Virolaisjoukkue Mestiksessä?

  • 12 497
  • 41

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
No, ainakin KHL on ollut valmis laajenemaan länteen, niin olisko mahdottomuus että virolaisjoukkoe vietäisiin venäjän liigaan, eikä viemään arvokasta tilaa suomalaisessa kiekkoilussa?
Tietenkin jos Kummola ja viron Jääkiekkoliitto ovat valmiita maksamaan matkustamiskulut viroon, niin mikäs siinä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kyllä olisi ihan mukava piristysruiske sarjalle, JOS kaikki toimisi niin kuin pitäisi. Mestikselle tämä ei nyt niin tärkeä juttu olisi, mutta iso jysäys virolaiselle kiekkoilulle ja sen eteenpäin menolle. Tällainen kerran kaikkia vastaan pelailu Suomen U20-joukkueen tapaan kaikkia vastaan olisi ihan ookoo. Jos Viron päässä jouduttaisiin pelaamaan, niin ehdottomasti matkakulut korvattava Helsingin satamasta eteenpäin. Ja joukkueen iskukyvyn pitäisi tietysti olla edes jonkinlainen. Vakituisesti Mestiksessä pelatakseen joukkue saisi lunastaa paikkansa nousemalla pelaamalla sarjaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Virolaisjoukkue ei olisi viemässä mitään sellaista paikkaa, joka oli ennen viimeisimmän kauden alkua tarjolla. Sillä tavalla katsottuna, alemman sarjan joukkueilta ei olla viemässä mitään sellaista, mitä heillä oli alunperin mahdollista tavoitella. Virolaisjoukkueen kiinnostus mestistä kohtaa heräsi käsittääkseni K-Laserin keskeyttämisen myötä ja vaikka tämä paikka lahden toiselle puolelle annettaisiin, niin edelleen karsintasarjan kaksi parasta saisi mahdollisuuden mestiksessä. Aivan niinkuin kilpailun alettua oli luvattu.

Matkakustannukset voivat tuottaa ongelmia, mutta varmaan osittain senkin takia vielä neuvotellaan, että mitä tuleman pitää. Huolet virolaisjoukkueen iskukyvystä voivat olla tietenkin jossain määrin aiheellisia, mutta jos kyse ei ole maajoukkueesta, niin sitähän voidaan vahvistaa, vaikka suomalaispelaajin. Jos huhut yhteyksistä Dinamo Riikaan ja mahdolliseen farmiasemaan pitävät paikkaansa, niin materiaalia voi riittää enemmän kuin mestiksen tarpeisiin.

Voisi luulla, että virolaisjoukkueen asema, tämän suunnitelman toteutuessa, sementoitaisiin. Eli riippumatta joukkueen sijoituksesta, kaksi heikointa suomalaisjoukkuetta karsisi alemman sarjan parhaiden kanssa ja toisaalta jos niinkin ihmeellisesti kävisi, että voittaisi mestiksen, niin paras suomalainen joukkue niin ikään karsisi paikasta auringossa.
 

Pardus

Jäsen
No, ainakin KHL on ollut valmis laajenemaan länteen, niin olisko mahdottomuus että virolaisjoukkoe vietäisiin venäjän liigaan, eikä viemään arvokasta tilaa suomalaisessa kiekkoilussa?

Kyllä, mutta vasta 2015. Sitä ennen on tarkoitus kehittää nuoria virolaispelaajia Mestiksessä, ulkomaalaisvahvistuksilla lisättynä. Joukkue voi ainakin aluksi koostua suurelta osin latvialaisista nuorista, jotka eivät mahdu vielä Riian Dynamon kokoonpanoon. Olisi kyllä hienoa, jos esim. Juris Upitis ja Miks Indrasis pelaisivat ensi kaudella Tallinnan paidassa. Virolaispelaajista omalla toivelistallani ovat ainakin Robert Rooba, Pavel Kulakov, Roman Andrejev, Artjom Gornostajev ja Jevgeni Missenjov.
 

Moosehead

Jäsen
PokerStrategy.comin foorumilla II-divisioonan MM-kisoja seuraava jäsen, joka on Jääkiekkolehteenkin kirjoitellut kertoo seuraavaa:

Juttelin paljon Viron jääkiekkoliiton edustajien kanssa ja huomenna on luvassa suuria uutisia. AirEstonian suomalainen toimitusjohtaja on pitkään ollut puuhamiehenä projektissa jossa Virosta tulisi joukkue Mestikseen ja ensi kaudeksi sen olisi tarkoitus tulla. Kiekkoliiton edustajan mukaan joukkue pelaisi Tallinnassa, 1500 katsojaa vetävässä hallissa, mutta Tallinnassa on vaalit luvassa ja vaalilupauksissa ensi vuodelle on rakentumassa 5000 katsojan uusi jäähalli.

Tuolta alun linkistäni löytyy aiheesta hieman enemmänkin.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos nyt virolainen (tai mikä tahansa muun kuin "normaalin kaavan" kautta sarjaan tuleva) joukkue liittyy, niin mielestäni avainkysymyksiä ovat:
- Onko joukkue rosteriltaan sarjaan sopiva? Kenenkään etuna ei ole pisteautomaatti, mutta ei myöskään lähes KHL-tason "farmi".
- Onko rahoitus ja muut sopimukset hoidettu niin, että tästä ei tulisi vain pikaista visiittiä? Yhden kauden visiitti olisi melkein vittuilua Mestistä seuraaville.
- Miten matkustuskustannukset saadaan pidettyä järkevinä? Mestiksen ollessa puoliammattilaissarja jo ylimääräiset yöt muualla voisivat olla pahoja.
- Miten toimitaan, jos joukkue "tippuu" tai "nousee"? Jatkaako joukkue SM-liigaan vai vajoaako Suomisarjaan? Ratkaisupeleissä voisi olla melkoisia antikliimakseja, jos joukkue on sementoitu Mestikseen.
- Pelaako joukkue joukkueena muiden joukossa vai onko kyseessä joku junnumaajoukkueeseen vertautuva ryhmä?

Periaatteessa virolainen joukkue Mestiksessä voisi olla loistava juttu. Jos Viron kiekkoilu saadaan kunnolla nousuun, kymmenen vuoden päästä liigassakin saattaa pelata joukko virolaisia vahvistuksia (vrt. Tanska ja Elitserien) ja marraskuisiin matseihin saatettaisiin saada lisää säpinää.

Toki kysymysmerkkejä on niin helvetisti ilmassa, että toivottavasti joku kiekosta mitään tietämätön pukumies ei ole viruvalgejurreissaan luvannut kiintiöpaikkaan ilman, että suurimpiin kysymyksiin saadaan vastauksia. Ei kauheasti huvittaisi katsella jotain Tallinnan Talitinttien jatkuvaa häviämistä ennen rahoittajien kyllästymistä kauden puolessa välissä.
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Vähänhän tuo näyttää siltä että ovat tulossa pelaamaan ihan kokonaista sarjaa eikä junnumaajoukkueen tyylisesti. Kokonaan virolaisilla pelaajilla eivät varmasti lähde selkäänsä ottamaan. Luulisin jonkun 5-10 pelaajaa vähintään tulevan aluksi vahvistamaan muualta.

Saa nähdä miten tämä on myyty muille Mestisjoukkueille. Tuleekohan korvauksia Tallinnaan matkustamisesta?
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Päivän Pohjalaisessa Sirviö antaa ymmärtää, että vielä ensi kaudella ei Tallinnan ihmeitä Mestiksessä nähtäisi. Hänen mukaansa tulee liian nopeasti. Vähän ympäripyöreää jargonia, kuten kyseiseltä herralta nyt saattaa odottaakin, mutta mukana toisaalta ihan valideja pointtejakin. Juttelee myös HCK:n, Lekin ja muiden joukkueiden Mestis-kelpoisuudesta.

Linkki Pohjalaisen uutiseen: http://kiekko.pohjalainen.fi/4/?Tallinnasta+viel%E4+matkaa+mestikseen/121239&C=Mestis
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tänäänkö tästä piti tulla jotain tietoa lisää? Kello on kohta jo 16:30 perjantai-iltana, joten mielenkiintoinen aika julkistaa jotain jos vielä tänään jotain tietoa tulisi. Odotellaan.
 

zlyvlk1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sparta Praha, Peliitat, Pelicans
Joojoo

Sirviöhän ei päätä tästä(kään) asiasta- Pidän epätodennäköisenä, koska taloudellisesti ei joukkueiden kannata hyväksyä sarjaan joukkuetta kenen tasosta ei voi tietää mitään ja vieraspelimatkoista kuluja tulisi pahasti lisää.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Erittäin mielenkiintoista. Ainakin omalla kohdalla virolaisjoukkueen tulo mestikseen nostaisi mielenkiintoa kyseistä sarjaa kohtaan.

Nopeastihan ja halvalla tuonne Tallinnaan matkustaa, joten tuskin siitä mitään ongelmaa tulisi millenkään joukkueelle.
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Taannoisessa Golden Lions-viritelmässä, jossa jo valmentaja ja pelaajasopimuksia kerettiin tekemään ennen homman kaatumista, oli ideana, että joukkue pelaa kauden aikana kerran kotona ja kerran vieraissa kaikkia Mestis-joukkueita vastaan ja pudotuspeleihin se sijoitetaan automaattisesti aloittamaan 8. paikalta riippumatta pelaamiensa otteluiden tuloksista.

Toivottavasti mitään näin älytöntä ei ainakaan ole sarjasysteemin puolelta luvassa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Erittäin mielenkiintoista. Ainakin omalla kohdalla virolaisjoukkueen tulo mestikseen nostaisi mielenkiintoa kyseistä sarjaa kohtaan.

Nopeastihan ja halvalla tuonne Tallinnaan matkustaa, joten tuskin siitä mitään ongelmaa tulisi millenkään joukkueelle.

Nostetaan se virolaisjoukkue sitten saman tien SM-liigaan suoraan, niin kenties SM-liigankin mielenkiinto vähän nousisi ja sarja saisi eloa. Saman tien joko SM-liigan huonoin joukkue Mestikseen virolaiskandidaatin tieltä tai sitten liiga 15 joukkueen liigaksi ja virolaisjoukkue automaattisesti viimeiselle suoralle pudotuspelipaikalle riippumatta miten se kautensa pelaa. Eesti Gultane Suihku -joukkue voisi pelata myös paikallispelejä vaikka HPK:n tai SaiPan kanssa. SM-liigajoukkueet voisivat kukin luovuttaa virolaistiimille yhden pelaajan, Hesasta lähetettäisiin totta kai Märkä-Simo, jotta Siivik ei vain "joutuisi johonkin farmiin" kun ei osaa/jaksa pelata liigan neloskentän duunarihommissa.

Tallinnaan sinänsä matkustaa kohtalaisen halvalla ja nopeasti verrattuna moniin muihin paikkakuntiin (ainakin näin Turusta käsin Tallinna on lähempänä kuin joku Kajaani tai Mikkeli, hesalaisilla matka on tietysti vielä lyhyempi).
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tästähän on juttua uusimmassa Jääkiekkolehden numerossa 4/2012. Joukkue siis HC Panter ja puuhamiehet Tero Taskila, Joakim Helenius ja Olle Sildre. Tarkoitus olisi olla kolmasosa virolaisia, kolmasosa latvialaisia ja kolmasosa muita (suomalaisia) pelaajia. On olemassa aiesopimus Riga Dynamon ja erään sm-liigajoukkueen kanssa farmijoukkueena toimimisesta. Pidemmän tähtäimen tavoite olisi joukkueen pelaaminen KHL:ssä.

Eipä tuo kovin varmalta näyttänyt toteutumaan vielä syksyllä näin rivien välistä luettuna.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
On olemassa aiesopimus Riga Dynamon ja erään sm-liigajoukkueen kanssa farmijoukkueena toimimisesta. Pidemmän tähtäimen tavoite olisi joukkueen pelaaminen KHL:ssä.

Eipä tuo kovin varmalta näyttänyt toteutumaan vielä syksyllä näin rivien välistä luettuna.

Mestiksestä KHL:ään? Ei tosiaan kovin vakaalta suunnitelmalta kuulosta. Jos tähtäimessä on KHL, niin miksei seura sitten tosiaan pelaisi saman tien SM-liigassa? Sinne voisi ottaa KHL-farmijoukkueen ihan yhtä hyvin. Tai miksei saman tien jotain Ilvestä tai SaiPaa yms. peränpitäjäporukkaa KHL-farmiyhteistyöhön, niin pelilliset tulokset voisivat parantua. Farmiyhteistyöhän on kuulemma suuri pelastus eikä estä seurojen identiteetin vaarantumista, näinhän aina sanotaan kun Mestikseen tulee joku HMV-farmisakki (Jyp-Akatemia yms.), joka ei vedä katsojia kotona eikä vieraissa.

Pitänee vilkaista tuo Jääkiekkolehden juttu. Skeptinen olen tämmöisen hankkeen kohdalla. Toisaalta jos Mestikseen on tulossa vain farmiseuroja lisää, niin lienee sitten sama, ovatko ne suomalaisia, virolaisia tai ties mitä.
 

ahtikullervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks
Minulla oli tietoo, että 20.04 lanseerataan uutinen Eestin Mestis joukkueesta. Koska Eestin päässä mtään ei tapahdunut kai see Jääkiekkolehden juttu oli see lanseeraus. Onko kenelläkään linkkia juttuun?

Puhetta on ollut 3 valmentajavaihtoehdosta: Ismo Ika Lehkonen tai sitten kaksi muuta suomalaista, kenellä on SM-liiga kokeemus. Nimiä ei mainita, erittäin paljon "salasuuksia". Yksi kahdesta olisi kuulema joka tapauksessa muuttamassa Tallinnaan.

1/3 joukkuuesta virolaisia? Viime viikon Reykjavikin MM kisjoukkueesta kukaan ei tienyt yhtä mitään. Ja varsin mahdoton on saada joukkueen kärkipelaajia lyhyellä varoitusajalla mukaan, koska heillä on jo sitoovat sopimukset ensi kauteen. Rahalla kyllä pystyy tekemään ihmeitä, mutta silloin se Viron mediassa sanottu 800.000 euroa ei tule riitämän.

Esimerkiksi Vilnaan Baltikan budjetti MHL2 liigassa oli viime vuonnna pyöreät 1.000.000 euroa. Ja sieltä tais olla 1 pelaaja Liettuan MM ryhmässä...
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs KalPa
  • 2.32
  • 4.00
  • 2.64
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös