Ti 23.9.2014 Sport - Blues

  • 12 933
  • 41
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Onnittelut Vaasaan, siellä on helvetin kovalla asenteella rynnistävä joukkue. Turha sitä vastaan on mennä neppailemaan. Kantolalle ja Laurikaiselle puhtaat paperit, muut voivat kävellä kotiin. Paitsi Malmivaara joka saa jäädä sinne, tehkää sillä mitä keksitte.
 

BLEGI

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, DRW, Man United ja Tommi Huhtala
Ei voi sanoa, kun hävetkää saatana. Kantola voi tulla dösäl himaan, mutta muut saa kävellä. Niin ja Malmivaara jää vaa Vaasaan.
 

blikzt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tätä tuli nyt seurailtua kun IFK:lla ei peliä ollut ja molemmille jengeille heruu jossain määrin sympatioita. Blues on mielestäni ollut HIFK:n tähän asti kohtaamista joukkueista selvästi paras, vaikka sijoitus sarjataulukossa ei mikään erikoinen olekaan. Näin ollen olisin voinut veikata vierasjoukkueen ottavan tästä voiton ja eka erä näyttikin siltä, ettei Sportilla juurikaan saumoja ole. Noh, en tiedä mitä sen jälkeen tapahtui, mutta Sporthan lakaisi Bluesilla jäätä ihan miten tahtoi. Sport oli hyvä ja Blues ihan helvetin huono. Sportilta jäi nämä ranskalaiset erityisesti mieleen, Bluesilta lähinnä Malmivaara ja hänkin huonoudestaan. Kantolalla oli yritystä, mutta viimeinen terävyys jäi häneltäkin kahdessa viimeisessä erässä uupumaan.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Hieno ottelu! Blues vei alkua, miten tahtoi, mutta sitten tuli Sport ja pyyhki Espoolaisilla kunnola lattiaa.
En tiedä, onko tämä kokonaisuutena Bluesin taso, mutta antaa kyllä uskoa tuleviin sarjan alakastin muiden seurojen kohtaamisiimme. En tosin usko, että Blues ihan tätä tasoa olisi. Aika hirvittävä ero nimittäin esim viime viikolla vierailleeseen SaiPaan.

Sportin joukkueesta oikeastaan jokainen pelasi moitteettomasti. Tulihan siellä niitä virheitä, totta kait. Kokonaisuutena hyvä esitys ja ennen kaikkea nousu.

Fluery - Kujanpää - Bertrand oli mahtava koostumus ja jopa pelin aikana näki, miten Fleuryn itseluottamus ja peli-ilo kasvoivat. Sehän saatana oikeen hymyili jo. Ei tarvi Tessierin tulla seuraavaankaan otteluun. Tämä ed.mainittu ketju pitäisi nyt mielestäni lukita. Tämän ketjun pelistä voi olla meille vielä paljon iloa.

Hank maalillaan oli taas kerran itse varmuus. Kertakaikkisen upeita torjuntoja. Tästä on kyllä hyvä jatkaa matkaa kohti Poria.

Yksi hauska huomio. Hirsoa hehkutetaan Liigan kotisivuilla alkukauden parhaaksi aloittajaksi. Oli hän tänäänkin sitä, mutta meidän heikoin aloittaja, Kujanpää voitti käsittääkseni kaikki näiden herrojen väliset aloitukset. Ainakin hyvin pitkälle. Silti kun katsoi statsit Liiga. Sivuilta, Hirsolla oli taas jotain 67% ja Mirrillä alle 50%. Mielenkiintoinen yksityiskohta.
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Noniin sieltähän se voitto kaivettiin ja vielä selvä sellainen. Ensimmäinen erä oli sellainen, että harkitsin jo hallilta lähtemistä, jos tuo olisi jatkunut toisenkin erän. Mielestäni molemmilta joukkueilta aika huonoa lätkää, mutta varsinkin Sportilta todella huonoa. Toinen erä jo sitten huomattavasti parempaa ja Sport käytti tilaisuutensa, kun Blues löysäili. Parilla räkämaalilla johtoon, mutta sitten vielä pari hienoakin Bertrandin ansiosta. Kolmas erä taas alkoi Sportin kannalta pahimmalla mahdollisella tavalla ja peli näyttikin huonolta pitkän aikaa, mutta lopulta Sportkin pääsi taas peliin mukaan, eikä viimeisellä kympillä ollut enää suurta hätää.

Bertrand oli tänään kentän kuningas ja tuo koko hänen ketjunsa pelasi hyvin. Saa tosiaan Tessier pysyä siellä katsomossa. Myös junnut Henritius ja Kiviranta pelasivat hyvin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Ohhoh! "Mestis-Sport" teki kuusi kaappia yhteen peliin! Siinä se taas nähtiin, että tulosta tulee, kunhan uskaltaa mennä sinne maalille. Jopa vastustajan luistimet ovat silloin hyödyksi :) Ensimmäinen erä vähän katseltiin, että mikä on Bluesin päivän vire ja keskityttiin lähinnä puolustamaan. Toisessa erässä alettiin sitten pelaamaan! Kokkalan one-timer oli oppikirjatavaraa. Hienoa, että Kokkis sai näin nopeasti tehot auki loukkaantumisen jäljiltä. Hänestä on kehkeytynyt tyylikäs sentteri ja aivan hyvin voidaan odottaa mieheltä ennätyskautta liigassa tehojen valossa. Charles Bertrandiin kulminoituu Sportin "tsemppikiekko". Kyllä ihan oikein menee, että kultapotta on ranskiksen päässä. Jos vaan käsiä olisi lisää niin maaleja olisi varmaan jo kolme kertaa enemmän, tosin silloin Bertrand tuskin pelaisi Sportissa :P Jesse Väkelä - hieno hetki hänelle ja kaikille vaasalaisille tänään. Varmasti oli isäpapallekin herkkä hetki.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Yksi asia jäi kirjoittamatta. Ärsyttää, kun ei jätkät ihan usko omaan tekemiseen. Nytkin olisi voinut painaa kolmannessa erässä ihan puhtaasti kaasun pohjaan ja riepotella alistunutta Bluesia rumemminkin, mutta eiku aletaan pakitteleen, kiekko rupee pomppiin lavoissa, sählätään ja mitä vielä. Luvut olisivat voineet olla paljon rumemman, jos jätkät olisi uskoneet omaan tekemiseen enemmän kolmannen alussa. No, siitähän se Blegin toinen onnenkantamoinenkin sitten syntyi heti 30 sekunnin pelin jälkeen. Pitää vaan uskoa omaan osaamiseen ja nauttia siitä johtoasemasta. Eiköhän tämä nyt taas antanut tuohonkin lisää uskoa ja jatkossa uskalletaan pelata loppuun saakka.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
1. erässä Sport jatkoi aikalailla siitä, mihin SaiPaa vastaan jäi. Arkaa ja pelokasta tekemistä, jossa vain katseltiin, mitä vastustaja tekee. Toiseen erään äijät tulikin sitten jo ihan eri ilmeellä ja maalien kautta alkoi ikään kuin lumipallo pyörimään oikeaan suuntaan..

Ranskikset oli hyvä ja Kujanpää myöskin. Toivoselta maalilla perusvarma ja hyvä peli. Tessier voi pysyä jatkossakin syömässä poppareita. Tuonne vielä Luti, Malkamäki ja Lindbohm etunenässä takaisin, niin näyttää taas astetta paremmalta. Heikkisen Eetu ei sitten näyttäisi pääsevän pelaamaan ollenkaan..

Pitää vaan uskoa omaan osaamiseen ja nauttia siitä johtoasemasta. Eiköhän tämä nyt taas antanut tuohonkin lisää uskoa ja jatkossa uskalletaan pelata loppuun saakka.
Niinpä. Kyllähän tuo jonkinasteinen itseluottamuksen/uskon puute näkyy ajoittain pelissä, mutta toivottavasti nämä voitot ruokkivat nyt sitten sitä itseluottamusta. Ennakkoluulottomasti kun jätkät pelaisivat vastusta kuin vastusta vastaan kaikki kolme erää "omaa peliä", niin mitään hätää ei ainakaan ole.
 

Tuima

Jäsen
Noniin, nyt voi taas hymyillen odottaa perjantaita!
Ensimmäisessä erässä ehdin jo hiljaa miettiä, että tänään tulee tukkaan ja kunnolla. Oli Sport sen verran hukassa ekan erän.
2. ja 3. erän Blues oli ajoittain tosi flegmaattinen, ja ainoastaan hirso-kantola -ketju pystyi jotenkin edes luomaan painetta.

On se hianoo. Peli oli Sporalta jokseenkin samanlaista kuin TPS:ää vastaan. Tätä se kai hyvimmillään on. Ei siis vielä parhaimmillaa, koska luulen että se peli tuosta vielä parantuu.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
Riska avaa tänään maalitilinsä Kokkalan esityöstä ja Samppa löytää sihtinsä. Körkkö viimeistelee loppunumerot tyhjiin.
4-0. (S: Kivimäki 2, Riska. Körkkö)

Maaliero meni ainakin oikein ja Riskalle vapauttava avausmaali. Bertrand oli sourastaan loistava ja ilahduttavaa on, että myös Fleury alkaa pikkuhiljaa erottautumaan kentällä. Hieno peli myös Mirriltä. Näillä näkymin Tessierillä ei ole vähään aikaan asiaa pelaavaan kokoonpanoon.
Kantolasta jäi lähinnä mieleen viimeinen jäähy ja se, että mies vietti enemmän aikaa persuksillaan kuin luistimillaan. Napakka veto miehellä on ja hyvin hakeutuu maalille, mutta muuten näytti enimmäkseen olevan kuutamolla.

P.s. jos joku löytää äänen Kuparisaaren käytäviltä, se on varmaankin minun.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ehkä oli hyvä että eilen Jatkoaika rupesi tökkimään ja nukkui yön yli ennenkuin rupee tätä matsia kommentoimaan.

Kiitoksia vaan sinne Vaasaan kunnon turpakeikasta. Kaikki kunnia voitosta sinne, mutta näin Blues leiristä nähtynä tää matsi hävittiin täysin omaan paskuuteen kuin siihen että vastustaja olisi ollut niin paljon parempi kuin mitä luvut osoittaa.

On tässä tullu seurattua lätkää kohta yli 25 vuotta ja pakko sanoa että eipä tule mieleen matsia jossa yksi pakki ois omassa päässä ollut niin pihalla mitä Malmivaara oli tässä ottelussa. Välillä tuntu että kattoo jotain Janne Niinimaan ja Lasse Kukkosen top 10 mokat maajoukkueessa youtube videota. Kun niitä virheitä tuli niin itseluottamus meni ja mailasta ruvettiin puristaa joka nyt johti paineen alla uusiin virheisiin ja ylipelaamiseen. Malmivaaralta siis ihan painajasismainen matsi ja omalla häröilyllään käänsi matsia yksinään Sportille.

Ottelusta oli helppo bongatta mikä mättää Bluesissa just nyt. Jos tää matsi ei herättänyt Ahoa ja jengiä niin sitten ei mikään sitä tee. Joskus on käytävä pohjalla että löytää tien takaisin ylös.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Blues tuli omasta mielestäni peliin ihan hyvin sisään ja näytti ensimmäisen erän perusteella läpsyttelevän tästä helpon vierasvoiton. Loppujen lopuksi Bluesin ei ensimmäisessä erässä tarvinnut tehdä yhtään mitään erikoista - huolellisella asenteella ei olisi ollut mitään hätää. En montaa kertaa Ahon aikana muista nähneeni, että Blues olisi ollut vastustajaa selkeästi organisoituneempi porukka - TPS-pelejä lukuun ottamatta.

Toisesta erästä eteenpäin sitten oltiin rotsi ihan täysin auki ja mustelmia ei enää haluttu ottaa - ja hups. Sport rupesi puskemaan päälle ja lopulta se joukkue, joka oli valmiimpi ottamaan niitä mustelmia, otti kolme pistettä kohtuullisen tylystikin.

"Believe and never give up" ei kyllä oikein tällä hetkellä kuvasta Bluesia ollenkaan. Bluesin pitäisi olla se joukkue, joka tulee takaa jossain vaiheessa rinnalle ja puskee ohi. Nyt tilanne on ihan päin vastoin.

Sportista voisi turista kyllä pidempäänkin, mutta mennään vähän lyhyemmin kuitenkin... Joukkue näyttää taistelevan hyvin ja on mielenkiintoista nähdä, kuinka pitkään tietty hurmos kestää - nyt se vaati syttyäkseen kuitekin sen yhden maalin, ennen sitä oli vaikeaa. Alussa jopa ihmettelin suuresti tiettyä passiivisuutta ja arkuutta. Moni muu joukkue olisi pyyhkinyt alussa Sportilla lattiaa aika pahastikin - Bluesista ei siihen ollut. Toivon ihan vilpittömästi, että Vaasassa saadaan nauttia Sportin esityksistä mahdollisimman paljon, mutta tuollaiseen alkuun ei ole montaa kertaa varaa. Lopulta joukkue pääsi sellaiseen flow-tilaan, jossa vastustajan pitää olla pelissä täysin mukana, jos haluaa sarjapisteitä mukaansa. Tuo flow on kuitenkin se, joka Sportia kannattelee ja toivottavasti se kestää.

Bluesin pelin ongelmat joillain kirjoittajilla nyt keskittyy Malmivaaraan, mutta turha tuolta on yhtä pelaajaa nostaa framille. Jos jätkät vetää kananmunat housuissa, hommasta ei tule mitään. Kantola ja N.Aaltonen oli käytännössä ainoat, joilla näkyi selkeästi jonkunlainen tahto voittaa peliä. Oikeastaan olisi koko nelosen voinut nostaa tähän esiin, mutta halusin nostaa nyt nimen omaan Aaltosen. Pelistä puuttuu muuten täysin luovuus ja pitkältä osin se kiima, jota vaaditaan - ei mennä pieniin väleihin, ei tulla kaksinkamppailuista ulos voittajina... Pään sisältä se muutos Bluesissa pitäisi lähteä.

Jännä yksityiskohta on muuten myös se, että viime kauden Bluesin pelaajista Hirso on ainoa, joka on onnistunut tekemään maalin tällä kaudella. Ja jos rankkarimaalia ei lasketa mukaan, Hirso ja Kantola on ainoat, jotka on tehnyt maalin tasakentällisin.
 

muuttohaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Wasa Royals
[...] näin Blues leiristä nähtynä tää matsi hävittiin täysin omaan paskuuteen kuin siihen että vastustaja olisi ollut niin paljon parempi kuin mitä luvut osoittaa.

Veikkaan että sama virsi tulee soimaan jokaisen Sportin voiton jälkeen, sillä mikään joukkuehan ei voi hävitä vaasalaisille muuta kuin historiansa paskimmalla suorituksella.
Ei Malminvaaraa yksin voi syyttää tappiosta. Sport pelasi parhaan pelinsä tähän mennessä ja kun avausmaalin jälkeen niin joukkue kuin yleisö pisti isompaa vaihdetta silmään, KOKO Bluesin joukkue reagoi kuin hirvi ajovaloissa. Ei ollut ensimmäinen kerta kuin näin käy Kuparisaaressa eikä taatusti viimeinen.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
nyt se vaati syttyäkseen kuitekin sen yhden maalin, ennen sitä oli vaikeaa. Alussa jopa ihmettelin suuresti tiettyä passiivisuutta ja arkuutta. .
Sportilla oli allaan kaksi pahaa tappiota, joten tuon tavallaan ymmärtää. Se eka maali antoi uskoa, että "hei, kyllähän me tätä kiekkoo osataanki pelata".
 

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Vastustaja voi olla huono, mutta on toisen joukkueen hyvyyttä hyödyntää se vastustajan huonous.

Ensimmäinen erä oli Sportilta huono, mutta Blues ei silti saanut kuin yhden maalin. Sportin heikkous on mielestäni yksilötasolla silloin, kun vastustaja paineistaa ja tuossa ensimmäisessä erässä nähtiin paljon henkilökohtaisia syöttö-/kiekonkäsittely virheitä, joiden johdosta peli ei lähtenyt käyntiin. Samaa nähtiin HIFK ja SaiPa peleissä. Kun taas vastustaja antaa vähänkin siimaa, kuten TPS ja Blues, niin Sport onnistuu toteuttamaan peliään paljon paremmin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Veikkaan että sama virsi tulee soimaan jokaisen Sportin voiton jälkeen, sillä mikään joukkuehan ei voi hävitä vaasalaisille muuta kuin historiansa paskimmalla suorituksella.
Blues on nyt sössinyt kolme vieraspeliä sillä että tokaan erään ollaan tultu rotsi auki kun matsia on johdettu. Kyseessä on siis toistuva virhe josta Jyrki Aho voi ottaa kohta kaiken kunnian itselleen kun ei saa asiaa korjattua. Muutenkin tossa pelissä näin noita asioita jotka Bluesin pelissäe ei ole alkukauden aikana toiminut. Joten jos tehdään samoja virheitä illasta toiseen niin kai se silloin on ihan omaa paskuutta eikä sillä silloin ole väliä kuka oli vastassa. Eikä siihen tarvita seurahistorian paskinta suoritusta sillä yleensä kun takaa-ajava jengi pääsee matsiin mukaan, rinnalle ja ohi niin ne yleensä se sen matsin myös voittaa. Varsinkin jos kotiyleisöstä saa virtaa.

En mä Malmivaaraa yksistään tappiosta syytä sillä puolustaminen on koko viisikon asia. Mutta kyllä se Malmivaaran meno näytti ajoittain siltä että se olisi koskaan aikaisemmin puolustajana pelannu. Ja jos tommosella pelivireellä varustettu pelaaja pelaa puolustuksessa ne suurimmat minuutit (kiitos Kaijomaan loukkaantumisen) niin kyllä se nyt tulostaululla näky.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Pelicans vs Tappara
  • 2.56
  • 3.50
  • 2.60
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös