Antero Kivelä ja Tommi Tervo

  • 4 480
  • 11

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Luvian Kiekon ringettejoukkueen valmentajaksi siirtyvä Antero Kivelä kertoo tämän päiväisessä Satakunnan Työssä ottavansa todennäköisesti vastaan myös Ässien liigajoukkueen maalivahtivalmentajan pestin. Näinhän Antero jutteli jo pari kuukautta sitten, mutta silloin kukaan Ässien organisaatiossa ei tiennyt asiasta mitään. Juttu ei kerro tietääkö joku tällä kertaa asiasta jotain, mutta Kivelän mukaan sopimus allekirjoitettaneen ensi viikolla.

Samassa yhteydessä ST kertoo, että Kivelän valmennukseen tullevat kuulumaan Scott Langkow, Matti Järvinen ja JYPin 19-vuotias lupaus Tommi Tervo. Tervolla on sopimus JYPiin, mutta hän on jäänyt Jyväskylässä Tero Leinosen ja Tommi Nikkilän taakse kolmosvahdiksi. Tervo itse kommentoi Ässien olevan varteenotettava vaihtoehto ja, että hän tulisi Poriin mielellään jos vain seurat pääsevät sopimukseen.

Ihan hyviä uutisia kaiken kaikkiaan jos toteutuvat. Kivelän pestaaminen olisi järkevää ainakin nuorten veskareiden kannalta ja ehkä hänellä olisi jotain annettavaa Langkowillekin. Siitä en tiedä kuinka pätevä maalivahtivalmentaja Kivelä on, mutta vähissähän ne vaihtoehdot lienevät, kun ei tuon ammattikunnan miehiä ihan joka kadunkulmassa vastaan kävele. Mutta eipä kai Anteron remmiin ottamisesta mitään haittaakaan ole.

Tommi Tervo olisi varsin sopiva valinta Ässien kakkosvahdiksi. Samaa ikäluokkaa ja hieman samantyylinenkin kuin Järvinen, mutta huomattavasti lahjakkaampi. Tervo varmasti kykenisi tuuramaan Langkowia silloin tällöin, olihan poika jo viime kaudella muutaman kerran JYPin maalilla. Joka tapauksessa uskoisin Tervon olevan ainakin potentiaalisempi ja valmiimpikin kakkosvahti kuin Järvinen. Huonoa hänen hankkimisessaan olisi se, että todennäköisesti kyseessä olisi pelkkä vuokrapesti ja JYP ottaisi hänet takaisin jo vuoden päästä tai viimeistään siinä vaiheessa, jos poika alkaa torjua "liian" hyvin. Tavallaan on tietysti aika turhaa kouluttaa maalivahtia muille, mutta mielestäni Tervo kannattaisi siltikin hommata jos hän vain saatavilla on.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Tervosta

Pohdiskelin Tommi Tervon tulevaisuutta sillä huhut ettei poika ollutkaan totuttuun tapaan ole suuntaamassa Jukureihin olivat varsin hämmentäviä. Tänään Jukurit ilmoitti, että sen joukkueeseen liittyy varsin keskinkertainen maalivahti Mikko Strömberg.

Tommi Tervo oli viime vuonna Central Scouting Bureuan listoilla neljänneksi paras ei-pohjoisamerikkalainen maalivahti, mutta yllättäen Tervoa ei varattukkaan. Syyksi ollaan arvioitu Tervon pientä kokoa. CBS-rankingissa Tervo on tippunut yhden pykälän viidenneksi, mutta silti mahdollisuuksia varaukseen ensi kesänä olisi. Tervon tapauksessa puhutaan siis huippulahjakkaasta, mutta pääsarjatasolla kokemattomasta maalivahdista.

En myöskään näe mieltä, että Tervo avaisi luukkua Langkowille 52 runkosarjan ottelussa aloittaen itse neljässä. Apinakin osaa avata luukkua ilman, että kyseiselle apinalle tulisi mitään tuntumaa ns. miesten peleistä. Sen takia Jukurit olisi ollut Tervolle paras vaihtoehto. JYP on viestittänyt ulospäin, että Tervolle etsitään pelipaikkaa Mestiksestä, mutta jos seura ei ole symbioosiseuramme Jukurit, niin...

En voisi ikinä nähdä tilannetta että Tervo siirtyisi muulla kuin vuoden vuokrasopimuksella toiseen liigaseuraan. Case Ari Ahonen saa yhä naamat vakaviksi Voionmaankadulla. JYPin silloinen toimitusjohtaja Pentti Mikkilä sanoi julkisestikin, että tapaus Ari Ahonen ei saa koskaan toistua.

Tämä vuodatus varmasti kiinnosti porilaisia ihan simona, mutta kenties jotkut teistä olisivat kiinnostuneita siitä mitkä lienevät Tervon ja JYPin motiivit.

Maalivahtina Tervo on siis kokematon, mutta omaa sellaisen potentiaalin että oksat pois. JYP ei kuitenkaan Tervoa kakkosvahdikseen uskaltanut ottaa, vaan tyytyi pelasi varman päälle ja turvautui Nikkilään.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei niitä Kivelän juttuja aina kannata ottaa niin tosissaan. Mies puhuu melkein saman verran paskaa mitä Tamminen...
Ei se silti varmaan mikään mahdottomuuskaan ole, että Kivelä olisi ensi kaudella Ässien maalivahtivalmentaja.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei, ei, ei, ei Kivelää... Antsu oli loistava maalivahti, mutta valmentajana ei mitään annettavaa.

PS. Ehkä Ässien maalivahdit pelaavat ensi vuonna ilman mailaa ja kahdella vipparilla...
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Siis hetkinen...ollaanko täällä sitä mieltä, että Antero Kivelä on huonompi vaihtoehto kuin ei maalivahtivalmentajaa...?

Erikoinen mielipide. Minusta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei minusta, jos kyselet niiltä kenen palveluksessa Antero on ollut. Kivelä on niin voimakas persoona ettei hän tyytyisi maalivahti valmentajan rooliin vaan "söisi" nuorta poikaa ( =Toivola ) pois valmentajan paikalta. Kysykää Kärppien kavereilta miksi Kivelä vaihdettiin pois tai miksi Ässissä ei ollutkaan valmentajan paikkaa valmiina tai kysykää mitä tapahtui Junkkareissa aikanaan, jäljet pelottavat...
Mielestäni Ässät tarvitsee ykköseen maalivahtivalmentajan ja sellainen pitäisi olla, mutta kotikylän ehdokkaiden ( =Valtala, Kivelä, Takko ) tyyli tms. ei ole hyvä. Silloin pitää hakea ulkopuolelta, mutta kun ei ole rahaa...
 

pekoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos tuollainen uhka on todellinen, niin herää kysymys onko Mika Toivola ylipäänsä oikeassa paikassa Ässien päävalmentajana. Kyllä jo pelkästään Juhani Tamminen on egonsa kanssa kertaluokkaa suurempi uhka tässä mielessä.

Puhtaasti amatööri/harrastepohjalta toimiva kaukalopallo ei varmaankaan ole kovin toimiva vertailupohja ammattilaissarjalle. Tiedän ja ymmärrän hyvin että kun pelaa kaukalopalloa ilman korvauksia ei motivaatio harjoitteluun aina ole täydellinen eikä sitä voi myöskään vaatia. Jääkiekon sm-liigassa tilanne on sikäli eri ettei ammatikseen pelaavilla voi olla mitään perusteita välttää harjoituksia, jotka valmentaja määrää.

Ässät tarvitsee ja olisi tarvinnut jo viimeiset kymmenen vuotta päätoimisen maalivahtivalmentajan, jolle riittää kyllä työnsarkaa paitsi liigavahtien myös juniorien parissa. Tämä on minusta hulluimpia mahdollisia paikkoja säästää. Mutta köyhänäkin toimeen on parempi pestata halpa valmentaja kuin ei ollenkaan.
 

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Päätoiminen maalivahtivalmentaja olisi varmasti paikallaan, mutta jos Kivelä todella tehtävään valitaan, niin hänhän tulee hoitamaan tehtävää lähinnä oto-pohjalta ja valmennuksen piiriin kuuluu vain edustusjoukkueen sekä mahdollisesti A-nuorten maalivahdit. Siviilityö, LuKi ja politoikintikin vievät oman aikansa, joten arvoitus on kuinka paljon Kivelä todellisuudessa ehtisi Ässien maalivahteja valmentaa. Tuskin ainakaan päivittäin.

Tuo ainakin takaisi sen, ettei hänellä olisi juurikaan mahdollisuuksia syödä Toivolan asemaa sisältäpäin. En kyllä usko, että hänellä olisi siihen halujakaan saati sitten rahkeita. Toivolan asema ja ammattitaito ovat sen verran kovaa luokkaa, ettei sitä yksi osa-aikainen maalivahtivalmentaja pysty hetkauttamaan. Jos Kivelällä olisi edes jotain yritystä siihen suuntaan, niin aika varmaa on, että mies pistettäisiin aika vikkelää pihalle kuvioista. Todennäköisesti tuo lähtö olisi vieläpä lopullinen ja Ässien ovia olisi sen jälkeen turha tulla kolkuttelemaan.

Siksi luulenkin, että jos Kivelä Ässien ruotuun tulee, hän tulee vähän toisenlaisella tyylillä kuin mitä on vaikkapa Kärpissä toiminut. Näin ainakin alkuun. Tyyli voi tietysti äkkiä muuttua jos mies huomaa saavansa kunnolla jalkaa oven väliin. Ja voisi kuvitella, että hänellä todella on suurempiakin suunnitelmia tai haaveita Ässien ja ylipäätään jääkiekkovalmennuksen suhteen. Siksi kovasti hän ainakin tuntuu tehtävään kinuavan, että muitakin mietteitä saattaa päässä liikkua kuin vain pyyteetön halu auttaa Ässien maalivahtitoimintaa. Toisaalta ei kai sillä väliä ole, hyvähän se on, että motivaatiota riittää, olivat ne motivaation lähteet sitten mitkä hyvänsä.

Sitä toki sopii pohtia enemmänkin onko Kivelä sinällään pätevä mies tehtävään ja kuinka paljon edustusjoukkueen sivutoimisesta maalivahtivalmentajasta lopulta on hyöytä koko seuraa ajatellen. Mutta kuten sanottua vaihtoehdot ovat varmasti vähissä, siksi pieni on maalivahtivalmentajien ammattikunta. Ja koska Ässien taloudellinen tilanne on mikä on, niin tavallaan on ymmärrettävää, ettei päätoimiseen ja todistetusti ammattitaitoiseen sekä ryhmän kemiaan sopivaan mieheen olla valmiita sijoittamaan sitä rahaa, millä tuollainen olisi mahdollista Poriin saada. Järkevää se ei silti välttämättä ole, vaikka ymmärrettävää olisikin. Kaiken kaikkiaan olen pekonin kanssa samaa mieltä siinä, että parempi Kiveläkin on kuin ei maalivahtivalmentajaa lainkaan.

Mitä tulee vielä tuohon Toivolan asemaan, niin varmasti on aina olemassa pieni mahdollisuus, että Tami egoineen lähtee sitä sisältäpäin syömään. Haluan kuitenkin uskoa, että Ahola ja kumppanit ovat tässä asiassa hereillä, eivätkä missään vaiheessa anna Tamille mahdollisuutta siihen. Sopimusta tehtäessä asia on varmasti selväksi tehtykin, mutta innostuksissaan Tamilta tuppaa joskus asioita unohtumaan, joten seurajohdon on oikeasti oltava hereillä.

Toinen uhka voisi olla enemmän tai vähemmän ulkopuolelle jääneet entiset sisäpiirin miehet. Entisiä liigavalmentajia kun Ässien lähellä riittää ja ainahan voi olla vaarana, että sieltä suunnasta aletaan kuppikuntaisesti syömään tuon joidenkin mielestä hieman ärsyttävän muukalaisen asemaa. Onneksi suurimmalla osalla näistä ex-koutseista on jotain muuta puuhaa (ja toisaalta myös heikot näytöt), ettei tarvitse ainakaan ajankuluksi ottaa missioksi Toivolan mustamaalaamista oman edun nimissä. Mutta kuitenkin, jos urheilullinen menestys ei ole aivan toivottua, niin tokihan sitä valmentajan kuuta kiertävällä radalle lähettävää paniikkinappulaa on sikäli helppo painaa, että seuraaja todennäköisesti löytyisi nopeasti ja läheltä. Tässä suhteessa suurin riski lienee Kari Makkonen, jos mies ei mistään valmennuspestiä löydä, kuten nyt vähän näyttäisi.

Nämä pohdinnat ovat silti täysin turhia, sillä kyllähän Toivolan debyyttikauden näytöt olivat siksi vakuuttavat, että mies istuu pallillaan hyvin tukevasti. Ainakin kauden alkaessa. Toivottovasti myös kahden vuoden sopimus takaa omalta osaltaan työrauhaa. Vaikka eipä se ennenkään ole liiemmin painanut paniikin päästessä valloilleen.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti TosiFani
mitä tapahtui Junkkareissa aikanaan

Mitä Junkkareissa sitten tapahtui? Itse olin siinä luulossa, että seuran ja valmentajan sukset menivät ristiin erittäin vaikean taloudellisen tilanteen takia. Seurallahan oli rahahanat niin tukossa, ettei pelaajia saatu lainalle edes kakkosdivarista, ja Kiveläkin joutui laittamaan hokkarit jalkaansa yhteen peliin. Lopulliseksi niitiksi kerrottiin sitä, että Junkkarit vuokrasi Jaskon ja Pukalovicin KalPaan kertomatta Kivelälle siitä mitään. Jos joku tietää tarkemmin, niin mielenkiintolla kuuntelen ma.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ehkä minun on syytä lopettaa tästä aiheesta kirjoittelu, koska en halua tässä lähteä syvemmin ruotimaan Kivelän toimia ja luonnetta. Itse olen sitä mieltä ettei hän sovi missään tapauksessa tämän päivän liigajoukkueen maalivahtivalmentajaksi kahdesta syystä: ensinnäkin hänellä ei ole ammattitaitoa valmentaa tämän päivän maalivahteja ( ei ole käynyt kursseja, pitkään pois lajin parista ) ja toiseksi hänen luonteellaan ei olla vain maalivahtivalmentaja.

Itse muista Kivelän loistavana maalivahtina, joka piti niin Ässiä kuin maajoukkuetta pystyssä, eikä pelännyt mitään ja kunnioitan häntä niistä saavutuksista, mutta valmentajana hän ei ole samaa tasoa.
 

Corbucci

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Maalivahtivalmentajista

Ässissähän oli muutama kausi sitten maalivahtivalmetajana Pasi Matalamäki. Mihinkäs mies on hävinnyt? Vai onko edes oikea mies Ässien maalivahtivalmennukseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös