Pelicans kaudella 2012–2013

  • 903 784
  • 2 171

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
En tiedä mistä olen saanut tietoni, mutta Jormakka pelaa Pelicanssissa.

Harmi, jos kaveri lähtee ensi kaudeksi pois. Juuri kun saanut jonkunlaisen läpimurron tehtyä, niin saman tien vaan muualle. Ei tänne näitä muitten jämäpelaajia nähtävästi kannata ottaa, kun heti lähetään muualle, kun tehdään läpimurto. Ymmärtäisin jos ulkomaille lähtisi, mutta että toiseen liigaseuraan? Kiitos käynnistä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jatketaan sen verta taas eteenpäin Pelicansin laskennallisten pleijari- mahdollisuuksien seuraamista, että viikonlopun pelien jälkeen mahdollisuudet kohosivat huimasti, ollen nyt jo 22,9% !

Linkki Clubstats-sivuille:

Pelicans Playoff Chances - Sports Club Stats
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Jatketaan sen verta taas eteenpäin Pelicansin laskennallisten pleijari- mahdollisuuksien seuraamista, että viikonlopun pelien jälkeen mahdollisuudet kohosivat huimasti, ollen nyt jo 22,9% !

Linkki Clubstats-sivuille:

Pelicans Playoff Chances - Sports Club Stats

Jos SaiPa menis huomenna häviimään Tepsille niin nousisi todennäköisyys taas 7,5% jolloin mahiksemme playoffeihin olisi jo 30%. Jos vielä tämän jatkoksi Kärpät hoitelisi ensin HIFK:n, sitten SaiPan ja Pelicans voittaisi puolestaan HPK:n, ois prosentuaaliset mahikset jo kirkkaasti yli 50% ja oltaisiinpa jopa kymppisijalla! Ja siis vain näiden kaikkien ollessa 3p voittoja.

Mutta eipäs mennä vielä asioiden edelle vaikka mieli tekisi.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Pikkaraiselle tosiaan lätkästiin 7 ottelun pelikielto. Täytyy sanoa että en ihan noin pitkää pannaa osannu oottaa.

Toisaalta Paakkis lienee perjantaina tervehtynyt pikkuvammastaan ja Ritamäki oli viime viikolla hyvä joten eipä mua haittaa nähä häntä Pikun tilalla nelosen laidalla.

Niin ja sai se Raatokin viiden ottelun toimitsijakiellon. Näin se SM-liigan kurinpito on koventunut...
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Jaa, vittu toi JYP on perseestä. Millonkohan viimeeksi ollaan edes voitettu ne kotona runkosarjassa. Tiistaina ois sitten pakko voittaa SaiPa jos meinataan vielä sääleihin.

Olin lähes varma et tänään ei tule pisteitä ja kappas olin oikeassa. Tästä ei kuitenkaan saa lannistua vaan SaiPaa vastaan on koko joukkueen annettava kaikkensa. Sillä pelillä voidaan joko tuhota mahiksemme tai jos hyvin käy, parantaa niitä huomattavasti.

JYP on vastustajana niin oksettava että tiesin myös tänään säästää rahani ja luotin otteluseurannassa Hokkariin. Säästyipä taas muutama euro.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Tiukillehan se menee, vaikka yrittäisi kuinka optimistisesti nähdä. Tosin sehän tässä on tiedetty jo lokakuusta asti, että tiukalle menee. SaiPa nöyrtyi Espoossa ja tiistaina on joka tapauksessa pakko voittaa, ja voitolla ollaan kolmen pisteen päässä ennen kolmea viimeistä matsia. Että sikäli.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
SaiPa:sta pakkovoitto,

Sitten 3 viimeisestä pelistä kairattava 3 pinnaa enemmän kuin sputnikit. Ja sitten tasapisteissä katsellaan miten paljon on 3p voittoja vai kenties maalieroa? Kaiken lisäksi Blues on pisteen meiän edellä pelin enemmän pelanneena. Lukkokin omaa mahdollisuuden ryssiä mahdollisen säälipaikkansa, pongoja 83 ja saman verran matseja.

Kaikki on auki, mutta pientä ihmettä se vaatii. Kai tässä pitää luottaa ihmemies Suikkasen recordiin.
 

D.Santon

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga.
Turpaan tuli, mutta ei masennuta. Kyllä tämä tästä, usko Suikkaseen ja koko joukkueeseen on vahva. SaiPa- peli ratkaisee todella paljon. Joski se Niinimäkikin voisi alkaa tehdä jotain palkkansa eteen. Olihan se periaatteessa väistämätöntä, että näistä vikoista peleistä joku hävitään. Noh, JYP pli kova ja käytti tilaisuutensa, mutta ei tässä ole hätää: kunnon ralli päälle vikoissa peleissä ja tyhmät virheet ppis niin hyvä tulee.
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ilves edesauttaa teiän mahdollisuuksia päästä sijalle 10.
Eilen vietiin Lukkoa aivan sata pystyyn, huomenna lupaan että Bluesia viedään kuin sitä kuuluisaa paskasta lakanaa.
Pelsut on ainoo joukkue noista kolmesta, joka ottaa 3pts viikonlopulta.

Tästä innostuneena aloin jo miettimään tulevia pleijareita. Ensiksi pelataan kolme todella kuumaa ja viihdyttävää ottelua Kärppia vastaan ja tämän jälkeen täydet seitsemän peliä Jokereita vastaan.

Tulee hieno kevät!
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Kävin täällä hämmästelemässä Männikön hankintaa. Ei olisi kannattanut hämmästellä. Kovasti on ukko verkkoja heilutellut. Hyvä haku.

edit: Vauhtia on tullut kaveriin lisää jostain. Syksyllä meni kuin täi tervassa.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kävin täällä hämmästelemässä Männikön hankintaa. Ei olisi kannattanut hämmästellä. Kovasti on ukko verkkoja heilutellut. Hyvä haku.

edit: Vauhtia on tullut kaveriin lisää jostain. Syksyllä meni kuin täi tervassa.

Joo kyllähän täällä itse kukin ihmetteli tuota hankintaa (syyllinen), mutta yllättävän hyvä ollut Männikkö. Suikkanen laittanu kunnon jalkatreenit Männikölle niin on ruvennut putki kulkemaan. Katotaa nyt miten Tapparaa vastaan menee, että ketä kehutaan ja ketä ei. Aika jännäksihän tämä menee.
 

BaronFIN

Jäsen
Sellaisen paskasyksyn jälkeen, niin pakko on hattua nostaa joukkueelle siitä, että viimeiseen kotipeliin saakka roikuttiin playoff-junassa mukana ja kaikki on vieläkin teoriassa mahdollista. Periaatteessahan täällähän on koko ajan menty veitsi kurkulla aidossa Playoff tunnelmassa, joten kuka väittää etteikö Playoff tunnelmaa olisi tänä keväänä Isku-Areenalla koettu?

En jaksa alkaa spekuloimaan millään hävityillä menneen viikon SaiPa peleillä tai tiukan JYP-pelin puppeloinnilla, sillä syksyllä hävittiin niin paljon pisteitä kahden maalin johdoista ja vielä järjestään kaikki tiukat yhden maalin pelit kääntyivät tappioiksi että todella hankala sanoa missä sitten menetettiin ne ratkaisevat pisteet taikka kahdet. Suurkiitokset toki vielä muiden joukkueiden (erityisesti TPS ja Lukko) NHL-ammattilaisille jotka yksinään käänsivät joitakin pelejä meidän tappioiksi. Ja tuomarityöskentelyt siihen päälle, niin... Jos, jos ja jos... Mutta ei sitten kuitenkaan...

Kun jengi oli parinkymmenen pisteen poffi-viivasta ja hätäisimmät kiljui potkuja Suikkaselle, niin pelottavan hyvinhän mies parsi jengin kasaan. Vaikea nähdä että kukaan muu olisi vastaavaan pystynyt. Suikkasen TPS-tulee olemaan vittumainen vastustaja tulevaisuudessa. Mielummin olisin nähnyt miehen ulkomailla.

Mutta silti: kiitos joukkueelle siitä etteivät luovuttaneet. Pelsujen historian kolmanneksi korkeimmat runkosarjapisteet lopputuloksena.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Täs vaiheessa voinee kiittää joukkuetta siitä että tarjosivat meille faneille viihdyttävän kiekkokevään ja esittivät huikean loppukirin joka harmi vaan jäi parin voiton verran vajaaksi playoff-paikan saavuttamisen kannalta. Isoin muutos syksyyn verrattuna oli kuitenkin se että peleissä on ollu taas kiva käydä.

Nyt voi vaan todeta että too little, too late. Syksyllä olisi vaan pitänyt olla paljon, paljon parempi ja kääntää ne tiukat maalin pelit voitoiksi ja siinä ei silloin todellakaan onnistutttu. Kun pelaat tasapainoisen kauden ilman sen suurempia romahduksia niin todennäköisesti löydät ittesi 60 pelin jälkeen kympin sakista, mutta Pelicansin kausi 2012-2013 oli erittäin kaksijakoinen. Painajaismaista syksyä seurasi satumaisen loistava kevätvire.

Mutta sitä saa mitä tilaa. Liian moni osa jengistä floppasi alkukaudesta ja vasta joulukuussa palaset sitten vihdoin loksahtivat lopullisesti kohdalleen ja joukkue alkoi pelaamaan yhtenäisemmin. Tästä tuloksena nähtiinkin sitten peräti 3 kpl viiden ottelun voittoputkia. Se että edes nämä eivät siivittäneet Pelsua kymmenen joukkoon kertoo osaltaan siitä kuinka onnettoman surkea ja synkkä tuo syysjakso ja varsinkin marraskuu meille oli.

Ei tässä muuta kun tekemään Anaheim Ducksit eli jatketaan syksyllä siitä mihin keväällä jäätiin eli saadaan tämä loppukauden hyvä peli-ilme mukaan ensikin kauden peleihin. Tämä siis sikäli kun tuo joukkueen runko pysyy suhteellisen hyvin Jormakkaa ja Seikolaa lukuunottamatta kasassa. Kuitenkin tässä voidaan lähteä ihan hyvillä fiiliksin kesäloman viettoon sillä joukkue sentään esitti sisukkaita otteita läpi kevään ja teki kaikkensa jotta Lahessa vielä tänäkin keväänä playoffhokia nähtäisiin. Tämä kaikki ikään kuin palkintona meille tosifaneille jotka jaksoimme syksyn synkkinä iltoina raahautua katsomaan kun Pelicans kerta toisensa jälkeen otti kuokkaan lähestulkoon jengiltä kuin jengiltä.

Vielä kerran, kiitos Joukkue ettette jättäneet tästä kaudesta munatonta kokonaiskuvaa vaan taistelitte loppujen lopuksi miehekkäästi loppuun asti paikasta kevään peleissä. Ens vuonna takasin playoff-kartalle, eiks vaan?

Positiivisinta ensi kautta ajatellen lienee se että rosterin vaihtuvuus tulee olemaan vuoden takaiseen verrattuna hyvinkin vähäinen joka on oikeastaan monessakin mielessä iso etu meille joihinkin muihin seuroihin nähden.
 
Viimeksi muokattu:

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liigan tippumuspelit
En koe tätä suurena pettymyksenä, että tämä SM-liigakausi päättyi runkosarjaan. Kuten Smitty sanoi, niin sen verran pitkältä takamatkalta joukkueemme lähti nousuun, että ainakin minun osaltani suurin pettymys koettiin jo syyskauden aikana. Kaikki se kevätkauden loppukiri pohjalta nousuineen oli sellaista plussaa, että siksikään en tässä isoa pettymystä koe. Eri asia olisi, jos pudotuspelipaikalta olisi pudonnut kokonaan pois vasta viime kierroksilla.

Kyllä tämän lopputuloksen kanssa voi kevyesti hengittää. Oikeastaan helpottaa, että onneksi tämä löysässä hirttosilmukassa riippuminen loppui.

Kiitos tästä kaudesta Pelicans. Kiitos myös Suikkanen-Lehtonen kaksikolle näistä parista kaudesta Lahessa.
 

lihaani

Jäsen
Kuten täällä ollaan sanottu, niin joulun jälkeinen Pelsu oli kova vastus mille liigajoukkueelle hyvänsä. Tästä on syksyllä hyvä jatkaa. Yhtenäistä ja taistelevaa joukkuetta on kiva katsoa illasta toiseen. Kiitos jätkät hienosta kevätkaudesta, vaikka se ei ihan sääleihin riittänytkään!
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Lomilla ollaan ja ulkona tulee lunta vaakatasossa eli se lienee kuitenkin merkittävin asia, joka kaudesta suurelle yleisölle mieleen jää. Mikään joukkue ei 60 pelin runkosarjassa kestä vuoristorataa, jossa Pelicans tällä kaudella oli. Puolet kaudesta syöksy oli jopa karsinta paikkaan oikeuttavaa ja toinen puolisko yritystä kiivetä vuoren huipulle.

Viimeinen puolisko joukkueelta oli pelaamista, mitä kaikki varmasti odottivat hopeakauden jälkeen ja tämän piti olla se The Kausi usean palstalaisen mielestä. No pieleenhän se meni ja sillä selvä. Onneksi kevätkausi pelasti suurimman pettymyksen, mutta toisaalta tämä kausi kuitenkin kertoi organisaation oppineen aika vähän historiasta ja joukkueen kasaamisesta käytettävissä olevilla resursseilla.

No ensi syyskuussa mennään taas.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aivan ketuiksi meni joukkueen rakentaminen, mutta tarvittavilla korjausliikkeillä Pelsut onnistui kuitenkin pitämään edes panoksen peleissä runkosarjaan loppuun asti. Kaarna epäonnistui pahoin, mikäli Toivola olisi teidän urheilujohtaja, niin kausi jatkuisi vieläkin.
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Aivan ketuiksi meni joukkueen rakentaminen, mutta tarvittavilla korjausliikkeillä Pelsut onnistui kuitenkin pitämään edes panoksen peleissä runkosarjaan loppuun asti. Kaarna epäonnistui pahoin, mikäli Toivola olisi teidän urheilujohtaja, niin kausi jatkuisi vieläkin.

Siitä tosiasiasta että joukkueen kasaaminen meni hanurilleen lienevät kaikki samaa mieltä. Kyllähän Kaarnalle yhden hudin 10:ssä vuodessa voi anteeksi antaa. Mikäli Toivola olisi vaikuttanut täällä yhtään pidempään kuin aikanaan teki, niin täällä tuskin ainakaan korkeimmalla sarjatasolla jääkiekkoa pelattaisiin.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Dallas Stars, Leksands IF
Nyt on muutes helppo jossitella et "kyllähän mekin nyt Kärpät oltais pystytty pudottamaan jos kerran Lukkokin".

Noooooo ei voi mitään.. Parempi tuuri ens vuonna kai :D Kesäloman pitkä kesto tässä lähinnä vituttaa + se ettei tiedä ollenkaa mitä ensi kaudelta kannattaa odottaa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös