Välierät 2014: KooKoo – Hokki

  • 23 312
  • 96
Kun puhutaan menestyvistä joukkueista, puhutaan nimenomaan ja pelkästään JOUKKUEISTA. Tällaiset joukkueet, jotka nojaavat muutamaan nimeen harvoin lopullista menestystä saavat, koska aina on helpompaa pimentää muutama pelaaja kuin koko joukkuetta.

Luotan vahvasti edelleen KooKooseen, jossa on neljä "ykköskenttää", me mennään tänä vuonna mestaruuteen asti joukkueena ja jos ei sitten mentäisikään, niin silloin me emme pystyneet pimentämään Hokin tähtihyökkääjiä ja he olivat yksistään Seppäsen kanssa meitä kovempia.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Seppänen on hyvä maalivahti ja kieltämättä KooKoo on myös saanut Seppäsen näyttämään hyvältä.

Ihme jantteri, miten nollaa mestiksen suuria vuosi toisensa jälkeen.

Tässä sarjassa KooKoo on ehkä tottunut liian hyvään sikäli, että Hokki on omalla jäähyilyllä suoraan sanoen antanut pari helpompaa voittoa KooKoolle. Ironista sikäli, että KooKoon yyvee on kuraa, mutta jos vastustaja istuu toista erää boksissa niin väkisinkin siinä pääsee kuskin paikalle. Eilen Hokki sai jäähyt pois ja suvereeni voitto. Se on huolestuttavaa. Huomenna KooKoo tarvitsee oikeasti ryhtiliikkeen, joka ukko. Hokki ei nimittäin missään nimessä hyydy, mikäli huomennakin pysyvät poissa boksista. Hokki on pirullisen sitkeä ja hyvin liikkuva joukkue, vaikka tuo kajaanilaisten tavaramerkki olikin runkosarjassa paikoin täysin näkymättömissä.

Ilman muuta Järvinen maaliin. Hardowa in, Levokari out. Juutilainen ja Karevaara, missä herrojen tehot? Peltosen kentälle entistä enemmän vastuuta.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Kyllä tämä Teemu "kääpiö" Seppäsen ylistys on jo saanut ihan mahdottomat mittasuhteet.Miksei se ole jo änrissä? --
Paisutetaan vielä lisää, ihan yleisön pyynnöstä. Pointtihan on, että Seppänen on liian hyvä pelaamaan Kajaanissa. Kaiken järjen mukaan pitäisi pelata jossakin sellaisessa joukkueessa, jolla on varaa maksaa isoa liksaa. Mutta pelaa silti Kajaanissa. Siksi häntä ylistetään Kajaanissa. Kun Teemu joskus imaisee, se todetaan rauhallisesti tyyliin "No nyt meni Sepille helppo". Ja sitten luotetaan, ja yleensä oikeutetusti, että seuraavasta sadasta laukauksesta uppoaa maaliin 6-8. Joku helppo joskus, mutta milloin - sitä ei voi tietää kukaan. Ja aina mukaan mahtuu niin iso nippu paraatipelastuksia, että niilläkin voi vastustajille vittuilla. Edes osittain oikeutettu vastustajalle vittuilu on tärkeä osa kannattajakulttuuria.

Lisäksi kainuulaiset saavat aina hyvän aiheen naureskella niille, jotka tekevät Seppäsestä numeron (yleensä väliltä 162 -168). Täällä tiedetään, että ei koolla ole väliä, vaan sillä, miten koon käyttää. Seppänen on tämän ottelusarjan MVP. Jos hän sattuisi Kouvolassa sulamaan, hän näyttäisi sen erityisen selvästi. Siihen en kuitenkaan usko.

Änri on sentään liikaa. Sen sijaan se, ettei yksikään Liiga-seura ole Seppästä kiinnittänyt edes kakkosvahdiksi, osoittaa vain, kuinka ennakkoluuloista ja kaavoihin kangistunutta jääkiekkorekrytointi on Suomessa. Parhaat eivät suinkaan ole aina askissa, vaan usein siellä on saunakaverin poika.
 
Tässä sarjassa KooKoo on ehkä tottunut liian hyvään sikäli, että Hokki on omalla jäähyilyllä suoraan sanoen antanut pari helpompaa voittoa KooKoolle. Ironista sikäli, että KooKoon yyvee on kuraa, mutta jos vastustaja istuu toista erää boksissa niin väkisinkin siinä pääsee kuskin paikalle. Eilen Hokki sai jäähyt pois ja suvereeni voitto. Se on huolestuttavaa.

Kotona kotiyleisö kyllä varmistaa, ettei yksikään ronkkiminen jää epäselväksi ja tuomarit on pakotettu antamaan kahvausjäähyjä Hokille. Viime matsissa yrittivät kokoajan pitkää roiskiessa myös vaihtaa miehiä, mutta yleisö piti tuomarin varpaillaan siinnäkin.

Huominen ei ole poikkeus ja jokainen ronkkiminen otetaan koko yleisön voimin pois.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Kotona kotiyleisö kyllä varmistaa, ettei yksikään ronkkiminen jää epäselväksi ja tuomarit on pakotettu antamaan kahvausjäähyjä Hokille.
Mitkä rangaistukset sijoitat "kahvauksen" alle? Hokki on saanut yhden koukkausjäähyn välieräsarjassa Kouvolassa. Kampituksia ja korkeita mailoja on enemmän, mutta ei enempää kuin KooKoolla (tai oikeastaan Tipi Heikkisellä). Jos Hokki selviää ilman "kiekko katsomoon"-jäähyjä tällä kertaa, on se jo sillä aiempia Kouvolan pelejä vahvempi.
 

Finnhopper

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viime matsissa yrittivät kokoajan pitkää roiskiessa myös vaihtaa miehiä, mutta yleisö piti tuomarin varpaillaan siinnäkin.

Huominen ei ole poikkeus ja jokainen ronkkiminen otetaan koko yleisön voimin pois.

Viime matsissa ainakin kertaalleen onnistuivat vaihtamaan pitkän aikana 1-2 äijää kun tuomarit eivät olleet hereillä.

Täytyy toivoa että KooKoon janarit ottavat itseään niskapersotteella kiinni ja pelaavat kuin viimeistä vaihtoa koko ajan, edellinen matsi oli sen verta luokaton että veetuttaa vieläkin se kulmiin pelaaminen.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tuo Hokin pelaamisen pitäminen kahvauksena kertoo kaiken olleellisen kirjoittajien jääkiekkotietämyksestä. Tuusa kamaa. Huomenna Hokki laittaa jäähyt minimiin, niin Kookoon vaikea voittaa, ei Kookoon murskaavan ylivoimapelin vuoksi, vaan ettei Hokki väsytä itseä ja sotke omaa viisikkopeliä. Kainuun sanomissa oli juttua eilisen lehdistötilaisuuden jälkeisestä ajasta. Juujärvi oli potkinut roskista / roskiksia mennessään koppiin lehdistötilaisuuden jälkeen. Lehdistötilaisuudessa esiintyi rauhallisesti ja antoi asiallisia kommentteja. Pinnan alla myrskyää?

Huomenna ei todeta, kuin parempi voitti oli se kumpi vain. Mielekkäintä playoff lätkää aikoihin ainakin Kajaanissa. Hokki on saanut kiinni Kookoota niissä asioissa, missä Kookoo oli edellä sarjan alkaessa. (Mattilan haastattalu eilen) Hyvä, että Hokin kuntopuntari nousussa ja eilisen perusteella Kookoo taantunut. Mutta todellisuuden näkee huomenna. Lisäksi Hokille teki hyvää useamman maalin voitto ja Kookoon kirin estäminen viimeisessä erässä. Kookoon maalivahtivalintaa mielenkiinnolla odotan. Järvinen pomputti pelin alussa, ei ollut maaginen, muttei todellakaan huono. Rämöstä en osaa sanoa, sulaako keväisin, ainakin pari helppoa maanantaina on Mikon mielessä huomenna, jos aloittavana maalivahtina on.
 

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
YV aamujäillä kuntoon, ja tuomarikaksikko viheltää taas Hokille kakkosia oikein urakalla kuten maanantain pelissä niin voitto on varma...

Virtanen neloskentästä pelaamaan YV:tä.

Muuten sama meno... tietty Rämön vois jättää luukulle... sulaa tosipaikoissa joka vuosi...

Mielenkiintoista, että Mattilan kertaalleen jo kesälomalle naapurikaupunkeihin hyvästelemät Laakkonen ja Pöyhönen saavat vielä ainakin yhden mahdollisuuden. Harvoinhan ne valmentajien sanat tuomarivalinnoissa painaa, mutta nyt on kyllä koko erotuomariorganisaatiolla näytön paikka ja touhu suurennuslasin alla, kuten ratkaisupelissä kuuluu ollakin. Viime Kouvolan ottelujen kakkosten jakautumismäärällä (3x2min vs. 8x2min) Hokilla tuskin on mahdollisuutta voittaa.

Veikataan huomiselle tasaista ja vähäjäähyistä kahvaamista, jossa molemmat saa kaksi kakkosta, ja jossa maalit tehdään 5vs5.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Juujärvi oli potkinut roskista / roskiksia mennessään koppiin lehdistötilaisuuden jälkeen. Lehdistötilaisuudessa esiintyi rauhallisesti ja antoi asiallisia kommentteja. Pinnan alla myrskyää?

Toivottavasti kuohuikin. Eihän nyt tuollaista esitystä voi pitää mitenkään hyvänä. Toivottavasti on bussissa vielä antanut kunnon ripitystä että ukoilla on sopivan vittuuntunut nälkä huomenna voittaa
 
Noin 1200 lippua on normi istumapaikoille varattu tällä hetkellä ja siihen, kun lasketaan Orpet jne. mukaan ollaan tällä hetkellä ennakkovarausten suhteen n. 1400:ssa. Huominen puolipäivää vielä aikaa tulla noita lisää, mutta nyt taidetaan about olla siinnä Jokipojat pelin tahdissa mikä veti sen n. 2700 ihmistä, joten eiköhän 3000 pauku huomenna rikki.

Huomaa kyllä sinänsä laman ja liittojen spedeilyt, koska viime kaudella neljänteen välierään Kouvolassa tuli yli 4000 katsojaa. Sportkaan ei saannut kuin 2800 ihmistä Jukureita vastaan game seveniin. Harmi sinänsä, koska huikeita pelejä pelataan.
 

Funky Duck

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllähän sitä toivoisi, että nimenomaan huomenna halli olisi tupaten täynnä ja joka ikinen katsoja huutaisi kotijoukkueen puolesta. Harmi, että tätä ei suurin osa varmaankaan tajua, vaan kotiin jäädään sillä asenteella, että "jos huomenna hävitään niin hyvä etten ollut katsomassa, tai jos voitetaan niin sitten finaaleita katsomaan".

Kaksijakoiset fiilikset huomisesta pelistä. Jotenkin sitä haluaisi uskoa, että KooKoo tämän kotonaan klaaraa vielä, mutta samaan aikaan ei luottoa kauheasti ole. Tason nostoa näiltä "ykköskorin" äijiltä vaadittaisiin, vaikka nyt ns. alemmat kentät ovatkin hyvin näitä pelejä ratkoneet.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Huomaa kyllä sinänsä laman ja liittojen spedeilyt, koska viime kaudella neljänteen välierään Kouvolassa tuli yli 4000 katsojaa.

Lama on jo ainakin muualla Suomessa ohi, eikä ihan kaikkea voi liitonkaan niskaan kaataa. Toisessa ketjussa tarjosin jo selkeääkin selkeämpää syytä, jonka vaikutus on varmasti nähtävissä myös huomenna. Tähän vastauksena kuitenkin jo heti toinen sana oli valitettavasti alatyylinen.

Huomenna kyllä toivoisi näin kouvolaisen kiekon ystävänä, että koko maakunta kerrankin kääntäisi katseensa liigaläpsyttelyiden sijasta oman kylän joukkueeseen. Olitpa sitten voikkaalainen työttömyyden alkoholisoima ex-paperiköpi, Kasarminmäellä litteroita kirjoittava vaimonhakkaaja-yliluti, Mr. Lotharin "kotivideossa" 15 minuutin julkisuuden saanut eskolanmäkeläinen kampaaja-neitokainen, kevarilla hurjasteleva kovaotteinen Black Hearts -ultra tai muu tyypillinen kymenlaaksolainen, Kookoo tarvitsee huomenna tukeasi!
 

Steus

Jäsen
Mielenkiintoista, että Mattilan kertaalleen jo kesälomalle naapurikaupunkeihin hyvästelemät Laakkonen ja Pöyhönen saavat vielä ainakin yhden mahdollisuuden. Harvoinhan ne valmentajien sanat tuomarivalinnoissa painaa, mutta nyt on kyllä koko erotuomariorganisaatiolla näytön paikka ja touhu suurennuslasin alla, kuten ratkaisupelissä kuuluu ollakin. Viime Kouvolan ottelujen kakkosten jakautumismäärällä (3x2min vs. 8x2min) Hokilla tuskin on mahdollisuutta voittaa.

Suosittelen seuraamaan otteluita vaikkapa streamista, eikä pelkästään mestiksen sivuilta. Jos kuitenkin päädyt taasen tulospalveluseurantaan, niin kannattaa kiinnittää myös huomiota torjuntamääriin. YLEENSÄ enemmän laukova joukkue on pitänyt kiekkoa enemmän ja täten pakottanut vastustajan rikkomaan. 4/6 peleistä on mennyt KooKoon komennossa, joten on pelkästään luonnollista, että Hokki on istunut enemmän jäähyllä. Hokki hallitsi pelejä #2 ja #6, vertaileppa mielenkiinnosta tilastoja näissä peleissä ja sen jälkeen kaikissa muissa!

Tokihan näissä jutuissa saa ja pitääkin vetää tunteella, mutta näin välipäivänä kannattaa edes hetki miettiä oman viestinsä sisältöä ennen Enter-nappulan painamista :) Tulee vähän mieleen Tamin höpinät ihmisvihasta, jäähytasapainosta ja "tuomareiden maksamattomista veloista sorretulle TUTOlle" (tässä tapauksessa Hokille).

Vanhalta kunnon karate Maurilta taas taatun laadukasta settiä! Aina saa hymyn huulille, kun aito koko Kouvolan ystävä ruoskii meitä epäonnistumisissa keitettyjä rujoja sieluja kohti valoisampaa tulevaisuutta!
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Tähän vastauksena kuitenkin jo heti toinen sana oli valitettavasti alatyylinen....

Huomenna kyllä toivoisi näin kouvolaisen kiekon ystävänä, että koko maakunta kerrankin kääntäisi katseensa liigaläpsyttelyiden sijasta oman kylän joukkueeseen....

Kookoo tarvitsee huomenna tukeasi!

Toivottavasti itse en ole syyllistynyt tuohon alatyyliseen kirjoitteluuun. Kaikki mielipiteet ovat sallittuja tai jopa suotavia täällä KooKoo-osiossa.

Sen verran ole kiinnostunut tuosta tutkielmastasi, että kouvolalaiset seuraavat mieluummin liigapelejä kuin KooKoon pelejä, että mihin johtopäätökseen olet päätynyt päätelmissäsi? Seuraavatko kouvolalaiset liigapelejä TV:stä vai peräti paikan päällä Lahdessa ja Lappeenrannassa?

Minkälaisesta lukumäärästä tässä suunnilleen puhutaan eli miten paljon arvelet kouvolalaisten seuraavan paikan päällä pelejä Lahdessa ja Lappeenrannassa?

Puhutaanko tässä kymmenistä, sadoista vai jopa tuhansista kouvolaisista?

Asia kiinnostaa minua suuressa määrin, koska jos huomenna KooKoon pelissä olisi 3000 katsojaa ja samanaikaisesti Lappeenrannassa vaikkapa 500-1000 kouvolalaista niin KooKoollahan on paikkakunnalla ihan mukava katsojapotentiaali, jos joskus kävisi niin mukavasti, että KooKoo onnistuisi liigaan nousemaan.

Viimeinen lauseesi tai kappaleesi ansaitsee erityismaininnan. KooKoo todella tarvitsee huomenna mahdollisimman monen paikallisen tuen taistelussa finaalipaikasta.

Tässähän se yksi iso syy on. Eilen tämä iski etenkin Kouvolaan. Tunnen kaupungin sielunelämää hyvin ja siellähän suuri valtaenemmistö seuraa jääkiekkoilun saralla joko SaiPaa tai Pelicansia.

Tämä olisi ehdottomasti pitänyt muistaa kertoa Kimmo Rannistolla ja liigaauditoinnissa mukana oleville henkilöille. KooKoolla kävi mestiksen runkosarjassa toiseksi eniten yleisöä ja mestiksen pudotuspeleissä tähän mennessä eniten yleisöä ja siitä huolimatta kertomasi mukaan kouvolalaisten suuri valtaenemmistö seuraa SaiPan ja Pelicansin liigapelejä. Tähän väitteeseen pohjautuen voidaan siis jopa väittää, että Kouvola on Suomen kovin jääkiekkokaupunki. Esimerkiksi Tampereella oli eilen välierässä ainoastaan rapiat 4000 katsojaa. Mitähän pelejä ne tamperelaiset olivat seuraamassa ketkä eivät eilen olleet Hakametsässä.

Lyhyt laskukaava: 28.3.2014 KooKoo-Hokki katsojia 2666 ja valtaosa siis ainakin noin 3000 seurasi liigapelejä. Tämähän tarkoittaisi, että jos Kouvolassa olisi liigapelejä tarjolla niin Sumulaakson areenaan saataisiin helpostikin 5000-6000 katsojaa seuraamaan liigapelejä.
 
Viimeksi muokattu:

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Parempi voitti, onnea Kookoo!

Pygmi ja heseläski on onneksi päässeet ihon alle. Pelaajat pelasi hyvin ja ilman ylilyöntejä, ehkä joskus vielä kannattajat.. Jos Kookoo saisi menestystä vihdoin ja viimein:)
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Karmea trilleri oli Game7. KooKoo voitti pleijarisarjan taas, eikä se vääryys ollut. Olisi voinut mennä kummalle tahansa, mutta KooKoo halusi voittoa enemmän ja otti sen. Iso kiitos tuomareille, heittämällä parasta viheltämistä mitä tällä kaudella on nähty, joukkueet sai ratkaista pelin keskenään.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tätä voittoa ei pidä väheksyä, koska Hokki oli tällä kaudella todella paha vastustaja KooKoolle ja pelaamalla vahvuuksillaan (keskikaista ja maalinedusta tarkasti kiinni ja juuri niin kovaa (mailalla) pelaamista kuin tuomarit sallivat. Ajoittain tuli hieman mieleen jopa Suomen maajoukkue, joka joutuu yleensä aina hippasen altavastaajana paperilla peleihin lähtemään.) laittoivat mustaoranssit erittäin kovaan testiin. KooKoolla oli hieman laadukkaampi materiaali ja näin pitkässä juoksussa se onneksi riitti eli mm. esimerkiksi muutoin pahasti alisuorittanut Karevaara ratkaisi kaksi matsia tässä sarjassa.

Tiukkoja matseja olivat kaikki ja jotenkin tuntuu, että KooKoo saattoi tässä (mm. runkosarjahistoria muistaen) joutua jopa siihen pahimpaan testiinsä kevään osalta (jinx).

Tiukka oli vastus ja kiitokset Hokille hienosta sarjasta. Ei tarvitse Nälkämaalla hävetä tappiota.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Onnittelut KooKoolle!

Kuten jo otteluketjuun kirjoitin, parempi voittaa tällaisen sarjan. Molemmilla oli taas aivan riittävästi paikkoja. Kaksi onnistumista KooKoolta tärkeimmässä, Hokilta yksi. Ensi kaudella sitten Liiga-KooKoo-16:n A-junnut vastassa?
 

Veripelto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kiitos Hokki, kiitos KooKoo!

Huhhuh! Myyrä saatiin imaistua takaisin, vaikka lähellä tuo veijari oli taas kolostaan ulos tulla. Hokin ensimmäinen maali ja tapahtumat siitä eteenpäin oli jotain mikä jää elämään kymenlaaksolaiseen kiekkohistoriaan. Hokin voitto ei olisi ollut mikään vääryys ja kajaanilaisten taistelutahto teki tästä uskomattoman hienon ja tunnerikkaan ottelusarjan! Voittajan on helppo hymyillä ja täytyy myöntää, että olo on erittäin kevyt verrattuna kuudennen ottelun jälkeiseen aikaan. Kiitos Hokki, kiitos KooKoo!
 

the karpov

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hattu päästä Hokille. Tuosta oman pään maalineduspelaamisesta saa olla ylpeä. Ja sitten nämä ranskikset. Jos Mattila tulee Kouvolaan niin nämä mukaan. Seppänen myös huikea, näinköhän teillä jatkaa vai kutsuisiko isommat valot.

Ei voi kun todeta että oli kyllä huikein playoff-sarja mitä olen ikinä seurannut. Toki vuosi sitten Tutoa vastaan oli uskomattomia fiiliksiä kun noustiin 2. pelissä haudan partaalta ratkaisevan 4. pelin 10-1:een. Mutta tämä oli niin tasainen ja raastava, todellinen klassikko.

Kiitos Kajaani, seuraavaksi Mikkeli.
 

Magnesia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Joo, tää sarja ei hevillä unohdu. Vitutus käyrä aaltoili välillä myrskyn lailla.

Kuivin jaloin selvittiin vaikka aikamoiseen kuralätäkköön meinattiin astua. Onneksi ymmärrettiin ottaa kumisaappaat jalkaan :)
 

Steus

Jäsen
Tällainen hieno sarja vaatii aina kaksi joukkuetta, eli kiitosta Hokille. Kyllä sai jännittää ihan yhdenteentoista hetkeen asti. Tarkempaan analyysiin ei vielä kykene.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös