Mikä mättää, Toni Koivisto?

  • 2 497
  • 15

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Suuret olivat allekirjoittaneen odotukset Toni Koiviston suhteen hienosti meneen Floridan-leirin jälkeen, enkä varmaan ollut yksinäni ajatuksineni. Koiviston kausi on kuitenkin ollut selkeä pettymys, luistin kyllä kulkee huikealla tavalla, mutta tehot puuttuvat. 7+6 ei nyt ihan ala-arvoinen saldo ole, mutta paljon paljon enemmän odotettiin.

Jo varhaisessa vaiheessa Koivisto on ollut valmis panostamaan kaiken jääkiekolle. Nuorena miehenä hän muutti Yli-Torniosta Raumalle, ja ottikin suuria harppauksia eteenpäin. Lukiokin jäi tuossa tohinassa kesken, mutta vielä syksyllä näytti, että uhraukset poikivat hedelmää. Takana oli onnistunut NHL-leiri ja edelliseltä talvelta vyöllä roikkui meriittinä hyvät otteet nuorten MM-kaukalossa.

Kun Markku Tähtinen saapui Lukkoon, Koivisto putosi nelosketjuun. Mahtoiko tämä olla nuorelle miehelle liian kova pala, sillä tuon jälkeen Koiviston esitykset ovat olleet varsin luokattomia. Joukkueen eilinen aamuharjoitus kertoi hyvin, missä mennään. Muu joukkue harjoitteli molemmissa päissä 5-5 peliä, ja Koivisto neppaili kiekon kanssa yksinään keskialueella. Viime harjoituksissa Koivisto on muutenkin ollut Petri Lätin kanssa ylimääräisen hanslankarin osassa. Ja motivaation puute paistaa kauas.

Vaikea ei ole arvailla, että Koivisto tähyää muualle, vaikka sopimus taskussa ensi kaudesta onkin. Viime päivinä on omiin korviini kantautunut jo useampikin liigaseura, jossa Koivisto saattaisi ensi kaudella pelata...Huhut ovat huhuja, mutta joka tapauksessa Koiviston peli on totaalisen tukossa. Miksi?
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toni voisi tulla Ässien nuorekkaan dynaamiseen ensi kauden porukkaan näyttämään taitojaan. Jos suurseura lukko satsaa huomattavasti parempiin ja kalliimpiin tehohyökkääjiin, kuten tähtinen ja Kron, niin kannattaisi ehkä tulla Satakunnan mestarijoukkueeseen saamaan kunnon valmennusta ja tulostakin saattaisi alkaa syntymään paremmin. Koivisto sopisi Ässien kolmoseen varmasti hienosti ja saataisiin näpäytettyä lukkoakin taas, kun poika takoisi super-markkua paremmat pisteet eetteriin!
 

Damien

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja suomen maajoukkueet.
Suurin ongelma Koiviston tilanteessa on pahasti yliarvostettu nuorten pelaajien kouluttaja ika, toisena tulee vallitseva sm-liigan kahvalinja. Koiviston pitäis vaihtaa joukkuetta esim kerhoon josta vois oikealla valmennuksella ja peluuttamisella irrota 1-2 ketjun paikka. Tai sitten lähtisi vaan hakemaan nhl paikkaa ahl:n kautta.
Tietysti jos ika saa kenkää niin lukossajatkaminenkaan ei välttämättä olisi huono vaihtoehto.

Ässissähän Koivisto pelais ykkösketjussa mutta meitin ika ei osaa peluttaaa/valmentaa nuoria lupauksia. Saattaa olla että kun Koivisto ei ole ikan "löytöjä" ja joutuu siitä kärsimään.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Damien
Ässissähän Koivisto pelais ykkösketjussa mutta meitin ika ei osaa peluttaaa/valmentaa nuoria lupauksia. Saattaa olla että kun Koivisto ei ole ikan "löytöjä" ja joutuu siitä kärsimään.
No ei kyllä tämän hetken näytöillä mahdu Ässissäkään ihan niin ylös. Tuskin pelaisi ensi kauden joukkueessakaan ykkösessä.

Niin, tämä Koivistohan on yksi meikäläisen mieliaiheista. Wamban kaamean hehkutuksen jäljiltä ja myös hyvin menneen tulokasleirin jäljiltä odottelin läpimurtonsa tekevää pelaajaa, mutta paskat. Mies ei todellakaan ole ollut lähelläkään sitä tasoa jolla pelasi viime vuonna. Erityisen "suuri" meriitti oli viimeisin Ässät-lukko -peli jossa Koivistoa ei edes tuntunut luistelu kiinnostavan.

Ehkä Ikakin on huomannut miehen motivaation puutteen. Kyllähän sen ymmärtää kun koko ajan tulee uusia miehiä joihin luotetaan enemmän kuin itseen. Varmasti motivaatio putoaakin alas.

Miten tästä... Seuranvaihto voisi piristää, mutta kannattaisi ehkä aloittaa Mestiksestä. Mestishuippuna sitten takaisin? liigaan. AHL ei mielestäni ole ratkaisu koska Koiviston fysiikka ei riitä AHL:ään vielä. Ehkä vuoden päästä, mutta kyllähän minä olen koko ajan pitänyt Koiviston NHL-potentiaalia aika alhaisena.

EDIT: Onkohan Koivistokin saanut rauliraitas -syndrooman. Yleensä se kyllä tulee maajoukkuekomennuksen jälkeen mutta jos tässä tapauksessa hyvinmennyt tulokasleiri oli alku sairaudelle.
 
Viimeksi muokattu:

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En tiedä mikä mättää, mutta pettynyt olen minäkin Koiviston peleihin. Edes sitä joulutauon jälkeistä heräämistä ei nyt ole tapahtunut, vaikka parina edellisenä kautena Koivisto pelasi parhaat pelinsä juuri näin keväällä.

Kai siihen vaisuuteen syynä on kohtuuttoman suuret odotukset viime ja edelliskauden pelien sekä hyvin menneen Floridan tulokasleirin takia.

Koivisto on kumminkin vasta 20-vuotias pelaaja. Uskon edelleen hänen taitoihinsa, ja toivottavasti ne tehot pomppaavat pinnalle Lukossa eikä missään toisessa SM-liigajoukkueessa.
 
...Koivisto

Kyllähän se Koivisto voisi pikkuhiljaa parantaa niitä otteitaan.
Eikös Vidman olisi Koiviston nykyotteilla ollut hyödyllisempi Lukolle? Kyllä Koivisto saa ihan mukavasti vastuuta ikalta ja haistaa maalipaikat hyvin, viimeistelytaito on vähän hakusessa. Tältä kaudelta on jäänyt muutama Koiviston maali kyllä mieleen:
Joulukuussa Lukko-Tappara(1-0) ottelun ainoa maali, komea rannelaukaus yläkulmaan yllätti Sasu Hovin.

Ja sitten Lukko-Ässät TV-pelissä teki hienon maalin suoraan maalin edestä saatuaan loistavan passin maalin takaa.

Tämän jälkeen ei onnistumisia ole juuri tullut...
Itse pidän tällä hetkellä Isosaloa potentiaalisempana NHL-pelaajana. Hän on nimittäin ollut kohtalainen työmyyrä 4. ketjussa ja nyt on onnistumisia tullut jo pisteidenkin muodossa.
 

TiDo28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko,Toronto Maple Leafs
Myydään pois!

Itse olin sitä mieltä jo viime kauden jälkeen,että myydään Koivisto pois hyvään hintaan ennenkuin Ika hänet pilaa.Lukossa on muitakin vastaavia pelaajia esim. S.Torkki,S.Isosalo ehkä liittäisin tähän myös T.Kesän,J.Siivosen ja J.Niskala.Kaikissa on selvästi potentiaalia kehittyä vielä paljon lisää mutta Ikalla ei ole enää mitään annettavaa näille kavereille.

Ikan kehittämä pelityyli ei vaan sovi ainakaan Koivistolle mutta vähän paremmin kyllä Tokelle,Samulle ja miksei myös Kesälle mutta kyseisten pelaajien taitojen kehittäjänä Ika ei ole mies paikallaan.

Lukon vanhoilla pieruilla on taidot olleet jo ennenkuin Ika on heihin ehtinyt vaikuttaa ja ratkaisevat pelejä omilla henk.koht. taidoillaan.

Ika kehittänyt lukkoon typerääkin typerämmän pelityylin koko joukkueelle eikä ajattele yhtään yksilöitä.Ehkä Ikan ensimmäisellä lukon kaudella kehitettiin yksilöitä vähän enemmän mutta kun lukon nuorilla ei ole sitä kokemusta kuin yhdeltä Ikan kaudelta ennen tätä kautta niin eiväthän ne nyt yhdessä kaudessa kehity ns. ratkaisijoiksi.

Lukossa on potentiaalia enemmän kuin yhdessäkään muussa joukkueessa mutta tämä joukkue tarvitsee aikaa omasta mielestäni pari lisä vuotta ja keskittymistä enemmän yksilötaitojen kehittämiseen.

Ikan pelityylistä kärsivät juuri nyt nuo lukon tulevaisuuden toivot kuten Koivisto.Koivisto ei vaan istu Ikan pelityyliin mutta kyllä Koivisto on hyvä pelimies.Ikähän on vaan numeroita mutta silti 20-v. ikä pitäisi jo näkyä taitojen kehityksenä.

Olisiko nyt parempi,että Ika jatkaisi matkaansa vai myytäisiinkö näitä lupauksia muihin joukkueisiin puhkeamaan kukkaansa?

Ika valitsi tänne tullessaan taitavimmasta päästä olevia lupauksia mutta tämä pelityyli ei kehitä taitavia pelaajia enempää mitä olivat tänne tullessaan.

Lukon nuoret,etupäässään juuri Koivisto on hukkaan menevää luonnonvaraa tällä hetkellä lukossa.Jos Ika vaihtaisi ajamaansa peli/peluutus-tyyliään ensi kaudeksi niin voisiko hän sitten jäädä?

Eikös Ikalle kannattaisi hommata vähän jo kokemusta omaavia mutta silti vielä alle 24-v. pelureita.Voisivat paremmin osata Ikan pelityylin?

Tuli juttua vähän muustakin kuin vaan Koivistosta mutta pääasiahan tuli selväksi tuostakin sekasotkusta,vai?SORYY silti!
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin tosiaankin mikä mättäää. Minä luulen että ei tämänpäivän esityksellä mätä yhtään mikään kun koko pelin istui penkillä. Jos jossain mättää niin se löytyy muualta ja ei ole vaikea arvata missä. OMA POIKA penkillä muut kentällä. Kelpais meille mutta taitaa olla omasta takaa omia. Jos ei peliaikaa tule tarpeeksi niin UJK:n sitä hakemaan muuten menee pelivire. Tosin nyt ollaan jo kauden lopussa joten ehkä ensi syksynä paremmin.
 
Viimeksi muokattu:

muumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
LUKKO
Ei myydä, lainata, vaihdeta tai anneta !

Olkaa nyt vielä kärsivällisiä Koiviston suhteen. Tämä kausi ei ollut se lopullinen läpimurtokausi, mutta ehkä ensi kausi on. Toni on syntynyt vuonna 1982 eli ei sitä ikää nyt vielä niin hirveästi ole.

Eikö kehitystä ole kuitenkin tapahtunut vuosittain ? Jopa tänä vuonna, joskaan ei hirvittävin harppauksin.

Koivisto on kuitenkin yksi ikäluokkansa parhaista Suomessa ja on näyttänyt menestyvänsä myös kansainvälisissä peleissä. Toni oli nuorten MM-kisoissa yksi Suomen parhaista hyökkäääjistä ellei jopa paras ja pärjäsi myös hyvin vertailussa muiden maiden pelaajiin.

Erittäin nopea ja taitava ! Lisää vastuuta vaan ja laukauksiin laatua niin vain taivas (NHL) on rajana. Täällä löytyy luottoa Koivistoon ellei se vielä tullut selväksi !
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Re: Ei myydä, lainata, vaihdeta tai anneta !

Viestin lähetti muumi
Olkaa nyt vielä kärsivällisiä Koiviston suhteen. Tämä kausi ei ollut se lopullinen läpimurtokausi, mutta ehkä ensi kausi on. Toni on syntynyt vuonna 1982 eli ei sitä ikää nyt vielä niin hirveästi ole.

Eikö kehitystä ole kuitenkin tapahtunut vuosittain ? Jopa tänä vuonna, joskaan ei hirvittävin harppauksin.

Koivisto on kuitenkin yksi ikäluokkansa parhaista Suomessa ja on näyttänyt menestyvänsä myös kansainvälisissä peleissä. Toni oli nuorten MM-kisoissa yksi Suomen parhaista hyökkäääjistä ellei jopa paras ja pärjäsi myös hyvin vertailussa muiden maiden pelaajiin.

Erittäin nopea ja taitava ! Lisää vastuuta vaan ja laukauksiin laatua niin vain taivas (NHL) on rajana. Täällä löytyy luottoa Koivistoon ellei se vielä tullut selväksi !

Lyhyt ja ytimekäs kysymys: Entäs jos ei halua jatkaa?
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Katseet pikemminkin Kroniin

Koiviston vaisuus ei nyt suoranaisesti ole niin suuri ihme kuin vaikkapa Kronin täydellinen saamattomuus. Jos tämän tasoinen mieskään ei pysty Lukossa maalintekoon niin ei se varmasti kovin helppoa Koivistollekaan ole. Koiviston pelistä ei loppujen lopuksi puutu kovin montaa palasta, eivätkä nekään ole isoja. Joskus vaan kestää ennenkuin ne asettuvat kohdalleen. Toni kärsinee ainakin Lukon surkeasta avauspelistä, miehelle pitäisi saada kiekkoa vauhtiin.

Mitään järkeä ei ole lähteä Koivistoa myymään, mutta jos hän ei halua ensi kautta Lukossa jatkaa, niin mikäs siinä sitten. Uskon kuitenkin että jatkaa. Ehkäpä pieni vilttikomennus tekee kuitenkin terää?

Lukossa on tällä kaudella aivan toisenlaiset puolustusvelvollisuudet kuin vaikkapa viime kaudella. Eipä ole Viinanenkaan pystynyt samaan kuin viime kaudella, jolloin pelivapauksia oli vaikka muille antaa.

Ensi vuonna nämäkin kaverit ovat jo aimo askeleen pidemmällä, mutta Kron sitä tuskin tuolla iällä enää tekee. Ei tule häntä ikävä, vaikka odotukset olivat suuria. Kronin on nyt helppo surffailla, kun kriittiset arviot kohdistuvat vaikkapa Tähtiseen, joka pelasi muuten erinomaisen ottelun Ilvestä vastaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sori nyt menee otsikon vierestä mutta kyllä eilen HIFK:ta vastaan pelatussa ottelussa katseita ei voi mielestäni kääntää Kroniin päin. Mielestäni mies pelasi erittäin hyvän pelin ja muodosti ketjunsa kanssa vaarallisen kokonaisuuden. Joskus se ei vaan mene sisään (paikkoja oli useita). Kron järjesteli paikkoja ja laukoi todella paljon pelissä eilen.
 

muumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
LUKKO
Entäs jos ei halua jatkaa ?

Kyllä täytyy Borikselle vastata, että ketään ei kannata väkisin pitää.

Toisaalta on olemassa keinoja joilla saadaan pelaaja muuttamaan mieltään jatkamisen suhteen. Näitä voisivat olla mm. palkka (lähinnä sen korotus), peliaika/vastuu (lähinnä lupaus niiden kasvamisesta) ja valmennus (lähinnä hyvä ja kehittävä).

Koivistolla ilmeisesti on sopimus ja peliesitysten perusteella tuskin palkankorotusta kesken sopimuskauden tullaan käyttämään jatkamisen motivointiin. Peliaikaa ja vastuuta sen sijaan voidaan ehdottaa (joo, joo täytyy ansaita jne.). Niin ja ehkä hyvää ja kehittävää valmennusta on tarjottavana, vai ?
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Pitää tässä ketjussa elvitellä tyyllin mitä-minä-sanoin. Viimesyksynä koitin laittaa jollekkin Lukko fanille hieman jäitä hattuun, kun Koivistosta puhuttiin tyyliin "varmisti NHL-pelipaikan 19 vuotiaana" ja mainittiin että Koivisto olisi lahjakkaampi kuin T.Ruutu. Joskus nuorille tulee vaisumpia kausia (vrt Somervuori), joten toivoa ei kannata vielä hukata.
 
Viimeksi muokattu:

Siirappi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Tampabay Lightning, Kotiteollisuus
Koivisto menee jälleen loppukesällä Floridaan ja iskee kokokauden pisteensä 3 pelissä. Potentiaalia Koivistolla on edelleen paljon, mutta ei tuolla työnteolla hänestä tule muutakuin nopeasti unohdettu suurlupaus. Pelaajat kehittyvät eriaikaan ja Koivisto saattaa hyvinkin tehdä läpimurtonsa ensikaudella sitä en kiellä, mutta tekee tiukkaa kyllä kesällä Koivistonpojalla, että mahtuu edes pelaavaan kokoonpanoon ensikaudella sillä. Muutama uusimies on tulossa ja vanhoja lähdössä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös