Suomi-sarjan harjoitusottelut 2013

  • 63 941
  • 110

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Hermes 1-3

Lupauksia herättävä esitys isänniltä. Kaksi virhettä joista Hermes teki voittoon tarvittavat maalit.Tasainen pelihän se oli, jossa tilanteita riitti molemmissa päissä. Joitakin huomioita pelistä:

- Hermeksen Pallassaloa ei tunnu nämä harjoituspelit juuri kiinnostavan. Pelasikohan kolme vaihtoa tosissaan, loppupeli suoraselkäistä surffailua. Välillä kaveri ei erottunut kentältä lainkaan, vaikka kyseessä pitäisi olla kova pelimies tälle tasolle.
- vieraiden peli todella kuritonta varsinkin toisessa erässä.
- Jormanainen tuskin sai päänsilittelyitä valmentajalta pelin jälkeen. 16 jäähyminuuttia kahdessa erässä. Varsinkin toisen erän alussa todella ylimielistä peliä. Kaiken kruunasi todella ruma ja tahallinen selästätaklaus.
- Hermeksen Pakka loukkasi polvensa mutta pystyi jatkamaan peliä.
- Sopaselta unelmakuti yläpeltiin, ei ollut Lohtanderilla mitään palaa. 3-1 oli näyttävän kuvion lopputulos
- Pehkoselta ja B-junnuilta muutama näyttävä suoritus.
- Isäntien näkyvin pelaaja oli 19-vuotias Jere Pitkälä. Ennakkoluulotonta peliä ja maalikin oli lähellä.
- Hermes kolmannen erän lopussa aivan nesteessä omalla alueella mutta Sivonen pelasti vieraat takaiskuilta.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Raahe-Kiekko - Kiekko-Karhut 4-6

Tappiosta huolimatta ei mikään huono peli. Raahe-Kiekko hallitsi kenttätapahtumia kaksi erää mutta virheet maksoivat voiton. Joitakin huomioita pelistä:

- Ykkösketjuun istutettu Jere Pitkälä jatkoi siitä mihin eilen jäi. Joka kerta kun poika sai kiekon, alkoi tapahtua. Raahe-Kiekon ylivoimaisesti paras pelaaja ottelussa ja iski tehot 1+1. Mielenkiintoista nähdä mihin pystyy Suomi-sarjassa jos ja kun sopimuksen saa. Muutenkin Pitkälä - Härönoja - Suominen toimi erinomaisesti ja värkkäsi kolme maalia.
- joukkue osoitti ensimmäistä kertaa venymiskykyä nousemalla kolmesti maalin päähän. Se on hyvä merkki. vaikka hävittiinkin.
- Kakkosketju alkoi myös saada rytmistä kiinni ja loi tilanteita.
- ajoittain peli pyöri näyttävästi Limingan päädyssä, mutta sitten vieraat kävivät tekemässä vastahyökkäyksistä maalit. Eli maalintekoon kaivataan lisää tehokkuutta.
- Puolustus melko tuuliajolla taas vaihteeksi. Myös Taari saa ottaa pari maalia piikkiinsä.

Jere Pitkälä tosiaan kannattaa painaa mieleen. Pienikokoinen ja taitava väkkärä jolla on erinomainen mailatekniikka. Löysivät Suomisen ja Härönojan kanssa välittömästi yhteisen sävelen.
 
Viimeksi muokattu:

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Hermes - Red Ducks klo 18.30

Kotijoukkueen kokoonpano:
Kentät:

Toskala - Anttila - Sopanen
Heinonen - Sippola

Rissanen - Pallassalo - Kärnä
Arima - Palm

Jormanainen - Buchert - Pakka
Leppänen - Olli

Kivinen - Jääskelä - Saajoranta

Maalissa:

Sivonen
Enkuzens
Nyt mielestäni paras mahdollinen hyökkäyskokoonpano ketjuissa 1-3. Parhaat pakit sivussa edelleen. Väkiparran käden kunto huolettaa, mikäs tilanne sillä?

Jopa yllättävän tärkeä kenraaliharjoitus tuomaan uskottavuutta vaativalle kotiyleisölle. Vähän pitäisi jo nähdä että missä mennään kauden ensimmäisiä sarjapelejä silmälläpitäen. Vastustajan maalipaikat minimiin ja vastahyökkäyksistä reppu laulamaan. Heleppoa.
 

Laus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, FPS
6.9 tuloksia (kerätty twitteristä)

Hermes - Red Ducks 5-3

Bewe TuusKi - Ketterä 3-1

KooVee - FPS 7-1
 

Akilles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes, Toronto Maple Leafs
Kuten tossa jo aikaisemmassa viestissä luki niin Hermes - Red Ducks 5-3.

Kotijoukkueen peli kulki jo hieman paremmin vaikkakin kolmas erä oli aika kaoottinen ja sekava. Kyllä tässä pakko on vaan luottavaisin mielin lähteä avaamaan sarjaa ens viikonloppuna (hyvmiö)

Täältä vielä maalikooste tuosta kyseisestä pelistä. Mukana myös "Hanskin" komea tuuletus kotijoukkueen neljännessä maalissa! (Linkki vie Hermeksen YouTube-kanavalle)
 

Jumalpaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes
Tiedä sitten oliko eilinen pelillisesti mikään sellainen peli jota kelpaisi joskus vuosikymmenten päästä jälkipolville kertailla, mutta harjoituspeliksi tunnetilan puolesta oikein hyvä kamppailu. Tunnetta riitti ja välillä derbyjen "hengen mukaisesti" läikkyi ylikin. Kertaalleen syntyi RD-maalin edustalle torikokous tilanteesta, jossa vaasalaispelaaja säälittävästi runttasi Hermeksen pelaajaa takaa päin selkään ja vielä niin että hermesläinen oli lyödä naamansa maalin tolppaan. Ja olihan siellä pieni tappelunalkukin yhdessä vaiheessa.

Töitä on Hermeksellä vielä edessä, eilinen peli meinattiin oman pään pelleilyillä sössiä vieraille. Töitä on siinäkin mielessä vielä edessä että RD tuskin ihan terävimpään kärkeen tulee sijoittumaan kun ei sitä viime kaudellakaan tehnyt. Arima onneksi helpotti tilannetta pussittamalla yv:llä, joka oli seurausta edelliskappaleessa mainitusta torikokouksen aiheuttaneesta tilanteesta.
 

Naxnax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ehdottomasti JHT/Kärpät
Nyt on virallisestikkin turvakaukalo "ristitty" JHT -Red Ducks 5-4 rankuilla kotijoukkueelle. Tämä oli ensimmäinen matsi minkä allekirjoittanut kävi paikanpäällä katsomassa. Jos ei nyt mitään hurraahuutamisia peli vielä aiheuttanut niin kohtalaisen hyvältä kuitenkin näytti, vaikka sekavuutta oli havaittavissa kauttaaltaan. JHT:n tämän hetken ykkös kokoonpanosta pois Ojala, Törnval ja Gronoff. Ihan loistavan kasvojenpesun oli kyllä halli tehny!! Uusi tulostaulu, kuppipenkit, lisäkatsomo päässä, turvakaukalo, media hässäkkäboksi, jäähypenkit oikeassa paikassa yms... Niin ja vahvistukset osoittautuivat näin ensinäkemällä vahvistuksiksi.
 

Khagan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JHT, Ässät ja Pekka Rinne
Ei aiheuttanut hurraahuutoja ei... eteenkään maalivahtipeli. Kokon piikkiin voi laittaa aika pitkälti ainakin ensimmäisen ja viimeisen vieraiden osuman vetoja tietystikään väheksymättä. Välillä aiheutti sydämentykytyksiä katsella, kun Kokko pyörii selällään kuin se kuuluisa puolukka tai on jo perhosessa kiekon tullessa vasta omalla sinisellä. Naapurilla sen sijaan Ahmoissa viimekaudella satakunta kiekkoa pelissä pysäytellyt Risteli teki selvää jälkeä perustorjunnoista ja ottipa vielä pari paraatipaikkaakin kiinni. Siinä on maalivahdilla ja maalivahdilla eroa. Tämän osa-alueen pitää JHT:lla selvästi parantua, ettei koluta jälleen putoajan paikoilla.
 

JusuPlus

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa HT, Kiekko-Espoo
KeuPa HT - Diskos 4-5

KeuPan ensimmäinen ja ainoa harjoituspeli ennen sarjan alkua päättyi Diskosen maalin voittoon. Sekava ottelu kaikin puolin, mutta eipä vielä mitään suurempia johtopäätöksiä voi vetää koska lopullisella joukkueella on ollut takanaan ainoastaan yhdet joukkueharjoitukset. Ihan tekemisen meininkiä oli kuitenkin ja muutama pelaaja erottui kyllä edukseen. Uusista miehistä Janne Kumpulainen ja Janne Myllymäki esiintyivät todella hyvin, myös maalilla puolet pelistä pelannut Jake Vitikainen pelasi hyvin.

Illan kokoonpanosta puuttuivat: Matti Heikkinen, Markus Rämä, Kaarlo Jormakka, Iiro Vaittinen, Ville Tenovaara ja Matias Kiiskinen. Näistä kaksi viimeksi mainittua tekevät paluun kaukaloihin vasta joulun tienoilla. Rämän ja Jormakan pitäisi olla kokoonpanossa viikonlopun sarja-avauksessa.

Vähän kattavampaa raporttia eilisillan harjoitusottelusta löytyy tuolta: Suur-Keuruu
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös