Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 151 726
  • 6 800
Josh Hardingin loukkaantumisesta kertovassa uutisessa sanotaan näin: "Harding pelasi viime kaudella NHL:ssä Wild-paidassa 29 ottelua torjuntaprosentilla 93,3. Ison osan maalivahdin kaudesta pilasi kesken kauden diagnosoitu MS-tauti."

Mielestäni muotoilu on harhaanjohtava, sillä Harding sai MS-diagnoosin syksyllä 2012.
 

Minor

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Onko Mestis-viikkokatsaus verkkolehdessä lopetettu, kun ei tälle kaudelle ole vielä yhtään ilmestynyt?


e: Piippuhyllyllä taisi olla se virallinen nimi.
 
Viimeksi muokattu:
"Ohi menevät ihmiset eivät näytä iloisilta"

Eikö tuon uusimman otsikon "menevät" sanan jälkeen kuuluisi piste ja "ihmiset" isolla alkukirjaimella?
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Identiteettiä murskaamassa

Jotain ihan hyviä pointtejakin oli, mutta ihmetytti miksei sitä ilmiselvää ratkaisua tähän kestämättömään ongelmaan tarjottu tässä kirjoituksessa? Nykyisellään Liigaa pelataan täysin idioottimaisessa kaukalossa, jossa hyökkäysalue on aivan hirvittävän leveä ja ylivoiman pyörittäminen on naurettavan helppoa. Nyt, kun hyökkäysalue saatiin pituuden osalta kuntoon niin miksei samalla kavennettu sitä kaukaloa järkeviin mittoihin?

Nykyinen idioottimainen kaukalon koko on jopa huonompi kuin se vanha toteutus.
 

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
Onko Jatkoajassa annettu toimittajille joku kurssitus, jossa on kerrottu, että valitus ja itkeminen on hyvän journalismin mitta? Varsinkin liiga-aiheiset uutiset ja kolumnit ovat täysin lukukelvottomia, koska ne eivät sisällä mitään muuta kuin valitusta, itkua, väninää ja parhammillaankin vain mukasarkastisia heittoja, kuinka huonosti kaikki onkaan ja kuinka kaikki menee pieleen, jääkiekko kuolee Suomesta viimeistään ensi vuonna, missään ei ole mitään hyvää, vaan kaikki tehdyt päätökset ovat 100 % huonoja ja vääriä (ihan riippumatta siitä, mitä ne ovat), mikään argumentti ei millään todellisuuden tasolla voi puoltaa tehtyjen päätösten kaltaisia päätöksiä, vaan suomalainen jääkiekkoväki on tarkoituksenmukaisesti tappamassa suomalaisen jääkiekon ja ulkonakin sataa.

Oikeasti sitä maailmanlopunmaalailua saa lukea ihan tarpeeksi oikeissakin uutisissa. Olisiko mahdollista, jos niinkin iloisesta ja viihdyttävästä asiasta kuin jääkiekko yritettäisiin edes kerran kuussa, tai no, edes kerran kaudessa, löytää jotain positiivista? Tai sitten yksinkertaisesti tehdä se yksi ja ainoa uutinen, jossa julistetaan suomalainen jääkiekko kuolleeksi ja lopettaa koko verkkolehti siihen ja antaa suomalaisen jääkiekon jatkaa elämäänsä ihan rauhassa.

Uskokaa pois, se, että osaa itkeä, parkua ja vänistä kovempaa kuin muut ei ole hyvän journalismin mitta eikä houkuttele lukijoita, vaikka sillä saakin retweettejä muilta jääkiekkotoimittajilta.
 

Wolves

Jäsen
Olisiko mahdollista, jos niinkin iloisesta ja viihdyttävästä asiasta kuin jääkiekko yritettäisiin edes kerran kuussa, tai no, edes kerran kaudessa, löytää jotain positiivista?

Minun puolestani antaa palaa vaan niin kauan, kun esim. Liiga tarjoilee mm. tuomarijohtonsa johdolla one-timereita kerta toisensa jälkeen. Hyvin on Jatkoaika kiekkoon osunut tähän mennessä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
http://www.jatkoaika.com/Kolumni/liigan-oma-ylimielisyys-ajaa-koko-tuotteen-suohon/161506
Uudessa jatkoajan kolumnissa heitetään aika käsittämättömiä väitteitä. Vai että nimettömiä pelaajia ja talousalueet eivät riitä.
Voi herran duudelis sentään. Jos kaksi joukkuetta pelaa about samoilla euromäärillä ja ammentaa samasta pelaajakaivosta niin 99,99999% varmuudella väitän molempiin päätyvän lähes sama määrä niitä tasokkaita ja vähemmän tasokkaita pelaajia. Ihan käsittämätöntä väittää että se hyvä pelaaja menee mieluummin Ouluun kuin KooKooseen jos euroja laitetaan sama määrä likoon. Sitä paitsi Oulussa on tällä hetkelle eniten omia kasvatteja Liigassa, ei taida paljoa euroja palaa kun omat junnut porskuttaa.

Seuraava väite on tuo Mestiksen kuihtuminen. Ihme juttu että tuolla on 3 divarissa joukkueita pelaamassa, on kakkos divarissa, menkääs kysyyn sieltä joskus että meinaatteko että pelaatte joskus Liigaa. Ei siellä edes pyritä sellaiseen, kyllä sen nyt osaa sanoa vähän tyhmempikin että kun Kouvolan seudulla ne löivät hynttyyt yhteen ja ideana oli KooKoo Liigaan, Titaanit Mestikseen ja ValKikohan se nyt oli Suomi-Sarjaan niin siinä oli niiden päättäjien mielestä talousalueet huomioonottaen ne realistiset vaihtoehdot tulevaisuutta varten. Ei ne pelaajat jotka ei Liigaan mahdu, tuosta noin vaan lopeta, niille on aina kysyntää jossain ja aina tulee olemaan kovatasoinen kakkossarja, ihan sama vaikka Liigassa olisi 40 joukkuetta. Toki esimerkin noin suurella määrällä absoluuttisen tason määrä väkisin laskee ainakin hetkellisesti, mutta samalla myös se väli kakkos tason ja Liigan välillä pysyy silti samana, edelleen ne jotka ei juuri ja juuri mahdu Liigaan menee sinne toiseksi kovimpaan sarjaan. Ei se toiseksi kovin sarja vain "katoa".

Onko jääkiekkoliitolla parannettavaa Mestiksessä ja muissa sarjoissa, totta helvetissä on, mutta haukkukaa sitä rakennetta, puuttukaa ennemmin niihin ongelmiin. Nämä "Liigan taso laskee", "pelaajat ei riitä", "Mestis kuolee" yms. huuteleut on aivan täyttä tuubaa, nähty jo ja eivät kestä mitään realistista, saati kriittistä tutkintaa. Mikä parasta, mikäli A-junioreiden joukkuemäärät kasvaa kanssa SM-sarjassa, näkyvyys laajenee ja aina vain useampi paikkakunta on mukana ammattimaisessa toiminnassa, joka lisää niin juoniori tuotantoa, kilpailua, kuin nostaa tärävän kärjen määrää ja se on hyvä se.
 
Onko Jatkoajassa annettu toimittajille joku kurssitus, jossa on kerrottu, että valitus ja itkeminen on hyvän journalismin mitta? Varsinkin liiga-aiheiset uutiset ja kolumnit ovat lukukelvottomia, koska ne eivät sisällä muuta kuin valitusta, itkua, väninää ja vain mukasarkastisia heittoja, kuinka huonosti kaikki onkaan ja kuinka kaikki menee pieleen, jääkiekko kuolee Suomesta viimeistään ensi vuonna, missään ei ole mitään hyvää, vaan kaikki tehdyt päätökset ovat 100 % huonoja ja vääriä (ihan riippumatta siitä, mitä ne ovat), mikään argumentti ei millään todellisuuden tasolla voi puoltaa tehtyjen päätösten kaltaisia päätöksiä, vaan suomalainen jääkiekkoväki on tarkoituksenmukaisesti tappamassa suomalaisen jääkiekon ja ulkonakin sataa.
...
Uskokaa pois, se, että osaa itkeä, parkua ja vänistä kovempaa kuin muut ei ole hyvän journalismin mitta eikä houkuttele lukijoita, vaikka sillä saakin retweettejä muilta jääkiekkotoimittajilta.

Sekä tähän että BlackWolfin edelliseen viestiin vahvaa komppausta. Terve, taustatyönsä tehnyt ja suhteellisuudentajuinen kriittisyys on jotain muuta kuin nämä kootut joka asian tuomiopasuunat, löysät nettipojuhuutelut ja kitinät. Useimmiten homman vielä "kruunaa", että tekijällä ei selkeästi ole mitään vertailukohtaa eikä kosketusta siihen, mistä tilanteet mahdollisesti ovat syntyneet - ts. MIKSI jokin asia on kuten on, missä sen juuret ovat ja mihin se mahdollisesti on kehittymässä. Tämä kun edellyttäisi mm. että ottaa selvää, mitä ko. seurassa, sarjassa ja/tai koko kuviossa on tapahtunut pidemmällä kuin puolen vuoden tai oman kirjoittelu-uran aikana.

Skarpatkaa, kiitos. Hyviä aihioita kun kuitenkin on.
 

Rocco

Jäsen
Jatkoaika on "tavallisten kiekkoihmisten" ääni, joten ihan hyvä ettei se myötäile Ilta-Sanomien, MTV3:n tai muiden valtamedioden ääntä.
 
Jatkoaika on "tavallisten kiekkoihmisten" ääni, joten ihan hyvä ettei se myötäile Ilta-Sanomien, MTV3:n tai muiden valtamedioden ääntä.

Sitä suuremmalla syyllä pitäisi välttää klikki/huomiohuoraavaa itsetarkoituksellista itkemistä, turhia tuomiopäiväotsikoita ja yleistä kääk! skandaali! paljastus! (muka) -älämölöä. Toki muutakin löytyy, mutta kuten edellä todettiin, em. tuuba ei ole hyvän journalismin mitta. Aika usein se ei ole journalismia nähnytkään:).
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Sekä tähän että BlackWolfin edelliseen viestiin vahvaa komppausta. Terve, taustatyönsä tehnyt ja suhteellisuudentajuinen kriittisyys on jotain muuta kuin nämä kootut joka asian tuomiopasuunat, löysät nettipojuhuutelut ja kitinät...

Ja vielä täältäkin komppausta.

Nimimerkin takaa voi valittaa, mutta osin samat henkilöt kirjoittavat valitusvirsiään ja henkilökohtaisia mielipiteitään myös "kolumneihin". Mielestäni tässä olisi Jatkoajan toimituksellisella puolella vähän skarppaamisen paikka.
 
Seuraava väite on tuo Mestiksen kuihtuminen. Ihme juttu että tuolla on 3 divarissa joukkueita pelaamassa, on kakkos divarissa, menkääs kysyyn sieltä joskus että meinaatteko että pelaatte joskus Liigaa.
Ehkäpä liigan sulkeminen vuonna 2000 ja sen jälkeinen kehitys Mestis-seurojen toiminnassa antavat jonkinlaista perspektiiviä tuolle väittämälle. On epäoleellista ottaa keskusteluun joitain 3 divarin joukkueita ja miettiä niiden mahdollisuuksia pelata liigassa. Liigaan soveltuvia organisaatioita Suomessa on ehkä 18 ja noista yksi on KHL:ssä. Nyt liigaan ahdetaan kaikki tai melkein kaikki liigaan soveltuvat joukkueet.

Nämä "Liigan taso laskee", "pelaajat ei riitä", "Mestis kuolee" yms. huuteleut on aivan täyttä tuubaa...
Näen asian sitten, että liigan taso laskee, kun ovet toiseen suuntaan lyötiin kiinni, eli rajoitettiin kilpailua. Se mahdollistaa puuhastelun. Sen, että palkataan avainpaikoille ammattitaidottomia turhakkeita. Nyt rakennettiin suojaverkko estämään huonosti tehdyn työn realisoituminen putoamisena Mestikseen. Liigaseuroissa haluttiin poistaa riskit, jotta mukava puuhastelu voisi jatkua. Ollaan tekevinään hommia ja palkataan edelleen avainpaikoille turhakkeita.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ehkäpä liigan sulkeminen vuonna 2000 ja sen jälkeinen kehitys Mestis-seurojen toiminnassa antavat jonkinlaista perspektiiviä tuolle väittämälle. On epäoleellista ottaa keskusteluun joitain 3 divarin joukkueita ja miettiä niiden mahdollisuuksia pelata liigassa. Liigaan soveltuvia organisaatioita Suomessa on ehkä 18 ja noista yksi on KHL:ssä. Nyt liigaan ahdetaan kaikki tai melkein kaikki liigaan soveltuvat joukkueet.
Ei vaan se on erittäin oleellista. Se todistaa sen että ei se alasarja kiekkoilu "kuole" mystisesti mihinkään. Liigan sulkeminen kyllä lisäsi kuilua Mestiksen ja Liigan välillä, mutta samalla se kuilu oli siellä olemassa jo aiemminkin Mestiksen parhaiden ja huonoimpien välillä. Se ei siitä ole muuttunut mihinkään. Valitettavasti Mestistä on johdettu huonosti jo pitkään ja sen "sulkemisen" taakse oli helppoa lähteä heilumaan ja syytellä ja huudella sieltä.Tosiasia vain on että Mestiksessä oli käytännössä 3 kerroksen väkeä jo ihan perusteiltaan. Oli KooKoo, Sport, TuTo ja Jokipojat, K-vantaa, joiden talousalue itsessään on edes mahdollisuus Liigapaikalle. Keskikerroksessa sitten on tyyliin Jukurit, Hokki, SapKo jne. jotka pyrkii tuohon ylempään kerrokseen edelleenkin. Enkä nyt suoraan tyrmää etteikö se olisi mahdollista tyyliin Lukko, mutta talousalueena sanotaanko nyt että vähintäänkin haastavaa. Loput siellä olleet ja sinne pyrkivät ovat jo sitten auttamatta pieniä kuntia Liigajoukkueen pitämistä varten.
Näen asian sitten, että liigan taso laskee, kun ovet toiseen suuntaan lyötiin kiinni, eli rajoitettiin kilpailua. Se mahdollistaa puuhastelun. Sen, että palkataan avainpaikoille ammattitaidottomia turhakkeita. Nyt rakennettiin suojaverkko estämään huonosti tehdyn työn realisoituminen putoamisena Mestikseen. Liigaseuroissa haluttiin poistaa riskit, jotta mukava puuhastelu voisi jatkua. Ollaan tekevinään hommia ja palkataan edelleen avainpaikoille turhakkeita.
Miksi Liigan taso laskisi? Niin kauan kuin Liigassa voidaan maksaa kilpailukykyisiä palkkoja, niin siellä pelaa kilpailukykyisiä pelaajia. Puuhastelua tai ei, pelaajat tekee tason, ei johtoportaat. Mitä useampi ammattimainen organisaatio, sitä laajempi määrä ammatikseen kiekkoilevia ja harjoittelevia pelaajia, joka nostaa yleistä tasoa vääjäämättä. Juuri tuo väittämä että putoaminen jotenkin tekisi Liigasta tasokkaamman ei kestä päivänvaloa kun sitä alkaa tutkimaan. Se takaa vain näivettymisen. Jokainen konkurssi ja liian tiukalle ajettu kannattamaton teko, tuhoaa aina asiassa mukana olleiden sponsorien uskoa ja nostaa kynnystä lähteä enää auttamaan. Tämä meinasi realisoitua Lahdessa kun jatkuva hisseily ja useat konkurssit veivät seuralta taloudellisen pohjan toimia. Onneksi joukkue on nyt palauttanut oikean tekemisen meiningin ja saanut uudestaan paikallisten yritysten luottamuksen, jonka jälkeen Pelicanssit ovatkin vihdoin alkaneet lähestyä sitä paikkaa, joka realistisesti tuon kokoluokan talousalueella pitäisi omata. Kauan se kesti ja on vain kaikkien onni ettei pääsarjatason kiekkoilu loppunut Lahdesta kokonaan. Tänä päivänä vastaavassa tilanteessa voisi hyvinkin loppua, koska sponsorit vaatii huomattavasti enemmän eikä se tukeminen ole enää "hyvää hyvyyttä" tapahtuvaa toimintaa. Kannattaa oikeasti katsoa miten esim. siellä Ruotsissa menee ja miettiä sitten uudestaan.
 

Toimitus

Jäsen
Onko Jatkoajassa annettu toimittajille joku kurssitus, jossa on kerrottu, että valitus ja itkeminen on hyvän journalismin mitta? Varsinkin liiga-aiheiset uutiset ja kolumnit ovat täysin lukukelvottomia, koska ne eivät sisällä mitään muuta kuin valitusta, itkua, väninää ja parhammillaankin vain mukasarkastisia heittoja, kuinka huonosti kaikki onkaan ja kuinka kaikki menee pieleen, jääkiekko kuolee Suomesta viimeistään ensi vuonna, missään ei ole mitään hyvää, vaan kaikki tehdyt päätökset ovat 100 % huonoja ja vääriä (ihan riippumatta siitä, mitä ne ovat), mikään argumentti ei millään todellisuuden tasolla voi puoltaa tehtyjen päätösten kaltaisia päätöksiä, vaan suomalainen jääkiekkoväki on tarkoituksenmukaisesti tappamassa suomalaisen jääkiekon ja ulkonakin sataa.

Oikeasti sitä maailmanlopunmaalailua saa lukea ihan tarpeeksi oikeissakin uutisissa. Olisiko mahdollista, jos niinkin iloisesta ja viihdyttävästä asiasta kuin jääkiekko yritettäisiin edes kerran kuussa, tai no, edes kerran kaudessa, löytää jotain positiivista? Tai sitten yksinkertaisesti tehdä se yksi ja ainoa uutinen, jossa julistetaan suomalainen jääkiekko kuolleeksi ja lopettaa koko verkkolehti siihen ja antaa suomalaisen jääkiekon jatkaa elämäänsä ihan rauhassa.

Uskokaa pois, se, että osaa itkeä, parkua ja vänistä kovempaa kuin muut ei ole hyvän journalismin mitta eikä houkuttele lukijoita, vaikka sillä saakin retweettejä muilta jääkiekkotoimittajilta.

Hei,

Uutiskynnyksen voi ylittää onnistuminen siinä missä epäonnistuminenkin. Esimerkkinä valituista onnistumisista ihan juttutyypin pääasiallisena sisältönä on esimerkiksi se, että aamun uutismainen NHL-raportti kirjoitetaan hyvin usein nimenomaan suomalaispelaajan onnistuminen kärkenä. Sama koskee otteluraportteja, joissa kärkenä ja haastateltavana on yleensä voittaneen joukkueen pelaaja tai paras onnistuja.

Ennakoissa puolestaan pyritään nostamaan sarjaan katsomatta positiivisesti onnistuneita ja epäonnistuneita pelaajia tasapuolisesti. Mielipiteitä itse uutisiin ei lisätä. Ja jos Saku Koivu lopettaa, niin kyllä se uutisoidaan, ja kylkeen kannustetaan kirjoittamaan kyseisen pelaajan uraa muisteleva kirjoitus. Siis yleensä positiivinen mielipidekirjoitus tai artikkeli. Kuvakoosteissa tulee hienoja hetkiä, faneja jne.

Se on totta, että vaikkapa siirto- ja sopimusuutisen ulkopuolisena rajatapauksena esimerkiksi valmentajan ylilyönneistä (kuten vaikkapa Tapola viime viikonloppuna, tai joku huumepäissään ratista kärähtänyt NHL-pelaaja) on tullut pysyväksi osaksi uutisointia viimeisen vuosikymmenen, viimeisten viiden vuoden aikana aiempaa herkemmin. Niissä minä kyllä koen, ettei lukijaa palvele se, jos keskeisistä ja kiinnostavista tapahtumista ei tule tiedonvälitystä. Kyllä lukijat haluavat niistä lukea siinä missä tuhannen ottelun rajapyykin ylittämisestäkin.

Mitä tulee kolumneihin tai muihin mielipidekirjoituksiin, niin niihin kuuluu tyylinsä puolesta myös kritiikki ja kärjistäminen. Laadun kriteerinä me pidämme sitä, kuinka näkökulma perustellaan ja tarjotaanko kysymyksiin vastauksia, sekä tarjotaanko kritisoidulle tekemiselle vaihtoehtoa. Se, jos ei osaa kertoa miten asia tehtäisiin paremmin; sitä pitää välttää. Ja siihen puutumme myös siinä vaiheessa, kun julkaisua mietitään, tai annamme siitä sisäistä palautetta jälkikäteen.

Sitä taas en kritisoi omassa palautteessani, jos olen eri mieltä itse aiheesta. Se on vain toinen mielipide asiaan. Tässä kohtaa huomioisin sen, että myös "hehkutuskolumnille" löytyy niitä, jotka ovat eri mieltä asiasta tai pitävät hehkutusta huonosti perusteltuna. Myös positiivinen mielipidekirjoitus voi olla heikosti perusteltu tai omasta mielipiteestä poikkeava. Esimerkkinä varsinkin vaikkapa Jokereista kertovat kirjoitukset, olemme vuoroin vihaavia maalaisia ja vuoroin kritiikittömiä Putinin kätyreitä. Näin kärjistetysti sanottuna.

Summa summarum, kirjoittajana tärkeää on tarjota näkemyksiä, mutta varsinkin vaihtoehtoja esittämälleen kritiikille. Joka kerta kun siinä onnistuu, on tehnyt hyvää journalismia mielipidekirjoitusten suhteen.

Päädyn tässä lopuksi kysymään tarjontaa lisätäksemme tai parantaaksemme myös sinulta: mitä juttuja sinä hieman tarkemmin eriteltynä haluaisit lukea enemmän? Mitä juttua ET ole saanut vaikkapa viimeisen viikon tai vuoden aikana Jatkoajasta lukea?

Kiitos palautteesta sinulle ja muille,

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

ProCoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Oilers, Arsenal
"Ville Niemisen kauan odotettu paluu Hakametsään koettiin torstai-iltana."

Hieno mies ja kaikkea, mutta jotain rajaa näissä hehkutuksissakin. Pelannut hallissa viime kaudella ja nyt jopa noin 8 kierrosta sarjaa takana. Muuten sinänsä Lehtiseltä ihan hyvä haastattelu.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Esko Kallioniemelle tiedoksi, että KooKoo pelaa tuolla rosterillaan tällä hetkellä Mestistä, ei Liigaa. Nyt KooKoolla on talvi aikaa kasata Liigatasoinen rosteri.
Ihan käsittämätöntä väittää jossain artikkelissa että "pelkään tason laskevan kun KooKoolla ei ole nyt Mestiksessä 500 000€ budjetilla 2M€ joukkuetta joilla voittaa Lekejä". Katotaan sitten ensi vuoden syksynä, että millanen rosteri sillä KooKoolla on ja haukutaan sitten.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Nyt jäi askarruttamaan kuka 17-vuotias "superlupaus" teki jatkosopimuksen TPS:ään.
Otsikko on "TPS:n superlupaukselle jatkosopimus", okei tämän IL-otsikon voisi vielä jotenkin selittää, jos alta selviäisi kuka on kyseessä.
Sen sijaan, alla lukee "TPS:n 17-vuotias hyökkääjälupaus solmi kasvattajaseuransa kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.", haluaisinkin vastauksen miksei nimeä mainitta näissiä, eikö se ole kuitenkin se relevantein tieto?

Olisin kyllä avannut uutisen, jos nimi olisi selvinnyt. Ei tällainen otsikointi mielestäni nosta ainakaan Jatkoajan imagoa, joka on toki hyvä syystäkin, miksi ottaa mallia keltaiselta lehdistöltä kun broadsheetillä vielä ollaan?
 

Toimitus

Jäsen
Nyt jäi askarruttamaan kuka 17-vuotias "superlupaus" teki jatkosopimuksen TPS:ään.
Otsikko on "TPS:n superlupaukselle jatkosopimus", okei tämän IL-otsikon voisi vielä jotenkin selittää, jos alta selviäisi kuka on kyseessä.
Sen sijaan, alla lukee "TPS:n 17-vuotias hyökkääjälupaus solmi kasvattajaseuransa kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.", haluaisinkin vastauksen miksei nimeä mainitta näissiä, eikö se ole kuitenkin se relevantein tieto?

Olisin kyllä avannut uutisen, jos nimi olisi selvinnyt. Ei tällainen otsikointi mielestäni nosta ainakaan Jatkoajan imagoa, joka on toki hyvä syystäkin, miksi ottaa mallia keltaiselta lehdistöltä kun broadsheetillä vielä ollaan?

Hei,

Meidän ohjeistuksemme on hyvien ja kiinnostavien otsikoiden tekeminen. Jokaisen otsikon ei tarvitse olla 1:1 "x teki sopimuksen y:n kanssa", ja täysin harmaita sekä kliseita suorastaan käsketään välttää. Olemme kuitenkin esimerkiksi aiemmin kommentoituja Blues/Blues-otsikoita pyrkineet karsimaan. Oikeassa olet, tällaisessa tapauksessa kuuluu kirjoittaa nimi sitten ingressiin eli otsikon alle. Näistä käydään myös sisäistä keskustelua ja jaetaan kehittävää palautetta, ja joskus yksityiskohtia muutetaan.

Kiitos palautteesta,

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Kanada-maljaan käsiksi Tyhjä arpa -kierroksen ja keräilyerien kautta on Jatkoajan kolumnin otsikko. Otsikon alla on melko suoraan erään nimimerkin kirjoittama avautuminen keskustelupalstalle. Tämä toki mainitaan kolumnin lopussa, kiitokset siitä, mutta onko Jatkoajan toimituksen journalistinen anti tosiaan nyt niin alhaisella tasolla, että keskustelupalstan viesteistä joudutaan ammentamaan kolumneja?

Facebookissa joku totesikin osuvasti, että "Jatkoajankin pitäisi keskittyä ihan asiajuttuihin, eikä tällaiseen mukahassutteluun." Taso on kyllä laskenut kovasti. Onneksi on tämä palsta, jolle pääsee myös käymättä verkkolehden etusivun kautta.
 

Crank

Jäsen
Lukko tasoitti ottelun kolmannen erän loppupuolella Kärppien Esa Pirneksen istuessa rangaistusaitiossa poikittaisesta mailasta. Pirneksen jäähy aiheutti kuohuntaa katsomossa, mutta myös Kärppien päävalmentaja Marjamäessä:

− Meidän viimeinen jäähy, mistä kaveri tasoitti. Sehän oli aivan... Ei vain pysty käsittämään, mitä Jari Suorsa ja Mikko Kaukokari touhusivat. Niin ylimielistä touhua ja muuta, että kyllä tässä kaikki lyödään likoon, mutta ei sille mitään voi. Tuomareihin ei ikinä hävitä, mutta kyllä oli tänään semmoinen suoritus, että oksat pois.
Eilisen Kärpät-Lukko -pelin raportista lainaus. Mainittu ihan erikseen, että tuosta kyseisestä jäähystä aiheutui kuohuntaa yleisössä ja Marjamäelläkin meni kuppi nurin, mutta ei silti ole vaivauduttu millään tavoin kertomaan miksi! Vähän perusteellisempaa/huolellisempaa raportointia kaipaisin.
 

Toimitus

Jäsen
Kanada-maljaan käsiksi Tyhjä arpa -kierroksen ja keräilyerien kautta on Jatkoajan kolumnin otsikko. Otsikon alla on melko suoraan erään nimimerkin kirjoittama avautuminen keskustelupalstalle. Tämä toki mainitaan kolumnin lopussa, kiitokset siitä, mutta onko Jatkoajan toimituksen journalistinen anti tosiaan nyt niin alhaisella tasolla, että keskustelupalstan viesteistä joudutaan ammentamaan kolumneja?

Facebookissa joku totesikin osuvasti, että "Jatkoajankin pitäisi keskittyä ihan asiajuttuihin, eikä tällaiseen mukahassutteluun." Taso on kyllä laskenut kovasti. Onneksi on tämä palsta, jolle pääsee myös käymättä verkkolehden etusivun kautta.

Moi,

Minä tarkastelen ja me tarkastelemme normaalista poikkeavien juttujen kohdalla kokonaisuutta. Tämä on vain yksi (hyvin harvoin käytetty) tapa käsitellä ajankohtaista aiheitta. En siis siltä osin olisi huolissani, mutta mielikuvat sekä mielipiteet ovat tietysti jokaisen lukijan sekä tekijän itsensä päätettävissä ja täysin oikeutettuja.

Ajankohtaisten aiheiden välittämisessä ja niiden käsittelyssä kokonaisuutena on varmasti parannettavaa. Tästä kyseisestä aiheesta julkaistiin tänään myös toinen kirjoitus.

Kiitos palautteesta,

Terveisin,
Antti Wennström
Päätoimittaja
antti.wennstrom@jatkoaika.com
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Niko Hovinen siirtyy Itävaltaan, kertoo Jatkoajan verkkolehti uutisessaan (siteerattuna ylemmässä spoiler-laatikossa), jossa hyvää on oikeastaan vain otsikko; jutusta ei käy lainkaan ilmi esimerkiksi sellainen yksityiskohta kuin Hovisen uusi joukkue.

Ei näin:
"Maalivahti Niko Hovinen siirtyy pelaamaan Itävallan pääsarjaan Erste Bank Hockey Leaguehen.

Niko Hovinen
pelasi viime kauden ajan KHL:ssä. Kausi alkoi Metallurg Novokuznetskissa, jossa pelejä tuli 18 torjuntaprosentilla 91,6. Loppukauden maalivahti pelasi Admiral Vladivostokiin, jossa Hovinen pelasi seitsemän ottelua torjuntaprosentilla 92,1. Hovinen pelasi ensimmäisen Itävallan-ottelunsa torjuntaprosentilla 96,4.

Lisäksi Hovinen edusti Suomen maajoukkuetta kahdessa ottelussa EHT-kiertueella. Torjuntaprosentiksi muodostui 89,8. Maalivahdin sopimus Itävallassa kattaa kuluvan kauden."
Vaan esimerkiksi näin:
Niko Hovinen on solminut pelaajasopimuksen itävaltalaisseura EC Salzburgin kanssa.

Maalivahti Niko Hovinen siirtyy torjumaan kiekkoja Itävalan pääsarjassa pelaavan EC Salzburgin riveihin. Hovisen ja Salzburgin sopimus kattaa kuluvan kauden.

Lahden Pelicansin paidassa läpimurtonsa tehnyt 26-vuotias veräjänvartija edusti viime kaudella kahta eri KHL-seuraa, minkä lisäksi hän torjui kauden aikana kolmessa EHT-kiertueen maaottelussa.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös