Frölunda Indians 2011–2012 – omat pojat

  • 24 781
  • 97

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Magnus Kahnberg tekee paluun tänään!!!! Huh huh, tämä jos mikä tuli puskista. Mies aloittaa Frölundan tiedotteessa "luonnollisesti" Tolsan ja Lundqvistin vieressä. Loistava asia, nyt on aikaa saada peli kuntoon aina playoffeihin asti.

Nicklas Lasu puolestaan ei ole kokoonpanossa tänään.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Frölunda tänään:

Pyörälä – Olimb – Pettersson
Kahnberg – Lundqvist – Tolsa
Sjöström – Axelsson – Sundström
Axelsson – Johansson – Lindqvist
Collberg

Tömmernes – Bäckman
Johnsson – von Gunten
Persson– Eriksson
Svedberg

Andersen

Eli "normaali" kokoonpano. Kenta Johansson on penkin takana tehnyt aika vähän muutoksia alkuketjuista ja käytännössä loukkaantumiset ainoastaan pakottaa häntä niitä tekemään. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella (muistaakseni) Axelssonin veljekset on eri ketjuissa, joten kiva nähdä vaikuttaako tuo kummankaan pelisuoritukseen. Pahimman loukkaantumissuman aikana tuntui, että Anton ja Pebben pelasivat parasta lätkää tällä kaudella, mutta nyt on ollut taas hiljaisempaa. Toivottavasti tämä herättää veljekset taas uuteen lentoon. Pakistossa voidaan surutta mennä seitsemällä, kun Svedberg on parantanut otteitaan kuin sika juoksuaan kauden aikana.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Maalintekijä jumalan armosta; Magnus Kahnberg. Huikea jamppa, miten voi olla tatsi kohillaan tuollaisen mällin jälkeen? Teki kaksi maalia, joista toinen hylättiin. Itse asiassa Frölunda sai koko pelissä eilen kiekon KUUSI kertaa ohi Wesslaun, mutta voitti vain jatkoajalla 2-3. Hyvä taistelu jätkiltä vaihteeksi, Tolsa meinasi vaihtaa pelin kulkua aivopierullaan, mutta onneksi Marcus Nilsonin kupoli paloi samassa tilanteessa.

Urakka jatkuu Luleåssa viikonloppuna.. Sama laulu, pistekkin olisi jees.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kaksi vaikeaa vieraspeliä takana ja molemmista tuli vähintään piste. Surkea vierassaldo sai näin vähän valoa tulevaisuuteen. Jari Tolsa puuttui tänään kokoonpanosta tuon järjettömän taklauksen jälkeen, mikä kohdistui Djurgårdenin Tjärnqvistiin. Saattaa olla taas tulossa pitempi kakku. Sjöström tuurasi tänään miestä vetoketjussa.

Koosteiden ja raporttien perusteella ensimmäinen erä oli Frölundan, jossa oli mahdollisuus painella karkumatkalle, mutta kaverin kassari oli tänään kuuma, kuten oli Andersenkin. Ville Viitaluoma oli ainoa joka ohitti nuoren danskin ja sekin tuli ylivoimalla ohjauksen myötä. Rankkareissa ainoa onnistuja oli sitten Simon Hjalmarsson.

Nyt matka jatkuu ensi viikolle ja kahteen kotipeliin AIK:ta sekä Brynäsiä vastaan. Hyvä viikko takana ja tästä on helvetin hyvä jatkaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Huomenna ratkeepi case-Tolsa ja kuinka pitkä kakku sieltä tulee. Pelillisesti sillä ei liene mitään väliä, kun niin varjojen mailla on mies viime pelit vaeltanut. Onnistunut pääsemään otsikoihin vain näillä rumilla taklauksilla.

Eilisessä ottelussa Collberg yritti viimeisenä miehenä samaa rankkarikilpailussa millä ohitti Aittokallion, mutta mj-kaveri Gustafsson kaverin luukulla hoiti pitemmän korren ja kättelyssä heitti perään pientä provoa.

Joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijat menee edelleen ykkösketjun nimiin, mutta kärkimies on vaihtunut. Tällä hetkellä se näyttää tältä:

Mathis Olimb 8+16
Mika Pyörälä 12+11
Fredrik Pettersson 5+17

Koko liigan maalivahtitilastossa Frederik Andersen on toisena torjuntaprosentilla 93,56 ja Fasthin kanssa pitänyt eniten nollapelejä (5).

Puolustajien kohdalla peliaikatilastoissa Christian Bäckman on toinen ja Henrik Tömmernes seitsemäs. Pistepörssissä Bäckman on jaetulla seitsemännellä sijalla tehoilla 7+10.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Jos lähetään purkamaan tuota AIK-ottelua.. Kokoonpano:

Pyörälä-Olimb-Pettersson
Sjöström-Lundqvist-Kahnberg
Axelsson-Axelsson-Sundström
Lindqvist-Johansson-Collberg

Tömmernes–Bäckman
Johnsson–von Gunten
Persson–Eriksson
Svedberg

Andersen

Peli oli melkoista kuraa kaksi ensimmäistä erää. Hyökkäyspeli ei toiminut edes vähää alusta ja ainoa asia mikä piti pelissä mukana oli Frederik Andersen. Tanskalainen alkaa löytämään muutenkin sitä alkukauden tasoaan, mikä on fantastinen. Aftonbladet rankkasi nuoren debytantin liigan kolmanneksi parhaaksi maalivahdiksi Fasthin ja Nihlstorpin jälkeen.

Ykkösen peli oli hyvällä tasolla, umpisurkeaa ylivoimaa lukuunottamatta, mikä myös ratkaisi pelin kaverille. Hyviä pitkiä hyökkäyksiä joista AIK joutui rikkomaan, mutta ylivoima oli oikeasti täyttä paskaa. Olisi voinut lopussa heittää jo Axelssonille mahdollisuuksia.

Magnus Kahnberg oli taas pirteällä päällä. Kolautti kerran ylärimaa ja loput hoiteli Viktor Fasth. Syötti aika maagisesti Frölundan ainokaisen Erikssonille maalin eteen.

-------------------------------------

Tänään illalla vieraaksi saapuu sarjakakkonen Brynäs. Jari Tolsa palaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon, ottaa paikkansa vetoketjusta ja Sjöström lipunee taas Axelssonien rinnalle. Vastakkain on myös liigan mittarilla paras ensimmäisen erän joukkue ja paskin vastaava. Vaikea varmaan arvata kumpi on kumpi. Toisaalta Frölundalla on paras hemmarekordi, vaikka viime aikoina tuo(kin) osa-alue on ottanut takapakkia. Klassisesti voisi todetta, että ensimmäinen erä ratkaisee tänään todella paljon. Yhdestä takaiskumaalista voidaan vielä selvitä, mutta suurempaa johtoa ei saada kurottua umpeen. Uuden kevään Brynäsissä löytänyt Johan Holmqvistillä on jotain vaivaa, joten pelaaminen lienee vielä epävarmaa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hieno taistelu jätkiltä ja kolme pistettä kotiin! Frederik Andersen oli tänään maaginen. Oli huikea tulo tähän peliin sitten AIK-konttauksen. Myöhemmin vähän kattavampaa raporttia, mutta voittohuumassa muutama viiva:

- FREDERIK ANDERSEN
- Alivoima toimi loistavasti, edellä mainittu hoiti loput.
- Tasakentällisin Brynäs jäi jalkoihin.
- Tömmernes-Bäckman pakkipari oli hyvä.
- Anton Axelssonilla 5 avopaikkaa iskeä maali, ei tehnyt ensimmäistäkään.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Toinen peräkkäinen kolmeen pisteen voitto tuli MoDosta numeroin 2-1. Ottelun sankarit oli Fredrik (Pettersson) ja Frederik Andersen. Fredrik Pettersson totesi vähän aikaan sitten heidän ketjustaan (Olimb-Pyörälä), että ovat oikeastaan aika samanlaisia pelaajia ja sitä kautta ajattelevat pelistä samalla lailla. Ja kun "selviä" roolituksia ei ketjussa ole, niin kaikki tekevät vähän kaikkea. MoDo-kaadossa #10 sitten näytti omaa monipuolisuuttaan tekemällä ensiksi hienolla vedolla 1-0 maalin ja sitten alusti vielä huikealla lämärisyötöllä Mika Pyörälän voittomaalin.

Vaihteeksi maanantaipeli tänään ja vastaan Luulaja. Frölundalta puuttuu Lasu (munuainen) ja Anton Axelsson (ei virallista tietoa).
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Arvatkaa huvikseen tekikö Toni Koivisto voittomaalin :) Tappio taas 2-1 numeroin, mutta positiivista on se, että Luulaja voidaan haastaa vieraissa joka kerta. Matka ei kovin pitkä kärkeen ole ja lauantaina vierailee muuten Skellefteå Göteborgissa..

Jos ensi kauden sopimustilannetta pitää silmällä, niin ilman sopimusta avainpelaajista on Christian Bäckman (optio), Patrick von Gunten, Henrik Tömmernes ja Mikael Johansson. Kaikille olisi ns. tilausta ja kahden ensimmäisen kohdalla näkisin ainoana huolena KHL-peikon. Samaa saa varmasti pelätä Frederik Andersenin kohdalla koko kesän.. Micken tapauksessa voisi hyökkäävämpi rooli olla tarjolla jossain pienessä seurassa, kun on jossain peleissä ajautunut jo laiturin tontille Kentan palapelissä.

Robin Lindqvist on puolestaan jatkossa Timrån miehiä. Kauan huhuissa pyörinyt siirto sai siis sinettinsä ja linkki uutiseen: http://www.timraik.se/artikel/17475/. Rooli tulee kasvamaan luonnollisesti jumbojoukkueessa ja tulee taistelemaan pelipaikasta Joel Mustosen kanssa. Lundström, Hedman, Lindqvist, Röymark.. Tuo alkaa muistuttamaan farmilta :)
 
Viimeksi muokattu:

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kopioidaan tälle puolelle..

Lisäksi Henrik Tömmernes on ilmeisesti myös pelannut hyvän kauden. Onko Tömmernesillä minkään näköisiä mahdollisuuksia pärjätä ison veden toisellapuolen?

Henrikiä kohtaan odotukset on ollut minulla ainakin henkilökohtaisesti aika suuret mitä ei välttämättä ole pystynyt täyttämään. On nostanut kyllä tasoaan edellisistä kausista, mutta se viimeinen läpimurto ala rundblad on jäänyt vielä(kin) tekemättä. Se mikä hänen pelissään on eniten pistänyt silmään, niin oman pään peli on parantunut jopa isoin askelin, mikä on varmasti hyvä asia tulevaisuuden kannalta. Oma toive ja uran kannalta ehdottomasti järkevin ratkaisu olisi vielä jatkaa ainakin yksi kausi Frölundassa.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tömmernesin roolista voisi sen verran mainita, että on vasta kauden jälkimmäisellä jaksolla vakiinnuttanut paikkansa esimerkiksi ylivoimalla. Toki sitä edelsi se, että Johansson halusi väkisin peluuttaa ykkösylivoimaa neljällä hyökkääjällä, mutta Toni Koiviston lähdettyä on siirrytty "normaaliin" pakkipariin Bäckman-Tömmernes. Henrikin silmistä katsottuna on varmasti hyvä asia, että saa pelata Bäckmanin kanssa, josta voi poimia kaikki tipsit mitä poimittavissa on. Samalla hänen pelinsä on monipuolistunut, kun Bäckman aika monitaitaja siinä vieressä on. Kyseinen pakkipari on kivunnut ykköspakkipariksi Frölundassa ja samalla peliaikakuninkaaksi. Molemmat on myös koko liigan mittapuulla TOP-7 pelaavien puolustajien joukossa. Toinen paljon pelaava kaksikko on Pierre Johnsson-Patrick von Gunten.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Yhden erän kerkesin eilen katsomaan 6-1 voitosta Skellefteåsta, ennen kuin työt kutsuivat. Loistavaa kiekkoa kotijoukkueelta kaiken kaikkiaan. Lähdettiin haastamaan SAIK kiekollisella pelillä ja vierailijoilla meni kirjaimellisesti paskat housuun. Samalla pitää ihmetellä miksi Hadelöv tuntuu aloittavan joka kerta Frölundaa vastaan, kun siellä lähtökohtaisesti selvä ykkösmaalivahti on olemassa.

Ensimmäisessä erässä siis lyötiin jo alkutahdit murskajaisille, kun ensiksi Holloway saa hiukan kyseenalaisen jäähyn, Olimb ite roikkui hänen mailassaan kiinni kaatuessaan. Bud ei kauan kerennyt jäähypenkkiä kuluttamaan, kun Tolsa ohjaa onnekkaasti von Guntenin laukauksen sisään. Ei kauaa siitä, niin Fredrik Pettersson näytti miksi hän on koko liigan kuumin hyökkääjä tällä hetkellä. Hyökkäysinisellä voittaa kaksi vierailijaa ja sitten tarjoaa niin hyvän lätyn 2vs1 ylivoimahyökkäyksestä, että Mika Pyörälä ei voi olla osumatta. Samalla kun ykkösketju parantaa peliään kuin sika juoksuaan, niin Mathis Olimb on kohonnut pistepörssissä TOP-kymppiin.

Kaverilla oli kokoonpanossa sitten muuan John Klingberg, jonka Suomi-visiitti ei oikein ottanut onnistuakseen. Siellä Kekäläisen maailmassa ei vaan sitten välähtänyt, että kyseessä on vasta läpimurtoaan tekevä nuori talentti, eikä valmis kiekollinen liideri peräpäähän.

Frölunda vahvistuu uudella norjalaisella kun Mats Rosseli Olsen saapuu Frölundaan 1,5v pahvilla. Linkki kotisivujen uutiseen: http://frolundaindians.com/sv/frolunda/nyheter/a-laget/frolunda-forstarker/.

Tehojen perusteella ottanut huimia harppauksia joka kausi Norjan liigassa ja kolunnut jokaisen Norjan mm-portaankin läpi. Eliteprospectsin pelaajakortin mukaan kova tekemään töitä, mikä sopii myös nykyiseen Frölundan pelitapaan ja ajatusmaailmaan. Olisikohan debyytti jo Timråta vastaan?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Käy sääliksi tuota Timrån meininkiä. Peli on todella pahassa umpisolmussa ja samalla fanit on hylkäämässä seuraa. Frölunda kävi ottamassa suvereenin 0-4 voiton vieraissa, edellisestä Timrå-voitosta vieraissa olikin kulunut vaivaiset kuusi vuotta.

Itse ottelusta sen verran, että voiton takuumiehet oli samat tutut. Frederik Andersen pelasi kauden kuudennen nollapelin joka oikeuttaa saman tilaston kärkimieheksi Viktor Fasthin kanssa. Oikeastaan nuorella danskilla on debyyttikaudellaan ollut kaikki mahdollisuudet uuteen nollapeliennätykseen, mutta jengi on monen monta kertaa onnistunut selvän pelin päätteeksi perseilemään kaverille loppuun sen maalin tai kaksi. Parasta on kumminkin se, että Andersen on löytänyt alkukauden tasonsa ja pelaa tällä hetkellä huikealla tasolla. Ottaa niitä tärkeitä koppeja kun joukkue niitä tarvitsee ja antaa Frölundalle jokaisessa pelissä mahdollisuuden voittaa. Kuhan tajuiaisi vaan, että mailapeli on tasolla sinuhewallinheimo, eikä pelaisi niin rohkeasti sen kepin kanssa.

POP-ketju (Pyörälä-Olimb-Pettersson) on myös äitynyt huimaan vireeseen. Mika Pyörälä on tehnyt vähintään yhden rysän edellisessä kolmessa pelissä ja Olimb on syöttänyt vähintään yhden edellisissä kolmessa. Molemmat näistä kaveruksista on ottanut myös oman paikkansa pistepörssin TOP-10:stä.

Frölunda-pelaajista neljä pääsi myös maajoukkueeseen, kun Christian Bäckman, Joel Lundqvist, Magnus Kahnberg ja Fredrik Pettersson pukevat Tre Kronorin paidan kotiturnauksessa. Hienoa, että jätkät vihdoin pääsee pukemaan myös Ruotsin paidan ylleen, kun Joelin ja Magnuksen Moskova-reissu meni pilalle loukkaantumisen takia. Petterssonin alkukausi oli vaisu odotuksiin nähden, mutta tällä hetkellä on yksi liigan kuumimpia pelaajia. Monipuolisuutensa ja luisteluvoimakkuutensa ansiosta sopii erittäin hyvin Mårtsin ryhmään. Bäckman oli Suomen turnauksessa puolestaan todella hyvä kahdessa pelaamassaan ottelussaan, joten ansaitusti jatkoa hänelle eurohokiturneella. Näistä huolimatta pitää toivoa kädet ristissä, että kukaan ei sillä "reissulla" loukkaannu. Vihdoin ollaan saatu kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen, niin ei toivoisi yhtään takapakkia.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Tämän kauden pelaajakortteja;

Jari Tolsa:

Uskomaton jamppa, pakko sanoa. Ilman Joel Lundqvistia ja Magnus Kahnbergiä täysin hyödytön, mutta jostain kumman syystä on ainoa jätkä joka sopii noiden kahden rinnalle. Se on kait sitten sitä kemiaa. Paljon rumia taklauksia kauden aikana, turhia hyökkäyspään jäähyjä, mutta silti on (henkisesti) niin tärkeä palanen, tuossa vetoketjussa, että ei olisi mitään syytä laittaa kävelemään. Eli toisin sanoen, jos Lundqvist tai Kahnberg on loukkaantuneina, mies voidaan huoletta laittaa syömään poppareita, kun mitään lisäarvoa ei tuo. Mies turhautuu nopeasti pelaamiseensa ilman näitä kavereita ja se sitten purkautuu turhina aivopieruina. Monimutkaista, eikö.

Patrick von Gunten:

Tää Sveitsi-jannu on uskomaton. Oikeastaan Mikko Mäenpää on kelpo vertauskohta. PvG on omaan päähän astetta parempi, mutta rajallisempi käsistään. On sellainen pelaaja joka Frölundalta on puuttunut ties kuinka kauan. Pystyy pelaamaan jokaisessa tilanteessa hyvällä tasolla. Suuri huolenaihe on se, miten tämä timantti saadaan pysymään Göteborgissa. KHL-seurat lipovat varmasti kieliään ja Sveitsin suuret seurat on herännyt jahdissa myös. Kun taloudellisesti Frölunda ei tällä hetkellä todellakaan kilpaile ainakaan rahalla..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Frölunda otti sopivan lähdön maajoukkuetauolle, kun kotona murskattiin sarjajumbo Timrå peräti 6-0 ja Frederik Andersen kirjautti kauden seitsemännen nollapelinsä! Aleksis Ahlqvist oli samaisessa pelissä kaverin maalilla ja voi käsi sydämmellä sanoa, että sääliksi kävi kaveria. Yksikään maali ei mennyt suoraan AA:n piikkiin, vaan jokainen kiekko pomppi tavalla tai toisella ennen kuin se maaliin asti löysi tiensä. Tuli mieleen aikanaan Färjestadin paidassa debytoinut Juuso Riksman, joka ensimmäisessä matsissa Elitserienissä ja Göteborgissa päästi peräti 5 maalia. Ottelun ratkaisu oli Torpin järjetön kolaaminen Sebastian Collbergiin, josta ansaittu ulosajo. Tuon aikana Frölunda teki kolme maalia joista kaksi merkattiin Jari Tolsalle!!! Uskokaa huvikseen. Ennen tuota rysää kumminkin Fredrik Pettersson otti ohjat omiin käsiin ja nakutti kotijoukkueelle kahden maalin johdon. Ottelun alussa Pettersson sai myös "Fansens favorit"- palkinnon. Ei olisi tuohon saumaan parempaa peliä voinut pelata. Pettersson on nyt osunut neljässä peräkkäisessä ottelussa ja von Gunten syöttänyt vähintään yhden neljässä edellisessä. Sveitsiläisen kohdalla Eliteprospects.com huhuilee taas miestä takaisin Sveitsiin ja se on todella harmi jos näin käy. Mies on ollut huikea ja tällä hetkellä johtaa jopa sisäisen puolustajien pistepörssiä! Kukapa olisi uskonut ennen kauden alkua. Samalla koko liigan puolustajien pistepörssin neljäs, edellä vain Ilkka Heikkinen, Ryan Gunderson ja Dick Tärnström. Tää jätkä on pidettävä melkeen hinnalla millä hyvänsä.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pahoittelut ketjun otsikon vastaisesta kysymyksestäni, mutta onko Mathias Porselandin mahdollisesta siirrosta takaisin Frölundaan kuulunut mitään sen lokakuisen artikkelin jälkeen? Onko utopistista haaveilla hänestä Jokeripaidassa ensi kaudella?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Porselandin kohdalla ainakin pelaajan intressit palata on suuret. Se on hieno juttu, kun rahalla Frölunda ei haasta edes Elitserienin jengejä enää. Sopimus löytyy jo Erikssonin, Perssonin, Johnssonin ja Svedbergin kanssa. Ja Bäckmanin kanssa on optio. Svedbergille pitää löytää rooli jo pelaavasta kuusikosta ja Johnssonin kohdalla ollaan puhuttu koti-ikävästä, sopimuksesta huolimatta. Eli hyvinkin mahdollista, että mies palaa Luulajaan kesällä. Rightin kaveria tuo puolustus kumminkin huutaa, joten hyvällä sopparilla, kyllä kiitos. Pakisto voisi olla mallia tätä:

"von Gunten"-"Porseland"
Svedberg-Bäckman
Eriksson-Persson
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Magnus Kahnberg sai hittiä Ruotsin maajoukkueen harjoituksissa ja ilmeisesti päähän. Tilanteessa katsottiin parhaaksi, että Kahnberg lepää ja matkustaa takaisin Göteborgiin. Pelaaminen tauon jälkeen ensimmäisissä peleissä on vielä epävarmaa.

Henrik Tömmernes jatkaa ainakin kauden Frölundan riveissä, joten FBK:n jahti oli siinä mielessä turhaa. Erittäin loistava uutinen ja saadaan (toivottavasti) jatkossakin nauttia Tömmernes-Bäckman parivaljakon otteista. Kuuluu ehdottomasti liigan parhaimpiin pakkipareihin. Linkki vielä kotisivujen uutiseen ja pelaajan että valmentajat mietteet: http://frolundaindians.com/sv/frolunda/nyheter/a-laget/tommernes-fortsatter-i-frolunda/.

Eli pakisto uudessa ruuvissaan, kun von Guntenin Sveitsi-siirto on aika varmaa tässä vaiheessa:

Tömmernes-Bäckman
XXXX/Johnsson-Porseland
Eriksson-Persson
Svedberg
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Magnus lepää tänään kun sarja palaa tauolta ja Anton on telakalla vielä. Johan Sundström ottaa tuon Kahnbergin paikan Lundqvistin ja Tolsan viereltä. Kenta vähän perusteli tätä valintaa ja muutenkin kommentoi nuoren Sundströmin tekemisiä: "Jag tycker att han startade lite trögt men han har kommit steg för steg och när han väl åkt av sig äventyret i JVM, har han växt. Han har framtiden för sig och jag är säker på att han kommer att bli bättre under sluttampen på serien"

Johanista pitää sen verran sanoa, että plussamerkkinen ajatus on kaverista tällä hetkellä. Ei ole ollut ns. vakiokenttää missä kaveri pelaa, vaan häntä on siirrelty sinne sun tänne, mihin on tarvittu. Yllättävän hyvin sitten roolissa kuin roolissa on vetänyt.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Noniin ja tauolta on palattu sitten kahden voidon merkeissä. Ensiksi kotiottelussa kaatui Djurgården 2-1 ja totuttuun tapaan jätkät sitten kusi Andersenin nollan viimeisellä minuulla. Voisi melkeen huvikseen laskea kuinka monta kertaa tämä on kauden aikana tapahtunut, että kaveri on sen joko viimeisellä viidellä tai viimeisellä minuutilla hävinnyt. Jari Tolsa oli todella hyvä tukholmalaisia vastaan ja paikat oli n. 4 maaliin. Onneksi sai sentään mailansa Erikssonin lämärin väliin niin sai palkinnon uurastukselleen. Mika Pyörälä teki sitten upean soolon 2-0:n ja peli oli sitten paketissa. Lopussa DIF tuli siis maaliin päähän kun koko ottelun ainoa Frölunda-rangaistus oli voimassa.

Skellefteå taas nöyrtyi kotonaan peräti 3-6 ja samalla Frölunda nousi sarjakakkoseksi! Huikeaa. Ottelu oli hyvin värikäs aina toisen erän Frölundan 3-3 maaliin asti. Hadelövillä ei vaihteeksi ollut paras päivä Frölundaa vastaan, vaan päästi toisen kerran peräkkäin kuusi maalia taakseen. Ensimmäisessä erässä meni puolet sisään. Toiseen erään kotijoukkue tuli vielä kovemmalla temmolla ja Fröludalla ei ollut mitään jakoa. Ei mitään. Ensimmäistä kertaa koko kaudella näki myös kuinka Frederik Andersen oli ahdistettu nurkkaan ja jokainen kiekko tuntu tuottavan vaikeuksia. Skellefteå naputti 6 minuuttiin 3 maalia ja peli tuntu olevan ohi kunnes yllättäen Andreas Hadelöv kaverin luukulla astui esiin. Ensiksi aivan järjetön imu Tömmernesin ranteeseen ja erän lopussa jätti yläpesän täysin auki Fredrik Petterssonin toiselle maalille. Kolmannessa Frölunda iski nopeilla vastahyökkäyksillä ja kaksi kertaa se tuotti myös tulosta. Ensiksi Olsen teki ensimmäisen Elitserien-maalinsa ja hänen peräänsä Pettersson naputti hattunsa täyteen. Huikea ukko.

Kolmen pisteen iltaa vietti Pettersson 3+0, Bäckman 0+3 ja Tömmernes 1+2. Koko Frölundan POP-ketju on nyt murtautunut pistepörssin TOP-10:iin.

Mathis Olimb 9+29
Mika Pyörälä 18+18
Fredrik Pettersson 15+21

Yhteensä 42+68=110 pistettä pelkästään tämä trio.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Jos yritetään vähän pölistä täältä Teneriffalta käsin. Vastaan playoffien ekalla kierroksella tuli vastaan siis Brynäs, joten ensimmäistä kertaa moneen kauteen lähdetään jopa pienenä ennakkosuosikkina sarjaan. Koko sarjan kysymys tulee olemaan se, että onnistuuko Kenta Johansson pelityylinsä kanssa erittäin hyökkäävää kendoa pelaavaa Brynäsiä vastaan. Frölunda on onnistunut kauden edetessä suhteellisen hyvin fiksaamaan pelaamistaan vastustajan mukaan ja täällä ollaan ainakin luottavaisia, että saadan tilkittyä kaverin nuoret superstarat. Samalla pitää nostaa esiin Frederik Andersen, joka rikkoi seuraennätyksen nollapeleissä runkosarjassa. Aika kova temppu rookielta ja kun vanhan ennätyksen omisti Henrik Lundqvist..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Sarja siirtyi tänään muotoon paras viidestä. Molemmat on nyt hoitanu ensimmäiset, joten minisarjaksi menee. Frölundalle tänään voitto 2-1 ja maalit Olimbille ja Erikssonille. Raporttia pelistä en voi valitettavasti laittaa, mutta eiköhän ne Intiaanien kotisivuille ilmesty aikanaan.

EDIT. JA Hockeyliganin liveseurannan mukaan Micke Johanssonille alaraajavamma.. Ei jatkanut peliä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös