Puolivälierät 2012: Jokipojat - SaPKo

  • 9 796
  • 34

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Tämä sarja on lähtenyt ennakoidusti käyntiin kuten yllä jo todettiinkin. Yhden maalin pelejä, jotka kotijoukkueet ovat hoitaneet.

Seuraavaksi paineet ovat Jokipojilla, jos SaPKo onnistuisi Mehtimäeltä huomenna voiton kampeamaan siirtyisi suosikin viitta ilman muuta pässipaitojen harteille.

Mukavasti oli yleisöä eilen Talvisalossa, vaikka tietyt vanhan liiton kannattajat eivät tuota yleisömäärää vielä pidäkään minään. Tosiasia on kuitenkin, että nykyisin kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on äärimmäisen kovaa ja aina kun Talvisalossa rikotaan tuhannen katsojan raja, suoritus on hyvä. Torstain peliin odotan vieläkin enemmän katsojia. Myös tunnelma hallissa oli hieno ja varsinkin Vehmanen hienosti huudatti yleisöä pelin jälkeen.

Kenttäpelissä joukkueet ovat melko tasavahvoja, mutta väittäisin maalivahtipelissä SaPKon olevan edellä. Volden pomputtaa kiekkoja eteensä aika tiuhaan tahtiin ja niitä pitää alkaa huomisesta alkaen siivoamaan Jokipoikien reppuun.
 

PeTo Joensuu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat,Tappara.
Eilinen peli katsottu nettitv:stä. Jokipo läksi peliin varovaisella puolustuspelaamisella, kuten moniin peleihin tänä kautena. Karvaus jätettiin vastustajan siniselle. Vain ajoittain menivät päätyyn karvaamaan. Pitkillä syötöillä yritettiin irtiottoa, jotka sapko hienosti eliminoi. Jos päästiin alueelle pyörittämään, niin pakkien vedot meni sapkopelaajien suojiin. Liian usein.

Toinen erä oli täysin sapkon. Koko pelin ajan jokipon pelistä paistoi varovaisuus(kuten ekapelissä joensuussa). Jokipon avauspeli oli paljon huonompaa kuin sapkolla. Laitaa pitkin ja yritettiin puskea suurimpan sumppuun mitä oli. Mielestäni jokipon pelitaktiikka täytyy muuttua suuresti jos aikovat tämän jutun klaarata.

Jokipon hyvä puoli on näiden kahden kentän hyökkäyspään peli. Senkin sapko hyvin kontrasi hyvällä puolustuksella. Tirkkonen on opiskellut jokipon pelin hyvin ja jatko riippuu siitä mitä meidän koutsi tekee pelisysteemille.

Jos meillä on tasokkaampi rosteri, niin ei luulisi pelattavan tällaista varovaista pokeria. Sapkon hyökkäykset menivät melkein aina meidän puolustusalueelle ja vähintäänkin laukaus kohti maalia oli tuloksena. Suorista hyökkäyksistä jokipo ei saanut montaakaan laukausta sapkon mokelle.

Pelit tasan ja näyttää tulevan kahden vamentajan välinen koetus. Nähdyn perusteella laittaisin rahani tirkkoselle.

Lisää rohkeutta jokipo. Puolustamalla ei näitä pelejä voiteta.

PS: niin Kärpäthän pelasi muutama vuosi sitten tällaista hyshys peliä. Tulos oli huono. Mikä yhteys tähän päivään. No, valmentaja.
 

Warre

Jäsen
Nyt olisi Jokipojilla se kuuluisa paikka iskeä, the momentum. Tiistainen nousu 0-2 tappio-asemasta luulisi siivittävän joukkueen, vaikkakin hieman vajaamiehisen, sarjan ensimmäiseen vierasvoittoon ja siten saavan sarjan katkaisupelin lauantaille Joensuuhun.

Jokipoikien pelissä lähes kaikki toimii niin hyvin kuin se on mahdollista, paitsi tietysti runkosarjassa kehuja ja tuhoa niittänyt ylivoima, jolla uskoisin tulevan pelinkin ratkaistavan. Etenkin, jos jostain kummasta syystä SaPKo passivoituu taas pelin vanhetessa kolmanteen erään, niin paikkoja luulisi siunaantuvan ylivoimiin viimeistään silloin.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Jokipoikien suurin haaste on saada nopeasti kiekkoa ylös.

Varsinkin Savonlinnassa on tilaa todella vähän verrattuna Joensun kaukaloon.

Sapkolla nopeat lähdöt onnistui Talvisalossa paljon paremmin. Jokipoikien kärkikarvaajan ja painollisen laidan takakarvan välistä sai aina kiekon saanut laituri seisaaltaankin laitettua siniviivaa pitkin pikkunätin syötön keskelle, jossa sentteri olikin täydessä vauhdissa menossa ilman mainittavaa vartiointia. Painottoman puolen pakki sitten paineli omalla laidallaan tukemaan hyökkäystä. Jokipojilla tämä lähtö epäonnistui siksi, että ensimmäisen syötön saanut laituri oli jo vauhdissa ja paineli päin keskialueen sumppua. Nopea roiskaisu laitaan tai keskelle oli sitten semmoinen, ettei siihen organisoidusti kukaan oikein päässyt. SaPKolla laituri oli ns. perse kiinni laidassa.

Samoin SaPKo painoi kahdellakin miehellä maalin taakse karvatessaan, tai vastaavasti sitten ottivat vasta hyökkäyssiniseltä 1-1-3 systeemillä varmasti tilan pois.

Tiistainen peli osoitti sen, ettei SaPKolla ole samanlaista kuntopohjaa kuin Jokipojilla. Bensa loppui. Samoin ketjut vastaan ketjut 3 ja 4. ketjujen osalta Jokipojat vie aika selkeästi.

Tuon sumpun kun saa purettua pois ja SaPKon nopean lähdön saa pois, niin a vot.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ti 21.2. Mehtimäellä Jokipojat - SaPKo -ottelussa nähtiin taas se "joukkuepalloilupelien" ihmeellisyys, jossa pelin kontrolli ja hallinta voi vaihdella aivan totaalisesti.

Eli kun ei kulje, niin mikään ei onnistu ja kun alkaa kulkea niin voidaan tehdä maali sellaisesta tilanteesta, jossa kiekko makaa selvästi maalin katolla paikallaan ja siitä sen saa käydä ronkkimassa maaliin. Näin Jokipoikien tasoitus syntyi.

Mutta pelillisesti SaPKo on aivan älyttömän hyvässä kunnossa. Tirkkonen on saanut pelaajat noudattamaan harjoiteltua pelitapaa todella uskollisesti ja kurinalaisesti.

Peli pidetään aina leveänä niin hyökkäys kuin puolustuspäähänkin. Jokipojilla taas välillä kiekko kiinnostaa enemmän kuin pelialue ja koko viisikko kaatuu ja kaahaa samaan laitaan.

Samun ensimmäinen maali taas syntyi loistavasta leveällä pidetystä hyökkäyksestä, jossa Karevaara sai painottomalle puolelle vauhtiin syötön ja Samu polki mukaan. Tätä edelsi SaPKon huolimaton vaihtoon meno.

Mutta lähtökohtaisesti SaPKon viisikko liikkuu paremmin ja yhtenäisemmin. On ilo katsoa kun lähes aina painottomalla puolella on laituri tai pakki vapaana tukemassa hyökkäystä oli se sitten nopea tai hitaampi lähtö.

Mutta kuten sanoin joukkuepalloilupelissä ottelun voi kääntää itselleen sitenkin, että alkaa voittaa kaksinkamppailut ja myös se lähinnä oleva oman kaveri voittaa sen seuraavan ja kun tätä jatkuu tarpeeksi niin ote siirtyy. Ja kun virta saadaan päälle eikä se johda ylipelaamiseen ja kohellukseen niin peli voi kääntyä noinkin dramaattisesti kuin tuolla Mehtimäellä tapahtui lopulta.

Tosin Jatkoerässä pallo olisi voinut pomppia ihan kummalle tahansa. Jatkoerässä usein lähdetäänkin aivan toisista asetelmista kuin mihin 3erä päättyi. Takaa-ajajan tilanne, jossa ei ole menetettävää muuttuukin totaalisesti.

Mutta SaPKo on kyllä yllättänyt minut aivan totaalisesti, vaikka olen heidän hyviä otteitaan saanut seuratakin jo ennen pudotuspelejä. Vieläkin kaivelee se Talvisalon keikka, jossa KooKoo dominoi 2erää aivan totaalisesti, mutta SaPKo puolusti kuin Pässi omiaan ja heille 2-0 viimeinen tyhjiin.
 

Riffsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punamustat, Keltamustat, mitä näitä nyt on.
Olipahan matsi eilen.

Huomenna luvassa taas varmasti kuumia tunteita ja paljon tapahtumia.
Nautinnollista on seurata kyllä tätä heimosotaa. Sitä se todellakin on.

Viimeiseksi tänän kuvatehtävä: Etsi kuvasta Iiro Vehmanen

Kuva tässä

(Kuva eilisillalta Savonlinnasta ottelun päätyttyä)

edit:

Itä-Savon näkemys samasta aihiosta.
 
Viimeksi muokattu:

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tämä on valmis.

Yllättävän nopeasti se saatiin katki loppujen lopuksi. Ehkä vähän liiankin äkkiä. Oli nimittäin mahtava sarja. Hemmetin hyviä pelejä, todella paljon tunnetta. Ei se tuosta parane.

Jokipojista sukeentui aika vittumainen porukka näihin peleihin. Jatkuvaa provosoimista, taklaamista, ronkkimista, vääntämistä. Tykkään.

Sääli oli lähettää juuri SaPKo kesälomille. Onhan se minusta perkele sillä tavalla, että tässä sarjassa Jokipojat ja SaPKo ovat omassa kastissaan ja muut sitten jossain kaukana perässä. Eihän jonkun Kalle Konstin tai Iiro Vehmasen legendaarisuuteen pääse kukaan. Ottaisin ilosta kiljuen Jokipoikiin. Tai oikeastaan en, ainakaan ensimmäistä. Olisihan Konsti muussa kuin pässinutussa suoranainen pyhäinhäväistys. Tuo joukkue olisi kyllä ansainnut välieräpaikan, sen verran hieno porukka se oli.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Ajassa 58:28 SaPKo otti Seppäsen pois.

Ajassa 58:35 SaPKo rangaistus: Liikaa pelaajia kentällä.

Miksi tästä ei tuomittu rangaistuslaukausta?

Tällainen episodihan nähtiin Mikkelissä viimeisessä puolivälierässä.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ajassa 58:28 SaPKo otti Seppäsen pois.

Ajassa 58:35 SaPKo rangaistus: Liikaa pelaajia kentällä.

Miksi tästä ei tuomittu rangaistuslaukausta?

Tällainen episodihan nähtiin Mikkelissä viimeisessä puolivälierässä.

Ei kai rangaistuslaukaus mikään automaatio ole. Olisiko Joensuussa sitten ollut vaihtotilanne kuitenkin kun taas Vantaalla meni laskut sekaisin ja tulkittiin tahalliseksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös