Ilveksen A-nuoret kaudella 2012–2013

  • 5 585
  • 7

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
On pakko avata ketju tällä hienolle joukkueelle. Jotain valoa tunnelin päähän tuo tämä Sami Karppisen luotsaama, loistavaa pelitapaa noudattava ryhmä. Olin katsomassa A-junioreiden ensimmäistä ottelua Ilves-Tappara ja täytyy sanoa, että olen myyty. Erittäin hienoa peliä ja joukkueella on pelitapa, jota toteutetaan rauhallisella ja määrätietoisella otteella! Pelirohkeus huokuu pelistä ja rentous.

Laitetaan nyt tähän ensin A-nuorten kokoonpano kaudella 2012-2013:

Maalivahdit
87 Karjalainen Antti -95
1 Koskinen Julius -94
35 Yrjölä Lassi -94

Puolustajat
4 Ahonen Toni -94
52 Järviö Tomi -94
6 Kumpu Niklas -94
8 Laakso Jerry -93 “A”
36 Laitila Joni -92
5 Levo Mikke -95
9 Luosa Iikka -94
12 Mäkelä Aleksi -95
40 Vainio Olli -94

Hyökkääjät
27 Bogdziul Daniel -94
29 Brander Riku -92
23 Helle Joel -94
10 Hurme Jesse -94
20 Järviluoma Valtteri -93
26 Kaasalainen Santeri -94
15 Lepaus Teemu -93
37 Lintulaakso Joonas -94
19 Luhtalampi Aleksi -93 “A”
32 Lähdeniemi Olli -94
21 Niskanen Roope -94
17 Pajuoja Joose -93
42 Savilahti Eero -92 “C”
18 Suoknuuti Eljas -94
11 Tokee Henri -92

Valmentajat:

Vastuuvalmentaja Sami Karppinen
Valmentaja Jarkko Glad

Joukkue on siis avannut kauden 6-5 rankkarivoitolla Tapparasta ja 1-4 voitolla TPS:stä. Tällä hetkellä joukkue taistelee tasaisesti HIFKin kanssa Hakametsässä ja harmittaa kun en tänään peliin päässyt.

Joukkueen pelitapa on kiekkokontrolli, mutta viime kaudesta ollaan pyritty myös hieman nopeuttamaan peliä. Joukkue pyrkii keskeltä syötöillä etenemään hyökkäykseen ja hyökkäyksiin lähdetään rauhassa viisikkona. Kiekkoa pidetään paljon ja se palautetaan vaihdon aikana oman maalin taakse omalle joukkueelle, eikä luovuta kiekosta.

Joukkueesta huokuu päämäärätietoisuus ja kiekkovarmuus. Pelaajat uskaltavat tehdä kiekon kanssa asioita ja yrittää välillä rohkeitakin asioita. Välillä tämä saattaa kostautua päästettyinä maaleina, mutta ainakin peli on viihdyttävää. Virheitä ei pelätä ja se näkyy. Joukkue vaikuttaa tasaiselta ja jokainen ketju pystyy tehoihin. Mielestäni tämä pelityyli palvelee parhaiten pelaajien kehitystä ja täten palvelee liigajoukkuettakin tulevaisuudessa. Edellyttäen sen, että samalla linjalla jatketaan.

Kaikkein paras olisi se, että pelitapa olisi yhtenäinen liigajoukkueen kanssa. Myös nuoremmissa joukkueissa voisi opettaa yhtenäistä pelitapaa ja identiteettiä. Ilvekselle tulisi oikeasti oma identiteetti: Taitokiekko! Liigajoukkueessahan ei ole tällä hetkellä monien mielestä oikein mitään tapaa ja peli on sekavaa. A-nuorten pelitapa liigaan vaan! Sami Karppisen toivoisin ottavan jossain vaiheessa vastuun liigajoukkueesta, jos ei jo tällä kaudella.

Saa olla eri mieltä ja keskustelu jatkukoon. Pelaajista voi laittaa enemmän huomioita, niitä en vielä puinut tässä. Ketkä ovat potentiaalisia tulevia liigapelaajia tai tähtiä? Ketkä ovat kehittyneet eniten viime kaudesta tai viime kausina? Keitä kannattaa seurata tällä kaudella? Pitäisikö jollekin antaa peliaikaa liigassa vai pilaako se vain nuoren kehitystä, kun joutuu Raipen pystykiekko-kouluun?

Sami Karppisen haastattelu Ilveksen sivuilla:

http://ilves.com/?p=8981

Puolustaja Mikke Levon haastattelu:

http://ilves.com/?p=8919

Ilves-Tappara ottelun raportti:

http://ilves.com/?p=9044

TPS-Ilves ottelun raportti:

http://ilves.com/?p=9192
 
Viimeksi muokattu:

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves hävisi tänään hakametsässä HIFKille rankkareiden jälkeen 4-5. Yksi piste jäi siis tampereelle ja Ilves on tällä hetkellä 3 ottelun jälkeen sijalla 5 sarjataulukossa.

Ilveksen sivujen raportti ottelusta:

http://ilves.com/?p=9205

Kakkosketjun laituri Valtteri Järviluoma teki ottelussa hattutempun. Ilves päästää näköjään edelleen liikaa maaleja. Tosin myös viimeistelee hyvin ja ylivoimakin toimii. Toisin kuin liigamiehillä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kausi päättyi runkosarjaan, kun Ilves päätyi varsinaisella peliajalla tasatilanteeseen KalPan kanssa pelissä, jossa olisi pitänyt voittaa varsinaisella, että olisi ohitettu kaksi pistettä edellä oleva KalPa.

Ilves kusi playoffmahdollisuutensa kahdessa viimeisimmässä ottelussa, joissa toisessa se hävisi jatkoajalla Ässille 7-6 ja nyt KalPan kanssa mentiin jatkoille 6-6 tilanteessa. Harmittaa sinänsä, että KalPaa johdettiin jo 6-4, mutta kun ei kelpaa, niin ei kelpaa.

Vaikka peli on ollut Sami Karppisen aikana ajoittain näyttävää, niin kovin kummoista tulosta sillä ei ole tehty ja sen vuoksi Karppisen mahdollinen lähtö Ässiin ei harmita juurikaan.

EDIT. Katkeransuloisesti Ilves vielä voittaa KalPan jatkoajalla alivoimamaalilla 7-6.
 
Viimeksi muokattu:

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Uskomaton nousu 3-4 -> 6-4 ja sitten otetaan kaksi aivan saatanan idioottimaista jäähyä, joihin kaatuu koko kausi.

Hieno peli oli muuten, mutta ei tuollaista voi päästä tapahtumaan tälläisessä pelissä edes junnuissa. Kyllä vitutti hallissa niin joukkuetta, kuin meitä paikallaolleita.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Vaikka peli on ollut Sami Karppisen aikana ajoittain näyttävää, niin kovin kummoista tulosta sillä ei ole tehty ja sen vuoksi Karppisen mahdollinen lähtö Ässiin ei harmita juurikaan.
Olen tyystin eri mieltä. A-nuorten valmennuksen suurin tehtävä on luoda pelaajille valmiudet pelata aikuisten sarjoja ja siitä on pidetty kiinni erinomaisesti ja joukkue on harjoitellut keventämättä koko kauden ja sitä kautta pelaajat ovat menneet yksilöinä upeasti eteenpäin.

Mahdollisia tulevia liigapelaajia on omissa värilaseissani aika monta.

Maalivehdeista niin Antti Karjalainen kuin Lassi Yrjölä ovat potentiaalsia ja ensi kausi näyttää jo paljon.

Puolustajista meillä on valtakunnan tason lahjakkuus Aleksi Mäkelä, hieman tuittupäinen mutta huikean kiekkovarma Mikke Levo, yleishyvä Aleksi Orenius ja P-Amerikkaan lähtenyt Jerry Laakso. Lisäksi jos Niklas Kumpu ja Tomi Järviö saavat tasaisuutta on heilläkin hyvät mahdollisuudet.

Hyökkääjistä Valtteri Järviluoma ja Tomi Wilenius ovat jo saaneet maistaa liigavauhtia ja taustalta nousee Aleksi Luhtalammen ja Eero Savilahden kaltaisia pelaajia, joilla ensi kauden merkitys on valtava uran kannalta. Jesper Kokkonen pelasi erinomaisen loppukauden ja on fyysisenä pelaajana jo liigavalmis paketti. Voi olla, että siirtyy kuitenkin Ruotsiin.

Kaiken kaikkiaan pienet marginaalit ja valinta, jossa pelaajien kehitys ajaa tuloksen edelle käänsivät kauden tuloksen marginaalisesti heikoksi.

Karppisen työtä on tulossa jatkamaan Jouko Myrrä, jota ainakin Hannu Mattila kehui kovasti Ilves-Sanomissa.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Kokkosestahan puhuttiin silloin kun oli ~16 että tulisi olemaan jopa ykköskierroksen varaus. Mikä siis meni pieleen? Tuo mainittu "asenne harjoitteluun"?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen tyystin erimieltä...

Parempi valmentaja olisi kehittänyt pelaajia ja samalla opettanut heille voittamista, joka on aika oleellista, kun tullaan hyväksi jääkiekkoilijaksi. Tarkoitan siis, että aika pirun hyvin on saanut jokainen kehittyä, jos sen hinta on häviämisen kulttuurin opettaminen jo junnuissa. Mikäs sen paremmin kehittää, kun voittaminen. Karppisella oli kuitenkin kaksi vuotta aikaa saada jotain kuria tuohon jengiin, mutta sama kurittomuus paistoi alusta loppuun ja siihen lopulta kaatui menestyminen.

Eikä nyt pidä käsittää väärin. Kyllä mun mielestä junnujoukkueiden tehtävä on myös kehittää huippuyksilöitä edustukselle, mutta myös tärkeää on opettaa jo junnuissa pelaajat voittamaan logolle rinnassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös