Tappara European Trophyssa ja muissa harjoitusotteluissa

  • 36 568
  • 71

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Se oli kyllä maalintekijän maali, todella komea suoritus Palolalta. Ei ampunut heti sieltä laidasta vaan maalintekijän vaistolla lähemmäksi ja huikea kuti ylävillaan. On takuulla hauskempi reissu kun ei jäänyt yhteen peliin tämä tarinan osa.
 
Kauden eka kattilahan sieltä on vääjäämättä tulossa.

Peli ei kyllä silmiä hivellyt - saattoi tosin johtua venäläisestä streamistakin - mutta tulos oli komea. Onneksi Venäläisen isosti väärä jäähy ei kostautunut.

Jännä nähdä, kuinka näitä pelejä ratkovat ihan eri miehet. EJ osuu aina ja sitten esiin astuu Keuruun Kovaltshuk...
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Metsola oli taas täyttä rautaa ja otti hyviä koppeja silloin kun tarvittiin. Hieno voitto ilman NHL-jätkiä, molemmat lienevät kehissä Färjestadia vastaan. Ja kaikista maailman pelaajista Olli Palola niittasi huikean kassin, jaan Rautakorven riemun siitä, että Palola sai nyt hienon palkinnon kovasta duunistaan.

Kyllä kai me siitä lähdemme, että päätyyn asti mennään. Färjestadista ei ole mitään käsitystä mutta varmaan aika samantyyppistä peliä pelaa kuin HV. Kyllähän nuo kiekkoa liikuttavat ajoittain hienosti mutta ei Tapparalla suurempaa hätää parin viimeisen erän aikana ollut.

Niin joo, ja Villehän se taas jakeli pari aika namua, toisesta sitten Aalto kumauttikin pelin tasoihin. Hieno jengi, luonnetta löytyy ja hyviä yksilöitä enemmän kuin moneen vuoteen yhteensä.
 

Kukko

Jäsen
Foster on kyllä kova apu ylivoimassa. Tuntuu että Aallon kuteja lukuunottamatta tuo yv on tehotonta nyhjäystä. Nyt kun tulee taas toinenkin viivapelote yv:lle niin vastustajan puolustaminen käy huomattavasti vaikeammaksi.

Suurin osa aloituksista hävittiin HV:ta vastaan ja tuon johdostahan se avausmaalin syntyi.

AV totutun huonoa muutamaa hetkeä lukuunottamatta. Suurin vika AV:ssa on että vastustaja päästetään pyörittämään YV:tä aivan liian helposti. Kiekko kuljetetaan Tappara alueelle lähes poikkeuksetta suoraan sisään. Siniviiva pitäisi jumittaa, niin että "heitto päätyyn" olisi ainoa vaihtoehto. Nyt ikäänkuin siniviivalla ei ole riittävästi painetta ja vastustaja kävelee alueelle pyörittämään YV:tä.

HV:n kaverit vaikuttivat varsin luisteluvoimaisilta ja liukkailta. Maalinedusta saatiin pidettyä kuintekin hyvin kiinni, joten huippupaikat jäivät syntymättä. Palolan ratkaisu aika jäätävä, tätä lisää. Connolly maitojunaan, ei ole jerkkua ranteessa, joten häviää kaksinkamppailuja ja laukaus totaali vaaraton. Paikoitellen juonikas, mutta miestenpeleihin liian mikkihiiri.
 

HKoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puolueeton tarkkailija
...Connolly maitojunaan, ei ole jerkkua ranteessa, joten häviää kaksinkamppailuja ja laukaus totaali vaaraton. Paikoitellen juonikas, mutta miestenpeleihin liian mikkihiiri.

Eli joukkueen kolmanneksi paras pistemies ja myös puolustussuuntaan aktiivinen ei-kallis Connolly pitäisi laittaa "maitojunaan"? Asia selvä. Itse toivon Leinosen varmistavan Connollyn jatkon seurassa ensi kaudellakin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Voittomaalista suuri kiitos kuuluu myös Elmeri Kaksoselle. Hän antoi ensin syötön Palolalle, ja sen jälkeen blokkasi ruotsalaispakin niin, että Palolalle syntyi "käytävä" ajaa maalinedustalle. Ilman blokkia tilaa tuskin olisi ollut.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hieno voitto Tapparalta. Hoitakaa homma tappiin asti, European Trophy on loistava näyteikkuna Euroopan suuntaan ja siellä menestyvät kyllä saavat näkyvyyttä ja muistetaan. Minulle europelit ovat aina olleet tärkeitä ja vakaasti uskon, että vielä nähdään sekin päivä kun arvostus kasvaa myös suuren yleisön silmissä. Onnea Tapparalle jatkopeleihin!
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Connolly maitojunaan, ei ole jerkkua ranteessa, joten häviää kaksinkamppailuja ja laukaus totaali vaaraton. Paikoitellen juonikas, mutta miestenpeleihin liian mikkihiiri.

Tämä on kyllä aika outo vaatimus, jos olet sm-liiga pelejä katsonut viimeisen 2kk aikana.. Alkukaudesta itsekin pidin häntä "hukassa olevana säntäilijänä". Mutta kun hän on oppinut tyylin pelata, niin ne "miniviivat" on jäänyt luistelematta, ja on ollut aidosti tärkeä pelaaja monessa ottelussa. Kyllä tuollainen kahden suunnan nopea työmyyrä tarvitaan joukkueeseen! Neljänneksi paras maalintekijä joukkueessa, takana mm. Ahtola, "ykköspyssy" EJ, Makkonen.. Vähän samaatyyliä kaverissa kuin Haapalassa, mutta kokemusta enemmän joka näkyy tehokkuudessa.

Noi streamit oli kyllä todella huonolaatuisia, joten näinköhän sitä joutuu katsomaan itsekin pelin katsomosta. Outoa, että viasat näytti pelin mutta sitä ei suomesta käsin voinut katsoa. Perkeleet!
 

Chespa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Jää-Ahmat & HPK
Upea voitto oli. Toivottavasti Tappara pitää suomen lippua korkealla ja menee päätyyn asti.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tapparan kokoonpano illan välierään:

61 Chris Connolly - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 36 Jannik Hansen
21 Jerry Ahtola - 85 Jussi Makkonen - 81 Jukka Peltola
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 34 Olli Palola
(25 Henrik Haapala)

12 Markus Kankaanperä - 83 Teemu Aalto
18 Tuukka Mäntylä - 15 Jussi Halme
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu
26 Kurtis Foster

77 Juha Metsola
(58 Pekka Tuokkola)

Makkonen lensi eilen Bratislavaan ja palaa loukkaantumisen jälkeen tutulle paikalle kolmosketjun keskelle, pudottaen tuloksellisesti alavireisesti pelanneen Haapalan 13. hyökkääjäksi. Myös Foster on mukana tauon jälkeen, mutta vastuu jäänee lähinnä ylivoimiin, sillä ilmeisesti hän ei ole montaa kontaktillista harjoitusta loukkaantumisen jäljiltä pystynyt vetämään. Eli vähän varovaista voi miehen peli olla, mutta hienoa, että hän on toipunut hieman odotettua nopeammin.

Vastustaja Färjestad on Ruotsin liigassa neljäntenä ja viimeisen kymmenen ottelun kuntopuntarissa toisella sijalla. Kesän ET-peleissä Färjestad niputti suomalaisjoukkueista Jokerit 4-1 -lukemin ja IFK:n puhtaasti 4-0. Ei ole helppo tehtävä Tapparalla, mutta yhtä tiivillä puolustuspelillä kuin HV:tä vastaan, on finaaliin pääsy täysin mahdollista.
 

mkm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin sekä HV71 että Slovan Bratislava vs. Färjestad -pelit C More -kanavalta ja täytyy sanoa, että jos me Färjestadin kaadamme niin ihme on!

Eihän slovakeilla olluit mitään jakoa, ei yhtään mitään. Tuo Färjestadin porukka on aivan järkyttävän hyvä ainakin minun silmiini. Valitettavasti näin, toivottavasti jokin Miracle on Ice nähdään ;)
 

TumE#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, suomalaiset NHL:ssä.
0-1 FBK:lle. On jäätävä tämä selostuskopin miehitys: Saukkonen & Kortelainen.
Hirveitä virheitä tullut Tapparalle keskialueella ja hyökkäys siniviivalla.
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Toimiihan tuo Katsomo. 1-1 kahden erän jälkeen. Pisteet Koskirannalle, että ei luikkinut karkuun tuossa toisen erän lopussa Tollefsenin painaessa päälle.
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kahden erän jälkeen 1-1. Koskiranta - EJ - Foster.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Eipä ole mitään kauneinta kiekkoa esittänyt Tappara, mutta hyvin on puolustettu keskusta (maalia lukuunottamatta) eikä Metsolan ole toistaiseksi tarvinnut venyä kuin muutamaan huipputorjuntaan. Toisessa erässä peli oli jo Tapparalta selvästi parempaa ja Jukka oli löytänyt lääkkeitä Färjestadin karvauksen murtamiseen. Siltiki liian hidasta on kiekon liikuttelu ja syötöt napsuvat seisoville miehille, joten jalalla alueelle ei meinata päästä. Luottavaisin mielin kuitenkin kolmanteen erään, ei Tappara tänään ole ollut yhtään niin vastaantulija kuin pelkäsin. Ja Kortelaiselle huutonaurua. Ei taida paljoa seurata SM-liigaa Helsingin ulkopuolella. Tuskin edes tahtoo Tapparan voittavan?
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tosi ärsyttävä tappio. Molemmat pelasivat keskialueen tarkasti ja Tappara oli mielestäni hallitsevampi. Luokatonta ylivoimaa esitettiin. Lopussa jäi sitten ensin viheltämättä, kun Metsola kampattiin ja toisessa päässä Foster törmäsi Tollefseniin, jäähy ja aloitus Tapparan päähän. Taas aloitustappio ja kiekko maaliin.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jaha ei pärjätty sitten... Kyllä tolla ylivoimamäärällä olis pitäny vähintään toinenkin maali vääntää. No ei tää ny maailmaa kaada.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Turpaanhan siinä sitten tuli. Ei se mitään, hyvä taistelu ja paremmalle hävittiin. Harmittavat päästetyt maalit sinäänsä, että molempien merkityksellisten maalien takana oli idioottimaiset hyökkäyspään jäähyt. No, ei ainakaan jouduta pelaamaan neljää peliä kuuteen päivään, joten tiistain SM-liiga ottelua ajatellen ihan hyvä, että pudottiin, vaikka harmittaahan tämä toki.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Mä en käsitä miten Foster sai jäähyn kun Tolleffsen taklaa kiekottoman Fosterin, joka törmää sen takia maalivahtiin.. Paskanmaku jäi suuhun, vaikkakin olihan siinä tosiaan saumaa ottaa se voitto. Olisihan sen finaalin voinut vielä tuijotella..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös