Kokkolan Hermes 2014–2015

  • 214 006
  • 318

Droppen12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, persoonat
Niko Korhosen otteista ensimmäisistä harjoituspeleistä olisi kiva kuulla. Todella mielenkiinnolla seuraan tätä Kuopion miestä, mielenkiintoinen pelaaja ja pitkältä ajalta tullut nähtyä läheltä miehen uraa. Kuopiossa herran "vilkkaus" persoonana hieman sokaisi KalPan junioripäättäjät miehen pelitaidoista, jotka sitten puhkesi kukkaan Joensuun ja Kotkan reissuilla ja ylöspäin osoittanut kehityskäyrä vei miehen Ruotsiin, jossa oli umpisurkean Brunflon ainoita onnistujia. Toivottavasti Hermeksessä mies saa ison roolin ja onnistumisia heti alkuun.
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Ei ehkä olisi tarvittu rankkareita, jos Hermes olisi ollut niissä kuuluisissa maalin jälkeisissä vaihdoissa paremmin hereillä. Mild tuntuu olevan huikeassa maalivireessä, kaverista on Hermekselle vielä paljon iloa, jos meno jatkuu samanlaisena sarjapeleissä.

Muutama erikoinen yksityiskohta treenipelistä vaasalaisjunnuja vastaan. Mentiin suoraan rankkareille, ja mikähän oli syynä että Saviranta näytti ensin hylkäävän Hermeksen ratkaisevan rankkarimaalin? Ensin näytti normaalisti maalia, sitten levitti kätensä?? Lopulta maali kuitenkin hyväksyttiin ja Hermes korjasi voiton.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Sinäänsä ei liity mitenkään tämän kauden Hermekseen. Mutta Miko Malkamäki on rakkaan ja vihatun Sportin kapteeni. Itse mielestäni on hieno asia, ja vaikka Sport ottelut ovat olleet mieleenpainuvia ja monelle tämä asia on punainen vaate. Niin yhteistyö Sportin kanssa olisi tällähetkellä ainoa järkevä tapa pyörittää seuraa ja sen A-Junioreita. Ei farmi sopimusta, mutta yhteistyötä.

Lisäksi Valtteri Hotakainen jatkaa Jyp-akkojen kapteenina ja saa adjutantiksi Joonas Sammalmaan. Joten tämä on mielestäni hieno asia, eli todistaa sen että Kokkolasta nyt olisi muutama ihan kovakin Mestistason pelimies jos siellä pelattaisiin.

Ja se on mielestäni erittäin hyvä ja positiivinen asia. Toki eipä niitä hirveästi ole, mutta muutama kuitenkin ja ihan isossa roolissa omissa seuroissaan.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Niin yhteistyö Sportin kanssa olisi tällähetkellä ainoa järkevä tapa pyörittää seuraa ja sen A-Junioreita. Ei farmi sopimusta, mutta yhteistyötä.
Miten tällainen yhteistyö toimisi käytännössä? Itse en ainakaan näin nopeasti ajateltuna keksi yhtäkään tällaista projektia joka oikeasti toimisi. Farmisopimus Sportin kanssa ei tule sitten ollenkaan kysymykseen, mielummin jätän kokonaan tulematta peliin kuin että me olisimme Sportin farmi. Jo ajatus siitä saa minut voimaan pahoin.

Hermeksen pitäisi ensin luoda paremmat suhteet näihin lähiseudun joukkueisiin. Ollaan tässä viime vuodet yritetty virittää jotain, mutta eihän siitä ole tullut mitään. Viime kaudellakin oli Jeppiksen kanssa joku sopimus, mutta eihän sieltä tullut yhtään ainuttakaan pelaajaa koko kauden aikana. Salmi, Palm ja Enkuzens taisi käydä siellä pelaamassa pari peliä mutta siihen jäi. Nämä asiat ensin kuntoon jotta saadaan houkuteltua paremmin junnuja tänne.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Olet asian ytimessä juuri tässä. Tällä alueella Hermes on punainen vaate(rosvo, suuri saatana). Yhteistyö ei tule kysymykseenkään naapuriseuroilla. Viimevuonna tarjottiin Jeppiksessä parille pelaajalla mahdollisuutta tulla pelaamaan muutama peli. Pelaajat sanoivat Nej, inte till Härmes.

Sportilla on A-juniorit Liigassa, ja tässä on mielestäni juurikin se koko jutun juoni. Sen pohjalle tämä yhteistyö pitää rakentaa, sillä saa tarpeeksi massaa tännepäin. Ja sillä saadaa tämän alueen pelaajat suuntaamaan nuorena Kokkolaan. Oletko tutkinut nuorten pelaajien määrää. Muik, Lepplax, Jeppis. Pelaajat siirtyvät hyvin nuorina(13-15) pelaamaan Jypin ja Sportin ja Kärppien juniorieihin. Vaikka tälle alueelle saataisiin tehtyä ihan yhtä kilpaileva ryhmä tuohon ikäluokkaan. 15---> jos haluaa huipulle pitää mennä jonnekkin oikeesti kilpailemaan. Ja jos esimerkki lähtisi edustusjoukkueista niin olen 100% varma että se ajan saatossa kantaa hedelmää myös junioreihin.

Se että täällä on sanotaan että jättää tulematta(ei, mitään henk. kohtasta) sen takia kertoo että on ihan täysin tietämätön miten huonosti koko tällä alueella hoidetaan juniorityötä. Poislukien C2 HEMUJE(!!!) joukkue. Nimi sanoista Hermes, Muik, Jeppis.

Sport voisi kasata isomman rosterin, josta Hermes saisi 2-3 kpl pelaajia, A:ssa pelaajat voisivat tulla tänne jotka eivät mahdu pelaamaan. Täältä voisi onnistuessa päästä liigaan kokeilemaan. Mutta tämä ongelma muodostuu juuri niiden ihmisten takia jotka mielummin jättävät tulematta kun tekevät yhteistyötä. Sitten mietitään miksi meillä ei ole Kokkolassa C-junnuja ollenkaan, C2:ssa ei ole pelaajia juuri ollenkaan, jos pelaisi Hermeksen nimellä. Joten kyllä mun mielestä tällä alueella olisi peiliin katsominen niin Faneilla, juniorikiekon parissa työskentelevillä, ja seuroilla ja vanhemmilla. Miksi ei oikeasti voida olla iloisia ja realistisia että Sportista? Sport voi "tappaa" jääkiekon Kokkolassa jos näin haluaa, ei heti mutta ajan kanssa. Koska jo nyt sinne menee pelaajia Kokkolan lähialueilta. Ja Liiga-Sport ei varmastikkaan ole huonompi imago-arvolta. Joten te kaikki sankarit jotka sanotte että jätätte tulematta, niin jättäkää. Suomen Jääkiekkoliitto on ajannut pikkuhiljaa systeeminen missä pienet seurat kasvattavat pelaajia joka alueen "emo" seuralle. Heidän edustusjoukkueet pelaavat sitten harrastelätkää omalla alueella.

Lepplaxilla ja Kronanilla oli viimevuonna A-juniorit. Heistä ei YKSIKÄÄN tullut tämän kauden Hermeksen A-junioreihin. Ja kyllä, siellä oli pelaajia jotka olisi mahtunut. Muitta ei, kun kasvatetaan tätä vihaa jo kotoa asti. Ja sitten sitä vielä "fanit" lietsoo lisää. Jos pitää vihata jotain seuraa niin olkoot se sitten Kärpät tai Jyp. Ei Sport joka käytännössä voisi pelastaa ja auttaa Hermes mestikseen. Ja myös kasvattaa jopa harrastaja määriä.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Lepplaxilla ja Kronanilla oli viimevuonna A-juniorit. Heistä ei YKSIKÄÄN tullut tämän kauden Hermeksen A-junioreihin. Ja kyllä, siellä oli pelaajia jotka olisi mahtunut. Muitta ei, kun kasvatetaan tätä vihaa jo kotoa asti. Ja sitten sitä vielä "fanit" lietsoo lisää. Jos pitää vihata jotain seuraa niin olkoot se sitten Kärpät tai Jyp. Ei Sport joka käytännössä voisi pelastaa ja auttaa Hermes mestikseen. Ja myös kasvattaa jopa harrastaja määriä.

Meille taisi tulla väärinkäsitys siitä milloin esim minä jättäisin tulematta peliin. Tarkoitukseni ei ollut ampua alas mitään visioita siitä että nuoret tekisivät yhteistyötä. Olen ihan samoilla linjoilla sinun kanssa että nuorten kanssa meidän pitää saada asiat toimimaan ihan eri tavalla kuin ennen. Itse uskon siihen että tämä on käytännössä todella vaikea saada toteutettua ennnenkuin edustusjoukkue on tämän alueen selvä ykkösjoukkue (tietenkin Sportin jälkeen). Edustusjoukkue pitää olla niin houkutteleva joukkue että pelaajat haluaa pelata siellä, veikkaan että nykypäivänä ei kovin moni junnu tällä alueella ajattele että voi vitsi kun hienoa jos saisin pelata Hermeksen edustusjoukkueessa. Minulla on vieläkin tuoreessa muistissa viime kaudella kun Kronanista tuli tämä Åsvik. Kaveri pelasi hienon ottelun (1 erä) jossa hän ei tehnyt ensimmäistäkään virhettä. Palkintona tästä hienosta esityksestä oli se että hän sai istua loput pelistä penkillä haistelemassa tuppia. Miten me tällaisten tapahtumien jälkeen saadan houkuteltua pelaajia tänne? Itse uskon että pelaajat puhuu tällaisista asioista! Puhutaan miten paska paikka tämä on ja jäädään sitten mielummin Kronaniin koska siellä saa peliaikaa.


Olemme varmasti kaikki samaa mieltä että Hermeksen tilanne on hankala mutta mahdollisuuksia kehittää seuraa on nyt parempi kuin moneen vuoteen. Kunhan pidetään jäitä hatussa ja muistetaan antaa nuorille mahdollisuuksia päästä Kokkolassa eteenpäin niin hiljalleen tämäkin laiva kääntyy oikeaan suuntaan.

Tuli aika sekavaa tekstiä mutta toivottavasti tuli selväksi ettei minulla ole mitään sitä vastaan että nuoret tekee yhteistyötä, sehän olisi silkkaa typeryyttä jos olisi sitä vastaan. Edustusjoukkue on sitten eri asia mutta en puhu siitä nyt ettei tule väärinkäsityksiä! (hymiö)
 

Akilles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Toronto Maple Leafs
Uutta sopimusta pukkaa, eli Otto Mild on tehnyt Hermeksen kanssa kahden vuoden sopimuksen. Mild on Hermeksen oma kasvatti joka pelasi pari viime vuotta Sportin A:ssa. Omasta mielestä mahtavaa että saadaan lupaavia paluumuuttajia houkuteltua takaisin, osoittaa jonkunlaista vetovoimaa kuitenkin.

Itse pelaajasta en sen kummemmin tiedä, muuta kun että vissiin aika seppä takomaan paikoistansa maaleja. Ja taas jos joku tietää kaverista enemmän (seurannut sportin A:n otteita) niin kertokaa ihmeessä lisää.

Uutinen kertoo myös että testissä ollut slovakkipuolustaja Marek Hudec ei puolestaan jatka joukkueessa.

Koko uutinen kokonaisuudessaan Hermeksen kotisivuilla.
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Meille taisi tulla väärinkäsitys siitä milloin esim minä jättäisin tulematta peliin. Tarkoitukseni ei ollut ampua alas mitään visioita siitä että nuoret tekisivät yhteistyötä.

Jees, sori tosiaan vähän ehkä käsitin asian väärin. Paljon viisasta tekstiä, olisi voinnut kopioida koko tekstin. Vielä suuremmaksi ongelmaksi veikkaan kuitenkin vanhempia. Eli tämä kielikulttuuri. Hernes on ainut "suomenkielinen" joukkue, ja nämä pienet seurat ympärillä eivät halua luopua tästä omasta jutusta. Spela för att det är jätte kiva. Ja uskon että tätä asiaa on aika moni yrittänyt selvittää että missä on ongelma? Pienet seurat eivät halua painostaa vanhempia että eivät suutu, ja täten eivät edes yritä kannustaa pelaajia siirtymään Kokkolaan? Koska jonkun iskä on saannu turpaan Kokkolaiselta Jaakon päivillä tai Venetsialaisina.

Olisiko tähän ratkaisu ihan "uusi" seura tälle alueelle. Jossa pelaisi vain alueen parhaat juniorit? Vaikka A, B, C-ikäluokkaan. Sitten ne jotka eivät halua tai mahdu siihen voivat harrastaa omissa seuroissa?. Kato olisi kuitenkin "vain" 3-4 kpl pelaaja joukkueesta keskivertona. Joku vuosi jostain enemmän ja jostain vähemmän.
 

Mahika7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Onko kellään tietoa onko Hermes hakenut "kabinetti-paikkaa" mestikseen? 15.9 vissiin deadline tämän asian suhteen? Lainaan tätä tuosta Suomisarja-osiosta :

"Alkavalla kaudella Suomi-Sarjan voittajalla on etuoikeus hakea Mestis-lisenssiä kaudelle 2015-2016. Lisäksi jaossa on mahdollisesti 1-2 lisälisenssiä erillisen arvioinnin perusteella ja näitä voi hakea kaikki Suomi-Sarjaseurat niin halutessaan. Suomi-Sarjaseuroilta on halukkuutta kysytty ja 15.9. jälkeen julkaistaan hausta kiinnostuneet. Halukkaille järjestetään erillinen arviointi ja mahdolliset lisäpaikat Mestikseen jaetaan lisenssimenettelyn yhteydessä keväällä 2015."
 

4ahola

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Hermeksen sivuilla maininta uudesta pelaajasopimuksesta:
Jere Rantala on Rauman Lukon kasvatti joka pelasi edellisen sesongin Lukon A - Nuorissa. 44 ottelussa joukkueen varakapteeni teki 6+18=24 pistettä. Jere Rantala on 186cm/88kg leftin puolen puolustaja joka ikänsä puolesta (s.1994) voi vielä pelata A-nuortenkin mukana
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Hermes on tehnyt kauden mittaisen sopimuksen hyökkääjä Ville Rajalan kanssa. Näin kertoo Hermeksen nettisivut ja siellä myös juttua Hermeksen tekemästä Mestis-hakemuksesta.
 

Snoppen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Noniin! Saatiin sitten vielä viimeinen vahvistus Hermekseen kun Ville Rajala liittyy joukkueeseen. Tällä hankinnalla me olemme varmuudella varteenotettava joukkue tällä kaudella. Erittäin mielenkiintoinen joukkue kasassa ja viime kauden pettymykset on nyt unohdettu. Tänään mopo saa vähän keulia, huomenna pitää taas rauhoittua! On se vaan niin helkkarin hienoa olla Hermeksen kannattaja!

Linkki vie Hermeksen kotisivuille

http://www.kokkolanhermes.fi/index....een-mestis-lisenssi-hakemus-jaakiekkoliitolle
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
RoKi - Hermes 3-4
PYRY - Hermes 2-8


Semmonen oli siis Hermeksen kauden avausviikonloppu. Ei pöllömpi suoritus, kun vielä ottaa huomioon tuon, että molemmat vieraspelit pelattiin vuorokauden sisään, bussissa kilometrejä noin 1500 ja siinä välissä muutaman tunnin yöunet Kokkolassa.
Hienosti siis liitto suunnitellut ohjelman, mutta onneksi Hermes ei siitä suurempaa stressiä ottanu.
 

-jaka-

Jäsen
Suosikkijoukkue
taistelevat asennejoukkueet
Hermes näytti aloittaneen sarjakautensa hyvin! Ei näyttänyt tuhannet matkustus kilometrit painavan reisissä. Oli kyllä sarjaohjelman suunnittelu onnistunut liitossa Hermeksen kannalta hyvin..
Nokialla peli näytti mielestäni kulkevan suurimmaksi osin oikeinkin mallikkaasti. Katsomoon välittyi Hermeksen pelaajien joukkueena pelaaminen ja oikeasti tahto voittaa (mm. Paljon kiekon eteen menoja). Pyry vastaavasti vaikutti väsyneeltä ja varsinkin kun Hermes meni jälleen johtoon 2-3 kangasniemen maalilla, niin pelaajistossa näytti muutamilta kiinnostus lopahtavan.. Outoa, sillä pyrylläkin rosterissa kovia pelimiehiä..
Hermekseltä parhaiten erottui mielestäni kakkoskenttä (Mild-Anttila-Rajala) ja sieltä varsinkin Ville Rajala (1+2), joka jatkoi pistetehtailua ja näyttävää pelaamista. Myös Antti Hellsten (0+1) oli silmiinpistävän energinen ja blokkasin monta pyryn vetoa, arvostettavaa joukkuepelaamista ja taistelua!
Hermeksen yksi vahvuuksista on selkeästi roolitettu joukkue ja kenttien tasaisuus. Tällä poljettiin pyrykin tänään jäänrakoon.
Suomi-sarja vihdoin saatu alkuun, aivan mahtavaa. Hermekseltä vahva alku, mutta täytyy muistaa että pelejä on vielä paljon edessä!

Hyvää sarjan alkua kaikille!

Ps. Onko Hermekselle joukkueen sisällä jonkinlainen parhaan pelaajan/duunarin kiertopalkinto, sillä Hellsten näytti lähtevän hallin ovista pihalle loppulämmöille jonkunlainen rakennusmiehen kypärä päässä.. Hahah!!
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hieno lukea, että Hermes on aloittanut noin vahvasti.
Joku tossa yllä kirjoitti yhteistyöstä Sportin kanssa. Sehän olisi käytännössä farmi ja ei, ei ikinä!
Kyllä Hermes perinteisenä seurana kuuluu olla itsenäinen.

Onnea ja menestystä teille sesongille. Toivottavasti pärjäätte hyvin ja jos järkeväksi näette nousun, nousette Mestikseen.
 

make60

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Leijonat, Kärpät
Nyt on kyllä Hermes kyydissä kaksi erää pelattu S-Kiekko vie Hermes vikisee 7-2 aikamoinen teurastus. Lauantain pelin Junkkareita vastaan nähneenä melkein osanin odottaa tällaista, jotenkin oli nihkeetä peli ja näköjään sama jatkuu. Liekkö harjoituksissa menty kovaa ja jalat tukossa tai jotain. Noh ei aina voi voittaa ei edes joka kerta... :)

edit:Pienimuotoinen loppukiri joka ei aivan riittänyt 8-5 no tällasta tänään ei muuta ku leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä... ;)
 
Viimeksi muokattu:

Mahika7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Kyllä oli Hermes pihalla tänään kun mikäkin lumiukko...Näytti ettei pelitavasta olisi tietoakaan, siis ei minkäänlaista! Ja jotenki vaikuttaa ettei Upi osaa reagoida tähän.. Tämä ei nyt hyvältä näytä, olisi pienen kriisipalaverin aika.. Toki ollaan vasta pelattu 4 matsia, mutta tässä joukkueessa on kyllä sitä taitoa mitä vaaditaan, pitäisi vaan saada asiat loksahtamaan kohdalleen! Liian aikaisin tulee keskiviikko vastaan ja ei päästä mitään sen suurempia taktiikoita siihen menessä käydä läpi.. Mutta luottoa löytyy, että kunhan alkavat saada maalipaikoista sisään ja ymmärtävät laukoa sitä kiekkoa kohti maalia niin alkaa myös pisteitä tulemaan!

Mitä mieltä muut ovat? Missä vika?
 

Mahika7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Tilauksessa on kolme pistettä tänään Vaasasta, huhujen mukaan myös toteutuu! C´moon boys! Toivottavasti Pesonen olisi kehissä taas ja Rajala iskussa!
 

devil29

Jäsen
Suosikkijoukkue
pikkuseurat
Kyllä oli Hermes pihalla tänään kun mikäkin lumiukko...Näytti ettei pelitavasta olisi tietoakaan, siis ei minkäänlaista! Ja jotenki vaikuttaa ettei Upi osaa reagoida tähän.
Mitä mieltä muut ovat? Missä vika?

Tämä nyt on täysin oma mielipide, mutta harjoituksia kun olen seurannut niin ongelma on juuri tuossa. Kun ei sitä pelitapaa ole. Pelaajille on annettu aika paljon vapauksia itse päättää mitä tehdään, valmentajalle riittää että jalat käy niin maan perusteellisesti. Vauhtia pitäis olla mutta ei niinkään järkeä. Ja siinä vaiheessa kun muut tämän tajuaa niin allekirjoitan sen että voi olla hätä. JHT voitti Hermeksen ihan täysin pelitavan ansiosta, samoin S-Kiekko. Taitotasollisesti Hermes oli kumpaakin parempi. Mutta sillä ei ole mitään väliä, jos joukkue ei pelaa joukkueena. Siinä vaiheessa kun ketjuja joutuu sekoittamaan on hätä vielä paljon isompi. Nythän siellä on muutamia toimivia pareja. Jotka pelaa ihan kelvollista peliä.
 

Torsti47

Jäsen
Sen verran nyt vaan tähän on pakko laittaa kommenttia että jokaikinen joukkue tässä vaiheessa kautta joutuu sekoittamaan kentällisiä! Voihan sitä taitoa Hermeksellä olla enemmän kuin em. mainituilla joukkueilla mutta ainakin ääsjoella pelin nähneenä, pikkasen oli verkkaset jalat useammallakin Hermeksen pelaajalla suhteessa vastustajaan...
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Tämä nyt on täysin oma mielipide, mutta harjoituksia kun olen seurannut niin ongelma on juuri tuossa. Kun ei sitä pelitapaa ole. Pelaajille on annettu aika paljon vapauksia itse päättää mitä tehdään, valmentajalle riittää että jalat käy niin maan perusteellisesti. Vauhtia pitäis olla mutta ei niinkään järkeä. Ja siinä vaiheessa kun muut tämän tajuaa niin allekirjoitan sen että voi olla hätä. JHT voitti Hermeksen ihan täysin pelitavan ansiosta, samoin S-Kiekko. Taitotasollisesti Hermes oli kumpaakin parempi. Mutta sillä ei ole mitään väliä, jos joukkue ei pelaa joukkueena. Siinä vaiheessa kun ketjuja joutuu sekoittamaan on hätä vielä paljon isompi. Nythän siellä on muutamia toimivia pareja. Jotka pelaa ihan kelvollista peliä.

Eipäs nyt tuomita taas liian hätäsesti. 5 kierrosta vasta pelattu, joista kuitenkin 3 voittoa.. vois se sarja huonomminki alkaa. Kuitenkin neljä peleistä vieraissa, joissa ainoastaa yks tappio. Tuskin kellään joukkueella vielä tässä vaiheessa peli täysin valmista on. Sitten kun kierroksia alkaa olla sen 15 takana, niin alkaa jo aika hyvin nähdä sen suunnan. Viime kaudella moni itki Hermeksen pelitapaa, kun se oli liian kontroloitua, nyt kun taas pelaajat saa enemmän vapauksia, niin sekään ei tunnu olevan hyvä. Malttia, malttia.. Eilenhän päästiin takaisin voittokantaan, kun Red Ducks kaatu vieraissa 3-5.
 

Franto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Eilisessä Helsingin Sanomissa oli juttua Liigaan nousseesta KooKoosta, Mestiksestä ja myös Suomi-sarjan puolelta Hermeksestä, jonka asioita käytiin läpi mahdollista Mestis-paikkaa silmälläpitäen.
Ihan fiksuja kommentteja Hermeksen urheilutoimesta vastaavalta Pasi Tuukkaselta.
Linkki hesarin juttuun: http://www.hs.fi/urheilu/a1412133492792
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös