Vanhoja sarjataulukoita ja pistepörssejä?

  • 1 204
  • 1

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Onko kenelläkään tiedossa netissä mitään paikkaa, mistä voisi löytää SM-liigaa/sarjaa alempien (lähinnä divari ja entinen Suomen sarja) sarjojen sarjataulukoita ja mahdollisesti myös pistepörssejä?

Jääkiekkokirjaa on julkaistu about vuodesta 1960 (kait?), joten niistä tietysti löytyisi, mutta entäs vielä vanhemmat? Entä osaako kukaan sanoa, että onko täydellistä Jääkiekkokirjakokoelmaa edes olemassa Suomessa missään muualla kuin Tampereen Jääkiekkomuseossa, jossa sen nyt kait pitäisi olla, jos jossakin?

Kiitoksia jo etukäteen mahdollisista tiedoista. Ne saattaisivat tulla todella tarpeeseen.
 

Kelpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, D Team, Diskos, JJK, JYP
Käsittääkseni ensimmäinen Jääkiekkokirja on julkaistu 1961. Tampereen jääkiekkomuseosta en tiedä millaisia kirjakokoelmia siellä on saatavilla, mutta niillä yliopistojen kirjastoilla, joilla on vapaakappaleoikeus pitäisi olla kohtuullisen täydellinen kokoelma tuostakin sarjasta. Tuolta ajalta olevia vapaakappaleita löytyy varmuudella Helsingin ja Turun yliopistokirjastoista ja kenties myös Jyväskylästä. Netissä noita tietoja ei liene missään. Jo SM-liigan ajan liigatilastot ovat verkossa kiven alla ja niistäkin vain osia on löydettävissä lähinnä seurojen sivuilta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös