Juujärven KooKoon pelisysteemi 2012–2013

  • 4 133
  • 8

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Avataan tämä yleisön pyynnöstä ja etenkin siitä huolimatta. Tästä on paljon kirjoittelua tuolla muualla.

Kysymyksillä on hyvä lähteä. On kysyttävä kun ei tiedä.

1. Millaisen pelisysteemin valmentaja Juha Juujärvi on tai hänen oletettiin olevan?

2. Onko KooKoon esityksissä havaittavissa mitään selkeää pelisysteemiä?

3. Millaista pelisysteemiä ajatellen Juujärvi rakensi joukkueen oletuksena, että joukkue on Juujärven rakentama?

Nämä kysymykset ovat aiheellisia kun sarjaa ollaan pelattu 7-8 kierrosta. On ollut melko vaikeaa havaita mitään järjestelmällistä pelillistä kaavaa tai kaavoja, joilla otteluita on pelattu. Sitäkään ei ole kovin helposti nähtävissä että mitä oltaisiin yritetty ja ehkä tässä epäonnistuttu.

Sen tässä totean, että en ole kaikkia pelejä nähnyt (edes kaikkia kotiotteluita), en ole laskenut hitaita, viiveitä, nopeita enkä muitakaan lähtöjä, en ole tilastoinut karvaus, paineistus, trap -vastaanottoja enkä muutenkaan ole asiantuntija näissä.

Tämä keskustelunavaus siksi, että tästä on puhuttu muualla ja tästä tullaan puhumaan toivottavasti mahdollisimman paljon tässä, mutta voihan näitä tuonna Juujärven KooKoon rakentamiseenkin viskoa jos siltä tuntuu. Koitetaan lähteekö tämä ketju vetämään ja onko tähän kiinnostusta.

Tällä hetkellä näyttää että Pelisysteemi on SEKAVA, kuten joukkueen tilanne muutenkin monestakin syystä, joista tuolla muualla on enemmän paminaa.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tämän tarkastelun kannalta olisi hyvä, jos KooKoon peli alkaisi "kulkea" niin, että katsojalla olisi edes jonkinlainen mahdollisuus havaita jotain selkeitä kuvioita tai kaavoja KooKoon pelissä.

Katsomiskokemus tulee antoisammaksi, jos on edes jonkinlainen havainto siitä mitä ja varsinkin miten jotain yritetään ja tietenkin myös mahdollisuus arvioida miten tässä onnistutaan.

Alkukauden "kaaospeli" ei paljon tällaisia mahdollisuuksia ole tarjonnut. Kotipelissä LeKiä vastaan jotain oli jo kuviteltavissa, mutta vähiin jäivät havainnot ainakin näillä minun "puusilmilläni".
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Tämä aihe ei juuri ole herättänyt intohimoja eikä siinä ole mitään väärää.

Paljon puhutaan KooKoon puolusajista ja hyökkääjistä. Ja tämä niin että hyökkäysmateriaalia kehutaan ja puolustusta pidetään heppoisena. Molemmissa lienee totuuden siemen.

KooKoo on tällä hetkellä melkoisessa kriisissä pelillisesti. Tämä on minun väitteeni eikä totuus. Tämän takia kirjoitan tähän ketjuun.

Juujärvi on pakettinsa kasanut. Hänellä on myös jonkinlainen "pelikirja" tai pelitapa jolla hän joukkuetta peluuttaa. Yleisesti kai voidaan olla näkevinään että Juujärvi pyrkii vahvaan kiekolliseen pelitapaan ja hän varmaan toivosi saavansa joukkueen pelaamaan kiekkokontrollityyppistä peliä.

Mikä on siis Juujärven ongelma tai KooKoon kriisi?

Nykyisellä pelaajamateriaalilla Juujärvi ei saa viisikkoa pelaamaan yhdessä tiiviinä. Jos nopeat suorat hyökkäykset eivät onnistu, vastustaja on usein aivan liian helppoa tulla pois omalta alueelta. Nopeissa hyökkäyksissä puolustus jää liian paljon jälkeen hyökkääjistä. Hyökkäyssiniviiva pettää jatkuvasti. Jos yritetään antaa hyökkäyspääpainetta kiekonmenetyksen jälkeen niin ajoitukset jäävät myöhäiseksi, kakkoskarvaaja ei ehdi kiekolliseen jolle on syötetty ja vastustajalla on liikaa tilaa tuoda tai syöttää kiekko pois omalta alueelta. Ja kun näin käy puolustajat ovat liian kaukana keskialueella, jolloin vastustajalla on tilaa rakentaa hyviä hyökkäyksiä.

Mielestäni KooKoon viisikot eivät kyksene syvyyssuuntaiseen kenttätasapainoon. Myös sivusuuntainen tasapaino hajoaa liian usein. Kiekko kiinnostaa enemmän kun paikan haku.

Väitän että kenttätasapaino-ongelma johtuu liiallisesta puolustuksen ja hyökkäyksen taitotasoerosta. Tämänkään ei tarvitsisi olla näin suuri ongelma, jos pelitapaa muokattaisiin selkeästi sopivammaksi nykyiselle pelaajamateriaalille.

Voisikohan olla niin, että Juujärvellä oli selkeänä mielessään pelistrategia kun hän kokosi joukkuetta ja nyt kun ongelmia on hän yrittää edelleen peluuttaa samalla systeemillä. Ja voihan olla niin, että hänellä ei ole taitoa ja osaamista muuttaa jotakin, mitä hänelle on opetettu.

Nämä havaintoni vain vahvistuivat kun katsoin paikanpäälle Jokipojat - KooKoo -ottelun. Täysin siipirikkoinen Jokipojat vei ottelun tiiviillä viisikkopelillä kun taas KooKoo viisikko lepatti vähän miten sattuu. Noin 10min koko pelistä KooKoo pystyi organisoituun viisikkopeliin ja hyökkäyksiin. Tämä 10min oli hienoa katsoa, mutta se on melko pieni pala 60min ottelusta.

Väittäkää ihmeessä vastaan näitä kommentteja. Pääsen tässä tulevalla viikolla Kuusaalt käsin tarkkailemaan KooKoon touhuja kun ei Mehtimäelläkään kulje.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
KooKoo on tällä hetkellä melkoisessa kriisissä pelillisesti. Tämä on minun väitteeni eikä totuus.

Olin eilen katsomassa peliä Keravalla ja mielestäni KooKoo ei missään tapauksessa ole melkoisessa kriisissä.
Tietysti jos analyysin tekee eilisen pelin toisen erän perusteella niin siinä tapauksessa väitteessä voisi olla totuuden siemen. KooKoo päästi neljässä edellisessä pelissä yhteensä vain neljä maalia. Jos joukkue pystyy pelaamaan noin tiiviisti ja kurinalaisesti niin on aika kaukaa haettua alkaa puhumaan mistään kriisistä. Yhden ottelu tai yhden erän perusteella ei kannata tehdä mitään johtopäätöksiä. KooKoo hallitsi eilen peliä mielinmäärän. Laukaukset KooKoo-HCK 61-28, torjunnat KooKoo 15-HCK 47, maalit KooKoo 1-HCK 5.
Harvoin noinkin selkeän hallinnan jälkeen hallintaa ei palkita, mutta eilen HCK vain onnistui harvoista paikoistaan ja KooKoo ei varmaan olisi Norjan taakse saanut kiekkoja vaikka olisi laukonut vieläkin enemmän. Nin tämä vain joskus menee. Mitään kriisin merkkejä ei ole siis tosiaan ilmassa, jos joukkue pelaa eilistä lukuunottama neljä peliä peräkkäin päästäen vain neljä maalia ja KooKoo lisäksi hallinnut em. otteluita varsin selkeästi.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ehkä olisi parempi puhua johtajuuskriisistä kun KooKoon peli ei pysy kasassa täyttä 60 minuuttia. Juujärvellä ei välttämättä ole tarpeeksi auktoriteettia pistää löysäilijät ruotuun.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Ehkä olisi parempi puhua johtajuuskriisistä kun KooKoon peli ei pysy kasassa täyttä 60 minuuttia. Juujärvellä ei välttämättä ole tarpeeksi auktoriteettia pistää löysäilijät ruotuun.

Tämä voi osua hyvin kohdilleen. Itse pidän valmennuksesta, joka huokuu katsomoon asti aktiivisuutta ja auktoriteettia. KooKoon aikalisät ovat osuneet kaikkea muuta kuin kohdilleen, esim peleissä jossa on johtoasemassa lähtenyt paketti lipsumaan ojaan, on jätetty aikalisä ottamatta. Lisäksi muutenkin vaikutelma valmennuksen tekemisestä aitiossa vaikuttaa hyvin passiiviselta. Papereihin tulee merkintöjä kyllä, yrittävätköhän piirtää vapaalla kädellä täydellistä ympyrää ja vertailevat tauolla kumpi sai aikaan paremman ympyrän.
 
Viimeksi muokattu:

Dynamite

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ehkä olisi parempi puhua johtajuuskriisistä kun KooKoon peli ei pysy kasassa täyttä 60 minuuttia. Juujärvellä ei välttämättä ole tarpeeksi auktoriteettia pistää löysäilijät ruotuun.

Olen täysin erimieltä. Sen sijaan olen samaa mieltä, kuin Vanha Tomppa tuossa edellä. Ei voida puhua sen enempää pelillisesti tai johtajuuskriisistä tai mistään muustakaan kriisistä, jos Juujärjen KooKoo pystyy pelaamaan neljä peliä putkeen tuolla puolustuksella päästämällä vain neljä maalia.

Keravalla KooKoon pakkiparit olivat:
Lippojoki-Västilä
Teppo-Lehtonen
Lustberg-Laakso

Milloin KooKoolla on viimeksi ollut noin huono puolustus paperilla tällä sarjatasolla? Tai onko jollain mestijoukkueella paperilla huonompi puolutus kuin KooKoolla? Juujärvi on onnistus loistavasti tuolla puolutuskalustolla pidemmän aikaa lukuunottamatta Keravan pelin toista erää.

Sehän on päivän selvä asia, että KooKoo tarvitsee kaksi vahvistusta puolustukseen tai muutoin pelit loppuvat keväällä todella nopeasti.

Nickersonin puuttuminen toki näkyi Keravan pelissä, mutta puolestaan 17-vuotias KooKoon oma kasvatti Tuukka Laakso onnistui erinomaisesti. Laakson ollessa kentällä omissa ei soinut kertaakaan ja Laaksolle kuitenkin kertyi peliaikaa yli 11 minuuttia. Toki tänä keväänä ei nyt Laaksolta vielä voi enempää odottakaan, joten hänen varaansa ei voi mitään laskea.

Puolustajista Teppo oli kentällä neljä kertaa HCK:n maalin aikana, Västilä kolme kertaa ja Lehtonen kaksi kertaa.

Puolustustajista Lippojoki, Laakso ja Lustberg selvisivät kentällä ollessaan ilman takaiskuja.

Jokainen voi miettiä miten KooKoolla käy, jos keväällä on vielä isossa roolissa esim. Västilä tai Teppo. Aikainen kesälomahan tuolloin alkaa vääjäämättä.
 

Jaded

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Puhvelit ja KPL
Niin ja monitoimi mies Lehtonen joutui 3 eräksi takasin koirankoppiin ja Julle siirtyi pelaamaan pakin paikalla. Kyllähän tuo toinen erä oli jotain aivan karmeeta paskaa ja kaikki muukin. Jos et ite tee niin kaveri tekee.

Kyllähän tuohon puolustukseen tarvitaan pari kaveria jotta tästä saattaisi jotain tullakkin vielä.
Ja sitten toinen maalivahtikin voisi olla kiva jos Järvinen ei pysy ehjänä. Hämynen on kuitenkin intissä niin kyllä Rämölle joku tuuraajakin tarvitaan. Ei Rämöllä voi koko loppukautta vetää pelkästää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös