Mestis 2014–2015

  • 105 248
  • 330

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Jos pilkun tarkkoja ollaan, niin KooKoon liiganousu tulisi olemaan pelaamalla ansaittu kabinettinousu.

Jos vielä tarkempia ollaan niin oikeastaan meidän pitäisi puhua Kabinetti-liigasta.
KooKoo voitti mestiksen mestaruuden ja normaalissa eurooppalaisessa sarjajärjestelmässä KooKoo olisi joko noussut suoraan liigaan tai päässyt karsimaan liigapaikasta. Mutta kuten tiedämme, Suomen sarjajärjestelmät poikkeavat kaikista muista eurooppalaisista sarjajärjestelmistä johtuen suurelta osin korruptoituneen liigan hyväveli -järjestelmästä eli KooKoo joutunut täysin omasta syystä tämän järjestelmän ja auditoinnin uhriksi.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tiukaksi yltyy taisto viimeisistä pudotuspelipaikoista. Vantaan lohi sätkii tällä hetkellä kuin kala kuivalla maalla. SaPKo on nyt iskussa ja LeKikin kaapii voittoja. LeKi on pääsemässä pudotuspeleihin paljolti loistavan maalivahtitilanteensa ansiosta. Mikäs siinä on pelatessa, kun puolustuksen viimeisenä lukkona löytyy Hrachovinaa ja Aaro Peltosta. Ville-Vesa Vainiola on puolestaan hyökkäyspäähän suorastaan maailmanluokan vahvistus.

KeuPa on aivan käsittämättömän hyvä pelaamaan ottelun loppuhetket. TUTOa vastaan tasoitus loppuhetkillä ja voitto lopulta varsinaisen peliajan jälkeen. Hokkia vastaan huikea nousu 1-3 tilanteesta 3-3 tasoihin ilman maalivahtia ja tämän perään vielä voittomaali varsinaisen peliajan puitteissa! Peliitat jatkaa myös joulukuun hyvää virettään, vaikka välillä on takkiin Jukureilta ja JYP-Akatemialta tullutkin. Kyllä jännitystä sarjataulukon peräpäässä riittää kerrakseen. Saa nähdä, pystyykö Peliitat tai KeuPa, vaiko peräti molemmat vielä nousemaan mukaan jatkopeleihin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Siirrän Tuusan huomiosta alkanutta juttua tänne:

Tutkailin liigajoukkueiden tämän kauden rostereita, niin jokaisesta joukkueesta löytyy urallaan Jukureissa pelannut pelaaja. Onko tällä mitään merkitystä mihinkään, en tiedä, mutta näin vaan on.

Abstraktimmalla tasolla on jälleen kerran hyvä osoitus siitä, että Mestis-seuroilla on tärkeä merkityksensä suomalaiselle jääkiekkoilulle. Käytännön tasolla taas ehkä se, että joka organisaatiosta löytyy ainakin joku, jolta voi kysyä kokemuksia seurasta tai olosuhteista jne.

Kaikissa liigaseuroissa tosiaan vähintään yksi urallaan Mikkelissäkin pelannut pelaaja - tosin aika rimaa hipoen, sillä Tero Koskiranta (1 lainapeli Jukureissa) taitaa olla ainoa TPS:ssä ja Kärpissäkin edustus jää Joonas Kemppaisen (8) varaan.

Jukureiden tapaan täyden rivin vetävät ainakin Hokki, KooKoo ja K-Vantaa. Bubling Underina ja mustana hepona Jokipojat - kaikista muista paitsi HPK:n riveistä bongasin jonkun ex-jokipojan.

LeKiläiset puuttuu katsaukseni mukaan JYP:istä ja Kärpistä. SaPKolaisia ei myöskään kummassakaan noista, eikä TPS:ssä.

Peliittoihin laskin myös HeKissä pelatut pelit. Puuttumaan jäi silti JYP, Tappara ja TPS. TuTolta puuttuu puolestaan miehensä HPK:sta, JYPistä ja Kärpistä.

Hännille jää JYP-Akatemia, jolla on D Teamillakin vahvistettuna vain 9/15. Puuttuu Kärpät, SaiPa, Sport, TPS ja Ässät.
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Nämä lainasäännöt ja siirtomääräykset taitavat olla pelkkää paperia ja sanahelinää tälläkin kaudella.

Kovin monella ei taitaisi jäädä ikävä, jos Vantaan ja Lempäälän bordellit lähtisivät sarjasta ja tilalle otettaisiin vanhoja perinteisiä I-divisioonaseuroja ilman älytöntä pelaajarumbaa.

Jos sarjan järjestys määräytyisi joukkueessa pelanneiden pelaajien määrän mukaan, niin sarjataulukko näyttäisi tältä.

1. SaPKo 27
2. KooKoo 28
3. Jukurit 30
4. Jyp-Akat 38
5. KeuPa 40
6. TuTo 41
7. Hokki 43
8. Peliitat 44
----------------------
9. LeKi 53
10. K-Vantaa 63

Ote lainasäännöistä:
* Kaikki karenssiajat pois pelaajien liikkumiselle Liiga – NSML – Mestis – pelaaja voivat vaihtaa seuraa / sarjaa joka päivä!
* Mestis-seura saa käyttää 15 lainapelaajaa aikavälillä syyskuu-joulukuu, ja tammikuu-huhtikuu 15 lainapelaajaa (joista vähintään 5 samaa kuin syksyllä).

Mestis-seurojen peluuttamat lyhytaikaiset lainapelaajat tällä kaudella maajoukkuetaukoon mennessä:
1. SaPKo 0
2. KooKoo 0
3. Jukurit 0
4. JYP-Akatemia 7
5. KeuPa HT 12
6. TUTO Hockey 5
7. Hokki 8
8. Peliitat 7
9. LeKi 11
10. K-Vantaa 14

Nämä lainasäännöt ovat kyllä suoraan sanottuna totaalisen perseestä.

Seuraa saa vaihtaa vaikka joka päivä, eli periaatteessa samana päivänä voisi pelata eri joukkueissa vaikka samassa sarjassa?
K-Vantaalla on ilmeisesti mahdollisuus menneen maajoukkuetauon jälkeen peluuttaa vielä 11 uutta lainapelaajaa joukkueessa, vaikka kokoonpanossa on nyt jo käynyt yli kolmen joukkueen verran pelaajia.

Naurettavaa toimintaa, ei paljon muuta voi sanoa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Oletteko laittaneet näistä havainnoista ja niiden ristiriitaisuuksista kyselyjä Jääkiekkoliittoon? Lähinnä kai sitä postia pitäisi tyrkätä Pirkka Antilalle.

Minä olen häntä pommittanut jos jonkinmoisilla palautteilla ja kyselyillä, mutta koska en ole perehtynyt tuohon lainarulettiin niin en viitsi laittaa kyselyjä ettei tule huteja.
 
Noita "tilastoja" katsellessa voisi samalla lailla isoon ääneen huudella liiga farmiksi KeuPaa, Hokkia, Peliittoja. Kun näyttää olevan ollut enemmän pelaaja liikennettä kuin esim. Akatemialla, eli ei näytä paljon merkitsevän onko mestis joukkue suoraan jonkun liiga seuran "alaisuudessa" vai ei. Että samalla lailla vaikkapa KeuPa on farmi, vaikka sympaattisena pikkuseurana täällä "markkinoidaan". Mestiksen tilanne vain näillä sarjasysteemeillä (liiga/mestis) on olla kasvattaja sarja/näyttö paikkaa liigaan hakevien pelaajien sarja. Vasta sitten kun liigan/mestiksen sarjasysteemi uudistuisi perusteellisesti, voitaisiin alkaa mestiksestä haaveilla oikeasta kilpasarjasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös