Suomalainen urheilukulttuuri

  • 2 207
  • 0
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå, Carolina Hurricanes
Miksi suomalaiset eivät uskalla kannustaa samalla tavalla kuin muualla euroopassa tehdään? Tai ehkä muotoilen kysymyksen uudelleen – miksi suomalainen urheilukulttuuri poikkeaa nii paljon usein muusta eurooppalaisesta fanikulttuurista?

Olen esimerkiksi käynyt katsomassa monen monta kärppä-peliä ja tunnelma on yleensä ollutkin hirveän kiva, mutta kannustus tahtoo olla tuota ”kärpät, kärpät…” -taputuksia.. Kerran kävin myös katsomassa kun jokerit pelasivat hartwall-areenalla. Kannustajat vain hyppivät ja huusivat jokereita. Ja kiroilivat. Sama juttu muuten oli Lahdessa, paitsi eivät hyppineet.

Sen sijaan esimerkiksi Ruotsissa tuntuu aina olevan menoa ja meininkiä kun pelejä käy katsomassa. Esimerkiksi tänään Luulajan pelin paikan päälle nähneenä uskallan väittää, että vastaavanlaista tunnelmaa ei osaa Suomen puolelta odottaa. Siellä fanit laulavat ja se itessään tekee pelistä huiman. Tänään valitettavasti Luulajan poijjat hävisivät.

Minä haluaisin tietää, että ollaanko täällä sujut sen asian kanssa, että tämä ”ykköslajisuomessaelijääkiekko” saattaa näyttää joidenkin mielestä hieman juntilta esim. joidenkin ruotsalaisten silmin? Vahi ollaanko tässä nyt vain erilaisia ja omia ittejämme?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös