Kauden 2013–2014 yhteenveto: mistä tämä kausi muistetaan?

  • 4 221
  • 9

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Nyt on tämä kevät taputeltu JYPin osalta. Kerätään tänne yhteenvetoa kaudesta mistä kausi 2013-14 tullaan jatkossa muistamaan.

-Marko Virtanen, mies joka ei saanut oikein minkäänlaista otetta joukkueeseen koko kautena.

-Kari Tyni. Voi jumalauta, jotenkin eräänlainen kirsikka tämän kakun päällä. Vittuili sekä omille että vastustajan faneille. Eihän me saada kritisoida, ollaan hei kuitenkin viidensiä. Niin ja Saipan porukka jättäköön megafonit kotiin, että saadaan rumpuryhmän pauke mikkien kautta paremmin kuuluviin. Sai jopa kahdesti noottia Liigalta, ensin Klassikkopaidoista, sitten tuosta lappeenrantalaisten kyykyttämisestä.

-Case Abid (ja Myttynen). Ramzi edelliskaudella joukkueen toisiksi paras pistemies ja joukkueen ylivoimaisesti paras maalintekijä. Liigan maalipörssissä jaettu 4. sija. Ei ollut virtas-markolla käyttistä, kiertoon vain. Uudessa osoitteessa nakutti 24o 2+17 ja poffeissa 3o 2+1. Ramzin lähdettyä koirankopille piti saada käyttöä ja sieltä käsin otteluita seurasi Matias Myttynen. Ihan sama vaikka senttereitä uupuu, pistetään vaikka Hubacek keskelle. Ihan sama vaikkei osaa pelata sentteriä, pääasia että Matias ei pelaa.

-Muutenkin huonhkot hankinnat. Ikonen oli pettymys runkosarjassa, Salcido taas poffeissa.

-Pelillsesti sekä taloudellisesti huonoimmat kaudet since 2008. Etenkin talouspuoli kiinnostaa itseä, paljonko tuli tappiota?

-Huonoin JYP-puolustus (ja sitä kautta myös maalivahtipeli) vuosiin.

+ET voitto

+Nenosen tulokkaiden pistepörssin voitto

Lisätään vielä että toivottavasti seurassa käydään ankaria palavereja kesän aikana, etenkin toimarin ja valmentajan tilanteista.

Teidän vuoronne.
 

_Wildchild_

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, sympatiat Halutulle muutokselle (TM)
-Virtasen reagointikiekko: Kukaan ei tiedä edes kauden päättymisen jälkeen että mitä vittua tuo tarkoittaa.
 

Markiisi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Sekavasta tarinasta, jonka loppua ei meistä varmastikkaan yksikään osannut ennustaa.

+ Taisteltiin loppuun asti. Kiitos siitä.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Itse toivon, että tullaan muistamaan siitäkin vielä, että kauden jälkeen saadaan rehellinen tilinpäätös. Eli jotain selitystä sille, miksi tosiaan Myttynen piti hyllyttää täysin. Fanien palautteen jälkeen yksi peli annettiin taitavalle pelaajalle mahdollisuus pienessä roolissa. Jotenkin käsittämätöntä. Ja selitystä ilmapiirihuhuille ja jatkuvalle ketjuruletille, jota loukkaantumiset eivät selittäneet yksin. Päähankintojen vaisuille otteille....

Tällä hetkellä kausi muistetaan mitäänsanomattomasta valmentajasta. Toki Berliinin voitostakin, mutta ennen kaikkea runkosarjasta, joka karkoitti yleisön Synergialta. Siinä onkin tekemisen paikka saada uskottavuus takaisin - toki SaiPa pelit siinä palveli
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Jypin meno näytti samalta kuin Kärppien meno kaudella 2009-2010 jolloin dynastia sammui. Muistattehan miten vielä tuolla kaudella rimpuilimme 3-1 tilanteesta 3-3 ja vain vaivoin menitte jatkoon. Se oli viimeinen taistelu siltä höyryltä, mikä dynastiasta jäi.

Jotain valitettavan samaa on Jypissäkin. Pöyhöttynyt organisaatio, vaativa ja voittamaan tottunut yleisö, hieman harittunut olemus.

Toivotaan kuitenkin, että tuntemukseni ovat vain väärät
 

Korppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse toivon, että tullaan muistamaan siitäkin vielä, että kauden jälkeen saadaan rehellinen tilinpäätös. Eli jotain selitystä sille, miksi tosiaan Myttynen piti hyllyttää täysin. Fanien palautteen jälkeen yksi peli annettiin taitavalle pelaajalle mahdollisuus pienessä roolissa. Jotenkin käsittämätöntä. Ja selitystä ilmapiirihuhuille ja jatkuvalle ketjuruletille, jota loukkaantumiset eivät selittäneet yksin. Päähankintojen vaisuille otteille....
Toivottavasti todellakin saadaan vastauksia näihin kysymyksiin, ilman mitään paskapuheita. Nyt pitää saada avoimuutta kehiin, koska aika paljon kysymysmerkkejä on tästä kaudesta jäänyt.

Tällä hetkellä ajatukset on liian sekaisin ja päässä pyörii monenlaisia asioita kuluneesta kaudesta, joten ei suurempaa analyysiä nyt. Aika negatiiviseksi tuo lista valitettavasti kuluneen kauden osalta muodostuu...

-Abid & Myttynen.
-Loukkaantumiset.
-Berliini.
-Toimimaton pelitapa.
-Kannattajien tuomitseminen.
-Surkea ottelutapahtuma ja huono areena.
-Klassikkopaidat, twitterit, megafonit ja rumpujen mikitys.

Päällimmäisenä jäi mieleen käsittämätön tarve muuttaa pelitapaa liian radikaalisti. Vaivalla rakentunut urheilullinen identiteetti heitettiin romukoppaan.
 
Viimeksi muokattu:

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo tämän kauden viimeiseksi otteluksi jäänyt koitos kuvaa varsin hyvin koko JYPin kautta; hirmuista vuoristorataa. Hyvää jaksoa seurasi huono. Tämä ralli jatkui läpi runkosarjan ja tavallaan myös nyt playoffeissa. Runkosarjan jälkeen ei ollut mitään odotuksia. Kun playoffeissa noustiin 0-3:sta tasoihin, oli taas nousun vuoro ja odotuksetkin nousi sitä mukaa. Sitten tultiin taas korkealta alas. Rollercoaster hockey.

Eniten huolestuttaa, mihin koko seura on menossa. Kari Tynin toiminta tj:na, tämän kauden taloudellinen tulos, seuran vetovoima (pelaajisto) ym. Korppi tuossa alempana näitä jo listasikin.
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Tuo tämän kauden viimeiseksi otteluksi jäänyt koitos kuvaa varsin hyvin koko JYPin kautta; hirmuista vuoristorataa. Hyvää jaksoa seurasi huono.

Tämä on juuri näin.

Kaikesta huolimatta puolivälieräsarja toi totaalisen paskaan kiekkokauteen hyvän jälkimaun. Yksi kausi pystyi tarjoamaan niin erilaisia tunteita, laidasta laitaan, ettei voi oikein käsittääkään. Yllätysmestaruus Berliinissä ja vuosituhannen pleijarisarja SaiPaa vastaan, niitä ei voi olla muistamatta tästä kaudesta. Vastaavasti koko runkosarjan voi pyyhkiä muistista vaikka heti. Kukaan tuskin muistaa vuoden päästä millä tyylillä JYP pelasi, koska sitä se ei pysty kertomaan itsekään.

Kovasti olen Marko Virtasta kauden aikaan parjannut, eikä mies mitään synninpäästöä minulta saa. Nostan kuitenkin hattua siitä, että playoffsit olivat hyvät. Virtasen osuutta tässä tasonnostossa ei joukkueen ulkopuoliset tiedä, mutta olettaisin että pelitaktiset muutokset on jollakin tasolla myös valmennusjohdossa hyväksytty; ei ne muuten noin hyvin toteudu. Johtajaksi tästä miehestä ei tällaiseen seuraan sitten ollutkaan, sen näyttivät caset Abid, Myttynen, Näkyvä, talven Ilves-peli.

Nyt eletään JYP-organisaation tärkeimpiä kuukausia vuosikausiin. Nykyvalmennuksella jatkaminen ja taloudellisen tappion syntyminen tarkoittaa sitä, että ensi kausi olisi selkeä välivuosi. Mikä on seuran strategia? Uskotaanko, että tällä rungolla voidaan vielä mitaleita ottaa? Rungolla tarkoitan Perrinin, Lahden, Tuppuraisen, Louhivaaran ja Tarkin muodostamaa, keski-iältään ukkoutuvaa ydinryhmää. Jos uskotaan, joukkueen muita osia pitää vahvistaa ja valmennus vaihtaa. Jos taas Seppäsen aamun puheet pitävät paikkansa ja Virtanen on tehnyt hyvää työtä, tämä pelityylisekamelska on tulevaisuutta, pelataan ensi kausi pois tällä valmennuksella ja aloitetaan näiden kulmapalasten vaihto tuoreempiin pari miestä kerrallaan jo ensi kaudeksi. Aikaisempina keväinä tässä vaiheessa on selkeästi tiennyt, mikä tulee olemaan seuran strategia ja periaatteessahan se on nytkin olemassa, mutta silti toivoo, ettei se ole se, miltä sopimustilanne näyttää. Jos JYP päätyy valmentajan vaihtoon, ilmoitus tullee parin viikon sisällä, jotta kiinnostus seuraa kohtaan saadaan kääntymään positiiviseksi. Jos vielä vappuna Veltsu on puikoissa, alkaa huolestuttaa.
 

Seventeen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Loistavia pointteja tuotu esille. Me fanit voisimme nyt koota epäselvät asiat ja luokitella ne jotenkin tärkeysjärjestykseen ja vaatia isolla ryhmällä selvityksiä niistä ja avoimuutta tiettyihin asioihin. Ja tämä kaikki ennenkuin ensi kauden kausikortit on aika lunastaa. Ei tästä tarvitse mitään hyökkäystä tehdä seurajohtoa kohtaan, vaan rakentavaa keskustelua.

Ja kyllä meidän Fanienkin pitää ottaa joku vastuu ja alkaa vaikka kehittämään tuota ottelutapahtumaa, mielestäni tuo yhteen paikkaan siirtyminen oli jo askel oikeaan suuntaan, vaikka siitä tulikin erinäistä kärhämää. Voin heittää kootusti omia ajatuksiani tuohon vaikka erilliseen kestustelun avaukseen. Joka tapauksessa olen sitä mieltä että tuosta ottelutapahtumasta täytyy saada paljon enemmän irti nykypäivänä.

Itsellä ei valitettavasti ole tällä hetkellä aikaa näihin touhuihin niin paljon kuin haluaisin, mutta jotain voin ja pystyn varmasti tekemään. Itsellänikin ihan hyviä kontakteja, joita voin hyödyntää.
 

moxey

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämä kausi on jäänyt mieleen mm:

Ulkopuoliselle käsittämättömiltä tuntuvat ratkasut Myttysen ja Abidin kohdalla.
Jäsän uran lopettaminen.
European trophy voitto.
Nenosen hieno tulokaskausi.
Pelisysteemin toimimattomuus. (Ei selkeetä käsitystä, että mitä koko kaudella oikein yritettiin vai yritettiinkö edes)
Erittäin ailahtelevat peliesitykset.
Epäilykset pelaajien ja valmentajien välisestä skismasta.
Rumpuryhmän ja huutojengin välinen kinastelu.
Klassikkopaidat, joiden huumori ei uponnut kyllä meikäläiseen.
Vakuuttelut, että kaikki on hyvin. (useampaan otteeseen ja monesta suusta vaikka sokea Reettakin näkee, ettei kaikki ole hyvin)
Tynin avoin kirje faneille, jossa ei malttanut olla vittuilematta.
JYP identiteetin kadottaminen. Hurrikaaniprässi, äärimmäinen kaksinkamppailupelaaminen, tiivis puolustus ja ylipäätään se JYP asenne tuntu puuttuvan suurimman osan kaudesta.
Vuosikausiin suurin loukkaantumissuma etenkin pakistosssa.
Hieno playoff-sarja SaiPaa vastaan, jossa tuntu ettei oltu ihan alusta lähtien hereillä. Kiri ei vaan riittänyt.

Pelitavan toimimattomuudesta en osaa kyllä yhtään sanoa, että oliko se Markon visio oikeesti niin huono, miltä tuo näytti. Vai vaatiko Markon pelitapa joukkueelta parempaa yrittämistä, mitä pelaajat viitsivät kaudella suorittaa. Niin tai näin tulos oli heikohko.

Tuossa kun liigan tilastoja kahteli niin ollaan huolestuttavasti palaamassa aikakauteen ennen RD:tä.

Dropbox - JYP.xlsx

Tuossa vielä linkki tekemääni taulukkoon JYP tilastoista 2006-2014.

Nyt ois erittäin korkea aika ottaa koko organisaatiossa taas rukkaset käteen ja alkaa tekemään töitä. Ongelmien piilottelu ei tätä laivaa käännä mihinkään suuntaan vaan lasku tulee jatkumaan tällä tekemisellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös