Pitsiturnaus 2013

  • 88 599
  • 213

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jatkoajan toimituspäällikön pitsiturnauskolumni.

"Raumalaisten riemuksi Lukko vie finaalin maalein 2-1. Voittoa juhlitaan kuin isompaakin mestaruutta. Vieraspaikkakuntalaista naurattaa."

Tämä pisti hieman hymyilyttämään, koska se pitää varmasti paikkansa. *hymiö* Näin ollen pitsiturnauksen voiton suo hyvillä mielin kotijoukkueelle.

Taitaa olla Kouvolasta toimituspäällikkö, kun noin paljon voittamisen näkeminen jääkiekossa naurattaa.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tuleekohan tästä turnauksesta mitään videomateriaalia mihinkään? Maalit olisi kiva nähdä jopa ihan toiseenkin kertaan. Viime vuonna taisi tulla kaikki Lukon matsit nähtäville kokonaisuudessaan, mutta niin myöhään että about ketään ei enää kiinnostanut.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Miten muuten nuo joukkueet Pitsiturnaukseen valikoituvat? Lukkoko sinne muut kutsuu? Ilmeisesti länsirannikon jengit ovat vakiona ja muita sitten kierrätetään? Onko sille muuten jotain syytä että tuolla ei ole pk-seudun jengejä näkynyt vaikka joukkueita on muuten ollut ulkomailtakin?

Onhan tuo kiekkotapahtumana jo sen luokan instituutio että se olisi joskus paikan päällä nähtävä. Tuntuisi vaan aika extremeltä lähteä varta vasten turnaukseen jossa oma suosikkijengi ei pelaa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukko kai kyselee pitkin kevättä turnaukseen halukkaita joukkueita.

Ässien kanssa ainakin on sovittu vastapalveluksena se yksi täyspitkä harjoituspeli Isomäessä joskus elokuun loppupuolella, ja silloin kun Marko Virtala siirtyi kaudella 2009-10 kesken kauden Tepsiin, hintana oli kuulemma Tepsin osallistuminen Pitsiturnaukseen. Tepsihän ei ihan joka vuosi ole turnaukseen osallistunut, ja Ässilläkin on se yksi poisjäänti mutta muuten se on ollut vakiokävijä. Ja esim. Kärpät, joka on monta kertaa osallistunut, on varmaan aika helppo houkutella mukaan, samoin Ilves.

En tiedä miksei pääkaupunkiseudun joukkueita turnauksessa ole näkynyt. Meinaako Lukko ettei sieltä kuitenkaan väkeä lähde katsomaan turnausta, vai eikö sieltä suunnalta vaan muuten ole suostuttu lähtemään? 90-luvun puolivälissä Lukko yritti kiivaasti Jokereita mukaan turnaukseen mutta silloin vastaus oli kieltävä ja kyselyt loppuivat sitten siihen.

Joskus 90-luvulla turnaukseen oli kaiketi enemmän tunkua kuin nykyään, aina ulkomaita myöten. Näin Lukko on antanut ymmärtää. Jotain juttua ruotsalaisseurojen osallistumisestakin oli, mutta se jäi vaan jutustelun asteelle, ja toistaiseksi ulkomaalaisvieraat ovat tulleet Venäjältä.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän pääkaupunkiseudun joukkueista sekä Jokerit että HIFK olivat mukana vuonna 2008. Sitä en muista että ovatko olleet mukana aiemminkin, vaikka yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikki Pitsiturnaukset on tullut paikan päällä seurattua. Eivät toki kumpikaan ole mitään vakiovieraita olleet ja vuosi 2008 saattaa tosiaan olla ainoa kerta, jolloin olivat mukana.
 

burntarm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jossain oli juuri ennen turnausta juttua, että mitkä SM-Liiga seurat ovat turnaukseen aikojen saatossa osallistuneet. Jos muisti ei pahasti petä niin Blues, (K-Espoo) oli ainut joka karkeloihin ei ole koskaan osallistunut.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
2008 olivat mukana ainoan kerran. Sitä en tiedä kuinka ahkerasti Lukko on HIFKiä turnaukseen aiemmin yrittänyt, mutta Jokereiden kosiskelussa tuli semmoinen 10 vuoden tauko kun 90-luvulla ei kiinnostanut. Tiedä sitten millä konstilla tuolloin 2008 onnistuivat molemmat helsinkiläiset joukkueet mukaan saamaan.

Blues ilmeisesti on ainoa liigajoukkue joka ei turnauksessa ole pelannut.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jokerit ja HIFK on ollut kerran mukana - vuonna 2008, jolloin Alpo Suhosella oli menkat. Blues tosiaan ainoa liigajoukkue, joka ei ole ollut koskaan Pitsissä. Tosin Blues oli 2006 Pitsiturnauksen korvanneessa syysturnauksessa mukana.

edit: Auttamatta hidas.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Jossain oli juuri ennen turnausta juttua, että mitkä SM-Liiga seurat ovat turnaukseen aikojen saatossa osallistuneet.
Blues ilmeisesti on ainoa liigajoukkue joka ei turnauksessa ole pelannut.
Pitsiturnaukseen osallistuneet joukkueet ja osallistumiskerrat:
Koodi:
Lukko    20
Ässät    19
TPS      16
Pelicans  9
Ilves     9
Kärpät    8
KalPa     5
Tappara   5
TuTo      5
Sport     4
HPK       4
MestisMJ  3
JYP       2
TsSKA     2
SaiPa     2
Barys A   1
FoPS      1
Hermes    1
HIFK      1
Jokerit   1
Jukurit   1
[U]Samara    1 [/U]
[B]YHT     120[/B]
EDIT: laskettu yhteen HPK:n osallistumiset (3+1=4)!
SELITYS VIRHEELLE: HPK on kolmasti (1996, 2008, 2011) ollut turnauksessa Lukon ja Ässien kanssa samassa lohkossa - kerran (2010) toisessa lohkossa. Sitä se on kun kännipäissään näitä on aikoinaan viritellyt kohdilleen...
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Hyvä listaus Mr. Foxilta.

Jännä juttu miten esim. Pelicansin turnauksista ei ole juuri minkäänlaista muistikuvaa sen Suikkasen komennossa saavutetun finaalivuoden lisäksi.

Eikä Mestismaajoukkueesta ole muistikuvaa kuin vuodelta 2005, HPK:sta vain vuodelta 1996 ja JYPistä vuodelta 1994 tai -95.

Kuvaa ehkä hyvin sitä, että vaikka yleensä hallissa ja sen liepeillä tulee norkoiltua aamuyhdeksästä niin pitkälle kuin Lukko pelaa, niin aika vähän itse kaukalon tapahtumiin tulee lopulta kiinnitettyä huomiota. Kesän jälkeen kun nähdään hallitutut ensimmäistä kertaa niin siinä on sitä oheisohjelmaa ihan riittämiin kun kaikkien kanssa tassua paiskataan.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Mr. Foxin listaan lisäisin Pardubicen. En muista tarkkaan millä nimellä turnaukseen osallistui, mutta oli mukana finaalissa turnauksessa, jossa Ässät unohtivat paitansa Poriin.
 

Becksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mr. Foxin listaan lisäisin Pardubicen. En muista tarkkaan millä nimellä turnaukseen osallistui, mutta oli mukana finaalissa turnauksessa, jossa Ässät unohtivat paitansa Poriin.

Pardubice pelasi siinä avajaisturnauksessa/syysturnauksessa tms., ei Pitsiturnauksessa.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uuden Rauman mukaan turnauksessa kävi tänä vuonna 5900 katsojaa. Sanoisin, ja sanonkin että ei paha.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös