Arttu "Taikuri" Luttinen

  • 10 177
  • 21

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
No avataanpa tälle meiän uudelle tulokkaalle ihan oma ketjukin. Tyrväiselle hankittiin sitten nopeaan tahtiin korvaaja, josta ainakin "tiedetään" mitä saadaan.

Arttu Luttinen (Linkki vie Jatkoajan pelaajakorttiin)

Toistaiseksi Luttisella ei pisteiden valossa ole mitään ihan huikeita kausia ollu, mutta saatavilla olevista kotimaisista mielestäni selkeästi paras vaihtoehto tähän paikkaan. Taikuri on ihan hyvä maalintekijä, fyysisyyttäkin pitäisi löytyä ja ennenkaikkea tuo kokemusta tuohon jengiin todella paljon, joten tervetuloa Lahteen Arttu.

Luttisen sopimus kattaa ensi kauden.

Ps. On se Hoki Vatanen velho tietään nää jutut.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Toistaiseksi Luttisella ei pisteiden valossa ole mitään ihan huikeita kausia ollu, mutta saatavilla olevista kotimaisista mielestäni selkeästi paras vaihtoehto tähän paikkaan.

Niin miten sen nyt ottaa. Kaudella 05-06 kuitenkin 44 pistettä ja pistepörssin kahdeksas sija on aika huikea suoritus kuitenkin. Osa selittyy Salmelaisen mahtavalla kaudella, mutta kuitenkin Taikurilla on potentiaalia koviinkin pisteisiin kun ketjukaverit vaan täsmäävät.

Minusta erittäinkin hyvä ja kova hankinta tähän sarjaan.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Arttu on ihan hyvä ja ennenkaikkea takuuvarma hankinta 2./3. ketjuun. Tekee sen bout 30 pistettä ja 15 maalia perseellä maalin edestä. Vähän nopeampi saisi olla.

Onnea Artulle ja toivottavasti ura lähtee vielä uuteen nousuun!
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos tähän nyt jotain pakollista mielipidettä Luttisen hankintaan liittyen pitää heittää, niin hyvä hankinta jos mietitään että Tyrväinen lähti Amerikan maille.

Ei mikään supertähti hankinta, mutta ihan ok ja varmasti täyttää roolinsa Lahessa.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Luttinenhan hankittiin korvaamaan Tyrväinen ja sen hän varmasti tekee, ainakin pisteiden valossa, samanlaista rymistelyä ja ylilyöntejä tuskin on luvassa mikä on ihan hyvä juttu varmasti Pelicansin kannalta.

Hyvä hankinta Luttinen on kaikin puolin ulkopuolisen silmin.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Bluesissa Arttu pelasi heikon alkukauden ja suurin osa faneista oli miestä jo potkimassa jengistä pois. Matikaisen peluutusta myös kritisoitiin ahkerasti, koska Luttinen sai paljon peliaikaa silloinkin kun peli ei kulkenut. Alkukauden jälkeen kuitenkin paransi peliään todella paljon ja muodosti suurimman osan kaudesta Bluesin parhaimman ketjun Sailion ja Lajusen kanssa.

Sm-liigaan kaiken kaikkiaan hyvä vahvistus ja uskoisin palkkakuitin olevan syy sille, miksei Espoossa jatkanut. Eiköhän sieltä ensi kaudellakin se n.15 näpäytystä tule.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Niin miten sen nyt ottaa. Kaudella 05-06 kuitenkin 44 pistettä ja pistepörssin kahdeksas sija on aika huikea suoritus kuitenkin.
Olihan tuo silloin huikea suoritus, mutta esim. kaudella 07/08 Matias Loppi oli pistepörssissä sijalla seitsemän 58-pisteellä.

Hankintana Luttista pidän kyllä loistavana, mutta en minään ns. varmana sateentekijänä. Tyrväiselle tässä kuitenkin korvaajaa haettiin ja sellainen myös mielestäni saatiin.

Ps. Pelikaani, tämän viestin tarkoitus oli vain tarkentaa avaustani.
 
Viimeksi muokattu:

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Ehdottomasti hyvä hankinta Kaarnalta tähän väliin. Kotimainen pelaaja, jolta tasan tarkkaan tiedetään mitä saadaan. Myöskin pelaajatyyppinä hyvä palanen nykyiseen nippuun. Tuo myös mukaan kokemusta.

Hieman toki ihmetytti miten miehellä ei vielä tulevaksi kaudeksi pahvia ollut. Liekö katsellut pääasiassa ulkomaita ja kävi ns. Suikkaset ja Pelsut oli oikealla hetkellä liikenteessä, kun Tyrvis loikkas änäriin.

Noh, eniveis erittäin hyvä sainaus!
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
Ehdottomasti hyvä hankinta Kaarnalta tähän väliin. Kotimainen pelaaja, jolta tasan tarkkaan tiedetään mitä saadaan.

Erittäin hyvä hankinta, KIITOS KAARNA!, korvaa kyllä hyvin Tyrväisen! Hyvä pelaaja, ei ota tyhmiä jäähyjä, tuo kokemusta Lahteen ja iskee maaleja maalin edestä kyllä ihan mukavasti sisään … ☺☺
Tervetuloa Taikuri vain Lahteen!
 

lihaani

Jäsen
Oiken hyvä, että saatiin perusvarma pistemies rosteriin. Tämmoinen kaveri, joka marraskuun tiistaipeleissä pitää tasonsa, on arvokas palikka palapelissä. Ja katsomossa hän voi nähdä vielä oikeankin taikuri Luttisen.

Ei kun taikasana "tsädäm" ja tervetuloa Lahteen.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan hyvä hankinta korvaamaan Tyrväisen jättämän aukon. Tämän hankinnan oli melkein pakko olla europelaaja, eikä oikein parempaakaan näyttänyt markkoilla olevan. Siis sellaista minkä olisi realistisesti Pelicansiin voinut kuvitella saapuvan. Luttinen osaa todistetusti tehdä maaleja ja pisteitä tässä liigassa ja on Pelsun palapeliin sopiva voimahyökkääjätyyppi. Rinnalle vähän teknisempää ja liikkuvampaa ukkoa (esim. Lasch), niin hyvä siitä tulee.

Mieluummin olisin kuitenkin pitänyt Tyrväisen, jos valita olisi pitänyt.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Onneksi olkoon, saitte tällaisen perushifkiläisen äijän rivistöönne sitten :)

Arttu on hidas, mutta erittäin varma pistemies. Tekee tosiaan sen 30-40 pinnaa joka kaudella, ja on aika "jalat maanpinnalla" oleva pelimies. Olisin Petrellin lähdön jälkeen kelpuuttanut takaisin meillekin. Maalintekotaito on sen verran hyvä, että yleisarvosanaksi pelaajana antaisin 9+ hitaanlaisesta liikkeestä huolimatta. Tulee olemaan 100-varmasti pidetty pelaaja Pelsuissa. Ei mulla muuta.
 

Ilmala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Luttinen varmasti on ihan ok hankinta ja hakkaa kiekkoa maaliin sota-alueelta, mutta Tyrväisen viihdearvoon ei pääse lähellekään. Tyrväisen vittumainen luonne kentällä on hieno katseltavaa, vaikka me "viholliset" emme sitä aina myönnäkään. ;)
 

veivari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston,Jokerit
Huhut vahvasti kertovat että Keksu yritti myös Antti Tyrväistä meille nuoremman veljen siirron yhteydessä, mutta hyvä näin ettei onnistunut.
Mutta kiitos nuoremmasta Tyrskystä, joka varmasti yllättää meillä.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Hyvä hankinta. Pelillisesti korvaa varmasti Tyrväisen ja luulen Artun olevan Tyrväistä hyödyllisempi pelaaja kokonaisvaltaisesti. Toisaalta Antti oli oma poika, jonka lopullista läpimurtoa olisi mieluummin seurannut. Tähän tilanteeseen silti realiteetit huomioiden hyvä veto.

Toivottavasti sentterikin saadaan heinäkuun aikana.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika kova tulo joukkueeseen sisään. Sopimus vasta kesäkuun puolivälissä ja samantien kapteeniksi syrjäyttäen 1000 ottelun pitkäaikaisen kapteenin. Ilmeisen hyvän vaikutuksen on Luttinen tehnyt joukkuetovereihin. Hyvän vaikutuksen on tehnyt myös katsomonpuolelle ja odotettavissa on tehokas kausi.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Luttinen tulee varmasti olemaan tärkeä palanen tämän kauden Pelicansissa, mutta kapteeni? Noh, jaa... Sen kummemmin kaveria siviilissä tuntematta, en kuvittele hänen olevan ainakaan kovin äänekäs kopissa. Toki moni kapteeni johtaa esimerkillään että ehkä sitten niin. Luttinen vaan antaa välillä kaukalossakin itsestään hiljaisen ja näkymättömän miehen kuvan. Onko tällainen sovelias kapteeniksi? Aika näyttää.
 
Onko tällainen sovelias kapteeniksi? Aika näyttää.

Mulle riittää näytöksi pelaajien valinta, ylivoimaisesti paras tapa valita mielestäni.

Luttinen oli alkujaankin kohtuullinen naaraus hiukan yllättäen Änäriin häipyneen Tyrväisen tilalle. Ei toki missään nimessä samaa tasoa kaikkineen mutta eipä harkkakauden perusteella olisi voinut oikeastaan paremmin reagoida.
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
Eilisen pelin perusteella Taikuri teki maalin siitä, missä on kyllä hyvä! Ripari kylmästi maalin perukoille. Pakko vähän nyt hehkuttaa, sillä tämmöistä äijää olen monesti Pelicans väreihin toivonut! Uskaltaa taistella maalin edessä ja tekee niitä ns. likaisia maaleja ... ☺☺
 

majusa3

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Kiekkoreipas, Lahti 1976-1985
Uskaltaa taistella maalin edessä ja tekee niitä ns. likaisia maaleja ... ☺☺

Ja tänään. Joopa, ylivoimalla neliön keskeltä, laukaus ihan maalin yläkulmaan! Hienoa Taikuri!
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä kun on muutaman Luttisen haastattelun nähnyt, niin pakko kyllä antaa propsit rauhallisen varmasta esiintymisestä. Ei tule niitä mutmut totanoiniiku juttuja vaan selkeetä jäsenneltyä asiaa.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Luttisen maali oli kyllä hieno. Semmonen nasaus kuului hallissa, että oli kuin olisi pistoolilla Arttu ampunut. Näitä lisää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös