U20-maailmanmestari 2014?

  • 5 572
  • 15

U20-maailmanmestari 2014?


  • Äänestäjiä
    82
  • Poll closed .
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskilpailut 2014 pelataan vuodenvaihteessa Ruotsin Malmössä. Turnaukseen osallistuu kymmenen maata, jotka on jaettu kahteen alkulohkoon: A-lohkon muodostavat isäntämaa Ruotsi, Suomi, Venäjä, Sveitsi ja Norja; B-lohkon Yhdysvallat, Kanada, Tsekki, Slovakia ja Saksa. Joukkueet pelaavat alkulohkoissa yksinkertaisen alkusarjan, jonka jälkeen sijoille 1-4 päätyneet maat jatkavat lohkojen välillä pelattaviin puolivälieriin (A1-B4, A2-B3, B2-A3, B1-A4). Turnaus alkaa 26. joulukuuta, loppuottelu pelataan 5. tammikuuta.

Minkä maan uskot voittavan maailmanmestaruuden tämänvuotisissa kilpailuissa? (Vaihtoehdot IIHF:n vuoden 2013 maailmanrankingin mukaisessa järjestyksessä.)
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Mieleni teki kovasti äänestää Slovakiaa. Haluan kuitenkin todeta kisojen jälkeen olleeni oikeassa, joten äänestin Kanadaa. Eritoten Connor McDavid tulee olemaan mielenkiintoinen tapaus.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Ruotsi on kova kotonaan. Kanadallakin on toki vahvat mahdollisuudet, mutta tällä kertaa kisoja ei pelata heidän kotikentällään, heidän kaukalossaan eikä heidän tuomareillaan, tai ainakaan kotiinpäinvedon ei luulisi olevan niin vahvaa kuin yleensä. Finaaliksi veikkaan siis Ruotsi - Kanadaa, ja tämä taittuu siis Ruotsille. Kanukeille vain "Go Canada Go - Go Home!"

Vaikkei kysyttykään, niin optimistisena yliarviona heitän, että Suomi pääsee pronssipeliin ja voittaa sen maalivahtinsa huipputorjunnoilla rankkarivaiheessa ja USA jää neljänneksi. Todennäköisempää tietysti on, että Suomi jää puolivälierissä kisoista ulos, mutta saa sitä aina toivoa parasta.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Ruotsi on kova kotonaan. Kanadallakin on toki vahvat mahdollisuudet, mutta tällä kertaa kisoja ei pelata heidän kotikentällään, heidän kaukalossaan eikä heidän tuomareillaan, tai ainakaan kotiinpäinvedon ei luulisi olevan niin vahvaa kuin yleensä.
Luotan niin ikään Ruotsiin, pitkälti kotiedun vuoksi: Carolinan Elias Lindholm voittaa turnauksen pistepörssin tehoin 7+7=14 ja johdattaa Ruotsin turnausvoittoon. Kanada kaatuu finaalissa maalein 4-2.

Mitaliveikkaus:
1. Ruotsi
2. Kanada
3. USA
4. Suomi
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Kanada ottaa kultaa ja Ruotsille jää hopeiset kaulaan.
Suomi pudottaa Saroksen superpelillä USA:n, mutta Ruotsia vastaan nousee seinä pystyyn. Venäjä käy pokkaamassa pronssit pistepörssivoittaja Grigorenkon johdolla, kun LaFontainelta tulee Rasselle puhelu ennen pronssipeliä, ettei hyökkääjälupausta telota yhden pronssin takia.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Andrei Vasilevski-Oscar Dansk -finaalia toivotaan. Ja koska Vasilevski on kaksikosta parempi, niin veikkaan mestariksi Venäjää.

Suomen joukkueelle toivon sellaista sijoitusta minkä se ansaitsee - eli selvästi Kanadaa, Ruotsia, Venäjää ja USA:ta jäljessä, mutta himpun verran edellä Sveitsiä ja Tshekkiä. Siis Suomi viidenneksi.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Andrei Vasilevski-Oscar Dansk -finaalia toivotaan. Ja koska Vasilevski on kaksikosta parempi, niin veikkaan mestariksi Venäjää.

Suomen joukkueelle toivon sellaista sijoitusta minkä se ansaitsee - eli selvästi Kanadaa, Ruotsia, Venäjää ja USA:ta jäljessä, mutta himpun verran edellä Sveitsiä ja Tshekkiä. Siis Suomi viidenneksi.
Suomi ansaitsee sellaisen sijoituksen, jonka se pelaamalla saavuttaa. Ei tämä voi olla niin vaikeaa, hei.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Suomi ansaitsee sellaisen sijoituksen, jonka se pelaamalla saavuttaa. Ei tämä voi olla niin vaikeaa, hei.

Näin juuri :D Onneksi sijoituksia ei paperilla "ansaita", mitä järkeä muuten olisi turnauksia pelatakkaan, kun voisi etukäteen jakaa mitalit sen mukaan kuinka kovia joukkueet ovat paperilla.

Itse liputan vielä Kanadan voittoa. En antaisi kyllä mitään arvoa noille harjoituspelien tuloksille, niin kuin esim jatkoaika.com liputtaa jo Ruotsin ylivoimaista voittoa, kun sattuivat voittamaan jetlag-Kanadan harjoitusottelussa. Kyllä Suomikin voitti viime vuonna USA:n harjoitusottelussa, ja miten sitten kävikään...
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kuten tuolla varsinaisessa kisojen ketjussa sanoin, niin pidän Ruotsia suurimpana suosikkina. Mutta ero Kanadaan sekä Yhdysvaltoihin on paperilla hyvin pieni.

En antaisi kyllä mitään arvoa noille harjoituspelien tuloksille, niin kuin esim jatkoaika.com liputtaa jo Ruotsin ylivoimaista voittoa, kun sattuivat voittamaan jetlag-Kanadan harjoitusottelussa. Kyllä Suomikin voitti viime vuonna USA:n harjoitusottelussa, ja miten sitten kävikään...

Olin viime vuonna paikanpäällä seuraamassa Helsingin harjoitusotteluja, ja näki kyllä ettei Kanada ja USA pelanneet missään nimessä sataprosenttisella yrityksellä. Esimerkiksi Seth Jones näytti Suomea vastaan hyvin tavalliselta puolustajalta, mutta taidot tietän osasi arvata, että hän olisi yksi kisojen parhaita pelaajia. En itsekään anna harjoitusotteluille missän nimessä suurta arvoa.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ruotsia kyllä ylihypetetään, mutta onhan tuo ihan järjettömän kova jengi silti. Forsberg ja Lindholm pelaavat vähän väärissä kisoissa tuolla. Ei Kanadalla ole vastaavan tasoisia jannuja kuin yksi, eli Drouin.

Kannattaa myös muistaa, että Kanadaa koutsaa Sutter. Tuskinpa tuon miehen alaisuudessa kukaan viitsii löysäillä vaikkei panokset kovin isot olekaan. Pääsee tuppia puremaan hyvin nopeasti. Ja Kanada jäi tuossa harkkamatsissa ihan jyrän alle. Jollei Kanada ja Ruotsi kohtaa finaalissa niin olen pettynyt. Tämä turnaus ansaitsee arvoisensa päätöksen. Voittajaa en uskalla edes arvailla.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Uskomatonta, että Kanadalla on enemmän ääniä, kuin Ruotsilla. Ehkä palstan nikkarifanit ovat taas olleet asialla..(?)

Lähtökohtaisesti Kanadan pitäisi jäädä Ruotsin jalkoihin ja länsinaapuri ottaa kultaa.

Äänestykseen vastasin kuitenkin sinivalkoisten lasien läpi, että Suomi vie.
 

bulftrik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins, MM, LHC
Venäjä yllättää ja vie kullan Ruotsin nenän edestä. Kanada ottaa pronssit ja USA on neljäs. Olisin eilen sanonut että Kanada vie, mutta kun tuon heidän pelin Saksaa vastaa katsoin niin ei oikein vakuuttanut, vaikka toki voittivat murskalukemin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Ruotsilla kova nippu, mutta ei kestä paineita. Tylsään vastaukseen päädytään, mutta Suomi on finaalissa. Saa ottaa talteen.
 

Ralph

Jäsen
Suomi koska meillä on Husso!

Harvemmin kakkosmaalivahti johdattaa maataan mestaruuteen. Tosin näin teki Teemu Lassila vuonna 2011 aikuisten MM-kisoissa ja nyt sitten sen tekisi sitten tämä IFK-jantteri? En usko. Äänestin Yhdysvaltoja, osaamatta tarkemmin perustella sitä.

Suomi sijoittuu kolmanneksi Juuse Saroksen ansiosta. Ilman häntä Suomea tuskin puolivälierissä nähtäisiin.
 
Olisin äänestänyt Yhdysvaltoja, mutta äänestys olikin jo suljettu. Joukkue saattaa olla asiantuntijapiireissä nimetön, mutta itse pidän jälleen kerran tuosta jenkkien joukkueesta. Eipä tuolta tosin enää 10 vuoteen ole huonoja porukoita U20-kisoihin lähetettykään, joten ei nytkään. Joukkue on paperilla kahta suurinta suosikkia, Kanadaa ja Ruotsia, heikompi, mutta kuitenkin riittävän hyvä voittaakseen maailmanmestaruuden. Ruotsi kaatuu kliseisesti kotiyleisön paineisiin ja Kanada kompastuu jälleen kerran USA, josta on muodostunut viime vuosina jonkinlainen peikko kanukeille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös