F.C. Barcelona 2014–2015

  • 155 044
  • 961

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Alkusanat

Viime kausi päättyi pettymykseen. Jokaisessa isossa kilpailussa jäi käteen pelkkä luu. Atletico pudotti Barcelonan puolivälierissä, finaalitappio Realille CdR:n finaalissa ja La Ligan voiton menettäminen viimeisellä kierroksella kotimatsissa Atleticolle. Jos katsotaan hieman tulosten taakse, niin ei oikeastaan ollut mikään ihme, että viime kaudella ei menestystä lopulta tullut. Heti kauteen lähdettäessä Blaugrana-perhe sai tiedon päävalmentaja Tito Vilanovan uusiutuneesta syövästä, syöpähoidoista ja seura joutui lähtemään heti alkuun valmentajamarkkinoille. Titon maanpäällinen taistelu päättyi keväällä huhtikuussa, kun mies menehtyi sairauteensa. RIP Tito.

Mutta takaisin kauden aloitukseen ja valmentajapäätökseen, jossa oli loppusuoralla esillä kaksi nimeä: Luis Enrique ja Tata Martino. Tuolloin päätös kohdistui kokeneeseen Tata Martinoon. Tatan uskottiin kykenevän johdattamaan Barcelonaa vaikeassa tilanteessa, mutta valitettavasti Tatan ohjaksissa joukkue jäätyi kauden tärkeimmillä hetkillä pahasti ja lopputuloksena oli, että seura jäi ilman pokaaleja ja Tata jätti tehtävänsä omasta tahdostaan säilyttäen kasvonsa, sillä potkut olisivat olleet muuten hyvin todennäköiset. Edelliskausi oli Titon poismenon, heikon urheilullisen menestyksen ja sekavan johtajuustilanteen vuoksi yksi seurahistorian synkimmistä, jos näin tylyä termiä haluaa nyt käyttää.

Kohti uutta kautta

Tatan jälkeen päävalmentajan tontille valittiin luontevasti Luis Enrique, joka oli siis ehdolla tehtävään jo viime syksynä Titon jouduttua jättämään tehtävänsä. Loppuen lopuksi oli ehkä hyvä, että Luis Enrique tuli vasta nyt Barcelonan peräsimeen, sillä nyt mies pääsee aloittamaan työnsä puhtaalta pöydältä. Luis Enriquen historia on erittäin mielenkiintoinen, sillä Lucholla, kuten miestä tuttavallisemmin kutsutaan, on madridilainen menneisyys. Lucho pelasi Realissa kaiken kaikkiaan viisi kautta, mutta siirtyi sen jälkeen FC Barcelonan riveihin pelaamaan, mikä on aika harvinaista. Barcelonassa Lucho nousi kannattajien suursuosikiksi ja hän nousi lopulta myös Barcelonan kapteeniksi muuan Pep Guardiolan jälkeen.

Luis Enrique on vahva persoona ja johtaja, kuten hän heti ensitöikseen mainitsi ensimmäisessä pressissä, jonka hän piti FC Barcelonan päävalmentajana. Luis Enriquella valmennusura näyttää seuraavalta:

2008–2011 Barcelona B
2011–2012 Roma
2013–2014 Celta
2014– Barcelona


Barcelonassa pelaamisen ohella Lucho on siis myös valmentanut Barcelonan B-joukkuetta, jonka jälkeen hän lähti kokeilemaan siipiään Italiaan ja AS Romaan, mutta se reissu ei päättynyt kovin hyvin ja tuloksena oli Serie A:n seitsemäs sija, mikä ei rittänyt seurajohdolle ja Lucho palasi Espanjaan Celtan valmenjaksi, jossa mies teki hyvää tulosta suhteutettuna pelaajamateriaaliin ja seuran resursseihin. Lucho tulee päävalmentajan tontille aika pitkälti samaan tyyliin, mitä Pep Guardiolakin aikanaan. Pep nousi toki suoraan B-joukkueesta edustuksen valmentajaksi, Luchon haettua kokemusta jo parista muusta seurasta. Luis Enrique saa ison mahdollisuuden päästessään valmentamaan Barcelonaa ja on erittäin mielenkiintoista seurata, että millä tavalla homma lähtee kulkemaan. Odotukset ovat edelliskauden pettymyksen jälkeen valtaisat ja toista pokaalitonta kautta putkeen ei suvaita. Luis Enriquen motivaatio on varmasti tapissa ja työtunteja tullaan tuskin säästämään. Kaikkea hyvää Lucholle valmennustehtäväänsä!

Kauden 2014-2015 pelaajalista (tällä hetkellä) ja juttua pelaajistosta

1 Ter Stegen
2 Martin Montoya
3 Piqué
4 Ivan Rakitic
6 Xavi
7 Pedro
8 Andres Iniesta
9 Luis Suarez
10 Messi
11 Neymar Jr
13 Claudio Bravo
14 Mascherano
15 Bartra
16 Sergio Busquets
17 Alex Song
18 Jordi Alba
19 Afellay
20
21 Adriano
22 Dani Alves
24 Sergi Roberto
25 Masip
Deulofeu
Rafinha
Bojan


Finding Center Backs

Kuten kaikki Barcelona-kannattajat ovat jo tottuneet menneinä vuosina, niin topparisaaga on jälleen menossa. Tätä kirjoitettaessa Barcelona on parhaillaan topparimarkkinoilla ja haaviin on tällä hetkellä tarttumassa Valenciasta Jeremy Mathieu, joka on saanut kritiikkiä osakseen monelta suunnalta lähinnä korkean hintansa vuoksi ja mm. Barcelonan ex-toppari Rafa Marquez totesi, että Mathieu ei ole sellainen pelaaja, jota Barcelona tarvitsee. Tämä keskustelu tullee jatkumaan aina elokuun loppuun asti, ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, niin myös tuleviin vuosiin asti. Tällä hetkellä joukkueessa on kaksi ns. oikeaa topparia Bartran ja Piquen muodossa. Mascherano, Adriano ja Busquets ovat sitten ne muut vaihtoehdot topparin tontille, joten selvää on, että keskuspuolustajia tarvitaan ja toivottavasti ennen siirrtoikkunan sulkeutumista sellaisia myös on saatu hankittua.

Joukkue muuttuu tulevaksi kaudeksi paljon, sillä vanhasta kaiken voittaneesta rungosta jo lähteneitä pelaajia ovat Cesc Fabregas, Victor Valdes ja Carles Puyol, joka joutui lopettamaan uransa loukkaantumisten vuoksi. Muita lähteviä pelaajia jo lähteneen Tellon (Porto) lisäksi ovat todennäköisesti Afellay, Bojan, Alex Song ja mahdollisesti myös Xavi, joka arpoo vielä mahdollisen Amerikkaan lähdön kanssa. Juuri tulleen tiedon mukaan Xavi olisi mahdollisesti pelaamassa vielä yhden kauden Barcelonassa ja lähtisi vasta tämän jälkeen jäähdyttelemään uraansa MLS-sarjaan. Seurataan tätä asiaa loppuun asti ja toivotaan nyt, että Maestro pelaisi vielä yhden kauden Blaugrana-paidassa hieman pienemmällä pelivastuulla, mutta sitäkin isomman henkisen johtajan ominaisuudessa, sillä joukkueesta on lähtenyt jo kaksi kapteenistoon kuulunutta pelaajaa Valdesin ja Puyolin muodossa.

Joukkueessa käy siis melkoinen myllerrys pelaajistossa, sillä maalivahtiosasto meni kokonaan uusiksi Valdesin, Pinton ja Oierin vaihduttua Ter Stegeniin, Bravoon ja Masipiin. Maalivahtiosasto pamautettiin kerralla uusiksi, mutta itselläni on vahva luotto nuoreen saksalaisvahti Ter Stegeniin, kokeneeseen Claudio Bravoon ja Masipiin, joka haistelee edustuksen tuulia kolmosvahdin roolissa. Puolustuksessa muutoksia on siis tulossa toppariosastolle toivottavasti) ja sitten on vielä mahdollista, että Dani Alves myydään pois ennen siirtoikkunan umpeutumista. Keskikentän koostumus menee uusiksi Cescin lähdettyä ”kotiinsa” Lontooseen tällä kertaa Chelsean riveihin ja Xavin tilanteen ollessa vielä auki. Mascheranoa suunnitellaan vihdoinkin peluutettavan keskikentällä, Busin roolin ollessa sementoitu pivoten paikalla ja uuden tulokkaan eli Ivan Rakiticin tuomaan osaamista keskikentälle. Mielenkiintoisena nimenä voitaneen ottaa esille Rafinha, joka palasi Luchon mukana Celtasta takaisin Barcelonan pelipaitaan ja nuoremmalta Alcantaran veljekseltä voidaan odottaa vakuuttavia peliotteita tulevalla kaudella. Hyökkäyksen uudeksi syömähampaaksi hankittiin isolla rahalla ja kohulla muuan uruguaylaispelaaja Luis Suarez. Barcelonalla on heittää avaukseen optimitilanteessa kehiin suhteellisen kova kolmikko Suarezin, Neymarin ja Messin muodossa. Teoriassa pysäyttämätön kolmikko, mutta vasta tosielämän pelit tulevat näyttämään, että onnistuuko kolmen tähden yhteispeluutus parhaalla mahdollisella tavalla. Luis Enriquella on haastava, mutta varmasti mieluisa tehtävä koettaa saada nämä tähdet pelaamaan yhteen ja tekemään tulosta joukkueen eteen.

Pelitapa

Viime vuodet ovat osoittaneet, että Barcelonan nykyinen pelitapa on tullut tietyllä tapaa tiensä päähän. Ei siksi, että se olisi heikko tai huono, vaan siksi, että muut joukkueet ovat oppineet pelaamaan sitä vastaan eikä Barcelonalla ole ollut riittävän hyviä vaihtoehtoisia tapoja pelata vastustajia vastaan. Guardiola vei tici-tacan jumalaiselle tasolle ja parhaimmillaan Barcelona oli lähes voittamattomassa tikissä, mutta viime vuosien aikana vastustajat ovat oppineet iskemään pelitavan heikkouksiin eikä Bacelona ole toisaalta pystynyt toteuttamaan pelitapaansa sen vaatimalla tasolla ja tietyistä asioista on lipsuttu. Lucho otti tähän heti ensimmäisessä pressissä kantaa ja hän haluaa, että joukkue pystyy pelaamaan monipuolisesti ottaen huomioon myös vastustajan pelitavan, heikkoudet ja vahvuudet. Yllätyksellisyyttä tultaneen toivottavasti näkemään tulevalla kaudella, mistä toki kertovat uusitut peliryhmitelmäsuunnitelmat, joissa esimerkiksi Leo pelaisi kymppipaikalla totutun valeysin sijaan. Näin saataisiin Neymar ja Suarez lähemmäs sitä aluetta, missä he ovat vaarallisimmillaan eli vastustajan maalialueen lähettyvillä.

Muita muutoksia on mahdollisesti tulossa myös keskikentän ryhmitelmään, jossa Busquets ja Mascherano muodostaisivat yhdessä ns. tuplapivoten. Tämä voisi olla hyvä ratkaisu, sillä se turvaisi paremmin puolustusta ja laitapakkien nousuja, jos keskikentän pohjalla olisi kaksi puolustavampaa pelaajaa. On myös väläytelty Hollannin MM-kisojen 5-3-2 systeemiä, jossa avauksessa olisi kolme topparia ja ryhmitelmä muuttuisi sitten tilanteen mukaan joko muotoon 3-5-2 tai 5-3-2. Tähän tarkoitukseen vasenjalkainen toppari olisi hyvä ratkaisu ja siinä on yksi syy sille, miksi Barcelona on ollut mm. Mathieun, Verthongenin ja Blindin perässä. Kaikki edellä mainitut kykenevät pelaamaan myös topparin tonttia. Tähänkin tullaan saamaan vastauksia pelaajahankintojen ja varsinaisten pelien myötä, kun näemme käytännössä, että miten Lucho joukkuettaan peluuttaa.

Edessä on mielenkiintoinen ja jännittävä kausi, kuten aina. Odotukset ovat korkealla, tavoitteet samaten, mutta parastahan tässä on tämä matka, jota pääsemme kulkemaan suosikkijoukkueemme kanssa. Toivottavasti edessä on menestyksekäs ja upea kausi, jonka päättyessä saamme juhlia mahdollisimman montaa merkittävää voittoa. Barcelonan, kuten koko La Ligan pelit näkyvät Viasatilla ja Viaplayssa, joten halukkaat voivat seurata pelejä niiden kautta. Otteluohjelma on espanjalaiseen tapaan vielä vaiheessa, joten postaillaan se tänne, kunhan se valmistuu.

Visca el Barça!
 

Mairouh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça

Suolainen hinta, ei siitä pääse mihinkään. Toki siihen verrattuna mihin nykyään nämä hinnat nousevat, niin tämä on pikkurahaa, mutta en olisi Mathieusta tähän hintaan ottanut. Eikö oikeasti ole muuta? Toki tämä siirto menee uuteen valoon, jos saadaan naarattua joku ykköspakki.

Alkaa muistuttamaan tämä puolustusruljanssi muuan Jokereita. Aina väärille paikoille hankintoja. The sena tai rightin pakki tarvitaan, niin eiköhän sieltä tule 35-vuotias hampaaton kanukki joka ei muualle kelpaa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Siirtosummassa on puolet liikaa, mutta minkäs teet. Valencialle täydet pinnat siitä, että saivat revittyä jokaisen sentin irti pelaajastaan. Barcelona oli tosin pakkoraossa, pakki oli hankittava ja Lucho halusi Mathieun. Nyt vielä se OIKEA topparihankinta sisään ja voimme lähteä tulevaan kauteen luottavaisin mielin.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Barcelona on pitkään mielletty (aiheestakin) kääpiöjoukkueeksi, jossa ei ole tarpeeksi senttejä ja osin sen vuoksi Barcelona on ollut erikoistilanteissa helisemässä. Noh, tähän ollaan ainakin tämän kesän hankintojen osalta tehty korjauksia:

Rakitic 184cm, Luis Suarez 181cm, Mathieu 192cm.
 

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
Sieltä se Mathieu sitten kuitenkin tuli kun suostui pudottamaan palkkaansa 3€M jotta Barca suostui maksamaan 20€M. Ei varmaan ihan se mitä
haettiin. Nyt kun olen kuitenkin katsonut miehen otteita Valencian paidassa YouTubesta päivän ajan, niin ei se niin surkea honkkeli ole mitä ensin ajattelin. Menee varmaan 3-4 keskuspakkina mutta kun se 2 puuttuu
edelleen että saataisiin Mascherano pivoteksi. Edelleen huhuissa on nimet Blind, Vertonghen ja nyt myös uudelleen Marquinhos. Cuadrado vielä huhuissa laidalle mutta pyynti 40€M on Barcalle liikaa.
Kaikki mm-kisojen lohkovaiheessa tippuneet pelaajat ovat aloittaneet tänään
treenit medicalilla ja hienoa on se että Xavi on edelleen mukana ja tämänhetkisten tietojen mukaan jäämässä.
Se tieto nyt muuttuu päivittäin joten katsellaan.
Vuoden päästä Xavista luopuminen olisi jo helpompaa joten toivottavasti jatkaa
vielä.
La Ligan otteluohjelma julkaistaan tänään. Toivottavasti ensimmäinen el clasico ei ole ihan hetkeen että saadaan Neymar ja Suarez siihen mukaan.
Ilmeisesti tuo Suarezin pelikielto on tällähetkellä 26.10 asti?
CAS antaa valituksesta päätöksen 11-12 elokuuta niin sitten nähdään kuinka kauan on ulkona toiminnasta.
Kiitos jälleen Hxxx hienosta kausiketjun aloituksesta.
 

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
No niin tietysti, ensimmäinen el clasico
pelataan Madridissa 25-26.10
Jos Suarez vapautuu vasta 26.10 niin pelihän on varmasti
25.10. Tosin jos mies on ulkona kaikesta toiminnasta siihen asti
niin tuskin kovin hyvässä pelikunnossa olisi seuraavana päivänäkään.
Jonkun goal.comin huhun mukaan CAS olisi kumoamassa pelikiellon
Barcan osalta kokonaan mutta jättämässä maajoukkue kiellon voimaan.
No se jää nähtäväksi.
Kauden eka peli on Elche kotona 23-24.8
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Mathieu tuli nyt sitten vihdoin. Rahaa paloi kyllä liikaa, mutta jos siitä huolimatta saadaan vielä hankittua Cuadrado ja Marquinhos/Vertonghen niin ei haittaa. Blindin hankkiminen voidaan nyt onneksi unohtaa, koska mies ei todellakaan ole toppari ja nyt haetaan enää avauksen topparia, johan Blindin taso ei missään tapauksessa riitä.

Suarez tapauksessakin kuului tänään hyviä uutisia, kun Goalin lähteitten mukaan CAS aikoo tuomita pelikiellon koskemaan ainoastaan maajoukkue pelejä. Ja näinhän sen kuuluukin mennä, että pelikielto ei koske muita kilpailuja kuin missä se on hankittu.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sori pieni OT, mutta sattui osumaan Barcelonalle kotipeli kun sielläpäin lomaillaan niin kysäistään nyt jos täältä joku asiantuntija löytyisi.

Elikkäs mitäköhän hintatasoa ihan noihin perus la liga - matseihin liput Nou Campille kustantaa ja onko kokemuksia/vinkkejä mistä niitä on mieluisinta ostella?

Toki tähän vastauksia helposti löytää itsekin googlettamalla.. Mutta siis lähinnä, pääseekö paljonkin halvemmalla jos jättää lippujen hankkimisen paikan päälle ja kuinka riskipeliä se sitten on?
 
Viimeksi muokattu:

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
No niin tietysti, ensimmäinen el clasico
pelataan Madridissa 25-26.10

Aika harvinaista muuten, että ensimmäinen klassikko pelataan Bernabeulla, eikä Camp Noulla. Viime vuosilta muistan yhden kerran, että ensimmäinen kohtaaminen olisi ollut Katalonian sijaan Kastiliassa.

Kerrankin näin päin.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Sori pieni OT, mutta sattui osumaan Barcelonalle kotipeli kun sielläpäin lomaillaan niin kysäistään nyt jos täältä joku asiantuntija löytyisi.

Varmasti tältäkin palstalta apua löytyy, mutta sitä odotellessa kannattaa ehdottomasti tsekata täältä:

F.C. Barcelona Fan Club Finland

Jo etusivun oikean reunan lukemalla pääsee alkuun : )
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
saadaan vielä hankittua Cuadrado ja Marquinhos/Vertonghen niin ei haittaa.
---
Suarez tapauksessakin kuului tänään hyviä uutisia, kun Goalin lähteitten mukaan CAS aikoo tuomita pelikiellon koskemaan ainoastaan maajoukkue pelejä. Ja näinhän sen kuuluukin mennä, että pelikielto ei koske muita kilpailuja kuin missä se on hankittu.
Edelleen ihmettelen tuota Cuadradoa, miksi Barca hoimmaisi laiturin nyt? Tai eihän siirtopolitiikassa muutenkaan mitään järkeä ole ollut, mutta silti.
---
Jopa sinipunahkojen lasien läpi olen sitä mieltä, ettei tuota pelikieltoa voi poistaa. Kyllä FIFA voi bänniä antaa, edelleen vaikkapa doping-rangaistus ei ole mitenkään kilpailukohtainen. Se, ettei saa osallistua mihinkään toimintaan on sitten sellainen asia, mikä menee vähän liiallisuuksiin. Ja jopa esim. kuukauden lyhentämisen ymmärrän, mutta ei kokonaan, ei.
 

DELPHiON

Jäsen
Suosikkijoukkue
FC Barcelona, Penguins
Sori pieni OT, mutta sattui osumaan Barcelonalle kotipeli kun sielläpäin lomaillaan niin kysäistään nyt jos täältä joku asiantuntija löytyisi.

Elikkäs mitäköhän hintatasoa ihan noihin perus la liga - matseihin liput Nou Campille kustantaa ja onko kokemuksia/vinkkejä mistä niitä on mieluisinta ostella?

Toki tähän vastauksia helposti löytää itsekin googlettamalla.. Mutta siis lähinnä, pääseekö paljonkin halvemmalla jos jättää lippujen hankkimisen paikan päälle ja kuinka riskipeliä se sitten on?

Halvimmat liput irtoaa 15-20 euron hintaan. Itse olen ostanut FC Barcelonan nettisivuilta, mutta ihan perus La Liga peleihin (pl. el Classicot) saa lippuja vielä ostettua paikanpäältä. Itse ajattelin seuraavan kerran ostaa paikanpäältä, sillä netissä liput tulevat asteittain myyntiin ja aika usein tarjolla on hajapaikkoja (tämähän ei haittaa jos menet yksin katsomaan).
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Varmasti tältäkin palstalta apua löytyy, mutta sitä odotellessa kannattaa ehdottomasti tsekata täältä:

Halvimmat liput irtoaa 15-20 euron hintaan. Itse olen ostanut FC Barcelonan nettisivuilta, mutta ihan perus La Liga peleihin (pl. el Classicot) saa lippuja vielä ostettua paikanpäältä. Itse ajattelin seuraavan kerran ostaa paikanpäältä, sillä netissä liput tulevat asteittain myyntiin ja aika usein tarjolla on hajapaikkoja (tämähän ei haittaa jos menet yksin katsomaan).

No eipä ole paha hinta, jossain sivustoilla noita löytyi jo nyt ja hinta oli vaatimattomasti alk. 180e. Epäilinkin voiko pitää paikkaansa.

2-4 lippua olis tarkoitus haalia. Granada tuskin on ihan kiimasimpia vastustajia, joten voinee sitten ihan hyvillä mielin luottaa lippuja olevan tarjolla riittämiin luukullakin.

Muutenkin tuli lueskeltua, että tuo alustava aikataulu sunnuntaille tarkoittaakin perjantai-maanantai akselilta ihan mitä tahansa ja kun tuo maanantai ei enää aikatauluihin sovi niin ei parane liian aikaisin olla liikenteessä.

Kiitokset tiedoista.

Toivottavasti Suarez ja Neymar olisivat molemmat kehissä jo syyskuun lopulla :)
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Nyt Barca on ilmeisesti kääntänyt katseensa Vermaeleniin. Hyvä pelaaja, mutta viime vuosina on sattunut paljon virheitä kaverille ja tästä syystä tippui Arsun avauksestakin.

Edelleen ihmettelen tuota Cuadradoa, miksi Barca hoimmaisi laiturin nyt? Tai eihän siirtopolitiikassa muutenkaan mitään järkeä ole ollut, mutta silti.

Cuadrado tulisi Alvesin korvaajaksi, jos Dani lähtee, eikä laituriksi. Olisi täydellinen korvaaja Danille. Ja on pelannut oikeana pakkina ennenkin laiturin tontin lisäksi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Cuadrado tulisi Alvesin korvaajaksi, jos Dani lähtee, eikä laituriksi. Olisi täydellinen korvaaja Danille. Ja on pelannut oikeana pakkina ennenkin laiturin tontin lisäksi.

Tämä on kyllä niin loistavaa. Joku Barcan päättäjä huomannut Football Manageria pelatessaan, että hyvät MM-kisat pelannut jamppa voi pelata myös laitapuolustajana, joten ei muuta kuin jumalatonta tarjousta kehiin. Vielä Macherano toppariksi, niin Barcalla on kentällä kaksi puolustajaa, olettaen, että Piquén lisäksi vasen laitapuolustaja on oikeasti puolustaja.

Hyvä laituri ei ole välttämättä hyvä laitapuolustaja, mutta eipä se näitä tosielämän football managereja kiinnosta, jos vain nimimiehiä on tarjolla.
 

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Tarpeeksi vahvat hormonikuurit päälle niin voi pelata täydellisesti missä paikalla vaan. Nyt kun Barcelona on ostanut kaksi maalivahtia, on mielenkiintoista nähdä pelaako toinen esimerkiksi valeysinä Suarezin pelikiellon aikana.
 

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
No eipä ole paha hinta, jossain sivustoilla noita löytyi jo nyt ja hinta oli vaatimattomasti alk. 180e. Epäilinkin voiko pitää paikkaansa.

2-4 lippua olis tarkoitus haalia. Granada tuskin on ihan kiimasimpia vastustajia, joten voinee sitten ihan hyvillä mielin luottaa lippuja olevan tarjolla riittämiin luukullakin.

Muutenkin tuli lueskeltua, että tuo alustava aikataulu sunnuntaille tarkoittaakin perjantai-maanantai akselilta ihan mitä tahansa ja kun tuo maanantai ei enää aikatauluihin sovi niin ei parane liian aikaisin olla liikenteessä.

Kiitokset tiedoista.

Toivottavasti Suarez ja Neymar olisivat molemmat kehissä jo syyskuun lopulla :)


Ihan noin halpoihin lippuihin en itse kyllä törmännyt mutta 40€ ylöspäin kylläkin.
Ja ehdottomasti kannattaa ostaa liput suoraan Camp Noulta eikä maksaa netissä välittäjille turhaan. Lippuja saa 100% varmasti kaikkiin muihin peleihin paitsi el clasicoihin ja mahdollisiin mestareiden liigan välieriin. Barcalle on todella harvoin ollut kotipeliä perjantaina tai maanantaina. Mutta todellakin kannattaa ottaa huomioon että peli voi olla vaikka sunnuntai iltana klo 22.00 joten jos on sunnuntai paluu lento niin siinä tapauksessa ei ainakaan kannata hommata lippuja etukäteen. Matsien ajankohta, päivä ja aika tarkentuu noin kaksi viikkoa ennen peliä. Itse olen ollut kaksi kertaa paikanpäällä ja molemmilla kerroilla kakkostasolla (kolme tasoa), pääkatsomoa vastapäätä. Ekalla kerralla maksoi 71€ muistaakseni, melko keskeltä kenttää ja toisella kerralla vähän ennen kaarretta 59€ nyt keväällä. Molemmat pelit on ollut Osasunaa vastaan ja todella mieleenpainuvia ensin 8-0 ja nyt 7-0 Messin riehuessa 3 maalia ja kaksi syöttöä molemmissa peleissä joten lämpimästi suosittelen peliin menemistä. Camp Nou itsessään on nähtävyys ja jos muutenkin Barca fani olet niin Camp Nou kierrosta suosittelen kanssa.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Nyt Barca on ilmeisesti kääntänyt katseensa Vermaeleniin. Hyvä pelaaja, mutta viime vuosina on sattunut paljon virheitä kaverille ja tästä syystä tippui Arsun avauksestakin.

Hintapyyntö ei taatusti ole Barcelonan suuntaan Arsenalilta paha. Unitedille Arsenal on pitänyt hintalappuna £12m, mutta ulkomaille lähtee taatusti halvemmalla. Veikkaan että jos Barca heittää €10m tarjouksen niin son siinä. Yksi suosikkitoppareistani, mutta tosiaan loukkaantumiset ja sen jälkeen otteet kentillä viimeisen ~2vuoden aikana ovat olleet heikkoja.

E: Toki täsä on vielä se ongelma, että Wenger antaa maailmanmestareille huilia 11.8 asti, eli Community Shield ja Valioliigan avauspelin Mertesacker huilaa, jolloin Arsenal tarvitsisi Koscielnyn rinnalla topparia. Jos Vermaelen myydään, tulee hemmetinmoinen kiire ostaa uusi toppari, sillä nuoret Hayden ja Miquel eivät ole vielä Valioliigatason äijiä.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
eipä se näitä tosielämän football managereja kiinnosta, jos vain nimimiehiä on tarjolla.

Tämä pätee täysin kyllä Realinkin toimintaan. Hankitaan jotain jamesrodriguezeja, että saadaan paitoja myytyä ja laitetaan dimariat ja iscot lihoiksi tieltä, vaikka ovat pelaajina Hamesia parempia. Jos nyt tätä Cuadrado-huhua kommentoi, niin hän ei välttämättä ole sellainen palanen, jota Barcelona tarvitsee, ottaen huomioon korkea hinnan ja epävarmuustekijät alaspäin pelattaessa. Kannattaisi ennemmin hankkia ihan perustoppari, jotta se osasto saataisiin takuuvarmaan kuntoon ja särkymävaraakin olisi vielä.

Tällä hetkellä tuntuu, että joukkueen rakennuksessa on ihan hyvä pöhinä päällä, sillä vaikka Mathieun hankintaa (korkeasta hinnasta johtuen) ollaankin kritisoitu, niin monelle tontille ollaan saatu hyviä palasia hankittua. Rakitic on loistava haku suhteellisen huokealla hinnalla, maalivahtiosasto on vuosikausiksi laitettu kerralla kuntoon ja Suarez on kärkipelaajana maailman ehdotonta huippua. Lainalta palaavat Deulofeu ja Rafinha lyövät toivottavasti itsensä läpi alkavalla kaudella.

Kunhan Luis Enrique saa vielä motivoitua joukkueen kunnon iskuun ja rakennettua riittävän monipuolisen pelisysteemin, niin luottavaisin mielin voidaan tuleviin koitoksiin lähteä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tämä pätee täysin kyllä Realinkin toimintaan.

Pätee pätee, älä nyt vedä hepulikohtausta. Tosin parin viime siirtoikkunan aikana FM-Perézin hovi on vienyt Katalonian kollegoitaan noin kuusi-nolla.

Aika rohkea väite, että Isco ja Di María olisivat varmuudella Jamesia parempia jalkapalloilijoita. Mitään faktaahan tuo väitteesi ei sisällä, pelkkää mutuilua. Jamesin potentiaali on joka tapauksessa kolmikon suurin, lisäksi epäilen, että sexIsco löytyy valkoisesta paidasta myös tulevaisuudessa.

Joka tapauksessa oikeasti hyvä joukkueenrakentaja ei olisi Barcan tapauksessa laittanut noin 110 miljoonaa euroa Suarezin ja Mathieun kaltaisiin pelaajiin, tiedät kyllä sen. Se hyökkääjä ei kuitenkaan ole ollut viime vuosien ykkösprioriteetti Barcan tapauksessa.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
FM-Perézin hovi on vienyt Katalonian kollegoitaan noin kuusi-nolla.

Tämä on totta. Kaikki muut (paitsi Barcelonan johtoporras) ovat nähnyt, että toppariosasto on ollut joukkueen kehityskohde jo monen vuoden ajan, mutta mitään ei ole tapahtunut. Noh, Mathieu, mutta se ei riitä. Jos Hummels tulee vielä ennen elokuun loppua, niin perun pahat puheeni, mutta vielä tällä hetkellä johtoporras on vetämässä jälleen yhtä riman alitusta joukkueen rakennuksen suhteen. Vaikkakin hyviäkin asioita on tapahtunut, kuten aiemmin mainitsin.

Barcelonalla on sentään avauksessa omia kasvatteja laskentatavasta riippuen merkittävä määrä, Realilla ei taida ole ensi kaudella yhtäkään. Eli kaikkia palasia ei tarvitse hankkia rahalla. Ja kyllä olen sitä mieltä, että Di Maria ja Isco ovat parempia futaajia, mitä James Rodriguez. (Mutuilua toki.) Jamesilla on pari hyvää matsia vyöllä Kolumbian paidassa ja siinä se. Potentiaalia toki on, mutta realisoituuko se esim. Iscoa suuremmaksi, joka on monissa huhuissa liitetty esim. Pooliin ja Man Cityyn? Ja jos Realin lopputulos siirtojen suhteen hyökkäyspäässä on lopulta James - Isco & Di Maria, niin tappiolle jäävät tässä skenaariossa. Tämä on minun mielipiteeni.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Barcelonalla on sentään avauksessa omia kasvatteja laskentatavasta riippuen merkittävä määrä, Realilla ei taida ole ensi kaudella yhtäkään.

Totta, montako pistettä sillä saa etumatkaa sarjataulukossa? Mielelläni minäkin näkisin Real Madridin täynnä omia kasvatteja, mutta valitettavasti en voi asiaan vaikuttaa kuin siinä useampaan otteeseen tänään viittaamassani Football Managerissa. Madridissa menestys ja mediaseksikkyys tulevat aina ennen muita, suuruus on Real Madridin tyyli ja tämän vuoksi álvaromoratat vaihdetaan jamesrodriguezeihin.

Veikkaan, että Dani Carvajal joka tapauksessa on selkeä avauksen mies ensi kaudellakin. On kohtalaisen kovan pesunkestävä madridista. Alle kymmenenvuotiaana Real Madridin riveihin.

Ja jos Realin lopputulos siirtojen suhteen hyökkäyspäässä on lopulta James - Isco & Di Maria, niin tappiolle jäävät tässä skenaariossa. Tämä on minun mielipiteeni.

Tuo on epäreilu vertaus, sillä jätät tahallaan Toni Kroosin sivuun tuosta. Kroos - Di María ja James - Isco olisivat ne oikeat ja reilut vertailukohdat.
 

Andrew

Jäsen
Totta, montako pistettä sillä saa etumatkaa sarjataulukossa? Mielelläni minäkin näkisin Real Madridin täynnä omia kasvatteja, mutta valitettavasti en voi asiaan vaikuttaa kuin siinä useampaan otteeseen tänään viittaamassani Football Managerissa. Madridissa menestys ja mediaseksikkyys tulevat aina ennen muita, suuruus on Real Madridin tyyli ja tämän vuoksi álvaromoratat vaihdetaan jamesrodriguezeihin.

Sillä voi itse asiassa saada aika paljonkin pisteitä, että joukkueessa on paljon omia kasvatteja. Tässä viime vuosina on usein nähty, että ammattiurheilussakin henki voittaa materian!

Real on tällä hetkellä täydellinen muukalaislegioona toinen toistaan isompia egoja. Isot tähdet istuvat siellä pakosti penkillä ja siellä on ennenkin ollut isoja ongelmia joukkuehengen kanssa sekä siinä, että kaikki eivät pelaa joukkueelle.

En halua aloittaa täällä mitään Barca vastaan Real taistelua, mutta minusta Barca on nimenomaan dominoinut El Clasicoja viime vuosina siitä syystä, että pelaajat selkeästi haluavat pelata logolle ja joukkueelle. Real on jättänyt itsestään vähän semmoisen hengettömän palkkasoturi joukkueen kuvan.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Tässä viime vuosina on usein nähty, että ammattiurheilussakin henki voittaa materian!

Miten se nyt sitten realisoitui päättyneellä futiskaudella Espanjassa? Käsittääkseni hengellinen Barca jäi ilman isompia pystejä, kun taas mainostamasi muukalaislegioona otti niitä kaksi, mukaanlukien sen suurimman seurajoukkueiden palkinnon.

Olet juuri niin hyvä kuin viimeisin ottelusi tai tässä tapauksessa kautesi. Barcan omilla pojilla oli aikansa, mutta nyt se aika on ajanut ohi, eikä uusia xaveja tai iniestoja ole tulossa. Miten voisikaan, kun puhutaan ihan poikkeuksellisista yksilöistä? Ei maailmassa ole kovin montaa tuon tason pelaajaa, jotka pelaavat koko uransa kasvattajaseuroissaan.

Sinun mielipiteesi Real Madridista on tämän vuoden aikana tullut kyllä jo selväksi. Kylmä fakta on, että Real Madridin muukalaislegioona voitti Barcan joukkueiden ainoassa finaalikohtaamisessa päättyneellä kaudella. Viestiisi liittyen Real Madridin voittomaalin teki sadan miljoonan Gareth Bale, joka juoksi Barcan oman kasvatin Marc Bartran suohon ja tuikkasi pallon katalonialaisverkkoon. Mielestäni aika kuvaavaa, että henki voi olla kova, mutta yleensä se materia vain on kovempi.

Kirjoitin jo aiemmin, että mielelläni näkisin Real Madridin täynnä omia kasvatteja, mutta se ei ole minusta kiinni. En kuitenkaan näe syytä valittaa, kun joukkue voitti Copa del Reyn lisäksi Mestarien liigan. Arvostan silti Barcan omavaraisuutta todella paljon, tosin olen aika varma, että sekin on tulossa päätökseen. Ainakin, jos menestystä halutaan. Koska edelleenkin Xavi ja kumppanit ovat ainutlaatuisia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös