Jukka Rautakorpi Tapparan tuleva urheilujohtaja?

  • 8 606
  • 16

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onko Jukka Rautakorpi tuleva urheilujohtaja? K.o. henkilö on pitkin kevättä 2011 (ja syksyä, myös harjoitusotteluissa) nähty Hakametsän hallilla Tapparan otteluissa. Viimeksi teki piirroksia perjantaina Tappara - Ilves pelissä.

Tässä itse pohtinut, nousisiko loppukaudeksi Hirvosen tilalle ykkösvalkuksi (ei toimi peli Hirvosen alaisena) mikäli pelien suunta ei vaihdu parempaan. Luonnolisesti ensi kaudella Tapparaan urheilujohtajan hommiin.

Radio 957, lähteenä Veikkaaja->Jukka Rautakorvesta Tapparan urheilujohtaja?

Jypin Risto Dufva ketjuun tätä kirjoitin myös.
 

Wrathchild

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Detroit Red Wings
Tai sitten itse uimalakki tulee loppu kaudeks kääntämään kelkkaa, mikä on lähtenyt alamäkeen heti alussa..
 

Lare1

Jäsen
Mikäli Tapparassa oikeasti vielä vähänkään kunnioitetaan valmennusta ja sen merkitystä menestyvää joukkuetta luodessa, nyt on korkea aika latoa taalapino pöytään ja kiinnittää päävalmentajaksi Risto Dufva. Itse en Dufvasta henkilönä juurikaan välitä, mutta tulokset puhuvat puolestaan aika kiistattomasti. Onhan se aivan selvä asia, että RD on suurin yksittäinen syy siihen, että JYP on noussut hmv-säälijoukkueesta sarjan yhdeksi parhaimmista joukkueista.

Ja mikä parasta, onhan RD oikeasti klassisen tapparavalmentajan näköinen - samaa koulukuntaa kuin muuan Rautakorpi. Nyt on aika palauttaa työnteon ja vittumaisuuden kulttuuri Tapparaan, sillä kiistaton faktahan on se, että näin sitä tulosta SM-liigassa saavutetaan. 2000-luvun kaikkia usean kauden ajan jyllänneitä dynastioita yhdistää juuri se, että vastustajajoukkueiden kannattajat eivät voi sietää joukkueiden pelityyliä. Itkua riittää, mutta tulosta tulee. Kahvakiekko, Jalosen Kärpät (ja HIFK) sekä RD:n yleisesti vittumainen ja kontrollifriikki pelitapa, ovat olleet kaikki menestyksen avaimia.

Näin ollen haluan, että nyt aletaan ikuisten puheiden sijaan toimia: Rautakorpi utj:ksi, Dufva päävalmentajaksi, ja heille sitten sopivat apulaiset remmiin. Dufvallahan palkka taitanee juosta JYP:istäkin, joten hintansakin puolesta voisi olla kohtuullinen valinta. Ja pelaajabudjetistahan näiden herrojen kanssa voidaan ensi alkuun vähän tinkiä, sillä molemmat ovat osoittaneet pystyvänsä tekemään mikkoluomista ja jphytösistä maajoukkuetason pelaajia.

Tappara 2012 - vittumaisuuden kulttuurilla voittoon!
 

polvipetteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En ole ihan varma, onko Tappara tällä hetkellä kaikkein mieluisin valinta RD:lle. Ymmärtääkseni kaveri kuitenkin haluaa olla valmentamassa pleijarijoukkuetta, mieluusti vieläpä mitalijoukkuetta. Ura on nosteessa ja tuolla itseluottamuksella oleva kaveri ei varmaan halua käyttää aikaa ja energiaa nykytilassa olevan Tapparan ongelmien ratkomiseen. Haasteellinen tehtävähän tuo kieltämättä olisi, mutta luulen RD:n haluavan hiukan toisenlaisia haasteita.

Luulen, että RD.lle on tullut samanlainen omalla hengellä täyttymisen olo kuin Rautakorvella aikanaan. Menestyksen tultua vaatimustaso (sekä muiden että itse itselle asetetut) nousee ja epäonnistumista halutaan välttää. Sitten halutaan seurajohdolta ääretön pelaajabudjetti ja resurssit käyttöön ja kiukutellaan kun em. toiveet eivät toteudu. Ja näistä lähtökohdista olisi vaikea kuvitella, että mies tarttuisi Tapparan peräsimeen.

Mikäli RD kuitenkin edellä esitetyistä seikoista huolimatta tulisi, toivoisin hankkeelle löytyvän pitkäjänteisyyttä, niin suralta kuin asian pariin valittavilta henkilöiltä. Aivan kuten Rautakorven palkkaamiselle urheilutoimenjohtajaksi. Yhden-kahden kauden patsastelu ei hyödytä ketään, vaan taustat pitää laittaa kuntoon ennen uusien tavoitteiden julkistamista. Toki nuo tavoitteet tulee olla tiedossa avainhenkilöillä kun tiettyä kokonaisuutta lähdetään rakentamaan. mitään nimimiehiä pelkästään nimien takia ei projektiin kannata ottaa. Jokaiselle pitää oikeasti olla rooli.
 
Rautakorpi UT:na, Uimalakki valmentajan. Tuo olisi Ilveskannattajan painajainen. Oikea kahvakiekon pahan akseli. Eikä varmasti suomikiekollekaan hyväksi nuo kaksi epäjääkiekon lähettilästä.
Tuloksellisesti varmasti toimisi mutta älkää ny eres leikillään pelotelko naapuria tollatavalla.
Tähän sit riittävästi hymiöitä ettei mee herneet nenään.
 

Kaivanto

Jäsen
Oli henkilö sitten Rautakorpi tai joku muu siihen soveltuva, olennaista on urheilutoimenjohtajan vakanssin perustaminen sinänsä.

Leinosen toimariaikana Tapparalla on ollut kaksi onnistunutta jaksoa. Kirkkain helmi on tietysti mestaruuteen huipentuneet Rautakorven vuodet ja toinen hyvä pätkä Uraman pesti.

Kummallakin valmentajista oli vahva käsitys omasta pelisysteemistä ja pelaajatyypeistä, joita se vaatii. Rautakorpi pystyi tekemään mestarijoukkueen runkopelaajia sellaisista kompuroista kuin Uhlbäck ja Luoma, Urama taas oli tiettävästi tärkeässä roolissa Lehterän ja Enlundin houkuttelemisessa Tampereelle. Hyvin erityyppiset esimerkit, mutta yhtä kaikki molemmilla valmentajilla oli selkeä kokonaisvisio ja joukkueet oli rakennettu määrätietoisesti sitä palvelemaan.

Sekä Rautakorpi että Urama ovat vahvoja persoonia ja johtajatyyppejä, jotka haluavat pitää kaikki langat käsissään – Urama jopa ongelmaksi asti niin, että työnarkomaaniksi kuvaillun miehen on sanottu kuluttavan Lukossa joukkueen ja laajan valmentajaportaan loppuun 24/7-tyylillään. Rauman kuvioissa sopassa riittää hämmentäjiä ja siellä Uraman ajautuminen ongelmiin lienee ollut väistämätöntä.

Mikko Saarinen vaikutti olevan kuin yksi pelaajista. Hän sai selkääntaputtelua eri yhteyksissä (ehkä sairaus korosti tätä, mutta tilanne oli sama jo ennen sitä) eikä näkyvää oppositiota vaikuttanut huonoinakaan aikoina muodostuvan. Silti ajat olivat pääsääntöisesti niitä huonoja eikä joukkuepelaamisesta tullut mitään. Saarisen vuosista jäi päällimmäisenä mieleen, että Lehterä meni hukkaan.

Hirvonen on pelaajien kaverina. kuin Saarisen kopio. Ja ihan samalla tavalla pidetyn kuoman joukkue on kentällä sekaisin. Sekä Hirvosen että Saarisen puheissa pyöri/pyörii arkista kiekkofraseologiaa työnteosta ja joukkuepelaamisesta, mutta Uramasta ja Rautakorvesta poiketen heillä ei vaikuta olevan jäsentynyttä käsitystä joukkueen pelillisestä identiteetistä. Ainakaan siitä ei pääse jyvälle pelejä katsomalla ja haastatteluja kuuntelemalla.

Saarisen ajan hankinnoista ei jäänyt mitään selkeää linjaa mieleen. Hirvosen tämän vuoden joukkue vaikuttaa kieltämättä kootun määrätietoisella otteella, mutta herää kysymys, onko kyseinen visio ollut loppuun asti harkittu vai pakkomielteinen (lähes absurdin pieni hyökkäys) ja ennen kaikkea miksi joukkue ei ilmennä minkäänlaista visiota kentällä.

Mika Saarisella oli oma erikoinen näkemyksensä pelistä, joka olisi saattanut nollatoleranssin aikana jopa toimia. Persoonana "Nega" vain ei tainnut olla omiaan piiskaamaan draivia organisaatioon, ei ollut johtajatyyppi.

Voisi veikata, että tarkan markan johtaja Leinonen on niputtanut utj:n tehtävät toimarin toimenkuvaan kustannussyistä ja on luovuttanut ne de facto mieluusti valmentajalle, jolla on ollut pokkaa ne ottaa. Vaikuttaa siltä, että Leinosen Tappara on menestynyt, kun vahva ja määrätietoinen valmentajapersoona on istunut utj:n pallille ja ollut menestymättä, kun heikko valmentajapersoona on jättänyt sen Leinoselle. Vahvan valmentajapersoonan aikana pelitapa, siihen perehdyttävät harjoitteet ja pelaajahankinnat ovat olleet samaan suuntaan osoittava tavoitteellinen kokonaisuus. Heikon valmentajan aikana kokonaisuudesta ainakin osa tai kaksi on sakannut ja lisäksi toimarilta on puuttunut utj-valmentajan antama ammatillinen paine, joka pakottaa tarkastelemaan omaa toimintaa jatkuvasti kriittisesti ja pitää vireänä.

Rautakorpi antaa vaikutelman ajattelukykyisestä ihmisestä, joka etenisi korkealle missä hommissa tahansa. Kun tähän yhdistetään hänen kokonaisymmärryksensä pelistä, hän olisi varmasti mitä pätevin utj.

Kunhan henkilö on oikea, utj:hin olisi kannattanut satsata jo Hakametsässä ja kannattaa takuulla viimeistään uudessa hallissa ja kuvioissa. Jos hinta on esim. suuruusluokkaa kakkosketjun laiturin palkka, kyllä tuon verran pelaajabudjetista leikkaa, jos sillä kurin sekoilu ja haulikolla ampuminen loppuvat. Ja investointihan utj ennemmin on kuin kuluerä ja tienaa itsensä pitkälti takaisin.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onhan se aivan selvä asia, että RD on suurin yksittäinen syy siihen, että JYP on noussut hmv-säälijoukkueesta sarjan yhdeksi parhaimmista joukkueista.
Sen verran pitää väittää vastaan, että minä pidän rahaa suurimpana selityksenä Jypin menestykselle. Toki sinne tarvittiin sittemmin Dufva panemaan se raha työskentelemään oikeiden asioiden puolesta.

Oikean järjestyksen näkeminen on välttämätöntä, jos Tappara joskus halutaan nostaa pitkäjänteisesti SM-liigan ylempään kastiin. Se vaatii siis, että ensin nostetaan taloudelliset resurssit myös SM-liigan ylempään kastiin.

En usko, että raha seuraa menestystä, vaan kyllä Jyp ja Kalpa etunenässä ovat taustatyöllä korottaneet organisaationsa keskivälin yläpuolelle, ja se on sittemin kulminoitunut menestykseen (Kalpan kohdalla ei edes voi puhua mistää mainittavammasta menestyksestä. Ja silti se on kerännyt viime vuosina yhteenlaskettuna miljoonia euroja enemmän kuin Tappara - pienemmällä katsojakeskiarvolla!)

Ketjun otsikosta olen kyllä samaa mieltä: Rautakorpi utj:nä olisi askel eteenpäin urheilullisesti. Myös Dufva valmentajana kelpaisi minulle. Nykyisillä taloudellisilla resursseilla se ei vain tunnu todennäköiseltä - ainakaan molemmat yhtä aikaa. Ensin pitää siis nostaa Tapparan sijaluku SM-liigajoukkueiden budjettien välisessä vertailussa lähemmäs katsojalukujen mukaista sijalukua. En tosin tiedä onko se käytännössä mahdollista ilman uutta hallia. Kuitenkin vasta sitten voidaan haaveilla tuoreista mestarivalmentajista...
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rautakorpi antaa vaikutelman ajattelukykyisestä ihmisestä, joka etenisi korkealle missä hommissa tahansa. Kun tähän yhdistetään hänen kokonaisymmärryksensä pelistä, hän olisi varmasti mitä pätevin utj.

Kunhan henkilö on oikea, utj:hin olisi kannattanut satsata jo Hakametsässä ja kannattaa takuulla viimeistään uudessa hallissa ja kuvioissa. Jos hinta on esim. suuruusluokkaa kakkosketjun laiturin palkka, kyllä tuon verran pelaajabudjetista leikkaa, jos sillä kurin sekoilu ja haulikolla ampuminen loppuvat. Ja investointihan utj ennemmin on kuin kuluerä ja tienaa itsensä pitkälti takaisin.

Toisaalta Rautakorpi on myös lähtenyt seuroista ja viroista aika vauhdilla. Tapparastakin kesken sopimuskauden. Löytyisikö pitkää pinnaa ja motivaatiota Tapparassa? Sehän olisi miehen kolmas tuleminen jo.
 

Kaivanto

Jäsen
Löytyisikö pitkää pinnaa ja motivaatiota Tapparassa? Sehän olisi miehen kolmas tuleminen jo.

Ei kai voi kuin luottaa siihen, että jos mies on organisaatioon tullakseen, sekä hän itse että hänet palkkaavat henkilöt uskovat intoa riittävän. Hyvä kysymys toki, erityisesti kun nimenomaan Tapparassa historiaa on riittämiin. Viimeksi virhe taisi tapahtua siinä, kun ovi kävi liian aikaisin sisäänpäin.
 

Draco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Leinosen toimariaikana Tapparalla on ollut kaksi onnistunutta jaksoa. Kirkkain helmi on tietysti mestaruuteen huipentuneet Rautakorven vuodet ja toinen hyvä pätkä Uraman pesti.

Kummallakin valmentajista oli vahva käsitys omasta pelisysteemistä ja pelaajatyypeistä, joita se vaatii. Rautakorpi pystyi tekemään mestarijoukkueen runkopelaajia sellaisista kompuroista kuin Uhlbäck ja Luoma, Urama taas oli tiettävästi tärkeässä roolissa Lehterän ja Enlundin houkuttelemisessa Tampereelle. Hyvin erityyppiset esimerkit, mutta yhtä kaikki molemmilla valmentajilla oli selkeä kokonaisvisio ja joukkueet oli rakennettu määrätietoisesti sitä palvelemaan.

Sekä Rautakorpi että Urama ovat vahvoja persoonia ja johtajatyyppejä, jotka haluavat pitää kaikki langat käsissään – Urama jopa ongelmaksi asti niin, että työnarkomaaniksi kuvaillun miehen on sanottu kuluttavan Lukossa joukkueen ja laajan valmentajaportaan loppuun 24/7-tyylillään. Rauman kuvioissa sopassa riittää hämmentäjiä ja siellä Uraman ajautuminen ongelmiin lienee ollut väistämätöntä.

Näiden kahden miehen välinen ero kiteytyy yhteen lauseeseen: Uraman projektit päättyvät korkeintaan himmeimpään mitaliin, Rautakorpi selviää yleensä aina finaaliin asti.
 

Kaivanto

Jäsen
Näiden kahden miehen välinen ero kiteytyy yhteen lauseeseen: Uraman projektit päättyvät korkeintaan himmeimpään mitaliin, Rautakorpi selviää yleensä aina finaaliin asti.

Kyllä mustakin Rautakorpi on näistä kahdesta tähänastisten näyttöjen valossa parempi valmentaja. Tosin hän oli pitkään luuserin maineessa, mutta näiden valmentajien vertailu ei ollut nyt asian pihvi.

Pointti oli, että Tapparan valtatyhjiössä Uraman intensiivinen tyyli – omine rajoitteineen mutta kuitenkin – saattoi olla vahvuus ja paikata organisaation rakenteellisia puutteita.
 
Rautakorpi UT:na, Uimalakki valmentajan. Tuo olisi Ilveskannattajan painajainen. Oikea kahvakiekon pahan akseli. Eikä varmasti suomikiekollekaan hyväksi nuo kaksi epäjääkiekon lähettilästä.
Tuloksellisesti varmasti toimisi mutta älkää ny eres leikillään pelotelko naapuria tollatavalla.

Kyllähän tuossa olisi kovasti juuri Tapparan näköinen kaksikko pitkäaikaisempaankin projektiin. Rautakorven Tapparasta oli kaikilla joku mielipide, kun taas nykymenolla ollaan valahdettu jonnekin sympaattisensäälittävään HMV-kategoriaan. Kulta-Jukka & RD-duo toisi taas uskottavuutta, medianäkyvyyttä ja oikeanlaista vittumaisuutta touhuun mukaan. Rumia maaleja, painikiekkoa, väärin voitettuja mestaruuksia ja näistä vinkumista Jatkoajassa - niitä minä kaipaan.

Ei vaan taida olla pelimerkkejä...

EDIT. Kirjoitin tämän lukematta Lare1:n tekstiä, olipas paljon samoja sanavalintoja...
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mikäli Tapparassa oikeasti vielä vähänkään kunnioitetaan valmennusta ja sen merkitystä menestyvää joukkuetta luodessa, nyt on korkea aika latoa taalapino pöytään ja kiinnittää päävalmentajaksi Risto Dufva. Itse en Dufvasta henkilönä juurikaan välitä, mutta tulokset puhuvat puolestaan aika kiistattomasti. Onhan se aivan selvä asia, että RD on suurin yksittäinen syy siihen, että JYP on noussut hmv-säälijoukkueesta sarjan yhdeksi parhaimmista joukkueista.

Ja mikä parasta, onhan RD oikeasti klassisen tapparavalmentajan näköinen - samaa koulukuntaa kuin muuan Rautakorpi. Nyt on aika palauttaa työnteon ja vittumaisuuden kulttuuri Tapparaan, sillä kiistaton faktahan on se, että näin sitä tulosta SM-liigassa saavutetaan. 2000-luvun kaikkia usean kauden ajan jyllänneitä dynastioita yhdistää juuri se, että vastustajajoukkueiden kannattajat eivät voi sietää joukkueiden pelityyliä. Itkua riittää, mutta tulosta tulee. Kahvakiekko, Jalosen Kärpät (ja HIFK) sekä RD:n yleisesti vittumainen ja kontrollifriikki pelitapa, ovat olleet kaikki menestyksen avaimia.

Näin ollen haluan, että nyt aletaan ikuisten puheiden sijaan toimia: Rautakorpi utj:ksi, Dufva päävalmentajaksi, ja heille sitten sopivat apulaiset remmiin. Dufvallahan palkka taitanee juosta JYP:istäkin, joten hintansakin puolesta voisi olla kohtuullinen valinta. Ja pelaajabudjetistahan näiden herrojen kanssa voidaan ensi alkuun vähän tinkiä, sillä molemmat ovat osoittaneet pystyvänsä tekemään mikkoluomista ja jphytösistä maajoukkuetason pelaajia.

Tähän tiivistän myös oman näkemykseni. Läpsyttelyn aika on nyt ohi. Aletaan taas nostaa ne Tapparalaiset perinteet, kovan työnteon merkitys, konemainen pelitapa, voiton tavoittelu keinoista välittämättä ja huikeata taitoa unohtamatta, tärkeämmäksi asiaksi kuin mikään muu. Näin palaamme juurillemme ja samalla menestykseen.

Rautakorvelle ikuisesti tervetuloa, oli tehtävä mikä hyvänsä. Siinä äijässä on munaa ja karismaa, joka huokuu ylhäältä alaspäin. Samoin myös Risto Dufva, vedä hetki huilia, mutta ens kaudeksi kelpaat heittämällä meikäläisen Tapparaan.

Nyt on aika alkaa tehdä töitä ja muutos lähtee ylhäältä.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rautakorpi on viime aikoin hyppinyt projektista toiseen, niiden kesto on usein ollut vain vuosi. Tällainen kermojen kuoriminen päältä ei voi jatkua, jos on Tapparaan nyt tulossa. Kyllä sen pitää olla niin, että juoksut on juostu ja rahat rahastettu ja sitten sitoudutaan oikeasti monivuotisesti Tapparaan. Muuten mies ei tuo oleellista muutosta siihen, mikä Tapparassa on jo vuosikausia jatkunut - valmentajien vaihtuminen omasta tahdosta liian aikaisin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Rautakorpi on viime aikoin hyppinyt projektista toiseen, niiden kesto on usein ollut vain vuosi. Tällainen kermojen kuoriminen päältä ei voi jatkua, jos on Tapparaan nyt tulossa. Kyllä sen pitää olla niin, että juoksut on juostu ja rahat rahastettu ja sitten sitoudutaan oikeasti monivuotisesti Tapparaan. Muuten mies ei tuo oleellista muutosta siihen, mikä Tapparassa on jo vuosikausia jatkunut - valmentajien vaihtuminen omasta tahdosta liian aikaisin.

Nimenomaan tähän urheilujohtajan toimeen uskoisin Jukan tulevan pitkällä sopparilla ja pitkän tähtäimen tavoitteilla. Vähintään 5-vuotinen sitoutuminen pitäisi onnistua ihan kevyesti.

Rautakorven tyyli valmentajana nyt myöhemmällä uraa alkoi olla se, että "naama kuluu" liian nopeasti, mutta taustavaikuttajana pitäisin Jukkaa ihan täydellisenä tähän tilanteeseen. Se vaan tuo sen uskottavuuden, määrätietoisuuden ja suoristaa noita nöyristyviä selkiä samantien.

Ja sitten aletaan vielä aggressiivisemmin haalia lahjakkaita junioreita ympäri maata ja näistä koulitaan Tapparan näköisiä pelaajia. Mies tuntee Suomen juniorisukupolvet, kun on junnumaajoukkueissa vaikuttanut ja osaa sen tietotaidon turvin poimia oikeita tyyppejä Tapparaan.

Lisäksi omista on tulossa noita toisen sukupolven mahdollisia tähtiä. Näitä ei saa hukata. Sasha Junior on nyt 16-vuotias, hän olisi viiden vuoden päästä 21v, jolloin meillä voisi olla liigan kirkkain tähti. Siihen mennessä viimeistään pitäisi olla voittamisen kulttuuri jo rakennettu takaisin ja sitten olisi aika nauttia menestyksestä. Miksei aiemminkin.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Silloin kun Rautakorpi oli valmentajana Tapparan viimeisimpinä huippuvuosina vuosituhannen vaihteessa, niin joukkueeseen halusi tulla hyviä pelaajia kehittymään ja hakemaan kenties uutta nostetta uralle. Nykyään joudutaan tyytymään kavereihin, jotka jäisi pieneen rooliin omassa joukkueessaan tai just näihin toivotaan toivotaan hankintoihin. Tämä siis pääpiirteittäin. Tekemisen taso ainakin paranisi merkittävästi. Toki Rautakorven viimeisimmästä visiiitistä ei jäänyt paras maku. Oma toive kuitenkin on että Rautakorpi tekisi comebackin seuraan jollakin tavalla.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ketjun otsikoon vastaten: ensin Rautakorpi vähän valmentaa (3-4v) ja sitten siirtyy UJ:n tehtäviin.

Lähde: tappara.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös