Suomalaiset Euroopan kiekkosarjoissa 2012–2013

  • 5 061
  • 6

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
Eliteprospectsista ei löytynyt vielä päivitettyä listaa tälle kaudelle mutta tässä viime kauden suomalaiset Euroopassa: Elite Prospects

Jarmo Jokila aloitti kautensa Slovakian Extraliigan HK Nitrassa kolmella syöttöpisteellä.
 

Nummelin

Jäsen
Ilkka Heikkinen on aloittanut Luganossa mukavasti, 2 ottelua,tehot 0+3 ja pistepörssissä jaettu neljäs sija.

Sinänsä ei mikään ihme koska oli jo viime kaudella Växjön tehokkain puolustaja ja koko liigassakin kakkonen puolustajien tehopörssissä.
 

|Henguli|

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Keittoralli, Team-Huijaus
Jori Lehterä alkukauden suomalainen 6o 4+8 = 12 pts

Myös Jani Tuppurainen omasta mielestäni pelannut hyvin vaikka Donbassin kausi on alkanut huonosti, taso riittää siis selkeästi KHL:ään.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Teemu Elomo siirtyy Kazakstanin pääsarjassa pelaavaan Arystan Temirtaun joukkueeseen. Seurassa pelaa jo ennestään toinen suomalainen, Toni Dahlman.

Kazakstanin pääsarja lienee tasoltaan Mestiksen alapuolella, mutta Suomi-sarjan yläpuolella. Kazakstanin paras joukkue Barys Astana pelaa KHL:ssä. KHL:n farmiliigassa VHL:ssä pelaa lisäksi kaksi kazakkijoukkuetta, Torpedo Kazzinc Ust-Kamenogorsk ja Saryarka Karaganda. Loput kazakkijoukkueet pelaavat maan omaa liigaa, jossa siis myös Dahlman ja Elomo kiekkoilevat.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Suomalaispelaajien "virta" Kazakstanin sarjaan jatkuu, kun Mestis-seura HCK:ta tällä kaudella edustanut Tomi Mustonen siirtyy HK Arlanin joukkueeseen. Kazakstanin sarjassa pelaavat myös Arystan Temirtaun joukkueessa Toni Dahlman ja Teemu Elomo.

HK Arlan pelaa todellakin Kazakstanin omassa sarjassa eikä "Vysshaja-liigassa", kuten Jatkoaika siirtouutisessa virheellisesti kertoi (Vysshaja-liiga lainausmerkeissä siksi, että sarjan nimi ei enää ole tuo vaan VHL).

VHL:ssä pelaa kaksi kazakkijoukkuetta eli Kazzinc Torpedo Ust-Kamenogorsk ja Saryarka Karaganda. KHL:ssä pelaa vielä tietysti maan pääseura Barys Astana. Loput pelaavat Kazakstanin omaa sarjaa.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos näitä Kazakstanin pääsarjan suomalaispelaajia luetellaan niin ei unohdeta myöskään Beibarys Atyraun riveissä tämän kauden pelannutta Kari Sihvosta. Samaisessa seurassa pelaa ilmeisesti myös maalivahti Tommi Nikkilä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jos näitä Kazakstanin pääsarjan suomalaispelaajia luetellaan niin ei unohdeta myöskään Beibarys Atyraun riveissä tämän kauden pelannutta Kari Sihvosta. Samaisessa seurassa pelaa ilmeisesti myös maalivahti Tommi Nikkilä.
Niin tekevät.

Selailin Kazakstanin sarjan joukkueiden kokoonpanoja läpi. Sarjassa pelaa melko paljon ulkomaalaisia pelaajia. Joukossa muutamia tuolle tasolle varsin kovia pelaajia.

Arystan Temirtaussa pelaavat Elomon ja Dahlmanin ohella mm. slovakialainen Tomas Jasko, joka vielä kolme kautta sitten teki SM-liigassa 22 pistettä ja toissa kaudella 25 pistettä 16 ottelussa Mestiksessä.

Myös Barys Astanan kakkosjoukkue pelaa nimenomaan Kazakstanin sarjassa eikä VHL:ssä, vaikka VHL onkin KHL:n virallinen farmiliiga. Astana-2:ssa pelaa monia Kazakstanin sarjatasolle kovia pelaajia, kuten Vadim Jermolajev.

Myös Kazakstanin VHL-seurojen Ust-Kamenogorskin ja Karagandan kakkosjoukkueet pelaavat Kazakstanin pääsarjassa.

Vaikea sanoa mihin sarjan taso asettuisi kansainvälisessä vertailussa. Luulen että sarja on tasoltaan aika kirjava. On muutamia tälle tasolle erittäin kovia pelaajia, mutta varmaan sarjan heikoimmat pelaajat ovat taitotasoltaan alle Mestis-tason. Luulen että sarjan yleistaso sijoittuu jonkin verran Mestiksen alapuolelle, mutta selvästi Suomi-sarjan (joka on puhtaasti amatöörisarja) yläpuolelle. Kazakstanin pääsarja on kuitenkin puhdas ammattilaisliiga. Kazakstanhan on nykyisellään varsin vauras maa, mikä selittää myös näiden suomalaispelaajien siirtymiset sinne. Suolarahoilla he tuskin ovat menneet Kazakstanin aroille pelaamaan.

Kazakstanin sarjassa huomiota kiinnittää myös melko runsas ulkomaalaispelaajien määrä, mikä erottaa sarjan VHL:stä, joka on lähes kokonaan kotimaisten pelaajien kehittämisliiga. Silti Kazakstanin sarja on pelillisesti huimasti VHL:n alapuolella.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös