Nuoremmat Ilves-juniorit – huippulupauksiako?

  • 18 350
  • 14

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä ketjussa on tarkoitus keskustella Ilveksen B- ja sitä nuoremmista junnuista. Ketjun minut kirvoitti avaamaan lievä kateellisuus naapurin Sashasta ja jääkiekkoliiton sivuilta löytyvä raportti alle 16 -vuotiaiden Finnair -turnauksen avausmatsista Saksaa vastaan, jossa Suomen(Ilveksen) 14 -vuotias Roope Hintz oli iskenyt tehot 3+1. Onkohan meillä tässä kuinka kova lupaus? Onko meillä muuten näköpiirissä yhtään todellista huippulupausta?

Uusia tuukkaraskeja ja tonirajaloita odotellessa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämä ketju ei aikanaan ottanut tuulta alleen. Koitetaan nyt kun lupaavat -97 ja -98 ikäluokat ovat nousseet C-junnuihin ja jotkut jopa B:hen saakka haistelemaan.

Tässä hieman listaa lupaavimmista:

-97

Julius Mattila Eliteprospects.com - Julius Mattila
Jesper Mattila Eliteprospects.com - Jesper Mattila
Joni Tuominen Eliteprospects.com - Joni Tuominen
Jesper-Juhani Ilvessuo Eliteprospects.com - Jesper-Juhani Ilvessuo
Henry Mäntylä Eliteprospects.com - Henry Mäntylä
Antti Torikka Eliteprospects.com - Antti Torikka
Toni Survonen Eliteprospects.com - Toni Survonen
Ville Järvinen Eliteprospects.com - Ville Järvinen

-98

Paavo Kilponen Eliteprospects.com - Paavo Kilponen
Jerry Kotilahti Eliteprospects.com - Jerry Kotilahti
Juuso Välimäki Eliteprospects.com - Juuso Välimäki


Ainakin Mattilan kaksoset, Henry Mäntylä, Ville Järvinen ja -98 -ikäiset kannattaa painaa mieleen. Spesiaalimaininta myös Jesper-Juhani Ilvessuolle - tuolla nimellä päässee kulttipelaajaksi nopeasti. Toki valtakunnan ykkösnimiin, Kärppien Jesse Puljujärveen(-98) ja Lukon Aleksi Saarelaan(-97), näillä kaikilla taitaa olla matkaa ihan hyväisesti.


EDIT. Maalivahti Nico Viksten unohtui. Uusi huippuvahti taas Ilveksestä. Eliteprospects.com - Nico Viksten
 
Viimeksi muokattu:

Mahti

Jäsen
Hyvin vie Ilveksen ryhmä c-ikäluokassa sarjaa eteenpäin, kärkipaikalta.

Sehän Espoolaisena lievästi harmittaa. Onneksi A-ja B-junnuissa meillä on tällä hetkellä vielä kaulaa...
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvin vie Ilveksen ryhmä c-ikäluokassa sarjaa eteenpäin, kärkipaikalta.

Paljon tästä voi laittaa Nico Vikstenin piikkiin. Ilves on päästänyt keskimäärin vain 1,9 maalia per peli(Nico Viksten 1,86 per peli). Ilves ei ole mitään murskajaisia C:ssä oikeastaan vietellyt ja tehdyt maalit per peli on jäänyt "vain" 3,5:een, jolla ollaan 6:nneksi paras maalintekojoukkue. Sen vuoksi myöskään mitään hirmupisteitäkään ei ole kenellekään pelaajalle Ilveksestä kertynyt, vaikka lahjakkuutta olisi monella latoa sellaiset. Tämä kaikki kertoo siitä, että Jouko Myrrä ja Timo Peltomaa ovat kehittäneet oivan pelitavan Ilveksen C:lle ja ensi kaudella Myrrä ja Peltomaa taitavat ollakin A:n peräsimessä.

Ihmeenä pidän, jos Ilveksen A:ssa ei ensi kaudella pelaa useampaakin -97 syntynyttä.
 

Mahti

Jäsen
Joukkue on joukkue, yksilöille antaa intoa reenaamiseen hyvässä joukkueessa pelaaminen ja menestyminen. Hyvät pelurinalut tulevat esiin kyllä. Kova kilpailu pelipaikoista kehittää. Henkilökohtaisilla pisteillä ei sinällään ole yhtään mitään merkitystä.

On erinomaisen upeaa huomata että entisiä huippupelureita siirtyy valmennushommiin mukaan. Tekemään sitä oikeaa nuorisokasvatustyötä.
Hattu kouraan noiden kaverien edessä.

Ilveksen naapuriseurassa, samaisessa C-ikäluokassa näyttäisi olevan valmentajana muuan Ilves-mies(Mika Nieminen). Miksi hän on Tapparan eikä Ilveksen valmennuksessa.....?
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ilveksen naapuriseurassa, samaisessa C-ikäluokassa näyttäisi olevan valmentajana muuan Ilves-mies(Mika Nieminen). Miksi hän on Tapparan eikä Ilveksen valmennuksessa.....?

Nieminen valmensi muutaman kauden Ilveksessä, mutta sukset menivät ristiin lähes kaikkien Ilveksessä mukana olevien kanssa. Tämän jälkeen Veikko siirtyi Kooveen junioripuolelle ja nyt vaikuttaa Tapparassa. Veikon joukkueet ovat olleet pelitavallisesti aika hirveitä, joten mikään menetys Veikon päästäminen Tapparaan ei ole ollut.
 

Mahti

Jäsen
Ok, harmi ettei aikuiset ihmiset pysty selvittämään asioita keskenään. Tunteita herättävä laji ja monta tietäjää, oikeassa ovat kaikki. Jotenkin vaan ihmetyttää ketä varten asioita tehdään. Toivottavasti vanhoja kiekkomiehiä saadaan lätkän pariin, oikeilla motiiveilla heillä olisi tosi paljon annettavaa.
 

K. Pahero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tosiaan Veikon perään tuskin kannattaa haikailla. Minä ainakin tiedän yhden liigaa tällä hetkellä pelaavan entisen Ilves-junnun, joka vaihtoi aikanaan Ilveksestä Tapparaan vain päästääkseen pois Niemisen valmennuksesta.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Tosiaan Veikon perään tuskin kannattaa haikailla. Minä ainakin tiedän yhden liigaa tällä hetkellä pelaavan entisen Ilves-junnun, joka vaihtoi aikanaan Ilveksestä Tapparaan vain päästääkseen pois Niemisen valmennuksesta.

Tässä kysymys kuuluukin, onko kyse enemmän pelaajasta, kuin valmentajasta.

Veikon valmennustaidoista siis mitään tietämättä. Mutta jos tosiaan ns. totaalisurkeaa menoa, niin ihmettelen että valmentaa edes naapurin c-junnuja.
 

Random Hero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tässä kysymys kuuluukin, onko kyse enemmän pelaajasta, kuin valmentajasta.

Kuulemani mukaan Veikko on mukava mies ja huikea saunailloissa, mutta valmennuksellisesti kuulemma aika köykäinen. Eipä kellään miehestä mitään pahaa sanottavaa ole ollut, mutta en nyt tiedä kannattaako peräänkään itkeä.
 

axe

Jäsen
Veikon valmennustaidoista siis mitään tietämättä. Mutta jos tosiaan ns. totaalisurkeaa menoa, niin ihmettelen että valmentaa edes naapurin c-junnuja.

Tappara julkisti just pari päivää sitten ensi kauden junnuvalmentajansa. Ei ollut Nieminen enää minkään ryhmän puikoissa.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
98-syntyneiden Pohjola-leirin parhaaksi puolustajaksi valittiin Juuso Välimäki. Ikäluokan ensimmäiseen maajoukkueryhmään pääsi Välimäen lisäksi Ilveksestä hyökkääjä Paavo Kilponen.
 

Better

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nico Viksten on pelannut hyvän kauden C-junnuissa, mutta ei joukkue hänen varassaan ole ollut. Sen verran selkeästi Ilves on pelejään hallinnut. Toki loppukaudesta tulleita tappioita olisi kauden aikana varmasti kertynyt enemmänkin, jos ei Nico olisi onnistunut, mutta varmasti maalejakin olisi enemmän tehty, jos vain olisi ollut ns. pakko. B-junnujen puolella Nicolla ei vielä ole samanlaisia onnistumisia tullut.
Pakeista etenkin isokokoiset Valtteri Ilomäki ja Ville Järvinen tuovat jatkossa toivottavasti meille sekä vahvaa maalineduspelaamista kuin viivapeliäkin. Ilomäki on muutaman pelin pelannut hyökkääjänäkin. Hän taisi puolustajaksi vasta siirtyäkin tälle kaudelle.
Puolustukseen on tulossa myös vahvoja kiekollisia pakkeja Olli Niemisen, Markus Neva-Ahon ja Jesper Mattilan mukana. Mattila on selkeästi paras näistä. Häneltä löytyy kokoa, taitoa ja asennetta. Taitoa myös puolustamisessa, mikä on käsittääkseni melko harvinaista näissä ikäluokissa :)
Harmittavasti rightin pakit ovat edelleen harvassa. Vain Ilomäki on right. B2-junnuissa on Matti Kiviniemi rightin kätisenä ollut hyvä kiekon kanssa, mutta puolustajaksi puolustustaidot eivät ole vielä riittävät.
Juuso Välimäki on itseltäni mennyt lähes kokonaan ohi. Viimeisissä peleissä vasta huomasin, että hän on lähes jatkuvasti kentällä. Loppusarjan jäähymäärä näyttää puhdasta nollaa eikä pisteitäkään ole ihan älyttömästi, joten ihmekös. Helposti tällaiset huippupakit jäävät puusilmältä näkemättä, kun ei tuohon puolustamiseen tule ikinä kiinnitettyä huomiota, jos ei hyökkäyspäässä mitään näy :P Pohjola-leirin paras pakki lienee varma merkki isosta potentiaalista.
En tiedä, liekö C-junnujen varakapteeni Tuukka Virtanen samanlainen näkymätön huippupakki.

Hyökkääjistä Julius Mattila, Paavo Kilponen ja Jerry Kotilahti ovat melkoisia mailavirtuooseja. Mattilan vetokin on jo kelvollinen, mikä tuottaa ainakin vielä C-junnuissa B-pisteen kaarelta paljon maaleja.
Maalintekijöinä C:llä ovat silmään pistäneet Toni Survonen ja Antti Torikka. Survonen ei nimensä mukaisesti tee maaleja kuin survomalla eli paluukiekoista. Sellaiset kaverit ovat miehistä tällä kaudella puuttuneet. Torikka pariinkin kertaan avasi joukkueen ketsuppipullon, kun peliä oli hallittu mielin määrin välillä jopa ensimmäiset 50 minuuttia ilman maalia.
Alkukaudella hyvin maaleja tehtaillut Joni Tuominen kärsi jostakin loukkaantumisesta ja on hakenut itseään sen jälkeen. Runkosarjan muutamat viimeiset pelit olivat jo parempaa. Ykköskentän voimamies-/maalintekijätyypistä joka tapauksessa on kyse.
Mikael Kurosen pikkuveli Elias on myös voimahyökkääjä enemmän kuin taitopelaaja. Toivottavasti junnuvuosien saatossa maalineduspelaaminen paranee ja maaleja syntyy.

Kaiken kaikkiaan hyviä lupauksia löytyy, mutta ei tosiaan ihan Barkovin, Saarelan tai Kapasen tapaista superjunnua kuitenkaan. Kehitys voi kuitenkin tapahtua nopeasti ja etenkin Tuomisesta, Mattiloista, Kotilahdesta ja Kilposesta odotan kärkikenttien miehiä SM-Liigaan, jos vain jääkiekko pysyy heidän ykköstavoitteenaan. Kotilahti ja Kilponen voivat ensi kaudenkin pelata C-junnuissa, joten odottamista riittää vielä.
Maalivahdeista tämän kauden perusteella liigaan en odottaisi nousevan kuin Vikstenin ja ehkä B-junnujen Mikael Saaren. Totta puhuen maalivahdit eivät ole tällä kaudella olleet Ilveksen junnujen suurimpia ilonaiheita. Mutta ei se sitä tarkoita, etteikö siellä joku tuleva Vezina-voittaja olisi voinut tälläkin kaudella pelata ;)
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hyvä, että Ilveshockey Oy:ssä on nyt, ainakin puheiden mukaan, herätty siihen, että Ilves ry ei ole saanut tarpeeksi tukea ja kiitosta toiminnastaan. Junnupuoli tarvitsee juuri nyt tukea, sillä aika vähän näkyy ilveksiä eri maajoukkueissa nykyään, verrattuna jonnekin viiden vuoden takaisiin määriin. Maajoukkuekutsut ovat kuitenkin melko hyvä indikaattori sille, miten hyviä pelaajia saadaan tuotettua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös