Ilveksen hyökkääjät – mitä valmennus sössii?

  • 3 945
  • 4

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ketju on aloitettu liigahuhu-ketjusta syntyneestä keskustelusta. Jatketaan täällä.

Tämä tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus. Siis se, että Ilveksestä toiseen (liiga)joukkueeseen siirtynyt nuori kaveri "jämähtää" uudessa seurassansa alakenttiin, ja Ilves-leirissä voivotellaan, että "kannattiko nyt lähteä? Ilveksessä olisi ollut roolia ja vastuuta luvassa". Mieleen nyt aivan lähimenneisyydestä tulee Sointu (joskin lopullinen "jämähtäminen" on vielä auki), Rask sekä Myttynen, tähän voisi ehkä varauksin Mikko Kuukan myös laskea. Keränen sitten seuraava? Tiedä sitten mistä moinen johtuu. Pelaajasta vai entisestä seurasta. Onkohan Ville Leino ja Tommi Huhtala viimeisimmät nuoret, jotka Ilveksestä (toiseen liigaseuraan) lähdettyään ovat nostaneet merkittävästi tasoaan toisessa seurassa?

Anttila nyt ainakin, jos Metsola&Helenius ei täytä kriteerejä. Tukonen taisi olla Huhtalaa ennen.

Miten Tukonen liittyy lupaaviin Ilves-nuoriin?

Lauri Tukonen - Ilveksestä toiseen (liiga)joukkueeseen siirtynyt nuori kaveri.

Latehan oli pelannut jo NHL:ää ennen Ipaa, etten ihan lupaavana Ilves-nuorena pitäisi. Pertun tuohon taas voisi ehkä laskea.

Juu, tiedossa on hyvin Laten historia. Häntä koskee silti ihan ne samat Ilveksen kotikutoiset ongelmat, joihin ura vihreämustissa katkesi tosi nopeasti: kehitys pysähtyy kaikkien havaitsemista potentiaaleista huolimatta. Meikäläinen valmennus ei tunnu osaavan jalostaa varsinkaan hyökkääjistä liigan kärkikastiin kuuluvia pelaajia, ainakaan siten että pelaaja itse luottaisi sen vievän eteenpäin loppuun asti. Minusta Ilveksen varsinainen murhe ei ole se että pelaaja X lähtee ja sen jälkeen jämähtää tai puhkeaa kukkaan, vaan se, että juuri koskaan ei enää näe sen kukkimisen tapahtuvan Ilveksessä. Täällä ei osata. Sen vuoksi pitää melkein joka kausi yrittää ostaa genowayta, platteja, kariyoja ja ani harvoin siinäkään onnistutaan. Milloin viimeksi Ipa on onnistunut "tuottamaan" itse huippuhyökkääjän? Mätsky ja Sami Ahlberg s. 1972? Hade s. 1973? Pakeissa ja maalivahdeissa homma toimii selvästi paremmin. Ipa-taustaisten hyökkääjien tie Pohjois-Amerikassakin on ollut hyvin lyhyt ja kuoppainen.

Tämä on ihan selkeä ongelma tämän vuosituhannen Ilveksessä, mutta on noita jokusia hyökkäyspään kukkimisia sentään täälläkin tapahtunut. Sanotaanko nyt vaikkapa Koivisto, Pesonen ja Lindgren. Ja voisiko Jessen uuden tulemisen laskea myöskin tähän kategoriaan? Harmillisen vähän näitä toki on.

Lindgrenin voi varmasti laskea tähän, mutta eikös nyt Pesonen ainakin ollut jo tullessaan melko valmis tapaus ja Koivistokin siinä tilassa että olisi pitänyt aktiivisesti seuraavalle askelmalle nousemista estää ettei se olisi tapahtunut pelin myötä? Jesse ei ole omasta mielestäni kyseisen tason pelaaja. Hän on sen ipalaisen hyökkääjäsapluunan ja valmennuskulttuurin symboli.
Ehkä Rajala olisi viimeisin aito tapaus, kenties.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Jos lasket Tukosen esimerkiksi toiseen suuntaan, niin mielestäni Pesonen ja Koivisto sopivat varsin hyvin esimerkeiksi toiseen suuntaan. Koivisto oli ennen Ilvestä tehnyt parhaalla kaudellaan 27 pistettä, ja Pesonen 25. Tukonen teki Ilveksessä 21:ssä pelissä 13 pistettä.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tukosta nyt ei kannata tämän aiheen yhteydessä ottaa esiin. Tälle maksettiin potentiaalin mukaista korvausta ja otteet kaukalossa eivät vastanneet tätä. Hänhän oli sitä paitsi ennen Ilves-visiittiään pelannut jo viisi kautta aikuisten sarjaa, joista kolme rapakon takana eli oli tässä mielessä muuta kuin vain lupaava nuori. Potentiaalia oli aikanaan isommaksikin tähdeksi, mutta se hukkui loukkaantumisiin ja Manchester Monarchiin - ei Ilveksen valmennukseen parin kuukauden pätkällä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Anttila nyt ainakin, jos Metsola&Helenius ei täytä kriteerejä. Tukonen taisi olla Huhtalaa ennen.

En nyt sen enempää aiheeseen kajoa, mutta tarkoitin siis (kuten asian täsmällisesti myös ilmaisin) Ilveksen nuorten (=liigauransa Ilveksessä aloittaneiden) pelaajien siirtymistä suoraan Ilveksestä toiseen liigaseuraan. Siltä osin poissulkeutuvat Tukonen ja kumppanit. Anttila periaateessa tuohon kuuluisi, mutta taisi olla kuitenkin jo 26-vuotias siirtyessään pois, joten en enää aivan nuorena kloppina pitäisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös