Työehtosopimus vuodesta 2012 eteenpäin

  • 880 257
  • 2 038

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Kings
Sopimusten määrä ja tilaa capissa: 13, $14 977 273
Kesällä umpeutuvia sopimuksia: Bernier, Voinov, Martinez, Ellerby, Muzzin, Clifford, Nolan ja Lewis (RFA), Scuderi ja Penner (UFA)
Tilanne lyhyesti: Voinov, Muzzin ja Bernier (jos kun Kingsissä jatkaa) pelaavat itselleen roimaa palkankorotusta, mutta todennäköistä on ettei Kings pysty näitä kaikkia pitämään, sillä jos näille annettaisin keskimäärin 3,5 milliä per mies, jäisi jäljellä olevien neljän paikkaan käytettäväksi reilu neljä milliä. Mahdollista, mutta tiukkaa tekee.

Olisin todella yllättynyt, jos Voinovin, Muzzinin ja joukkueen kakkosveskarin - oli se sitten Bernier tai joku muu - yhteenlaskettu cap hit olisi ensi kaudella 10,5 miljoonaa taalaa. Jos niin on, niin Lombardi ja muu johtoporras ovat silloin epäonnistuneet tehtävässään eli palkkabudjetin hallinnassa.

Voinovin palkka on vaikeasti veikattavissa. Oliver Ekman-Larsson sai pitkän 5,5 miljoonaa per kausi sopimuksen ja PK Subban lyhyen 2,875 miljoonaa per kausi. NyRangersin Del Zotto teki vuotta aiemmin suunnilleen samanlaisen sopparin kuin Subban. Cam Fowler sai viiden vuoden 4 miljoona per kausi sopparin. Voinov ei tule yltämään OEL:n lukemiiin, mutta saa kyllä enemmän kuin Subban tai Del Zotto. Fowlerin lukemat voisivat olla aika lähellä.

St. Louisissa on Voinovin kanssa verrannolliset Pietrangelo ja Shattenkirk, joilla on myös sopimus sorvattavana ensi kesänä. Heidän tulevien sopimustensa kesto ja suuruus antaa hiukan osviittaa siitä, mitä Voinoville tullaan maksamaan. Pietrangelohan tulee saamaan enemmän kuin Voinov, mutta Shattenkirkin ja Voinovin sopimuksissa ei hirveän suurta eroa luulisi syntyvän.

Muzzinin ja Martinezin yhteenlaskettu palkka voi olla lähelle 3,5 miljoonaa per kausi, mutta en laittaisi vedonlyönnissä ropojani sen puolesta. Kummallakaan ei ole sellaisia näyttöjä, että 2 miljoonan kausiansio ylittäisi tiukentuvassa palkkaympäristössä. Voinovin ja Muzzinin yhteenlasketut vuosiansiot 7,0 miljoonaa tai yli per kausi? Hmm, oletko valmis lyömään vetoa uskomuksesi puolesta?

Millä näytöillä Bernierin palkka ylittäisi esim. Coloradon Varlamovin tai Ottawan Andersonin palkkan? Hehän ovat joukkueidensa ykkösveskareita. Bernier on kesällä RFA, minkä takia Calgaryn Feaster voi tehdä hänelle älyvapaan tarjouksen. Siinä onkin Bernierin vahvin neuvotteluvaltti, mutta muuten 24-vuotiaan rajoitetun vapaan agentin painostuskeinot ovat vähissä. Vaikka voittosarake näyttää hyvältä, ei hän niin hyvin ole pelannut, että voisi vaatia hyvän ja kokeneen ykkösmaalivahdin vuosiansioita. Tsekkaa capgeekistä maalivahtien palkkoja - maalivahdithan ovat merkitykseensä nähden selvästi alipalkattuja!

Ellerby, Clifford, Nolan ja Lewis nelikosta ainoastaan viimeksi mainitulla on jonkin verran neuvotteluvoimaa. Muut saavat olla tyytyväisiä, jos saavat yhdensuunnan sopimuksen selvästi alle millin vuosipalkalla. Dwight King sai viime kesänä kahden vuoden, yhden suunnan 0,75 miljoona per kausi sopparin. Millä näytöillä Clifford, Nolan, Ellerby saisivat Kingiä suuremman sopimuksen? Hyvä alivoimapelaaja ja Kingiä hiukan vanhempi Lewis on siinä ja siinä.

edit.

Eihän Stollin sopimuksen ulosostamisessa ole järjen häivääkään. Miksi ostaa sellaisen pelaajan sopimus ulos, josta on joukkueelle hyötyä ja jolla on treidiarvoa. Minä en pidä Stollia edes erityisen ylipalkattuna pelaajana. Eihän noita ulosostoja tapaa tehdä muut kuin Toronton ja Rangersin kaltaiset raharikkaat, mutta päin persettä johdetetut organisaatiot.
 
Viimeksi muokattu:

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
heikkikn analyyseihin ei yleensäkään juuri lisättävää ole, mutta Penner tuskin joukkueessa jatkaa. Ainakaan ilman merkittävää palkanalennusta. Ja siihen en usko. Dustin pelaa runkosarjat alle potentiaalinsa, mutta viime keväänä oli mies paikallaan. Tuollaiselle kahden Stanley Cupin voittajalle joku on varmasti valmis maksamaan enemmän kuin Lombardi. Varsinkin, kun Kingsin yläketjuista 5/6-osaa on periaatteessa täynnä (Brown-Kopitar-Williams, ?-Richards-Carter). Mielettömiä ei kannata maksaa.

Scuderi onkin vaikeampi tapaus. Jos mies on oloonsa tyytyväinen ja palkka pysyy liki nykylukemia, saattaa olla, että Muzzin tai Ellerby jää ilman sopimusta. Riippuen tietenkin siitä, jatkaako loukkaantuneena ollut Willie Mitchell uraansa. Matt Greenen sopimus loppuu kesälllä 2014, joten sekin on varmaan tekijänä pohdinnoissa, jotta joukkue ei yhtäkkiä olekin tilanteessa, jossa mennään ilman Scuderia, Greeneä ja Mitchelliä ja Muzzin sekä Ellerby eivät pystykään näiden saappaisiin astumaan.

Bernierin jatkoa pidän äärimmäisen epätodennäköisenä.
 
Viimeksi muokattu:

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eihän Stollin sopimuksen ulosostamisessa ole järjen häivääkään. Miksi ostaa sellaisen pelaajan sopimus ulos, josta on joukkueelle hyötyä ja jolla on treidiarvoa.

Meinasinkin todellista "hätätilannetta", että capin alle pitäisi päästä hinnalla millä hyvänsä. Ei ollutkaan tarkoitus ottaa kantaa Stollin hyödyllisyyteen tai hinta/laatu suhteeseen, vaan tuoda esiin se ulososton mahdollisuus jonkun pelaajan kohdalla. Stoll nyt sattui ensimmäisenä silmään.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues

Jos Voinovin sopimus on verrannollinen Shattenkirkiin, niin silloin tuo 5 miljoonaa lienee lähellä totuutta, sillä Shattenkirkin en usko alle 4,5:llä miljoonalla jatkoa tekevän.

Cory Schneider sai viime kesänä neljä miljoonaa, mainitsemasi Varlamov vähän alle kolme, vaikka kumpikaan ei ollut sopimuksen tekohetkellä pelannut kauttakaan joukkueensa ykkösenä.

Jos Muzzinilla on kauden päättyessä koossa suunnilleen tehot 10+15 ja +20, niin kyllä 2,5 miljoonaa on aika hyvä arvio. Vrt. Jeff Schultz, Nikitin

Niin tai näin, maltillisemmalakin laskennalla tiukkaa tekee:

Scuderi 3,25 miljoonaa
Voinov 4
Muzzin 1,75
Martinez 1,5
Lewis 1,1
kakkosmaalivahti 1
Clifford 0,75
Nolan 0,65
Ellerby/13. hyökkääjä 0,7

= 14,7 miljoonaa, yhteensä 22 sopimusta
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Niin tai näin, maltillisemmalakin laskennalla tiukkaa tekee:

Totta kai tiukkaa tekee, kun palkkakatto laskee n. 6 miljoonaa ja joukkueessa on paljon nuoria hyviä pelaajia.

Penner, Richardson ja Drewiske joutuvat varmasti lähtemään, koska budjetissa ei ole tilaa maksaa pelaajille niin paljon kuin heidän markkina-arvonsa on.

Kuten Bigmouth kirjoitti, niin Mitchellin päätös jatkosta/lopettamisesta/pelaamisesta/ei-pelaamisesta ratkaisee paljon. Scuderin asema nivoituu Mitchelllin tilanteeseen ja toisaalta Mitchellin ja Greenen tervehtyminen vaikuttaa Voinovin, Muzzinin, Martinezin ja Ellerbyn tuleviin sopimusneuvotteluihin. Minulla on vankka luotto Solomoniin ja Lombardiin sopimusten setvimistaitoihin, vaikka Bud Hollowayn kanssa tyrivätkin.

Bernier treidataan kesällä, koska Losilla ei ole varaa joutua samaan tilanteeseen, missä Vancouver on nyt. Eli maksaa kahdelle maalivahdille ykkösmolarin palkkaa. Toistaiseksi Canuckseilla on ollut siihen varaa kun menty vanhoilla säännöillä, mutta ei ole enää ensi kaudella. Varlamovhan hankittiin Coloradoon ykkösvahdiksi ja siksi hänelle maksetaan kuin ykkösvahdille. Se seura, mikä Bernierin hankkii, voi maksaa hänelle ykkösvahdin palkkaa, mutta Los Angeles ei sitä tule tekemään.

Siihen tuleeko St. Louis maksamaan Shatenkirkille yli 4 miljoonaa on paha sanoa mitään, kun en tiedä onko siellä sisäinen palkkakatto tai -hierarkia käytössä. Bluesilla on ensi kesänä neljä nuorta RFA-pakkia vonkuamassa uutta sopimusta ja hyökkäyksessä joukkueen kaksi parasta maalintekijää (Berglund ja Stewart) samassa tilanteessa. Ja Andy McDonald on vielä UFA. Aikamoisella kengännauhabudjetilla he ovat tähän tilanteeseen päässeet, mutta ensi kaudeksi menot kasvavat aivan varmasti. Ja reilusti.

Todennäköisesti kaikki huippujoukkueet vetävät ensi kaudella todella lähellä palkkakattoa (selvästi lähempänä kuin tällä kaudella). Minusta Losilla on parempi tilanne kuin esim. Rangersilla, Philadelphialla tai Vancouverilla. Joista siis yksikään ei ole hallitseva Stanley Cup-mestari eikä ole viime vuosinakaan sitä päässyt nostelemaan. Vancouver ei itse asiassa koskaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Eihän noita ulosostoja tapaa tehdä muut kuin Toronton ja Rangersin kaltaiset raharikkaat, mutta päin persettä johdetetut organisaatiot.

Kohtuullisen voimakkaasti sanottu nyky-Rangersista, vaikka ymmärrän kyllä pointtisi. Rangersissa voi alkaa alamäki heti jos olet kovin palkattu ja ulkopuolelta tullut - syytä en tiedä, mutta onpahan ainakin yritetty. Mutta on organisaatiossa esim. paljon myös hyviä ja lupaavia omia nuoria, sekä muutenkin kaukalon ulkopuolella mennee ihan mukavasti, joten en ihan noin määrittelisi Rangersia.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Jos kaipaa kevyttä iltalukemista, niin uusi CBA on näköjään ilmestynyt NHLPA:n sivuille. Latauslinkki löytyy siitä sivun keskivaiheilta.
 

Canucks#1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks
Onko joku selvillä, että onko tämä joku uuden CBA:n uudistus, että Tapaninpäivänä ei pelata vielä otteluita? Itsellä ainakin sellainen muistikuva, että ennen työsulkua pelejä myös tapaninpäivänä oltaisiin pelattu.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Onko joku selvillä, että onko tämä joku uuden CBA:n uudistus, että Tapaninpäivänä ei pelata vielä otteluita? Itsellä ainakin sellainen muistikuva, että ennen työsulkua pelejä myös tapaninpäivänä oltaisiin pelattu.

Asia on juuri kuten arvelit eli uuteen CBA:han pelaajat saivat neuvoteltua tapaninpäivän vapaaksi ja aiemmin ko päivänä pelattiin NHL-kiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Asia on juuri kuten arvelit eli uuteen CBA:han pelaajat saivat neuvoteltua tapaninpäivän vapaaksi ja aiemmin ko päivänä pelattiin NHL-kiekkoa.

Edellinen kausi, jolloin tapaninpäivänä ei pelattu ja jonka aikana ei ollut työtaistelua, oli muuten kausi 1967-68.
 

ipaz

Jäsen
Asia on juuri kuten arvelit eli uuteen CBA:han pelaajat saivat neuvoteltua tapaninpäivän vapaaksi ja aiemmin ko päivänä pelattiin NHL-kiekkoa.

Hyvin ovat kiekkoilijat asiansa hoitaneet verrattuna pomppupallottelijoihin. NBA:ssa on Jouluna tasan yksi vapaapäivä eli jouluaatto. Joulupäivänä pelataan jo täysillä. Ymmärrän että pelaajat haluavat tuollaisen pikku breikin keskelle kautta ja se tekee varmasti hyvää kenen tahansa kropalle ja päälle. Omistajien kannalta tuo on kuitenkin hieman huonompi asia, koska jouluna olisi helppo saada mikä tahansa halli täyteen kun kaikki ovat vapaalla ja tämän varaan uskon NBA:ssa lasketun. Tokihan NBA-kausi pelataan muutenkin NHL:ään verrattuna tiiviimmässä tahdissa joten vapaapäiviä ei oikein voi olla.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ja eikös joukkueilla ole vielä harjoituskielto joulunpyhien ajan, joten todellinen irtiotto arjesta kun kolmeen päivään ei pääse töihin.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Hyvin ovat kiekkoilijat asiansa hoitaneet verrattuna pomppupallottelijoihin. NBA:ssa on Jouluna tasan yksi vapaapäivä eli jouluaatto. Joulupäivänä pelataan jo täysillä.


Joulupäivänä ei pelata mitään merkittävää sarjaa jenkeissä, joten ihan järkevää se on NBA:lta silloin pelata. Saavat kaiken näkyvyyden ja katsojat, että olisko ihan mietitty juttu.
 

euron kolikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
NFL:ää taidetaan pelata joulupäivänäkin vuosina jolloin se osuu sunnuntaille. Tosin harvoinhan se osuu. Jotenkin tää kolmen päivän tauko tuntuu helvetin pitkältä, eteenkin kun olin vanhasta muistista asennoitunu parin päivän taukoon. No, onneksi parin tunnin päästä kiekko putoaa taas jäähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös