Venäjän juniorikiekkoilu

  • 18 447
  • 33

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
MHL...

Herätelläänpä tätäkin ketjua taas...

Mitä mieltä olette tästä MHL-hankkeesta, jossa Venäjälle on kehitetty yhtenäinen junioriliiga, jonka on tarkoitus ilmeisesti vastata Kanadan junioriliigoja? Mielestäni tämä uusi hanke on erinomainen niille 17-21-vuotiaille, joilla taso ei riitä KHL:n, eli liiga tulee vastaamaan Suomen A-junioritasoa ja tulee tarjoamaan A-junnuikäisille tasokkaan liigan.
Kovimpia lupauksia ajatellen uusi liiga ei kuitenkaan näytä välttämättä miltään valopilkulta, kun mieleen tulee kammottava ajatus siitä, että Nikita Filatovin ja Kirill Petrovin tapaiset pelaajat pelaisivat tässä liigassa 20-vuotiaiksi asti, koska eivät mahdu KHL-kokoonpanoihin...

Parhaita nuoria pelaajia ajatellen edelleen parhaana vaihtoehtona näen uudesta liigasta huolimatta Visshaja-liigan, mikäli KHL-joukkueet eivät suostu nuorta lahjakkuutta rosteriinsa ottamaan.


Lopuksi esitän vielä kysymyksen näistä vääristä ikä-ilmoituksista, mistä HFB:lla on ollut jatkuvasti juttua, eli onko kenelläkään asiasta tietoa? Muutamia pelaajia, joihin nämä epäilyt ovat kohdistuneet, on suoraan nimetty.
Ehkäpä tunnetuin tapaus, jota epäillään väärillä henkkareilla pelaamisesta, on Vitali Anikijenko, jonka virallisen syntymävuoden, eli 87, on väitetty olevan pari vuotta myöhäisempänä, kuin todellisen.
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Juniorijoukkueet tähän kauteen

Laitan tähän suunnilleen parhaat ja todennäköisimmät juniorijoukkueet tähän kauteen.

U-20:

Nikita Filatov - Andrei Loktionov - Kirill Petrov
Vjatsheslav Vojnov - Dmitri Kulikov

Jevgeni Gratshev - Alexander Burmistrov - Vladimir Tarasenko
Maxim Tshudinov - Dmitri Orlov

Dmitri Kugryshev - Pavel Tshernov - Anton Lazarev
Anton Klementjev - Igor Golovkov

Sergei Ostaptshuk - Daniil Sobtshenko - Maxim Trunev

Alexander Petshurski
Alexander Zalivin

Oleg Jashin(VLH), Maxim Kitsyn(VLH), Vjatsheslav Kulemin(LH), Pjotr Khokhrjakov(KH), Nikita Pivtsakin(P)


U-18:

Kirill Kabanov - Jevgeni Kuznetsov - Nail Jakubov
Vitali Zotov - Artur Amirov

Stanislav Galijev - Vladislav Namestnikov - Roman Berdnikov
Stefan Stepanov - Alexei Martshenko

Sergei Barbashev - Pavel Kulikov - Alexander Gogolev
Sergei Iminski - Nikita Zajtsev

Emil Galimov - Ivan Telegin - Jevgeni Grigorenko

Boris Novitshenkov
Pavel Sutshov
Sergei Kostenko

Mikhail Grigorenko(KH), Daniil Apalkov(LH), Ildar Isangulov(P)
 
Viimeksi muokattu:

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Laitan tähän suunnilleen parhaat ja todennäköisimmät juniorijoukkueet tähän kauteen.

Saa nähdä kuinka paljon tulee menestyminen MHL-liigassa vaikuttamaan pelaajavalintoihin. Tuskin U20, mutta U18 joukkueeseen on pisteiden valossa tyrkyllä muutama uusi kaveri. Yksi sellainen vois olla CSKA:n Nikita Gusev (8.7.1992). Tällä hetkellä tehot 17 ottelussa 18 (8+10). Vertaukseksi saman joukkueen Sergei Barbashevilla 17 ottelua 7 (4+3). Tässä muiden U18-maajoukkuelistassa esiintyvien MHL-tehot:

Pavel Kulikov 4 (0+4), 13 ottelua
Jevgeni Grigorenko 11 (8+3), 16
Jevgeni Kuznetsov 8 (1+7), 6, nostettu KHL-joukkueeseen
Artur Amirov 3 (1+2), 17
Vitali Zotov 1 (1+0), 15
Alexei Martshenko 14 (5+9), 17
Alexander Gogolev 15 (7+8), 18
Emil Galimov 2 (1+1), 12
Nail Jakubov 6 (4+2), 12
Sergei Ilminski 0 (0+0), 18
Daniil Apalkov 8 (4+4), 14
Viktor Postnikov 2 (0+2), 16

Pari mielenkiintoista kaveria löytyy 93-ikäluokasta:
Nikita Kucherov 16 (7+9), 16
Aleksander Hohlatshev 15 (6+9), 18

U20:n kannalta mielenkiintoisin kaveri on pistepörssiä johtava Airat Ziazov (24.1.1991). Ziazovin on nakuttanut 16 ottelussa 27 (12+15).
 

uneek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Россия
U20:n kannalta mielenkiintoisin kaveri on pistepörssiä johtava Airat Ziazov (24.1.1991). Ziazovin on nakuttanut 16 ottelussa 27 (12+15).

Tässä vaiheessa kautta (29 ottelua) Ziazovin pistemäärä on 53 (21+32). Hän pelaa samassa ketjussa Alshevskiy-veljesten kanssa. Kaksosten saldot ovat 44 (18+26) ja 42 (20+22). OJ:lla lisätietoa kyseisistä jannuista?
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Tässä vaiheessa kautta (29 ottelua) Ziazovin pistemäärä on 53 (21+32). Hän pelaa samassa ketjussa Alshevskiy-veljesten kanssa. Kaksosten saldot ovat 44 (18+26) ja 42 (20+22). OJ:lla lisätietoa kyseisistä jannuista?

Mä en laittaisi paljoakaan painoarvoa tuolle junnuliigalle, mitä tulee näihin tehtyihin pisteisiin. Tuolla ihan nobodyt tehneet paljon kovempia pisteitä, kuin maajoukkueen kärkipelaajat. Voi olla, että ketjut ja peluutus tms. näkymättömät seikat ratkaisevat paljon ja tosiaan kyseessä on 19-vuotias kaveri liigassa, missä on pelaajia kai lähinnä 17-21-vuotiaista, mutta maajoukkueessa on pelaajia, jotka tekevät yhtä paljon pisteitä WHLssa. Ziazov on ollut U-16 tasolla maajoukkupelaaja.
 

mossela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Dinamo, Spartak, ZSKA, Krylja Sovjetov
Lainaus TOJ:n viestistä siirretty ketjusta "Juniorimaajoukkueet kaudella 2010 - 2011"

Monien vaisujen ikäluokkien (1987-1989, 1991, 1993) jälkeen olisi todella tervetullutta, että Venäjän jääkiekkoon saadaan uusia huippupelaajia. Ainoa pelkoni vuoden 1995 ikäluokan suhteen on se, että liian suuri osa näistä lähtee Kanadan juniorisarjoihin pelaamaan ja sitä kautta joko tuhoaa uransa tai ei saavuta lopullista potentiaaliaan.

KHL.RU -sivuilla on aiheesta "miksi venäläiset junioripelaajat siirtyvät Pohjois-Amerikan sarjoihin" tunnin videokeskustelu ohjelmassa "Ledovyi kontinent" päivältä 24.09.2010: www.khl.ru/tv/1471/

Keskustelu käydään tietysti venäjäksi ja siihen osallistuivat Venäjän jääkiekkoliiton varapuheenjohtaja Igor Tuzik, nuorten maajoukkueen päävalmentaja Valery Bragin, NTV+ -kanavan kommentaattori Dmitry Fedorov, pelaaja-agentti Aleksei Dementev ( joka myöhemmin muuten sai n. 12000 euron sakot vihjailtuaan sopupelistä selostaessaan 1.11.2010 KHL-matsia Magnitogorsk-Traktor Rossija-2 -TV-kanavalla. Mainitsin tästä omalaatuisesta selostuksesta aikoinaan KHL-ketjussa ja asia ei liity mitenkään tähän aikaisemmin käytyyn keskusteluun juniorikiekkoilusta ) ja Mihail Pedan, jonka poika Andrei Pedan siirtyi pelaamaan OHL:ään.

Tiivistettynä keskustelusta voi vetää seuraavat johtopäätökset:

1. KHL-organisaatioilla yleisesti ottaen ei ole tarpeeksi kiinnostusta omien lahjakkaiden nuorten pelaajien kasvattamiseen ja sisäänajamiseen edustusjoukkueisiin. Ilahduttavana poikkeuksena mainittiin mm. Heikkilän peluutuspolitiikka Magnitogorskissa.

2. Nuoren pelaajan on KHL:n omien sääntöjensä mukaan ensimmäisenä ammattilaissopimuksenaan allekirjoitettava viiden vuoden sopimus KHL-seuran kanssa ilman takuita siitä, että hänestä edes yritetään kouluttaa vahvistusta edustusjoukkueeseen. Suurimmalla osalla lahjakkaista pelaajista on siis riskinä ja kohtalona tarpoa MHL:ää ja sen jälkeen ehkä VHL:ää vähintään viisi vuotta ennen kuin ovat vapaita vaihtamaan organisaatioon, jossa heille mahdollisesti olisi tarjolla peliaikaa KHL:ssä.

Venäläiset ovat siis itse laatineet sääntönsä vauhdittaakseen lupaavien pelaajien muuttoa P-Amerikan juniorisarjoihin.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Osaisiko joku Venäjän juniorikiekkoilua (ja toki P-Amerikankin..) tarkemmin seuraava kertoa pelaajasta nimeltä Anton Zlobin. Kyseessä siis -93 vuosimallin peluri joka siirtyi viime kauden päätteeksi QMJHL-liigassa kiekkoilevan Shawinigan Cataractesin riveihin ja hyvinhän hän on aloittanutkin. 25 ottelua takana ja kasassa tehot 11+12=23 joilla irtoaa tulokkaiden pistepörssistä kolmas sija, edellä vain Martin Frk sekä Tomas Filippi.
Zlobin pelaili Venäjän paidassa viime kaudella World Hockey Challengessa jossa tuloksena oli pistepörssin neljäs sija kymmenellä (2+8) tehopisteellä kuudessa ottelussa.

Mitkä ovat siis Zlobinin mahdollisuudet esimerkiksi NHL-varaukseen tai ylipäänsä NHL-kaukaloihin? Äkkiseltään muistellen en kuitenkaan hänen nimeänsä ole kuullut mainittavan ainakaan niiden potentiaalisimpien ykköskierroksen varausten listalla.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Herätellään vähän tätä ketjua...

Ketkä ovat Venäjän lupaavimpia nuoria tällä hetkellä? Kiinnostaisi lukea varsinkin NHL:ään vielä varaamattomista pelaajista, eli 1995 syntyneistä ja nuoremmista. Olen toki päässyt jonkin verran seuraamaan Venäjän nuorten maajoukkueiden pelejä ja huomannut muutaman mainion lupauksen.

1997 syntyneissä Mikhail Byakin (hyökkääjä) sekä Andrei Nesterov ja Egor Rykov (puolustajat) vaikuttavat mielenkiintoisilta pelaajilta. Byakin on todella nopea ja taitoa löytyy. Nesterovilla on kokoa ja melko paljon taitoa.

1996 syntyneissä on Andrei Nikolishinin poika Ivan Nikolishin, Maxim Lazarev, Yevgeni Svechnikov ja Ilya Zinovyev, jotka kaikki pelaavat hyökkääjinä.

1995 syntyneet ovat jääneet minulle pimentoon muutamaa huippulupausta lukuun ottamatta (Valeri Nichushkin, Pavel Buchnevich, Nikita Zadorov), joten jos joku tietää enemmän, niin lukisin juttua mielelläni!
 

Hokileidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dynamo Moskova, NHL, Jokerit 2014-2022
9.12.2004 syntynyt 16-vuotias Matvei Michkov rikkoi 5.2.2021 Nikita Kucherovin 11 vuotta vanhan MHL:n maalintekoennätyksen tehdessään kauden 30. maalinsa. Kucherovin 16-vuotiaana tekemä ennätys kaudelta 2009-2010 oli 29 maalia.

MHL on perustettu vuonna 2009, joten sarjan ennätykset eivät ole olleet mahdollisia Ovetshkinille, Kovaltshukille ym. vanhemman polven pelaajille.

Michkov on Molot Permin kasvatti. Hän saavutti viime kaudella Lokomotiv Jaroslavlin joukkueessa 16-vuotiaiden sarjassa uskomattomalta tuntuvat tehopisteet 70+39=109 pistettä 26 ottelussa. Sen jälkeen SKA hankki hänet MHL-joukkueeseensa SKA-1946, jota hän edustaa tällä kaudella.

Ennätys syntyi ottelussa SKA-1946 - Krylja Sovetov.

Michkovin mitat ovat Eliteprospectsin mukaan 174 cm, 67 kg, mutta ne muuttunevat vielä paljon, kun poika täytti vastikään vasta 16 vuotta.

Näytteitä Michkovin pelaamisesta ja maaleista löytyy jo YouTubesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös