TuTon A-nuoret kaudella 2011–2012

  • 10 700
  • 15
Suosikkijoukkue
TuTo
Tästä se lähtee, TuTon A-junioreiden sivuille on ilmestynyt lista kesätreeneihin nimetyistä pelaajista.

http://tuto.sporttisaitti.com/joukkueet/tuto_hockey_a/

Todella moni jo viime kaudella A-junioreissa hyvin pärjännyt kaveri on ringissä mukana. Erityinen huomio kiinnittyy kaksikkoon Pasonen & Virtanen. Jos kesätreeni maistuisi niin heilllä olisi edellytyksiä olla kovaa valuuttaa kauden alkaessa.

Oma tärppini on Kustaa Siikarla, joka pelasi todella hyvin ennen loukkaantumistaan (?) viime kaudella.

Tällä porukalla voi ilman muuta tavoitella vielä edeliiskauttakin parempaa menestystä, hyvin ovat pullat uunissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Junnuketjua on pakko vähän nostaa, edellisestä viestistä on jo viisi kuukautta ja A-junnujen kausi täydessä käynnissä.

Kaukalon laidalla (tai joku muu): miltä ovat A-junnujen pelit näyttäneet? Kuka on ollut edukseen, voisiko jonkun uuden pelaajan nähdä edustusjoukkueenkin riveissä, miten A-junnuissa ovat pelanneet edustusjoukkueessakin esiintyneet Sillanpäät jne?
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Kaukalon laidalla (tai joku muu): miltä ovat A-junnujen pelit näyttäneet?

Joukkue on tasainen kaikilta osin. Vaihto vaihdon jälkeen joukkue rakentaa kärsivällisesti hyökkäyksiään, puolustus siivoaa kohtuullisesti vastustajia seinille ja maalivahtikolmikko on divisioonan eliittiä.

Mitään poikkeuksellista lahjakkuutta joukkueessa ei ole, mallia Hakulinen ja Potila takavuosina. Sillanpäät ovat hyökkäyksen eliittiä, muutama muukin voisi halutessaan olla tulevaisuudessa Mestistasoa. Puolustuksessa nuorin Palmroth on luotettava jyrä, ja Pasonen on joukkueen anreihakulinen: mieletön lahjakkuus joka ei ota lajia tosissaan. Karhu on tietenkin myös aika äijä, hänestä tulee ilman muuta isona kiekkoilija.

Poliisikin joukkueesta löytyy, Jesse Virtanen, joka tosin tällä kaudella yrittää enemmän pelata ja vähemmän pullistella.

Kaiken kaikkiaan kasassa on hyvä joukkue. Tasaisuudellaan se voittaa useimmat vastustajat, mutta loistokkuus ja huikea yksilötaito puuttuvat.

Yksittäisenä pelaajana voisi mainita Alex Karlsson, jolla on edellytyksiä voimahyökkäjäksi a la Moisio tai Lindlöf.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Poliisikin joukkueesta löytyy, Jesse Virtanen, joka tosin tällä kaudella yrittää enemmän pelata ja vähemmän pullistella.

Yksittäisenä pelaajana voisi mainita Alex Karlsson, jolla on edellytyksiä voimahyökkäjäksi a la Moisio tai Lindlöf.

Hmm... mahtaisiko kummastakaan olla jo tällä kaudella kokeilemaan Moision tonttia? Eihän Pate ole kuin 19-vuotias ja pelasi viime kaudella itse A-junnuissa, joten kenties Karlsson tai Virtanen pystyisivät samantyyppiseen rooliin jo nyt. Eivät tietystikään Moision korvaajiksi sellaisenaan, mutta samantyyppiseen voimahyökkääjän tehtävään.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon A-junnut aloittivat varsinaisen divarin vierasvoitolla Espoossa, 4-7. Joukkuetta vahvistivat Sillanpään veljesten lisäksi Karhu ja Viitaniemi, mikäli tämä nelikko joukkueen vahvuudessa jatkavat on pisteitä tiedossa paljonkin.

Voimahyökkääjä Jesse Virtanen iski 2 maalia, hänestä voisi tulla oikein mallikas pelaaja mikäli luistelutaito parantuisi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mihin lie kadonnut TUTOn junnujen keskustelufoorumi? No, tulevana viikonloppuna A- junnuilla kaksi kovaa kotimatsia. Vastassa Jokipo ja KooKoo. Sinne arvon TUTO- fanit, siis OS/G:lle. Noista matseista riippuu paljon pääseekö TuTon a-junnut liigakarsintaan.

Kenties tätä ketjuako tarkoitit? Tekstisi oli toisessa ketjussa, mutta vastaan siihen TuTon junioriketjussa, joka tosin on ollut lähinnä meidän kahden välistä kirjoittelua kuukauden parin välein.

Sinähän A-junnujen pelejä seuraat ahkerasti ja joukkueen tilanteesta tiedät, niin pistäpä vähän tuntumaa siihen, missä oikein mennään, ketkä ovat junnuissa kunnostautuneet ja miten lähellä liigakarsintoja joukkue on.

Sen tiedän, että kiitos SM-liigan, myös A-junnujen SM-liigaan nouseminen on tehty käsittämättömän hankalaksi, ja sieltä tunnutaan haluavan kaikki ns. divariseurojen A-junnut pois.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Sinähän A-junnujen pelejä seuraat ahkerasti ja joukkueen tilanteesta tiedät, niin pistäpä vähän tuntumaa siihen, missä oikein mennään, ketkä ovat junnuissa kunnostautuneet ja miten lähellä liigakarsintoja joukkue on.

Minä voin tähän vastata, kävin eilen katsomassa kun A-junnut hävisivät Espoossa 7-3. Tällä hetkellä mennään päin persettä, turpaan tulee jokaisessa ottelussa ja joukkue on vajonnut divarin hännille. Eilinen ottelu kuvaa tilannetta aika hyvin:

Kokoonpano oli hyökkäyksen osalta aavistuksen ohkainen, mutta paperilla toiveita oli. Olivathan joukkueessa Mestismiehet Sillanpää, Virtanen, Viitaniemi ja Karhu. Ottelun alku oli kauheata kuraa ja pian oltiin kaksi maalia tappiolla, mutta erän loppuun mennessä tilanne oli saatu tasoitettua, Virtasen läpiajosta tekemä maali oli oikein hieno.

Toinen erä oli tasainen, Bluesin johtomaali saatiin kuitattua.

Kolmas erä oli sitten katastrofi. Ensin kotijoukkue menee johtoon epäselvällä maalilla, toinen tuomari hylkäsi maalin mutta toinen hyväksyi. Sitten Viitaniemi hukkaa kiekon alimpana miehenä ja omissa soi taas, ja haaveet noususta kariutuvat kun turhautunut Virtanen käyttää sikiöasennossa suojautuvaa vastustajaa nyrkkeilysäkkinä. 5+20 ja jäähyn aikana Blues iskee vielä pari maalia. Sen pituinen se ja kotimatkalle.

A-junnujen suunta on ollut jo pitkään alaspäin. Kokoonpano on vaihtunut liian usein ja välillä on ollut aivan liikaa tilaa vaihtopenkillä. Muutama pelaaja on flopannut pahasti, minulle suurin pettymys on joskus lupaavana pitämäni Siikarla, joka varmaan nykyään on divarin hitain hyökkääjä. Taustalla täytyy olla joku loukkaantuminen tms, ei kukaan voi noin paljon taantua kaudessa. Hyökkäys on muutenkin vähän sitä sun tätä, enforcer Virtanen on itse asiassa ehdotonta parhaimmistoa kun maali pitää tehdä.

Puolustusta leimaa ylimielisyys. Entinen superlahjakkuus Pasonen ja Pamlrothin veljessarjan nuorin Peter ovat sinänsä riittävän taitavia, mutta yhdessä Viitaniemen kanssa pelaavat usein kuin Elvikset, ja omissa soi. Karhu puurtaa parhaimmalla asenteella, hänelle puhtaat paperit. Muut pakit ovat sitten tasoltaan niin paljon heikompia etteivät pysty edellä mainituin ryhmän epäonnistumisia paikkaamaan.

Maalivahtiosasto on suhteellisesti paras osa-alue. Lindeberg ja Wiik ovat hyviä maalivahteja, miksei Leikkolakin.

A-junnujen kausi lienee taputeltu. Joukkueen tehtävä antaa peliaikaa edustusjoukkueen reserveille, eli Karhulle,Virtaselle, Sillanpäälle ja Viitanimelle. Muita osin valmistautuminen ensi kauteen voi alkaa, ellei nyt sitten jostakin ilmesty mieletön voittoputki tilannetta muuttamaan. Eilisen perusteella se on hyvin epätodennäköistä.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tuon synkän raportin perusteella voisi myös todeta, että eipä taida Jari Kestikään olla mikään pelastaja, joka ensi kaudella voisi TuTon edustusjoukkuetta vetää. Kestiähän ovat monet väläytelleet valmennusta koskevissa keskusteluissa, mutta näin epätasainen jälki ja kykenemättömyys saada epätasaisesti pelaavia "Elviksiä" pelaamaan joukkueelleen eivät osoita valmiuksia Mestis-joukkueen valmentajaksi.

Ikävää, että A-junnujen kausi on alamäkeen mennyt, itse olin ounastellut heidän olevan paljon paremmassa tilanteessa. Kunhan nyt eivät A-junnutkin joudu putoamisvaaraan, mikä periaatteessa edustusjoukkuetta edelleen uhkaa (2 pistettä on playout-rajaan).
 
Suosikkijoukkue
TuTo
Jaaha, jos menisi katsomaan miten TuTon A-junnujen taapertus jatkuu. Saa nähdä onko puolustajia minkä verran kokoonpanossa, Karhu lähti TPSsiin ja Viitaniemi on edustuksen kokoonpanossa Savonlinnassa.

Liikoja ei siis odoteta, mutta ainahan se on mukavaa hengata hallilla.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTo A voitti eilen Kouvolassa 2-6. Hieno homma, varsinkin ottaen huomioon että kokoonpanossa oli 7 (!) hyökkääjää. Pakkeja oli 6, joten kenttäpelaajia oli yhteensä 13.

Olettaen että samalla porukalla pelataan tänään sarjakärkeä vastassa Joensuussa, lienee selvää että kyyti voi olla kylmää kun väsy iskee.

TuTon A-junnuprojektissa täytyy olla jotain pahasti vialla. Miten tässä vaiheessa kautta kokoonpano voi olla noin ohut, vai onko ebola iskenyt pukuhuoneeseen juuri nyt?
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Kysyisin, että onko kukaan nähnyt tällä kaudella TuTon B-nuorten joukkuetta ja kaveria nimeltään Teemu Lämsä? Kyseessä on siis 15-vuotias hyökkääjä, joka on ollut mukana Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkuetoiminnassa (oli ainakin viime kesänä leirillä Vierumäellä). Kokoa löytyy mukavasti (188 cm & 82 kg) ja on tehnyt tällä kaudella piste per peli B-nuorten 1-divisioonassa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
A-junnut jaksoivat 7 hyökkääjällä ensimmäisen erän Joensuussa. Sitten päästettiin ylivoimalla kaksi maalia ja homma oli taputeltu. Peräkkäiset vieraspelit 7 hyökkääjällä on käytännössä ihan mahdoton projekti, vaikka kaikki menikin putkeen Kouvolassa.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
TuTon A-junnujen kausi päättyy viikonloppuna kahden kotiottelun myötä. Vastassa ovat sarjan kovimmat joukkuueet joten pisteet ovat tiukassa. TuTo on onnistunut kaksi edellistä peliä voittamaan, mutta kausi päätyy joka tapauksessa sunnuntaina.

Viikonloppuna viimeisen kerran hallille ennen kesälomaa. Haikeaa, mutta kohtahan se on taas elokuu ja pelit käynnistyvät.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Vähän aneemiselta näyttää TuTon junnujen tilanne.

Juniorien tavoitteeksi pitäisi ehdottomasti laittaa a-junnujen liigaan nouseminen, niin mahdottomaksi kuin se onkin tehty epämääräisten liigajoukkueita suosivien sarjauudistusten myötä. A-junnut SM-liigaan ja edustusjoukkue perässä!

Saa nähdä, koskeeko tuleva valmentajauudistus myös A-junnupuolta.
 

Colisee Pepsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, CCCP
TuTon nuoremmista junnuista...

Vähän aneemiselta näyttää TuTon junnujen tilanne....

Tuossa lainaamassani viestissä toki tarkoitettiin A-nuoria, mutta kumpi on, joko

a) ette seuraa nuorempien junnujenne tekemisiä tai
b) ette ole tietoisia mistä löytyy tilastoja, sarjataulukoita, valintoja jne.,
mutta ei teidän TuTon junnujen tilanne Mestis-joukkueen mittakaavassa nyt kovin aneemiselta vaikuta. Melko lupaavaa materiaalia sieltä näyttää olevan tulossa, sikäli mikäli C/D-junioreiden tulevaisuudesta mitään ennustuksia uskaltaa tehdä?

- C2-nuorten (s. 1997) valtakunnallisessa sarjassa (joku puhuu jopa epävirallisesta SM-sarjasta) TuTo sijoittui sijalle 5., edellään vain liigaseurat Blues, Kärpät, Jokerit ja HIFK. Sarjaan osallistui alueelliset karsinnat läpäisseet 24 seuraa, joille kullekin tuli 34 peliä; play-offseja ei pelattu.
- D1-junnujen eli 98-syntyneiden turnausmuotoisessa, niinikään epävirallisessa SM-turnauksessa TuTo on selviytynyt kuuden joukkueen SM-lopputurnaukseen yhdessä HIFKin, Ilveksen, Bluesin, Jokereiden ja Jypin kanssa. Turnaukseen osallistui 24 joukkuetta, ja lopputurnaukseen selviytyneet 6 joukkuetta ovat läpäisseet 3 eri karsintavaihetta päästäkseen pelaamaan "Suomen Mestaruudesta".
- ja kirsikkana kakun päällä, -98 syntyneiden ensimmäisen maajoukkuetapahtuman eli Pohjola-leirin lupaavimmaksi puolustajaksi valittiin Länsirannikon/TuTon Tarmo Reunanen!

Muutama vuosi sitten teillä TuTossa oli pari hyvää ikäluokkaa, pelaten C- ja B-nuorten SM-sarjoja. Tällä hetkellä taitaa olla divaritasollakin hieman hiljaisempaa, mutta uudet, lahjakkaat ikäluokat tekevät jo tuloaan...
Eli josko Tami siirtäisi liiganousua vielä muutamalla vuodella esim. vuoteen 2016, niin saisitte liigaan sitten omia junnuja :)

Alla vielä linkit ko. sarjoihin ja uutisiin:

C2-nuorten valtakunnallinen sarja

D1-junioreiden SM-lopputurnaus 14.-15.4.2012

D1- ja D2-junioreiden ylialueelliset ottelut

Pohjola-leirin palkitut pelaajat
 
A-junioreiden uudet valmentajat

A-junnujen valmennus meni uusiksi. Onko Rauteella rautaisen pelaajauran lisäksi kertynyt jo valmennuskokemusta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös