• 146 611
  • 520

TAM

Edmonton Oilers
http://video.khl.ru/quotes/237809 tuossa toinen esimerkki karvauspelaamisen laadusta. Ensiksi tulee hyvällä rakenteella 1-2-2 karvaus, Hagman ajaa maalintakaa ja sitten isketään b-pisteiden tasolla kiinni. Mutta sitten karvauksen seuraava vaihe ajassa 0:15 on taas Aaltoselta sellaista kurvailua... Kapanen lähtee karvaamaan maalin takaa, Hagman oikein sijoittuneena mutta Aaltonen surffailee nyt omissa maailmoissaan. Painottoman puolen pakki (Lajunen) joutuu nostamaan, kun Aaltonen kurvailee tilanteeseen auttamatta myöhässä. Toki Lajunen ehkä snadisti ylipelaa tilanteen, mutta kaikki lähtee Aaltosen lepsuilusta... vastustajalle taas 2vs1 ylivoimahyökkäys.

Eikös tuossa Aaltonen kuitenkin ole sen takia myöhässä, että paikkaa ylös nousevaa vasenta pakkia (kuka ikinä tämä onkaan). Toki on väärällä laidalla, mutta kun kaksi muuta hyökkääjää on syvällä vastustajan alueella niin pelaa mielestäni homman ihan oikein. Vastustajan saadessa kiekon palaa pakki takaisin omalle paikalleen ja Aaltonen lähtee välittömästi kohti omaa laitaansa, mutta ei aivan ehdi katkaisemaan syöttöä. Hagman ja Kapanen eivät ilmeisesti huomaa Aaltosen olevan paikkaamassa väärällä laidalla ja lähtevät siksi mielestäni vähän turhan ylös karvaamaan (varsinkin Hagman). Eniten tuota 2-1 hyökkäystä laittaisin kuitenkin Lajusen piikkiin. Siinähän olisi ollut 2-2 tilanne jos Lajunen olisi välittömästi reagoinut laitahyökkääjän nousuun (tai itseasiassa ennakoinut sen kun liike ei riittänyt pysymään perässä).

zuuzo97

Joo ehkä tuomitsin Aaltosen vähän liian jyrkästi. Tossa ekassa karvaustilanteessa menee jo väärin kun pakki ajaa kiekolliseen kiinni kun sen periaatteessa pitäis olla Aaltosen hommia normi 1-2-2 karvaussysteemin mukaan. Taisin sekoittaa tuossa aluksi... en nähny numeroita kunnolla ja kelasin että kiekkoon ajoi kiinni Aaltonen, mutta nyt uudestaan tsiigattuna ei toi ollu oikeastaan Aaltosen moka. Kapanen&Hagman vähän huono tilanteentunnistus. Ois pitäny nähdä että valmius tehokkaaseen karvauspelaamiseen oli huono ja ois pitäny vetäytyä... mutta nää on näitä. Tuokin tossa parantunee kauden myötä.

zuuzo97

Sellainen matsi tänään.

Avauserä aivan loistavaa lätkää Jokereilta. Ei pelkästään maalien osalta vaan muutenkin pelaaminen skulasi hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Oli tämän kauden paras erä Jokereilta. Träppipelaaminen toimi uskomattoman hyvin, ei tainnu Neftehimikin porukka tulla siitä kertaakaan läpi avauserässä.

No kävi sitten legendaarisesti. Jalka ei enää liikunutkaan niin hyvin ja kaveri pääsikin heittämällä keskialueelta läpi ja kovan prässinsä ansiosta voitti kiekkoja syvällä hyökkäysalueellaan.

Kolmas erä olikin sitten sellaista norsukiekottelua keskialueelle...

Ehjä ja ei niin ehjä suoritus. Parempi kuitenkin kokonaisuutena kuin maanantaina jukraa vastaan.

gcz_

JHC, NYI, Suomen NATO-jäsenyys
Erkan edellisellä valmennuviisitillä Jokerit kusi monesti usean maalin johtoja, kun peli muuttui varovaiseksi peruutteluksi. Johdon sulaminen mennee tänään ennemminkin Heleniuksen piikkiin, mutta kyllähän Jokereiden pelaaminen oli tuossa toisen erän alussa laiskaa ja passiivista. Toivottavasti KHL:ssä ei nähdä sitä Erkan takavuosien varmistelukiekkoa, sillä näille jengeille ei parane antaa yhtään siimaa.

Mordjinn

No huhhuh taas kerran. Olipas matsi. Ekassa erässä Jokereilta onnistui kaikki ja Neftehimik oli ihan turisti. Varsinkin Hagman oli liekeissä. Toiseen erään tultiinkin sitten lepsuilemaan ja äijää meni träpistä läpi niin että heilahti. Vielä kun Heleniuskin oli edelleen erätaukotorkuillaan meni homma jännäksi. Onneksi joukkue kasasi itsensä ja toisensa kolmanteen erään ja Neftehimik pakotettiin pyörimään nurkissa ja poissa parhailta sektoreilta. Vielä kun ylivoimakin toimi ryöstettiin bojot ilmalaan. Karalahti taisi loukkaantua toisen erän alkupuolella ja aika pitkän iltapuhteen saivat äijät tehdä viidellä puolustajalla.

Yksi asia mikä pisti silmään oli että välillä varsinkin hyökkäysketjut vetivät aivan tajuttoman ylipitkiä vaihtoja, vaikka aikaa olisi ollut rauhoittaa ja vaihtaa rauhassa. Kundit lähtivät hyökkäämään, vaikka olisi pitänyt painua vaihtoon. Sitten kun Neftehimik käänsi pelin nopeasti olikin maitohappoa litrakaupalla jaloissa ja kulmapainit hävittiin jatkuvasti omassa päässä.

zuuzo97

No, tämähän on juttu josta EW sai jo viime keväänä kritiikkiä MM-kisojen yhteydessä. Tosiaan Westerlundin pelisapluunassa korostuu puolustaminen ja riskien välttäminen mutta ajoittain (ehkä myös tänäänkin) se menee vähän överiksi. Oli tänäänkin monta tilannetta jossa olisi ollut 100 kertaa järkevämpää rauhoittaa peli maalin taakse kuin lähtee yksinään puskemaan väsynyttä hyökkäystä, joka päättyy 99% todennäköisyydellä helppoon kiekonmenetykseen. Näissä väsyneissä hyökkäyksissä oli varmaan tavoitteena vaan heittää päätykiekko, saada vaihto ja asettua puolustusasemiin keskialueelle. Mutta kun yleensä ei päästy edes punaviivalle asti... ja vastustaja kääntää peli nopeasti takaisin.

Kyseisissä tilanteissa Westerlundin varovainen pelisapluuna vain vaikeuttaa puolustamista.

Jokerit, Philadelphia Flyers

Tähän pitää jatkaa sen verta, että ei kyllä minun ymmärrykseeni mahdu, miksei Erkka reagoi käyttämällä aikalisää tai vaihtamalla maalivahtia tämän päivän kaltaisissa tilanteissa. Erityisesti, kun tänään Helge oli oikeasti huono ja pitkälti aiheutti johdon sulamisen. Ja jos ei veskaria vaihtoon, niin edes aikalisä. Toki siihen on varmaan syynsä, miksi mies on maailman johtavia valmentajavelhoja ja minä en, mutta kun se aikalisä kerran on, niin turha sitä on jättää 90% peleistä käyttämättä. Ylipäätänsä minua kummastuttaa, miten vähän aikalisiä jääkiekossa käytetään. Ihan valmentajasta, maasta ja liigasta riippumatta.

Infinity

Jokerit, maajoukkue
Peli oli sangen.. sanotaanko nyt vaikkapa ikimuistoinen tänään. Loistavia hetkiä ja sitten välillä kamalaa räpellystä. Ihmettelin, miksei 4-4 tasurin jälkeen Heleniusta vaihdettu kun otteet olivat siinä toisessa erässä varsin haparoivia. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ykkösketjun taakse tarvitaan kyllä enemmän maalintekijöitä, kuten yllä jo pariin kertaan todettiin. Kakkonen vastasi huutoon toisen erän loppupuolelta lähtien, muilla ketjuilla lähinnä pelaillaan minuutteja pois. Erkka sanoi ennen vieraskiertuetta, että reissulla annetaan näyttöjä. Kyllä parin ukon pitäisi nyt astua selkeästi enemmän framille. Hakki on tulessa, loistavaa. Lisäksi toki toivotaan ettei Jere loukkaantunut pahemmin, Ossin saaminen täyteen pelikuntoon kai vie kuitenkin tovin.

AC/DC MAN

Jokerit, Manchester United
Meni tänään tiukaks taistelu. Onneks saatiin se 3 pojoa mikä on tällä hetkellä tärkeintä. Mutta muo ihmetytti, niinkun varmasti kaikkia muitakin tällä palstalla, että 1-4 johto vieraskaukalossa suli kymmenessä minuutissa. Kauhea paniikki tui 2-4 kavennuksen jälkeen. Jos olisin ollu Erkka, olisin rauhottunut tilannetta ja viimeistään 3-4 maalin jälkeen ottanut aikalisän. Onneksi 4-4 maalin jälkeen tehtiin johtomaali. Ja vielä kolmannen erän alkuun 4-6 johtomaali. Mutta senkin jälkeen peli oli aika "ihmeellistä". Mutta onneksi saatiin kolme pinnaa 5-7 voitolla.

Helenius itse myönsi ottelun jälkeen että " En olisi saanut pinnasänkyäkään kiinni", hyvä että ruoskii itseään tuollaisen pelin jälkeen. Kieltämättä oli todella epävarma toisessa erässä. Mutta sit onneks pelasi hyvän kolmannen erän, ja viimeisessä erässä vaan yksi kiekko selän taakse. Ja otti tärkeitä torjuntoja, ja takasi voiton Jokereille.

Tästä voi päätellä että johto-asemassa ei osata pelata fiksusti. Vaan ollaan liian passiivisia. Ei 10 minuutissa saa käydä tuollaista. Vaikkakin Neftehimik lisäsi liikettä, mutta siihen olisi täytynyt pystyä vastaamaan.

Hande75

LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ottelu oli tähänastisista vaikein. Päästiin näennäisen helposti 3-0 ja 4-1 johtoon. Joukkue ihmetteli ja Heleniuksen huonon erän vuoksi joukkue jäi kipsiin. Viisikkopelistä ei ollut juuri tietoakaan hyökkäysalueella. Tuntuu, ettei joukkue ollut fyysisesti valmis puolustamaan ja hyökkäämään tasapainoisesti.

Onneksi Hagman on tulikuuma ja yv-peli toimii lähes 1/3 varmuudella.

Kritiikki on paikallaan, mutta muistetaan, että Jokerit on kauden ensimmäisen rundin kolmannessa vieraspelissä. Siinä mielessä tämän iltaiset maalikarkelot eivät yllätä. Veikkaan, että nauhoja käydään aika kiivaasti läpi ennen Lada-matsia.

Katsoin peliä kaksi erää, siitä vähän yhteenvetoa ja mitä jäi mieleen:

Miinukset:
- Karalahden poissaolo näkyi heti alkaen toinen erä(?)

- Oltiin parempia ja voitettiin

Oli eka peli mitä katsoin tällä kaudella, aivan huikeaa tuo pelin taso ja syke, jatkuvasti päästä päähän, kiekkoa ei aivan älyttömiä määriä jäädä omaan päähän hautomaan.

flintstone

Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Miinukset:

Topi Jaakola on kyllä eilistä lukuunottamatta ollut meidän varmimpia pakkeja omissa, eilen oli koko joukkueen puolustuksella ja maalivahdilla heikompi peli mikä näkyi tulostaululla ja harvoin 5 päästetyllä maalilla voittaa matseja, tosin Karalahden tippuminen kokoonpanosta sotki pakkien peluutusta ja auttoi kovaa painestamaan päässyttä Neftehimikiä takaa-ajossa, kun vielä samaan aikaan Heleniukselle osui heikompi hetki niin Jokerit oli isoissa vaikeuksissa mutta selvisi onneksi vaikeuksien kautta puhtaaseen 3 pisteen voittoon. Pisteiden valossa Jokereilla on menossa vahva vieraskiertue, tosin enää ei olla pystytty hallitsemaan pelejä samalla tavalla kuin tehtiin kotikaukalossa.

zuuzo97

Vielä hieman jälkianalyysia eilisestä matsista.

Kattelin vielä nauhalta pääpointteja matsista ja täytyy kyllä vielä kerran kehua tuota trap-pelaamista varsinkin avauserässä. Siinä oli muutama tilanne kun Neftehimikin kaveri joutui yksinkertaisesti kaartamaan takaisin, kun ei ollut syöttösuuntia eikä tilaa kuljettaa edes punaviivalle.

Karvauspelaaminenkin paranee peli peliltä. Kotimatseissa oli ajoittain 3.-4. ketjuilla aggressiivisempaa kahdella miehellä karvaamista mutta nyt vierasreissussa ollaan turvauduttu varovaisempaan ja ehkä bensaakin säästävään 1-2-2:een. Tuli toki muutamia tilanteita jossa kärkikarvaaja ajaa turhaan pakkiin kiinni sekunnin pari sen jälkeen kun pakki on syöttänyt kiekon. Näin yhdellä pakki-pakilla puretaan tuo prässi.

Uudestaan tsekattuani ton kolmannen erän, täytyy kyllä sanoo että Jokerit pelasi sen todella hyvin. Eilen matsin jälkeen vähän täällä parjattiin tuota kolmannen erän pelaamista mutta nyt käännän rotsin. Ajoittain kakkoserässä oli tuota puskemiskiekkoa mutta kolmannessa pelattiin kyllä todella mallikkaasti. Oli ajoittain kiekottelua, palauttelua ja taisi siellä viivelähtöjäkin olla. Ohtamaan 15 sekunnin viivelähtö noin 6 min ennen loppua oli loistava. Tollaset jutut vie nimenomaan vastustajalta sitä peli-iloa. Kakkoserässä kokeiltiin johdon suojelemista räkäkiekolla, kolmannessa rohkealla mutta järkevällä pelaamisella. Ja kolmannessa onnistuttiin myös pitämään johto.

No ei enempää eilisestä. Huomenna vastassa Lada, jonka kotikaukalo on kuulemma NHL-mitoissa. Tulee mielenkiintoinen matsi kyllä siltä osin. Tilaa on huomattavasti vähemmän ja veikkaanpa että pääty-/rännikiekkoja viljellään aika paljon.

Sako

Tänään tulossa ensimmäisen vieraskiertueen viimeinen. neljäs peli. Riittääkö Jokereilla bensa? Minusta edellisen ottelun viimoisessa erässä ei enää luistin kulkenut ja sen takia pörrättiin paljon omissa. Toivottavasti pelkoni on turhia, mutta joka toinen päivä pelaaminen on rankkaa.

Elazi

Jokerit, Red Wings
Kiitos näistä jälkianalyyseistä, näitä on mukava lukea ja hyvä että kirjoitat ne tänne jatkoaikaan. Blogin puolella tulee harvoin käytyä, vaikka oot sitä välillä täällä mainostanut.

Gemondo

Aivan, ja tästä syystä ihmettelenkin että pelaajien kierrätystä ei ole tapahtunut enempää kuin nyt on nähty. Esimerkiksi Sillanpää on ollut matkassa mukana pelaamatta peliäkään. Ihan hyvin olisi voinut antaa Hahlin huilata ainakin yhden matsin.

C.Orr

Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Onnetonta Ladaa vastaan pakkovoitto. Maalintekoon vähän enemmän kaipailisi huolellisuutta. Voitto, 3 pistettä ja 11/12 pistettä ensimmäiseltä vieraskiertueelta, ei huono.

Omituisuuksia: Korpikari on ollut 7 pelissä tehokkaampi kuin Karalahti sekä tehnyt yhden voittomaalin enemmän kuin Hagman.

Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Kylläpä oli dominoiva esitys Ladaa vastaan. Maaleja olisi vain pitänyt pystyä tekemään reilusti enemmän. Ladalle ei muuta kuin valoa ja jaksamista pitkään talveen, ei tule olemaan helppoa tuolla porukalla.

Vieraskiertueelta 4 voittoa ja pisteitä 11/12, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Toki vastustajien taso ei päässyt vielä päätä huimaamaan, joten katsotaan uudestaan sen jälkeen, kun oikeat KHLn huippujoukkueet tulevat vastaan.

Lopun perseilystä valmennusjohdolle kolme lammasta. Surkea esitys.

faro

Todella ehjä peli puolustussuuntaan aina noille viimeisille sekunneille asti. Vastustajat pidettiin tyystin pois maalipaikoilta tukkimalla keskusta. Karvauspeli toimi, träppi toimi, ainoastaan maalit puuttuivat.

Hyökkäyksessä kakkosketju oli aivan pitelemätön. Useita pitkiä syöttöketjuja hyökkäyspäässä ja tukku loistavia maalipaikkoja. Harmi vain, että eivät saaneet enempää maaleja aikaan. Moses kilautteli rautoja pariinkin otteeseen. Ykköseltä vähän vaisumpi esitys vaikka oli sielläkin ajoittain ihan hyviä myllytyksiä käynnissä. Kolmonen edelleen aika vaisu, jotenkin ei vaan kemiat täsmää tuossa(kaan) yhdistelmässä. Hahlille täytyy antaa erikoismaininta aivan mielettömän hyvästä pelistä. Dominoi ajoittain koko kenttää alivoimalla riistäen jatkuvasti kiekkoja vastustajalta. Muutenkin erittäin laadukasta suorittamista myös tasakentällisin.

Ihan ok esitys joukkueelta, mutta ottelu olisi pitänyt sinetöidä jo toisessa erässä. Tällä kertaa kuitenkin näin. Kolme pistettä, joten en valita.

zuuzo97

Tänään oli todella ehjä suoritus jengiltä, tosin myönnettäköön se, että tuo Lada oli kyllä huono. Jokerit pystyi ajoittain jopa leikittelemään ja juoksuttamaan ladan pikia. Muutamia syöttöralleja omalla puolustusalueella kolmannessa erässä, palautuksia, viivelähtöjäkin. Kakkosketju pyörittää tuota kulmapelaamistaan ihan nätisti mutta eihän tuo ole Westerlundin sapluunaa ollenkaan. Oikeastaan kukaan noista kolmesta ei aja suoraan maalille vaan aina jäädääb vähän kurvailemaan. Saapa nähdä tuleeko tuohon muutosta...

Ladan hyökkäyspelaaminen oli niin köyhää, että Jokerit pääsi jatkuvasti lähtemään omista nopeasti kolmelta hyökkäyskaistalta. Toi Korpikarin maali on juuri hyvä esimerkki tuosta nopeasta organisoidusta lähdöstä. Puolustuksessa on loistava hyökkäysvalmius. Täytyy sitten taas ihmetellä tota Ladan touhua. Karvauspelaaminen oli todella näennäistä kyseisessä tilanteessa vaikka painolliselle puolelle ajettiin huikeasti kolmella miehellä. Ja tuo numero 86 tuossa kaartelee selkä suorana väärään suuntaan ja hupsheijjaa vastustajalle 3-2-hyökkäys. Nää on just niitä juttuja, jotka erottaa Jokerit venäläisjengeistä. Eli numerolle 86 iso iso miinus tosta maalista, etsä ....lauta voi tossa jäädä ihmetteleen että koska ne kaverit voittaa sen kiekon ja syöttää mulle tähän. Huono sijoittuminen ja lepsua pelaamista alaspäin.

Karvauspelaaminen oli Jokereilla aavistuksen rohkeempaa ja hyvä niin. Useita kiekkoja voitettiin syvällä vastustajan puolustusalueella.

Lada oli tuollainen tyypillinen venäläisjengi: vähän flegmaattinen ja sellainen hitaasti syttyvä. Heidän keskialueen puolustuspelaaminenkin nojasi tähän tyypilliseen slaavilaistyyliseen 1-4:een, jossa yksi kärkisinkoilija ja neljä muuta vetäytyy ja vetäytyy ja vetäytyy. Jokerit pääsi kävelemällä punaviivalle, ja tänään osin snadin kaukalon vuoksi jouduttiin pelaamaan aika paljon siirtokiekoilla. Mutta kyllä tuosta ihan pelaamallakin tultiin useasti läpi.

Mike

Jokerit, KäPa, NUFC
Kakkosketju pyörittää tuota kulmapelaamistaan ihan nätisti mutta eihän tuo ole Westerlundin sapluunaa ollenkaan. Oikeastaan kukaan noista kolmesta ei aja suoraan maalille vaan aina jäädääb vähän kurvailemaan. Saapa nähdä tuleeko tuohon muutosta...

Siinä vaiheessa kun Moses jättää omasta pelaamisestaan ylimääräisen kiekon liikuttamisen, kulmashown, ja kaikenlaisen muunkin luovan toiminnan Omarkille ja Koukalille ja keskittyy itse hoitamaan itsensä lapa jäässä sektoriin laukomaan, niin saadaan varmaan shown lisäksi sitä lamppuakin vilkkumaan paljon useammin. Moses pelaa kyllä tällä hetkellä sinänsä varmaan elämänsä lätkää, mutta tossa ketjussa hänen homma on lapioida kiekkoja maaliin ilta toisensa perään ja nauttia ns.vieruskavereidensa tarjoamasta kyydistä.

Mordjinn

Oppikirjamainen vieraspeli tänään, Lada oli täysin vastaantulija. Tänään oli oikeastaan ensimmäinen kerta KHLlässä kun vastustajan saadessa kiekon ei pelottanut minkälainen hyökkäys sieltä on luvassa. Selvästi tähän asti heikoin vastustaja ja täydellinen dominointi Jokereilta. Voiton ja esityksen arvoa nostaa se että kyseessä oli tiiviin vieraskiertueen neljäs ja viimeinen peli.

Hahl on kyllä kohelossakin kultaakin arvokkaampi pelaaja. Aivan uskomattoman hienoa pelaamista Riksalta.

11/12 on kyllä sen luokan vierasaloitus että oksat pois. Riippumatta siitä kuka on ollut vastassa. Helvetin hienoa duunia joka ikinen ukko (ja akka).

Edit: En jaksa avata vahvistusten tarve -ketjua tälle kaudelle, mutta en todellakaan panisi pahitteeksi jos yksi pelintekemisen osaava sentteri joukkueeseen vielä kaivettaisiin. Sellainen joka antaisi Kapaselle ja Koukalille lepoiltoja ja voisi tarvittaessa paikata alemmissa kentissä jos McLean/Hahl tarvitsevat happea. Sillanpää kenties voi ottaa matsin sieltä toisen täältä nelosessa. Eli vanha virsi jatkuu, yksi sentteri kiitos.

Onko Jokerit i-ki-nä historiansa aikana hoitanut ennalta helvetin paljon heikomman vastustajansa sellaisella kliinisyydellä kuin tänään? Paska jengi vastassa itäkiertueen lopuksi ja hommat hoidetaan kellonvarmasti ammattijoukkueen varmuudella. On siellä jonkunnäkoinen asenne-ero havaittavissa liigakausien täytematseihin verrattuna.

Sako

Bensa ei loppunut, mutta pelaaminen kyllä muutamaa minuuttua ennen loppua. Jos KHLssä jalka nousee kaasulta, niin omissa soi.

Oli murskaava vieraskiertue, vaikka kärkijengejä ei vastaan tullut.

Ruotsin lahja Jokerien maalinsuulle ei vielä vakuuttanut. Ehkä peli vielä löytyy, mutta nyt käy jotenkin kelvollisesta kakkosesta. On siis parantanut.