Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 040 847
  • 5 672

Marre

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, (HIFK)
ja muutamassa vuodessa tultaisiin lakki kourassa koputtelemaan ovelle, kun junnut eivät saa pelata muita kuin Liigajoukkueiden junnuja vastaan jne.

Eiväthän liigajengien alaiset junnut paljon pelailekaan. Ei se nyt liigajoukkueitta varmaan niin hirveästi haittaisi, jos Jokipojat ja Jokerit lähtisivät ovet paukkuen Nuorten SM-Liigasta. Nuoremmat junnut taas eivät taida missään liigajopukkueessa olla liigajoukkueen alla, vaan edustavat ihan eri oikeushenkilöitä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tänään myös Hokki ilmoitti vakavista haasteista taloutensa kanssa. Hokki on sentään myös näitä Mestiksen kantavia joukkueita, joten hyvin harmilliselta tuo tuntuu. Ja siihen kun vielä lisää sen, että sarjan kiinnostavuus laskee kausi kaudelta ja (sori, en usko brändityön kantavan muutosta) yleinen taloustilanne vähentää yrityksien kykyä "elvyttää" seurojen toimintaa, niin yhtälö on todella vaikea. Brändiryhmän pitää nyt miettiä kokonaisuus aivan uuteen uskoon, Mestiksen toiminta on vaaarassa luisua vastaamaan nykyistä Suomi-sarjaa, eli palataan siihen että pelaajille pitää hankki osa-aikatyöt Intersportista ja jäähallin vuorojen eteen tehdään kaupungille muutamat talkoot.

Jääkiekkoa elääkseen tekevien määrä Suomessa tulee kyllä tämän kautta romahtamaan, kuten Ika jo aiemmin ennakoikin.
 
KooKoo joutuu kasvattamaan jatkuvasti organisaatiota ja kulurakennetta nousua varten, joka ei todennäköisesti kestä mitenkään, jos Liigasta tulee negatiivinen päätös. Todennäköisesti lappu menee luukulle muutaman vuoden aikajänteellä, jos täystyrmäys tulee.

Jukurit joutui jo tälle kaudelle tekemään leikkauksia, koska organisaation tulot ja menot eivät olleet hyvässä balanssissa.

TUTO Hockey on tehnyt viiden viimeisen kauden aikana persnettoa reilut 900 000 euroa.

Hokilla on satoja tuhansia velkaa tällä hetkellä ja jos tilanteeseen ei tule muutosta laitetaan Kajaanissa lappu luukulle.

Vantaan sielu myytiin jo aikoja sitten velkataakan lähes kaataessa joukkueen. Nyt pyörii täysin farmijoukkueena.

LeKin kulupohjasta ei ole tietoa, mutta joukkueen "omat pelaajat" ovat puoli-ammattilaisia (työssäkäyviä) ja loput farmikomennuksen saanneita kulukorvauksella pelaavia miehiä.

Peliitat on selvinnyt pienin tappion, mutta ilmeisesti Heinolan päässäkin kassa on kiitettävästi tyhjä, eikä yleisökään ole oikein löytänyt hallille.

JYP-Akatemia on täysin emoseuransa alla ja JYPillähän on ehkä Liigan suurin säästökuuri tällä hetkellä menossa.

KeuPa HT ei meinannut saada edes Mestis-lisenssiä, joten se kertoo jo aikamoista stooria taustoista.

SaPKo tehnyt 200 000 euroa tappiota viimeisen kolmen kauden aikana.

Jokipojat ja HCK menivät nurin.

Vittu, on tämä surullista. RIP suomalainen seurajääkiekkoilu.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Vittu, on tämä surullista. RIP suomalainen seurajääkiekkoilu.

Eiköhän noiden "päättäjien" tavoitteena ole saada Mestiksestä puhtaasti liigalle farmisarja. Ainut kysymysmerkki lienee enää se, montako seuraa tulevaisuudessa tuossa kultapossukerhossa saa pelata.
 
Mestiksen toiminta on vaaarassa luisua vastaamaan nykyistä Suomi-sarjaa, eli palataan siihen että pelaajille pitää hankki osa-aikatyöt Intersportista ja jäähallin vuorojen eteen tehdään kaupungille muutamat talkoot.

No luisua ja luisua, eihän tämä nyt mikään kovin eriskummallinen tilanne ole Suomessa. En ole elänyt kiekkoilijan arkea mutta kai siihen sopii opiskelu ja työnteko paremmin kuin normaalilla kasista neljään kaverilla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
En ole elänyt kiekkoilijan arkea mutta kai siihen sopii opiskelu ja työnteko paremmin kuin normaalilla kasista neljään kaverilla.
Minusta on erittäin positiivista pelaajien tulevaisuuden kannalta, jos he pelaamisen lisäksi tekevät muutakin kuin pelaavat pleikkaa ja hengailevat keskenään. Opiskelu ja osa-aikatyökin on ihan paikallaan.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kai tämä on tämän(kin) ketjun aihetta. Kal€ jatkaa kaikkien meidän riemuksi vielä pari vuotta (ainakin). Linkki Maikkarille: http://www.mtv.fi/sport/jaakiekko/l...-jatkokautta-luopumassa-vallasta-2016/4361324

Elämä jatkuu entisellään ja Mestis ajetaan alas.

Edit. Sportti.com sivulla Kal€ loihtii lausumaan näin: - Lähiajan tärkeimpiä tehtäviä suomalaisessa jääkiekossa on sarjajärjestelmien huolellinen läpikäynti ylhäältä alas asti. Isoja muutoksia ei ole tehty pitkään aikaan. Nyt on aika suuriinkin muutoksiin tai ainakin niiden tarkasteluun.

Voihan niitä käydä läpi ja tarkastella.. linkki koko juttuun: http://sportti.com/uutinen.asp?CAT=2-4&ID=274198#.VCVCrAiB8ms.twitter
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Minusta kyllä on tässä tilanteessa erittäin positiivista, jos Kale tosiaan meinaa myllätä sarjajärjestelmiä radikaalisti uusiksi, en nimittäin mitenkään pysty keksimään enää yhtään huonompaa järjestelmää kuin mitä nyt on käytössä. Suljettu liiga ylipitkine runkosarjoineen, josta melkein kaikki hyväksytään pleijareihin, alaspäin suljettu tynkämestis, jonka peleillä ei ole lainkaan panosta sen jälkeen kun seuraavan kauden liigajoukkue julistetaan kauden alkuvaiheessa ja vieläpä Suomi-sarjakin, jonka suhteen vasta kevätkabinetissa paljastuu, oliko pelien tuloksilla juurikaan merkitystä nousun kannalta. Paljon saadaan sarjajärjestelmiä visioida, että tällainen pistetään pahemmaksi.
 
Viimeksi muokattu:

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
En kyllä ihan tältä istumalta usko, että Mr. Kummola joka on suljettujen sarjojen "äiti", olisi vaatimassa niiden aukaisemista. Tietysti on mahdollista, että golf kentällä on pallo kolahtanut päähän ja ajattelutapa muuttunut. Tietysti kaikki on mahdollista, mutta suurempi todennäköisyys on voittaa huomenna lotossa, kuin nähdä ja kokea Kale aukaisemassa sarjat.

Fakta on kuitenkin se, että nykysysteemi näivettää jääkiekon ykkösasemaa koko ajan ja syöksylasku ei ainakaan osoita hidastumisen merkkejä. Olisi tarpeellista antaa katsojien äänestää halleissa ja somessa sarjajärjestelmästä. Ei yksi Liiga niminen yritys voi sanella sitä millä sarjasysteemillä tätä rakasta lajia pelataan.

KILPAILU on LAADUN tae, myös jääkiekossa.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Olisi tarpeellista antaa katsojien äänestää halleissa ja somessa sarjajärjestelmästä. Ei yksi Liiga niminen yritys voi sanella sitä millä sarjasysteemillä tätä rakasta lajia pelataan.

Ne tekisi sen kyselyn Liigahalleihin (taas) näin: Tykkäisitkö, jos oma suosikkijoukkueesi putoaisi Liigasta? 98 % ei tykkäis ja 2 %:lla loppui kynästä muste ennenkuin ehti vasta. Yksimielinen päätös suljetun liigan puolesta.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Millähän tällä kaudella mestiksen kehityspäälliköt ja muut johtohenkilöt saa loihdittua uuden katsoja ennätyksen. Keskiarvot tällä hetkellä

Kookoo 1938
Tuto 1542 (tosin 1 kotiottelu ollut)
Jukurit 1259
Hokki 753

Lopulta paskasta on luotu kultaa käyttämällä sopivia laskukaavoja ja mestis on vetovoimainen sarja
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En kyllä ihan tältä istumalta usko, että Mr. Kummola joka on suljettujen sarjojen "äiti", olisi vaatimassa niiden aukaisemista...

Olet nyt monessa ketjussa puhunut samasta asiasta ihan puuta heinää. Kummola liiton nokkamiehenä ja olisi halunnut mieluummin pitää sarjan auki karsintojen muodossa, mutta joutui taipumaan asiassa, Liiga-seurat totesivat Kummolalle, että hänen vaikutusvaltansa Liigaan koskeviin asioihin loppui case Jokereihin.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Olet nyt monessa ketjussa puhunut samasta asiasta ihan puuta heinää. Kummola liiton nokkamiehenä ja olisi halunnut mieluummin pitää sarjan auki karsintojen muodossa, mutta joutui taipumaan asiassa, Liiga-seurat totesivat Kummolalle, että hänen vaikutusvaltansa Liigaan koskeviin asioihin loppui case Jokereihin.
En ole kirjoittanut potaskaa pätkääkään. Kummola jo julkisesti fantasio 80 luvun lopussa tästä nykyisestä suljetusta mallista. Jokainen sen tietää, että Kale ja liitto ovat yhdessä LIIGAN KANSSA suhmuroineet sarjojen tilan tähän nykyiseen. Toisin sanoen, vaikka on liiton puheenjohtaja tai Liiga pamppu, se on sama paska eri paketissa. Nyt eletään eräänlaisessa tulehtuneessa tilanteessa jossa kaikki muu jääkiekko kärsii, paitsi kultapossukerholiigan joukkueet. Nyt kun Liigakin alkaa oireilemaan monessakin mielessä(Kalpa 700.00 persnettoo, Blues 800.000 persnettoo etc etc)niin jotain olisi tehtävä. Mestis on ajettu sellaiseen tilaan, että ketään ei kiinnosta(yleisö etc etc)mehukannusta pelaaminen. Suomi-sarjakin tietää nousiansa muutoin, kuin urheillullisin perustein, eli kabineteissä nekin päätetään. Toivotaan takinkääntöä Kalelta, mitä tulee sarjasysteemeihin. Julkisesti sarjojen aukaisemisestahan hän ei ole maininnut mitään. Ja lausunut ympäripyöreää jääkiekkopoliitista muminaa sarjojen mahdollisesta isosta muutoksesta, tai ainakin niiden takastelusta. Laitappas minulle mustaa valkosella mustakortti siitä, missä ja milloin Kummola on halunnut oikeasti avata sarjat liiton virallisena muutoksena?!

Kilpailu poistaa epäterveet toimijat alalta kuin alalta ja se on kuluttajan etu/laadun tae. Ässätkin pari kertaa on tipahtanut ja aina noussut paljon parempana takaisin.

Liigan yleisökeskiarvo on mennyt suurimmalla osalla alas päin ja kovasti.

Ps. Liiton vaikutusvalta ei suinkaan loppunut case Jokereihin. Ja jos he oikeasti haluvat käyttää järeimpiä keinoja, niin niitä takuuvarmasti löytyy. Avoimuutta me koko Suomalainen jääkiekkokenttä toivotaan ja rehtiä kilpaurheilua ilman kabinettipäätöksiä. Liigan kartelli murtuu enemmin tai myöhemmin, koska nyt kyseessä on jääkiekon ykkösaseman vaarantuminen ihan oikeasti.
 
Viimeksi muokattu:

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En ole kirjoittanut potaskaa pätkääkään. Kummola jo julkisesti fantasio 80 luvun lopussa tästä nykyisestä suljetusta mallista. Jokainen sen tietää, että Kale ja liitto ovat yhdessä LIIGAN KANSSA suhmuroineet sarjojen tilan tähän nykyiseen. Toisin sanoen, vaikka on liiton puheenjohtaja tai Liiga pamppu, se on sama paska eri paketissa. Nyt eletään eräänlaisessa tulehtuneessa tilanteessa jossa kaikki muu jääkiekko kärsii, paitsi kultapossukerholiigan joukkueet...

Mielestäni puhut paljon, mutta ennemminkin tunteella, kuin tiedolla. Fakta on se, että liitto pyrki pitämään jäljellä karsinnat ja vastusti lisenssijärjestelmää. Liitto ja Kale hävisivät kiista tai no, lopulta alistuvat siihen. Taustalla vaikutti asia siitä, että Kummola on periaatteessa irroitettu kokonaan Liigan asioista, joukkueiden toivomuksesta case Jokerien jälkeen.
 

Dinho

Jäsen
Mielestäni puhut paljon, mutta ennemminkin tunteella, kuin tiedolla. Fakta on se, että liitto pyrki pitämään jäljellä karsinnat ja vastusti lisenssijärjestelmää. Liitto ja Kale hävisivät kiista tai no, lopulta alistuvat siihen. Taustalla vaikutti asia siitä, että Kummola on periaatteessa irroitettu kokonaan Liigan asioista, joukkueiden toivomuksesta case Jokerien jälkeen.

Liitto ja Kale ajattelevatkin urheilu edellä eikä raha edellä, kuten Liigassa tehdään. Kummolalla on aika paljon valtaa Suomi-urheilussa, joten halutessaan hän voi laittaa Liigankin asiat ongelmallisiksi.
 
Liitto ja Kale ajattelevatkin urheilu edellä eikä raha edellä, kuten Liigassa tehdään. Kummolalla on aika paljon valtaa Suomi-urheilussa, joten halutessaan hän voi laittaa Liigankin asiat ongelmallisiksi.
Ainakaan valtaa ei ole ollut tähänkään mennessä tarpeeksi, jos liiga on hänen valtakaudellaan kahdesti suljettu. Ja jos jatkossa on vielä vähemmän valtaa, niin ei luvanne kovin hyvää urheilulle?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Liitto ja Kale ajattelevatkin urheilu edellä eikä raha edellä, kuten Liigassa tehdään. Kummolalla on aika paljon valtaa Suomi-urheilussa, joten halutessaan hän voi laittaa Liigankin asiat ongelmallisiksi.

Case Jokereiden jälkeen Liiga ja liitto kirjoittivat sopimuksiaan uusiksi. Aika luotettavilta tahoilta olen saanut kuulla, että tässä yhteydessä Kummolan vaikutusvalta liigan asioihin laskettiin nolliin. Kummola oli myös vaikuttanut vähän pelästyneenä koko tapauksen saamasta julkisuudesta liigan uhatessa täydellisellä välirikolla.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Case Jokereiden jälkeen Liiga ja liitto kirjoittivat sopimuksiaan uusiksi. Aika luotettavilta tahoilta olen saanut kuulla, että tässä yhteydessä Kummolan vaikutusvalta liigan asioihin laskettiin nolliin. Kummola oli myös vaikuttanut vähän pelästyneenä koko tapauksen saamasta julkisuudesta liigan uhatessa täydellisellä välirikolla.

Hyvät jääkiekon ystävät, asia mistä kirjoitan ei perustu tunteisiin, vaan ihan oikeaan faktaan. Olen saanut ihan perhesyistä olla lähellä Suomalaisessa jääkiekossa tapahtuvaa päätösvaltaa ja tiedän miten asiat 90- luvulta asti ovat ajautuneet pikkuhiljaa kohti suljettua Liigaa. Nämä sarjasysteemit on kehitetty liiton ja Liigan kanssa yhteistuumin. Koettakaas nyt katsoa viimeistä viittätoista vuotta taaksepäin, ei tarvitse olla Einstein kun ymmärtää näiden kahden toimijan hyvävelijärjestön. Virallisestihan liitto ja Liiga ajavat luonnollisesti kumpikin tahollaan omia asioitaan, mutta ei erityisesti edes tarvitse katsoa ns.metsää puilta, kun näkee näiden kahden välisen puljaamisen. Tälläiset luotettavalta taholta tulleet vihjailut ovat oma lukunsa, pitää tarvittaessa lyödä faktaa tiskiin.

Liitto ei yksin tee päätöksiä Liigan suhteen sarjajärjestelmistä, eikä toisin päinkään se ole mahdollista. Tarvitaan yhteisesti sovitut pelisäännöt ja tähän mennessä ne ovat viimeisen viidentoista vuoden ajan olleet liiton puolelta Kalen masinoimia Liigan hyväksi. En millään voi nähdä tätä nykysysteemiä muutoin kuin jääkiekkoa romuttavana mallina. Liitossa pitäisi nimenomaan olla uutta verta ja aitoa demokratiaa, niin silloin systeemit voisivat aidosti muuttua. Niin pitkään, kun wanha kaarti liitossa saa päätöksiä juntata Kremlin tyyliin ja pitää Liigan kultapossukerhon kanssa hyvävelijärjestöä, ei muutoksia ole luvassa. Ja ei ainakaan sellaisia jotka palauttavat kilpaurheilun tuoman kunnianhimon Suomalaiseen jääkiekkoon avoimine sarjajärjestelmineen.

Kenen kanssa tahansa olen jutellut karsintamatseista, niin niiden tunnelma ja sähköisyys peittoavat jopa Liigafinaalin tunnelman. Kilpailussa on aina mahdollista kehittyä ja haaveilla. Miettikääpäs kun nämä elementit puuttuvat Suomalaisesta jääkiekosta, niin lopputulos on sitten surullista nähtävää.
 

Dinho

Jäsen
Ainakaan valtaa ei ole ollut tähänkään mennessä tarpeeksi, jos liiga on hänen valtakaudellaan kahdesti suljettu. Ja jos jatkossa on vielä vähemmän valtaa, niin ei luvanne kovin hyvää urheilulle?

Liiga on sulkenut sarjan, ei Kummola. Kale ei vastaa Liigan asioista, vaan hän on SJL:n puheenjohtaja. Hän kertoi Iltalehdelle 10.12.2013 julkaistussa haastattelussa, että "Liitto ei hyväksy Liigan sulkemista". Liiga on oma itsenäinen osakeyhtiö, joka tekee päätökset itse. Suomalaisen jääkiekkoilun kannalta olisi ehdottomasti parempi, että pääsarja olisi Liittoon sidoksissa tiukasti.
Keinoja, millä Kale voi Liigan toimintaa haitata on mm. SM-tittelin riistäminen Liigalta, sen seurojen ja päättäjien hyljeksiminen päätöksenteossa ja KHL:n toiminnan tukeminen Suomessa.
 

Dinho

Jäsen
Kenen kanssa tahansa olen jutellut karsintamatseista, niin niiden tunnelma ja sähköisyys peittoavat jopa Liigafinaalin tunnelman. Kilpailussa on aina mahdollista kehittyä ja haaveilla. Miettikääpäs kun nämä elementit puuttuvat Suomalaisesta jääkiekosta, niin lopputulos on sitten surullista nähtävää.

Karsintaotteluissa, oli laji mikä tahansa, näkyy ehkä aidoimmillaan urheiluun sisältyvä "syö tai tule syödyksi"-mentaliteetti. Asia, joka meillä ihmisillä on edelleen DNA:ssamme ammoisilta ajoilta tallessa. Karsintasarjat jättävät mielestäni isomman merkin seurahistoriaan, kuin mestaruudet, jotka ovat vain kruunuja hyvälle työlle. Karsinnoissa kamppaillaan koko seuran tulevaisuudesta ja olemassaolostakin.

Mitä tulee Liigafinaaleihin, niin ensi keväästä alkaen niissä kamppaillaan Suomen toiseksi parhaan seurajoukkueen tittelistä. Jos Jokerit menee pitkälle KHL:n pudotuspeleissä, mielenkiintoista nähdä minkälaista huomiota Liigan vastaavat kahinat saavat.
 
Suosikkijoukkue
KeuPa HT
Karsinnat olisi ehdottomasti saatava takaisin, keinolla millä hyvänsä. Mieleluummin SHL:n malliin kaksinkertaiset karsintasarjat kuin ylemmän sarjatason jumbo vastaan alemman mestari. Itselleni SHL:n karsintasarja on yksi kiekkokauden kohokohdista vaikka minkäänlaista tunnesidettä joukkueisiin ei ole. Samalla ilmiö, jossa huonosti menestyvä liigajoukkue kauppaa jo hyvissä ajoin talvella parhaat pelaajansa pois kun putoamispeikkoa ei ole.

Jalkapallon puolelta Englannin Championshipin nousukarsinnat, joissa pelataan valtavista panoksista tuovat aina dramatiikkaa ja lisää mielenkiintoa sarjaa kohtaan. Mahdollisesti putoava liigaseura saisi putoamisen tullen liigaosakkeestaan rahat takaisin, joiden ansiosta se ei ainakaan konkurssiin ajautuisi.

Jos itse saisin päättää, niin laskisin Liigan joukkuemäärän kahteentoista, kuin myös Mestiksen. Kuuden joukkueen karsintasarja, johon kaksi seuraa Liigasta ja neljä Mestiksestä. Farmipelleilyyn myös jonkunlainen rajoitus. Sama systeemi Mestikseen. Vaikka kaudella 2016-2017 kaksi Liigan viimeistä seuraa vain suoraan Mestikseen. Todella radikaali ratkaisu, joka ei ikinä tule onnistumaan, mutta jotain olisi nyt tehtävä tai kotimainen jääkiekkoilu kuolee kokonaan.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Kyllähän se(SHL tyyppinen karsintasarja, eli Kvalserien) olisi eräänlainen win-win tilanne kaikkinensa, Joukkueet, pelaajat,talous, sidosryhmät, media ja kansainvälinen taso kohenisi takuuvarmasti. Nyt Liiga osakeyhtiö omien intressien takia pitää yllä omaa hiekkalaatikkoaan, minne muut lapset ei pääse leikkimään. Tästä kaikesta kärsii maakuntien jääkiekko. Ei voi olla niin, että yksi sarja on OY:n alla ja muut liiton. Juuri tälläinen järjestelmä mahdollistaa yhden suhmuroinnin ja muut kärsivät.

Nyt olisi viimeisiä hetkiä tehdä muutos, tai sitten muut sarjat nöyrästi pelaavat Liigan pussiin niinkuin tähänkin asti ja sehän tarkoittaa lopulta Suomalaisen jääkiekon KUOLEMAA.
 
Viimeksi muokattu:

Zaari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän se(SHL tyyppinen karsintasarja, eli Kvalserien) olisi eräänlainen win-win tilanne kaikkinensa, Joukkueet, pelaajat,talous, sidosryhmät, media ja kansainvälinen taso kohenisi takuuvarmasti.

Olisihan se jos meillä olisi divarissakin nousua tosissaan tavoittelevia joukkueita jokainen, joka tuohon karsintaan osallistuisi. Se vaan vaatisi 10+8 malliset sarjat ja tämä ei tule koskaan olemaan mahdollista.
Jääkiekko on tietyllä tavalla pilattu, enkä usko sen enää palautuvan takaisin oikeisiin asioihin. Omalla kohdallani kiekko kiinnostaa varmaankin 20% siitä mitä se kiinnosti muutama vuosi sitten ja suosikkijoukkueeni sentään on aloittanut kautensa äärettömän hyvin, eli kiinnostuksen pitäisi olla huipussaan.

Molempien sarjojen kokoa tulisi rukata pienemmäksi ja ottaa karsinnat käyttöön. Itse kannattaisin niitä perinteisiä karsintoja, jotka voisi järjestää sarjojen ollessa 12+8 mallia. Siis 12 liigaseuraa ja 8 divariseuraa. Jos meillä on kahdella ylimmällä tasolla yli 20 joukkuetta, ei meillä ole mahdollisuutta pitää tasoa yllä. Tuo 20 rupeaa olemaan jo kiikun kaakun, kun tällä hetkellä taitaa tavoitteellisia organisaatioita olla vain 16?

Jos mestiksestä nyt vielä KooKoo napataan pois, niin mitä jää jäljelle? Rauniot
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
En ainakaan kannata karsintasarjaa, koska silloin mahdollisuus tulla joillekin joukkuille panoksettomia pelejä. Mielummin sitten kaksi ottelusarjaa jos halutaan karsia kahdesta liiga-paikasta. Ja jos karsinnat tulisi niin karsinnan ottelut eri päiville kuin liigan play.-offit.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos mestiksestä nyt vielä KooKoo napataan pois, niin mitä jää jäljelle? Rauniot

Tosin jos Kookoota ei napata pois jää ihan samat rauniot. Kookoo lopettanee edustusjoukkueen eikä tuskin muitakaan tavoitteellisia jengejä enää kiinnosta. No mestaruus sarjassa menisi useammin eri joukkueelle, jee!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös