TUTO Hockey pudotuspeleissä 2012

  • 9 052
  • 33
Suosikkijoukkue
Tuto
Vihdoinkin Ortsa on ymmärtänyt pistää Linken Syviksen pariksi. Niinkuin sunnuntaina nähtiin niin Syväsalmi on erittäin vaarallinen hyökkäyspäässä mutta se tuo sitten omat riskinsä puolustuspäässä. Linke on siis paras vaihtoehto Syviksen viereen, koska Linke on nyt minun mielestä Kuusistin ohella miedän paras puolustava puolustaja.

Pelkonen on taas nelosketjun maisterina ja Halme ottaa Marren paikan kolmosessa.

Betoni tänään maalissa.

+1 pidän ehdottomasti laineen penkityksestä tai ainakin tuon hazardikaksikon hajottamisesta!

en tiedä veljien laine&marre tilasta, onko jotain pientä vaivaa vai onko kyseessä vaan puhdas penkitys, mutta ihan hienoa nähdä, että näitä 'takuuvarmoja' miehiä myös katsomoon laitetaan jos ja kun otteet ovat olleet heikkoja.

en nähnyt vaasassa pelattua ekaa playoffia, mutta tuloksen ja tän http://www.youtube.com/watch?v=kKiNd7TlJz8 nähneenä saattais santasen peluuttaminen olla kohdallaan, pelasihan santanen varsin hyvin kotona.
 
Suosikkijoukkue
TuTo
en tiedä veljien laine&marre tilasta, onko jotain pientä vaivaa vai onko kyseessä vaan puhdas penkitys, mutta ihan hienoa nähdä, että näitä 'takuuvarmoja' miehiä myös katsomoon laitetaan jos ja kun otteet ovat olleet heikkoja.


Laineen olisin ehkä antanut pelatakin (tosin Linke oikea kaveri Syväsalmelle), mutta Vuorisalon penkittäminen on ihan oikea ratkaisu. Luistin ei kulje, mistään ei tule silloin mitään. Vuorisalon viimeinen kausi TuTossa ei ollut mikään menestystarina, kiitos kaikesta ja näkemiin.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Vuorisalo on kyllä kadottanut tatsinsa kokonaan tällä kaudella. Säästelee laukaustaan ja koko ajan tuntuu että on väärässä paikassa. Puolustus päässä on ollut täysin haluton ja katsonut monta maalia vierestä kun oma pidettävä äijä on laittanut kiekon rysään. Mutta tilalla on taas Halme joka ei osu maaliin vaikka niitä olisi 5 vierekkäin joten ei voittoa tällä arvalla.
 

hokihoki

Jäsen
Tosiaan Vuorisalolle ja Laineelle kiitos ja hei.
Alkaa muutenkin TUTOn pelit olemaan tämän kauden osalta ohi. Poffit jänee tähän ensimmäiseen sarjaan, jollei ihmeitä tapahdu.

Ei tämäkään kausi pelillisesti ihmeitä tarjonnut, muutamia hyviä väläytykisä hetkittäin. Organisaatio tasolla on tekeminen parantunut huomattavasti. Toivottavasti ensi kausi tarjoaa selvästi parempaa kentälläkin!
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Ei tämäkään kausi pelillisesti ihmeitä tarjonnut, muutamia hyviä väläytykisä hetkittäin. Organisaatio tasolla on tekeminen parantunut huomattavasti. Toivottavasti ensi kausi tarjoaa selvästi parempaa kentälläkin!

Juuri näin. Toimiston tekeminen on ollut kesästä asti hyvällä tasolla, valitettavasti pelillisesti kaudesta jää hiukan ristiriitainen maku. Hienoja hetkiäkin on ollut, mutta suurin osa kaudesta on ollut melkoisen tuskallista tarpomista. Huonoa tuuriakin on mm. loukkaantumisten muodossa ollut, mutta ei senkään tekosyyn taakse voi piiloutua.

Juuri nyt ottaa pattiin, että tämä ensimmäinen kierros katkeaa vasta neljästä voitosta. Spora on juuri niin kova kun mitä etukäteenkin sopi odottaa, ja onhan tämä sarja juuri nyt aikamoista kitumista. Olisi kaikille parempi, että Sport voisi antaa kuoliniskun jo tänään, eikä enää tarvitsisi torstaina rypistellä. Ainakin itse odotan jo kovasti tietoja ensi kauden joukkueesta, samoin kuin tulevia välieriä, finaaleja ja Liigakarsintoja.

Tuskin muuten tarvitsee jännittää Vuorisalon ja Laineen jatkon puolesta. En pidä kummankaan jatkoa edes etäisesti mahdollisena. Mutta kiitos vaan hyvistä vuosista molemmille. Valitettavasti tämä viimeinen meni enemmän tai vähemmän penkin alle, etenkin Marrelta.
 

Oadie

Jäsen
Aikamoisen paskan maun onnistui joukkue tästäkin kaudesta jättämään näiden puolivälierien myötä. Eihän tässä ihmeitä odoteltu, mutta että tällaista perseraiskausta ei ole enää mukava katsella. Hävettää ja nolottaa. No selvittiin ainakin niistä karsintapeleistä tänä vuonna ja kyllähän joukkue muutamia hienoja hetkiä koti-Kupittaalla tämän vuoden puolella tarjosi. Vielä pitää torstaina halliin vääntäytyä vaikka se aika kidutusta alkaakin olemaan. Jos nyt edes taistelua ja siedettävät lukemat silloin saataisiin. Ensi kaudelle uusin eväin, jokohan se silloin lähtisi taas sitten vuoden 2008.
 

Torpedo 360

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO Hockey & Manchester United
Kyllä jäi todella paska maku näistä playoff-peleistä. Koko kausi ollut aikamoista taistelua mutta eipä tuo uskottavuus näistä peleistä johtuen jää kovin kummoiseksi. Tavoite oli siis kuuden joukkoon jonne päästiin mutta sitten onkin tarkoitus nolata koko ryhmä playoffseissa. En muista koska viimeksi joku olisi raiskattu näin pahasti näin tärkeissä peleissä. Varmaan tupa täynnä torstaina ja kunnon playoff fiilis päälle. Ja vitut..
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minua harmitti pitkään, etten töiden takia pääse TuTon torstaiseen puolivälierään.

Eipä oikeastaan harmita enää. Ei tuollaisten vierastappiolukemien jälkeen. Silkka farssihan puolivälieräsarjasta pääsi muodostumaan.

Jotenkin sellainen fiilis, että sekä Makkonen että tietyt pelaajat tietävät jo hyvin, ettei jatkoa heru ja tulos on sitten sen mukainen. Sen verran nyt kuitenkin toivon, että torstaina muu joukkue yrittää maksavan kotiyleisönsä edessä sen verran tsempata, että ottelusta tulee kunniallinen taistelu ja siedettävämpi tappio.

Pudotuspelisysteemin ystävä en muutenkaan ole. Ennemmin ottaisin Mestikseen Ruotsin Allsvenskanin tapaisen systeemin, jossa runkosarjan kolme parasta menee liigakarsintasarjaan ja jossa joukkueet 4-7 vääntävät runkosarjan päätteeksi sarjan siitä, kuka pääsee neljäntenä liigakarsintoihin. Sitten kahden liigajoukkueen ja neljän divarijoukkueen karsintasarja, jonka kaksi parasta seuraavan vuoden liigaan. Ihan oikeutettua se tälläkin kaudella olisi ollut, että runkosarjan kolme parasta olisivat päässeet tämäntapaiseen karsintaan suoraan ilman mitään pleijareita, olivathan Jukurit, Sport ja KooKoo tällä kaudella ylivoimaisia muihin verrattuina.

Mutta moista ei toki ole tiedossa, ei nyky-Mestiksessä. Sen sijaan varmaan ensi kaudella kokeillaan taas säälipleijareita ja vatkataan pudotuspelejä joista mitaleille selviävät runkosarjan kolme parasta.

Tästä kaudesta jäävät sikäli kaksijakoiset tunnelmat, että oikeastaan TuTon organisaatio piti kaiken minkä lupasikin: kunnia palautettiin sillä, että etukäteen kaavailtu sija kuuden sakissa toteutui, yleisömäärät nousivat ja organisaation toiminta koheni selvästi. Lisäksi joulun jälkeen koettiin Kupittaan kotitaika, kun TuTo voitti jokaisen joulun jälkeisen kotiottelunsa, mikä teki pelien seuraamisesta miellyttävän ja jännittävän kokemuksen.

Mutta kun sitä kuitenkin alitajuisesti toivoi vielä vähän enemmän, ja tällä rosterilla olisi pitänyt pystyä tätä parempaan lopputulokseen. Ei kolmen sakkiin, mutta ehkä neljän sakkiin kuitenkin.

Ja pudotuspelit jättivät varsin happaman ja haljun maun suuhun, kuten koko kauden vieraspelaaminen joka oli koko Mestiksen huonointa. Huonoa oli myös erikoistilannepelaaminen, ja joukkueen fyysinen ja henkinen kunto ei ollut sitä mitä sen piti olla. Nämä ongelmat menevät hyvin pitkälle valmennuksen piikkiin. Minkä Niukkanen aloitti, sen Makkonen lopetti eli pelaajista ei saatu irti kuin osa potentiaalista (tiettyjä hahmoja kuten Keinästä ja Vainiolaa jne. lukuunottamatta - vaikea se on Mestiksen maalikuninkaalta enempää vaatia), taktinen osaaminen oli heikkoa ja vieraspeleihin valmistautuminen ala-arvoista.

Kaikesta huolimatta loppukevään kotitaika ja kuuden sakkiin nousu jättävät paljon paremman maun suuhun kuin viime kevään jumbosija ja kauhea playout-sarja, jossa koko seuran tulevaisuus oli vaakalaudalla. Henkilökohtaisesti uskoisin, että ensi kaudella voidaan tavoitella tosissaan kärkisijoja. Nyt ovat uudet pohjat luotu organisaatiolle ja seuran ei tarvitse koota rosteriaan tyhjästä kuten viime kauden jälkeen, vaan nyt voidaan hankkia pelaajia pidemmällä tähtäimellä ja treenauttaa joukkuetta kauemmin yhdessä.

Valmentajat on kummatkin ehdottomasti vaihdettava ja sen jälkeen tietyt pelaajat on käteltävä ja hyvästeltävä (kiitos vain Markku Vuorisalolle kaikista näistä TuTo-vuosista, legenda olet kuitenkin vaikka viimeinen kausi melko heikosti menikin). Tilalle on saatava uusia profiilipelaajia ja vanhat starat on pidettävä. Sitten vain kunnon valmennusporukka (myös fysiikkavalmentaja, kiitos), uusia juonia toimistolla kesätauon aikana ja mahdollisesti joku kova paluumuuttaja askiin. Sen jälkeen voi jatkaa siitä, mihin nyt jäätiin. Jumbosijalta noustiin keskikastiin yhdessä kaudessa - kenties seuraavalla noustaan keskikastista kärkikastiin?
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Huomiseen kotipeliin tulee todennäköisesti vähän uusittu kokoonpano. Näin TuTon kotisivuilla olleessa tuoreessa uutisessa:

”On aivan selvää, että muutoksia kokoonpanoon tulee. Tarvitsemme tuoreita jalkoja, joten Jesse Virtanen ja Markus Mäkinen ainakin pelaavat huomenna. Meillä on ollut joukkueessa pieni flunssa-aalto, joten lopullinen kokoonpano selviää vasta aamulla, kun tiedeteään ketkä ovat pelikunnossa.” kommentoi päävalmentaja Kari Makkonen.

”Kävimme Vaasan ottelun pikaisesti läpi joukkueen kanssa. Yhteinen viesti oli selvä. Torstaina kaukaloon menevät ainoastaan ne, jotka kantavat ylpeänä TUTO-paitaa yllä. Ne jotka paskovat housuihin jo ennen kaukaloon menoa voivat jäädä suoraan pois pelistä”, kommentoi puolestaan valmentaja Kai Ortio.

”Huominen ottelu on koko joukkueelle näytönpaikka. Nyt on kasvojen pesun vuoro, sillä haluamme näyttää tälle upealle kotiyleisölle, mitä todella osaamme. Siitä lähdemme, että pelit jatkuvat lauantaina Vaasassa”, kommentoi kapteeni Antti Virtanen.

Mäkinen ja Jesse Virtanen pääsevät yrittämään Sportin kaatamista, saa nähdä ketkä vakiokokoonpanon pelaajat ovat poissa ja tuleeko kaukaloon vielä muita uusia nimiä ja missä koostumuksessa.

Ketjukokoonpanot ainakin olisi syytä uusia, mutta niihin ei ole juuri muutoksia tehty koko kauden aikana, joten nyt alkaa olla vähän myöhäistä.

Toivottavasti joukkue kuitenkin tulee huomenna kaukaloon hyvällä asenteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös