Kauden 2011–2012 jälkipuheet

  • 4 868
  • 20

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuli pakottava tarve pestä likapyykkiä eli kirjoittaa muutama lause viime kauden joukkueen yksilöistä. Nimen perässä arvosana jota on yritetty vähän suhteuttaa myös pelaajaan ennen viime kauden alkua kohdistuneisiin odotuksiin.

HYÖKKÄÄJÄT

Jussi Makkonen 6
60. 7+26=33 -3
Tuli omien sanojensa mukaan Tapparaan ottamaan ison roolin ja kääntämään uran takaisin nousuun. Sai paljon vastuuta kun senttereistä Tenute sekä Kangasniemi siirrettiin hyvissä ajoin muualle ja Vänttinen oli pitkät ajat sairastuvalla. Peliaikaa tuli usein liikaakin ja peli meni dieselmäiseksi puurtamiseksi. Asenne ja työmoraali täydet sata, mutta laukominen ja syöttäminen hyvin keskinkertaista tasoa. Ylivoimalla vahvuudet olisivat maskipelaamisessa, nyt jouduttiin käyttämään pelintekijänäkin mikä ei luonnistunut yhtään. Keskinkertainen aloittaja ja pistesaldon jäätyä laihaksi ei kautta voi mitenkään pitää onnistuneena. Silti surkean joukkueen parhaita hyökkääjiä.

Antti Erkinjuntti 8
41. 14+13=27 -8
Taiteilija joka saattaa vetää omilla kiemuroillaan muutaman ylimääräisen katsojan halliin. Teki kohtalaisesti pisteitä siihen nähden että ketjukaverit Makkonen ja Venäläinen esiintyivät hyvin vaatimattomasti hyökkäysalueella. Rakastaa kiekkoa ja edistää peliä ennemmin harhauttamalla kuin syöttämällä. Joukkueen paras hyökkääjä, mutta parannettavaa edelleen ketjukaverien hyödyntämisessä nostaakseen itsensä seuraavalle tasolle (45-50 pistettä runkosarjassa).

Miikka Männikkö 6
57. 11+16=27 -21
Paluu pitkältä kierrokselta. Näppärä ja sähäkkä hyökkäjä, mutta välillä tuntuu että taito ja ideat loppuvat kesken kun pitäisi murtautua tekopaikkoihin. Pisteitä kohtuullisesti mutta plusmiinustilasto nostaa rypyt otsalle. Asenteeltaan kuitenkin esimerkillinen pelaaja eikä vaikuta silmiinpistävän huonolta puolustamaan, joten enemmät johtopäätökset jätettävä tulevaisuuteen.

Sami Venäläinen 5
58. 8+17=25 0
Paluun tehnyt Venäläinen oli pettymys. Fysiikka rautaa ja punnersi kulmissa ja maalilla vanhaan malliin, mutta muuten kaikki kadoksissa. Muodosti Makkosen kanssa harvinaisen puukätisen hyökkääjäparin ykkösketjuun ja pelasi monta iltaa jolloin kiekollisena ei onnistunut mikään. Maalisaldo isoon vastuuseen nähden heikko, mutta nollille pääsy isolla peliajalla kuitenkin positiivista.

Jukka Peltola 7
47. 8+16=24 -6
Väläytteli taas niitä kiekollisia taitoja joista on saatu viitteitä monen vuoden ajan ja joiden takia erottuu harmaasta pelaajamassasta. Omana perusharhautuksena oikeata laitaa ylös ja jalkakikalla pakista ohi. Saattaa nousta 40-50 pisteen pelaajaksi mutta edellyttää fysiikan ja luistelun kehittämistä . Loukkaantumiset hidastaneet urakehitystä.

Jerry Ahtola 8
49. 14+7=21 -12
Ammattilainen joka tuli hallitsevasta mestarijoukkueesta näyttämään miten painetaan hommia sata lasissa vaihdosta toiseen. Se ei tietenkään pelkästään riitä, mutta kun lisäksi on hyvä vauhti päällä ja terävä rannari niin miehellä on täydet mahdollisuudet nousta takaisin yli 20 maalin pelaajaksi. Plussaa taklauksista jotka etenkin viime kauden pehmeässä Tapparassa tulivat todella tarpeeseen.

Aleksander Barkov 10
32. 7+9=16 +5
Viime kauden sensaatio. Vasta 16 vuotta täyttäneenä joukkueen kypsintä kiekollista sentteripeliä. Teki upeita maaleja ja pelasi älykkäästi vaikka fysiikka ymmärrettävästi on vielä junnupelaajan. On mahdotonta ennustaa millainen pelaaja Barkovista kehittyy koska potentiaali on niin valtava. Kuin isänsä, mutta tullee olemaan parempi luistelija ja on jo nyt paljon parempi maalintekijä.

Olli Palola 7
45. 5+8=13 -10
Yritteliäs alempien ketjujen hyökkäjä jonka pelistä näkyy että on ollut junnuna pistenikkari. Hyvät kädet, hyvä syöttäjä, peli päämäärätietoisempaa hyökkäysalueella kuin monella muulla enemmän peliaikaa saaneella hyökkääjällä. Pelasi usein pirteästi saadessaan vastuuta. Käväisi myös Makkosen ketjussa mutta menetti paikkansa nopeasti takaisin Venäläiselle. Sympaattinen pelaaja kokonaisuudessaan joten toivottavasti lyö läpi ensi kaudella.

Arttu Ilomäki 9
14. 4+7=11 +1
Taitava sentteri joka pelasi yli-ikäisenä A:ssa koko kauden eikä meinannut millään saada näyttöpaikkaa liigasta. Kun se tuli, löi kaikki ällikällä ja pelasi kypsää hyökkäysvoittoista peliä omilla vahvuuksillaan. Taitava mailankäsittelijä ja hyvä syöttäjä. Toisaalta luistelutekniikassa ja puolustuspelissä vielä paljon tekemistä joten hieno nähdä mihin asti Ilomäen paukut riittävät aina menestystä hakevassa Lukossa.

Jan-Mikael Järvinen 5
39. 4+6=10 -7
Alkukaudesta täysi floppi, ja oli vaikea ymmärtää miten Järvinen saattoi olla Mestiksen MVP kaudella 10-11. Pieni eikä siihen nähden tarpeeksi nopea kompensoidakseen kokoa, ja syksyllä kiekkokaan ei pysynyt lavassa. Käväisi Mestiksessä ja nousi keväällä takaisin kokoonpanoon. Samalla alkoi näkyä merkkejä hyvän pelisilmän omistavasta playmakerista. Antaa välillä ilmiömäisiä syöttöjä pienistä väleistä tekopaikkaan, mutta peliotteen on oltava jatkuvaa murtautuakseen ensi kaudellakin pelaavaan kokoonpanoon.

Joey Tenute 5
18. 2+5=7 -5
Hankittiin 1-2-sentteriksi mutta peli näytti samalta puurtamiselta harjoitusotteluista lähtien. Pienehkö sentteri, ja kun luistelu ei ollut sarjan edellyttämällä tasolla ei päässyt käyttämään taitojaan joista nähtiin vain ajoittaisia pilkahduksia. Ei yksinkertaisesti ollut kunnossa joten miehen siirtäminen Itävaltaan oli oikea ratkaisu seurajohdolta.

Tomi Pekkala 6
53. 2+5=7 -10
Maalintekijä junnuissa ja myös muutamassa ottelussa heti ensimmäisellä Tappara-kaudella Lehterän ketjussa. Sitten hiljeni ja viime kaudella peli-identiteettikin muuttui duunarilaituriksi. Yritti paljon, sai aikaan vähän. Ei kovin hyvä syöttäjä, ja nelosketjusta pelaavuus puuttui muutenkin. Ei mikään puolustusekspertti vaikka halusi hoitaa roolin kuin roolin valittamatta.

Kim Strömberg 5
36. 1+5=6 -6
Jääkiekkolehti kirjoitti syksyllä Strömbergin huikeista testituloksista mutta niistä ei ollut apua kun kausi alkoi. Ollut aina luistelultaan flegmaattisen oloinen, ja tällä kaudella loppukin irtiottokyky oli kadoksissa. Tällä hetkellä liigatasolla väliinputoaja, luistelu ei riitä kärki- ja puolustuspeli alempiin ketjuihin.

Jarkko Pyymäki 6
33. 1+5=6 -10
Tuli Mestiksestä paikkaamaan sentteripulaa ja oli oma itsensä. Tekee paljon hommia, puolustaa kohtalaisesti mutta ei saa tehtyä tuhoja hyökkäyksessä. Ei vaan ole enää nykyään liigatason pelaaja edes keskikastin joukkueessa koska kolmos- ja nelossentterinkin pitää pystyä edes auttavaan hyökkäyspeliin.

Tuomas Vänttinen 7
21. 4+1=5 -6
RD:n entinen luottomies oli täynnä virtaa ensimmäisissä peleissä kun valmentaja oli vaihtunut, mutta vammat pilasivat kauden. Lopussa joutui jopa RD:n koirankoppiin mikä oli aika iso yllätys koska pidin näitä kahta kiekkopersoonaa match made in heaven-tarinana. Edelleen loistava puolustava sentteri mutta ei saanut otettua askelta hyökkävämpään rooliin jota tuli Tapparaan hakemaan.

Nestori Lähde 6
57. 2+2=4 -11
Oma kasvatti ja kova työmies, eli sympaattinen pelaaja. Kiekolliset avut syöttämisestä laukomiseen kuitenkin liigatasolle heikot. Toki peliaikakin kävi kauden mittaan niin vähiin että onnistuminen oli lähes mahdotonta, mutta joku syy RD:lläkin täytyi olla Lähteen ja Pekkalan istuttamiseen. Taso ei riitä?

Teemu Tallberg 5

38. 2+0=2 -16
Odotettiin mahdolliseksi projektipelaajaksi mutta ei saanut jatkoa, onneksi. Pelasi sentterinä ja laidassa, muttei näyttänyt olevan kotonaan oikein kummallakaan paikalla. Flegmaattinen, ei haastanut, ei laukonut, ei tehnyt oikein mitään muutakaan.

Mikko Liukkonen 7
5. 1+1=2 0
Mestiksestä paikkaamaan ja oli kelvollinen pelaaja liigaankin. Peluutettiin jopa pakkina ylivoimalla, mutta se kertoi enemmän valmennuksen epätoivoisista yrityksistä tehdä jotain kuin Liukkosen erityisosaamisesta. Täytti kuitenkin paikkansa.

Antti Kangasniemi 5
9. 0+1=1 -1
Ei löytänyt minkäänlaista roolia Dufvan joukkueesta ja kun pääsi kokoonpanoon, pääsi myös nopeasti vilttiin. Itseluottamuksen hukkuminen näkyi katsomoon asti ja huokaisi varmasti helpotuksesta päästessään pois joukkueesta. Ilveksessä nähtiin toisenlainen perustaitava Kangasniemi, mutta en silti ole varma mikä hänen roolinsa on muussa kuin häntäpään liigajoukkueessa.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
PUOLUSTAJAT

Kalle Kaijomaa 8
54. 11+11=22 -3
Mäntylän parina loistava, Kovasen kanssa hyvä ja muiden kanssakin joukkueen kärkipakkeja. Hyvä yleispuolustaja joka pärjää oman pään väännöissä ulottuvuudellaan ja tehopisteetkin kertovat kiekollisista taidoista. No, ei osaa kunnolla ampua suoraan syötöstä mutta ainakin uskaltaa yrittää ja sekin tuotti muutaman kerran tulosta kauden aikana. Plussaa railakkaista tuuletuksista.

Tuukka Mäntylä 10
12. 4+7=11 -1
Sarjan paras puolustaja parin viikon ajan ennen lähtöä Venäjälle. Piti silloin umpisurkeaa joukkuetta melkein yksin pystyssä ja oli lopulta todella iso menetys Dufvan joukkueelle. Osannut aina puolustaa ja taklata, mutta oli nyt elementissään myös hyökkäyssinisellä mikä ei aina ole sujunut.

Joonas Liimatainen 8
36. 2+7=9 -10
Oli Ilomäen tavoin yli-ikäinen A-junnu vuosimallia 1991. Omaperäinen tapa kuljettaa kiekkoa ja hiipiä luistimilla, mutta osaa selkeästi pelata. Osaa avata ja nostaa itse peliä jos syöttöpaikkaa ei löydy. En muista virittäneen kertaakaan lämäriä ja muutenkin laukoi vähän, joten toivottavasti aktivoituu tässä suhteessa vielä.

Pekka Saravo 6
48. 4+4=8 -8
Kärsi ilmeisesti ja huhujen perusteella eri vammoista koska meno oli erittäin tuskaista koko kauden. Juoksi omalla alueella hyökkääjien perässä eikä pystynyt auttamaan joukkuetta kiekon kanssa. Välillä todellisia blackout-suorituksia, mutta paransi vähän kevättä kohden. Tasonnosto edessä vihdoin ensi kaudella?

Jussi Halme 5
44. 4+3=7 -16
Pari äärimmäisen tärkeää maalia keväällä siinä vaiheessa kun oli vielä toiveita säälipleijaripaikasta. Paljon muuta positiivista Halmeen kaudesta on vaikea löytää. Taso heitteli paljon pelien sisälläkin mikä ei oikein ole suotavaa kolmosparin peruspakille. Yllätyin jatkosta mutta millä ihmeellä aikoo mahtua ensi kaudella pelaamaan.

Tommi Kovanen 7
23. 1+5=6 +4
Puolustaa älyllä ja haravoimalla kiekkoja pois hyökkääjiltä, pidin todella Kovasen ensimmäisistä peleistä Tapparassa. Kiekon kanssa välillä niin hyvä ja näppärä että joutuu hymyilemään katsomossa. Siihen nähden ihmeen hiljaista hyökkäysalueella, laukaus ei ole erityisen hyvä mikä näkyy yv-tehoissa. Aivotärähdykset pilasivat loppukauden eikä ollut syksyn tasolla kun palasi.

Otto Räty 7
21. 0+5=5 +3
Ex-hyökkääjä luistelee sujuvasti ja siirtelee kiekkoa hyvin. Ongelmat odotetusti puolustamisessa ja fyysisessä pelissä. Mahtuu vielä tulevalla kaudella yli-ikäisenä A:han jossa tulee kaiken järjen mukaan myös koko kauden pelaamaan.

Juha Leimu 5
24. 2+2=4 -19
Edelliskausien tuhkimotarinaan joudutaan viime kauden myötä lisäämään yksi painajaismainen luku. Treenasi kesällä kovaa ensimmäistä(?) kertaa vuosiin mutta taisi mennä täysin jumiin. Kropan lisäksi jumitti pää eikä taitavasta puolustajasta tehty enää ainuttakaan havaintoa. Kun ennen sai kiekon lähes poikkeuksetta hyökkääjien ohi viivalta maalille asti, jäivät vedot nyt ensimmäiseen mieheen. Puolustusalueella ulkona kuten ennenkin, mutta nyt kadoksissa oli myös hyökkäyspeli.

Viktor Ekbom 5
44. 1+3=4 -16
Odotettiin varmaa puolustavaa puolustajaa joka osaa antaa hyvän ensimmäisen syötön. Ei vastannut näihin odotuksiin, vaan ajoi itseään ulos tilanteista ja syöttäminen oli hyvin keskinkertaista. Avasi kuitenkin pääsarjatasolla uransa maalitilin joten jotain hyvää tässäkin kaudessa.

Brett Skinner 4
7. 0+3=3 -1
Fiasko. Liukui kaukalossa ympäriinsä ja sai syötöt jotenkuten omille, mutta siinä kaikki. Puolusti katseella ja yhdellä kädellä törkkimällä, ei näyttänyt oikein kiinnostavan. Hankittiin auttamaan katastrofaalista ylivoimapeliä, mutta vaikutus oli mitätön. Ei SM-liigatasoa tällä asenteella ja tässä kunnossa. Suututti kauden aikana kolmen joukkueen fanit, sekin on saavutus.

Jan Platil 7
13. 1+0=1 -2
Taklasi ja ampui kovaa, myös vailla osoitetta. Antoi myös mailaa ja suojeli maalinedustaa, joten toi kyllä elementtejä jotka muulta pakistolta puuttuivat kokonaan. Ei kuitenkaan kokonaisuudessaan aivan sitä mitä ulkomaalaispakilta voisi edellyttää. Tausta huomioiden ei välttämättä halvimmasta päästä joten ehkä oli oikea ratkaisu olla tekemättä loppukauden sopimusta.

Aleksi Elorinne 6
11. 1+0=1 -8
Lupaavat harjoituspelit mutta loukkaantuminen sotki kauden. Iso puolustaja ja liikkuu siihen nähden hyvin, eikä ole kiekon kanssakaan ihan toivoton tapaus. Voi nousta vielä takaisin liigakartalle jossain vaiheessa koska on kuitenkin vasta 22-vuotias.

Antti Jaatinen 5
16. 1+0=1 -10
Dufvan vanha tuttu tuli loppukaudeksi puolustukseen kun muutakaan ei saatu hankittua. Ei vakuuttanut missään vaiheessa ja keräsi lyhyessä ajassa aika kasan miinuksia. Puolustavaksi puolustajaksi liian hukassa omalla alueella, ei kovin hyvä avaaja eikä laukoja. Halmeen tavoin teki erittäin tärkeän maalin mikä vähän nostaa osakkeita.


MAALIVAHDIT

Jani Nieminen 7
42/60 11V-6T-22H 3,11 90,01
Syksyllä selkeä ykkönen, mutta menetti asemansa keväällä. Parhaimmillaan loistava sivuttaisliikkuja ja huippupelastusten tekijä, mutta tasaisuus ei tahdo riittää. Elementissään kiekkosateessa, mutta huippuvahdin pitäisi säilyttää vire silloinkin kun vetoja tulee harvakseltaan. Kakkostorjujana hyvää liigatasoa.

Juha Metsola 8
26/59 9V-3T-9H 2,76 92,53
Ei onnistunut syksyllä ja sai tyytyä "caddien" rooliin Dufvan ajan alussa. Ilmoitettu pituus muutaman sentin vähemmän kuin Niemisellä, mutta näyttää tolppien välissä paljon pienemmältä. Profiloitui rankkarispesialistiksi ja torjui erikoismiehenä joitakin pisteitä joukkueelle. Loppukaudesta muutama huippupeli tärkeisiin paikkoihin, ja nappasi ykkösveskarin roolin itselleen. Hyvä kakkostorjuja mutta onko rahkeita enempään?
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Vaikka viime kaudesta en halua enkä onneksi edes muista paljoa, niin Jussi Makkonen oli kyllä kevyesti porukan paras pelaaja koko kautta ajatellen. Sasha tietenkin mainio myös mutta pelasi lopulta aika vähän. Makkonen kuitenkin oli taitoihinsa nähden väärin roolitettu, pelasi silti kovalla asenteella koko kauden ja jatkuvasti parhaita kenttiä vastaan. Kolmas onnistuja oli sitten Ahtola.

Erkinjuntti tuli kasvamaan ratkaisijaksi ja ykköstykiksi mutta oli täysi lapanen siinä hommassa, vaikka jokusen tärkeän kaapin tekikin. Makkosen pistesaldo oli vielä kovempi joten en löydä mitään perusteluja arviollesi.

Maalivahdit tekivät varmaan sen mitä pystyivät. Muut saavat sitten arvosanaksi noin viisi, alkaen hallituksesta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Lähes kaiken allekirjoitan Mazzan arvioista, mutta Ekbomille antaisin kutosen ja Makkoselle kasin. Ekbomin ongelmana oli epätasaisuus, mutta parhaat pelit häneltä oli todella hyviä. Ykkössyöttö omille ja perusvarma peli ei ollut viime kauden Tapparassa itsestäänselvyys, mutta pääosin Ekbom tätä toteutti hyvin. Paikkasi hyvin useasti pakkiparin virheitä ja niitä tulikin melkoisesti ainakin, kun pelasi Halmeen kanssa. Oli kevätkaudella useassa pelissä joukkueen paras puolustaja. Kovaselle voisi myös melkein kasin antaa, vaikka tehoja ei tullutkaan, niin pelasi kunnossa ollessaan yli 25 minuuttia peliä kohden ja virheet jäivät vähiin. Toisaalta Leimun kohdalla ei nelonenkaan olisi mitenkään väärä.

Makkosen kutonen taas on melkoista aliarvioimista. Tehopisteissä joukkueen paras, asenne kolmen parhaan joukossa, kahdensuunnan pelaaminen mallikasta ja aloituksissakin taisi olla joukkueen paras. Ei Makkonen ykkössentteritasoa ole, mutta edelliseen TPS-kauteen nähden tasonnosto oli melkoinen. Ensi kautta odotan innolla, kun Makkonen pääsee pelaamaan siinä roolissa, missä pitääkin. Tehopisteitä tuskin tulee yli kolmeakymmentä, mutta mikäli tekee töitä viime kauden malliin, on hänestä suuri apu joukkueelle.

Turha näitä on kuitenkaan muistella. Paska kausi, jollaista ei toivottavasti nähdä pitkään aikaan.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Makkosesta ei taideta päästä konsensukseen. Mutta lähdin arviossa siitä että hän pelaa 1-2-sentterin palkalla. Jos ei pelaa, niin täytyy ihmetellä mihin palkkabudjetti saatiin tässä joukkueessa kulumaan kun monesta pelaajasta päästiin eroon kesken kauden. Epäilen kuitenkin että pelaa, ja siihen nähden 33 pistettä ei vaan ole riittävä suoritus. Toissa kauden jälkeen Leinonen kritisoi julkisesti ykkösketjun tehottomuutta, silloin Kevin Doell teki kuitenkin 38 pistettä ja 18 maalia ollen paljon lähempänä ykkössentteritasoa kuin Makkonen viime kaudella. Nyt kritiikkiä ei tietenkään kuulunut kun kaikki ykkösketjun miehet jatkavat myös ensi kaudella, Toporowski-Doell-Lucenius häipyi kauden 10-11 päätteeksi kokonaisuudessaan.

Erkinjuntin kutsuminen lapaseksi on urheilulehtimäistä kärjistämistä ja provosointia. Mies pelasi sentään melkein 40 pisteen keskiarvolla vaikka sitkeästi oirehtinut aivotärähdys pilasi osan kaudesta. Vastasi myös yksin ketjun kiekollisesta pelistä niinä iltoina kun Makkonen ja Venäläinen eivät saaneet mitään aikaan.

Ekbomille voidaan antaa kutonenkin, mutta odotuksiin nähden hän oli suuri pettymys. Pelasi kokemattoman pelaajan peliä, vaikka takana on useampi kausi Elitserienissäkin. Esiintyi kyllä paljon paremmin niissä harvoissa peleissä kun sai paljon peliaikaa, mutta niinhän usein tapahtuu kun pelaaja pääsee paremmin sisälle peliin. Mutta onneksi päästiin eroon.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Makkosesta ei taideta päästä konsensukseen. Mutta lähdin arviossa siitä että hän pelaa 1-2-sentterin palkalla. Jos ei pelaa, niin täytyy ihmetellä mihin palkkabudjetti saatiin tässä joukkueessa kulumaan kun monesta pelaajasta päästiin eroon kesken kauden. Epäilen kuitenkin että pelaa, ja siihen nähden 33 pistettä ei vaan ole riittävä suoritus. Toissa kauden jälkeen Leinonen kritisoi julkisesti ykkösketjun tehottomuutta, silloin Kevin Doell teki kuitenkin 38 pistettä ja 18 maalia ollen paljon lähempänä ykkössentteritasoa kuin Makkonen viime kaudella. Nyt kritiikkiä ei tietenkään kuulunut kun kaikki ykkösketjun miehet jatkavat myös ensi kaudella, Toporowski-Doell-Lucenius häipyi kauden 10-11 päätteeksi kokonaisuudessaan.

Tästä saisi pitkän keskustelun aikaiseksi itse herra Leinosesta. Nyt hän ei kommentoinut ykkösen vaisua suoritusta kolmesta syystä: 1) viime kauden ykköskenttä jatkaa joukkueessa, 2) ulkomaalaisia on helpompi syyttää ja 3) Makkonen on Rautakorven hankinta. Minäkin uskon, että Makkonen tienaa vähintään 100k€ eli juurikin sen kakkossentterin palkan. Tämä on sinänsä käsittämätöntä, että hän tuli Tapparaan TPS:n, eli liigassa toiseksi viimeiseksi sijoittuneen joukkueen kolmossentterin tontilta, tehtyään 27 otteluun viisi pistettä. Siltikin hän ilmeisesti ratsastaa suonenvetokajuden maineella ja hänelle ekstraa maksetaan. Joka tapauksessa omiin odotuksiin nähden Makkonen oli positiivinen yllätys.

Palatakseni vielä Leinoseen, niin onhan se käsittämätöntä, että ammattiorganisaatiossa saa (joutuu) yksi mies tekemään noin paljon. Hän hoiti ennen Rautakorven tuloa lähes yksin Tapparan taloudellista sekä urheilullista puolta. Etenkään, kun tuo urheilupuoli ei ole hänen vahvuutensa (mikä on nähty joukkueen kokoamisena monena vuonna), on jopa ihme, että Tappara on pärjännyt näinkin hyvin, kun valmentajatkin ovat olleet Uraman jälkeen liigakartalle riittämättömiä.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Erkinjuntin kutsuminen lapaseksi on urheilulehtimäistä kärjistämistä ja provosointia. Mies pelasi sentään melkein 40 pisteen keskiarvolla vaikka sitkeästi oirehtinut aivotärähdys pilasi osan kaudesta. Vastasi myös yksin ketjun kiekollisesta pelistä niinä iltoina kun Makkonen ja Venäläinen eivät saaneet mitään aikaan.

Vai niin. Jos pelaan melkein 40 pisteen keskiarvolla niin mitä pelejä katselin niin 60 pisteen kausi olisi tullut jos EJ viitsisi pelata muualle kun omaan pussiinsa. En tykkää siitä pelaajassa että ei vittu voi syöttää sitä kiekkoo kun taidot ei riitä. 80% ylivoimista missä EJ oli kentällä kusi siihen että EJ ei osannu.

Sillä perusteella suosittelen hankkimaan vahvemmat lasit jos Makkoselle annoit 6 ja Erkinjuntille 8
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Olen ajatellut niin että tämä on Erkinjuntin luontainen tapa pelata eikä niinkään tiedostavaa itsekkyyttä kuten peksa näkee. Olisi oikeastaan parempikin että EJ olisi vaan itsekäs ja valmentajan vaatiessa alkaisi lätyt pudota takatolpalle. Epäilen vaan että näin ei käy, ainakaan ihan napista painamalla vaan sama pyörivä ja hyörivä EJ kiekon kanssa nähdään ensi kaudellakin. Ehkä hän ei vaan osaa käyttää paremmin ketjukavereita koska pelityyli on aina perustunut haastamiseen. Kiekollisesti taitavampi sentteri (Koskiranta tai Barkov) voisi tehdä luonnollisella tavalla sen että EJ:n aika kiekossa vähenisi ja hän joutuisi tekemään enemmän itseään pelattavaksi myös ilman kiekkoa. Makkosen ja Venäläisen kanssa kiekkoa oli melkein turha odottaa takaisin ainakaan hallitusti.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Erkinjuntti ei saa multakaan kovin hääviä arvosanaa, ehdottomasti huonompi ku Makkonen. Erkinjuntti luisti todella monesta hommasta jäällä, makkonen teki kaiken juurtajaksain. Ej hukkaili useita ylivoimia aivan yksikseen hukkaamalla kiekon johonkin nollakulmasta yläpesään yrityksellä tai kiemurtelemalla vauhdilla jota ei ollutkaan. Uskonkin että Juntti tarvitsee äärimmäisen piiskurin päästäkseen huipputasolle. Vähän on tähden oikkuja hänessä.

Makkonen ei kovin häävejä pisteitä tosiaan tehnyt, mutta miesparka veti kaikki av:t yv:t ja tasakentin ties mitä peliaikoja. Siinä kärsi takuulla hyökkäyspää, vaikka mies huippukunnossa selvästi olikin.
Nyt tulevalla kaudella nämä ukot on muutakin kuin varmoja ison peliajan pelaajia ja pääsevät fressinä kaukaloon. Hauska nähdä mitä tapahtuu.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Erkinjuntin kutsuminen lapaseksi on urheilulehtimäistä kärjistämistä ja provosointia. Mies pelasi sentään melkein 40 pisteen keskiarvolla vaikka sitkeästi oirehtinut aivotärähdys pilasi osan kaudesta. Vastasi myös yksin ketjun kiekollisesta pelistä niinä iltoina kun Makkonen ja Venäläinen eivät saaneet mitään aikaan.

Ei siinä ole provosointia pätkääkään. Erkinjuntti ei todellakaan ole mikään pelintekijä, vaan lähinnä kulmissa pyörijä. Isolla jäällä ei mitään avuja joilla noustaisiin seuraavalle tasolle. Liikaa taiteilijaa, liian vähän voittajaa. Aivotärähdys tietenkin varmasti on vaikuttanut kuntoon mutta taitoihin se ei vaikuta. Makkoselta kun olisi ottanut vaikka prosentin sitä asennetta kyytiin, niin olisi lopputuloskin voinut olla jo paljon parempi.
 
Samaa mieltä parin yllekirjoittaneen kanssa: Makkonen oli joukkueen paras ja tärkein hyökkääjä. Nousu totaalisesta vetelyksestä nähdynkaltaiseksi työhevoseksi oli kuitenkin merkittävä, vaikka käden taidot ovatkin heikot. 10min vähemmän peliaikaa, laidalle pelintekijä ja laukoja, sekä YV:ssä maskiin, niin Jussi on taas laatupelaaja liigassa.

Peltolasta sen verran, että kaverissa ei taatusti ole 50 liigapisteen potentiaalia. Ura on polkenut sen verran paikallaan, että edelleen on epäselvää onko Jukka uusi Johannes Alanen vai löytyykö sieltä jotain parempaa. Tiettyjä elementtejä on, mutta ratkaiseva askel 30+p runkopelaajaksi antaa vain odottaa itseään. Kaksi kertaa on nyt saanu 8 maalia aikaan, mutta kaudet aina rikkonaisia. Aikanaan odotin että 15 maalin potentiaali siellä voisi olla piilossa. Mutta jos se jostain jää kiinni, niin ei ainakaan luistelusta.

Barkov-pätkästä osui taas silmiin perus virhearvio Barkov Sr:stä. Isä-Barkov oli hyvä luistelija, jolla oli terävät 3 ensimmäistä potkua (vrt. Veikko Nieminen), taloudellinen liuku ja kivitalon tasapaino. Huippunopeus ja käännösnopeus eivät sitten olleet ihan parasta laatua, mutta pitää muistaa että hän oli tuohon maailman aikaan erittäin isokokoinen pelaaja (190+/100kg - varsinkin pituus tuntuu alakanttiin ilmoitetulta), sekä jo Tapparaan tullessaan 29v. 90-luvulla kyseltiin jo 32 vuotta täyttäneiltä, että kiinnostaisiko B-junnujen valmennus...

Erkinjuntista sanoin vain sen, että se on pelkästään positiivista jos pelaaja uskaltaa yrittää muutakin ratkaisua kuin ampumaan ropellin maalivahdin rintaan ja sadattelemaan perään.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Edelleen, onko Makkonen oletetulla 1-2-ketjun sentterin palkkatasollaan oikea mies johtamaan kolmosketjua, pelaamaan alivoimaa ja voittamaan aloituksia omille keskinkertaisella prosentilla? Ja jos hän ei ollut viime kaudella laatupelaaja liigaan pelatessaan Tapparan ykkössentterinä, miten kaudesta voidaan antaa positiivisia arvioita?

Peltola on Alaseen verrattuna ihan eri tason pelaaja käsistään ja luovuudeltaan. Alanen oli huippu-urheilija muttei oikein jääkiekkoilija, Juki on nimenomaan pelaaja. Luistelusta ei varmaan jää kiinni mutta sitä voi aina parantaa ja se on yleensä yksi iso tekijä kun pelaaja etenee urallaan isompaan rooliin. Tästä on monta esimerkkiä Tapparastakin menneiltä vuosilta.

Isä-Barkov oli tosiaan vauhtiin päästyään pitkällä potkulla ihan tarpeeksi nopea liigaan. Sitä jäin vaan miettimään että missä se virhearvio tuossa tekstissä oli, kun kirjoitin että nuorempi Barkov tullee olemaan parempi luistelija kuin isänsä. Pidän jopa todennäköisenä.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Edelleen, onko Makkonen oletetulla 1-2-ketjun sentterin palkkatasollaan oikea mies johtamaan kolmosketjua, pelaamaan alivoimaa ja voittamaan aloituksia omille keskinkertaisella prosentilla? Ja jos hän ei ollut viime kaudella laatupelaaja liigaan pelatessaan Tapparan ykkössentterinä, miten kaudesta voidaan antaa positiivisia arvioita?

Viime kauden Tapparassa ei juurikaan ykköskentän pelaajia ollut. Ei Makkonen, Venäläinen tai Erkinjunttikaan ole mestaruusjoukkueen tärkeimpiä avainpelaajia. Eihän se herran jestas ole Makkosen vika, ettei siellä ole parempia pelaajia tuohon rooliin. Se, että hänestä edes kaavailtiin ykkössentteriä (tai kakkossentteriä Tenuten takana) on täysin Leinosen ja valmennuksen vika. Eikä sekään ole Makkosen vika, että tienaa enemmän kuin peliesitysten mukaan ansaitsisi.

Edelleen, Makkosesta ei ole ykkössentteriksi, mutta hoiti ne hommat viime kaudella kelvollisesti ottaen huomioon, että vastasi liki yksin ketjun puolustuspelistä. Tehopisteitä olisi pitänyt tehdä enemmän, mutta odotuksiin nähden viime kausi oli Makkoselta hyvä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Edelleen, onko Makkonen oletetulla 1-2-ketjun sentterin palkkatasollaan oikea mies johtamaan kolmosketjua, pelaamaan alivoimaa ja voittamaan aloituksia omille keskinkertaisella prosentilla? Ja jos hän ei ollut viime kaudella laatupelaaja liigaan pelatessaan Tapparan ykkössentterinä, miten kaudesta voidaan antaa positiivisia arvioita?

Makkonen oli Tapparan paras pelaaja ja sikäli oikea mies ykkösketjuun ja sitä kautta palkkansa arvoinen. Toki niitä puutteita oli ja on mutta Makkonen oli silti ehdoton johtaja jäällä, ja se nyt on minimivaatimus parhaille pelaajille.

Sitähän ei voi varmasti onko hän tulevalla kaudella kolmonen sillä muistetaan, että plakkarissa on se yksi huippukausi, joten osaa mies maalejakin tehdä. Kova kilpailu ykkös- ja kakkossentterin paikoista tulee aivan taatusti.

Suurin voitto taisi kuitenkin olla se, että aiemmin laiskaksi haukuttu Makkonen pisti työhaalarit niskaan ja pelasi joukkueelle. Se kantaa varmasti hedelmää jatkossakin ja Jukka Rautakorpi arvostaa sitä ihan saletisti.

Minä en oikein ymmärrä mitä olisit halunnut Makkosen tekevän enemmän. Pisteitä ilmeisesti mutta hän on edelleen se joukkueen paras pistemies, joten vähän heikoilla jäillä siinäkin ollaan.

Paras pelaaja ansaitsee parhaan pelaajan palkan. Roolitus ei osunut kohdilleen mutta se on täysin Tapparan pelaajahankinnan ammattitaidon puutetta, että ei nähty Makkosen puutteita peliä tekevänä sentterinä. Hyökkäysalueella Makkonen on vaarallinen ja taitava pelaaja mutta isolla jäällä hänelläkin on suurimmat puutteet. Itse olen tällä hetkellä tyytyväinen, että hän pelaa Tapparassa ja näen, että ensi kauden potentiaali on suuri, johtuen juuri siitä, että nyt on useampi pelaaja kantamassa sitä samaa taakkaa.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Olen ajatellut niin että tämä on Erkinjuntin luontainen tapa pelata eikä niinkään tiedostavaa itsekkyyttä kuten peksa näkee. Olisi oikeastaan parempikin että EJ olisi vaan itsekäs ja valmentajan vaatiessa alkaisi lätyt pudota takatolpalle. Epäilen vaan että näin ei käy, ainakaan ihan napista painamalla vaan sama pyörivä ja hyörivä EJ kiekon kanssa nähdään ensi kaudellakin. Ehkä hän ei vaan osaa käyttää paremmin ketjukavereita koska pelityyli on aina perustunut haastamiseen. Kiekollisesti taitavampi sentteri (Koskiranta tai Barkov) voisi tehdä luonnollisella tavalla sen että EJ:n aika kiekossa vähenisi ja hän joutuisi tekemään enemmän itseään pelattavaksi myös ilman kiekkoa. Makkosen ja Venäläisen kanssa kiekkoa oli melkein turha odottaa takaisin ainakaan hallitusti.

Monta vuotta EJ:n uraa seuranneena voin todeta, että tässä Mazzan analyysissä ollaan oikeille jäljillä. Miettikää nyt jos siinä Juntin ketjussa olisi viime kaudella Makkosen ja Venäläisen sijaan painanut oikea peliätekevä sentteri ja joku kunnon power forward, joka pystyisi tekemään paikasta maalin 50 % tehokkuudella.

Toivotaan että EJ saa ehjän kauden seuraavaksi alle, niin voin luvata miehen todistavan monen tämänkin ketjun kirjoittajista olleen väärässä.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Makkonenhan sai kaudessa 26 syöttöpistettä, maaleja olisi ilmeisesti pitänyt takoa sitten Venäläisen ja Erkinjuntin loistopasseista. Makkosella on yhtä paljon syöttöpisteitä kuin seuraavalla tehopisteitä. Erkinjuntin pistesaldoa on hieman turha laittaa pelkästään Makkosen piikkiin, vaikka Erkinjuntti tosin tehokkain pelaaja pisteiden valossa olikin.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Makkonenhan sai kaudessa 26 syöttöpistettä, maaleja olisi ilmeisesti pitänyt takoa sitten Venäläisen ja Erkinjuntin loistopasseista. Makkosella on yhtä paljon syöttöpisteitä kuin seuraavalla tehopisteitä. Erkinjuntin pistesaldoa on hieman turha laittaa pelkästään Makkosen piikkiin, vaikka Erkinjuntti tosin tehokkain pelaaja pisteiden valossa olikin.

Noista 26 syöttöpisteestä varmaan 20 on kakkossyöttöjä tai muuten vaan esim laitakahinoissa pieniä siirtoja joista nyt on sattunut seuraamaan maali. En muista kuin ehkä 2-3 tapausta koko kaudella kun Makkonen oikeasti antoi oivaltavan syötön joka vaikutti merkittävästi maalin syntyyn. Kyllähän Ekirjuntti on aivan eritason pelimies kuin Jussi, viimekausi meni pilalle kahden pääalueen vamman takia mutta siltikin Antilla selkeästi parempi piste/peli tilasto (Makkosella 0,55 Juntilla 0,66).

Mutta asenteen puutteesta Makkosta ei voi syyttää, joten uskon että hanellä on paljon annettavaa ensikaudella pienemmällä peliajalla ja hieman rikkovammassa roolissa 3-ketjun sentterinä.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Noista 26 syöttöpisteestä varmaan 20 on kakkossyöttöjä tai muuten vaan esim laitakahinoissa pieniä siirtoja joista nyt on sattunut seuraamaan maali. En muista kuin ehkä 2-3 tapausta koko kaudella kun Makkonen oikeasti antoi oivaltavan syötön joka vaikutti merkittävästi maalin syntyyn. Kyllähän Ekirjuntti on aivan eritason pelimies kuin Jussi, viimekausi meni pilalle kahden pääalueen vamman takia mutta siltikin Antilla selkeästi parempi piste/peli tilasto (Makkosella 0,55 Juntilla 0,66).

Mutta asenteen puutteesta Makkosta ei voi syyttää, joten uskon että hanellä on paljon annettavaa ensikaudella pienemmällä peliajalla ja hieman rikkovammassa roolissa 3-ketjun sentterinä.

Voi olla, että kaikki 26 oli laitakahinoita, joissa Makkonen ei edes kiekkoon koskenut. Mutta totuus on se, että Makkonen hoiti puolustuspeliä kentän osalta, tosin Venäläinen yritti. Erkinjuntille oli jätetty vapaus kikkailuun. Kyllä ne Erkinjuntin oivaltavat syötöt on yhtä harvassa ollut kuin Makkosella viime kaudella. Juntti vaan on ollut maalinedustalla kun Makkonen on ollut laitakahinoissa, joissa ei ole kiekkoon koskenut. Ja puolustuspäässä Erkinjuntti on ollut lähes keskialueen puolella, kun Makkonen on ollut laitakahinoissa. Lisäksi voi olla, että jos Erkinjuntti olisi pelannut saman määrän alivoimaa kuin Makkonen, tai Makkonen olisi ollut saman määrän pelejä poissa kuin Erkinjuntti, olisi nuo piste/peli tilastot juuri toisin päin.

Veikkailenpa, että ensi kaudella Rautakorven alaisuudessa Makkonen nousee takaisin SM-liigan huipulle, ja Erkinjuntti pelaa ensimmäisen huippukautensa Barkovin laidalla.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Noista 26 syöttöpisteestä varmaan 20 on kakkossyöttöjä tai muuten vaan esim laitakahinoissa pieniä siirtoja joista nyt on sattunut seuraamaan maali. En muista kuin ehkä 2-3 tapausta koko kaudella kun Makkonen oikeasti antoi oivaltavan syötön joka vaikutti merkittävästi maalin syntyyn.

26 on eniten joukkueesta (taas), joten ei tässä kyllä nyt kauheasti löydy sanomista. Ja mitä sitten, vaikka ei olisi tullut oivaltavia syöttöjä jos 26 kertaa on antanut maaliin johtaneen syötön? Makkonen ei ole pelaaja jolta tuollaisia edes voi odottaa, kyseessä on täysin eri profiilin jätkä. Kulmissa hyvä ja hyökkäysalueella suoraviivainen.

Erkinjuntin piti olla käsitykseni mukaan myös johtava pelaaja mutta ei sitä ollut. Siksi kausi meni alakanttiin ja ensi kaudella on näytönpaikka, jos meinaa isompiin ympyörihin vielä lähteä.
 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun olisi sitten oikeasti kulmissa hyvä ja hyökkäysalueella suoraviivainen. Piiloon jäi osaaminen viime kaudella mm. siksi että laukaus on niin kehno. Suoraviivaisuus menee hukkaan kun laukaus ei ole vaarallinen. Myös kiekonmenetyksiä tuli hyökkäysalueella suht paljon. Mutta toivotaan nyt että Rautakorpi kaivaa potentiaalin esiin ja tehojakin syntyy. Roolin pitää olla vaan ihan erilainen kuten tässä on moneen kertaan sanottu.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kun olisi sitten oikeasti kulmissa hyvä ja hyökkäysalueella suoraviivainen. Piiloon jäi osaaminen viime kaudella mm. siksi että laukaus on niin kehno. Suoraviivaisuus menee hukkaan kun laukaus ei ole vaarallinen. Myös kiekonmenetyksiä tuli hyökkäysalueella suht paljon. Mutta toivotaan nyt että Rautakorpi kaivaa potentiaalin esiin ja tehojakin syntyy. Roolin pitää olla vaan ihan erilainen kuten tässä on moneen kertaan sanottu.

Heh, no kyllä nyt löytyy purnattavaa. Nyt on jo huono laukauskin ja maaleja olisi pitänyt tehdä. Totta, maalimäärä on pieni mutta onko se viime kauden Tapparassa mikään ihme. Joukkuehan oli aivan surkea paria pelaajaa lukuunottamatta.

Edelleen, paras pistemies on paras pistemies ja Makkonen selkeästi ansaitsi paikkansa ykkössentterinä. Kovat ovat olleet odotukset jos tuollaisessa joukkueessa pitäisi tehdä 50 pinnaa. Ja joo, joku tekeekin mutta niin hyvä Makkonen ei kuitenkaan ole.

Kiekonmenetyksiäkin tuli varmasti mutta kyllä hän sitä kiekkoa sitten pitikin ja HALUSI kiekkoa myös. Silloin niitä välillä tulee, ihan jokaiselle pelaajalle. Ei Makkonen varmasti ollut liigan suurimpia tähtiä mutta Tapparan paras pelaaja hän oli eikä sitä saa puhumalla muutettua miksikään.

Nyt alla yksi kausi kultakypäränä ja joukkueen ehdottomana liiderinä, sekä pitkästä aikaa jopa yli 30 pinnaa tehneenä, niin enteet ovat hyvät syksylle. Odotuksetkin ovat astetta korkeammalla mutta uskon vakaasti, että Jarno Koskirannan tulo helpottaa ja pelikirjamielessäkin järkeä on varmasti enemmän.

Hyvä paikka pelata kakkosketjun keskellä sikäli kun Koskiranta ottaa ykkösen paikan. Barkov on vielä nuori kossi ja ensi kausi voi olla ihan mitä vaan, joten aloittaisin hänen kanssaan kolmosesta ja siitä sitten lisää peliaikaa jos näytöt sitä vaativat. Toki kakkosylivoimaan myös tervetullut pelaaja.

Toivottavasti nämä viime vuodet saadaan unohdettua nopeasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös