Forssan Palloseura 2012–2013

  • 44 657
  • 64

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Forssan Lehden ratkaisupelaaja-sarjassa esiteltiin 21-vuotias sentteri Joonas Mäkinen. Pitkään HPK:n junnujakin edustaneella isokokoisella mailataiturilla on edelleen pitkän tähtäimen tavoitteena päästä SM-liigaan. Linkki FL:n sivuille.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Eilen näki taas syyn miksi Tenkanen pelaa nykyään Forssassa. Ylimielinen surffailija joka viimeiset 30 minuuttia haki vain typeriä taklauksia.

Kusipäisyyden konkretisoi parhaiten tilanne jossa Kujala puhtaasti torppasi Diskoksen pelaajan. Pelin vielä ollessa käynnissä Tenkanen napautti mailan lavan kärjellä jäässä olevaa Diskoksen jannua kylkiluihin ja vittuili jotain päälle.

Harmi että linjuri vei katkosta heti Tenkasen pois tilanteesta kohti vaihtopenkkiä. Olisi ansainnut kunnon turparallin
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Saloa vastaan onnistuvat tekemään pelistä aina vaikeaa. Ja kun Pohjonen seisoo osan ajasta päällään niin ei se helppoa ole voittaa. Nyt kun Tonin selkäranka napsahti, peli ratkesi hetkessä.

Se on muuten saamieni tietojen mukaan Pohjonen ensi kauden vahti, ainakin yksi niistä.

Heikkilääkin oli kait Salosta kyselty mutta kun opiskelut Turussa.

Nämä kuultu hevosmiehiltä.

Jaa niin, B-junnu Virtanen pelasi varsin kypsästi eikä tarvitse ollenkaan hävetä esitrystä

Jaa niin 2: Mikäköhän siinä on että Forssassa saadaan pelit osumaan kellolleen samaan aikaan. Nyt nimittäin oli melko tyhjä halli koska samaan aikaan toisella puolella pitäjää oli euron korisiltamat. Parasta olisi jos esim koris 15, kiekko 17. Tai 16 ja 18. Tai edes jotenkin. Molemmat hyötyivät koska moni haluaisi katsella kumpaakin
 
Viimeksi muokattu:

fezr0

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh Penguins
Juhani Tamminen

Huhujen mukaan Juhani Tamminen esiintyy mestis jengi Peliitoissa tryoutilla huomisesta alkaen, ilmeisesti hyvät otteet välittyneet myös ylemmälle tasolle.

Onko Juhani pelannut tosissaan vai vieläkö mennään puolivaloilla dominoiden?
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Huhujen mukaan Juhani Tamminen esiintyy mestis jengi Peliitoissa tryoutilla huomisesta alkaen, ilmeisesti hyvät otteet välittyneet myös ylemmälle tasolle.

Onko Juhani pelannut tosissaan vai vieläkö mennään puolivaloilla dominoiden?

Kyllähän Tamminen mielestäni on vetänyt eri intensiteetillä kuin viime kaudella. Aiemmin silloin tällöin väläytellyt taituri on nyt selkeästi ottanut isommin vastuuta.

Eilinen tasoitus oli hyvä esimerkki tästä. Hait pamauttaa johtomaalin ja menee alle 20 sekuntia kunnes Tamminen vääntää koko sakin solmuun, maalivahti mukaanlukien ja tuikkaa 3-3. Siinä napsahti Salon selkäranka
 

kuminaama

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vopsi
Loppukausi sujui sitten palloseuran osalta erinomaisesti ja voittoja tullut joka matsista.

Toivottavasti mahdollisimman paljon samoja jätkiä näkyy ensivuonnakin ja sama kipinä saadaan säilytettyä, niin ollaan aika korkealla Suomi-sarjassa.
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Saldo jatkolohkosta oli 21 ottelua, 21 voittoa (joista yksi jatkoajalla Lujasta). Maaliero 165-56.

Top 6 hyökkääjien tehopisteet kymmenestä viimeisimmästä pelistä:

Mika Erkkilä 8 11+17=28
Juhani Tamminen 9 10+17=27
Jukka-Pekka Koistinen 10 9+15=24
Antti Tenkanen 9 9+11=20
Joonas Mäkinen 8 14+5=19
Oskari Savijoki 10 8+8=16

Top 3 puolustajien tehopisteet kymmenestä viimeisimmästä pelistä:

Otto Hakamaa 10 1+13=14
Micke Niemelä 10 2+9=11
Joni Kujala 10 1+9=10
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
FoPS A

Myös Palloseuran A-junnut kiekkoilivat kaudella menestyksekkäästi selviytyen ensi syksyksi Nuorten Mestikseen, siis ikäluokan 32 parhaan joukkueen joukkoon Suomenniemellä. Vastaavaa tasoa ei tässä vaiheessa saavuttanut LeKi tai Hokkikaan. Ainoa Forssaa pienemmästä pitäjästä junnu-Mestikseen 2013 ponnistanut seura on KuKi (Harjavalta).

FoPSin valmentaja on Matti Raunio. Pelaajista yhteensä pari sataa ottelua edustuksessakin pelanneet Toomas Veijola, Matias Lintula ja Samuli Katajisto ovat 1992 syntyneinä ulkona seuraavan kauden A:n kuvioista. Nuorempien vuosikertojen pelureistakin moni on jo päässyt ottamaan tuntumaa miesten peleihin FPS:ssa.
 

yksi vs yksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peli kertoo
Suomi-sarjaakin tarkkaavaisesti seuranneena, kyselisin perinteisen forssan ensi kauden kuvioista. Mikäs on tilanne valmennus- ja pelaajarintamalla ensi kaudeksi. Onko pajon pelaajasopimuksia, jatkaako valmennus. Kausihan taisi olla kuitenkin teille pieni pettymys?
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Vielä mitään tarkempaa ei seurasta ole tiedotettu, mutta tavoitteet pidetään korkealla ja ensi kevään Mestiskarsintoihin pääsy taitaa olla sellainen. Valmennuksen jatkoa on pidetty todennäköisenä.

Tässä vielä vähän A-nuorista FL:n sivuilla.
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Palloseuran keskustelupalstalla valitut kuukauden pelaajat kaudella 2012-13.

2012 Syyskuu: kh Juhani Tamminen 6 5+3=8
2012 Lokakuu: lh Mika Erkkilä 8 10+7=17
2012 Marraskuu: mv Petrus Lintonen 8 90,85%
2012 Joulukuu: lh Antti Tenkanen 3 4+2=6
2013 Tammikuu: lh Sami Kaislehto 8 8+7=15
2013 Helmikuu: lh Joonas Mäkinen 8 14+5=19
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
Täältä tulee pelaaja-arvioinnit 2012-13 osa 1

Maalivahdit

Petrus Lintonen 30 ottelua, 91,17%, 0+4, 2 min

- Uran selvästi paras alkusarjan torjuntaprosentti 91,50 ja myös suurin pelattujen ottelujen määrä kaudessa. Mukana oli huonojakin pelejä itseltä ja koko joukkueelta, mutta yleensä oli kaukalossa se parempi maalivahti. Torjunnoissa totutusti myös näyttävyyttä. Varsinkin räpyläkäsi kävi taas todella nopeasti.

Valtteri Salo 16 ottelua, 89,26%, 0+2, 2 min

- Alkusarjassa koppi ei oikein tarttunut ja peliaika jäi sen mukaiseksi. Eikä ollut edes ensimmäinen kerta, kun toinen FPS:n senhetkisestä veskariduosta kerää
avausvoittonsa vasta jatkosarjassa. Siinä alkoi taas saada juonesta kiinni ja pelasi jopa Lintosta enemmän. Onnistui myös muutaman tiukan pelin ratkaisuhetkillä. Molemmat maalisyötöt samassa pelissä.

Valtteri Valtonen 1 ottelu, 50%

- A-nuorten loppukauden ykkösveskari torjui treenipelissä voiton Salossa. Sarjakaudella käväisi kerran askissa pelin lopussa.


Puolustajat

Matti Kuusisto 32 4+26=30 66

- Piti alakerrassa pelin nopeana ja keräsi lähes pinnan per matsi. Pro-pakille muutamia liian huonoja peliesityksiä alkusarjassa. Taklaili mojovasti, mutta ei joutunut kertaakaan sellaisista ulos pelistä. Hieman yli puolessa otteluistaan vieraili kuitenkin jäähyboksissa, mikä näin hyvälle ja liikkuvalle puolustajalle on liikaa. Kylkivamma söi pelejä jatkosarjassa. Silti tammikuun kuudessa ottelussaan tehot 3+9.

Joni Kujala 43 5+23=28 38

- Pelannut Seurassa jo 399 sarjapeliä. Sarjan avauskuukausi olisi voinut sujua paremminkin, sen jälkeen oli omalla tasollaan. Teki osumistaan neljä jo alkusarjassa, lopulta sivusi yhden kauden maaliennätystään. Piste-ennätyksensä sai laitettua uusiksi vanhan oltua 5+21.

Micke Niemelä 33 7+19=26 45

- Ei tälläkään kertaa ihan ehjää kautta, pystyi pelaamaan vain puolet alkusarjan peleistä. Jatkosarjassa pääsi mainioon vireeseen. Nousi valokeilaan
hyökkäystaidoillaan varsinkin Kuusiston ollessa sivussa. Löytää siniviivalta taitavasti maalilla vapaana olevat pelikaverit. Tälläsi Pingviineitä vastaan hattutempun ja pelasi loppukaudesta muitakin vähintään kahden pisteen pelejä.

Otto Hakamaa 41 4+20=24 14

- Upseeri palasi kotiin kahden välivuoden jälkeen ja kruunasi kautensa palkinnoilla parhaana +/- pakkina sekä joukkueen äänestämänä kehittyjänä. Kunto on rautaa. Puolustajalle pieni jäähymäärä, yhtä vaille kaikki istunnot alkusarjasta. Hyökkäyssinisellä muistaa viisauden "ei tartte aina olla lämäri". Jatkosarjan jälkipuoliskolla keräsi pisteet 1+13.

Jason Duffy 33 4+15=19 22

- Born in Montreal, Quebec, mutta rakastaa myös Forssaa. Tasainen suorittaja, jolle pahoja romahdusiltoja ei juuri tullut. Oli toki usein yks-ykkösissä ja nopeissa suunnanmuutoksissa sekä kaarroksissa vaikeuksissa tai jopa kumollaan. Suorassa luistelussa jaloista löytyy mukavasti potkua. Harvoille paikoille päästessään esitteli hyvää rannevetoa. Lämärikin lähtee kovaa mutta epätarkasti.

Roope Westerman 25 2+9=11 65

- Pelasi ensimmäisen täyden kautensa miesten sarjoissa ja bongattiin vuoden alussa Mestiksen Peliittoihin, jossa myös suoriutui kelvollisesti. Forssassa oli
ykkösparissa Kuusiston kanssa. Pelasi kovalla itseluottamuksella ja fyysisesti. Hyvien ja huonojen pelien ero olisi saanut olla pienempi. Suoritustason ylläpitäminen kehittyy varmasti kokemuksen myötä.

Toomas Veijola 19 3+1=4 2

- Pelasi harjoituspeleissä korostetun fyysisesti, mutta sarjakaudella ei höntyillyt yhtä paljon isojen pommien hakuun. Kun syksyn edetessä alkoi taas mahtumaan rosteriin, hoiti hommansa OK-tasolla. Kehittymisen osoituksena hasardit vähenivät ja sai kiekkoa liikkeelle paljon entistä paremmin. Tekaisi muutamat maalinsa jatkosarjassa. Sai vielä pelata A-nuorissakin ja oli usein siellä suvereenina kärkipakkina johtamassa jengiä kohti Mestistä.

Niko Forsström 3 1+1=2 0

- Oli marraskuussa hetken lainalla HCK:sta. Ehti näyttää olevansa Suomi-sarjatasolle huipputekijä.

Petteri Koistinen 6 0+2=2 2

- Teki treenipelissä Kooveeta vastaan coast to coast -maalin viimeisellä sekunnilla. Silti oli erikoista, että uusi valmennustroikkakin asetteli häntä tosipeleissä pakkikuusikkoon, kun heikkoudet olivat hyvin ainakin apukoutsien (myös entisiä pelikavereita) tiedossa. Alemmissa sarjoissa päällikkötasoa ja siirtyikin kaupungin sisällä Loimijoen Liekkien pelaajavalmentajaksi.

Aleksi Heikkilä 19 0+2=2 6

- Joutui koko edellisen kauden parantelemaan polveaan. Syksyllä teki tiukkaa mahtua kokoonpanoon ja piti pelituntumaa yllä Loimaan Rocketsissa. Pelatessaan viidessä alkusarjapelissä auttoi joukkuetta olemalla pomminvarma kutospakki. Vuoden alkuun osui vähän heikompi jakso, mutta paransi vielä siitä, kunnes joutui vamman takia sivuun pariksi viimeiseksi viikoksi.

Samuli Virtanen 5 0+1=1 0

- 1996-syntynyt junnupakki näyttäytyi myös isojen poikien leikeissä. Hyvä liikkuvuus ja otteet muutenkin lupaavia, eli tästä kaverista kuullaan vielä varmasti.
 
Viimeksi muokattu:

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS
osa 2

Hyökkääjät

Mika Erkkilä 39 29+46=75 28

- Peli käy niin ylös, alas kuin sivusuuntaankin. Kaikkien tilanteiden luottolaiturin tasaisen kovassa pistetehtailussa oli vielä erityisiä boosteja. Lokakuussa tehot 10+7 ja jatkosarjan jälkipuoliskolla 11+17. Paras pistesaldo yhdessä pelissä 2+5. Lukee hyvin tilanteita, monesti hyökkäystä nostaessaan vastustaja on jo ratkaisevat metrit jäljessä.

Juhani Tamminen 41 25+48=73 48

- Edellisellä kaudella sijoitus oman alkulohkon pistepörssissä oli 23, nyt toinen. Jatkosarjan alussa tyytyi samaan pistetahtiin ratkaisten silloinkin pari peliä. Jälkipuolisko tuottikin sitten pinnat 10+17, johon sisältyi päätösmatsin 3+3. Koko harhautusarsenaali oli taas käytössä, mutta ei sentään enää omalla kenttäpuoliskolla. Maagista kiekonsuojausta ja paikan tullen suoraviivaisuuttakin sekä röyhkeyttä ajaa maalille irtokiekkoihin. Myös taklauspuolella väläytteli, vaikka ei tavanmukaisesti olekaan äijiä kolaamassa.

Jukka-Pekka Koistinen 35 20+46=66 10

- Oli syyskaudella kuukauden sivussa kylkivammaisena. Itseluottamus maalintekoon ehti pitkään olla hukassa. Kasassa oli vasta kaksi häkkiä, kunnes keräsi loppiaisena hattutempun (2 av-maalia) Jyväskylässä. Seuraava peli tuotti jo tehot 4+3 ja yksi myöhempi matsikin 4+2. Tilanteiden rakentelijana oli läpi kauden tutun ovela, mutta myös turhia kiekonlipsautuksia vastustajille tuli liikaa.

Antti Tenkanen 36 27+34=61 53

- Mestiksestä tullut taskuraketti oli tärkeä lisä Palloseuran hyökkäyspeliin. Miinuksia merkitään kahdeksan ottelun maalittomasta putkesta kauden kriittisimmillä hetkillä. Jatkosarjassa tehot olivat alusta asti kohdillaan. Enimmillään napsi 13 pinnaa kahteen peräkkäiseen peliin. Viimeisteli maaleja niin vedoilla ylämummoon kuin kärsivällisesti harhautellenkin. Muodosti lopussa kovan tehokaksikon Koistisen kanssa. Iso peukku tappelemisesta päätöspelissä Naantalissa.

Joonas Mäkinen 38 25+23=48 56

- Viidellä voittomaalillaan joukkueen tilastokärki. Kova luu alivoimalla ulottuvuudellaan ja hyvin ajoitetuilla blokkauksillaan. Istui vain kolme pikkukakkosta, mutta parista töötistä tuli suihkutuomiot. Jatkosarjassa nosti profiiliaan myös pisteidentekijänä. Kahdeksassa viimeisessä pelissään pommitti peräti 14 osumaa. Näistä neljä nähtiin viimeisessä kotipelissä.

Jesse Suvisuo 34 22+25=47 10

- Toista kautta putkeen joukkueen paras maalintekijä, kunnes taklattiin pois peleistä kuukautta ennen muita. Tammisen hovisnaipperi oli alkulohkon pörssivitonen. Kiekottomana tulee oikea-aikaisesti maalille rankomaan kaverien passeista. Lähellä kiekon kanssa ollessaan eivät veskarit voi arvata mitä on tulossa, vienti sivulle ja veto ylös tai kenties matala tuikkaus ja kädet kohti kattoa.

Oskari Savijoki 43 14+20=34 10

- Joukkueen teräsmies on kolmesta kaudestaan vain ensimmäisellä ollut pari peliä sivussa. Kauden avauksessa keräsi nelosketjussa 1+2, sen jälkeen menikin 15 matsia kiikaritehoilla. Jatkosarjassa moninkertaisti tehonsa ja ehti rikkomaan yhdellä silmällä vanhan piste-ennätyksensä (21+12). Myös jäähyrekordista tuli nyt kaksinumeroinen. Loppukaudella sentterin duuni puolustussuuntaan oli erityisesti arvossaan, kun laidoilla pelasivat Tenkanen ja Koistinen.

Tommi Rantanen 39 13+17=30 8

- Tehopisteissä kolmasosan pudotus edellisen kauden 45:stä oli kovaa luokkaa, kun silloin joukkuekin pääsi sentään ylempään lohkoon. Jatkosarjan avausiltana jakeli kuusi maalisyöttöä ja uuden vuoden puolella taas latoi viisi häkkiä Karhua vastaan. Kaikkien muiden pelien yhteissaldo oli siis 19 pinnaa. Kunnostautui läpi kauden erityisesti alivoimapelurina sekä aloitusympyrässä.

Sami Kaislehto 37 17+11=28 22

- Valtavia tehoja A-nuorten II-divarissa tehtailleen laiturin tulo miesten peleihin vaati oman totuttelunsa. Kauden vanhetessa nosti profiiliaan ja pääsi hyviin maali- ja pisteputkiin. Teki yli puolet kauden tehopisteistään (8+7) tammikuussa. Pitkä pelaaja, jolla luistin liikkuu ja häirintäpeli on aktiivista.

Rauli Lilja 43 16+12=28 28

- Oltuaan vajaan kauden pois Palloseurasta palasi takaisin ja lunasti itselleen paikan kokoonpanosta. Ei ole tässä sarjassa keskimääräistä kookkaampi pelaaja, mutta tuo silti isosti fyysisyyttä ja suoraviivaista ryminää kaukaloon. Jäähymäärät pysyivät silti maltillisina, kun minuutteihin sisältyy yksi kymppikin. Oli maalivahteja kylmähermoisempi läpiajoissa. Jatkosarjan avauksessa tehoili uhohtumattomat 5+1.

Jarno Kantelus 21 12+6=18 14

- Edellisen kauden tapaan oli kaukalossa vain syksyn puolella pelaten silloinkin vammoista kärsien. Loukkaantumiskierteestä johtuen ei ollut jäällä sama kokonaisvaltainen pelote kuin parhaimmillaan. Siitäkin huolimatta paukutti alkusarjassa mukavat 12 osumaa ollen tällä joukkueen jaettu tilastokakkonen.

Raitis Pujats 32 3+11=14 20

- Kiekko eteenpäin ja perään. Teki rynnistämisellään hyvää työtä ja tilaa ketjukavereilleen, mitä ei aina tilastoista huomaa. Läpäisi lähes puolen pisteen keskiarvolla alkusarjan ja myös sen mitä jatkolohkosta ehti pelaamaan. Oma maalilukema jäi todella alhaiseksi, kun ottaa huomioon joukkueen ja muiden vakiohyökkääjien tehokkuuden.

Mikko Jaakkola 8 1+2=3 0

- A-nuorissa takoi pisteitä noin puolentoista ottelukeskiarvolla. Muun nuoriso-osaston tapaan miesten pelejä olisi voinut kertyä tuplamäärä, mutta kovien panosten vuoksi FoPS A tarvitsi parhaat voimat Mestispaikkansa saavuttamiseen.

Miika Raittinen 9 0+3=3 4

- Säväytti harjoituskaudella maalintekotaidollaan, mutta oli pari viikkoa loukkaantuneenakin. Sarjan edettyä suoritukset menivät tuskaiseksi, eikä pisteitä tullut kuin muutama. Palasi syksyllä tuttuun Lujaan varmaksi pistehaiksi.

Matias Lintula 4 0+1=1 0

- Suomi-sarjassa jo lähes sata esiintymistä, joista vain muutama päättyneellä kaudella. Kokemuksesta hyötyi A-nuoret, joita auttoi kahdella pinnalla per peli (28/56). Ensi kaudella ikä ei enää salli pelaamista A:ssa.

Erik Nilsson 3 0+1=1 0

- 191-senttisenä junnukaluston isokokoisin peluri, joka antoi ensinäyttöjään miesten sarjassa.

Taneli Pirhonen 3 0+1=1 0

- Pelasi jo 16-vuotiaana kasvattajaseuransa USiKin paidassa FPS:aa vastaan. Sen jälkeen karaistunut Tampereella Ilves- ja Kooveejunnuissa. Forssaan tultuaan enimmäkseen A-nuorissa, jossa takoi 20 pinnaa kahdeksaan peliin.

Teemu Jokela 2 0+0=0 0

- Palasi kotiseuraansa kiekkoiltuaan isoissa kaupungeissa juniorien SM-tasoillakin. A:ssa 23 peliä ja 30 pinnaa. Debytoi edustuksessa parissa vieraspelissä.

Samuli Rahikainen 1 0+0=0 0

- Edellisellä kaudella mukana 12 pelissä, viimeisimmällä sesongilla kerrytti peliminuutteja lähinnä harjoituskaudella. A-junnuissa teki 1,5:n keskiarvolla pinnoja.

Samuli Katajisto 5 0+0=0 6

- Aiemmilla kausilla enemmänkin kokoonpanossa nähdyn pelurin kausi kului A:ssa, josta kävi muutaman kerran täydentämässä edarin ketjuja.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös