TuTon harjoittelu, pelitapa ja peluutus

  • 8 125
  • 32

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Varmaan olisi hyvä huomioida se, että Makkosella tai Ortiolla ei ole mitään sanomista peliaikoihin tai kokoonpanoihin, vaan ne päättää eräs herra ylempänä.
Ikävä kyllä...

Aika kova väite, että aivan kaikki saneltaisiin ylempää jopa peliminuutteja myöten., eikä valmentajilla ole mitään sanomista mihinkään. Sinulla on varmaan tähän asiaan lähteitä tai ensikäden luotettavaa tietoa joko Makkoselta/Ortiolta tai pelaajilta itseltään?

Tämä herra ylempää eli ilmeisesti Tami varmasti kyllä vastaa monesta asiasta, puuttuu moneen asiaan ja reagoi moneen asiaan, mutta tuskin hän on mitään mahtikäskyjä antanut vaikkapa tyyliin "Makkonen! Muista, että Jalon on oltava tänään kentällä 22,5 minuuttia!" tai "Ortsa hei, muistakin sitten peluuttaa Mikael Aaltosta Laineen kanssa ja pistä samalla Eriksson taas alivoimalle koska se tuottaa katsojille masokistista nautintoa".

Kyllä Tami varmaan sanansa on sanonut, ja erittäin vahvana persoonana (ja osaomistajana) tällä sanalla on merkitystä. Mutta kuten sanottua, en millään jaksa uskoa, että hän käy yksityiskohtaisia käskyjä latelemassa. Tami toki hankkii lisää pelaajia ja on vaikuttanut kokoonpanoon vahvasti muun muassa siten, että hän on värvännyt uusia pelaajia kuten Erikssonin. Mutta esimerkiksi Markus Laine pelasi jo ennen Tamia TuTon paidassa, joten tuskin Tammisella on mitään henkilökohtaisia intressejä antaa Laineelle peliminuutteja väen väkisin.

Tamia voidaan toki kritisoida siitä, että hän on tiettyjä epäonnistuneita hankintoja seuraan hommannut, mutta niissäkin on huomioitava ns. inhimillinen tekijä. Esimerkiksi Tommi Virtasen loukkaantuminen äkisti tuli yllätyksenä, ja joku mies tolppien väliin oli nopeasti saatava. Äkkiseltään vaikkapa Vuorio tuntui minustakin ihan kohtalaiselta valinnalta parin kuukauden lainapestille - mies oli vapaana, ja hän oli aiemmin ollut Mestis-tason maalivahti eikä mikään teollisuusimuri. Vuorion liiallinen peluuttaminen oli kyllä virheratkaisu, mutta kantakoot siitä vastuun myös valmennusjohto ja seuran muut vaikuttajat.

Summa summarum: taatusti Tami vaikuttaa kulissien takana ja kulissien edessäkin erittäin paljon seuran toimintaan, pelaajapolitiikkaan ja muuhunkin. Tami on tehnyt joissain pelaaja- ja henkilövalinnoissa virhearvioita, mutta myös saanut erittäin paljon hyvää aikaiseksi seurajohdon, markkinoinnin ja seuran organisaation kohentamiseksi. Kuten rautakansleri Kummola, niin myös Aurinkokuningas vaikuttaa jatkossakin vahvasti toimintaan, ja siihen hänellä on sinänsä täysi oikeus osaomistajana ja varatoimitusjohtajana. Siltikään en jaksa uskoa, että hän puuttuisi pikkutarkasti peliminuutteihin tai ilmoittaisi Makkoselle illan ketjukoostumukset ennen peliä. Ihan kaikkeen ei Taminkaan aika riitä.

Tosin täytyy sanoa, että jos Makkosen putki jatkuu tauon jälkeenkin vastaavana, niin siinä tapauksessa alan pikku hiljaa toivomaan, että Tami ottaa täyden kontrollin joukkueesta ja siirtyy myös penkin taakse valmentamaan loppukaudeksi (samalla kun kaudeksi 2012-2013 etsitään uutta päävalmentajaa).
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Varmaan olisi hyvä huomioida se, että Makkosella tai Ortiolla ei ole mitään sanomista peliaikoihin tai kokoonpanoihin, vaan ne päättää eräs herra ylempänä.
Ikävä kyllä...

Ei se kyllä ihan noin mene. Tami päättää byroolla paljosta, ellei jopa lähes kaikesta, mutta on pysytellyt erossa peluutuksellisista asioista yllättävänkin selkeästi. Monen mielestä liiankin selkeästi.
 

hokihoki

Jäsen
Huhun mukaan Erikssonin peluutus TUTOssa on loppunut ja miehelle on kerrottu että jos löytyy uusi seura niin kannattaa mennä. Tiedä sitten kuinka paikkaansa pitävä tämän huhu on.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Pitäisiköhän KooKoon hakea Erikson pois?

Tere tulemast, ei tulisi jannua ikävä. Pitänee tosiaan paikkansa tuo hokihokin huhu, ainakaan huomenna ei kokoonpanossa ole, eli tuskin sitten myöhemminkään. Ja helvetin hyvä niin, paljon mieluummin katselen kaukalossa Linkeä kuin tuota anti-Vatasta.

Mielenkiintoista kyllä miten tuntuu Ortio vasta tässä vaiheessa tajunneen, että Eriksson ei todellakaan ole mikään puolustaja, ainakaan Mestis-tasolla. Itse olisin laittanut jätkän kävelemään jo syyskuussa, ja havaintoni mukaan aika monet muutkin TUTO:a seuraavat alkoivat älytä asian tuossa joskus viime kuun aikana. Ja Ortsa siis vasta nyt. No, parempi myöhään jne.

Santaselle tsemppiä, tekisi kaverin itseluottamukselle hyvää onnistua heti ensimmäisessä ottelussa. Paska juttu vaan että on vastassa KooKoo, ei tule veskarille(kaan) helppo ilta.
 

hokihoki

Jäsen
Eriksson on ilmeisesti antanyt try out leirillä itsestään paremman kuvan kuin todellisuus on. Kaveri oli kuulemma treenannut jopa 3krt/pvä koko kesän ajan ja oli päivittäin jäälle, joten muihin pelajiin nähden on ollut valmiiksi hyvässä kunnossa ja jäätuntuma yllä try outin alettua.

Vaikka TUTOn kaverit treenasivat kesällä niin väitän että kuntopohja ei ole ollut yhtä kova ja jäätuntuma huomattavasti huonompi. Luulen että tähän perustuu Tamin kehut loistavasta luistelusta ja pelisilmästä. Muu joukkue on totutellut jäällä olemiseen kun Erikssonilla on ollut täysi tuntuma.

Tuntuu vaan uskomattomalta että TUTO johdolla ja valmennuksella on näin kauan kestänyt tajuta että Eriksson peluutus ei ole vahvistus vaan pikemmin tasoituksen anto vastustajille.

Toivottavasti vielä Mötö & Aaltonen vitja puretaan ja Mötö suuntaa VG:n kanssa pelaamaan ja kaverin minuutit annetaan vaikka Karhulle.
 

Numero 1080p

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO H
Tuntuu vaan uskomattomalta että TUTO johdolla ja valmennuksella on näin kauan kestänyt tajuta että Eriksson peluutus ei ole vahvistus vaan pikemmin tasoituksen anto vastustajille.

Aivan. Itsekin hämäännyin alkukaudella muutaman matsin ajaksi, mutta on tosiaan todella uskomatonta, että TUTO:n purtta ohjaavilla kippareilla sokeus kesti näin helvetin paljon kauemmin.

Toivottavasti vielä Mötö & Aaltonen vitja puretaan ja Mötö suuntaa VG:n kanssa pelaamaan ja kaverin minuutit annetaan vaikka Karhulle.

Juuri näin.
 

hokihoki

Jäsen
Mietin tässä mitä eroa on TUTOn voittamissa ja häviämissä peleissä on ollut, ja yksi asia tuli välittömästi mieleen - aktiivisuus.
Lähes kaikissa voittopeleissä TUTO on pärjännyt kovempiakin vastuksia vastaan aktiivisuudella ja reagoinnilla. Viimeaikoina pelaajat ovat palanneet passiiviseen malliin jossa jäädään katsomaan mitä kaveri tekee, meneekö laukaus sisään,jne.
Erityisen tärkeää on lähteä liikkeelle välittömästi. Vetojen perään tulisi mennä joka kerta, irtokiekkoihin lähdetään heti eikä 2s päästä katsoen ensin jos joku muu menisi. Em. asioilla voitetaan niitä kamppailuita kiekoista ja sillä on useasti ollut merkitystä. Aktiivinen pelitapa tuntuu myös siten että joukkue ei yleensä lamaannu niin pahasti takaiskuista ja pasiivisesta on vaikea aktivoitua. Makkosen tulisi löytää joukkuuesta se vaihe jossa jokaisesta kiekosta ollaan valmiita maksamaan hiellä ja mustelmilla. Kiekko vaikka syödään jos ei sitä muuten saada esim purettua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös