Tommi Kivistö – kehityskelpoinen peruspakki?

  • 12 647
  • 27

Edustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, CFC, Bayern, BVB
Toiset tekee puolustaessaan ns. näyttäviä virheitä, jotka jäävät helposti mieleen, kun taas joku toinen voi esim. pelata löysästi samaan aikaan kymmenen paikkaa, jotka jäävät monelta huomaamatta.

Tässähän se on totuus tiivistettynä. Lisäksi Kivistö joutui luonnollisesti suurennuslasin alle saapuessaan kesken kaiken. Siihen päälle muutama näyttävä virhe, niin alkaa kuraa sataa monesta suunnasta.
 

Kiikarit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Boston Bruins
Muutama virhe on Kivistölle sattunut, mutta varmaa peruspeliä mielestäni on silti esittänyt ja teki kovaa työtä pitäessään esim. Blues-pelissä Huhtalan nollilla. Omissa kirjoissani on esim. Peltolan edellä. Sen minkä ehdin Peltolan peliä nähdä, niin melko kaamea sähellystä oli. Viime kausi oli kuin muisto vain.

Ei Kivistö ole myöskään erityisen virhealtis peliaikaansa nähden verrattuna muihin Ipan puolustajiin. Vähiten virheitä tekee selvästi Näppilä eikä liene epäselvää miksi hän on pakiston liideri.

Gysbersin heikot kohdat ovat alkaneet pikkuhiljaa paljastumaan, ja hänelle tulee kauden mittaan vaikeuksia kunhan vastustajat hieman tutustuvat häneen lisää. Kankeat jalat tähän liigaan. Luistelunopeus on vaatimaton, ja takaperinluisteluun vaihtaminen kestää ikuisuuden. Joka kerta kun Gysbers nousee hyökkäyspään pilkuille saa vastustaja tilaisuuden.

Mäkisen pelissä taas on tapahtunut viime kauteen nähden vain yksi muutos, joka on Tuokkolan ansiota. Nykyään kun Konsta ajautuu kiekkoa kuskatessaan siihen pakolliseen umpikujaan hän ei enää automaattisesti menetä kiekkoa, vaan ymmärtää palauttaa sen systeemin mukaisesti alas omille. Muuten peli on identtistä viime kauteen verrattuna.

Levo on hyvä, sitä en kiellä, mutta nuorilla pelaajilla on tapana suorittaa pitkä kausi epätasaisesti.

Pentikäistä en lähde sen kummemmin kommentoimaan, kuten en Kukkosta enkä Järventietäkään. Juttuni pointti on se, että tämän kauden Ilvekselle on todella elintärkeää että sieltä pakistosta todella löytyy sitä syvyyttä. Pelipaikkoja ei tarvitse alkaa sementoimaan, ja tätä luksusta ei monella liigajengillä ole käytettävissä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vielä hehkutan tännekin. Otsikon voisi vaihtaa muotoon "Tommi Kivistö - Ilveksen ykköspakki ja alakerran isäntä". Upea nousujohteinen kausi ja kruununa kevään varma pelaaminen maajoukkuepeleissä. Onneksi ei kelvannut Lukolle viime kesänä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös