Viisasten kerho – kysymyksiä ja vastauksia Lukosta

  • 593 509
  • 3 067

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Simon Nielsen 2-0 säälipelissä Bluesia vastaan keväällä 2012. Kauden 2011-12 runkosarjassa Mika Noronen nollasi kaksi kertaa Tapparan, 1-0 rl ja 6-0 siinä historian ensimmäisessä Sinikeltainen areena-pelissä. Vai päättyikö tuo jälkimmäinen peli 6-1?
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
No niin, vastaus kysymykseeni saatiin. Eino olikin jo ehtinyt kysyä samaa asiaa muutamia päiviä sitten.

Jotenkin on täysin muistista pyyhkiytynyt pois tuo mainittu 2-0 tulos Bluesia vastaan keväällä 2012. Luulin, että viimeisestä nollapelistä olisi ollut jo ikuisuus.

Sitten kun tulee seuraava nollapeli, niin tulen kysymään milloin Lukko on viimeksi pelannut kaksi nollapeliä saman kauden aikana. Ok?
 

Century Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Semmoista viisailta kysyisin, että mites ne säännöt menee siltä osin, kuinka pian Liigan pelin jälkeen sama pelaaja voi pelata A-nuorten pelejä. Olisiko Setänen voinut eilen illalla pelata heti perään A:n pelin? Ilmeisesti ei. Tänään se varmaan jo olisi onnistunut. On saattanut niin tehdäkin. Noista peleistä kun tietoa tulee kovin nihkeästi.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Pari juttua aiheesta.

Kettupaita kiekkoilee Kanadassakin

Steve Miller halusi kunnioittaa raumalaisseuraa omaa joukkuettaan nimetessään.

KIMMO MÄKELÄINEN

Länsi-Suomi, Rauma

Internetin tuoreinta addiktointivillitystä Facebook.com:ia selaamalla törmää moniin mielenkiintoisiin ja yllättäviin yhteneväisyyksiin tuttujen ja tutuntuttujen kanssa, mutta ihan ensimmäiseksi ei tule odottaneeksi löytävänsä yhteisöä, joka keskittyy Kanadassa ketun kuva paidassaan pelaavaan Lukko-nimiseen jääkiekkojoukkueeseen.

No, eipä muuta kuin pistämään viestiä Montrealin naapurissa Greenfield Parkissa asuvalle Lukko HC:n varakapteenille Steve Millerille ja utelemaan tarkempaa selvitystä.
Lukko pelaa
autotalliliigassa

– Me olemme vain pieni ystäväjoukko, joka päätti perustaa jääkiekkojoukkueen. Me pelaamme Montreal Hockey Leaguessa MHL:ssä. Kutsumme sarjaa ”autotalliliigaksi”, mikä tarkoittaa sitä, että pelaamme vain huviksemme ja maksamme itse siitä pitkän pennin, mutta me todella nautimme pelaamisestamme, Miller vastaa.

– Aloitimme pelaamisen vasta tänä kesänä, ja voitimme heti divisioonamme mestaruuden. Nyt olemme aloittaneet talvisarjan, ja kauden alku on ollut vaikea. Uskon kuitenkin, että siihen tulee muutos hyvinkin pian.

Lukon logo muuttui
Coyotesin punaiseksi

Selvä, paikallinen harrastelijaporukka. Mutta mistä ihmeestä joukkueen nimi ja tunnus ovat peräisin?

– Olen hyvin kiinnostunut eurooppalaisesta jääkiekosta, olen aina ollut. Lukko on aina ollut minun suosikkijoukkueitani, joten kun tuli aika päättää väreistä, logosta ja joukkueen nimestä, kävimme läpi ison kasan joukkueiden nimiä. Jopa Lukon verivihollinen Jokerit oli mukana harkinnassa, mutta päädyimme NHL-seura Phoenix Coyotesin väreihin, Miller kertoo.

– Ajattelin, että Rauman Lukon logo muunnettuna Coyotesin tummanpunaisen väriseksi näyttäisi todella hienolta. Ja niin se todella näyttikin. Päätimme lisäksi antaa joukkueelle nimen Lukko kunnioittaaksemme hienoa seuraa, jonka logoa käytämme.

Ketola ja Sprukts
tuttuja miehiä

Tarkempi tutustuminen Steve Millerin tietoihin paljastaa miehen hevimusiikkiin hurahtaneeksi pelaaja-agentiksi, joka tuottaa eurooppalaisia pelaajia Pohjois-Amerikan alasarjoihin. Miten sitten juuri pienestä Lukosta on tullut kanadalaisen kiekkomiehen erityisen huomion kohde?

– Minulla on pari ystävää, jotka ovat pelanneet Lukossa. Juha-Pekka Ketola on yksi heistä, samoin juuri Lukon kanssa sopimuksen tehnyt Janis Sprukts. Tapasin Janisin monta kertaa, kun hän pelasi Bathurstissa, ja menin kerran katsomaan, kun hänen joukkueensa pelasi Sherbrookea vastaan. Vastustajan paidassa pelasi tuolloin hänen ystävänsä junioriajoilta Raumalta, eli Juha-Pekka Ketola, Miller paljastaa.

Lukko-taustainen kaksikko pelasi QMJHL-juniorisarjassa talven 2001–02, ja Sprukts jatkoi samassa sarjassa vielä seuraavallakin kaudella.

– Minulla ja Juhiksella synkkasi tosi hyvin heti yhteen. Olemme pysyneet erittäin hyvinä ystävinä näihin päiviin saakka. Minun piti tulla tervehtimään häntä viime vuonna niiden kahden hullun, Janne Niskalan ja Tuomas Tarkin kanssa, ja meidän piti mennä yhdessä Ruisrockiin. Valitettavasti suunnitelmani muuttuivat ja minun piti palata Euroopasta kotiin aiemmin kuin luulin, Miller kertoo.

Maailma näyttää todellakin olevan joskus varsin pieni.

Lukko juhli mestaruutta Kanadassa
Steve Millerin kettubändi kulki pudotuspeleissä lähes voitosta voittoon.

KIMMO MÄKELÄINEN
Länsi-Suomi, Rauma/Montreal

Lukon kausi päättyi mestaruusjuhliin. Montrealissa majaansa pitävän Lukko HC:n edustajat nimittäin saivat kauden päätteeksi röyhistää kettulogoista rintaansa MHL-liigan voiton kunniaksi.

– Olen iloinen, että kykenimme kantamaan Lukon nimeä ylväästi, kauden mittaan joukkueen kapteeniksi noussut Steve Miller toteaa.

Ongelmia
kurin kanssa

Lukko HC ei marssinut Montreal Hockey Leaguen runkosarjassa voitosta voittoon, vaan kauden 20 ottelusta joukkue voitti yhdeksän, hävisi kymmenen ja pelasi yhden tasan.

– Kaudessa ei ollut liikaa kohokohtia. Meillä oli jälleen paljon ongelmia kurin kanssa. Neljä tai viisi pelaajaamme sai talven aikana pelikiellon liian kovasta taklauksesta ja pari muuta tappeluista, Miller kertoo.

Pudotuspelivaiheessa Lukko HC koki vain yhden tappion ja kuittasi mestaruuden pois kuljeksimasta suoraan kahdella voitolla. Kettupaidat uusivat näin vuodentakaisen tittelinsä.

– Joukkue oli kuitenkin todella hyvä, ja tiesimme toki sen itsekin. Emme vain pelanneet runkosarjassa joukkueena. Mutta kun pudotuspelit alkoivat, oli kuin joku olisi kääntänyt katkaisijasta. Joukkue hitsautui yhteen ja pelasi upeasti, Miller kehuu.

Millerin kotikulmilla pelataan parhaillaan paikallista harrastesarjaa kovemmilla panoksilla, sillä MM-kisojen toinen pelipaikka on provinssin pääkaupunki Quebec City.

– On sääli, että Suomi ja Latvia eivät pelanneet alkusarjaansa Quebecissa, olisi ollut hauska seurata heidän otteitaan. Latvia pelasi täällä Montrealissa harjoituspelin Valko-Venäjää vastaan, ja oli hienoa nähdä se peli etenkin runsaslukuisten latvialaisfanien takia, Miller luonnehtii.

Sprukts toi kassillisen
Lukon fanitavaroita

Latvian harjoitusottelun yhteydessä Miller tapasi myös vanhan ystävänsä Janis Spruktsin, joka kantoi kanadalaiselle kiekkomiehelle repullisen Rauman Lukon fanitavaroita.
– Kävin katsomassa Tsekin ja Venäjän välisen ottelun, koska ystäväni Zbynek Michalek pelaa Tsekin joukkueessa. Se oli kyllä upea peli.
– Olisin kuitenkin halunnut nähdä Petri Vehasen pelaavan. Ja luonnollisesti olisin halunnut nähdä NHL:n ehkä parhaiten varjellun salaisuuden, Janne Niskalan. Jos hän vain joskus saa mahdollisuutensa, hän voi nousta tähdeksi, Miller lataa.

MM-kisat toisarvoisessa
asemassa Kanadassa

Yleisen käsityksen mukaan jääkiekon MM-kisat eivät kiinnosta lajin emämaassa. Empiristä tutkimusta asiasta voi tehdä esimerkiksi vertailemalla viime päivien otteluiden televisioyleisön nuppilukuja.
Helsingin Sanomat kuvasi MM-kisoja hyttysen ininäksi NHL:n rinnalla. Sunnuntain Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers-ottelua CBC-kanavalta seurasi 1,6 miljoonaa televisiokatsojaa, kun taas samana päivänä pelattu Suomi–USA-tappelupeli houkutteli TSN-kanavalle 210 000 silmäparia.

– Rakastan henkilökohtaisesti MM-kisoja ja katson niitä aina, mutta yleisesti Kanadassa kukaan ei oikeasti välitä niistä. MM-kisat ovat toisarvoisessa asemassa NHL:n pudotuspelien takia, Miller myöntää.

– Sen paremmin Quebecissa kuin Halifaxissakaan ei ole NHL-joukkuetta, mutta molemmat ovat aktiivisia juniorikaupunkeja. Se tosiseikka on luonut järjestäjäkaupunkeihin kiinnostusta myös MM-kiekkoon.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Kenen paita kyseessä ja mikä kausi? Muistaakseni ostin tämän Rokulta maniasta pari vuotta sitten(?) mutta ihan varmaksi en muista.
Ilmeisesti gameworn kuitenkin kyseessä, nimilaatan rajat näkyvät paidassa.

kuva1
kuva2
 

Trekolmestar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kenen paita kyseessä ja mikä kausi? Muistaakseni ostin tämän Rokulta maniasta pari vuotta sitten(?) mutta ihan varmaksi en muista.
Ilmeisesti gameworn kuitenkin kyseessä, nimilaatan rajat näkyvät paidassa.
Et, vaan minulta. Kyseessä ei ole varsinainen gameworn, vaan paitaa on käytetty ainoastaan harjoituspeleissä. Muistaakseni (toimistolta sanoivat kun ostin) Ville Snellmanin käytössä oli ollut. Varsinaisella kaudella Snellman pelasi toisella numerolla. Sitä en muista, oliko tuo loimi kaudelta 2004-05 vai 2005-06.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Et, vaan minulta. Kyseessä ei ole varsinainen gameworn, vaan paitaa on käytetty ainoastaan harjoituspeleissä. Muistaakseni (toimistolta sanoivat kun ostin) Ville Snellmanin käytössä oli ollut. Varsinaisella kaudella Snellman pelasi toisella numerolla. Sitä en muista, oliko tuo loimi kaudelta 2004-05 vai 2005-06.

Trekolmestar oli se toinen vaihtoehto!

Kiitos vastauksesta.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hei, eikös sen Joonas Huovisen pitänyt siirtyä Itävaltaan? Nyt näyttää kuitenkin kiekkoilevan Usan juniorisarjassa? Mikä meni pieleen, vai menikö mikään? Aika erikoiselta tuo Itävalta olisikin junnupelaajalle tuntunut.
Onko tää Huovinen vähän vaikea tapaus?
Eliteprospects.com - Joonas Huovinen
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Paljonko Toporowski sai aikoinaan vuonna 2005 pelikieltoa kun mottasi Petrelliä? Saiko ollenkaan?

Tattista paljon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mulla on sellanen muistikuva että Toporowski sai ottelurangaistuksen, ja siitä tuli automaattisesti yhden ottelun pelikielto. Mutta enempää hän ei istunut.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Poika poloinen

Nyt A. Raanta on hyvässä läpimurtopaikassa Chicago Blackhawks’n paidassa enimmäisenä raumalaisena NHL-maalivahtina, niin tulipa mieleeni, että kuka muistaa missä yhteydessä ja kenen lanseeramana tuli nimittely “Poika poloinen”.

Oli vissiin jotain kautta 2008-09 tai 2009-10 ja johonkin peliin se liittyi, mutta en muista enää mihin ja oliko Vehanen silloin ykkösveskari? Joku toimittaja sen vissiin keksi. Tämä olisi hauska selvittää, kun ilmaisu on kuitenkin jäänyt elämään. Tosin ihan omaa elämäänsä elää, sillä poloisesta pojasta ei todellakaan voida puhua. Jos nyt edes silloinkaan se oli perusteltua.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt A. Raanta on hyvässä läpimurtopaikassa Chicago Blackhawks’n paidassa enimmäisenä raumalaisena NHL-maalivahtina, niin tulipa mieleeni, että kuka muistaa missä yhteydessä ja kenen lanseeramana tuli nimittely “Poika poloinen”.

Oli vissiin jotain kautta 2008-09 tai 2009-10 ja johonkin peliin se liittyi, mutta en muista enää mihin ja oliko Vehanen silloin ykkösveskari? Joku toimittaja sen vissiin keksi. Tämä olisi hauska selvittää, kun ilmaisu on kuitenkin jäänyt elämään. Tosin ihan omaa elämäänsä elää, sillä poloisesta pojasta ei todellakaan voida puhua. Jos nyt edes silloinkaan se oli perusteltua.
Marraskuussa 2009 kun Vehasen Pete oli lähtenyt Kazaniin ja ruotsalaisvahti Mikael Tellqvist oli tulossa vaihtokaupassa Raumalle, niin muistaakseni siinä välissä Raanta pääsi/joutui pelaamaan pari, kolme peliä ykkösveskarina. Ilvestä vastaan taisi tulla aika kylmää kyytiä Tampereella ja Iltalehden joku jääkiekkotoimittajaksi itseään kutsuva "tet-harjoittelija" taisi lytätä Raannan esitykset heti tuoreeltaan ja tässä yhteydessä Ana sai lisänimen "poika poloinen". Santtu Silvennoinen, vai mikä turhake mahtoi olla se jutun kirjoittaja nimeltään.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ilvestä vastaan taisi tulla aika kylmää kyytiä Tampereella ja Iltalehden joku jääkiekkotoimittajaksi itseään kutsuva "tet-harjoittelija" taisi lytätä Raannan esitykset heti tuoreeltaan ja tässä yhteydessä Ana sai lisänimen "poika poloinen". Santtu Silvennoinen, vai mikä turhake mahtoi olla se jutun kirjoittaja nimeltään.

Jotakuinkin näin. Tuolla Antin omassa ketjussa ykkössivulla on lisäpäivittelyä:Antti Raanta - Tähtiainesta? - Jatkoajan keskustelupalsta
IMURI.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Poika poloinen

No tulihan tämäkin asia selvitettyä. Kiitos Viisastenherrolle.

Kyse oli siis 20.11.2009 pelatusta Ilves-Lukko ottelusta. Peli päättyi 4-1 ja Lukon maalissa Antti Raannalle 23 torjuntaa ja Juha Pitkämäelle 28. Ilveksen parhaana palkittiin muuan Jarkko Kauvosaari.

Ja lehti oli Iltalehti ja toimittaja Santtu Silvennoinen, joka siis keksi jo silloin täysin epäaiheellisen “poika poloinen”-ilmaisun. Jota me heti tuoreeltaan manasimme. Mahtaako toimittaja olla enää vastaavissa hommissa? No samapa tuo. Viime yönä Raanta päästi kaksi Chicagon voittopelissä Philadelphia Flyers’ia vastaan (7-2) ja torjui loistavasti pahan läpiajotilanteen. Ks. linkki Ilta-Sanomiin.

NHL: Antti Raanta venyi paraatitorjuntaan - katso video - NHL - Ilta-Sanomat
 
Viimeksi muokattu:

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ja lehti oli Iltalehti ja toimittaja Santtu Silvennoinen, joka siis keksi jo silloin täysin epäaiheellisen “poika poloinen”-ilmaisun. Jota me heti tuoreeltaan manasimme. Mahtaako toimittaja olla enää vastaavissa hommissa?

Kyllä vain, Iltalehden urheilutoimittajana. Kunnostautunut mm. pieleen menneissä ennustuksissa ja on lätkäpiireissä varmaan eniten haukuttu jääkiekkotoimittaja.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kirjoittelin tuos tiistai-iltana Kärpät-pelin jälkeen otteluketjuun, että "Lukko ei ole vuosikausiin tehnyt pelin lopussa ilman maalivahtia pelatessaan maalia". Vuosikausista en tiedä, mutta siitä olen melko varma että esim. Risto Dufvan valmennuksessa Lukko ei tuollaista maalia ole tehnyt.

Viimeisin osuma jonka muistan tällä tavalla tulleen oli kaudelta 2010-11 Oulun pelissä, jonka Lukko hävisi 4-5 tai 4-6, sama peli jossa Antti Raanta loukkasi itsensä ja Miika Wiikman kävi sitten maalilla hoitamassa Kärpät katkumatkalle. Pettinen muistaakseni oli maalintekijä.

Mutta kysymys kuuluu että onko tuo Lukon viimeisin kyseisellä tavalla tehty maali, ja jos ei ole niin koskas sitten näin on käynyt?

Tilastoja setvimällä tuo tietysti selviäisi mutta muistaisko joku ilman tilastoja?
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kirjoittelin tuos tiistai-iltana Kärpät-pelin jälkeen otteluketjuun, että "Lukko ei ole vuosikausiin tehnyt pelin lopussa ilman maalivahtia pelatessaan maalia". Vuosikausista en tiedä, mutta siitä olen melko varma että esim. Risto Dufvan valmennuksessa Lukko ei tuollaista maalia ole tehnyt.

Viimeisin osuma jonka muistan tällä tavalla tulleen oli kaudelta 2010-11 Oulun pelissä, jonka Lukko hävisi 4-5 tai 4-6, sama peli jossa Antti Raanta loukkasi itsensä ja Miika Wiikman kävi sitten maalilla hoitamassa Kärpät katkumatkalle. Pettinen muistaakseni oli maalintekijä.

Mutta kysymys kuuluu että onko tuo Lukon viimeisin kyseisellä tavalla tehty maali, ja jos ei ole niin koskas sitten näin on käynyt?

Tilastoja setvimällä tuo tietysti selviäisi mutta muistaisko joku ilman tilastoja?

Kaudelta 2011-12 löytyy ainakin alla olevat matsit, joissa Lukko on tehnyt maalin ilman maalivahtia pelatessaan. Kumpikaan maaleista ei tosin ollut tasoitusmaali.

Raportti - Liiga
Raportti - Liiga
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös