Liiga sulkeutuu taas – mihin menet Mestis?

  • 1 038 533
  • 5 672
Lähinnä se, että kun kysyttiin, onko Jukurit saanut tiedon, että täyttävät liigaehdot, niin tähän ei tullut suoraa vastausta. Keskustelusta jäi ainakin sellainen kuva, että KooKoo ja TuTo olisi saanut tällaisen tiedon. Tottakai Jukurit olisi pelannut liigassa, jos olisi valittu.
 

mustaoranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Keskustelusta jäi ainakin sellainen kuva, että KooKoo ja TuTo olisi saanut tällaisen tiedon. Tottakai Jukurit olisi pelannut liigassa, jos olisi valittu.

Toivakkahan sanoi ettei ole Kookoosta muuta tietoa kun Välimaan puheet. No eipä niitä tietoja tarvi Toivakalla ollakkaan.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Johan Tornberg: ”Så slutar Kvalserien”

"en kuitenkaan sure että tämä jää viimeiseksi Kvalserieniksi"

"tulevaisuudessa nouseminen tulee olemaan vaikeampaa mutta silti mahdollista ja itse pidän siitä".

Tornberg: Viasatsport.se


Niin että "Ruotissa ei ikinä luovuta Kvalserienistä, ei koskaan" vai miten se meni?
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Niin että "Ruotissa ei ikinä luovuta Kvalserienistä, ei koskaan" vai miten se meni?

Kato moi.

Etsi jostain tälläinen lainaus ja laita tänne. En usko, että kukaan on näin todennut ettei se voisi ikinä loppua. Mutta tämä ilmaisu toki tukee sinun normaalia kirjoitustyyliäsi. Mutta olihan se upea tuote, jota itse olisi toivonut myös tänne, sen on useampikin henkilö täällä ja muualla todennut. Mutta taloudellisesti autuaaksi ei tee suljettu mallikaan, sekin on on jo testattu. Mutta perusteensa ja mielipiteensä kullakin.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Niin että "Ruotissa ei ikinä luovuta Kvalserienistä, ei koskaan" vai miten se meni?
Olipa taas mustavalkoinen viesti. Pääpointti on edelleen että Ruotsissa urheilullisuudella/kilpailulla on merkitystä. Myös jatkossa voi pudota Elitserienistä, jopa kaksi joukkuetta samalla kaudella, eli kynsin ja hampain joutuvat joukkueet/pelaajat pelaamaan kauden loppuun. Se kehittää pelaajista taistelijoita. Toisin kun täällä meillä, sillä täällä opetellaan että voi läpsytellä sitä kiekko siksi kun "se on aika kiva duuni ja siitä saa kaiken lisäksi vähän fyrkkaa".
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olipa taas mustavalkoinen viesti. Pääpointti on edelleen että Ruotsissa urheilullisuudella/kilpailulla on merkitystä.

SHL halutaan sulkea kunhan sitä on laajennettu kahdella joukkueella. Tästä nousi sen verran porua, että mennään tälläin hiljalleen, ensin Kvalserien pois ja pleijarit tilalle ja kun kaksi seuraa on nostettu Liigaan lisää, poistuvat myös karsintapleijarit. Tätä on SHL kehitellyt Suomen esimerkin innoittamana jo muutaman kauden, mutta paikalliset jarrut sielläkin jarruttaa vääjäämätöntä.. Hyvä Suomelle, ehditään ehkä saada suljetunsarjan etuja imuroitua rahan muodossa, ennekuin SHL pääsee samaan ja näin ehkä saadan sitä suhteellista kilpailukykyä Suomessa nostettua.

Kvalserieniä on täällä ihailtu ja otettu esimerkkinä kuinka se toimii niin hyvin Ruotsissa, että sellainen pitäisi saada tännekin, vaikka faktisesti on tapahtumassa niin, että Ruotsi ottaa Suomen käytäntöjä käyttöönsä, mm säälipleijarit ja karsinta pleijarit sekä Liigan laajennuksen.. ja se johtaa tod. näk. SHL sulkemiseen.

Etsi jostain tälläinen lainaus ja laita tänne.

Jawohl!

Ruotsissa ei satavarvarmasti olla lopettamassa Kvallserieniä(jotain pientä toimittajan näkemystä on lehdessä ollut, mutta koko SHL+Allsvenskann seisoo 90%:sesti asian takana).
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell

Missä on maininta siitä, että sitä ei ikinä lopeteta? No leikki sikseen, onnea löysit yhden joka uskoi näin. Itse en ainakaan uskaltanut ennakoida toisen maan tilannetta, koska se ei ole tuttu. Ei sitä uskalla edes ennakoida näitä kotimaan linjauksia, sen verran E.T. kamaa ne ovat omaan arvomaailmaan olleet. Mutta minä en olekaan sellainen henkilö, jota Rannisto ja kumppanit kaipaavat katsomoihin, koska minua on jo jääkiekko joskus kovastakin kiinnostanut.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
SHL halutaan sulkea kunhan sitä on laajennettu kahdella joukkueella. Tästä nousi sen verran porua, että mennään tälläin hiljalleen, ensin Kvalserien pois ja pleijarit tilalle ja kun kaksi seuraa on nostettu Liigaan lisää, poistuvat myös karsintapleijarit.
Nyt vedät mutkia todella suoriksi. Lähde tuohon viimeiseen lauseeseen, kiitos. Allsvenskanissa on sen verran monta seuraa jotka ovat viimeisen 10-20 vuoden aikana pelannut Elitserienissä, jopa menstyksellä, eli ei todellakaan tule tapahtumaan.

Edit: Itse luin tuosta Kvalserienin lopettamisesta jo muutama viikko sitten, ja siellä todettiin että ensin laajennetaan sarja 14 joukkueeseen ja sen jälkeen pelataan jatkossa playoff-karsinnat 2 heikointa SHL:sta vs. 2 parasta Allsvenskanista.
 
Viimeksi muokattu:

Oadie

Jäsen
Hyvä Suomelle, ehditään ehkä saada suljetunsarjan etuja imuroitua rahan muodossa, ennekuin SHL pääsee samaan ja näin ehkä saadan sitä suhteellista kilpailukykyä Suomessa nostettua.

Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että millaista tyydytystä sinä tai muutkin palstan suljetun sarjan kannattajat saatte suljetusta sarjasta? Siis kannattajana, ei seuran toimihenkilönä jos se nyt liippaa edes läheltä. Mitä sisältöä se tuo elämään teille kannattajana enemmän kuin avoin urheilullinen sarja. Ymmärrän täysin mitä avoin sarja tuo normille URHEILUN seuraajalle/kannattajalle, mutta tätä päinvastaista en voi millään käsittää. Jotain siinä täytyy olla.

Ja tuohon aiheeseen niin Ruotsi on edelleen kaukana suljetusta sarjasta. Ja kyllähän se vähän enemmän vaatii kuin Tarinankertojan aavistelut, että SHL sulkeutuu lopullisesti.
 

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Edit: Itse luin tuosta Kvalserienin lopettamisesta jo muutama viikko sitten, ja siellä todettiin että ensin laajennetaan sarja 14 joukkueeseen ja sen jälkeen pelataan jatkossa playoff-karsinnat 2 heikointa SHL:sta vs. 2 parasta Allsvenskanista.

Tuohan on hyvä uutinen. Itse pelkäsin jo että Ruotsissa on menetetty järki Suomen tavoin ja jääkiekko aiotaan hitaasti tappaa, mutta tuo uusi playoff-karsintasysteemihän kuulosta erittäin hyvältä... on se ainakin parempi mitä Suomessa nähty ja nyt lakkautettu systeemi oli.

Tarinankertoja taitaa siis vetää ihan hatusta näitä "SHL tullaan sulkemaan" juttuja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Hetken aikaa ihmettelin että ei kai ne nyt oikeasti Ruotsissakin ole saaneet tarpeekseen lätkämenestyksestä ja siitä että kyseinen urheilulaji voi olla myös mielenkiintoinen ja tunteita (muitakin kuin vitutuksen joka sekään ei sinänsä nouse siitä urheilusta, vaan lähinnä biznespuolesta) herättävä, mutta kyllähän siellä karsinnat ovat jatkossakin oleellinen (oleellisin?) osa urheilukevättä.

Mitenkäs Ruotsissa muuten SHL:n ja Allsvenskanin suhde toisiinsa ja kansalliseen liittoon? Onko SHL esim. samanlainen suljettu suhmurointiseura kuin täkäläinen Lüga, vai joutuvatko sikäläiset pääsarjapomot toimimaan yhteistyössä toimintaympäristönsä kanssa?

Heh, kuvaavaa muuten lienee että tämä taisi olla ensimmäinen viestini mestis (tai yleensäkään lätkä)puolelle useampaan viikkoon (ja edellisetkin viestit koskeneet lähinnä kabinettiperseilyjä ja muuta vastaavaa kiekkomaailman irvikuvaa). Eipä ole juuri hirveästi mielenkiintoa ollut kotimaiseen lätkään oikeastaan syksyn jälkeen.

edit. Jaa huijasin tuossa, eilen kävin kyselemässä videotallenteita Hokin matsista kun siinä oli ollut mielenkiintoinen pelikieltoon johtanut tapahtuma. Tuossa toki ainoita asioita mitä kevään aikana kiekossa kiinnostanut ja sekin lähinnä kuriositeettina, eli ehkä uskallan yhä väittää mielenkiinnon ainakin pääasiallisesti kadonneen aikoja sitten.
 
Viimeksi muokattu:
SHL halutaan sulkea kunhan sitä on laajennettu kahdella joukkueella.
Halu luoda pönöttämisen mahdollistavia suljettuja sarjoja ei tarkoita sitä, että suljetut sarjamuodot olisivat jokin kehityksen korkein aste. Pidän ymmärrettävänä, että seurat haluavat luoda keinotekoisia suojia estääkseen ammattitaidottoman toiminnan realisioituminen. Laatu kärsii, kun toiminnasta viedään epäonnistumisen riski pois.

Joukkueiden lisääminen pääsarjaan on kuin lisäisi olueen vettä. Määrä kasvaa, laatu kärsii.
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Komppaan Wiljamia täysin - ensimmäinen kevääni 25 vuoteen, kun kiekko ei ole kiinnostanut oikeastaan yhtään, sen nämä kabinettitouhuilut ovat aiheuttaneet. Vähän olen vielä silmäillyt FPS-Keupa-sarjaa, jonka näen olevan ainoa edes teoriassa jännittävä tapahtuma liigan play-offseista alaspäin. Terozinkin pointti on hyvä, että tämä nykylinja iskee passivoivasti juuri siihen "kuluttajasegmenttiin", joka on tottunut seuraamaan kiekkoa laaja-alaisesti ja joille sarjataulukoilla/-järjestelmilläkin sun muilla on jotain merkitystä. Toivonkin siis, että porukka löytää paljon uusia kivoja harrasteita, kun kiekolta taitaa vapautua lisää aikaa;)!
 
Viimeksi muokattu:

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Joukkueiden lisääminen pääsarjaan on kuin lisäisi olueen vettä. Määrä kasvaa, laatu kärsii.

Olen tullut sellaiseen johtopäätökseen, että Suomen jääkiekkoilun taso ei enää riitä kahteen ammattilaissarjaan. Syy tähän ei ole hyvien pelaajien puute vaan lajin tason nousu ja kallistuminen.

Joku voi sanoa, että nyt TF puhuu ristiriitaisia, kun ensin väittää tason olevan riittämätön ja seuraavaksi väittää tason nouseen. No, selitetään vähän.

Jääkiekko lajina on mennyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana valtavasti eteenpäin. Vielä 90-luvun alussa liigassa pelaajat kävivät töissä ja harjoittelivat pääsääntöisesti kerran päivässä, kolme - neljä kertaa viikossa plus pelit. Tänä päivänä liigassa kaikki ovat ammattilaisia, harjoitusmäärät ovat kasvaneet ja tietysti laatukin on kehittynyt. Tämä on vienyt lajia kovaa vauhtia eteenpäin, vauhti ja taito on kasvanut.

Tämä on johtanut siihen, että mikäli haaveilet liigapaikasta, sinun tulee olla ammattilainen, töissä käyminen on lähes mahdotonta. Mestiksessä, Suomi-sarjasta puhumattakaan, ei löydy rahaa ammattilaisuuteen. Tämä tarkoittaa sitä, että suuri joukko kokeneempia pelaajia yksikertaisesti lopettaa, koska heitä ei kiinnosta harjoitella yhtä paljon kuin liigassa, ilmaiseksi. Tästä syystä Mestiksen ja Suomi-sarjojen taso on pudonnut takavuosista, jolloin nämä konkarit kävivät pelaamassa alasarjoja. Tänä päivänä täytyy olla todella hyvä, että voit käydä harjoittelematta pelaamassa edes Suomi-sarjaa.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Jääkiekko lajina on mennyt viimeisen parinkymmenen vuoden aikana valtavasti eteenpäin. Vielä 90-luvun alussa liigassa pelaajat kävivät töissä ja harjoittelivat pääsääntöisesti kerran päivässä, kolme - neljä kertaa viikossa plus pelit. Tänä päivänä liigassa kaikki ovat ammattilaisia, harjoitusmäärät ovat kasvaneet ja tietysti laatukin on kehittynyt. Tämä on vienyt lajia kovaa vauhtia eteenpäin, vauhti ja taito on kasvanut.
...

Tänä päivänä täytyy olla todella hyvä, että voit käydä harjoittelematta pelaamassa edes Suomi-sarjaa.

Jaa-a. Tarkennuksena todettakoon, että näköjään Suomi-sarjassa kärkijoukkueet treenaavat nykyään enemmän kuin 90-luvun alussa liigajoukkueet. Esim. RoKissa osa porukasta treenaa ainakin parina päivänä kahdet (jää)harjoitukset ennen ja jälkeen koulun/duunin. Toki se harjoittelu on silti paljolti fysiikkaa. Joskus tuntuu, että ns. lahjattomat treenaa päästäkseen edes jollekin taitotasolle. Anyway, pelaajia testataan pitkin kautta erilaisin mittarein, ja kaipa fyysisen kunnon lisäksi pikkuhiljaa taitotasokin on noussut. Toisaalta veikkaan, että esim KeuPan ukot treenaavat hivenen vähemmän kuin RoKissa ja Seinäjoella ym, mutta pärjäävät silti vielä Suomi-sarjassa lähinnä syöttötaitonsa ja pelikokemuksensa ansiosta.

Eli varmastikin taso kiekossa on noussut kautta linjan. Tämän näkee esim. siinä, että taitavillakin SM-sarjan a-junnuilla on usein fysiikan suhteen ongelmia jo Suomi-sarjatasolla. Fysiikkaa on helpompi harjoitella ja siinä miehet ovat poikia edellä.

Kohtuullisisa pelaajia varmasti riittäisi vaikka kuinka moneen ammattilaisssarjaan. Rahoituksen ongelmat ovat paljon suurempi este. Kaksi täysammattilaissarjaa pitäisi olla selvää pässin lihaa järjestämällä sarjatasojen vaihtuvuus paljon helpommaksi ja markkinoimalla pakettia yhdessä. Englannin futiksen malliin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Kohtuullisisa pelaajia varmasti riittäisi vaikka kuinka moneen ammattilaisssarjaan. Rahoituksen ongelmat ovat paljon suurempi este. Kaksi täysammattilaissarjaa pitäisi olla selvää pässin lihaa järjestämällä sarjatasojen vaihtuvuus paljon helpommaksi ja markkinoimalla pakettia yhdessä. Englannin futiksen malliin.

Liigan markkinat ovat hieman pienemmät kuin Englannin futiksen. Veikkaisin, että aika harva saksalainen tai englantilainen hankkii maksukorttia televisioon Liigan takia. Suomalaisessa kiekossa puhutaan rajoitetusta sponsorirahasta, kasvulle ei ole tilaa siihen tyyliin kuin huippujalkapallolla. Tätä ongelmaa ei ratkaisisi edes avoin Liiga.
 
Tämä on johtanut siihen, että mikäli haaveilet liigapaikasta, sinun tulee olla ammattilainen, töissä käyminen on lähes mahdotonta.
Niin on ja olen Mestiksen suhteen pitkälti samoilla linjoilla. Harjoittelevat jotakuinkin yhtä paljon ja pelimatkat on pitemmät. Jostain syystä sitä intoa pelata kuitenkin riittää, vaikka palkka ei varmasti päätä huimaakaan.

Jos nykyisten liigajoukkueiden (Sport mukana) päälle lasketaan vielä KooKoo, TuTo, Jukurit, Jokipojat ja ehkäpä vielä Hokki sekä SaPKo, niin tuossa on 20 seuraa, joista olisi mielestäni muodostettavissa kaksi 10 joukkueen sarjaa. A-liiga ja B-liiga ja näille yhteinen TV-sopimus. Tapahtuisi tai ei tapahtuisi nousuja tai laskuja. Mahdollisuus unelmaan kuitenkin olisi olemassa ja yhdistäisi Suomen kiekkokartan nykyistä laajemmin.
 

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Jos nykyisten liigajoukkueiden (Sport mukana) päälle lasketaan vielä KooKoo, TuTo, Jukurit, Jokipojat ja ehkäpä vielä Hokki sekä SaPKo, niin tuossa on 20 seuraa, joista olisi mielestäni muodostettavissa kaksi 10 joukkueen sarjaa. A-liiga ja B-liiga ja näille yhteinen TV-sopimus. Tapahtuisi tai ei tapahtuisi nousuja tai laskuja. Mahdollisuus unelmaan kuitenkin olisi olemassa ja yhdistäisi Suomen kiekkokartan nykyistä laajemmin.

Samaa systeemiä kannatan itsekin, joskin muutamilla muutoksilla. Omassa ihannejärjestelmässäni molemmissa sarjoissa pelaa 10 seuraa ja näitä seuroja ei valita mielivaltaisesti historian, maineen tai hallien kapasiteettien takia. Seuroilla on kuitenkin oltava taloudellinen toimintasuunnitelma, jolla varmistetaan, ettei uusia case- K-Lasereita synny.

Tämän päivän Liigasta kylmän viileästi kolme huonointa joukkuetta hakemaan vauhtia B-liigaan. Nykyisen tapaista taloudellista kuilua ei synny tasan jaetun tv-sopimuksen ansiosta. Karsinnat joko vanhaan malliin paras seitsemästä -sarjoina tai erillisenä lohkona - pääasia on se, että karsinnat kuitenkin järjestetään sekä liigojen että Suomi-sarjan ja B-liigan välillä.

Pelaajayhteistyö- ja farmisopimukset liigaseurojen välillä ovat jyrkässä kiellossa. Tämä on kriteeri, josta ei jousteta B-liigaan nousseiden joukkueiden kohdalla. Reservijoukkueet eivät voi nousta Suomi-sarjaa korkeammalle tasolle.

Liigoissa ei yleisömäärien ja maksimaalisen kiinnostuksen takaamiseksi pelata samoina päivinä täysiä kierroksia, vaan määritellään eri pääpelipäivät molemmille sarjatasoille. Esim. jos A-liigan nykyiset pelipäivät tiistai, torstai ja lauantai säilytetään, niin määrättäköön B-liigan pelipäiviksi keskiviikko, perjantai ja sunnuntai. Viikonloppuisin joustaminen on mahdollista, kuitenkin siten, että ottelut alkavat viimeistään klo 17.

Molempien liigojen medianäkyvyys taataan sekä televisiossa että radiossa. Televisiointisopimus molempien liigojen otteluista tehdään mahdollisimman vakavaraisen ja laajan tavoittavuuden omaavan lähetystoimijan kanssa tulojen jakautuessa tasavertaisesti kaikkien liigaseurojen välillä. Sopimukseen sisältyy velvoite lähettää B-liigasta vähintään yksi ottelu viikossa ja maalikoosteet jokaisen kierroksen jälkeen. Radiointioikeudet kunkin joukkueen otteluihin annetaan kaupallisille paikallisradioille sadan prosentin alennuksella.

Tämän kauden runkosarjasijoitusten perusteella liigoissa pelaisivat seuraavat joukkueet:

A-liiga

Blues
HIFK
HPK
Ilves
JYP
Kärpät
Lukko
Pelicans
SaiPa
Tappara

B-liiga

HCK
Hokki
Jokipojat
Jukurit
KalPa
KooKoo
Sport
TPS
TuTo
Ässät

Ei tuo pahalta näyttäisi. Suomi-sarjaan jäisi sitten Peliittojen, SaPKon, RoKin ja FoPSin, Hermeksen ja Junkkareiden kaltaisia joukkueita, joilla on mahdollisuus taas jonain päivänä päästä kokeilemaan onneaan suuremmissa parrasvaloissa avoimen sarjajärjestelmän ansiosta. Koreavantaat ja lempäälät saavat jäädä Suomi-sarjaan, vaikka voittaisivat koko sarjan kymmenen kautta perättäin, ellei pelaajapolitiikassa tapahdu muutosta.
 

J.Petke

Jäsen
Nykyisen tapaista taloudellista kuilua ei synny tasan jaetun tv-sopimuksen ansiosta.

Paitsi sitten kun huomataan, että sponsoreita kiinnostaakin vain tuo ylempi liiga eikä alemman sarjan joukkueet saakaan enää sponsoreilta rahaa samaan malliin. Kohta kuilu onkin isompi kuin koskaan ennen ja joukkue pyörii pääasiassa tv-rahan kannustamana.
 
Komppaan Wiljamia täysin - ensimmäinen kevääni 25 vuoteen, kun kiekko ei ole kiinnostanut oikeastaan yhtään, sen nämä kabinettitouhuilut ovat aiheuttaneet.

Itsekin olen seurannut kotimaista jääkiekkoa suurinpiirtein saman ajan (ensimmäinen paikanpäällä nähty matsi taisi olla -89). Kahdelta ylimmältä sarjatasolta on kadonnut täysin kilpailusarjan tuntu kun kesken kautta julistetaan että ensi vuonna yksi seura lähtee KHL:ää pelaamaan ja sarjanousija päätetään kabinetissa helmikuussa.

Entinen I-divisioona on sisältänyt lähes legendaarisen WHA:n kaltaista sekoilua ja listan urheillullisia aivopieruja: sarja on tunnettu esim. Finlandia sekä Fazer-Liigana ja nyt teinimäiseltä kuulostava Mestiksenä. Joukkueita on oltu tuomassa Eestistä (Golden Lions) sekä Etelä-Koreasta asti. Sarjassa on pelannut otteluita nuorten maajoukkue ja jyväskyläläinen (?!) akatemiajoukkue. Vuonna -99 UJK putosi - paitsi ei pudonnutkaan, kun liigasta pudonnut KalPa meni suoraan konkurssiin. Seuraavana vuonna Ahmat putosi - paitsi ei pudonnutkaan, kun Liiga päätti että liigasta pudonnut Pelicans saa jatkaa ylimässä sarjassa.

Tuon lisäksi seuroja on mennyt konkurssiin pikaisesti laskettuna vähintään yhden käden sormien verran, joukkueiden nimissä tuskin monikaan on pysynyt enää pitkään aikaan mukana sekä tähän päälle sarjaa on laajennettu ja supistettu ainakin kolmesti.

Muutamana aiempina vuonna pelattiin liigakarsintoja joilla ei ollut oikeastaan mitään merkitystä koska karsintasarjan voitto ei välttämättä tarkoittanut liiganousua (?!). Nyt kirsikkana kakun päällä helmikuussa tehdään pikapäätös Sportin nostamisesta liigaan kun Jokerit lähteekin pelaamaan venäläisvetoista sarjaa.

Ei kai tähän kaikkeen voi sanoa muuta kuin että lyökäähän pojat lisää löylyä ja päätetään sitten pukuhuoneen puolella ensi vuoden sarjasta!
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
KeuPa HT Mestikseen?

KeuPa voitti Suomi-sarjan mestaruuden, ja näin ollen sillä on oikeus anoa Mestis-lisenssiä.

Mahtaneeko seura sitä tehdä, ja jos tekee, niin minkälaiset edellytykset sillä on Mestistä pelata? Mestaruus on aina mestaruus, ja on sitä pienemmilläkin resursseilla Mestikseen noustu ja siellä pysytty, mutta eikö KeuPa tainnut olla melkoisissa rahavaikeuksissa ja pystyi kauden starttaamaankin vain joukkorahoituksen voimin?

Joukkueen sijainti lähellä Jyväskylää on myös hankala yhtälö, mahtaako JYP pystyä ruokkimaan kahta farmiseuraa? Sillä farmitoimintaahan KeuPan olisi käytännössä pakko harrastaa, jos se haluaisi pärjätä ilman merkittävää budjetin laajennusta.

No, KeuPa nousee jos nousee. Henkilökohtaisesti olisin kyllä toivonut mestaruutta Forssan Palloseuralle, koska se on perinteinen divariseura, jonka peleissä käy ihan kelpo lailla väkeä ja joka olisi Turun kannalta lähes paikallispeli eli alle 90 km Turusta. Nythän lähin "paikallisvastustaja" on LeKi Lempäälässä n. 135-140 km päässä. Mutta kuten sanottua, niin KeuPa sen mestaruuden voitti ja teki sen pelaamalla, joten sillä on etuoikeus Mestis-paikkaan.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Paitsi sitten kun huomataan, että sponsoreita kiinnostaakin vain tuo ylempi liiga eikä alemman sarjan joukkueet saakaan enää sponsoreilta rahaa samaan malliin. Kohta kuilu onkin isompi kuin koskaan ennen ja joukkue pyörii pääasiassa tv-rahan kannustamana.

En kyllä kerta kaikkiaan tajua millä logiikalla tuossa mallissa kuilu voisi kasvaa isommaksi kuin mitä se tällä hetkellä on. Nykyiselläänhän se on mukamas niin iso, että kutakuinkin ainoana systeeminä koko maailmassa nousu tapahtuu vasta vuoden viiveellä sen jälkeen, kun urheilullinen kriteeri on täytetty.
 

Isopappa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo Hockey
KeuPa voitti Suomi-sarjan mestaruuden, ja näin ollen sillä on oikeus anoa Mestis-lisenssiä.

Mahtaneeko seura sitä tehdä, ja jos tekee, niin minkälaiset edellytykset sillä on Mestistä pelata? Mestaruus on aina mestaruus, ja on sitä pienemmilläkin resursseilla Mestikseen noustu ja siellä pysytty, mutta eikö KeuPa tainnut olla melkoisissa rahavaikeuksissa ja pystyi kauden starttaamaankin vain joukkorahoituksen voimin?

Keupa on tervetullut jos ei ala tähän farmisekoiluun. Kyllä Mestikseen halauaisin joukkueita, jotka pelaavat pääsääntöisesti omalla ryhmällä, tietysti pieniä muutoksia sarjan aikana ryhmiin tulee mutta ei niin, että pelaajia tulee ja menee päivittäin.

Forssan nousu olisi tiennyt farmisopimusta joko Tps:n tai Hpk:n kanssa, joten ei sekään olisi ollut Mestiksen arvovallan kannalta hyvä asia.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Forssan nousu olisi tiennyt farmisopimusta joko Tps:n tai Hpk:n kanssa, joten ei sekään olisi ollut Mestiksen arvovallan kannalta hyvä asia.

Arveletko, että KeuPa tulisi Mestikseen ilman farmisopimusta? Melkein voisin vetoa lyödä, että jos nousu tulee, niin joku liigaseura on siinä takana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös