KooKoo vapautti valmentaja Ismo Lehkosen tehtävistään

  • 44 577
  • 133

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Ja Ikan jatkostakin sen verran, että mies on vapautettu tehtävistään, joten periaattessa mies on KooKoon leivissä, joten eipä varmaan ainakaan tällä kaudella missään valmenna.

Tosin kyllähän tuon Ikan sopimuksen voi varmasti ostaa ulos, jos jollakin seuralla olisi halukkuutta pestata Ika valmentajaksi. Eikös ainakin jotkut Deutsche Eishockey-Liigan seurat ole olleet Ikan puheiden mukaansa kiinnostuneita hänestä.
 

Kenkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Entä pelaajat, mikä on heidän roolinsa tässä kaikessa?

Onhan se helppoa, kun saa kaikelle paskalle yhden syyllisen. Aika harvoin asia on kuitenkaan näin yksiselitteistä.

Kyllähän pelaajissakin on helppoja sekä vaikeita tyyppejä ja sitten vielä täysiä kusipäitä, ei sitä voikkaan poissulkea. Tapana vaan on että asioita ei revitellä julkisesti, en ole kuullut tai lukenut yhdenkään pelaajan kommentteja julkisuudessa. Sitten on nämä jotka pääsevät lähelle pelaajia ja kuulevat heidän puheitaan ja laittavat niistä tänne juoruja liikkeelle joiden todenperäisyyttä emme tiedä. Tässä valossa Ikan ulos tuleminen oli ainutlaatuista, jotkut ovat sanoneet että Ika oli radiohaastattelussa asiallinen, ehkäpä Ika olikin asiallinen mutta Pekka Jalonen halusikin kärjistää mm. huonoilla tiedoillaan joukkueesta jotta saisi jonkunlaisen otsikon. 25 tekstaria oli kyllä normaalia Ikaa.

Kuten huomaamme asia ei ole yksiselitteinen, mutta vain yksi osapuoli on tullut asiasta julkisuuteen ja siis kestäköön sen.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Hyvä Veli JOUNI

Otit sitten nuijan käteen ja kopautit kovan ratkaisun. Kiitos tästä pikaisesta päätöksestä ja varsinkin sen ajoituksesta.

Tarkoituksesi oli varmasti ratkaista ongelma. Niinhän asemassasi olevan toimijan tulee tehdäkin. Mutta epäselväksi jäi se, mikä oli ongelma. Saammeko tätä koskaan tietää? Arvailla voimme ja sen myös teemme.

Oliko ongelmana se että Veli Ismo ei ollut mukava kaveri sinulle? Eikö Ismo ollut hyvää seuraa organisaation pippaloissa ja saunailloissa? Oliko Ismon kabinettikäyttäytyminen epäsopivaa niihin piireihin, joissa sinä Jouni liikut ja joissa Mestistasonorganisaatioin on asioita hoidettava? Läikyttikö Ismo illallispöydissä, eikö hän osannut keskustella sivistyneesti vai jättikö hän jopa joitain tilaisuuksia väliin vedoten turhiin tekosyihin? Vai lausuiko Ismo joskus ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästään eli siten, kuten hän ajatteli eikä niin kuin hänen kuului ajatella?

Jos edellä olevat asiat ovat totta niin et kai sinä Jouni voinut muuta tehdä. Tämän ongelman ainakin ratkaisit kerralla ja jämäkästi. Mutta oliko tuollainen ongelma ratkaisemisen arvoinen? Tällaisesta me Veljet, jotka emme ymmärrä mitään Mestis -joukkueen toiminnanpyörittämisestä, emme voi tietää mitään. Tiedämme vain, että Ismo ei olisi ollut vaivoina enää kovinkaan pitkään.

Olisiko ollut mahdollista sallia Ismon pysyä poissa kabineteista, edustustilausuuksista ja muista kuvioista, joissa sinä Jouni olet asiantuntevampi? Olisiko voitu antaa Ismon olla vain joukkueen parissa? Siis tehdä se työ, johon hänet oli palkattu? Jos Ismo ei sielläkään enää osannut olla sinulle mieliksi niin sittenhän teit taas viisaan ratkaisun.

Sinulla Veli Jouni on sellaista osaamista, jota en minä millään voi kyseenalaistaa. Ja myös sellaista päätösvaltaa, johon minun on tyytyminen. Ja sama on tilanteeni verrattuna Ismoon. Te olette ammattilaisia ja minä en ole edes asiantunteva amatööri. Silti minulle herää tusinoittain kysymyksiä ja moni asia hämmästyttää kuten kuuluisaa "Pientä Kulkijaa".

Ai niin, mehän puhumme täällä Jääkiekosta. Meinasi unohtua. KooKoo joukkueena herättää kiinnostusta ja keskustelua. Eli urheilu. Siis oliko se kuitenkin tuo urheilullinen puoli, joka sai sinut tekemään ratkaisusi?

Mikä oli se urheilullinen tavoite, joka ei toteutunut tai joka ei olisi tullut toteutumaan Veli Ismon kanssa? Tätäkään emme saa tietää. Emme kai usko niitä joitain vihjailuja, joissa väitetään että KooKoon "Peli-ilme" oli vääränlainen tavoitteeseen nähden? Jostain vain kuulin tai luin tällaisia huhuja. Nämä eivät voi pitää paikkansa, koska hallilla on käynyt melko paljon ihmisiä. Vai onko tämän vuoden katsojakeskiarvo huono? Vai onko niin, että "Peli-ilme" on oltava kunnossa joidenkin muiden silmissä kuin katsojien? Näin voi olla, koska en tiedä mitään siitä mitä rahottajat vaativat.

Ehkä KooKoo pelasi vääränlaisella taktiikalla tai pelitavalla Veli Ismon komennossa. Tähänkö hait ratkaisua kopauttamalla Ismon ulos? Tämä se teon motiivi täytyy olla. Tätähän mekin Veljet, jotka olemme kiinnostuneita tästä jääkiekon osa-alueesta, olemme paljon pohtineet. Mitenkäs tämä homma on mennytkään?

Ismo taisi aloitaa nk. Kiekkokontrollipelitavalla. Joukkuetta komennettiin pelaamaan siten, että kiekosta ei luovuta. Hyökkäyksiä rakennetaan onnistuneen puolustuspääpelin kautta, lähtemällä hitaita, puolinopeita ja kontrolloituja lähtöjä. Välillä hyökkäys keskeytetään ja otetaan vauhtia uudelleen. Pyritään rintamahyökkäyksiin ja kontrolloituun hyökkäyksen päättämiseen, joka johtaa hyvään puolustusvalmiuteen. Eikös se näin mennyt? KooKoo puolusti viisikkona eräässä vaiheessa aivan loistavan hyvin. En tiedä mitä mieltä sinä Jouni olit tällaisesta taktiikasta.

Eihän se aina niin upeaa ollut. Maalinteko oli toisinaan vaikeaa ja homma näytti hitaalta. Pelitapa ei näyttänyt vaikuttavalta eikä ehkä ollut kaikkien katsojien mieleen. Mutta tulosta tuli. Omiinkaan ei päästetty kovin montaa maalia. Hallillekin raahautui porukkaa. En tiedä miksi tämä ei kaikille kelvannut.

Tekikö Ismo siinä virheen, että hän alkoi nopeuttaa pelitapaa. Alettiin panostaa hyökkäykseen. Viisikkopuolustus pidettiin edelleen kunnossa, mutta paineistusta lisättiin ja nopeutettiin hyökkäyksiinlähtöjä. Tavoiteena saattoi olla kenttäaluekontrolli pelkän kiekkokontrollin sijaan. Saiko Ismo tähän sinunauksen sinulta, keskustelitteko asiasta vai pyysitkö jopa tätä? Jos peli-ilme ei miellyttänyt kabinetteja niin kai näistä puhuttiin. Vai oliko työnjako sittenkään selvä? Jossain oli lausunto että Valmentajan tulisi valmentaa, johdon johtaa ja pelaajien pelata. Toteutuiko tämä KooKoossa?

Josko Ismon kohtaloksi koituikin huono joukkue ja varsinkin se, että Veli Ismo rakensi huonon joukkueen, valitsi vääriä pelaajia eikä sitten saanut pakettia koskaan toimivaksi. Jos tämä oli Ismon suurin virhe niin kai hänen oli aika maksaa siitä. Mutta oliko maksun aika oikea? Paljonkos sitä runkosarjaa olikaan pelaamatta kun Ismo maksoi virheistään?

Ei mutta nyt keksin! Ismon virhe oli se että hän valitsi pelaajat väärin omaan valmennusmenetelmäänsä nähden. Koko syksyhän meni erilaisten loukkaantumishuolien kanssa painiessa. Veli Ismo siis rääkkäsi joukkueen sellaiseen kuntoon, että lasaretti kutsui tasaisin väliajoin. Kävitkö sinä Jouni katsomassa näitä rääkkejä? Entä mitä siellä näit? Oliko Ismon suurin virhe se, että hän ei osaa valmistaa joukkueen kuntoa sellaiseksi että se kestää kohtuullisesti ehjänä? Vai seuraako Ismoa KooKoossa paha karma? Muistitko varoittaa Ismoa tästä seikaista edellisen kauden jälkeen, kun keskustelitte tästä kaudesta, valmennuksesta, taktiikasta ja joukkueen rakentamisesta? Vai eikö Veli Ismo ottanut vastaan mitään viisauksia? Se voi olla hänen ongelmansa.

Miten sitten urheilullinen tulos? Mikä oli KooKoon sijoitus runkosarjassa kun Ismo löi hallin oven kiinni varmasti viimeistä kertaa? Harmillisesti näytti että Mestiksen pikkuseura Jukurit johtivat sarjaa. Ai niin täytyy tähän muistuttaa että tämä "pikkuseura" siinä suhteessa, että yleisökeskiarvo Jukureilla on valovuoden jäljessä KooKoon vastaavasta. Ja olihan Sport myös harmittavan lähellä kiusaamassa. Minäkin toivoin että KooKoo olisi johtanut sarjaa suvereenisti ja vakuuttavia 3pisteen voittoputkia nähtäisiin jatkuvasti. Niin ja niitä maaleja! Mielellään otteluiden olisi ollut päätyttävä tyyliin 8-1, 7-0, 4-1, 3-0 KooKoo ensi mainiten. Mutta tähän Ismo pystynyt. Ottelut oliva tiukkoja, mutta pisteitä kuitenkin ropisi. Vai valehteliko sarjataulukko pahasti? Vai eikö sarjasijoituksella näissä kuvioissa olekaan mitään merkitystä? Tai siis niissä kuvioissa, joissa sinä Jouni vaikutat. Ehkä me monet Veljet tuijottammekin sarjataulukkoa ihan liikaa.

Mutta nyt tulee se vakavin kysymys: Ettet vaan Veli Jouni tehnyt tätä ratkaisua pikaistuksissasi? Lupaa minulle että et tehnyt ja tällaiset väitteet ja aatokset ovat vain vainoharhaista kuvitelmaa. Siis toivon olevani väärässä jos kuvittelen että jostain syntyi sellainen kiista, jota te Ammattilaiset ette pystyneet sopimaan. Mikä on sellaisen toiminnan taso, joka tällaisessa tilanteessa johtaa ratkaisemattomaan ristiriitaan ja siihen että toisen on käveltävä? Siis tässä tilanteessa jossa runkosarjaa oli pelaamatta n. 10kierrosta, KooKoo roikkui Ismon opeilla runkosarjan toisena, KooKoon talous oli kai kunnossa, ihmisiä kävi hallilla ja KooKoo OLI kiinnostava joukkue, myös muiden joukkueiden kannattajien silmissä.

Oliko sinulle Veli Jouni mahdotonta antaa Veli Ismon antaa hoitaa loppukausi tavallaan urheilullisesti, kun juuri saatiin lähes kaikki mahdolliset pelaajat pelikuntoon, kun hyökkäysintensiteetti saatiin aivan loistavalle tasolle, kun puolustuskin piti ja vain ne huipputulokset odottivat tullakseen esiin? Aikaa olisi ollut vielä riittävästi saada joukkue pelaamaan parhailla koostumuksilla ja parhaalla mahdollisella pelitavalla, johon tämä joukkue on opetettu. Oliko mahdotonta että olisitte tehneet sovinnon, pitäytyneet kummatkin omilla tonteillanne tai saaneet aikaan jonkun laihan kompromissin lihavan riidan sijaan? Vai oliko teille molemmille jo myöhäistä puristaa toistenne kättä ja viedä kausi loppuun kunnialla. Tuon päätöksesi jälkeen se olet sinä Veli Jouni, jonka kunniasta pelataan.

Jos se osa KooKoota, joka tekee urheilullisen tuloksen konkreettisesti eli pelaajat olivat Ismoon tyytymättömiä niin oliko oikea aika kuunnella heitä, heidän itkujaan ja vaatimuksiaan? Korostan tässä sitä, että oliko nyt OIKEA AIKA, kun katsotaan almanakkaa. Jos oli niin tästä lähtien ne tuloksentekijät henkilöinä ovat sitten vastuussa meille tällaiseen asiaan vihkiytymättömille siitä, että sitä tulosta alkaa tulla. Pidä sinä Veli Jouni huolta, että näin tapahtuu, sillä Sinä olet se joka tämän vallan tuloksentekijöille annoit. En tietysti tiedä onko asia näinkään.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
Loppukaneetti, joka ei mahtunut edelliseen:


Kaiken jälkeen tässä herää vielä yksi kysymys:

Olisiko sittenkin sinun, Hyvä Veli Jouni, parempi tämän jälkeen tehdä urheilulliset päätökset Tykkimäen Moottoriradan lähtösuoralla? Tai kuuluisasssa Lantankurvassa? Siellähän vaaditaan nopeita käännöksiä, äkkinäisiä ratkaisuja, kiihkeitä kiihdytyksiä. Rata on hieno ja siellä käydään kiihkeitä kamppailuja. Laji on paljon nopeatempoisempi kuin jääkiekko koskaan. Siis urheilullisesti ajatelleen. Molemmissa vaaditaan myös pitkäjänteistä rakentamsista, mutta ne urheilulliset ratkaisut ovat siellä nopeampia ja tilanteet tulevat silmän räpäyksessä.

Näyttää nimittäin siltä, että teit sellaisen Ratkaisun, jossa myöhästyit lähdössä. Sinulla oli allasi kisan kolmen parhaan joukossa ollut auto. Pääsit lähes lähtösuoran päähän kakkosena. Päätit leikata ja vaihtaa rataa siinä ja siinä sääntöjen puitteissa kohti 1.rataa, jolla oltiin johdossa. Yritit plokata, mutta vauhti oli niin kova, että tarkoittamasi pikkupusu ei kiilannutkaan toista ulos parhaalta ajolinjalta vaan sinun kilpurisi veti linkkuun, irtosi radasta, pyöri 3volttia lähtösuoran päässä olevan penkan taakse ja teit koko Rylläyksen komeimman kaadon. Siitä sinut Hyvä Veli Jouni tullaan muistamaan. Mieluummin sinut olisi muistettu siitä, että ohitit A-Finaalissa LantanKurvassa ulkokautta johtavan auton ja ajoit voittajana maaliin.

Onnea ja menestystä sinulla Hyvä Veli Jouni

Toivoo Veli PöyhöinKuusaalt
 

Fordél

Jäsen
Toimittaja kysyi äsken haastiksessa Välimaalta, että oliko Ikan potkujen syyt pelilliset vai kisma johdon ja Ikan välillä. Välimaa heitti edelleen pokkana, että syyt oli puhtaasti pelilliset.

Toivottavasti tämä ei pidä paikkaansa, sillä se asettaa KooKoon johdon toiminnan vain entistä huonompaan valoon. Miksi ihmeessä antaa potkut tässä vaiheessa kautta pelillisin syin, kun peli on ollut ihan samaa viime kuukaudet. Järkevintä olisi ollut pelillisin perustein antaa potkut viimeistään ennen joulutaukoa, jotta uudelle valmentajalle olisi jäänyt aikaa pelin kehittämiseen.

No onneksi syy taisi kuitenkin olla se kisma, joten tämä tästä.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Valmentajista sen verran, että on varmaankin aika harvinainen tilanne, että kakkosvalmentajalle on sorvattu soppari ennen päävalmentajaa. Yleensähän monet koutsit haluaa vaikuttaa valmennusryhmänsä koostumukseen, mikä on ihan luonnollistakin. Siis kun puhutaan normaaleista (eli ei kesken kauden tapahtuvista) valmentajanvaihdoksista, kuten Juujärvenkin kohdalla oli alunperin suunniteltu.

Ei sillä, että tällä varmaankaan olisi yhtään mitään merkitystä. Kultasesta on käsitys sellainen asiallisena kaverina, joka tulee juttuun melkein kenen tahansa kanssa.
 

Fordél

Jäsen
Ei sillä, että tällä varmaankaan olisi yhtään mitään merkitystä. Kultasesta on käsitys sellainen asiallisena kaverina, joka tulee juttuun melkein kenen tahansa kanssa.

Näin varmasti on ja Kultanen on varmasti hyvin yhteistyökykyinen. Silti ammattimaisinta on tottakai antaa päävalmentajalle oikeus kasata itse valmennusryhmänsä.
 

Fordél

Jäsen
Mielestäni ei heittänyt pokkana, vaikka selvästi yrittikin saada virnuiluaan kuriin.

Kyllä, lopussa tuli pieni virne, joka kertonee enemmän kuin tuhat sanaa. Kuitenkin muuten pokka pysyi oikein hyvin kassa. Mutta sehän se on suomalaisen urheiluseuran toiminnajohtajan tehtävä: pitää kulisseja pystyssä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös