lunde

Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
St. Louis @ Chicago - Game 3

CHI–STL 1–0, 40 min

Toisessa erässä ei nähty maaleja, vaikka isännät pääsivät neljästi ylivoimallekin ja kahden miehen ylivoimaakin tarjottiin 37 sekuntia. Tiukkaa on.

Sobotkan loukkaantuminen kasvatti entisestään joukkueiden eroa aloitusympyrässä. Kaukaloon palattuaan Blues-sentteri ei ole ottanut yhtään aloitusta. Toisen erän aloitukset kotijoukkueelle 16-6 (koko ottelussa 30-16).

Kaner

Hawks, SaiPa
Ihan nätti Grannyltä.

Hawksin yv on kyllä ihmeellisen oloista sähläystä, edes kahden miehen ylivoimassa ei tuntunut olevan minkäänlaista ajatusta. Tollasella hävitään playoff-sarjoja.

Muhkea

Kärpät, NHL:n suomalaiset
Vielä ehtisi tulla muuten yksi suomalainen voittomaali tälle yölle, jos toiselle Anaheimin konkareistamme tulee suonenveto. Määttä ratkaisi lerpullaan pelin Pensille ja MG upealla jatkoeräsoolollaan Wildille.

Ranksu

St. Louis Blues
Nuotit @ Chicago 0-1

Jos laskin oikein niin Chicagolla oli melkein 37sek ajan 5vs3 yv eivätkä saa maalia. Steenin koukkaamisjäähyä jäi vielä 3 erän alkuu 40sek.

En aliarvioi Chicagoa, mutta jotenki näyttää haluttomalta joukkueelta eikä ole viimeistä puristusta. Ainakin nuottien puolesta on annettu avaimet Chicagon käsiin ratkassa peli yv:llä, mutta ei ole maistunut vielä. Tosin nuotit ei voita tätä peliä jäähyboksista ainakaan.

Toews on ollut murskaavan ylivoimainen aloituksissa 15-17/88%.

lunde

Vielä ehtisi tulla muuten yksi suomalainen voittomaali tälle yölle, jos toiselle Anaheimin konkareistamme tulee suonenveto.
Neljäskin olisi teoriassa mahdollista, jos Raanta joutuu jostain syystä Hawks-maalille ja laukoo ottelun lopussa kiekon tyhjään Blues-maaliin, minkä jälkeen vieraat kaventaisivat vielä kerran. Ei tosin kovin todennäköinen skenaario.

Ostoskassi

Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Hauskasti selostajat koittavat suolata Lehtosta. Lehtonen on antanut Starsille aiemmissa kohtaamisissa mahdollisuuden voittoon, kyllä se on ihan kenttäpelaajista jäänyt tämä homma kiinni. Toisekseen Lehtosta paremmat kassarit ovat aika kiven alla.

Mutta näyttää siltä, että ankat jatkavat tuota omaa pelillistä ilmettään ja voi hyvinkin olla, että Ducks pääsee tästä jatkoon pelaamatta yhtään hyvää peliä. Tiedä sitten onko se niinkään hyvä merkki, jos playoffeissa ei koneet tunnu lähtevän käyntiin.

Niin ja Mikke on Jumalasta seuraava, huikeat veivit ja koko Avs-pakka kahville. Muutenkin tuo Minnesota-Colorado sarja on ollut mielestäni tähän mennessä paras ottelupari. Bostonin ja Detroitin edellinen ottelu oli myös hyvää tasoa, muuten aika mitäänsanomatonta jääkiekkoa vielä toistaiseksi niissä peleissä mitä olen itse nähnyt.

Muhkea

Samaa pohdin, mutta päätin olla mainitsematta. Sama voisi tapahtua Dallasillekin, eli yksi potentiaalinen voittomaalintekijä lisää...

Largo

Hyvä eka erä Ducks @ Stars-pelissä. Vauhdikas, fyysinen ja paikkoja molemmilla. Koivulla varmaan Ducksin paras paikka, mutta ei saanut käännettyä sisälle. DSP on päättänyt jyrätä kaikki ja niittasi 6 kertaa avaus erässä. 0-1 Starsille Bennin toimesta. Vastahyökkäys Starsille alivoiman päätteeksi ja jäähyltä spurtannut Benn nakkasi riparin sisään. Hampus olisi voinut sen kyllä vähän skarpimmin hoitaa. Ketjuja vähän sekoitettu:

Ducks:

DSP - Getz - Perry
Winnik - Perreault - Selänne
Cogliano - Koivu Silfverberg
Maroon - Bonino - Palmieri

Eli Maroon ja Winnik vaihtanut paikkaa.

Starsin osalta en niin tarkkaan seurannut.

lunde

Blues on painanut kolmannen erän alun (7 min) sen näköisesti, että kohta helähtää, jos Hawks ei saa siirrettyä painetta pois omasta päädystään. Toistaiseksi Crawford on pitänyt kotijoukkueen johdossa. Hawksin peli on nyt liian passiivista ja huolimatonta.

EDIT: Bluesin kärkiketjut ovat olleet kolmannessa erässä tässä muodossa:

9 Schwartz - 20 Steen - 74 Oshie
17 Sobotka - 29 Ott - 91 Tarasenko

Ranksu

Nyt niitä saatanan jalkoja nuottilauma. Tsekkiveljekset kentälle ja verkot tötterölle. Roman ja Vladi nyt se tasoitus tähän peliin!!! Jalkoja jalkoja jalkoja ja kiekkoa maalille.

lunde

CHI-STL 1-0, 55 min

Nyt taisi Ott selvitä laitataklauksesta ilman kaksiminuuttista. Taklaus osui kiekollista Keithiä numeroihin laidassa.

Hawksilla 12 blokkausta kolmannessa erässä. Bluesilla 10 perille mennyttä laukausta.

lunde

Kolmannen erän vaaralliset kaksi viimeistä minuuttia käynnissä.

EDIT: Saad ja Krüger taistelivat kiekon tyhjään Blues maaliin: 2–0.

Lico

Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
KRÜGER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

EDIT: Hawks win! Hawks win! Hawks win! Ylihuomenna jatkuu, 2-1 voitot Bluesille.

Ranksu

Nuotit @ Chicago 0-2 | 3. peli

En ole yhtään huolissaan nuottilauman pelistä enää. 5vs5 pelissä nuotit pystyy selkeämmin rakentamaan paikkoja enemmän kuin Chicago, tietty punanutut pelasivat puolustusvoittoisesti lopun, mutta siltikin nuottilasien takaa katsottuna peli parani mitä pitemmälle peli meni. Paikkoja oli kaventaa, mutta Chicagon poikaset blokkailivat ansiokkaasti ja Crawford piti nollat jäätävillä gameseivereillä. Voiko nyt sanoa, että Crawford vei Milleriä 100-0? :)
Näkihän Crawfordin tuuletuksista, että nyt tippui perkeleen iso apina selästä. Nyt apina kiipesi Millerin selkään.

Sarja alkaa uusiksi kun Chicago voitti kotona ja seuraava peli on sitten keskiviikkona Madhousessa jälleen. Se joukkue joka tästä menee 2 kierrokselle on jo valmiiksi rikkinäinen, sen verran fyysistä peliä ja kuluttavaa pelaamista, että huhhuijjaa. Hieno sarja ollut jo nyt ja kliimaksi on vielä tuloillaan.

Largo

Ducks @ Stars, 40 minuuttia takana ja Dallas johtaa 0-2. Tiukkaa on, Anaheim pääsi erän loppupuolella ihmeellisesti YV:lle, kun Roussel vs. Getzlaf-kahakasta jostain kumman syystä Roussel sai 2+2 vaikka mielestäni sen olisi voinut tuomita toisinpäin tai tasapäin. Perry käy kuumana, eikä keskity olennaiseen. Stars on aavistuksen parempi ja Lehtosen hyvällä perillä voittavat tämän ottelun. Joo, onhan siellä vielä erän verran jäljellä, mutta kaksosten pinna kun palaa, on yleensä homma taputeltu.