HCK 2013–2014 – kohti parempaa huomista

  • 225 234
  • 644

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Se mitä tässä jää sinulta sanomatta on, etteivät nämä yli-ikäiset ilmaiseksi pelaa.

Tässä olet täysin väärässä. Tämä on tieto. Junnudiilit Mestiksessä ovat varuste/mailadiilejä. Ei täälläpäin rahaa pojille anneta vaan mahdollisuutta näyttää osaamista. Ymmärrän, että siellä se ei ole mahdollista. Kyse on puhtaasti kysynnän ja tarjonnan laista.
 

ReggieD

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Ducks, Shakers
On tätä vaan vaikea sulatella.

Tässäkin foorumissa moni on hallilla pyörinyt vuosia. Oma seuraaminen alkoi Pleikkariaikoina kun faija vei hallille ja lopulta löysin sinne joka torstai ittekseniki. Ylivoimaa pyöritti tolloin Tepa ja ehdoton suosikki oli Åbergin Tumppi pehmeillä pakin käsillä. Jokunen vuosi tuli seurattua katsomon puolelta kunnes nelisen kautta tuli pyörittyä matseissa ihan hommissakin. Tuuski pelit oli ehdottomasti kauden kohokohtia HC Kerava ja sittemmin HC K-U aikoina ennen nousua. Muutamina Suomi-sarja kausina rosteri oli käsittämättömän kova: oli pari änärivarausta, liiga kokemusta jne. Nousu vaan sai odottaa itteensä, mutta HCKn taustat pani kyllä pirusti efforttia hommaan jo tolloin - muiden hommiensa lomassa.

Sittemmin muutto opiskeluiden perässä katkaisi seuraamisen täysin muutamaksi vuodeks, tosin tolloin näki jotai HCKn youtube kanavan kautta. Valitettava totuus kun näissä alasarjoissa on, että jollet seuraa niin et sä näihin kyllä missään vahingossakaan törmää - valitettavasti pätee aina Mestikseen asti.

Viimestä Suomi-sarja kautta pääsin taas seuraamaan paremmin ja so far hienoin peli mitä Gardenissa on omana aikana pelattu pelattiinkin lähes täydelle tuvalle keväällä 2012. Ai että sitä fiilistä! Matsissa byyrin heitti mm. Nuutisen Jesse, ihan niin kuin yleisö halusikin. Jessen steppaileva tuuletus on hyvin takaraivossa ja nousua juhlittiin Polillla pikku tunneille.

Ekaa Mestis kautta pääsin parin sadan km päästä seuraamaan 11 kertaa kotona ja muutaman vieraissa. Tuloksen muistaa jokanen, mutta sarjassa säilyttiin.

Tällä kaudella sainkin jo hankittua kausarin, vaikka kauden alkaessa kotipeleihin oli edelleen 200km. Onneksi muutto toi lähemmäs syksyllä ja himapelejä jäi väliin alle 10. Gardenin fasiliteetteja paranneltiin pikku hiljaa ja matseissa alkoi selkeästi olla parempi fiilis - kiitos osaltaan viidennen ketjun! Keskiviikko illat tuli vietettyä juna-Garden-juna yhdistelmässä. Pelillisesti homma rokkas, valitettavasti sisään ois mahtunut muutamat rillit enemmänkin. Erityisesti viimesessä hima pleijaripelissä oli jotenkin aistittavissa jo luovutuksen meininki. Porukkaa oli vähemmän kun osassa kauden keskiviikkopeleissä.

Ensi kautta varten kerkesin jo nostamaan liikunta- ja kulttuurisetelit firmalta kuivaksi - tarkotuksena oli upgradeta zetti "parhaille paikoille"... Pitänee lähtee Kaija Koon kanssa kiertueelle ettei ne nyt pääse vanhenemaan.


Päälimmäinen fiilis on kiroilu ja turhaantuneisuus. Kuitenkin kaikesta koetusta voi olla kiitollinen osastolle Henkka, Juha, Enska &co kun yrittivät. Helppo tässä ois ladella viisauksia, mutta ketäpä ne tässä vaiheessa jälkijunassa jeesaisi. Ikävä paluu vapusta arkeen on kuitenkin se, ettei alueen kiekossa taaskaan ole muuta kuin kysymysmerkkejä. Mestiksen raiskattu tulevaisuus sinällään on kettumainen juttu sekin....

Toivottavasti tämän vaikutukset jäävät mahdollisimman pieniksi junnutouhuihin. A-junnut onneksi ilmoittivat keskittyvänsä normaalisti ensi kauteen, mutta koko hoki paketti on elänyt sairasta turbulenssia läpi kevään. Milloin lopettaa jengit ja milloin sulatetaan jäät...

Ketutus on jopa niin suuri, ettei kommentit "mitä mä sanoin", "rahajengi", "mä tiesin tän jo 6 vuotta sitten" jne eivät edes vituta. How is that even possible?
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Itku ja pillitys seis! Ei vielä hautajaisia pidetä, vainaja on elossa!

Täällä ollaan jo heittämässä jäähyväisiä vaikka ainoa fakta tilanteessa on tämä, että HCK EI pelaa MESTISTÄ kaudella 2014-15. En jaksa ruveta kirjoittamaan koko Keski-Uusimaan lehtijutun uutista, mutta tiivistetysti homma on näin:
- HCK ei lunastanaut Mestis-lisenssiä kaudelle 2014-15
- Enska neuvotteli viimeiseen asti ja yritti houkutella YHTEISTYÖKUMPPANEITA tukemaan HCK:ta taloudellisesti.
- Ei onnistunut, joten sen sijaan että oltaisiin lähdetty Mestikseen riskillä 'toivotaan toivotaan'-mentaliteetillä (= luotettu tulevan lisää katsojia ja saatu sitä kautta rahaa), niin lyötiin jarrut kiinni ja jatketaan sellaisella tasolla mihin rahat riittävät.
- Päätös jäädä Mestiksestä pois oli fiksu veto jos kerran ei ole rahaa, silloin otaisiin menty todennäköisesti konkurssiin ja joukkueen taru olisi ollut lopullisesti ohi ja uusi startti alasarjoista.

Joten kuivatkaa kyyneleet, nessut taskuun ensi kaudella kannustetaan hallilla yhtä kovaa jollei kovempaa ja jatketaan HCK-brändin "Meidän jengi - koko Keski-Uusimaan kiekkoseura" luomista.

Selkä suoraksi, ja syksyllä hallille kaulaliinat ja fanipaidat päällä. Me noustaan vielä täältä!
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Kyllä veti mielen matalaksi tämä HCK:n tapaus. Mielenkiintoinen porukka kaikenkaikkiaan, varsinkin tällä kaudella pelit Hokkia vastaan olivat paikoin melko eeppisiä. Odotin jo ensi kautta, että kehkeytyisikö tästä kunnon vanhan ajan "rivarly".

Kyllähän se vähän viime kesänä ihmetytti, kun toinen toistaan kovempaa hankintaa siirtyi Keravalle. Ilmeisen toivottua yleisöryntäystä ei sitten nähtykään.

Tsemppiä HCK-kannattajille. Uuteen nousuun!
 

Al Dente

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, Jokipojat, HIFK
Harmittaa todella paljon fanien, pelaajien ja sarjan puolesta, mutta kyllähän tuo ihan päin persettä oli vedetty jos kaikki rahat pantiin viimekauden joukkueeseen ja on toivottu että buumi nousee Keravalle. Ei se perhana Suomessa vuodessa nouse. Mielummin olisi pitänyt lähteä viemään hommaa maltillisemmin esim kolmen-viiden vuoden nousujohteisella suunnitelmalla pikkuhiljaa jengiä paremmaksi, junnutuotantoa kuntoon/yhteistyötä muiden alueen seurojen kanssa jne. Tulee ihan Junkkareiden takavuosien touhu mieleen.

Eipä silti jos joku eurojackpot olisi kohdalle osunut, niin ehkä sitä oltaisiin itsekin pallokerhoa jeesaamassa. Hyvä kuitenkin kun yrittivät, mutta enemmän malttia olisi mukana pitänyt olla. Ei muuta kun hommaa kuntoon uudelleen ja uutta yritystä. Noita mestispaikkoja avautuu varmasti jatkossakin. Omalta kohdalta tämä kaikki on tietysti jälkiviisautta, mutta noiden toimijoiden asia olisi pitänyt kyllä sisäistää jo heti alkuun.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Tässä olet täysin väärässä. Tämä on tieto. Junnudiilit Mestiksessä ovat varuste/mailadiilejä. Ei täälläpäin rahaa pojille anneta vaan mahdollisuutta näyttää osaamista. Ymmärrän, että siellä se ei ole mahdollista. Kyse on puhtaasti kysynnän ja tarjonnan laista.

Mikäli sinun ymmärrys jaettiin myös HCK:n johtoportaassa niin en ihmettele enää hetkeäkään, miksi lappu laitettiin luukulle. Ilmaiseksi Mestistä pelaavien löytäminen ei tosin olisi ollut mikään vaihtoehtoinen tapa rakentaa joukkuetta sille tasolle, vaikka niin haluaisit uskoakin. Onnea tulevaisuuteen. Taitaa matka alkaa kakkosesta eli kahta sarjatasoa alempaa, kuten tapana on silloin kun taloudelliset syyt estävät sarjassa pelaamisen
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Taitaa matka alkaa kakkosesta eli kahta sarjatasoa alempaa, kuten tapana on silloin kun taloudelliset syyt estävät sarjassa pelaamisen

Kyllähän sun pitäisi vanhana Suomi-sarjan fanina tietää, että jos joukkueen nimilistä ja muut resurssit ovat riittävän tasokkaat, voi tarina jatkua suoraan Suomi-sarjasta.

Hyvin luotettavasta lähteestä saamani viestin perusteella taistelu jatkuu, vielä ei ole pyyhe kehässä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kohtuullisen karu oli keravalaisen ja eteläsuomalaisen huippukiekon kohtalo taas vaihteeksi. Pelillisesti HCK pärjäsi vähintäänkin kivasti, alueen haasteet huomioiden faniporukka oli jopa kiitettävän kovalla tasolla ja omia kasvatteja olisi ollut tarjolla. Mutta kun realiteetit painavat vastaan, niin ei voi mitään. Yllättävä ja katkera päätös tälle tarulle näiltä osin, jopa sivusta seuranneelle.

Vähän tässä tulee esimerkiksi Haukat ja Ahmat mieleen. Periaatteessa pelaajia olisi riittävästi ja siviiliduunien avulla olisi ollut jopa mahdollisuus saada "halvalla hyvää", sen verran moni tälle sarjatasolle sopiva pelaaja on kuitenkin alueelta kotoisin. Mutta kun homma ei vain toimi, niin se ei toimi. Kieltämättä Kerava on haasteellinen paikka pyörittää tämän tason porukkaa ja nyt se konkretisoitui lähes pahimmalla mahdollisella tavalla.

Sääli. Tuossa Liigan pleijarien aikana tuli käytyä läpi jaksot sarjasta "Unelmana Mestis". Vaikka kotikutoisuus paistoi kotisohvalle asti, niin tuossa sai taas hyvän muistutuksen siitä, että lätkä on enemän kuin vain hokia. Voin vain kuvitella mitkä fiilikset aktiivijannuilla on tällä hetkellä. Tuossa oltiin mukana niin suurella sydämellä, että tämä varmasti riipaisee aivan saatanan syvältä. Toivottavasti palstaveli Morten Halstedin "profetia" pitää paikkansa ja homma jatkuu tulevaisuudessa.
 

Severi94

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Vantaa
Hiljaa on taas liitto ja Kale! Ei mitään virallista kantaa asiaan, vai kerätäänkö mahdollista apupakettia?
Tsemppiä Keravalle! Uskon jotta vielä kohdataan!
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Saamani viesti ei täytä valtakunnallista uutiskriteeriä ja siksi sen lähde jääköön tarkemmin kertomatta, mutta sosiaalisen median parissa voin omalta osaltani välittää SANASTA SANAAN HCK organisaatiosta saamaani viestiä:

"Toivo elää niin kauan kuin peliaikaa on jäljellä! Teemme kaikkemme että pelit jatkuu!"
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Saamani viesti ei täytä valtakunnallista uutiskriteeriä ja siksi sen lähde jääköön tarkemmin kertomatta, mutta sosiaalisen median parissa voin omalta osaltani välittää SANASTA SANAAN HCK organisaatiosta saamaani viestiä:

"Toivo elää niin kauan kuin peliaikaa on jäljellä! Teemme kaikkemme että pelit jatkuu!"

Toivottavasti ne jatkuvat Mestiksessä. Takaisin nousu nimittäin ei ole mikään helppo case. Olisi hienoa, mikäli organisaatio tulisi "kaapista ulos" ja tiedottaisi jotain tilanteesta jos siihen kerran on tullut muutosta.
 

TKR-69

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Vantaa
Olen erittäin pahoillani HCK:n fanien puolesta, että oma joukkue tekee tollaisen ratkaisun. Toivon faneille jaksamista. Vantaalla olis voinut käydä monta kertaa samalla lailla. Älkää hyljätkö seuraa, vaan jatkakaa joukkueen takana, oli sarjataso mikä tahansa, sillä osoitatte rakkautenne seuraa kohtaan.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Hiljaista on

Mitään ei ole kuulunut sitten Mortenin viestin jälkeen. Hiljaisuus ei näissä asioissa lupaile usein hyvää, joten kauhunsekaisin tuntein tässä odotellaan jotain ihmettä. Todellakin ottaa päähän kun mitään virallista ei ole tullut julkiseksi.
 

J.Hotti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
Ettei vaan HCK olisi ottanut Mäntylän johdolla käyttöön niitä kuuluisia järeitä aseita eli ilmoitus paikallisen median kautta tyyliin "emme pelaa ensi kaudella Mestistä, talous viturallaan" ja sitten seurataan keravalaisten reaktiota ilmoitukseen. Siinä meinaan saattaa moni paikallinen yrittäjä joka on aiemmin seurannut ja mahdollisesti jopa tukenut seuran toimintaa, herätä ihan eri tavalla HCK:n tukitalkoisiin, kun uhka kaiken loppumisesta on tuotu julkisuuteen. Ja luulisi Keravan kaupunginkin jo heräävän, eipä ole tolle pikkukylälle mikään tuonut niin paljon positiivista näkyvyyttä kuin HCK viimeisen parin vuoden aikana.

Väitän ilman mitään faktatietoakin, että taustalla tapahtuu koko ajan. Tapahtui ennen tuota ilmoitusta ja varsinkin sen jälkeen. Noi liiton takarajat on ihan yhtä tyhjän kanssa, niistä ei kannata HCK-fanien ottaa päänsärkyä. Onhan se nähty, että tällä hetkellä liitto ja Mestis on aika nöyrää poikaa seurojen edessä, sen verran surkealta näyttää ensi kauden tilanne. Ja onhan näistä aikaisempiakin kokemuksia, erästä itärajan läheisyydessä sijaitsevaa perinteistä seuraa odoteltiin pitkälle, aina juhannusviikolle asti.

Itse en ainakaan vielä lapioisi multaa Mestis-HCK:n arkun päälle.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Tämän päivän (6.5.2014) Keski-Uusimaa -lehdessä julkaistaan HCK sisäpiirin "vuoto" jossa todetaan sama viesti jonka olen jo tännekin julkituonut ja jopa Pirkka Anttilaakin on haastateltu. HCK:lle riittää kun paperit ovat paikalla 8.5.2014 kun Mestis- paikkojen ja -lisenssien jako alkaa.
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
Tämän päivän (6.5.2014) Keski-Uusimaa -lehdessä julkaistaan HCK sisäpiirin "vuoto" jossa todetaan sama viesti jonka olen jo tännekin julkituonut ja jopa Pirkka Anttilaakin on haastateltu. HCK:lle riittää kun paperit ovat paikalla 8.5.2014 kun Mestis- paikkojen ja -lisenssien jako alkaa.

Tämän vuodon otan ilolla vastaan. Toivotaan, että tämä herättäisi nyt aluetta. Jos paikka saadaan niin sitten kannattaa ottaa se kuuluisa maalaisjärki käyttöön tuon joukkueen rakentamisen suhteen.
 

canttig

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Toivo elää.
Torstaina pitäisi olla hakemus sisällä. Tiukkaa tekee. Asiaa käsiteltiin, paitsi urheilusivuilla, myös Keskarin pääkirjoituksessa:
Keravan jäähallissa HCK:n pelejä seuranneen yleisön kotipaikkakunnista ei ole tutkittua tietoa, mutta hutkittuna tietona voitaneen väittää, että järvenpääläiset ja tuusulalaiset eivät syttyneet tukemaan Keravalla pelaavaa HCK:ta, vaikka se koko alueen jengi haluaisi olla.
Jos HCK saadaan ensi kaudeksi Mestikseen, tähän on saatava muutos.
Jos aikaa annetaan, alueen juniorityö kypsyttää vuoren varmasti pelimiehiä miesten Mestis-ympyröihin ja "oman kylän poikien" esiintyminen HCK-paidassa toisi myös lisää yleisöä halliin. Tässäkin mielessä olisi sääli, jos projekti jäisi kesken.
Näinhän se on. Toivotaan parasta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Ettei vaan HCK olisi ottanut Mäntylän johdolla käyttöön niitä kuuluisia järeitä aseita eli ilmoitus paikallisen median kautta tyyliin "emme pelaa ensi kaudella Mestistä, talous viturallaan" ja sitten seurataan keravalaisten reaktiota ilmoitukseen. Siinä meinaan saattaa moni paikallinen yrittäjä joka on aiemmin seurannut ja mahdollisesti jopa tukenut seuran toimintaa, herätä ihan eri tavalla HCK:n tukitalkoisiin, kun uhka kaiken loppumisesta on tuotu julkisuuteen. Ja luulisi Keravan kaupunginkin jo heräävän, eipä ole tolle pikkukylälle mikään tuonut niin paljon positiivista näkyvyyttä kuin HCK viimeisen parin vuoden aikana.

Väitän ilman mitään faktatietoakin, että taustalla tapahtuu koko ajan. Tapahtui ennen tuota ilmoitusta ja varsinkin sen jälkeen. Noi liiton takarajat on ihan yhtä tyhjän kanssa, niistä ei kannata HCK-fanien ottaa päänsärkyä. Onhan se nähty, että tällä hetkellä liitto ja Mestis on aika nöyrää poikaa seurojen edessä, sen verran surkealta näyttää ensi kauden tilanne. Ja onhan näistä aikaisempiakin kokemuksia, erästä itärajan läheisyydessä sijaitsevaa perinteistä seuraa odoteltiin pitkälle, aina juhannusviikolle asti.

Itse en ainakaan vielä lapioisi multaa Mestis-HCK:n arkun päälle.

*VAROITUS! Seuraavaa tekstiä kannattanee lukea ns. pilke silmässä*

Elämme upeiden SALA LIITTO 111 -teorioiden aikaa. J. Hotin mainitsema herättelykeino onkin ehkä täyttä totta. Ovela suunnitelma herätellä firmoja ja paikallisia faneja tukemaan joukkuetta sympatiapisteitä keräämällä.

HCK:n suunnitelma "meidän jengi" on astunut vaiheeseen kaksi. Kohta yksi oli herättää mielenkiinto kovilla satsauksilla kaudella 2013-14 ja saada huomio vireille hyvän menestyksen kautta.

Nyt vaihe kaksi käynnistyessään herättää lämpimät tunteet paikallisissa ja kuin ihmeen kautta joukkue saa kuin saakin rahat kokoon ja runsaasti huomiota sekä "Joukkuetta ei jätetä - haluamme nähdä Mestis lätkää Keravalla" -fiilistä.

Pikapuoliin tulee huikea ilmoitus että joukkueessa on kaikki lahjakkaat oman alueen "paikalliset" nuoret kyvyt, joukkue on kasattu 2/3 "omista pojista" ja lisänä raudanlujia Mestis-jyriä, joista puolustuksessa kirkkaimpana Tuukka Mäkelä puolustuksessa alakerran isäntänä Jani Honkasen kanssa. Kevin Lankinen saapuu HIFK:sta koko kaudeksi tukkimaan maalinsuuta ja hyökkäyksessä viilettää yhä Joni Töykkälä kera Kristian Ruisman "vierastyöläisinä".

Mutta valmentaja onkin todellinen paukku kun Juha Juujärvi saapuu "mielenkiintoiseen projektiin" kolme vuoden sopimuksella Hyvä veli-hinnalla. "Haluan omalta osaltani olla luomassa kestävää vaihtoehtoa pääkaupunkiseudulle, siinä on raha tois'sijainen tekijä", toteaa Juujärvi ylpeänä HCK-logolla varustetussa pikkutakissa.

Ja sittten mä heräsin...

Toivotaan parasta =)
 

Icehockey#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset joukkueet
*VAROITUS! Seuraavaa tekstiä kannattanee lukea ns. pilke silmässä*

Elämme upeiden SALA LIITTO 111 -teorioiden aikaa. J. Hotin mainitsema herättelykeino onkin ehkä täyttä totta. Ovela suunnitelma herätellä firmoja ja paikallisia faneja tukemaan joukkuetta sympatiapisteitä keräämällä.

HCK:n suunnitelma "meidän jengi" on astunut vaiheeseen kaksi. Kohta yksi oli herättää mielenkiinto kovilla satsauksilla kaudella 2013-14 ja saada huomio vireille hyvän menestyksen kautta.

Nyt vaihe kaksi käynnistyessään herättää lämpimät tunteet paikallisissa ja kuin ihmeen kautta joukkue saa kuin saakin rahat kokoon ja runsaasti huomiota sekä "Joukkuetta ei jätetä - haluamme nähdä Mestis lätkää Keravalla" -fiilistä.

Pikapuoliin tulee huikea ilmoitus että joukkueessa on kaikki lahjakkaat oman alueen "paikalliset" nuoret kyvyt, joukkue on kasattu 2/3 "omista pojista" ja lisänä raudanlujia Mestis-jyriä, joista puolustuksessa kirkkaimpana Tuukka Mäkelä puolustuksessa alakerran isäntänä Jani Honkasen kanssa. Kevin Lankinen saapuu HIFK:sta koko kaudeksi tukkimaan maalinsuuta ja hyökkäyksessä viilettää yhä Joni Töykkälä kera Kristian Ruisman "vierastyöläisinä".

Mutta valmentaja onkin todellinen paukku kun Juha Juujärvi saapuu "mielenkiintoiseen projektiin" kolme vuoden sopimuksella Hyvä veli-hinnalla. "Haluan omalta osaltani olla luomassa kestävää vaihtoehtoa pääkaupunkiseudulle, siinä on raha tois'sijainen tekijä", toteaa Juujärvi ylpeänä HCK-logolla varustetussa pikkutakissa.

Ja sittten mä heräsin...

Toivotaan parasta =)
Kiva uni.
Viime kauden pelaaja-arviointikin oli ilmestynyt HCK:sta ja hyvin pitkälle samaa mieltä itsekin olen (vaikka yli puolet peleistä jäi näkemättä).
Mustosen miinus saldo on jotain sellaista, joka kertoo ettei ihan täysillä oltu mukana. Vertailuna voisi ottaa vaikka Ruisman vastaavan, joka oli erinomaista luokkaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös