös kiekolla. Seth Griffith pisti limpun pussiin pari kertaa ja toinen maaleista oli malliesimerkki tic-tac-toe syöttelystä Söderbergin ja Caronin kanssa. Maalissa pelannut Svedberg on näyttänyt parin pelin otannalla hyvältä eli eiköhän kakkosvahti ole myös ensi kaudella vahvuus.

BOSTON, MA – Boston Bruins General Manager Peter Chiarelli announced today, September 28, that the following 11 players have been released from the Boston Bruins training camp. The following players will join the Providence Bruins training camp: Chris Casto, Alex Fallstrom, Brian Ferlin, Seth Griffith, Jared Knight, Matt Lindblad, Joe Morrow, Tyler Randell (subject to clearing waivers), Ben Sexton, and Zach Trotman. Bracken Kearns has been released from his tryout agreement with the club.

Jäljellä olevat harjoituspelit:

ti 30.9. Bruins-Islanders
pe 3.10. Islander-Bruins
la 4.10. Bruins-Red Wings
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
No niin Smith ja Krug on viimein signattu. Molemmille yksi vuosi ja 1.4 miljoonaa. Hyvä homma, saatiin tämä vihdoin hoidettua.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Veikkaan, että seuraavasta CBA-neuvotteluista tulee taas äärimmäisen vaikeat tällaisten sopimusten myötä, jotka eivät heijasta pelaajien arvoa ollenkaan. Johonkin se raja on NHLPA:nkin vedettävä, että mikä on omistajille mahdollista ja mikä ei.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Smith ja Krug ehkä hieman arvioitua alakanttiin mutta pituuskin on vuosi. Chiarelli on ollut rehti mies sopimusten ja kauppojen teossa ja maksaa organisaatioon sopiville pelaajille hyvin. Tässä nähtiin pelaajilta toisenlainen reagointi kuin näyttäisi Columbuksessa tapahtuvan, oma ura ei etene kotona istumalla ja kun seuralla on vaikeuksia niin otetaan nyt vähän vähemmän ja pidetään suhteet hyvinä seuraavaa noin puolen vuoden päästä tehtävää jatkosopimusta varten.

En ymmärrä miten NHLPA voisi lähteä sanelemaan RFA-pelaajien palkkoja jollei koko sopimusjärjestelmää laiteta toiselle tolalle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vielä tähän cap-ongelma/Smith/Krug asiaan. Mieltä painaa ajatus siitä että toimistolla odotetaan ongelmien hoituvan itsestään eli miltei pitävät peukkuja jonkun kallispalkkaisen pelaajan loukkaantumisen puolesta näissä pre-season peleissä. Jos pitäisi veikata niin laittaisin rahani Chris Kellyn selän tai Adam McQuaidin puolesta. Joka tapauksessa kaksi tärkeää pelaajaa ei ole mukana leirillä asian hoitamattomuuden takia.

Eikös tuo cap-ongelma nyt niinkuin ratkennut itsestään? Noiden sopimusten jälkeenhän Boston pääsee capin alle, kun Savard siirretään LTIR-listalle. Pienellä kikkailulla saa vielä tuon kaiken Savardin myöty tulevan tilan käyttöön, joten jää edes vähän liikkumavaraa.

Toki sieltä joku kauppa voi vielä tulla, mutta mitään pakkoa ei mun ymmärryksen mukaan ole nyt pakko tehdä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eikös tuo cap-ongelma nyt niinkuin ratkennut itsestään? Noiden sopimusten jälkeenhän Boston pääsee capin alle, kun Savard siirretään LTIR-listalle. Pienellä kikkailulla saa vielä tuon kaiken Savardin myöty tulevan tilan käyttöön, joten jää edes vähän liikkumavaraa.

Toki sieltä joku kauppa voi vielä tulla, mutta mitään pakkoa ei mun ymmärryksen mukaan ole nyt pakko tehdä.

Bruinsilla on sama ongelma kuin Penguinsilla, eli capin alle mahtuu ainoastaan 22 pelaajaa. Se ei jätä juurikaan liikkumavaraa ja pieniin vammoihin ei voi yhtä hyvin reagoida kuin jos siellä olisi vielä se yksi ylimääräinen pelaaja odottamassa. Mikään pakkopaikkahan kaupoille lähtemiseen Bostonilla ei ole, mutta eivät varmaankaan laittaisi pahitteeksi jos saisivat capin alle vielä sen verran tilaa että sinne se 23. pelaaja mahtuisi myös.

Mutta tosiaan Krugin ja Smithin edullisten sopimusten myötä Boston pääsee kyllä capin alle, ja siten Chicago ainoa joukkue jolla todellinen pakko tehdä pelaajakauppoja vielä ennen kauden alkua cappitilanteen vuoksi.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Iginlan bonareiden myötä oli koko kesän ilmassa sellainen välikauden tuntu, mutta Krugin ja Smithin edulliset sopimukset kyllä nostavat toiveita. Eiköhän joukkue kannusta taas pelaa. Pakistossa on odotettavissa tasonnousua ihan kokemuksen myötä. Hyökkäyksessä olisi tilausta jonkun junnun läpimurrolle.

Vaikka Bruins selviää tarvittaessa kauteen ilman treidiä, niin eiköhän sellainen kuitenkin ole tulossa, viimeistään kauden käynnistyttyä. Pakistossa pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle olisi jäämässä luultavasti Bartkowski, McQuaid ja Warsofsky. Kaksi ensimmäistä ovat turhan hyviä ja kalliita seiskapakin rooliin. Warsofskylle pitäisi löytää pelipaikka ylhäältä, mutta varsinkin Krugin jatkon myötä tie Bruinsiin on melko tukossa.

Huhuja rightilta pelaavan oikean laiturin etsimisestä on liikkunut myös sen verran, että isompikaan treidi ei ole poissuljettu. Jotain voi varmaan Gagnen kohtalosta: jos Gagne saa sopimuksen, Chiarelli trimmannee ylimääräisistä pakeista. Jos ei saa, odotan hokitreidiä, jossa liikkuu todnäk ainakin Boychuk.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Eikös tuo cap-ongelma nyt niinkuin ratkennut itsestään?
Siltä se nyt näyttää kun Smith/Krug -kaksikon yhteissummaksi tuli 2,8M$. Kesän aikana kovimmat arviot sopimusten arvosta pyörivät noilla tienoilla per pelaaja ja itsellä taisi olla mielessä tasan kaksi miljoonaa jolloin karsimista olisi ollut pakko tehdä.
Se hieman ihmetyttää että pelaajat eivät noita papereita tehneet ennen harjoitusleirin alkua, eiköhän sama tarjous ollut voimassa silloinkin. Näinköhän viestit Leinon ja Warsofskyn hyvistä otteista sai pojat ajattelemaan että joukkue voisi pärjätä ilman heitäkin.

Kuten Bosco ja larzzon kirjoittivat tiukkaa capin kanssa on edelleen mutta pakkorakoa ei enää ole. Yksi ylimääräinen pakki (McQuaid joka on parempi ja kovempi kuin Miller mutta kalliimpi eikä kestä kasassa tai Bartkowski joka on ollut ovensuussa jo aiemmin eli herättää mielenkiintoa muissa joukkueissa ja Bruins on valmis luopumaan) 3.-5. kierroksen varausvuoroon ja tuleva Ufa Boychuk pelaa viimeisen kautensa Bostonissa ennen kuin nostaa isomman tilin muualta.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Kyllähän nuo melko halvalla meni kun vertaa esimerkiksi Smithin ja Jaden Schwartzin tilastoja ja sopimuksia. Toki sitten vuoden päästä saa maksaa enemmän. Hyvä kuitenkin, että molemmat saatiin mukaan. Nyt pelottaa hieman vähemmän tuon hyökkäyksen kanssa kun kahteen ensimmäiseen ketjuun on laiturit varmasti.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mitenkäs Bruins-kannattajat uskovan tuon ensi kevään menevän? TUolloin edelleen RFA:t Smith ja Krug tuskin ottavat toista alahintaista sopparia putkeen, eli löytyykö kaksikolle riittävästi pelimerkkejä, jos esimerkiksi Boychuck lähtee. Vai onko tilanne se, että jomman kumman oikeudet tullaan kauppaamaan, tai joku muu tieltä pois, nyt kun on todennäköisesti selvillä millaisia summia miehet pidemmältä sopparilta tavoittelevat?
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
En usko että ensi kaudella tulee olemaan vaikeuksia maksaa pojille ansioidensa mukaan jos heidät halutaan B-nutussa pitää. Pelaajien palkkojen puolesta ei tälläkään kaudella olisi ongelmaa mutta viime vuoden panostus Iginlaan tekee hommasta haasteellisen.

Cap todennäköisesti nousee ja Bruinsilta on UFAna Campbell 1,6M$, Paille 1,3M$, Söderberg 1,0M$, Caron 0,6M$ hyökkääjistä ja Boychuck 3,36M$, McQuaid 1,5M$, Bartkowski 1,2M$ puolustajista sekä noin viiden miljoonan Iginla-bonukset, olisiko tuo pikaisesti laskettuna noin 15 mijoonaa.
Osa tästä vapautuvasta tilasta menee todennäköisesti Smith/Krug -akselille ja mahdollisesti Söderbergin ja Hamiltonin uusiin sopimuksiin sekä tietysti pelaavasta kokoonpanosta poistuvien paikkaamiseen.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Chiarelli mainitsi lehdistötilaisuudessa, että kaksikolle pyritään tekemään jatko niin pian kuin suinkin mahdollista. Sen perusteella tuskin tarvitsee odottaa ensi kesään, vaan sopimusuutisia voi olla kerrottavaksi jo tammikuussa. Molemmat vaikuttavat pelaajilta, joista organisaatio haluaa pitää kiinni. Smithin kohdalla en näe ongelmia jatkojen kanssa, mutta Krug on tietysti sen puolesta haasteellisempi tapaus, että jossain toisessa joukkueessa hän voisi olla top4-pakki ja sitä myötä pistesaldojen mukainen liksa olisi helpommin perusteltavissa. Bruinsissa rooli on toistaiseksi ollut aika puhdas kolmosparissa suojattuja minuutteja pelaava yv-spesialisti ja on aika vaikea nähdä, että rooli tyydyttää pidemmällä aikavälillä kumpaakaan osapuolta.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Yöllä tuli dunkkuun Islandersseja vastaan. Kaksi erää katsoin jonka aikana Bostonilla oli pitkiä painostusjaksoja ilman palkintoa. Islanders käytti tilaisuutensa paremmin hyväkseen ja etenkin Okposon tyylikäs laidasta maalille nousu oli hatunnoston arvoinen suoritus.

Tuon matsin takia en tänne vaivautunut kirjautumaan vaan uuden Julienin muokatun järjestelmän tähden. Selostajien mukaan nyt pyritään antamaan enemmän painetta kiekon ylöstuojalle ajamalla mieheen kiinni enemmän laitojen läheisyydessä. Aikaisemmin tarkoitus on ollut ottaa keskusta kokonaan pois vastustajilta pysyttelemällä keskisektorissa ja antamalla kiekollisen rauha laidan läheisyydessä suhteellisen vaarattomalla sektorilla. Se miten muutos toimii jää kauden alkuun tarkasteltavaksi. Fiksummat taktiikan tietäjät voivat toki valottaa asian merkitystä paremmin, mutta itse olettaisin että vihujen offzone aika käy pienemmäksi joskin saanevat enemmän vaarallisia tilanteita paremmilta sektoreilta.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Itsekin katsoin vähän aikaa peliä ja teki kyllä hyvää kuulla Jack ja Andy äänessä pitkästä aikaa. Saa nähdä miten kolmos- ja nelosketju muodostuu.
Itselle kelpaisi Kelly-Yeti-Spooner/Fraser ja Paille-Soupy-Robins. Tai sitten Spooner-Yeti-Fraser ja Paille-Kelly-Soupy/Robins.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Islanders tosiaan voitti pelin 5-3 ja molemmilla joukkueilla alkoi olla pelimiestäytteiset ketjut jäällä. Pelipaikoista taistelevista Fraser oli näkymätön, Gagne ei vieläkään erottunut edukseen eikä nimeä kuulunut kuin ensimmäisen ylivoiman aikana, Robins pelasi peruspeliään, Cunninghamilla oli yksi tuhannen taalan paikka mutta ei saanut kiekkoa maaliin. Pari peliä vielä jäljellä ennen kauden avausta ja toivottavasti pian nähdään mikä on Smithin, Pastrnakin ja Krugin tämän hetken kunto.

Tällä kaudella Bruinsin pakit tosiaan pyrkivät tilaisuuden tullen antamaan painetta kiekkoa ylöstuovalle pelaajalle (toivon mukaan myös osumaan vastapalloon) entisen peruuttelun sijaan. Vastustajan pelinrakentelu saadaan näin hidastettua tai tyrehdytettyä jo keskikentälle josta peliä voisi kääntää nopeasti takaisin hyökkäyspäähän. Huonona puolena tietysti itsensä pelaaminen tilanteesta ulos täydellisesti ja jos pakkikaveri/hyökkääjä ole valmiina niin voi tulla rumaa jälkeä. Jännä nähdä miten moni vuosia samaan tapaan pelanneista puolustajista pystyy muokkaamaan peliään tähän suuntaan.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei nähdä Spooneria avauskokoonpanossa tänäkään vuonna. Viimeisimmät Providenceen lähtijät olivat hyökkääjät Ryan Spooner, Justin Florek ja Alex Khokhlachev sekä waiversit selvittänyt, Islesiä vastaan penkin alle pelannut maalivahti Jeremy Smith. Toivottavasti Spooner sisuuntuu tästä entisestään ja jatkaa hyvällä asenteella, on kuitenkin ensimmäisiä senttereitä joita ylös tuodaan tarvittaessa.

Leirityksessä on jäljellä vielä muutama yllätysnimi (boldattuna):

 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Islanders ja Chad Johnson kaatui 6-1. Maaleista vastasi Spooner (2 kpl, pelasi laiturina), Soderberg, Griffith, Paille ja Smith. Miller otti itselleen ulosajon ja sen 5 minuutin ylivoiman aikana Okposo teki Islandersin ainoan maalin. Itsellä meni tuo taklaus ohi eikä lähetykseen saatu siitä uusinta. Islanders-selostajien mukaan oli kuitenkin törkeä päähänkohdistuva taklaus. Totesivat myös, että Millerin kannalta hyvä että heitettiin ulos, koska olisi muuten joutunut tappelemaan eikä olisi varmaan pärjännyt. Asiantuntemus huipussaan, sanoivat myös, että Bruins maalilla on P.K. Subban.

E: Bruins varmaan on ensi vuonna ottavana osapuolena kun Iginla, Thornton ja Boychuk on muualla taklaamassa. Toisaalta Boychukista yllättävän hyvä vastine. Enkä kyllä ymmärrä miten tästä Millerin taklausesta saatiin ulosajo aikaseksi: https://www.youtube.com/watch?v=HEXS12qTFZQ
Positiivista on myös tapahtunut: Caron on lähetetty Providenceen. Cunningham myös, mutta Robins onneksi pysyy Bostonissa toistaiseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Aika haikea olo tuli, kun luki Bruins miehistön kommentteja Boychukin poissaolosta ja vaihdosta. Kyllähän tässä lähti yksi Bruinsin avainpelaajista ja organisaation kasvoista. Ei tämä fanistakaan kivalta tunnu. Saatiin cappiin tilaa, mutta ainakin minun on helppo ajatella että oliko se sen arvoista, kun Smithin ja Krugin sopimuksetkin oltiin jo saatu tehtyä. Vaikka tottakai ymmärrän syyt ja sen, miksi tämä treidi oli tarpeellinen. Vituttaa kyllä silti.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Niin vain ehti dominot kaatumaan ennen kauden alkua ja täälläkin pidemmän aikaa spekuloitu Johnny Boychuk sai lähteä. Aloin olla varma että Bruins pitää Boychukin ja pyrkii saamaan kotiseutualennuksen jatkosopimukseen tai päästää UFAna menemään kauden päätteeksi.

Hieman kaksijakoiset fiilikset kaupasta jäi sillä tämän kauden joukkue on heikompi ilman Boychukia ja pitkäaikaisena Bruinina Johnnylla on paikkansa tämän fanin sydämessä. Ei ole käsistään koskaan ollut niitä parhaimpia mutta minä olenkin aina arvostanut asennetta ja yritystä enemmän kuin taitoa. Tilipussi tulee kasvamaan vuoden päästä enkä usko että Bostonilla olisi ollut varaa noin viittä miljoonaa Boychuckille antaa joten pari saatua varausta on tyhjää parempi. Onnea matkaan Johnny Rocket!

- - - - -

Bruins lätki esi-kauden loppuun voitolla Islandersista ja rankkaritappiolla Red Wingsejä vastaan viimeisestä pelissä. Spooner oli kutsuttu takaisin ylös ja pelasi huomattavan hyvin Islesiä vastaan, Khokhlachev näytti myös pelimiehen elkeitä tässä pääosin AHL-kokoonpanoilla pelatussa pelissä. Peli oli avointa ja tapahtumia riitti, mukana myös pari tappelua ja vaikka taso ei päätä huimannut niin kyllähän tuollaista mielellään katselee. Lopputulos taisi olla 6-1 ja ilman Chad Johnsonia olisi ero voinut olla suurempikin.

Wings pelasi normaalia myrkkypeliään ilman isoimpia tähtiä ja vei pelin rangaistuslaukauksilla, peliaika päättyi 3-3. Kentällä ei ollut tilaa kiekollisilla eikä kiekottomilla ja tästä hermostuneena Bruinsin jäähyaition ovi kävi tasaiseen tahtiin. Bruinsin laukojista kävivät epäonnistumassa Spooner ja Pastrnak, Wingseiltä limpun pussiin laittoi ainakin Nyqvist.
Bostonin maaleista vastasi Bergeron ja näytti Marchandin kanssa valmiilta aloittamaan kauden. Uusi ykkösketju Lucic-Krejci-Eriksson ei minusta ole löytänyt yhteistä säveltä harjoituskaudella ja Loui Eriksson taisikin pelata kolmannessa erässä viime kauden tutkaparin Carl Söderbergin kanssa.
Edellisenä iltana loistanut Spooner näytti selvästi vaisummalta mutta tuntui yrittävän ja osoitti valmennukselle että pystyy halutessaan luistelemaan myös puolustuksen avuksi. Näinköhän sittenkin pääsisi avauskokoonpanoon laiturin tontille?

Kahteen viimeiseen peliin ehti myös tämän vuoden ykkösvaraus David Pastrnak harjoituksissa tulleen olkapäävamman estäessä pelaamisen tähän asti. Bruinsin PR-kone on pyörinyt täysillä tämän kesän ja syksyn kääntäessään huomiota joukkueen ongelmista. Pastrnakista on luotu kuvaa suoraan avaukseen paikkansa ansaitsevasta taitopelaajasta, luonnonlapsesta joka pikkupoikamaisella innolla ja välittömyydellä hurmaa niin omat kuin vihollisetkin. Näiden kahden pelin otannalla Pastrnakilla ei ole mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon, poika ei ole edes märän rätin painoinen eikä tule kestämään kasassa yhdeksää perättäistä runkosarjapeliä. Panos kentällä oli paria väläystä lukuunottamatta heikko. Näkisin että tärkein syy että on edelleen mukana on cap-numeroilla pelaaminen ja itse luodun hyvänmielentarinan jatkaminen päätökseen.

- - - - -

Bruins lähti porukalla hengennostatusreissulle Detroit-pelin jälkeen ja suuntana oli jonkinlainen poliisien koulutuskeskus Vermontissa. Mikäs lähentäisi paremmin kuin pienet taseroinnit kavereiden kesken? Toivottavasti tunto on palannut jäseniin ja kiharat suoristuneet kun kausi alkaa ke/to yönä TD Gardenissa Flyersiä vastaan. Mukavaa kiekkokautta kaikille Bruins-faneille!
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Aika haikea olo tuli, kun luki Bruins miehistön kommentteja Boychukin poissaolosta ja vaihdosta.

Totta, ja itsellä kyllä aina tuntuu kun 2011 miehistöstä joku lähtee.

Hieman kaksijakoiset fiilikset kaupasta jäi sillä tämän kauden joukkue on heikompi ilman Boychukia ja pitkäaikaisena Bruinina Johnnylla on paikkansa tämän fanin sydämessä. Ei ole käsistään koskaan ollut niitä parhaimpia mutta minä olenkin aina arvostanut asennetta ja yritystä enemmän kuin taitoa. Tilipussi tulee kasvamaan vuoden päästä enkä usko että Bostonilla olisi ollut varaa noin viittä miljoonaa Boychuckille antaa joten pari saatua varausta on tyhjää parempi. Onnea matkaan Johnny Rocket!

Vähän samoilla fiiliksillä, hieno soturi lähti mutta vastine on pitkän tähtäimen kannalta ihan hyvää tasoa.

Suhtautumiseni riippuukin täysin tämän kauden tulevista liikkeistä. Saadaanko vapautuneella tilalla ja hankituilla pickeillä kalastettua myöhemmin, kenties treiditakarajalla, kädellisempi top4-pakki (suhtaudun hyvin skeptisesti Krugiin ja varsinkin Bartkowskiin nelosena) ja/tai top6-RW (jos Eriksson ei lopultakaan istahda Krejcin rinnalle - puhumattakaan siitä, että hänet olisi hyvä laittaa Jetin kaveriksi)? Jos tässä nyt ikään kuin turhaan heikennettiin tämän kauden jengiä niin vituttaahan se, mutta toiveissa on että koko kauden perspektiivillä voitaisiinkin mennä tämän myötä eteenpäin.

Olen nimittäin sellaista pohdiskellut, että vaikka Boychuk oli pomminvarmasti Bruinsin neljän parhaan pakin joukossa, niin kuinka paljon top4 loppujen lopuksi tästä heikentyi? Pyöritelläänpä kahta kärkiparia treidiä edeltävän porukan Chara, Seidenberg, Boychuk, Hamilton kesken, minusta tuossa nimittäin oli rakenteellinen ongelma niin tämän kauden kuin kaikkien jatkaessa tulevaisuuden suhteen:

Vaihtoehto 1: Ykköspari Chara-Seidenberg. Old reliable. Yli jäisi Boychuk ja Hamilton - umpi-RD:itä molemmat. Ei onnistu.

Vaihtoehto 2: Parit Chara-Boychuk, Seidenberg-Hamilton. Joo ihan ok, mutta Chara-Boychuk on jo turhan kädetön ja jalaton mörssäriduo ykköspariksi. Charan kiekollinen vastuu paisuu ylisuureksi. Ei ole sattumaa, että paljon yhdessä pelannut Chara-Boychuk perinteisesti hajotettiin tilanteen niin salliessa kun tuli paha paikka ja lyötiin Seids ykköseen. Iän näkyessä Charalla parin puutteet korostuvat.

Vaihtoehto 3: Parit Chara-Hamilton, Seidenberg-Boychuk. Chara-Hamilton on paitsi paperilla loistavalta kuulostava paketti, myös ilmeisesti valmennuksen suosima yhdistelmä. Todennäköisesti Bruinsin ykköspari vuosiksi eteenpäin ja luultavasti loistava sellainen. Mutta Seids-Boychuk sitten... Harkkapeleissä jonkun verran yhdessä, harvoin aiempina vuosina sarjapeleissä. Liian samanlaiset pelaajatyypit, panos on vähemmän kuin osasten summa. Kummankin avauspelaaminen on parin puolustavaksi osapuoleksi ihan ok, mutta yhdessä ei riitä millään. Kiekollinen riski. Jos Chara ja Hamilton halutaan pitää yhdessä, niin Seidenberg-X (tai X-Seidenberg) tuskin on Seidenberg-Boychukia ainakaan merkittävästi huonompi.

Lisäksi kokonaisuutena Chara, Seids, Boychuk, Quaider, Miller on liikaa lihaosastoa yhteen puolustukseen. Viime kaudella ei ollut ajankohtaista kun noista oli pari pois, nyt on.

Uskon siis, että Boychukia pykälää vähäisempikin pakkilöytö voisi nostaa pakiston kokonaistasoa hänen aikaisestaan, jos vain kemia löytyy Seidenbergin (periaatteessa Charankin käy) kanssa. Jos tuollainen pelaaja löytyy, niin olen tähän kauppaan kaikesta huolimatta oikein tyytyväinen. Jos ei, niin tuleehan tästä se olo, että contender heikentää typerästi nykyjoukkuettaan.

Kahteen viimeiseen peliin ehti myös tämän vuoden ykkösvaraus David Pastrnak harjoituksissa tulleen olkapäävamman estäessä pelaamisen tähän asti. Bruinsin PR-kone on pyörinyt täysillä tämän kesän ja syksyn kääntäessään huomiota joukkueen ongelmista. Pastrnakista on luotu kuvaa suoraan avaukseen paikkansa ansaitsevasta taitopelaajasta, luonnonlapsesta joka pikkupoikamaisella innolla ja välittömyydellä hurmaa niin omat kuin vihollisetkin. Näiden kahden pelin otannalla Pastrnakilla ei ole mitään asiaa pelaavaan kokoonpanoon, poika ei ole edes märän rätin painoinen eikä tule kestämään kasassa yhdeksää perättäistä runkosarjapeliä. Panos kentällä oli paria väläystä lukuunottamatta heikko. Näkisin että tärkein syy että on edelleen mukana on cap-numeroilla pelaaminen ja itse luodun hyvänmielentarinan jatkaminen päätökseen.

Lisäsyy varmaan juuri se myös, että haluttiin kuitenkin antaa kärkivaraukselle pari harkkapeliä. Normitilanteessa voi olla, että olisi pelannut kaksi peliä ensimmäisestä kolmesta ja painunut Ruotsiin, nyt tuo ei ollut loukkaantumisen vuoksi mahdollista.

Hieno luistelu ja aika poikkeuksellinen kiekollinen presence sieltä välkkyi, mutta eihän poika ole NHL-valmista nähnytkään.
 

Ektar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Boston Bruins
Huomenna sitten alkaa kausi ja ei nuo ketjut loppujen lopulta niin huonolta näytä kun etukäteen pelkäsin. Ilmeisesti suunnitelma on seuraava harjoitusten perusteella:

Lucic-Spooner (Krejci)-Fraser/Eriksson
Marchand-Bergeron-Smith
Kelly-Soderberg-Eriksson/Fraser
Paille-Cunningham-Robins

Chara-Hamilton
Bartkowski-Seidenberg
Krug-McQuaid
Miller

Krejcillä jotain pientä vaivaa ja Campbell edelleen loukkaantuneena. Saa nähdä lähteekö Julien peluuttaan Erikssonia ykkös- vai kolmosketjussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös